Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1

Hillary Clinton en Joe Scarborough slaan de handen ineen om 'nuttige idioten van Trump-rechts' een pak slaag te geven
Tom Boggioni
25 februari 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/hillary-clinton-and-...

Verschenen op MSNBC's "Morning Joe" op vrijdagochtend, heeft de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zich aangesloten bij gastheer Joe Scarborough om de leden van de "Trump-rechts" die voor hun opmerkingen over de Russische president Vladimir Poetin pummel.

Zonder een van de Fox News presentatoren of voormalig president Donald Trump bij naam te noemen, maakte Clinton er een punt van op te merken dat ze "hulp en troost" geven aan de Russische sterke man bij de invasie van Oekraïne.

"Ik denk dat het belangrijk is om zowel het Oekraïense leger te steunen als, afhankelijk van wat er gebeurt en hoe snel de gebeurtenissen zich ontvouwen, degenen te steunen die verzet bieden", begon Clinton. "Ik wil nog een ander punt aan de orde stellen, namelijk dat we er ook voor moeten zorgen dat we in ons eigen land de mensen aan de kaak stellen die Vladimir Poetin steun en troost bieden, die het hebben over wat een genie hij is, wat een slimme zet dit is, die helaas door de Russische media worden uitgezonden, niet alleen in Rusland, maar ook in Europa, om de verdeeldheid in ons eigen land aan te tonen."

"Weet u, mevrouw de minister, ik ben zo blij dat u, zoals wij voormalige Republikeinen vroeger mensen noemden die sympathiseerden met de oude Sovjet-Unie, deze 'nuttige idioten' aan de Trump-rechterkant die we nu hebben," beaamde gastheer Scarborough. "En de voormalige Republikein in mij herinnerde zich de verhalen van de dissidenten die zouden zeggen dat ze zich herinnerden gehoord te hebben wat Ronald Reagan zou zeggen tijdens de Koude Oorlog en het zou zich verspreiden rond de gevangeniscellen, het zou zich verspreiden rond de goelags. Toen ik daar vanmorgen aan dacht, was ik zo bedroefd omdat ze deze propaganda van Trumpisten in Moskou herhalen en dat moet het Oekraïense volk wel bereiken. Hoe verontrustend, mevrouw de minister, hoe verontrustend."

"Dit is hartverscheurend, maar het is ook gevaarlijk," antwoordde de voormalige minister van Buitenlandse Zaken. "En ik denk dat het tijd is voor wat er nog over is van de Republikeinse Partij die enig gezond verstand heeft om niet alleen te zeggen: 'oké, ga Oekraïne helpen verdedigen tegen Poetin,' maar om op te staan tegen die mensen in de politiek en de regering, in de media en elders in ons eigen land die letterlijk hulp en troost geven aan een vijand van vrijheid en democratie."

"Het kan niet -- het kan niet doorgaan omdat het recht in de ambities speelt van niet alleen Poetin, maar ook president Xi van China om de democratie te ondermijnen, om het westen letterlijk te verdelen en te veroveren zonder ons ooit binnen te vallen, maar door ons tegen elkaar op te zetten," voegde ze eraan toe.

Bekijk hieronder:

www.youtube.com/watch?v=tyLJK0mwidg

DeZwarteRidder
1
In Republikeins Amerika is Oekraïne vooral Bidens oorlog
Casper Thomas 15:36

Ik ben op de CPAC, de ‘Conservative Political Action Conference', een jaarlijks terugkerende bijeenkomst die geldt al graadmeter voor trumpiaans Amerika. Eerdere edities werden gehouden in Maryland, zodat politici uit Washington DC gemakkelijk langs konden komen. Tijdens Covid wilde alleen Florida, de staat met de minste restricties, onderdak bieden aan een massabijeenkomst in een afgesloten ruimte houden. Sindsdien is de Sunshine State de plek van dit jaarlijkse conservatieve feestje. De nieuwe slogan: Make America Florida Again.

Wat dat betekent inzake de grootste kwestie in de wereld is zonneklaar. Hoofdact Donald Trump liet al weten dat Poetin wat hem betreft ‘geniaal’ bezig was door Oekraïne binnen te vallen onder het mom van een ‘vredesmissie’.

De op een na belangrijke spreker was de gouverneur van Florida Ron DeSantis. Hij oogstte luid applaus met een tirade tegen ‘faucisme’, een zinspeling met de naam van het hoofd van Amerika’s gezondheidsdiensten. DeSantis maakt ook goede kans om presidentskandidaat namens de Republikeinen te worden. Hij hield een lange toespraak. De Oekraïne werd niet genoemd.

Dit is wat de twee kopstukken van Republikeins Amerika te bieden hebben: Poetin prijzen of hem negeren. Andere sprekers op CPAC vroegen zich waarom de VS zich druk zou moeten maken over een conflict aan de andere kant van de wereld.
Sancties versus raketten

Hier en daar loopt er nog een ouderwetse Republikein rond die Rusland als een bedreiging ziet voor Amerika en haar waarden. Lindsey Graham, Senator uit South Carolina, pleit voor een totale verwoesting van de Russische economie en munteenheid. Hij is een van de weinigen. De regering-Biden voert stapsgewijs sancties in die, zoals in Oekraïne inmiddels gezegd wordt, minder hard vliegen dan Russische raketten.

Een van de andere mantra’s die hier klinkt op CPAC is dat Biden een zwakke leider is, en dat Russische inval in Oekraïne dat bewijst. De impliciete aanname is dat dit onder Trump nooit gebeurt zou zijn, iets dat de voormalige president zelf ook beweert. Die stelling kan nooit bewezen worden, maar de Republikeinen kunnen hier politiek mee scoren. In de vier jaar dat Trump in het zadel zat, hield Poetin zich betrekkelijk koest.

De bijbehorende vragen blijft achterwege: wat had Trump gedaan als Poetin Oekraïne was binnengevallen? Had hij Rusland economische geïsoleerd, iets wat ten koste van de bv Trump zou zijn gegaan? Oekraïne nog zwaarder bewapend? Amerikanen een nieuwe oorlog ingestuurd? Voor de CPAC-ers zijn dit niet de vragen die er toe doen, net zo min als de vraag of dit niet een aanval is op democratie als geheel. Het enige dat hier telt is dat Oekraïne op Bidens bordje ligt.

Want ze beseffen dat de regering-Biden regering, die uitvoerige diplomatieke gesprekken voerde met het Kremlin de afgelopen tijd, blijkbaar onvoldoende afschrikwekkend overkomt. Misschien was er niets dat Poetin had tegengehouden, maar ergens lijkt het Kremlin de inschatting te hebben gemaakt dat Amerika's reactie overkomelijk zou zijn.

Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1431341/in-republikein...
gnocchi.
1
Als de Don na al de reacties over hem ivm de lovende meldingen over Poetin, nu nog Vlad blijft kussen, dan ben ik voor mij zelf er zeker van dat Poetin veel vuiligheid heeft over deze Amerikaanse ex president .

John Kelly: Ik voel 'ongeloof' bij Trump's lofzang op Poetin als 'genie'
Matthew Chapman
24 februari 2022.

Link Engels.
www.youtube.com/watch?v=aKi3o688IJU

Op CNN donderdag reageerde John Kelly, de gepensioneerde generaal van de mariniers die diende als voormalig president Donald Trump's minister van Binnenlandse Veiligheid en stafchef van het Witte Huis, geschokt op de kwistige lof van zijn voormalige baas voor Vladimir Poetin voor zijn gewelddadige invasie van Oekraïne.

"We hebben veel prominente Republikeinen gehoord, zowel in de politiek als in de conservatieve media, die Vladimir Poetin prijzen, hem zelfs een 'genie' noemen," zei anchor Jake Tapper. "Wat is uw reactie als u dat hoort?"

"Ongeloof," zei Kelly. "Hij is een tiran. Hij is een moordenaar. Hij heeft een onschuldig land aangevallen waarvan de enige misdaad is dat ze vrij en democratisch willen zijn en dat ze in die richting werken en gewerkt hebben. Ze zijn een coöperatief land geweest. Ze hebben, op ons woord, afstand gedaan van de kernwapens die de oude Sovjet-Unie had achtergelaten. Ze namen deel met andere VS/NAVO bondgenoten. Ze hebben deelgenomen aan operaties - vredesoperaties in Afrika en Afghanistan, plaatsen zoals dat. Ze maakten deel uit van het partnerschap voor de vrede, hoewel ze geen lid waren van de NAVO, werkten ze naast de NAVO in deze verschillende goede operaties.

"Weet je, is Poetin slim?" voegde hij eraan toe. "Ja. Tirannen zijn slim. Ze weten wat ze doen. Maar dat is - ik kan me niet voorstellen waarom iemand zou kijken naar wat daar gebeurt en het iets anders zou zien dan een criminele daad. Ik snap het niet, Jake."

Kijk hieronder:

www.youtube.com/watch?v=aKi3o688IJU
Willy B.
1
Poetin heeft veel over Trump (die verhalen van de 'golden showers' waren al bekend voor Trump president was). De wijze waarop hij zijn eigen inlichtingendiensten voor schut zette ten faveure van Vladimir was nog een duidelijk signaal dat Vladimir hem in zijn greep had.

Trump heeft ook wel wat vastgoed in Rusland dacht ik

De Amerikanen weten echt niet wat een marionet ze in het Witte Huis hadden
DeZwarteRidder
2
quote:

Willy B. schreef op 25 februari 2022 16:45:

Poetin heeft veel over Trump (die verhalen van de 'golden showers' waren al bekend voor Trump president was). De wijze waarop hij zijn eigen inlichtingendiensten voor schut zette ten faveure van Vladimir was nog een duidelijk signaal dat Vladimir hem in zijn greep had.

Trump heeft ook wel wat vastgoed in Rusland dacht ik

De Amerikanen weten echt niet wat een marionet ze in het Witte Huis hadden
Het heeft niks te maken met chantage e.d.: Trump heeft van nature een grote bewondering voor dictators, want dat is zijn favoriete 'businessmodel'.
gnocchi.
1
Ik weet wel dat zijn zoon Eric voor de media verteld heeft dat ze zich geen zorgen over geld hoeven te maken. Hij zei letterlijk we hebben Rusland.
gnocchi.
1
Fox-medewerker fumes nadat voormalig Tea Party-congreslid zegt: "Godzijdank is Trump geen president" tijdens invasie Oekraïne.

twitter.com/RawStory.

www.rawstory.com/former-tea-party-con...
gnocchi.
1
6 januari commissie dagvaardt Kimberly Guilfoyle nadat ze tijdens vergadering in 'gespannen confrontatie' raakte
Brad Reed
25 februari 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/kimberly-guilfoyle-2...

Voormalig Fox News-persoonlijkheid Kimberly Guilfoyle, die momenteel verloofd is met Donald Trump Jr., is gedagvaard door de House Select Committee die de Capitoolrellen van 6 januari onderzoekt.

CNN meldt dat die commissie Guilfoyle dagvaardt omdat ze "informatie heeft die van belang is voor de Select Committee en documenten heeft verstrekt die relevant zijn voor ons onderzoek."

Guilfoyle stemde in met een vrijwillig gesprek met de commissie vrijwel op vrijdag, hoewel ze naar verluidt ongemakkelijk werd toen ze ontdekte dat Reps. Adam Schiff (D-CA) en Jamie Raskin (D-MD) zouden deelnemen, en een bron vertelde Washington Post verslaggever Robert Costa dat Guilfoyle "verontwaardigd" werd toen ze het hoorde.

Dit leidde tot haar besluit om de vergadering abrupt te beëindigen, wat een woordvoerder van de commissie aan CNN vertelt, is wat haar hand dwong om haar een dagvaarding te sturen.

"De Select Committee had gehoopt dat ze zou doen wat tientallen andere getuigen hebben gedaan: deelnemen aan een vrijwillig getranscribeerd interview met medewerkers en commissieleden," legde de woordvoerder uit. "Mevrouw Guilfoyle heeft nu geweigerd om dit te doen, waardoor de Select Committee gedwongen is om haar getuigenis af te dwingen tijdens een aanstaande aanklaging.
gnocchi.
1
Trump nam documenten die te hoog geclassificeerd zijn om te beschrijven mee naar huis naar Mar-A-Lago: rapport
Travis Gettys
25 februari 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-2656793264/

De House Oversight Committee wil aanvullende informatie over de geheime dossiers die Donald Trump van het Witte Huis mee naar huis heeft genomen.

Rep. Carolyn B. Maloney (D-NY), de voorzitster van de commissie, heeft de National Archives and Records Administration gevraagd om een gedetailleerde beschrijving van de inhoud van 15 dozen die zijn teruggevonden uit Trump's Mar-A-Lago resort -- waarvan sommige zo topgeheim zijn dat ze niet eens beschreven konden worden zonder hun veiligheid in gevaar te brengen, meldde de Washington Post.

"Er zijn documenten die slechts een zeer klein aantal mensen kan inzien", vertelde een van de mensen [bekend met de zaak] aan The Post. "De documenten zijn zo gevoelig dat ze misschien niet in staat zijn om ze op een niet-gerubriceerde manier te beschrijven, en daarom zouden dergelijke documenten breed kunnen worden beschreven in een gerubriceerd addendum bij de inventaris, volgens de twee mensen."

Het Archief bevestigde aan de krant dat er geclassificeerd materiaal in die dozen zat en dat verscheurde dossiers aan hun bewaring waren overgedragen, maar niet waren gereconstrueerd door het Trump Witte Huis.

"Ik maak me ernstig zorgen dat voormalig president Trump mogelijk de wet heeft overtreden door zijn opzettelijke pogingen om dossiers te verwijderen en te vernietigen die toebehoren aan het Amerikaanse volk," schreef Maloney in haar brief. "Deze commissie is van plan om tot op de bodem uit te zoeken wat er is gebeurd en te beoordelen of verdere actie nodig is om de vernietiging van extra presidentiële records te voorkomen en de records die nog ontbreken terug te krijgen."

Maloney vroeg ook om documenten en communicatie van Trump Witte Huis ambtenaren - met inbegrip van voormalige stafchefs Mark Meadows, John Kelly en Reince Priebus - met betrekking tot de ontdekking van "papier in een toilet," die eerder deze maand werd gemeld, en hun mogelijke gebruik van persoonlijke accounts voor officiële zaken.
gnocchi.
1

Heeft Poetin zojuist iets weggegeven?
Bill Palmer | 1:26 am EST February 26, 2022.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/did-put...

www.palmerreport.com/analysis/china-j...

www.palmerreport.com/analysis/russia-...

De poging van Vladimir Poetin om de steden en de regering van Oekraïne snel omver te werpen is, nogal duidelijk, mislukt. Dit is het deel waar de agressor ofwel moet terugtrekken ofwel versterkingen moet sturen om te proberen het karwei af te maken. Maar Poetin lijkt in plaats daarvan een derde weg in te slaan.

Gisteravond heeft Poetin Kazachstan gevraagd troepen te sturen om hem in Oekraïne te helpen. Het feit dat Kazachstan hem publiekelijk afwees, is een grote zaak, aangezien Kazachstan een van Poetins nauwste bondgenoten is. Het suggereert dat Poetin zelfs zijn vrienden niet aan boord van zijn zinkende schip kan krijgen. Maar wat misschien nog belangrijker is, is het feit dat Poetin het überhaupt moest vragen.

Als de inname van Oekraïne zo cruciaal is voor Poetin, waarom heeft hij dan niet meer van het Russische leger gestuurd om de klus te klaren? Waarom vraagt hij een derde partij om voor hem te vechten in een oorlog waar hij zijn toekomst en misschien wel zijn leven op heeft gewed? Er klopt hier iets niet.

Is het Russische leger zo uitgeput? Weigeren delen van het Russische leger om te vechten? Hebben de oligarchen Poetin verteld dat hij niet meer van het Russische leger mag betrekken bij het Oekraïne-debacle? Is Poetin bang dat als hij zijn leger nog verder uitsmeert, hij zich niet meer kan beschermen tegen een omverwerping in Moskou?
gnocchi.
1

Steve Bannon beweert dat hij niet schuldig is aan minachting omdat zijn advocaat hem vertelde om 6 januari dagvaardingen te negeren
John Wright
25 februari 2022.

Link Engels.

www.rawstory.com/steve-bannon-2656795...

Trump-adviseur Steve Bannon beweert dat hij niet schuldig is aan minachting voor het tarten van 6 januari dagvaardingen omdat hij handelde op advies van een advocaat.

"Zijn advocaten adviseerden hem om niet te verschijnen voor zijn interview met congresmedewerkers of het gevraagde materiaal te overhandigen omdat voormalig president Trump zich wilde beroepen op executive privilege," meldde CBS News vrijdag, waarbij hij opmerkte dat Trump's claims van executive privilege sindsdien door meerdere rechtbanken zijn verworpen, waaronder het Amerikaanse Hooggerechtshof.

In een gerechtelijke indiening vrijdag in de strafzaak tegen Bannon voor minachting, schreven zijn advocaten: ""Vertrouwen op advies van een raadsman ontkent fundamenteel schuld."

Maar de federale aanklagers zijn het daar niet mee eens en zeggen dat Bannon's "vermeende vertrouwen in het foutieve advies van zijn raadsman anders geen verdediging is voor het ten laste gelegde misdrijf.

"Het opzettelijk niet voldoen aan een dagvaarding van het congres - ongeacht de motivatie - vormt het misdrijf van minachting," schreven de aanklagers.

Volgens CBS News zijn de documenten een mogelijk voorproefje van de argumenten tijdens Bannon's rechtszaak, die gepland staat voor juli.

"Bannon's advocaten schreven vrijdag dat (Bannon advocaat Steve) Costello de House commissie vroeg om de procedure uit te stellen terwijl de executive privilege vraag zich een weg baande door de rechtbanken, maar de commissie weigerde," meldde het netwerk. "De aanklacht van november uit het kantoor van de Amerikaanse procureur in Washington, D.C. beweert dat Bannon "geen inhoudelijke bijdrage heeft geleverd voor de beraadslagingen van de Select Committee, geen documenten en communicatie heeft geproduceerd, geen logboek van achtergehouden records heeft verstrekt, niet heeft verklaard dat hij een ijverige zoektocht naar ontvankelijke records heeft uitgevoerd, niet is verschenen voor een depositie, en op geen enkele manier heeft voldaan aan de dagvaarding.""

Lees het volledige verhaal.

www.cbsnews.com/news/steve-bannon-jan...
gnocchi.
0
Donald houdt bijeenkomst in Florence om Zuid-Carolina GOP te stimuleren Tom Rice en Nancy Mace te verdrijven die waren niet 100% loyaal aan hem.
The State (Columbia, S.C.)
26 februari, 2022.

www.rawstory.com/trump-to-hold-rally-...
gnocchi.
1
Bill Maher roept op tot 'genadigheid' jegens voormalige Trump-supporters nu MAGA-'koorts' begint te breken
John Wright
26 februari 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-2656795...

Donald Trump's dalende populariteit onder Republikeinen biedt een "zeldzame kans," volgens komiek Bill Maher, en Democraten moeten hun voordeel doen door "genadigheid" te tonen tegenover voormalige MAGA-fans.

"Eindelijk zijn er tekenen dat de Trump-koorts begint te breken," zei Maher tijdens het New Rules-segment van zijn HBO Real Time-show op vrijdag. "De opkomst bij zijn rally's is gedaald, en zijn persberichten hersenscheten maken geen nieuws meer zoals ze ooit deden met de tweets. Als hij schreeuwt om aandacht, voelt het nu als Madonna die zingt: 'B*tch, I'm Madonna.' Als je het moet zeggen, ben je misschien niet meer 'het'."

Maher wees op peilingscijfers van oktober 2020, toen 54 procent van de Republikeinen zei dat ze loyaler waren aan Trump dan aan de partij, tegenover 38 procent die de partij verkoos boven Trump. Maar nu, zei Maher, zijn die cijfers in wezen omgedraaid.

"OK, dit kan niet allemaal komen door het rauwe dierlijke magnetisme van Mitch McConnell," zei hij, eraan toevoegend dat peilingen laten zien dat de steun van Trump afneemt bij belangrijke groepen zoals "mensen zonder universiteitsdiploma" en "blanke evangelicals."

"Dat is een beschrijving van precies die mensen die hem een ster in de politiek hebben gemaakt - mannen, 65-plussers, Jezus-freaks en blanke jongens die niet naar de universiteit zijn geweest," zei Maher. "Maar meer en meer kijken zelfs de laag opgeleiden naar Trump met een mengeling van woede en 'what the f*ck was I thinking?' Zelfs de QAnon sjamaan zegt nu dat hij gedupeerd is door Trump. "

Maher merkte op dat tweederde van de Republikeinen het nu goedkeurt dat voormalig vicepresident Mike Pence de kiesmannen van 2020 certificeert, voordat hij clips afspeelde van McConnell en Pence die het Capitooloproer en de poging van Trump om de verkiezing ongedaan te maken, veroordeelden.

"OK, er moet iets verschuiven als lafhartige wonders als Pence en McConnell eindelijk hardop durven te zeggen dat de keizer geen idee heeft," zei Maher.

"De vraag is nu voor Democraten, hoe gaan jullie dat aanpakken?" zei hij. "De band van Trump met zijn aanhangers is haat voor mensen waarvan ze denken dat ze op hen neerkijken. Nu deze aanhangers aarzelen, moeten we ze niet terug in de armen van Trump duwen door geen genade te tonen."

"Dat zal hen terug in de armen van Trump drijven," zei hij. "We hebben allemaal wel eens een vriend gehad die met een psychopaat uitging, en als ze weer bij zinnen komen, is het laatste waar ze over willen praten hoe ze met een psychopaat uit zijn geweest. Het heeft Trump-stemmers veel tijd gekost om helemaal in het MAGA-konijnenhol te duiken. Hen bespringen zodra ze hun hoofd naar buiten steken, zou nog vele jaren van politieke winter verzekeren. In plaats van te zeggen: "Goed werk, stomme racistische schijtlijster, probeer eens: "Hoe gaat het met je? Welkom terug in de wondere wereld van de realiteit. Je bent beetgenomen door een verkoper, dat overkomt ons allemaal. En praat helemaal niet over politiek. ... Kleine dingen die ze laten denken, hé, misschien eten de Democraten niet allemaal baby's."

Maher wees op positieve voorbeelden uit de geschiedenis toen Amerikaanse leiders genade toonden tegenover verslagen vijanden, zoals president Abraham Lincoln na de Burgeroorlog en president Harry Truman na de Tweede Wereldoorlog. Hij merkte op dat de VS na de Tweede Wereldoorlog in Japan worstelwedstrijden organiseerden tussen Amerikaanse en Japanse worstelaars, waarbij de Amerikaanse worstelaar soms als "de slechterik" werd geportretteerd. Dit gaf een enorme morele boost aan de Japanners, zei Maher, en leidde indirect tot de TV industrie die van het land een economische grootmacht maakte.

"Ook al hebben we atoombommen op ze gegooid, er is zoveel vergeten door hun worstelaar onze worstelaar in de ballen te laten trappen," zei Maher. "We hebben knuffels nodig, geen smugs, en als dat betekent dat ik de impuls moet inslikken om 'ik zei het je toch' te zeggen en een paar nepschoppen in de lies moet incasseren, nou dan betreur ik het dat ik maar twee noten te geven heb voor mijn land."

Kijk hieronder.

www.youtube.com/watch?v=6R5G7pUXIXs
gnocchi.
1
gnocchi.
1
'Trumps brein is niet normaal': Conservatief kraakt 'gestoorde' voormalige president af voor lofzang op Poetin
Tom Boggioni
26 februari 2022.

www.rawstory.com/trump-2656797174/
gnocchi.
1
Hooggerechtshof-kandidaat Ketanji Brown Jackson heeft een geschiedenis van het neerhalen van Donald Trump: rapport.

www.politico.com/news/2022/02/25/judg...
DeZwarteRidder
2
Judge orders new trial for US woman sentenced to six years for trying to register to vote

Pamela Moses, who has been in prison since December but is being released on Friday, says she had no idea she was inelegible

Sam Levine
Fri 25 Feb 2022 21.43 GMT

First published on Fri 25 Feb 2022 20.40 GMT

A Memphis judge ordered a new trial for Pamela Moses, a woman who was sentenced to six years in prison for trying to register to vote.
A voting site in Memphis, Tennessee, in November 2020.
New evidence undermines case against Black US woman jailed for voting error
Read more

The case attracted national attention in recent weeks, following a Guardian report, because of the severity of the sentence. Moses said she had no idea she was ineligible.

Moses has been in prison since December, when her bond was revoked. On Thursday, the Guardian revealed new evidence in the case that had not been produced at the trial. Moses was being released from custody on Friday, according to Claiborne Ferguson, her attorney.

“We are so excited that the motion for new trial was granted for Pamela Moses today and that she is able to return home to her family while she awaits trial. We hope that she receives justice and is found not guilty for the admitted mistakes of the state of Tennessee,” said Dawn Harrington, the executive director of Free Hearts, a criminal justice organization in Tennessee that supported Moses.

Moses was convicted last year for submitting a document in 2019 indicating she was eligible to vote. Prosecutors said she knew that this was false, because just months before a judge issued an order telling Moses she was still on probation for a 2015 felony. In Tennessee, people on felony probation cannot vote.

When she turned in the form, Moses believed that the probation for her 2015 felony had expired, and a probation officer even signed a certificate indicating that this was the case and that she was eligible. Prosecutors said that Moses deceived the officer into signing the certificate.

But evidence obtained by the Guardian this week showed that corrections officials investigated the error immediately afterwards and determined that the probation officer – identified as Manager Billington – was negligent and made an error while Moses waited in the lobby of his office.

“Manager Billington advised that he thought he did due diligence in making his decision,” Joe Williams, an administrator in the department of corrections, wrote in an email to Lisa Helton, a top department official. “Manager Billington failed to adequately investigate the status of this case. He failed to review all of the official documents available through the Shelby county justice portal”.

Ferguson, Moses’ attorney, said he had never seen the document before the Guardian showed it to him on Wednesday.

W Mark Ward, the judge who oversaw the case and sentenced Moses, cited the prosecution’s failure to disclose the letter, even if it was inadvertent, as one of the reasons he was ordering a new trial. “The document does contain information that was not addressed in the direct and cross-examinations of Billington and contained the identity of an additional possible witness for the defense.”

Ward also said the court had erroneously allowed information about a prior 2000 felony conviction and an earlier effort by Moses to get her voting rights back to be introduced at trial. “The only real issue for the jury during the trial was whether the defendant knew the certificate of voting rights restoration form was not accurate when she obtained it and utilized it to attempt to register to vote,” he wrote. “The fact that she was convicted of a felony in 2000 and had her right to vote restored in 2014 has no significant relevance” to the case at hand.

The ruling was an abrupt reversal for Ward, who yelled at Moses’ lawyer during the sentencing hearing and said she tricked the probation officer.

“This ruling is an extraordinary development. It is very rare for a judge to reverse himself like this, and it’s telling that he sentenced her so severely and summarily discounted her position before the case made national news,” said Josh Spickler, the executive director of Just City, a criminal justice non-profit. The district attorney’s office, he said, “has long had a reputation for failing to disclose material evidence that could benefit the accused. This is yet another shocking example of that”.

Amy Weirich, the district attorney, defended her office’s handling of evidence in the case.

“The Tennessee department of correction failed to turn over a necessary document in the case of Pamela Moses and therefore her conviction has been overturned by the judge,” Weirich said in a statement. “When reporters or political opportunists use the word ‘state’ they need to be crystal clear that the error was made by the TDOC and not any attorney or officer in the office of the Shelby county district attorney.”

Prosecutors can now decide to appeal Ward’s order, retry the case, or drop the charges. Larry Buser, a Weirich spokesman, did not immediately return a request for comment on next steps for prosecutors.

gnocchi.
1
Het Witte Huis van Trump was gewaarschuwd voor extremisten van de 'psycholijst' die een bijeenkomst op 6 januari bijwoonden: rapport
Tom Boggioni
26 februari 2022.

www.rawstory.com/trump-2656797604/

twitter.com/RawStory/status/149758018...
70.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2955 2956 2957 2958 2959 2960 2961 2962 2963 2964 2965 ... 3527 3528 3529 3530 3531 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront