VEON « Terug naar discussie overzicht

Forum VEON (voorheen VimpelCom) geopend

752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
lucas D
0
VEON kondigt een zevenjarige lening van RUB 30 miljard (circa USD 400 miljoen) aan bij VTB Bank

VEON
-4,86%
do 17 februari 2022, 7:00 uur
In dit artikel:

Volglijst
Prestaties Outlookyahoo plus-badge
2W-6W
6W-9M
9M+
AMSTERDAM, 17 februari 2022 /PRNewswire/ -- VEON Ltd. (NASDAQ: VEON, Euronext Amsterdam: VEON), een toonaangevende wereldwijde leverancier van connectiviteit en internetdiensten, kondigt aan dat VEON Finance Ireland Designated Activity Company, een dochteronderneming van VEON Ltd is met succes een nieuwe zevenjarige lening van RUB 30 miljard (ongeveer USD 400 miljoen1) aangegaan bij VTB Bank. De lening wordt gegarandeerd door VEON Holdings B.V.

De VTB Bank-faciliteit van RUB 30 miljard heeft een afschrijvingstermijn van zeven jaar en is volledig vlottend. De opbrengst van deze faciliteit zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de financiering van intercompany-leningen aan PJSC VimpelCom.

Serkan Okandan, Chief Financial Officer van VEON, zei: "Deze nieuwe faciliteit verbetert de kapitaalstructuur van de Groep verder en verlengt de looptijd van onze schuldenportefeuille."

1Gebaseerd op USD/RUB=75,06

Vrijwaring
Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen", zoals de uitdrukking is gedefinieerd in Sectie 27A van de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en Sectie 21E van de U.S. Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd. Toekomstgerichte uitspraken zijn geen historische feiten en omvatten uitspraken die onder meer betrekking hebben op verwachtingen met betrekking tot de financiële positie en kapitaalstructuur van VEON. Toekomstgerichte verklaringen zijn inherent onderhevig aan risico's en onzekerheden, waarvan VEON vele niet met nauwkeurigheid kan voorspellen en sommige waarvan VEON misschien niet eens anticipeert. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht gelden alleen op de datum van dit persbericht. VEON verbindt zich er niet toe om, behalve zoals vereist door de Amerikaanse federale effectenwetgeving, enige toekomstgerichte verklaring openbaar te actualiseren om gebeurtenissen of omstandigheden na dergelijke data weer te geven of om het optreden van onverwachte gebeurtenissen weer te geven.
lucas D
0
Beurs Moskou keldert door spanningen rond Oekraïne
MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De aandelenbeurs in Moskou ging maandag hard onderuit door de oplopende spanningen rond Oekraïne. Bij gevechten aan de Oekraïense grens zouden doden zijn gevallen. Daarnaast hebben pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne om hulp van Moskou gevraagd bij het uitroepen van de onafhankelijkheid.

De RTS-index van de beurs in Moskou kelderde meer dan 10 procent. Het Russische gasbedrijf Gazprom ging bijna 9 procent onderuit en de grote bank Sberbank werd 14 procent lager gezet. Olieconcern Rosneft verloor meer dan 14 procent aan beurswaarde. Het zijn de grootste koersdalingen op de Russische beurs sinds maart 2020, toen de coronapandemie begon.

Daarnaast heeft het Russische ministerie van Financiën een veiling van staatsobligaties die voor dinsdag stond gepland afgeblazen vanwege alle onrust op de financiële markten. De Russische roebel zakte in waarde.

Washington en Londen beschuldigen Moskou er al enige tijd van bezig te zijn met operaties onder valse vlag die als excuus moeten dienen voor militair ingrijpen in Oekraïne. Rusland ontkent plannen te hebben voor een invasie. Later deze week zou er een ontmoeting moeten zijn tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov om te praten over de crisis.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
lucas D
0
Woensdag 23 februari slotkoers 1,36?
Het mag, het kan. Waarom? Het is niet voor niets dat directieleden aandelen bijgekocht hebben in september 2021!
Diegy
0
Word wel erg interessant om in te stappen voor een ritje omhoog. Aandeel is zwaar oversold. Stond 1 maand geleden nog op 1,50 nu 0,80. Straks maar eens instappen voor een bounce back
seance
0
Schatgraver
0
In december 2021 heeft VEON haar Russische mobiele torens verkocht voor usd 957 million en aangegeven om in 2023 haar mobiele torens in Ukraine te willen verkopen. Maandag 28 februari zullen we bij de Q4 cijfers ongetwijfeld meer gaan horen wat de gevolgen nu zijn voor VEON en wat nu de impact zal zijn.
lucas D
0
De daling van de koers gisteren zie ik voornamelijk als het even veiligstellen van eigen gelden, maar zal vermoedelijk slecht voor degene die dat gedaan hebben uitpakken. Want koersen dalen maar zullen zeker herstellen, mensen blijven gebruik maken van de diensten van Veon of dat nu in Rusland, Oekraïne of India of Pakistan is.
Wel voor degene die Veon niet in beeld hadden een mooi instapmoment.
Diegy
0
quote:

lucas D schreef op 2 november 2021 12:23:

Veon

Bank of America-Merrill Lynch over Veon: Buy, doel EUR 2,7026-8-2021 15:00:06

www.veon.com/investors/equity-investo...

Koersdoelen zijn behoorlijk hoog. 2 dagen geleden ging de koers nog met groot volume naar de 1,25. Tijd voor een herstel richting de 1 euro. Ga zo een koop order plaatsen
Diegy
0
lucas D
0
In Amerika wil de koers niet echt lager, er word wel veel verhandeld en dat is niet omdat er een lagere koers dan de huidige verwacht word.
Verwacht maandag goede cijfers en stijgende koersen.
voda
0
Winst Veon fors omhoog
Sterke omzetgroei uit mobiele data.

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft in het vierde kwartaal 12 procent meer omgezet, dankzij een sterkere groei van mobiele data, terwijl de nettowinst ook omhoog schoot. Dat maakte het Russische telecombedrijf met een beursnotering in Amsterdam maandagochtend bekend.

Het bedrijf houdt rekening met de impact van meer sancties tegen Rusland die de resultaten kunnen beïnvloeden en zegt te hopen op een vreedzame en vriendelijke oplossing van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Veon is in beide landen actief als aanbieder van internet en telefonie.

De kwartaalomzet steeg met 12,2 procent tot 2,05 miljard dollar, zodat de jaaromzet uitkwam op 7,79 miljard dollar, wat bijna 7 procent meer was dan een jaar eerder.

De nettowinst schoot omhoog, van 8 miljoen in het vierde kwartaal van 2020 naar 299 miljoen euro afgelopen kwartaal. De jaarwinst kwam daarmee op 674 miljoen euro, na een verlies van 349 miljoen in 2020.

Het bedrijf verkocht in het afgelopen jaar onder andere zijn Russische zendmasten voor 70,6 miljard roebel.

Veon, het voormalige Vimpelcom, wil het holdingbedrijf van Bermuda naar het Verenigd Koninkrijk verplaatsen, wijzend op de hoge standaarden van bedrijfsbestuur en het sterke en transparante juridische kader. Dit biedt het bedrijf meer flexibiliteit in het omgaan met aangekondigde strengere regelgeving, onder andere in Rusland.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Diegy
0
quote:

lucas D schreef op 25 februari 2022 17:21:

In Amerika wil de koers niet echt lager, er word wel veel verhandeld en dat is niet omdat er een lagere koers dan de huidige verwacht word.
Verwacht maandag goede cijfers en stijgende koersen.

Koers is vrijdag wel dag laag gesloten in Amerika met groot volume en 10% lager. Lijkt wel alsof ze dit aandeel helemaal kapot willen hebben
lucas D
0
Rusland verbiedt verkoop Russische aandelen door buitenlanders
MOSKOU (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Russische centrale bank heeft beurshandelaren verboden om buitenlanders onder meer Russische aandelen te laten verkopen. Met de maatregel wil het land zich beschermen tegen de ingrijpende sancties die zijn opgelegd. De Russische invasie van Oekraïne heeft geleid tot een vlucht van kapitaal van de nationale markten.

Er zijn door het Westen ook beperkende maatregelen opgelegd aan de centrale bank van Rusland. Die zijn erop gericht te voorkomen dat de Russische president Vladimir Poetin de 630 miljard dollar (559 miljard euro) aan deviezenreserves van de centrale bank gebruikt om de invasie in Oekraïne te financieren en de in waarde dalende roebel te ondersteunen. De roebel kelderde maandag ruim 20 procent in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is nog niet duidelijk of de aandelenbeurs in Moskou maandag zal worden geopend.

Zondag werd bekend dat het Britse olie- en gasconcern BP zijn belang in het Russische olieconcern Rosneft gaat beëindigen vanwege de Russische inval in Oekraïne. Het bedrijf heeft sinds 2013 een belang van bijna 20 procent in Rosneft.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
lucas D
0
Telecombedrijf VEON houdt Oekraïens netwerk draaiende
AMSTERDAM (AFN/RTR) - Telecomconcern VEON, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, doet er alles aan zijn netwerk in Oekraïne in de lucht te houden. Volgens topman Kaan Terzioglu lukt het de onderneming momenteel nog om het netwerk "up and running" te houden, ondanks de oorlog die in het land woedt.

In Oekraïne werken volgens de topman momenteel zo'n 4000 mensen "dapper" aan het in de lucht houden van het netwerk, zei Terzioglu in een toelichting op een handelsupdate van het bedrijf. "En tot nu toe zijn ze daarin succesvol."

VEON, dat ook de op één na grootste mobiele operator van Rusland is, behoort tot de bedrijven die het meest zijn blootgesteld aan het huidige conflict op Oekraïense bodem. "De situatie in Oekraïne is zeer nijpend," zei Terzioglu. "Onze kantoren zijn letterlijk veranderd in schuilkelders en onze mensen zijn dag en nacht bezig om het netwerk te ondersteunen."

De aandelen van VEON kelderden maandag nadat het bedrijf, waarvan de grootste aandeelhouder het investeringsvehikel LetterOne van de Russische miljardair Mikhail Fridman is, weigerde doelstellingen voor het volledige jaar te geven. Desondanks zei Terzioglu dat het VEON tot dusver is gelukt om de storm financieel te doorstaan. "Als sancties ons dwingen een lening terug te betalen, zijn we daar goed op voorbereid," zei de topman.

VEON heeft in Nederland een beursnotering, maar heeft hier geen telecomactiviteiten. Het concern is daarentegen een grote speler in landen als Rusland, Algerije, Pakistan en Oekraïne. In totaal is het bedrijf goed voor 204 miljoen mobiele klanten.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:09
Koers 0,858
Verschil -0,008 (-0,92%)
Hoog 0,880
Laag 0,866
Volume 14.944
Volume gemiddeld 43.867
Volume gisteren 88.051

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront