Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

objectief
0
quote:

jowi schreef op 21 februari 2022 13:14:

Er is nog een lange weg te gaan voor een normale rente. Meer aanbod, minder vraag en een lagere leencapaciteit agv hogere
rente doet de huizenprijs stabiliseren.

De normale hypotheekrente is 5/6%; dus dat knallen is enkel voor de pessimisten.
nescio
0
quote:

DurianCS schreef op 9 maart 2011 13:19:

[...]
Volledig mee eens. Maar nogmaals: afschaffen HRA lost niet zoveel op. Misschien dat de daardoor dalende huizenprijzen wel gunstig kunnen zijn voor de huurprijzen...
grappig zit een beetje te surfen en kom per ongeluk op deze discussie, kijk is wat er vandaag de dag aan de hand is, die problemen van toen, waren pienuts. Ik zeg heb je meerdere woningen waar je niet in woont, vanaf 3e huis, 35%inkoesten belasting over de huurinkomsten betalen, niet rendabel genoeg, huis verkopen gefeliciteerd met de winst en zo komt er meer aanbod op de markt, dan zakken de prijzen ook.
jowi
0
Ja Nescio, zo moeilijk is het idd niet. Maar die wijze mannen en vrouwen in Den Haag zitten alleen maar met de handen in het haar.
BOX I, een lid toevoegen bij resultaat overige werkzaamheid.
De (positieve) huuropbrengsten van een verhuurde woning aanmerken als resultaat overige werkzaamheid.
Kassa en probleem opgelost.
NewKidInTown
0
NewKidInTown
0
DeZwarteRidder
0
quote:

NewKidInTown schreef op 21 februari 2022 16:26:

“We zitten in de extra speeltijd maar het is Game Over”, stelt macro-econoom Drs. Edin Mujagic...

www.blckbx.tv/economie/het-is-game-ov...
Boekenpromotie en voor de rest boelshit.
voda
0
Hypotheekrentes knallen omhoog: waar eindigt dit?
author avatar
Door MARLOU VISSER

Vandaag, 12:03
in GELD

AMSTERDAM - Na jaren van daling hebben de hypotheekrentes een steile lijn naar boven gevonden. Sinds 2021 is er voor de populairste rentevaste periode van 20 jaar al 0,45 procentpunt bijgekomen. Waar eindigt dit?

Foto ter illustratie. ANP/HH

Al twee weken verhogen vrijwel alle geldverstrekkers hun tarieven fors, blijkt uit een overzicht door Van Bruggen Adviesgroep. De tarieven zijn met 0,37 tot 0,45 procentpunt gestegen.

Historisch gezien zijn de rentes echter nog steeds laag, benadrukt de hypotheekadviesketen. Toch zijn we nu ongeveer terug op het niveau van augustus 2019. Wie nu een hypotheek afsluit met nationale hypotheekgarantie (NHG) en de rente tien jaar vastzet, betaalt gemiddeld 1,54%. Wie dit 20 jaar vastzet, betaalt gemiddeld 1,84%. Tien jaar geleden werd hiervoor nog meer dan 5% betaald.

BEKIJK OOK:

Pijn bij huizenkoper door verhoging rente: duizenden euro’s extra aan kosten
Zet deze stijging door? Voorspellingen doen voor de toekomst blijft lastig, maar hypotheekadviseurs zien wel dat de stijging van de marktrente wat afvlakt. Van Bruggen verwacht dat we op de korte termijn datzelfde effect bij de hypotheekrente te zien. Stijgingen zullen dus waarschijnlijk minder fors zijn dan ze de afgelopen weken waren.

Voor de langere termijn verwacht de adviesketen wel dat de tarieven wat hoger zullen liggen dan zij de afgelopen twee jaar waren.

Drukte bij adviseurs
Doordat de rentes zo scherp oplopen, hebben hypotheekadviseurs het razend druk met nieuwe hypotheekaanvragen. Vooral oversluiters willen profiteren van de nu nog relatief lage tarieven. Deze toestroom kan voor geldverstrekkers wel een reden zijn om de tarieven nog wat te verhogen, waarschuwt Van Bruggen.

BEKIJK OOK:
Hypotheekadviseurs waarschuwen klanten snel te handelen door stijgende rente: ’Het is gekkenwerk’

www.telegraaf.nl/financieel/908173458...
[verwijderd]
1
Het is/was altijd: we lenen wat we maximaal kunnen lenen, vooral bij jongeren en starters erg populair.
Van 1,40% naar 1,84% rente in relatief korte tijd op een 10 jaarhypotheek gaat de maandlasten dus fors verhogen en dat zal uiteindelijk de hele (feest) piramide van de NL huizenmarkt gaan aantasten.

De nu lopende bouw depots worden gewoon stelselmatig omhoog gebracht om de ons bekende redenen, de NL grootbanken mogen dit gewoon erbij financieren omdat er geen uitgangen meer zijn voor de "doorgroeiers", de hefboom stijgt dus!

Full time tweeverdieners mogen u ook op de zaterdagen gaan werken om het een en ander rond te krijgen, het is toch echt een eigen keuze hoor!
voda
0
Alweer grootste prijsstijging bestaande koopwoningen ooit
Nu met meer dan 21 procent in januari.

(ABM FN-Dow Jones) Bestaande koopwoningen in Nederland zijn in december weer fors duurder geworden. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Woningen waren in januari 22,1 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds de start van deze statistieken in 1995. In december bedroeg de stijging nog 20,4 procent.

In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met dit dal in waren de prijzen in januari bijna 91 procent hoger.

Veel minder transacties

Het Kadaster maakte verder bekend dat het in januari 14.053 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 43 procent minder dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
www.at5.nl/artikelen/213747/gemiddeld...

"Dat gemiddelde ligt rond de 52.000 euro. In 2020 lag de gemiddelde transactieprijs in de stad op ongeveer 511.000 euro, een jaar later steeg deze naar 570.000 euro. Toch valt Amsterdam buiten de toplijstjes van hoogste stijgers, zeventig gemeenten zagen de prijs namelijk met meer dan twintig procent omhoog schieten"

Gevonden vreten!

Er zijn best wel mensen die minder dan 60K euro op jaarbasis doen met gewoon 40 uur arbeid per week, ons geldsysteem is kapot.
[verwijderd]
0
"Betaalbaarheid is een forse hindernis geworden': Hypotheekrente nadert 4%, dreigt koud water op woningmarkt te gieten"(Marketwatch.com)

Betreft de Amerikaanse huizenmarkt, maar het zou zomaar de voorbode kunnen worden in ons landje!

Reken voor jezelf uit hoe dit maandelijks zou uitpakken als dit rente tarief hier gangbaar was/is.
NewKidInTown
0
quote:

drooglegging schreef op 23 februari 2022 17:48:

"Betaalbaarheid is een forse hindernis geworden': Hypotheekrente nadert 4%, dreigt koud water op woningmarkt te gieten"(Marketwatch.com)

Betreft de Amerikaanse huizenmarkt, maar het zou zomaar de voorbode kunnen worden in ons landje!

Reken voor jezelf uit hoe dit maandelijks zou uitpakken als dit rente tarief hier gangbaar was/is.
Reken eens uit hoeveel je hypotheeklasten extra stijgen voor een woning met een gemiddelde koopsom van 450.000 euro als de rente stijgt van 1,5% naar 4%.
En dan patsboem een minimaal verdubbeling van de energieprijzen: Elektra, GAS en benzine.

Beste is geduldig kijken waar de woningprijzen naar toe gaan. Bij het dichtdraaien van de GAS kraan in Rusland deze of komende winter ben je zomaar 500 euro per maand extra kwijt.
NewKidInTown
1
Russen vannacht grootschalig Ukrain binnengevallen. Explosies in Kiev, Mariapoel en Odessa.

Wat gaan de gas en olieprijzen doen ? En de grondstoffen, transportkosten ?

EN de inflatie ?

EN dus de rente ?

En dus de woningprijzen ?
Straddleman
1
Gemberthee
0
quote:

NewKidInTown schreef op 24 februari 2022 07:08:

Russen vannacht grootschalig Ukrain binnengevallen. Explosies in Kiev, Mariapoel en Odessa.

Wat gaan de gas en olieprijzen doen ? En de grondstoffen, transportkosten ?

EN de inflatie ?

EN dus de rente ?

En dus de woningprijzen ?
Woningprijzen zullen stijgen door alle Oekraïners die elders onderdak komen zoeken
voda
0
Waardestijging huizen groter dan staatsschuld
Door PIETER VAN ERVEN DORENS

1 uur geleden
in GELD

AMSTERDAM - Sinds het dieptepunt van de kredietcricis is de Nederlandse voorraad koopwoningen ruim 1000 miljard euro duurder geworden, waarvan 235 miljard in het afgelopen jaar. De stijging komt enerzijds door de waardestijgingen, anderzijds door de toevoeging van nieuwbouw.

De voorraad koopwoningen is in Almere Stad 5,3 miljard euro meer waard geworden. ANP/HH

De totale waardestijging is ruim tweemaal zoveel als de gehele Nederlandse staatsschuld. De wijken met de grootste waardestijging waren Hoofddorp en Almere Stad, blijkt uit berekeningen van taxatiebureau Calcasa. In Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer) kwam er voor 5,6 miljard euro bij, in Almere Stad was dat 5,3 miljard euro.

Medio 2013, toen de huizenprijzen op zijn laagst stonden na de eerdere hausse, bedroeg de gemiddelde woningwaarde 223.000 euro. Dat was eind vorig jaar 431.000 euro. Dat is een stijging met 93%. In dezelfde periode groeide het aantal woningen in Nederland met 8,5%, aldus Calcasa, dat woningmarktcijfers levert aan makelaars, banken en overheden.

Verliezen
De Nederlandse huizenmarkt had in de jaren na de kredietcrisis te maken met stevig dalende prijzen. Een gemiddelde koopwoning was in die periode 34.000 euro in waarde gedaald. Verkopers leden soms forse verliezen.

De totale woningwaarde van de Nederlandse koopwoningvoorraad op dit moment volgens Calcasa ruim 1900 miljard euro. Noord-Holland is de vijfde provincie wat betreft het aantal koopwoningen, maar heeft wel de grootste waardestijging van alle provincies ondergaan. Dat komt vooral doordat in deze provincie de huizenprijzen meer dan verdubbeld zijn in de afgelopen 8,5 jaar. Zuid-Holland. Op gepaste afstand volgen Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht.

In harde euro’s gerekend is de waardestijging wel geringer, erkent Calcasa. Er is in die gemeten periode namelijk sprake geweest van 15% inflatie. Die heeft het databureau echter buiten beschouwing gelaten. „ Het lastig om het daadwerkelijke effect van inflatie op de woningwaarde van Nederlandse huizen te meten, daarom is ervoor gekozen om in de analyse te kijken naar de absolute waardestijging.”

In de analyse op wijkniveau valt op dat de top 10 van de wijken met de grootste waardestijging geen enkele Amsterdamse wijk bevat. Het Museumkwartier is met een stijging van 2,3 miljard euro de Amsterdamse wijk met de hoogste notering (nummer 13) in de ranglijst. Verder valt op dat ook de drie duurste wijken van Nederland niet terug te zien zijn in deze top 10.

www.telegraaf.nl/financieel/202324877...
[verwijderd]
0
Wat een rare vergelijking, deze ken ik nog niet!

Het onderstreept wel de steeds sneller stijgende (hyper) inflatie, iedereen wil versneld van zijn euros af, deze constatering is zorgwekkend en belooft niet veel goeds.

Almore bovenaan terwijl niemand daar dood gevonden wil worden, het kan verkeren.

Heb inmiddels begrepen dat ons nationale wagenpark 3x zoveel waarde doet als onze nationale huizenvoorraad, dit slaat als een tang op een varken, maar is gewoon een leuk weetje!
DurianCS
0
quote:

drooglegging schreef op 3 maart 2022 07:29:

Wat een rare vergelijking, deze ken ik nog niet!

Het onderstreept wel de steeds sneller stijgende (hyper) inflatie, iedereen wil versneld van zijn euros af, deze constatering is zorgwekkend en belooft niet veel goeds.

Almore bovenaan terwijl niemand daar dood gevonden wil worden, het kan verkeren.

Heb inmiddels begrepen dat ons nationale wagenpark 3x zoveel waarde doet als onze nationale huizenvoorraad, dit slaat als een tang op een varken, maar is gewoon een leuk weetje!
Dit laatste lijkt me flauwekul. Mensen hebben een of twee auto's en een huis dat vele malen meer waard is. Dan kunnen er nog veel bedrijfswagens zijn, maar dat zal nooit deze omslag geven, zeker niet als je bedrijven mee telt.
[verwijderd]
0
Natuurlijk is het flauwekul, totale kwats zelfs net als die vergelijking van de staatschuld met de totale waarde van de NL huizenmarkt.

Zo kun je de gekste dingen bedenken om iets te rechtvaardigen of recht te lullen.

De NL huizenmarkt is een tijdbom met een onduidelijk tijdsmechanisme.
[verwijderd]
0
Loop een willekeurige gracht in Amsterdam op en je ziet de messing borden met al de tropische namen, de brievenbussen, holdings en andere constructies die er zetelen.

Museumplein, Concertgebouw buurt, nog veel erger!(FD.nl)

Tientallen panden waar Gazzprom ingeschreven staat, het door flashen van geldstromen onder het nul tarief als dagtaak.

Russische huurders hoor je niet, zie je niet, maken geen overlast, doen niet aan burengerucht, betalen lachend de hoofdprijs en blijven meestal voor langere periodes huren, allemaal dingetjes die heel fijn zijn voor de verhuurders.

Alleen al die tientallen panden rond het Museumplein zullen opgezegd worden, er gaat veel OG vrijvallen voor de markt.

Let wel! we hebben het nu alleen over Russische huurders.

Amsterdam is een safe haven voor het flashen van geld, de haag faciliteert tot op het hoogste nivo, de wereld spreekt er schande van, noem mij een westers land of hoofdstad die dit nadoet?

De woonfunctie mag terugkomen.
40.341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,57  -3,79  -0,44%  14:20
 Germany40^ 17.744,20 -0,52%
 BEL 20 3.815,52 -0,29%
 Europe50^ 4.921,66 -0,30%
 US30^ 37.733,07 -0,74%
 Nasd100^ 17.370,02 -1,02%
 US500^ 5.008,70 -0,80%
 Japan225^ 37.480,97 -1,37%
 Gold spot 2.380,27 +0,04%
 EUR/USD 1,0660 +0,16%
 WTI 81,46 -0,76%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,54%
WDP +3,44%
Heineken +1,84%
Vopak +1,47%
Pharming +1,38%

Dalers

VIVORYON THER... -3,83%
AMG Critical ... -3,10%
ADYEN NV -2,81%
Fugro -2,40%
FASTNED -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront