Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Mijn Vriend
2
quote:

gokker schreef op 28 februari 2022 17:32:

En plotseling gebeurt er iets. De man is aangehouden.

nos.nl/artikel/2419246-fiod-houdt-syw...
En nu nog de mensen aan de andere kant v d deal. It takes two to tango.
[verwijderd]
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 28 februari 2022 19:39:

[...]

En nu nog de mensen aan de andere kant v d deal. It takes two to tango.
Het is inderdaad zeer merkwaardig dat "het rijk" geen stappen ondernam. Zou er zonder Randstad geen onderzoek gedaan worden?
voda
0
437 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Verenigde Staten naderen grens van 80 miljoen besmettingen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op 437 miljoen. Dit blijkt dinsdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten loopt met de geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met ruim 79 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 950.490.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 22,9 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel 19,0 miljoen besmettingen zijn geteld.

Duitsland heeft nu 14,9 miljoen coronagevallen en staat bovenaan als het gaat om het aantal nieuwe gevallen in de afgelopen 28 dagen. Italië telt 12,8 miljoen besmettingen en Spanje 11,0 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 6.535.520. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.557.314.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 315.387 gevallen geteld, een aantal dat fors hoger ligt dan een dag eerder. Vorige week werd ook op dagbasis een flinke verhoging gemeld, die kort daarna weer neerwaarts werd bijgesteld. Maandag stond het aantal gevallen voor China in elk geval op 178.258 gevallen tegen 153.558 besmettingen op zondag.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 5,96 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn inmiddels bijna 10,5 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Rowi62
0
[verwijderd]
0
Helemaal doodgebloed, compleet verlaten, abandoned, zo snel gaat dat dus!
Ik reed nog langs een vaccinatie tent, ook compleet verlaten, stilte voor een nieuwe booster-campagne?

Kan iemand me ff bijpraten over de huidige stand van zaken?
[verwijderd]
0
quote:

drooglegging schreef op 1 maart 2022 15:42:

Helemaal doodgebloed, compleet verlaten, abandoned, zo snel gaat dat dus!
Ik reed nog langs een vaccinatie tent, ook compleet verlaten, stilte voor een nieuwe booster-campagne?

Kan iemand me ff bijpraten over de huidige stand van zaken?
www.rivm.nl/sites/default/files/2022-...
DeZwarteRidder
0
Cruciaal nieuw spoor coronavirus: naar de wasbeerhonden van kraam nr. 29 in Wuhan

Net nu het erop begon te lijken dat we de herkomst van het coronavirus nooit meer kunnen achterhalen, komt een internationaal onderzoeksteam met een cruciaal nieuw spoor, tóch weer naar de grote dierenmarkt van Wuhan. Opvallend: het virus lijkt twee keer achter elkaar te zijn overgesprongen op de mens.
Maarten Keulemans28 februari 2022, 17:45

Zet de vroegste ziektegevallen van die ziekte die later covid-19 zou gaan heten uit op een kaart en dit is wat je krijgt: een soort uitdijende olievlek. Niet vanaf het virologisch laboratorium van Wuhan – maar vanaf de grote versmarkt van Wuhan, 33 kilometer verderop. Of, om precies te zijn: in de westelijke hal van die markt, als je binnenkomt, het negende pad rechts.

Daar, in kraam nummer 29, zou het weleens kunnen zijn gebeurd, schrijven wetenschappers uit onder meer Canada, de VS, Groot-Brittannië, België en Rotterdam in een omvangrijke studie, als voorpublicatie beschikbaar op internet. Op een foto die de Canadezen stomtoevallig vijf jaar eerder van de kraam maakten, zijn kooien te zien met daarin onder meer wasbeerhonden. Ondanks de nadrukkelijke verzekering van China dat er op de markt beslist geen handel was in levende dieren.
Werkblad

Nu blijkt de kraam vindplaats van liefst vijf monsters besmet met sars-cov-2, hét coronavirus, haast allemaal op voorwerpen die rechtstreeks met dieren te maken hebben: een apparaat waarmee dode dieren van veren of vacht worden ontdaan, transportkarretjes, een werkblad, een kooi. Stille getuigen van een akelige omgang met dieren, die in november of december 2019 de vonk kan zijn geweest van de grootste natuurramp die de mens in generaties meemaakte.

Laat het een kraampje verderop zijn, of een ander dier: in deze hoek van de markt moet het allemaal zijn begonnen, zegt Marion Koopmans, een van de auteurs. ‘Er was hier een hotspot van besmettingen, er zijn positief geteste monsters van de markt, en we weten dat er in november en in december levende dieren werden verhandeld. Hoeveel dichterbij wil je komen?’

Het onderzoek leest als een detectiveroman. Canadese biologen die sinds 2014 in Wuhan de zwarte handel in dieren in kaart brachten, leverden foto’s en kaarten van welke dieren waar werden verhandeld. Epidemiologen maakten ‘hittekaarten’ van de vroegste ziektegevallen, kleurige vlekkenkaarten waarop je het virus ziet uitwaaieren. Anderen doken in de virusmonsters die Chinese onderzoekers kort na de uitbraak op de markt namen en vonden foto’s van de markt, door dieractivisten achtergelaten op internet.
Bergmarmot

Daaruit blijkt wat China altijd ontkende: op de grote markt vond wel degelijk handel plaats in coronagevoelige zoogdieren. Zeker tien, misschien achttien soorten, gingen er eind 2019 in een hoek van de westelijke hal over de toonbank: van haas tot wasbeer, van bamboerat tot stekelvarken, en van rode vos tot bergmarmot. En daarbij zal ongetwijfeld ook het dier hebben gezeten dat ons corona bracht, ergens buiten de stad opgelopen door vleermuizen.

Ook lijkt het virus niet één, maar twee keer te zijn overgesprongen op de mens, blijkt uit weer een ander puzzelstukje, de genetische stamboom van het virus. Mogelijk omdat er een dierenpopulatie in het spel was waar het virus al een tijdje rondging, legt Koopmans uit, zoals ook onder de nertsen in Nederland en Denemarken al snel meerdere, onderling iets van elkaar verschillende ‘broertjes’ van het virus rondgingen.
Boodschappert
5
quote:

leonardus65 schreef op 27 februari 2022 15:35:

www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220227_935...
Nee, corona kwam niet uit een labo (volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek)

© Reuters

Twee nieuwe wetenschappelijke studies wijzen naar een markt in Wuhan als de oorsprong van de coronapandemie. Een grondige analyse van uiteenlopende data besluit dat het virus aanwezig was in levende zoogdieren die op de markt werden verkocht. Daarnaast bevestigen ze ook dat het virus twee keer oversprong van dier naar mens. De theorie dat het virus uit een labo ontsnapte, krijgt daarmee alweer een fikse knauw.
Kans van 1 op 3 biljoen dat je theorie klopt.

www.dailymail.co.uk/news/article-1054...
voda
0
Ruim 438 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Aantallen in China lopen hard op.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op 438,5 miljoen. Dit blijkt woensdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten loopt met de geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met 79,1 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 952.423.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 23 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel 19,1 miljoen besmettingen zijn geteld.

Duitsland heeft nu 15,0 miljoen coronagevallen en staat bovenaan als het gaat om het aantal nieuwe gevallen in de afgelopen 28 dagen. Italië telt 12,8 miljoen besmettingen en Spanje 11,0 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 6.572.042. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.563.841.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 348.208 gevallen geteld tegen 315.387 een dag ervoor, een aantal dat ook fors hoger lag dan maandag toen het aantal gevallen voor China op 178.258 gevallen stond, tegen 153.558 besmettingen op zondag.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 5,96 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn inmiddels ruim 10,5 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ruim 440 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Aantallen in China lopen hard op.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op 440,2 miljoen. Dit blijkt donderdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten loopt met de geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met 79,1 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 954.518.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 23,0 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel bijna 19,2 miljoen besmettingen zijn geteld.

Duitsland heeft nu 15,2 miljoen coronagevallen en staat sinds enige dagen bovenaan als het gaat om het aantal nieuwe gevallen in de afgelopen 28 dagen. Italië telt 12,9 miljoen besmettingen en Spanje ruim 11,0 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 6.620.593 tegen 6.572.042 gisteren. De besmettingsaantallen lopen op dagbasis weer op. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.563.841.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 403.776 gevallen geteld tegen 348.208 een dag ervoor. De aantallen besmettingen nemen deze week op dagbasis met tienduizenden tegelijk toe. Eerder ging het slechts om tientallen nieuwe besmettingen per dag.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 5,97 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn inmiddels ruim 10,5 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
AWVN: ‘Thuiswerkadvies moet zo snel mogelijk van tafel’
Werkgevers voorzichtig met versoepelen coronaregels
Door CONNIE DE JONGE

1 uur geleden
in FINANCIEEL

Bedrijven zijn opgelucht dat het kabinet de meeste coronamaatregelen heeft afgebouwd, maar laten de touwtjes op de werkvloer nog niet vieren. Ze willen een corona-uitbraak onder hun personeel voorkomen, vooral omdat ze zich een nog hoger ziekteverzuim niet kunnen permitteren.

Een ruime meerderheid van de bedrijven verplicht zijn werknemers nog om thuis te blijven bij klachten, blijkt uit onderzoek onder bijna 400 leden van werkgeversvereniging AWVN. Het mondkapje is in de meeste organisaties verdwenen, maar nog altijd wordt er extra geventileerd en gepoetst. Een groot deel van de werkgevers adviseert zijn mensen om thuis regelmatig een zelftest te doen en op kantoor anderhalve meter afstand te houden.

Verwarring
De AWVN roept het kabinet op het thuiswerkadvies zo snel mogelijk te schrappen. Het gedeeltelijke thuiswerkadvies dat nu nog van kracht is, zorgt volgens de werkgevers alleen voor verwarring. Zeker nu de maatregelen in de rest van de samenleving bijna allemaal zijn verdwenen. Bovendien zijn steeds meer werknemers eraan toe weer af en toe op locatie te werken, merken ze. Ook de bedrijven zelf vinden het voor de binding met de organisatie hard nodig.

BEKIJK OOK:
Bedrijven proberen thuiswerken leuk te maken: ’Nooit meer terug naar hoe het was’

Mocht het thuiswerkadvies van tafel gaan, dan zal een op de drie bedrijven eisen dat hun personeel ook (vaker) op kantoor komt werken. Bij 43% mogen werknemers dat straks, maar wordt het niet verplicht. Bij 9 op de 10 bedrijven zitten werknemers overigens sinds de versoepelingen van 15 februari al weer af en toe op kantoor. Bij slechts 7% van de werkgevers werkt nog steeds iedereen thuis.

Cultuurverandering
Liefst 99% van de bedrijven verwacht dat hun mensen ook in de toekomst gedeeltelijk thuis blijven werken. „Wij zijn door twee jaar corona anders – positiever - tegen thuiswerken aan gaan kijken”, zeggen ze. Dit geldt ook voor grote bedrijven in de industrie, die daar voor corona nog heel huiverig tegenover stonden. „Wat dat betreft heeft er een cultuurverandering plaatsgevonden”, zegt een woordvoerder van AWVN.

BEKIJK OOK:
Werknemer wil ook na pandemie graag thuis doorgaan

Een kleine meerderheid van de bedrijven (53 %) heeft al richtlijnen uitgevaardigd over hoe de terugkeer naar kantoor moet verlopen. Bijna net zo groot (50%) is de groep die dit overlaat aan de leidinggevende en zijn of haar mensen. Veel organisaties zijn volgens het onderzoek nog zoekende hoe ze het zogeheten hybride werken precies vorm moeten geven.

www.telegraaf.nl/financieel/84690852/...
Bijlage:
verdi29
7
Er komt toch meer en meer gezond verstand en wetenschap boven drijven....i.p.v de opgeklopte angst en massa psychose....
On the Vaccine Frontlines
More safety issues, fraud and lack of efficacy continues to haunt the Feds
Robert W Malone MD, MS

The Truth Is Coming Out About COVID Deaths The Epoch Times. Updated: March 2, 2022
Hospitals receive payments for testing every patient for COVID, every COVID diagnosis and every ‘COVID death,’ as well as any time they use remdesivir and mechanical ventilation.
This a great article, highly referenced.. It very accurately goes through history and malfeasance by our government and the hospitals. This article is a must read.

Bestudeer zijn nieuwsbrief.Hij is de uitvinder van de mRna technieken.
leonardus65
1
www.hln.be/binnenland/live-covid-safe...
LIVE. Covid Safe Ticket (CST) en Passenger Locator Form (PLF) vanaf maandag afgeschaft, mondmaskers mogen zo goed als overal af
Om 16.00 uur houdt het Overlegcomité een persconferentie over de beslissingen rond de coronamaatregelen in ons land. Wat al vast staat, is dat we vanaf maandag overgaan van code oranje naar code geel op de coronabarometer. Ook de coronapas is vanaf dan niet meer verplicht. Volg de persconferentie hier live vanaf 16:00 uur.
Code geel op de coronabarometer geeft aan dat de epidemiologische situatie en de druk op de ziekenhuizen in ons land onder controle zijn. Vanaf maandag vervalt het Covid Safe Ticket (CST) en zal ook de mondmaskerplicht niet meer gelden, behalve in zorginstellingen en op het openbaar vervoer.

Belgen zullen ook het Passenger Locator Form (PLF) niet meer moeten invullen wanneer ze terugkomen uit een land binnen de Europese Schengenzone.
Barren Wuffet
4
www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/viru...
BA.1 was de dominante omikronvariant in Nederland.
Sinds week 7 van 2022 is dat nu de BA.2.
Dat wil zeggen dat het merendeel van de besmettingen met het coronavirus veroorzaakt wordt door BA.2.

BA.2 is found to be able to alarmingly reinfect patients originally infected by Omicron BA.1
www.researchgate.net/publication/3585...

www.rivm.nl/sites/default/files/2022-...
Vaccinatiestatus Omicron BA.1 besmettingen:

Boostervaccinatie afgerond 45% besmet
Basisserie afgerond 33% besmet
Ongevaccineerden 18% besmet

Besmet zijn is: klachten hebben, betekend ziek zijn en dus een symtomatisch ziektebeeld.
Want die 78% gevaccineerde mensen denken toch niet al weken lang?
"gu laat ik mij voor de lol eens eventjes testen, heb ik dat ook eens mee gemaakt"

Ben nieuwsgierig hoeveel mensen opnieuw BA.2 Corona gaan krijgen, ondanks hun besmetting met de Omicron (BA.1) de afgelopen weken.
Denk overigens dat de zomer net op tijd komt voor de geboosterden.

En volgende winter? De BA.3 komt er ook al weer aan.
Kees1
8
Het lijkt erop dat corona vooral een media-hype is geweest. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraine heeft niemand het er meer over, terwijl het aantal besmettingen hoog is en stijgt. De belangstelling van Oekraine zal, wanneer de oorlog langer duurt, ook geleidelijk verdwijnen. Normaal gesproken zou er veel aandacht zijn voor de verkiezingen van 16 maart. Dat is nu echt een non-event.
de tuinman
5
quote:

Kees1 schreef op 5 maart 2022 18:20:

Het lijkt erop dat corona vooral een media-hype is geweest. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraine heeft niemand het er meer over, terwijl het aantal besmettingen hoog is en stijgt. De belangstelling van Oekraine zal, wanneer de oorlog langer duurt, ook geleidelijk verdwijnen. Normaal gesproken zou er veel aandacht zijn voor de verkiezingen van 16 maart. Dat is nu echt een non-event.
Media hype? Heel veel mensen zijn er aan overleden.
Enorm veel gezondheids schade.
Direct en indirect.
En jij durft het vooral een hype te noemen.
Diep, en diep triest die opmerking.

Nu er een mildere variant is en er VEEL meer kennis is zijn er minder slachtoffers.
Mediahype??? Doe ff normaal.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2895 2896 2897 2898 2899 2900 2901 2902 2903 2904 2905 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.893,90 -0,74%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.942,69 -0,84%
 US30^ 37.698,66 0,00%
 Nasd100^ 17.693,66 0,00%
 US500^ 5.060,86 0,00%
 Japan225^ 38.697,76 0,00%
 Gold spot 2.386,42 +0,14%
 EUR/USD 1,0612 -0,13%
 WTI 85,06 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +3,18%
ADYEN NV +1,97%
SIGNIFY NV +1,76%
INPOST +1,48%
Aegon +1,47%

Dalers

Alfen N.V. -11,99%
ForFarmers -7,53%
Nedap N.V. -5,29%
Kendrion -5,10%
EBUSCO HOLDING -3,41%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront