B&S Group « Terug naar discussie overzicht

B&S Group 2022

798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
voda
1
07:02
*B&S omzet in 2021 +0,4 procent naar 1,9 miljard euro
07:02
*B&S autonome omzetgroei in 2021 0,3 procent
07:02
*B&S nettowinst 2021 van 54,6 miljoen euro
voda
3
B&S haalt nieuwe margedoel in 2021
Winst stijgt ondanks stabiele omzet.

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft vorig jaar meer winst geboekt op een stabiele omzet en wist zo het margedoel te behalen, ondanks een afwaardering op het Food-segment. Dit maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

De omzet steeg met 0,4 procent tot 1,87 miljard euro. De autonome omzetgroei was licht negatief, maar gecorrigeerd voor valuta-effecten was er een groei van 0,9 procent.

In het vierde kwartaal steeg de omzet met 4 procent tot 582 miljoen euro.

Dankzij de focus op hogere marges en kosten steeg het EBITDA-resultaat van 90,3 miljoen in 2020 tot 116,4 miljoen in 2021. De EBITDA-marge verbeterde tot 6,2 procent, waar het bedrijf 6 procent als nieuwe doelstelling had gesteld. In 2020 was de marge 4,9 procent.

De nettowinst steeg van 40,6 miljoen naar 54,6 miljoen euro.

De winst werd gedrukt door een afwaardering van 10,2 miljoen op het segment Food.

De kasstroom werd vrijwel geheel gespendeerd aan de opbouw van voorraden, die in 2020 tijdens de eerste fase van de coronacrisis diep waren gedaald.

De schuldratio was met 2,5 procent volgens B&S ruim binnen de afgesproken convenanten. Ook vond er een herfinanciering plaats.

B&S Group tuigde tijdens de coranacrisis een e-commerce-afdeling op, die zich zowel op zakelijke klanten als op consumenten richt.

CEO Tako de Haan kondigde aan te blijven focussen op markten waar groei voorzien wordt, en de digitalisering van de diensten voort te zetten. Ook waarschuwde hij voor aanhoudende problemen in de aanvoerketen.

De Haan wil dit jaar een autonome omzetgroei van 7,5 procent realiseren. En er worden maatregelen genomen om de winst te verstevigen, door te focussen op de activiteiten die een hogere marge opleveren en de kosten in de gaten te houden.

B&S stelt een dividend van 0,18 euro per aandeel voor, een pay-out ratio van 40 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
stockmarket
0
Beursblik: solide jaarcijfers B&S Group
Maandag 28 Februari 2022 | Bron: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) De jaarcijfers van B&S Group waren solide, met een licht hoger dan verwachte omzet en EBITDA-resultaat, wat gezien de problemen in de leveringsketens en de lockdowns als een opluchting voor de markt moet komen. Dit stelde ING maandag.

Het dividend van 0,18 euro is wel iets lager dan de 0,20 euro die analist Tijs Hollestelle van ING had voorzien.

Het bedrijf heeft veel voorraden sterke drank aangelegd voor levering in 2022, terwijl de parfumtak een lagere marge had door schaarste aan producten.

De divisies persoonlijke verzorging en voeding deden het goed, aldus ING. De voedingstak, die voedsel en drank verzorgt voor het Amerikaanse leger, boekte een verlies van 10 miljoen euro, waarvan slechts 0,5 miljoen euro een afwaardering was van goodwill, meldde ING.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 12,00 euro voor B&S Group. De analist ziet veel ruimte voor groei.

Het aandeel B&S stond maandag ongewijzigd op 6,95 euro in Amsterdam.

Bron: ABM Financial News
Louis Pasciuto
0
Zo netjes zijn die cijfers nou ook weer niet, de schuld is opgelopen tot bijna 300 miljoen en de cashflow is gekelderd van 147 miljoen naar 15 miljoen. In geen enkele divisie zit spectaculaire groei, in sommige zelfs achteruitgang. Een k/w van 10 lijkt me een juiste waardering nu in de huidige omstandigheden, aangezien het weer een moeilijk jaar dreigt te worden voor B&S.
voda
2
09:36
*Correctie: ING verhoogt koersdoel B&S Group van 11,10 naar 12,50 euro
09:36
*Correctie: ING handhaaft koopadvies op B&S Group
Calendar
2
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor B&S Group verhoogd van 11,10 naar 12,50 euro bij handhaving van het koopadvies.

De analisten van ING bleken te spreken over de jaarcijfers van B&S, wijzend op een EBITDA-marge van 6,2 procent en daarmee op het behalen van de eigen outlook van minimaal 6 procent marge. De EBITDA van 116,4 miljoen euro overtrof de verwachtingen van ING met 2 procent.

B&S mikt voor 2022 op een autonome groei van 7,5 procent, maar ING voorziet vooralsnog een groei van 6,5 procent bij een stijging van de EBITDA-marge met 25 basispunten. Ook B&S zelf mikt op een verbetering van de marge met 25 basispunten, zowel in 2022 als 2023.

Door de afbouw van coronamaatregelen in diverse eindmarkten, verwacht ING een gezonde groei binnen Personal Care, Retail en Liquor. De bank wijst wel op de huidige geopolitieke risico's en de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen.

Het aandeel B&S steeg dinsdagochtend met 4,6 procent tot 7,55 euro.
spartapiet
1
Zo, laat nu de andere aanbevelingen van analisten maar komen, deze parel gaat een mooie winst opleveren.
Bart Meerdink
1
Er staat vandaag in de NRC een interessant, lang, artikel over Willem Blijdorp, de B van B&S.
Titel: "Diefstal, bedreiging, geruïneerde zakenpartners: de twee gezichten van ondernemer Willem Blijdorp"

www.nrc.nl/nieuws/2022/03/04/de-twee-...

Blijdorp weet (te) goed de weg in de rechtszaal, dus ik mag aannemen dat NRC alles nauwkeurig uitgeplozen heeft.

Misschien roept dit bij sommigen twijfels op of men wel in B&S wil beleggen...
Jason Voorhees
0
@ Bart Meerdink, bedankt voor de info, ontluisterend beeld van deze meneer.
Deze aandelen laat ik in ieder geval maar eens even links liggen.
Bob777
0
Nrc, elke keer oude koeien uit de sloot halen en zonder wrijving geen glans. De koers trekt zich er niets van aan. Die vertegenwoordigd nog lang niet de waarde van het bedrijf inmiddels hebben we
- volop draaiende cruiseschepen
- luchthavens open en we gaan eropuit
- goed consumentenvertrouwen in de us
- meer catering voor de navo een beetje koude oorlog is niet slecht voor b&s
Zal met stapjes gaan maar het gaat gebeuren.
Zeker omdat inflatie met name bij hoge schulden goed uitpakt in tegenstelling met dikke reserves die verdampen
-
winstrader
0
Zou B&S zijn naam als potentiele overnamekandidaat dan eindelijk eens gaan waarmaken?

Aandeel stijgt in ieder geval opmerkelijk hard zonder nieuws,
DeZwarteRidder
0
Gerechtshof onderzoekt mogelijke strafzaak tegen oprichter beursfonds B&S voor afpersing
Vasco van der Boon 23 mrt 17:38

Willem Blijdorp in oktober 2015 op een volgens de Iraanse overheid door zijn partner verworven Iraanse marmergroeve. Blijdorp beweerde bij de Fiod nooit bewijs te hebben gezien van de aanschaf van de groeves.

In het kort:

Het gerechtshof onderzoekt in een artikel 12-procedure of het OM een strafzaak moet beginnen tegen zakenman Willem Blijdorp.

Een zakenpartner beschuldigt Blijdorp van afpersing bij een miljoeneninvestering in Iraanse marmergroeves.

Blijdorp is de grote man achter beursfonds B&S, dat aandeelhouders dit juridisch risico niet meldde. Dat had volgens de VEB wel gemoeten.

Willem Blijdorp, de grote man achter beursfonds B&S BSGR€7,25-- , hangt onder meer wegens afpersing een strafzaak boven het hoofd. Het gerechtshof in Amsterdam onderzoekt of het bevel moet geven aan het Openbaar Ministerie (OM) om een zaak tegen hem te beginnen.

Blijdorp zou volgens zijn zakenpartner Danial Mahyari naast afpersing schuldig zijn aan oplichting en valsheid in geschrifte inzake een miljoeneninvestering in Iraanse marmergroeves, zo blijkt uit rechtbankstukken. De oprichter van handelshuis B&S zou zich via een lastercampagne de gezamenlijke groeves eigen willen maken. Hij ontkent de aantijgingen.
Artikel 12-procedure

De Iraans-Nederlandse ondernemer Mahyari, met wie Blijdorp in de exploitatie van Iraanse marmergroeven zou stappen, heeft een artikel 12-procedure bij het hof aangespannen. Daarin kan een burger klagen over een weigering van het OM iets te doen met een aangifte. Het hof kan het OM opdracht geven een strafzaak te starten.

Het hof buigt zich nu inhoudelijk over beschuldigingen. Op 24 februari gaf Blijdorp gehoor aan een oproep uit augustus 2021 om het hof tekst en uitleg te geven. Uitspraak volgt ergens in de komende twee weken.

De procedure tegen Blijdorp is verder gevorderd dan de meeste artikel 12-procedures. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel strandt voor het hof aan een inhoudelijke toets toekomt. Vanwege de scheiding der machten moet het hof zware redenen zien om de deur te openen naar het corrigeren van het onafhankelijke OM.
Meerderheidsaandeelhouder B&S

Blijdorp is meerderheidsaandeelhouder van B&S. Dat is gespecialiseerd in de verkoop van belastingvrije dranken, voeding, cosmetica en elektronica zoals op vliegvelden. Het tijdschrift Quote rekent Blijdorp tot de rijkste vijftig Nederlanders.

Tot 2004 was Blijdorp bestuursvoorzitter, hij is nu vicevoorzitter van de commissarissen. Hij noch B&S hebben de aandeelhouders sinds de oproeping van Blijdorp in augustus geïnformeerd over het onderzoek van het hof. Ook het begin deze maand gepubliceerde jaarverslag zwijgt over dit juridische risico voor de grote man van B&S.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1433946/gerechtsh...
Bob777
1
@De Zwarte Ridder, denk je nu echt dat een strafrechtelijk onderzoek invloed heeft op de bedrijfsvoering van B&S? Als het artikel zo lees lijkt me dit een persoonlijk fittie.
798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:16
Koers 4,440
Verschil -0,060 (-1,33%)
Hoog 4,475
Laag 4,360
Volume 43.887
Volume gemiddeld 67.779
Volume gisteren 127.930

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront