Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal - maart 2022

519 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Gotcha70
0
quote:

HogerOfLager schreef op 6 maart 2022 23:48:

[...]
Vergeet je niet dat Irak met Sadam Hoessein toen de agressor was en Koeweit binnen gevallen is? Oekraine deed niets agressiefs. Ligt wat mij betreft toch anders.
Ik had het over de tweede oorlog in Irak. Toen de VS en zijn trawanten (coalition of the willing) Irak is binnengevallen vanwege niet bestaande WMD's. Koeweit had daar niets mee te maken. In de eerste oorlog hebben ze de Irakezen uit Koeweit gejaagd maar Irak zelf werd met rust gelaten.
voda
1
Advies van Jefferies over Arcelor Mittal
Beurshuis Jefferies
Aandeel ArcelorMittal
Datum 07 maart 2022
Advies Kopen
Koersdoel 43,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 7 maart 2022 hebben de analisten van Jefferies hun beleggingsadvies voor ArcelorMittal (MT; ISIN: LU1598757687) herhaald. Het advies van Jefferies voor ArcelorMittal blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 43,00 EUR.

Op 10 februari 2022 publiceerde ArcelorMittal zijn jaarresultaten.
[verwijderd]
0
Snap niet dat AM vandaag niet mee omhoog getrokken wordt met de index. De koersverliezen de afgelopen dagen mogen toch wel een beetje goedgemaakt worden. Hopelijk als VS zo dadelijk opent dat we mee omhoog mogen, pfff.
Gotcha70
0
quote:

LION schreef op 7 maart 2022 15:14:

Snap niet dat AM vandaag niet mee omhoog getrokken wordt met de index. De koersverliezen de afgelopen dagen mogen toch wel een beetje goedgemaakt worden. Hopelijk als VS zo dadelijk opent dat we mee omhoog mogen, pfff.
De koers gaat toch omhoog. En er ook al eens aan gedacht dat de koers vorige teveel gestegen is.

Die € 35+ is nog heel ver weg.
[verwijderd]
0
quote:

Gotcha70 schreef op 7 maart 2022 15:36:

[...]

De koers gaat toch omhoog. En er ook al eens aan gedacht dat de koers vorige teveel gestegen is.

Die € 35+ is nog heel ver weg.

Nou van harte gaat het niet echt.

Waar zie jij de volgende bodem op de korte termijn?
Judge
0
Met heel dat drama zijn er geen duidelijke doelen in zicht. Meeste van de aandelen zijn een gokmachine, maar onthoud zolang je niks verkoopt is het enkel kloten dat je veel meer had kunnen kopen na verkoop. Anders is het allemaal virtueel en wachten tot heel die zever gedaan is. Nu voor die mensen is het allemaal erger geloof me heb genoeg in oorlogsgebied geweest, die moeten alles achter laten. Niet wetende of ze ooit iets terug zien zelfs hun man of zoon!
Gotcha70
0
quote:

LION schreef op 7 maart 2022 16:01:

[...]

Nou van harte gaat het niet echt.

Waar zie jij de volgende bodem op de korte termijn?
hangt van het sentiment af. De forse stijging vorige week was bizar. Maar als het sentiment negatief blijft kunnen er zeker nog een paar euro's af. Aan Amerikaanse kant weer - 5%
lefreaks
2
quote:

Gotcha70 schreef op 7 maart 2022 21:06:

[...]

hangt van het sentiment af. De forse stijging vorige week was bizar. Maar als het sentiment negatief blijft kunnen er zeker nog een paar euro's af. Aan Amerikaanse kant weer - 5%
Het is voor jou blijkbaar moeilijk te vatten, maar sinds de sluiting van de AEX is het geen -5%, maar -2%:

www.iex.nl/Koersen/Verenigde_Staten/N...
voda
2
Beursupdate: AEX op Wall Street

Door ABM Financial News op maandag 7 maart 2022
Views: 6.949

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn maandag zeven van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

Aegon (-1,34%)
ArcelorMittal (-2,07%)
ASML (-2,26%)
ING Groep (-2,06%)
Philips (-1,00%)
RELX (-1,10%)
Royal Dutch Shell (-0,79%)
Unilever (+0,23%)

Euro/dollar: 1,0870

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die in Amsterdam sloot op 669,04 punten, zijn geëindigd op 664,38 punten.

Bron: ABM Financial News
voda
2
AEX bijna 20% kwijt vanaf recordstand eind november
’Particuliere belegger raakt niet in paniek, maar ziet eerder koopkansen’
Door JOHAN WIERING EN MARK GARRELTS

1 uur geleden
in FINANCIEEL

AEX
669.04
AMSTERDAM - Van paniek lijkt bij de meeste particuliere beleggers nog geen sprake, maar velen vragen zich wel vertwijfeld af wat ze met hun aandelen moeten doen. Die worden door de oorlog in Oekraïne in sneltreinvaart minder waard. Experts raden af nu nog massaal te gaan verkopen. „Maar voor bodemvissen is het te vroeg”, stelt beleggingstrainer Peter Siks van Saxo Bank.

? FOTO GETTY IMAGES
Anderhalf jaar heerste er een hosannastemming op de aandelenmarkten. Aangejaagd door extreem lage rentes en een sterke economische opleving boekten de beurskoersen record na record. Het zorgde ervoor dat beleggen ongekend populair werd en een record van twee miljoen beleggende Nederlanders werd bereikt.

BEKIJK OOK:
Handelaren gokken op olieprijs van $200, automobilist betaalt de prijs

Inmiddels is de stemming echter volledig omgeslagen. De afbouw van steunprogramma’s door centrale banken vanwege de torenhoge inflatie maakte beleggers al kopschuw. En daar is de oorlog van Rusland met Oekraïne en de stevige sancties vanuit het Westen bovenop gekomen. Maandag sloot de Amsterdamse beursindex AEX op 669 punten, iets meer dan 19% onder de half november neergezette top van nagenoeg 830 punten.

Geen paniek
Siks meldt dat de klantenservice van Saxo Bank niet wordt platgebeld door bezorgde beleggers. „De wachttijd is opgelopen, maar klanten moeten iemand binnen tien minuten aan de lijn kunnen krijgen. Het helpt dat eerdere achterstanden (die ontstonden door de overname van Binck, red.) zijn weggewerkt. De onzekerheid is groot bij de beleggers, maar van paniek is geen sprake.”

FlatexDeGiro meldt dat het aantal telefoontjes aan het begin van de oorlog even opliep, maar sindsdien gestaag is gedaald waardoor de gemiddelde wachttijd nu minder dan 1 minuut is. Volgens de broker zijn klanten niet in paniek. „Afgaande op onze data lijkt het er eerder op dat zij koopkansen zien. Het percentage kooporders ligt in 2022 constant rond 60% en de laatste dagen hier iets boven”, meldt een woordvoerder.

BEKIJK OOK:
Geen langdurige beurspijn door conflict, maar huidige situatie ’niet normaal’

Directeur Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer constateert ook weinig paniek bij klanten. „Natuurlijk zijn er altijd wel een paar mensen die het niet zien zitten. Maar als je al wat langer belegt, weet je dat dit kan gebeuren. Het is ook niet zo dat alles door het putje gaat.”

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen benadrukt ook het belang om in deze turbulente beurstijden niet in paniek te raken. „Het is ook al een tijd geleden dat we een zware correctie van de aandelenmarkten hebben meegemaakt, terwijl dat normaal gesproken altijd wel een keer per jaar voorkomt.”

Paraat
Siks raadt af op koopjesjacht te gaan, gezien alle onzekerheid. „Dat zou je kunnen doen als de paniek het grootst is. Dus als er een versnelling van de neergang optreedt en er tijdens de val gaten in de koersniveaus ontstaan. En anders kan je wachten totdat de situatie wat gestabiliseerd is met bijvoorbeeld een wapenstilstand.”

"Onzekerheid naar climax"
Vermogensbeheerder Renco van Schie (Valuedge) vindt het ook te vroeg om nu aandelen (bij) te kopen. „Maar waarschijnlijk komen die momenten wel in maart. Zo wijst de terugval van de Euro Stoxx 50 met 23% vanochtend ten opzichte de top erop dat de markt de kans op een recessie al heel hoog inschat. De volatiliteit in Europa van bijna 50 laat bovendien zien dat de onzekerheid naar een climax gaat.”

Versteeg adviseert vooral rustig te blijven. „Particuliere beleggers hebben op slechte handelsdagen de neiging om veel te gaan handelen, terwijl onderzoeken uitwijzen dat je beter kan afwachten. Maar mocht je geld overhebben, dan zou je aandelen kunnen kopen die fors in verval zijn geraakt.”

BEKIJK OOK:
Column: koop na het bulderen van de kanonnen

Van Schie ziet grote gelijkenissen met de situatie van twee jaar geleden. „In maart 2020 was er ook een exogene factor - het coronavirus - die voor enorme volatiliteit op de aandelenmarkten zorgde. Eerst omlaag en later omhoog. Nu zie je steeds ergere acties van Poetin en daarop volgend steeds ergere sancties van het Westen. Maar er kan ook zo een positieve draai komen, bijvoorbeeld als de Chinese president Xi Jinping een bemiddelende rol gaat spelen. En dit zou best kunnen gebeuren, want de Chinese economie lijdt onder meer vanwege de fors gestegen grondstoffenprijzen sterk onder de oorlog en de sancties.”

Lange termijn
Hafkamp hamert op een goede spreiding om de huidige onrust zonder al te veel kleerscheuren door te komen. „Enerzijds door niet grotendeels in Europese bedrijven te beleggen, want deze worden sterker geraakt dan Amerikaanse. Zelf hebben we ook behoorlijke posities in energieaandelen en grondstoffen en bedrijven die de hogere kosten gemakkelijk kunnen doorberekenen.”

Versteeg ziet sowieso geen reden om erg somber te zijn. „De oorlog is voor de mensen in Oekraïne natuurlijk verschrikkelijk, maar wat de beurzen het meest raakt is de enorme stijging van de prijzen van grondstoffen en dan vooral die van energie. Doordat de economie hierdoor afkoelt, gaat de rente in de VS waarschijnlijk wel veel minder sterk omhoog dan eerder gevreesd.”

BEKIJK OOK:
Ceo broker eToro: ’Particuliere belegger nu veel beter geïnformeerd’

Voor beleggers die door de hectiek af en toe slapeloze nachten hebben, heeft Hafkamp nog een tip. „Houd altijd de lange termijn voor ogen, vanuit het besef dat aandelen vanuit die optiek de beste belegging zijn. En beleg dan ook nooit met geld dat je niet kunt missen.”

www.telegraaf.nl/financieel/119331427...
Happy
0
Probleem is dat er veel jeugdige beleggers met geleend geld aandelen hebben gekocht. Zondag op een verjaardag van mijn zoon schrok ik van wat ik daar hoorde. Zelfs constructies met studieleningen e.d. Want de beurs zou geheid elk jaar stijgen met 7%.
largo33
0
quote:

Happy schreef op 8 maart 2022 07:57:

Probleem is dat er veel jeugdige beleggers met geleend geld aandelen hebben gekocht. Zondag op een verjaardag van mijn zoon schrok ik van wat ik daar hoorde. Zelfs constructies met studieleningen e.d. Want de beurs zou geheid elk jaar stijgen met 7%.
en verwachten dat studieschuld weg wordt gescholden. De jeugd van tegenwoordig
mvliex 1
0
quote:

Happy schreef op 8 maart 2022 07:57:

Probleem is dat er veel jeugdige beleggers met geleend geld aandelen hebben gekocht. Zondag op een verjaardag van mijn zoon schrok ik van wat ik daar hoorde. Zelfs constructies met studieleningen e.d. Want de beurs zou geheid elk jaar stijgen met 7%.
Dat zijn dan niet de slimste studenten!
;-))
mvliex 1
0
quote:

Mery schreef op 8 maart 2022 12:15:

rustig hier, iedereen houd z'n adem in denk ik
Gewoon doorademen, beetje handelen en lekker van de zon genieten en de nu nog groene koers. Je druk maken om wat er nog niet is en waarvan het onzeker is dat het komt heeft geen enkele zin.
Joshua
0
probeeer ook wanneer alles een goed stuk omhoog is gegaan om je risico te bepelken en maak misschin een een gebruikk van zo en een exotische optie. Die hebben dit weejebd ne behoed voor een twee kee zo grote studdieschul

Fijne dag!
mvliex 1
3
quote:

Joshua schreef op 8 maart 2022 12:47:

probeeer ook wanneer alles een goed stuk omhoog is gegaan om je risico te bepelken en maak misschin een een gebruikk van zo en een exotische optie. Die hebben dit weejebd ne behoed voor een twee kee zo grote studdieschul

Fijne dag!
Die kan wel rijk worden maar geen bul halen!
;-))
Gotcha70
0
quote:

lefreaks schreef op 7 maart 2022 23:34:

[...]
Het is voor jou blijkbaar moeilijk te vatten, maar sinds de sluiting van de AEX is het geen -5%, maar -2%:

www.iex.nl/Koersen/Verenigde_Staten/N...
wat jij niet schijnt te snappen is dat ik met die -5% het verlies op de Amerikaanse beurs bedoelde en niet het verschil tussen Amsterdam en NY.
staalfreak2
0
quote:

Gotcha70 schreef op 8 maart 2022 14:02:

[...]

wat jij niet schijnt te snappen is dat ik met die -5% het verlies op de Amerikaanse beurs bedoelde en niet het verschil tussen Amsterdam en NY.
Dat is al vaker aan de orde geweest, maar voor het gewone volk hier is jouw vergelijking volkomen irrelevant.
Gotcha70
0
quote:

staalfreak2 schreef op 8 maart 2022 15:27:

[...]

Dat is al vaker aan de orde geweest, maar voor het gewone volk hier is jouw vergelijking volkomen irrelevant.
het zijn twee verschillende beurzen. Het onderliggende verschil is irrelevant.

Ondertussen is de winst van vandaag in Amsterdam weer weg.
519 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 23,470
Verschil -0,640 (-2,65%)
Hoog 24,100
Laag 23,400
Volume 3.800.729
Volume gemiddeld 2.462.006
Volume gisteren 2.204.739

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront