First Solar Inc « Terug naar discussie overzicht

FIRST SOLAR INC

752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
Willy B.
0
First Solar krijgt al even wat klappen te verwerken.
Vandaag komen ze met een daling van meer dan 6% uit op 87 dollar.
Ik zie dit grotendeels door het nieuws dat de ambitieuze (en groene) plannen van Biden in het gedrang kunnen komen door het afhaken van de steun van een democratische senator.

Of is er meer aan de hand?
Is dit een goed instapmoment, ik moet mij nog inlezen in het bedrijf.
domin8tor
0
FSLR zeker klappen gekregen. Zijn weer ~50% stijging nodig om uit te komen op onze hoogtepunt van 120$. Voor mij ook een tegenvaller, had gehoopt dat we uitgebroken zouden zijn. Koop mondjesmaat wat bij. Maar dit bedrijf en vooral de koers weet altijd te verrassen... Vooral negatief. Ik vind het momenteel goedkoop met ~4$ EPS en ~15$ netto cash per aandeel.
Mr sponge
0
Ik had niet verwacht nog een kans te krijgen om tegen deze prijzen in te stappen....
Maar nu instappen of nog even wachten. De dalende lijn lijkt nog niet gebroken...
Wat denken jullie?
Willy B.
0
Ze staan momenteel op een K/W verhouding van 16, wat toch heel erg laag is voor een aandeel in deze sector

Ikzelf ben voor SolarEdge gegaan. Ik vind het gevaarlijk om in de huidige situatie te zeggen wat je moet doen, maar om eerlijk te zijn, alle groene aandelen doen het goed omdat Europa beseft dat Russisch gas dringend afgelopen moet zijn (en ook olie, uranium komen uit Rusland).

Veel opties zijn er dus niet: H2, PV, Wind, ...
domin8tor
0
Ik heb wel wat bijgekocht onder de 70$, maar niet zoveel.
@sponge goed om jou hier weer terug te zien ook. Het leek wel een verlaten land.

Ik denk dat als het Westen werk wil maken van zijn onafhankelijkheid, we alle bronnen moeten inzetten. Dat wil zeggen ook solars exponentieel laten groeien. Het venijn zit hem dan in de marges die FSLR kan maken. Maar je wilt gewoon geen afhankelijkheid van China zodra het op solar aankomt, wat nu wel het geval is. Zit zelf ook in Meyer Burger. Ik zit hier met meerdere redenen in dan alleen financieel. Maar ik denk dat dit uiteindelijk ook financieel beloont gaat worden.

Vanavond de marges, orderportefeuille in de gaten houden en de bouw van de fabrieken.
domin8tor
0
Nou, die cijfers waren een stuk slechter dan verwacht zeg. 4$ EPS had ik niet op gerekend ook, eerder richting 2$, maar 0 is wel bedroevend. Moet m'n thesis wel aanpassen hierop.
Ik blijf erbij dat we als het Westen allerlei energie voorzieningen in eigen hand moeten hebben en dus ook de productie van zonnepanelen, zit daarom ook in Meyer Burger. Maar de vraag is of dit ooit winstgevend gaat worden voor de aandeelhouders. Lijkt er vooralsnog niet op. Kan zijn dat ik te negatief ben nu, heb gister op de dip ook bijgekocht op 64$. Maar het lijkt elk jaar wel uitstel van verbetering. FSLR is te afhankelijk van allerlei externe factoren zoals aluminium prijzen en shipping costs om steady winst te draaien.
Mr sponge
0
Ik sta (gelukkig) nog aan de zijlijn.
Maar wat een ontwikkeling toch weer. Hoezo heb je als bedrijf met dergelijke grote projecten de grondstof en transportkosten niet afgedekt?
Bij dit soort lang lopende projecten is het toch redelijk normaal om grondstofprijzen af te dekken zou je denken...
Ik laat ze nog maar even op de watchlist staan.
domin8tor
0
Heb ze wel minimaal bijgekocht op 66$ omdat ik nog wel vertrouwen heb naar 2023 en verder. Maar inside selling van gister blijft altijd voelen als een soort boodschap van wantrouwen door bestuur. Heb ook Meyer Burger bijgekocht, voor mij voelt het beter om in dit soort bedrijven te investeren dan om te profiteren/speculeren op hogere gas & olieprijzen.
domin8tor
0
Ben op dit moment aandelen aan het kopen en dan verre OTM calls aan het schrijven. Bijvoorbeeld jan'23 calls 120$ strike tegen 3,55$ premie. Die premie op die opties is erg hoog dankzij de hogere volatiliteit in het aandeel. Op deze manier demp ik mijn aankoopkoers terwijl ik nog ruime upside overhoud. Puts schrijven is ook nog een optie, maar dat is bij dit aandeel altijd erg gevaarlijk heb ik gemerkt haha.
Mr sponge
0
FSLR stijgt op dit moment omdat de vraag naar groene energie groeit. Opzich terecht. Alleen heeft FSLR de hele productie voor de komende tijd al verkocht. En dan tegen een te lage prijs omdat er geen rekening is gehouden met stijgende grondstofprijzen en transportkosten. Die problemen worden alleen naar groter.
Ja het is een mooi bedrijf. Maar er komt echt een heel moeilijk jaar aan voor ze. Dat worden mogelijk rode cijfers door de fors gestegen kosten. Ik blijf er even vanaf.
Dan maar even in de smerige olie beleggen. Daar wordt nu het geld verdiend (zeg ik met pijn in mijn hart).
Van de andere kant rijd ik ook gewoon een benzine auto. Dus waarom ik dan niet in een oliemaatschappij zou beleggen...
Er zijn daar wel mooie kansen nu.
Willy B.
0
Misschien kan dit het aandeel wel een boost geven
www.tijd.be/politiek-economie/interna...

Ik begrijp inderdaad dat de wereld nog erg lang gas en olie zal nodig hebben (en ook steenkool?) maar ik wil dat cynisme wel voorbij laten gaan en ik investeer enkel in groene energie. De transitie kan en moet veel sneller. Poetin laat ons dat erg duidelijk voelen nu (en de komende jaren)
Mr sponge
0
Groene energie moet inderdaad flink op worden ingezet. Maar de vraag blijft hoe je een constante hoeveelheid stroom op een groene manier kan opwekken en opslaan. Tot die tijd blijven wij afhankelijk van fossiele brandstoffen.
Mr sponge
0
Gefeliciteerd voor diegene die zijn blijven zitten. Toch mooi van $75 naar $80 gestegen.
Toch begrijp ik de koerststijging niet. FSLR is al voor de komende tijd uitverkocht. En die productie hebben ze te goedkoop verkocht.
Die contracten lopen echt nog jaren.
Dus begrijp ik de stijging niet goed.
Als ze nu konden profiteren van de gestegen vraag. Maar dat gaat niet.
Ik heb een gokje in de olie genomen (ik weet het is slecht...) maar ik wil ook graag iets verdienen.
Ik ben ingestapt bij Parex resourses. Een beetje tegen mijn pricipe in. Maar de solar aandelen zijn extreem duur en niet realistisch geprijsd.
De vraag naar energie die niet uit Rusland komt is goed. Dan maar in de niet Russische olie. We gaan het meemaken. Succes in FSLR!
domin8tor
0
Ja, ik heb ook erg m'n twijfels uiteraard.
Flinke tegenvaller was voor mij ook de 0,30 mid-range EPS guidance. Benieuwd wel wat ze met de nieuwe fabrieken kunnen gaan doen qua kostprijs en ook qua verkoopprijzen voor 2023 en verder. Een ding is duidelijk, FSLR is wel een hoofdpijn dossier qua aandeel, ik had beter van begin af aan in een iShares SRI World index kunnen gaan zitten, die koop ik nu overigens wel om mijn portefeuille meer solide te maken.

@Sponge, wat zie jij in Parex Resources waarvan je denkt dat de markt het nog niet (in)ziet?
domin8tor
0
Parex Resources ziet er op het eerste oog wel goed uit moet ik zeggen Sponge! Ga het aandeel eens verder onderzoeken. Bekijk nu deze, de corporate presentation en dat lijkt wel 1 grote goed nieuws show, zoals altijd. Ben benieuwd naar jou afwegingen om deze te kopen en wat de grootste risico's zijn voor dit bedrijf. parexresources.com/wp-content/uploads...
Mr sponge
1
@dominator

Ik zal hier eenmalig reageren ivm Parex (omdat het echt behoorlijk of topic is).

Misschien kan jij een draadje vinden waar het wel zou passen? Los van het Shell forum kan ik weinig olie gerelateerde forums vinden.

Dus maar even "pitchen" ?? haha.

De focus van Parex ligt volledig op Colombia. Dat is natuurlijk niet zonder risico.

Maar ze zijn daar een first mover. En hebben een flinke landpositie (ze zijn de grootste in Colombia). 

Hun resources groeien en hun productie ook. Hun kosten liggen laag, hebben geen schulden, betalen een dividend en kopen nu al een paar jaar op rij 10% van hun eigen aandelen in.

De P/E verhouding van afgelopen jaar is al goed en verbetert nu door de hogere olieprijs, groei in productie en inkoop eigen aandelen.

Ze zitten ook ver genoeg weg van Rusland en Oekraine...

En ze lijken relatief goed te letten op het milieu. Al kan dat ook window dressing zijn... 
Maar dat kan je je overal tegenwoordig wel afvragen.
Zijn elektrische auto's, accu's nu echt zo goed voor het milieu? En dan al helemaal als je schaarse metalen moet mijnen en verbruikt en dan met kolen opgewekte stroom gaat laden...

Maar ook de panelen van FSLR en andere producenten bevatten materialen die slecht zijn voor het milieu. Hoe goed of slecht dat is hangt dus steeds af van diegene aan wie je het vraagt. 

Voor mij is Parex nu een goede kandidaat om in te investeren. En iedereen moet zelf bepalen hoe "groen" hij zijn of haar geld wil investeren (en wat dan groen is).

Ik heb in ieder geval een redelijke positie ingenomen.

Mocht je in je zoektocht wel zaken tegenkomen die niet door de beugel kunnen. Laat het mij aub weten, zodat ik er weer uit kan. Haha 

Mocht je nog in een ander sector willen beleggen dan is dry-bulktransport wel een leuke op het moment, het bedrijf Golden Ocean in mijn geval. Ook daar een flinke mis match tussen vraag en aanbod. Vooral nu grondstoffen over de hele wereld worden verscheept om maar niet in Rusland te moeten kopen. En grondstoffen uit Rusland die dan weer naar landen ver weg gaan, die ze wel willen kopen...

Maar goed succes allemaal met de belegging in FSLR. Ik blijf nog even aan de zijlijn staan!
Mr sponge
0
Nog een opmerking ivm Parex. De koers zakt wat doordat er onzekerheid is door de komende verkiezingen in Colombia. Dat is natuurlijk een risico.
domin8tor
0
Check, ja lijkt me in ieder geval een milieu bewuste olie producent en ik ben het helemaal met je eens dat we voor het milieu naar allerlei oplossingen moeten kijken, geeneen oplossing is heilig. Daarbij zijn we voorlopig nog wel even afhankelijk van de olie, dus kun je dat beter uit landen halen zoals Colombia versus Arabische Emiraten. Ik initieer nog geen positie, wil eigenlijk steeds meer richting ETF's doen (iShares SRI World index) omdat ik minder tijd kwijt wil zijn aan stockpicking en het 'dagelijks' volgen van de koersen/nieuws.
domin8tor
0
Er lijkt weer wat beweging in het aandeel FSLR te komen, gister al na extreem sterke cijfers van Enphase, gisteravond nieuws dat de USA toch flink geld gaat pompen in renewables en vanavond komt FSLR zelf met cijfers. Winstverwachtingen zijn slecht, dus ik denk dan: dat kan alleen maar meevallen haha.
Mr sponge
0
First Solar is altijd onvoorspelbaar. Dat heeft altijd met de timing van milestones te maken.

Maar reken je niet te rijk. De omzet van afgelopen kwartaal is vorig jaar verkocht. Dus de marge zal slecht zijn door de gestegen grondstof en transportkosten. Bij First Solar duurt het even voor je de verbeterde marktomstandigheden gaat zien (denk ik).
Blijft echt een pracht bedrijf.
752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 174,290
Verschil -3,720 (-2,09%)
Hoog 179,070
Laag 173,190
Volume 1.633.891
Volume gemiddeld 2.147.734
Volume gisteren 1.016.131

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront