Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.197 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 ... 3156 3157 3158 3159 3160 » | Laatste
Dirk de Dijker
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 maart 2022 09:47:

[...]

Het gaat niet om 'het waarom' Slimpie, het gaat er om dat hij het gedaan heeft.

Hitler had ongetwijfeld ook een zeer goede reden om Europa te veroveren en om Rusland binnen te vallen.
Precies, precies, dat was precies het probleem van Europa, het slappe geneuzel en proberen voor alles en iedereen begrip te hebben en iedereen te vriend te houden. Je kan je zo diplomatiek mogelijk opstellen, maar uiteindelijk nooit iedereen te vriend houden. Dus, er zijn vijanden, daar is niet aan te ontkomen, dat zijn landen die een hekel hebben aan het Westen en waartegen we ons op allerlei manieren moeten verdedigen. Gedurende deze escalatie merk je toch dat het Westen samen optrekt en duidelijke lijnen trekt. Al vraag ik mij af of er misschien meer nodig is. Maar je wil ook niet al te veel escaleren. Dat blijft lastig. Zeker als de tegenpartij tot alles in staat lijkt te zijn en alles bij elkaar liegt.
Dirk de Dijker
1
quote:

Chiddix schreef op 10 maart 2022 08:03:

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken legde gisteren uit wie de veroorzakers zijn van het conflict tussen Rusland en Oekraine. Dat was niet Poetin.
Ik vraag mij af wanneer sommige mensen eindelijk begrijpen dat als Poetin, Jinping, Kim-Jong, etc. iets zeggen, dat dan juist het tegenovergestelde waar is.
Dirk de Dijker
5
quote:

Chiddix schreef op 10 maart 2022 08:48:

[...]

Zit nog steeds te wachten op Rutte en Hoekstra dat zij het volk uitleggen waarom Poetin de Oekraine is binnengevallen. Het enigste wat ik weet dat ze zeiden, Rusland is een soeverein land binnengevallen. Poetin is een agressor. De heren zijn de ganse dag bezig om sancties te bedenken, wat werkt als een boemerang op de Nederlandse economie.
Waarom zou Rutte moeten uitleggen waarom Rusland de Oekraine is binnengevallen???!?!?
De bottom line is, er is een soeverein land, met landsgrenzen, dat val je NIET binnen. Het gaat niet om hoe of wat of waarom, je doet het gewoon NIET. Tenzij je een schurk bent. Dat is nu duidelijk geworden, voor zover het dat nog niet was.
Behalve Poetin zelf zit er ook totaal niemand te wachten op een nieuwe Sovjet unie. Wie wil er in vredesnaam onder de invloed van Rusland leven?? Zelfs Wit-Rusland lijkt niet heel enthousiast.
agapim
1
quote:

Dirk de Dijker schreef op 10 maart 2022 10:45:

[...]
Ik vraag mij af wanneer sommige mensen eindelijk begrijpen dat als Poetin, Jinping, Kim-Jong, etc. iets zeggen, dat dan juist het tegenovergestelde waar is.
En hoe met bijv. Rutte, Boris J. , Bush jr. ??

.
Dirk de Dijker
0
quote:

leek2018 schreef op 10 maart 2022 08:29:

Dagelijks hoor je deskundigen hun zegje doen over de intenties van Poetin. Herstellen van de Sowjet-Unie of het Groot Russisch Rijk. In mijn ogen is Rusland alleen maar in Oekraïne geïnteresseerd om zo de voedselvoorziening van het Midden-Oosten en Noord-Afrika in handen te kunnen krijgen. Daarmee wordt hun invloedsfeer aldaar enorm. "Wiens brood met eet, wiens woord met spreek".
Dat zou eventueel kunnen. China is ook behoorlijk bezig in Afrika. Wat wel duidelijk is, is dat Poetin het nooit zal zeggen.
Dirk de Dijker
6
Ook vind ik het eerlijk gezegd een behoorlijke klap in het gezicht voor de mensen die familie hebben verloren op de MH17 om nu begrip uit te spreken voor Poetin. Van de 'medewerking' aan het onderzoek door de Russen toen werd je kotsmisselijk.

Er is in Rusland op een geheime locatie ergens een heel, heel, heel erg groot tapijt. Naar schatting zijn dagelijks enige duizenden Russen bezig om alles wat niet klopt onder dit tapijt te vegen. Iedereen die over het steeds dikker wordende tapijt struikelt, of eronder kijkt, wordt er ook onder geveegd.
Dirk de Dijker
3
quote:

agapim schreef op 10 maart 2022 10:56:

[...]

En hoe met bijv. Rutte, Boris J. , Bush jr. ??

.
Die zeggen ook af en toe iets dat niet klopt. Dit wordt dan gigantisch uitvergroot in de media en is het enige waar iedereen het over heeft zodat dit uiteindelijk zelfs kan leiden tot het kwijtraken van hun baan.

Bij hun Russische en Chinese collega's is dat risico er niet :-)
Rusland heeft het tapijt zoals net vermeld, en China heeft een hele grote doofpot.

In het Westen komt regelmatig de waarheid boven water. In Rusland en China niet.

Dit valt overigens gewoon onder 'algemene kennis'.
Chiddix
1
Na een uur babbelen hebben de ministers Buitenlandse Zaken van Rusland en Oekraine vrijwel niets bereikt. Rusland gaat door met oorlog voeren totdat aan de eisen van Poetin is voldaan.
Mijn Vriend
0
quote:

Dirk de Dijker schreef op 10 maart 2022 11:17:

Verder denk ik dat ik vandaag mijn quotum voor posts heb bereikt.
Inkopper; wanneer je het aan Luchtschip relateert dan heb je vandaag geen limiet en moet je nog een enorme mega inhaalslag maken. Succes.
JdeFL
0
quote:

Dirk de Dijker schreef op 10 maart 2022 11:15:

[...]

...
In het Westen komt regelmatig de waarheid boven water. In Rusland en China niet.
....
Hoera voor een toch nog behoorlijk vrije pers. Vroeger dacht ik wel eens, wat voor belang heeft dat nu. Daar ben ik helemaal over.

Wat ik zat te denken,.... Als de navo, toen de Russen nog aan 't oefenen waren, wat contingenten troepen ingevlogen hadden, rond een aantal grote steden in Oekraïne, dan hadden we deze miserie niet gehad.
'k Heb mijn jonge jaren in Duitsland doorgebracht, in een garnizoen, Russen hadden toen ook kernwapens, werd ook gezegd, Russen kunnen op enkele uren in Keulen staan, maar 't is toch nooit gebeurd.
het zwaard
0
Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken na vruchteloos gesprek met Russische ambtgenoot: “Rusland is uit op overgave van Oekraïne”

De Oekraïense president Zelensky noemt de Russische aanval op een kinderziekenhuis en kraamkliniek in Marioepol "het ultieme bewijs van genocide”. Meer dan 1 miljoen kinderen zijn Oekraïne ontvlucht in de twee weken sinds Rusland de invasie in het land begon. Dat stelt UNICEF. Het eerste gesprek tussen de buitenlandministers van Oekraïne en Rusland in Turkije heeft geen tastbaar resultaat opgeleverd. In Versailles komen de EU-leiders dan weer bijeen voor een top.

Met Russen valt niet te onderhandelen, de dreiging van de NAVO zal moeten worden opgevoerd , vrees ik.

Een nieuw en veel grotere ijzeren gordijn is in aantocht.
het zwaard
0


Wat ik zat te denken,.... Als de navo, toen de Russen nog aan 't oefenen waren, wat contingenten troepen ingevlogen hadden, rond een aantal grote steden in Oekraïne, dan hadden we deze miserie niet gehad.
'k Heb mijn jonge jaren in Duitsland doorgebracht, in een garnizoen, Russen hadden toen ook kernwapens, werd ook gezegd, Russen kunnen op enkele uren in Keulen staan, maar 't is toch nooit gebeurd.

Dat is nooit gebeurd omdat er in het vrije Westen ook kernwapens klaarstonden. Waar wij dan weer op ons beurt gingen tegen protesteren :-)
het zwaard
0
Vrees dat Rusland chemische wapens inzet groeit bij inlichtingendiensten
Het Witte Huis stelt dat Rusland mogelijk chemische of biologische wapens zou kunnen inzetten in Oekraïne. Die bewering komt van Witte Huis-woordvoerder Jen Psaki als reactie op een beschuldiging van de Russische autoriteiten. Rusland beschuldigt de VS ervan een “militair biologisch programma” in Oekraïne te ondersteunen met dodelijke ziekteverwekkers, waaronder pest en miltvuur.

Laatste update: 11:22 Bron: ANP, Belga

Volgens Psaki is dit “een valse bewering” van Rusland die mogelijk gebruikt kan worden als voorwendsel om zelf chemische wapens in te zetten in Oekraïne. Daarnaast waarschuwt ze dat de Russen “onder valse vlag” chemische wapens in zouden kunnen zetten, om daar vervolgens een ander land de schuld van te geven.
het zwaard
0
Volgens defensie-expert Sven Biscop lijkt eindspel ingezet: “Rusland is op zoek naar uitweg”
Is het einde van de oorlog in Oekraïne in zicht? De eisen die de Russische president Vladimir Poetin op tafel heeft gelegd om het conflict stop te zetten, zijn alleszins minimaal. Bovendien wordt er vandaag voor de allereerste keer onderhandeld op een serieus diplomatiek niveau, wanneer de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken zijn Russische collega ontmoet. Dat betekent niét dat de gevechten morgen ophouden. “Maar”, zegt defensie-expert Sven Biscop, “het zou kunnen dat het eindspel is ingezet.”
het zwaard
0
Expert Russische propaganda: “Russische bevolking heeft geen toegang meer tot onafhankelijk nieuws”
De impact van de nieuwe mediawet in Rusland is enorm, het grootste deel van de Russische bevolking heeft geen toegang meer tot onafhankelijk nieuws. Dat zegt Mariëlle Wijermars, docent Russische Politiek en Internetveiligheid aan de Universiteit van Maastricht in “De ochtend’ op Radio 1. Wijermars is gespecialiseerd in Russische propaganda en stelt vast dat er steeds minder persvrijheid is in Rusland.

“Nog voor de nieuwe mediawet werd aangenomen, zagen we al dat de persvrijheid onder druk kwam te staan, maar nu is het helemaal onmogelijk geworden om op een onafhankelijke manier vanuit Rusland verslag uit te brengen van de oorlog in Oekraïne”, vertelt Wijermars. Wie opzettelijk informatie brengt die afwijkt van de officiële staatspersbureaus riskeert 15 jaar celstraf.
Chiddix
0
George Bush jr heeft er in 2008 persoonlijk voor gezorgd , dat Oekraine een kandidaat lidmaatschap NAVO kreeg. Benieuwd wat hij daarvan denkt in 2022. Enkele weken terug durfde nog iemand op tv te zeggen dat het een fout was.
Nu hoor je niemand er meer over op de buis. Als Stoltenberg zegt, ieder land kan en mag bij de NAVO, kun je afvragen of je dan slim bezig bent. Obama en Biden hadden het nog kunnen corrigeren maar hebben dat nagelaten.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 10 maart 2022 12:19:

George Bush jr heeft er in 2008 persoonlijk voor gezorgd , dat Oekraine een kandidaat lidmaatschap NAVO kreeg. Benieuwd wat hij daarvan denkt in 2022. Enkele weken terug durfde nog iemand op tv te zeggen dat het een fout was.
Nu hoor je niemand er meer over op de buis. Als Stoltenberg zegt, ieder land kan en mag bij de NAVO, kun je afvragen of je dan slim bezig bent. Obama en Biden hadden het nog kunnen corrigeren maar hebben dat nagelaten.
De enige fout van George jr in dit verband is het feit dat Oekraïne geen lid geworden is van de NAVO.
[verwijderd]
1
quote:

Chiddix schreef op 10 maart 2022 12:19:

George Bush jr heeft er in 2008 persoonlijk voor gezorgd , dat Oekraine een kandidaat lidmaatschap NAVO kreeg.
Niet waar. Hij wilde dit "persoonlijk" maar kwam daar niet mee door. De Europese NAVO landen waren er op tegen.
DeZwarteRidder
0
Colonel Andrei Zakharov, commander of a #Russian tank regiment, was eliminated by the AFU in the Brovary district of #Kyiv region.

He received the Order of Courage from the hands of Vladimir Putin in 2016, #Ukrainian media reported.

pbs.twimg.com/media/FNfBXPRXEAc3dlz?f...
63.197 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 ... 3156 3157 3158 3159 3160 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.803,10 -1,24%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.936,65 -0,96%
 US30^ 37.847,73 +0,40%
 Nasd100^ 17.759,16 +0,37%
 US500^ 5.069,99 +0,18%
 Japan225^ 38.541,12 -0,40%
 Gold spot 2.392,69 +0,40%
 EUR/USD 1,0632 +0,06%
 WTI 84,88 -0,21%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront