ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - 2022

11.765 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 585 586 587 588 589 » | Laatste
Ron-tron system
0
quote:

Maria Geertruida schreef op 11 maart 2022 23:27:

[...]
Advies geven is, geloof ik, niet helemaal de bedoeling op de IEX-fora, maar je kunt natuurlijk wel je eigen strategie toelichten.

Ik heb op dit moment 48 posities uitstaan, waarvan 7 aandelen en dus 41 optie-posities. En van de optie-posities is het merendeel geschreven put-opties OTM. Spreiden doe ik ook, hoewel met mate.
Van de financials heb ik put-opties lopen op ASR, die wsl. waardeloos aflopen nu in maart en ING voor dec '22 en dec. 23 op 9 resp. 8 euro.
Van Tech heb ik put-opties op BESI, ASML en ASMI. Door de forse correctie van tech. is ASMI ATM gekomen, de andere zijn nog altijd OTM.
Van de zekerheidjes heb ik put-opties op Unilever lange looptijd, uitoefenprijs 30 euro. Daarnaast putjes op Post NL, die ik voor het dividend wel wil hebben. Mocht dat zo uitkomen, dan schrijf ik per omgaande call-opties voor dec. 22. Zelfs zonder koersstijging een rendement van tegen de 20% voor 8 maanden.
Aan Bitcoin doe ik niet, maar ik heb wel aandelen Pharming en dat lijkt er verdacht veel op.
Voor de margin-verplichting(en) hou ik aandelen Shell (energie-aandeel, cfm 'advies' Carl) aan, waar ik ook weer call-opties op heb geschreven i.c. dec '22 op 26 en dec '23 op 27. Ondertussen incasseer ik dividend en mochten ze uitgaan, dan hou ik cash aan t.b.v. de margin-verplichting(en).

Nu wacht ik allereerst de expiratie van maart af, waarin een fors aantal geschreven put-opties (van mij) aflopen en dan bekijk ik de ruimte in mijn margin-verplichting(en) en schrijf ik wsl korte put-opties op ING voor april - dus net voor de ex-dividenddatum - en mochten de aandelen binnenkomen, dan schrijf ik call-opties voor dec '22 op 9 euro. Hierdoor ontstaat, wat ik zelf noem een quitte of dubbel positie in ING. Situatie na expiratiedatum (dec. '22): of 0 aandelen ING, of 2000 aandelen ING (met als GAK dus 9 euro) en als rendement (per aandeel): 2 x optiepremie (eigenlijk 3 als je de put-optie van dec '22 ook meetelt) + slotdividend over 2021 + interim-dividend over 2022 + het verschil tussen de uitoefenprijs van de put-optie april en de 9 euro van de call-optie van dec '22.
En anders de premie voor de put-optie van april '22.

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het ontvouwt zich in de praktijk als vanzelf.

P.S. Ik denk net als Sjaakkio, dat de blootstelling van ING in de praktijk wel zal meevallen en dat de koers van het aandeel op dit moment wel heel erg veel van een negatief sentiment te lijden heeft.
Deze tijden is long zitten zonder hedge enkel ok voor ervaren lange termijn beleggers die nog wat boterhammen achter de hand houden moest er een echte beurscorrectie komen en die gewoon nuchter blijven dat een goedkope koers goed is voor % dividend als je bijkoopt en een doorzakker nog beter want ooit schijnt de zon weer volop en dan zijn de donkerste dagen de beste instapmenten geweest die de gak omlaag brachten en het % dividend op de portefeuille omhoog.

Ik heb zo 85% van mijn portefeuille lopen met barrick gold en fysiek goud en heb nog 15jaar tijd om op een mooie stand te wachten en hedge zelfs deze portefeuille in stappen met shorts goudprijs waar ik regelmatig winst op neem dus gouddalingen is rendement uit hedge en gaat naar extra aandelen.

Door de volatiliteit halen grote partijen veel rendement en dit vooral uit de hedge niet uit lopende aandelen.
Ing long met hedge aex short bv
Shell long met hedge olieprijs shorts,
Barrick gold long met hedge goudprijs shorts.

Hierbovenop een systeem in een range met index shorts met automatische winstnemingen en deze draait het meeste rendement.
33600 short winstnemen 33500
33500 short winstnemen 33400
33400 short winstnemen 33300
…….,
De range loopt nu 32800-34000.
Dit short range systeem is ook ideaal om gewoon een portefeuille te beschermen enkel long lange termijn aandelen en loopt dan als een soort verzekering in een hedge systeem.
Deze week bv geeft handelen op deze manier 17% rendement op kapitaal wat best veel is en alle winsten komen uit de hedge niet uit de aandelen.

Daardrinkenweop
0
Balletje kan twee kanten op maandag/komende week. Ik denk dat een rood dagje waarschijnlijker is dan een groene, maar de kans op +8% acht ik groter dan de kans op -8%.
B.Zwei-stein
5
Marietje dat is waardevolle info bedankt hiervoor, ik blijf toch ondanks U goede argument van mening dat het geheel niet voor honderd % afgetimmerd kan zijn, ik denk hierbij aan het volgende b.v. de personeelskosten, daar moet een variabele zitten, er werken daar naar hun eigen zeggen 300 mensen, deze werken in filialen en staan op de loonlijst, een vraagje die filialen is dat eigendom, met het oog op devaluatie van deze panden, vervolgens als de betalingssystemen plat liggen heeft dat personeel dan nog toegevoegde waarde.
Personeel is altijd een grote kostenpost 300 pax voor niets op de loonlijst lijkt mij een slechte investering die ook bij eventueel uitkopen geld gaan kosten, vervolgens naar de filialen als die leeg staan kosten deze geld dus wat in eigendom was moet verkocht worden, en wat zijn die nu nog waard.
Dan de toegevoegde waarde van hun aanwezigheid, het aanwezige winstoogmerk valt volledig weg.

De NCB vermoedt dat er jaarlijks 30 miljard euro aan investeringen van de Russen door Nederland stroomt.
Op de 1e plaats is dat een schatting het kan mogelijk nog veel hoger zijn, met de banden die ING met Rusland heeft/had, vallen er inkomsten weg en ik ben er van overtuigd dat deze zeer lucratief waren, het is dus niet in eerste instantie een bedrag van 700mil roepen en dat was het dan, nee ook hun lucratieve Russisch verdienmodel wordt flink geraakt, en valt dus volledig voor de nog komende jaren WEG en dus met de visie op de toekomst lijkt 700miljoen dan in ene erg weinig.
Neemt niet weg dat ING een sterke en solide bank is maar geen handel meer met Rusland gaan ze flink voelen, de veilige haven voor de oligarchen ligt aan diggelen, en deze inkomsten vallen de komende kwartalen ook weg, groei en andere financiële projecten elders in de wereld gaan dat gat weer opvullen, maar dat gaat niet van vandaag op morgen.
Dus ja ik denk nog steeds dat ING harder geraakt wordt dan ze willen toegeven.
Ik denk dat ik gezien de neergang van de koers niet de enige ben die dat zo ziet.
De kans is dus aanwezig dat die winst enkele kwartalen gemist gaat worden.
Verder blijft onzeker hoe lang de oorlog nog aan zal houden, de hele wereld loopt er maar wapens heen te duwen, dus dat kan evenwel nog wel een tijdje duren om maar te zwijgen over de afloop cq mogelijk nadelige ontwikkelingen die daar uit voort vloeien.

Het is dus te gemakkelijk om te stellen doe maar 700miljoen afschrijven dan zijn we er klaar mee, dit kan de volledige waarheid imo niet zijn.
Wie weet was Rusland een erg goede money-maker en ik heb de neiging omdat aan te nemen.

Het aandeel zoekt ballans tussen geloof en ongeloof (er wordt ons immers niet bij het publiceren van de kwartaalcijfers verteld hoe hoog de winst uit Rusland is) en wordt gevoed door mist en te veel variabelen, dit aandeel blijft imo hierdoor een risicovolle belegging.

Als de bank openheid van zaken wil geven (wat ze met de melding van 700mil nu niet doen) dan moeten ze richting aandeelhouders eens openbaar maken wat de jaarlijkse inkomsten vanuit Rusland waren, dan heb je als aandeelhouder een idee over hoe je dat de komende 4 kwartalen in de weegschaal kunt leggen, maar nee we mogen dobberen en mogen op de uitkijk voor de brokstukken van de geleden schade.

Bij het 17 pagina's tellende Q4 verslag van 21 heb ik het gevoel dat je nog beter als analfabeet voor een grote muur met hiërogliefen kan staan, IK krijg er de waarheid niet uit gefilterd.

Het kan dit jaar zo maar een mogelijkheid zijn, als de rente niet veranderd dat de kwartalen van '22 minder winst zullen opleveren dan die van afgelopen jaar.
Is natuurlijk gewoon een persoonlijke mening, maar in mijn ogen niet onrealistisch, dit forum leent zich er prima voor om hierover gezamenlijk te discussiëren, dat laatste is dus bij deze de inzet.

Dus geen poging om de boel onderuit te schoppen, maar een poging om beroep te doen op kennis van anderen.
Daarbij samen zien we meer en met goede onderlinge discussies weten we ook meer.
En daar hebben we allemaal wat aan.

nos.nl/collectie/13893/artikel/241950...
cash is king
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 12 maart 2022 08:10:

[...]
Deze tijden is long zitten zonder hedge enkel ok voor ervaren lange termijn beleggers die nog wat boterhammen achter de hand houden moest er een echte beurscorrectie komen en die gewoon nuchter blijven dat een goedkope koers goed is voor % dividend.
Put-opties en veel cash achter de hand. Mocht de markt aantrekken, dan de cash-positie afbouwen ten faveure van aandelen. Ik beleg vooral in aandelen met een hoog dividend-rendement. Groei-aandelen zijn vooral goed voor geschreven puts met een lange looptijd. Wanneer groei-aandelen hun naam waar maken, dan groeien ze. De premie loopt er dan vanzelf uit.

Ik heb zo 85% van mijn portefeuille lopen met barrick gold en fysiek goud en heb nog 15jaar tijd om op een mooie stand te wachten en hedge zelfs deze portefeuille in stappen met shorts goudprijs waar ik regelmatig winst op neem dus gouddalingen is rendement uit hedge en gaat naar extra aandelen.

I.t.t. fysiek goud betaalt Barrick gold een prima dividend. Barrick gold is ook een soort van risicoloos cash. Idd wachten op de spike up. Bij mij gaan de optiepremies + dividend naar extra aandelen, maar nu dus even in de vorm van cash aanhouden

Door de volatiliteit halen grote partijen veel rendement en dit vooral uit de hedge niet uit lopende aandelen.
Ing long met hedge aex short bv
Shell long met hedge olieprijs shorts,
Barrick gold long met hedge goudprijs shorts.


Mijn 'winst' komt ook niet uit lopende aandelen. De winst uit koersstijgingen is immers begrensd door geschreven calls. Voor mij hoeft de beurs niet van zijn plaats te komen; een beetje zijwaartsen met wat kleine stijgingen en dalingen is perfect. Dus een AEX rond de 750 is prima met een bandbreedte tussen de 700 en 800.
Voor een systeem met index shorts (DJ in jouw geval te zien aan de getallen) is een beetje volatiliteit natuurlijk wel wenselijk.

Hierbovenop een systeem in een range met index shorts met automatische winstnemingen en deze draait het meeste rendement.
33600 short winstnemen 33500
33500 short winstnemen 33400
33400 short winstnemen 33300
…….,
De range loopt nu 32800-34000.
Dit short range systeem is ook ideaal om gewoon een portefeuille te beschermen enkel long lange termijn aandelen en loopt dan als een soort verzekering in een hedge systeem.
Deze week bv geeft handelen op deze manier 17% rendement op kapitaal wat best veel is en alle winsten komen uit de hedge niet uit de aandelen.


17% in een week is meer dan best veel. Ik vind het prima als ik 17% per jaar over mijn gehele vermogen haal, dus incl. de cash-positie die ik achter de hand hou.

vlug
0
Het is allemaal leuk die constructies maar door gewoon in de volatiliteit ritjes te maken werkt ook prima. Er zijn meer dan goede aandelen waar dat kan. En soms doe je niks. Heeft al aardig wat rendement opgeleverd.
Up and down.
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 12 maart 2022 08:10:

[...]
Deze tijden is long zitten zonder hedge enkel ok voor ervaren lange termijn beleggers die nog wat boterhammen achter de hand houden moest er een echte beurscorrectie komen en die gewoon nuchter blijven dat een goedkope koers goed is voor % dividend als je bijkoopt en een doorzakker nog beter want ooit schijnt de zon weer volop en dan zijn de donkerste dagen de beste instapmenten geweest die de gak omlaag brachten en het % dividend op de portefeuille omhoog.

Ik heb zo 85% van mijn portefeuille lopen met barrick gold en fysiek goud en heb nog 15jaar tijd om op een mooie stand te wachten en hedge zelfs deze portefeuille in stappen met shorts goudprijs waar ik regelmatig winst op neem dus gouddalingen is rendement uit hedge en gaat naar extra aandelen.

Door de volatiliteit halen grote partijen veel rendement en dit vooral uit de hedge niet uit lopende aandelen.
Ing long met hedge aex short bv
Shell long met hedge olieprijs shorts,
Barrick gold long met hedge goudprijs shorts.

Hierbovenop een systeem in een range met index shorts met automatische winstnemingen en deze draait het meeste rendement.
33600 short winstnemen 33500
33500 short winstnemen 33400
33400 short winstnemen 33300
…….,
De range loopt nu 32800-34000.
Dit short range systeem is ook ideaal om gewoon een portefeuille te beschermen enkel long lange termijn aandelen en loopt dan als een soort verzekering in een hedge systeem.
Deze week bv geeft handelen op deze manier 17% rendement op kapitaal wat best veel is en alle winsten komen uit de hedge niet uit de aandelen.

Ik zit en blijf gewoon zitten. Koop bij op serieuze dalingen.
Natuurlijk heeft niemand een glazen bol maar blijft ING dividend uitkeren? Wat is uw verwachting daarover Carl?

[verwijderd]
0
7,90 euro week low.

De blootstelling van ING aan Oekraine en Rusland is "huge", en de markt weet dat als geen ander!

Er staat nu al voor een Godsvermogen "bevroren" bij de diverse banken, hoeveel bij de ING uit Amsterdam? negatieve rente?

De monetaire geldstromen uit olie/gas vanuit Rusland drogen steeds verder op, we kunnen het weglachen, maar de scheur in de broek wordt nu wel zichtbaar voor bijna iedereen, maandag voorbeurs een update met de huidige gang van zaken zou welkom zijn vanuit de ING kant.

"mooi dividend" tot het moment dat de ECB daar een streep doorzet, daar trap ik dus niet meer in, het aandeel ING wordt weer koopwaardig op een lage "6" tenzij de ECB de EU grootbanken weer gaat afknijpen op wat dan ook!
jan van delft
2
Ach ja, "drooglegging" zal wel even aan de zijlijn staan.....of n Russische trol zijn!
johjoh
0
Ik vond die spike op vrijdag van 8,60 naar 8,90 opvallend, daar moet iemand groot hebben ingekocht.
Ik neem aan dat dat maandag bij de AFM te zien zal zijn
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
Ron-tron system
1
quote:

johjoh schreef op 12 maart 2022 23:54:

Ik vond die spike op vrijdag van 8,60 naar 8,90 opvallend, daar moet iemand groot hebben ingekocht.
Ik neem aan dat dat maandag bij de AFM te zien zal zijn
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
De spike ging van 8,636eur naar 9,17eur om 12:23u exact.
Was gewoon een order bestens.
Afm onderzoek?
Bijlage:
elibar
0
Beursgeslagen
1
quote:

belegger1981 schreef op 11 maart 2022 19:02:

Goeieavond,
Mag ik iets vragen.
Hoe doen jullie het,kopen jullie bvb 1000 aandelen aan bvb 8,50€.
Als die dan 1 euro stijgt in 1 dag verkopen jullie dan meteen om terug lager aan te kopen?
Ik zoek wat de tips en tricks om het best te beleggen…
Ik vind het nu een moeilijke periode om te kopen met de oorlog..
Alvast dank
Buy and hold. Enige rustige en gewogen weg om te gaan voor ING aandelen. Alternatieven leveren veel onrust en stress op.
Ron-tron system
2
quote:

Beursgeslagen schreef op 13 maart 2022 12:56:

[...]

Buy and hold. Enige rustige en gewogen weg om te gaan voor ING aandelen. Alternatieven leveren veel onrust en stress op.
Buy and hold?
Hoe dan alles in op welke koers?
Neem je hebt een budget van 10kst ing om in te gaan hoe pak jij dat dan aan?
Want ineens in en met de onzekerheid waar de koers nog heen kan met de oorlog die nog verder kan escaleren geeft volgens mij ook stress.
Koers kan terug naar 6eur en als je dan all in zit op 8,75eur lijkt me dit toch geen stressvrije situatie voor startende beleggers.
Ik ben ingegaan vol op 8,38eur met 9kst en verkocht een euro hoger op 9,38eur en nu deze stuks terug in op 8,75eur en dus met niet buy and hold te doen geeft me dit toch een euro reserve en staat die originele aankoop i.p.v 8,38 op 7,38eur of de 8,75eur nu pas op 7,75eur rood gaat en dat lijkt me toch eerder stressvrij.
Ik acht de kans op een sell off op de beurzen de komende 2 weken zeer aanwezig daarom heel moeilijk om een juiste strategie mee te geven.
Openneer
0
quote:

jan van delft schreef op 12 maart 2022 15:13:

Ach ja, "drooglegging" zal wel even aan de zijlijn staan.....of n Russische trol zijn!
Naar hè, als iemand jouw mening niet deelt...
vlug
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 13 maart 2022 13:15:

[...]
Buy and hold?
Hoe dan alles in op welke koers?
Neem je hebt een budget van 10kst ing om in te gaan hoe pak jij dat dan aan?
Want ineens in en met de onzekerheid waar de koers nog heen kan met de oorlog die nog verder kan escaleren geeft volgens mij ook stress.
Koers kan terug naar 6eur en als je dan all in zit op 8,75eur lijkt me dit toch geen stressvrije situatie voor startende beleggers.
Ik ben ingegaan vol op 8,38eur met 9kst en verkocht een euro hoger op 9,38eur en nu deze stuks terug in op 8,75eur en dus met niet buy and hold te doen geeft me dit toch een euro reserve en staat die originele aankoop i.p.v 8,38 op 7,38eur of de 8,75eur nu pas op 7,75eur rood gaat en dat lijkt me toch eerder stressvrij.
Ik acht de kans op een sell off op de beurzen de komende 2 weken zeer aanwezig daarom heel moeilijk om een juiste strategie mee te geven.
Niemand weet het toch? Gewoon kort op de bal zitten en winst pakken. Het kan elk moment anders zijn. Er is geen enkel systeem met alleen winst.
B.Zwei-stein
0
quote:

johjoh schreef op 12 maart 2022 23:54:

Ik vond die spike op vrijdag van 8,60 naar 8,90 opvallend, daar moet iemand groot hebben ingekocht.
Ik neem aan dat dat maandag bij de AFM te zien zal zijn
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
Even terug pakken op die Spike, ja die was opvallend te noemen, maar de rede daarachter laat zich alleen maar raden.

Wat je kunt hopen is dat het aangaande goed nieuws i.v.m. de oorlog een impulsieve aankoop met slechte afdronk was.
Hoop niet dat het de bedoeling is dat deze systematisch gedumpt gaan worden dan heb je rede om aan te nemen dat wat we hoger gingen ook minstens weer gaan inleveren.
Die Spike sorry, ik zie er geen strohalm in.
Wat de futures maandag doen laat zich wel raden.
Het schijnt langzamerhand duidelijk te worden wat de impact van de oorlog zal zijn, om maar enkele dingen te noemen:
Langdurig hoge energie prijzen.
Torenhoge inflatie.
Bedrijven die na de corona-periode nu met de hogere productie-prijzen opnieuw zullen moeten knokken, waarvan een deel zal omvallen wat ten nadelen is van de verstrekte kredieten, van de banken.

Maak je borst maar nat die 9.60 van de vorige week ga je voorlopig echt niet meer zien.
11.765 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 585 586 587 588 589 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:01
Koers 15,192
Verschil +0,024 (+0,16%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 3.979.230
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront