Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
jowi
0
quote:

asti schreef op 18 maart 2022 14:09:

[...]

Voor een grote patat met mayo bij de Bram Ladage betaal je nog geen 5 euro. Als er nog 20% bijkomt wordt het dus een prijsverhoging van ongeveer 1 euro. Ik weet niet hoeveel patat jij naar binnen werkt, maar dit hoort geen probleem te zijn.
Beste Asti,

Haal maar eens voor een gezin wat patat en snacks bij een restaria.
Is tegenwoordig duurder dan bij de afhaal chinees.
M.i. staat patat toch echt onderaan op de ladder van afhaalgerechten.

Bij the way, gaat mij niet alleen om die patat. Er zal nog veel volgen met mega verhogingen. Het is en, en , en nog eens en !!
JP Samosa
0
Dus, ga je beter zelf frites bakken. Is leuker en veeeel lekkerder, zorg wel voor Belgische mayonaise.
Een echte win/win situatie!
jowi
0
Als ik een keer zin heb in patatekes dan ga ik wel naar Duitsland.
Raar maar waar maar daar lijkt alles veel en veel goedkoper terwijl Duitsland toch ook een flinke EU sponsor is.
Kan niet anders concluderen dan dat er in NL toch echt iets structureel mis is.
asti
0
quote:

jowi schreef op 18 maart 2022 14:20:

[...]

Beste Asti,

Haal maar eens voor een gezin wat patat en snacks bij een restaria.
Is tegenwoordig duurder dan bij de afhaal chinees.
M.i. staat patat toch echt onderaan op de ladder van afhaalgerechten.

Bij the way, gaat mij niet alleen om die patat. Er zal nog veel volgen met mega verhogingen. Het is en, en , en nog eens en !!
Met een familiebox ben je relatief gezien nog goedkoper uit.

Om aan te haken op de opmerking van JP: het geheim van goede patat is - en dit is ook wat ze bij de Bram doen - het twee keer te frituren. Eerst eruit halen nog voordat de patat een kleurtje krijgt. Af laten koelen. En dan weer frituren met een hogere temperatuur. Geloof mij, dat maakt een heel groot verschil.

Maar je hebt gelijk (gekregen) wat betreft de inflatie. Eerder hoorde je dat het snel weer voorbij zou zijn.
asti
0
quote:

jowi schreef op 18 maart 2022 14:41:

Als ik een keer zin heb in patatekes dan ga ik wel naar Duitsland.
Raar maar waar maar daar lijkt alles veel en veel goedkoper terwijl Duitsland toch ook een flinke EU sponsor is.
Kan niet anders concluderen dan dat er in NL toch echt iets structureel mis is.
Wanneer je door Duitsland rijdt voor de patatekes heb je vast gemerkt hoe slecht de wegen daar worden onderhouden. Met het geld waarmee ze het onderhoud kunnen plegen subsidiëren ze blijkbaar de patatzaken. Ze hebben andere prioriteiten.
jowi
0
quote:

asti schreef op 18 maart 2022 14:47:

[...]

Wanneer je door Duitsland rijdt voor de patatekes heb je vast gemerkt hoe slecht de wegen daar worden onderhouden. In plaats van fatsoenlijke wegen aan te leggen subsidiëren ze blijkbaar de patatzaken. Ze hebben andere prioriteiten.
Je bent in de bonen met België. Daar zijn de wegen slecht. In Duitsland liggen goede race banen.

En niet alleen de patatekes zijn daar goedkoper, maar natuurlijk ff flink aftanken, aantal sloffen shag, wat flessen sterke drank en andere boodschapjes zoals vlees en andere levensmiddelen.

Ps zelfs de Nederlandse kaas is er veel goedkoper. Raar maar waar !!!!
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 18 maart 2022 11:28:

[...]

....
...'.
....
Zoals de onvolprezen cabaretier wijlen Fons Jansen al zei: "In Rotterdam wordt het geld verdiend, in Den Haag wordt het verdeeld en in Amsterdam wordt het uitgegeven".

Soit.

Ondergewaardeerde man. Deze karakterisering mag met recht "Kanniaans" genoemd worden.

Dit jaar moeten wij achtergeblevenen het weer met lachebek-wokie-wokie-De Breij doen. Mogen we ons nog gelukkig mee prijzen, anders was het vast ene Pannekoek of Koning (Martijn met de kin) geworden....
[verwijderd]
0
quote:

jowi schreef op 18 maart 2022 15:49:

www.telegraaf.nl/nieuws/1866345945/oe...

Als ze in de supermarkt komen zullen ze schrikken wat ze daar van kunnen kopen.
Ik adviseer veel bruine bonen met uien. Uiensoep kan ook. Uit eigen ervaring :-).
haas
0
quote:

jowi schreef op 18 maart 2022 15:49:

www.telegraaf.nl/nieuws/1866345945/oe...

Als ze in de supermarkt komen zullen ze schrikken wat ze daar van kunnen kopen.
mms ook gewoon kopen in Duitsland ?
zoals u vertelt wat het daar kost ?
ik neem aan dat u daar ook koopt ,toch ?
rene l
3
quote:

ffff schreef op 18 maart 2022 12:20:

Straatinterviews gisteren afgenomen waarom mensen niet stemden waren op zich ook wel leerzaam en verhelderend.... Politici die zich onmisbaar wanen, maar straal genegeerd worden.

Peter
Tja, Peter, dat is de enige plek waar de mensen nog in vrijheid de harde waarheid mogen vertellen.

Ik hoor zelf ook de verhalen waarom de mensen niet gaan stemmen.
Stemmen heeft geen zin, er wordt toch niet naar je geluisterd, politici beloven van alles, niets komt ervan terecht en ze doen juist het tegenovergestelde, we hebben in Nederland zelf niks meer te vertellen, Brussel bepaalt wat wij moeten doen, en we houden al geen cent meer over omdat alles schreeuwend duur wordt.
Dit is slechts er verkorte greep van wat er onder de Nederlanders speelt.
De mensen zijn moedeloos van alle ellende.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij en de rook is bij ons in het te grote dorp inmiddels opgetrokken.

De VVD is de grootste gebleven met een onveranderd aantal zetels, wel hijgt een lokale partij ze flink in de nek met evenveel zetels.
Het CDA heeft serieuze klappen gehad, oorzaak Omtzigt en ook omdat ze de boeren willen mangelen hoewel ze dit niet hardop durven te zeggen.
Ja, ons dorp was vroeger zeer CDA gezind, gevolgd door de rooie rakkers van de PvdA op de tweede plaats met daarachter dan weer de VVD.
De PvdA is ook weer wat gestegen, 4 jaar terug hadden ze intern namelijk flinke ruzie.

En wat mij opgevallen is, ja, het is weer die verdomde media, D66 heeft het iets slechter gedaan dan 4 jaar terug wordt er gekopt, maar als je het in cijfers uitdrukt, ze hebben gewoon 25% minder stemmen gekregen, het is tenslotte net van hoe je het nieuws brengt.

Verder nog wat locale partijen, CU, SP, SGP, PvdD, 50Plus, de meesten krijgen slechts 2 zetels.
Maar als je het zo ook eens bekijkt, de meesten hebben door de jaren heen intern flinke ruzie gehad en de mensen zijn van de éne naar de andere partij gelopen, ja, hun baantje met bijbehorend salaris is en blijft belangrijk.

Wel blijf ik de lijstrekker van de VVD een opvallend iemand vinden, het is een vreemde eend in de bijt, hij heeft niks met ons dorp, en drie jaar terug is hij plotseling als wethouder en als loco burgemeester binnengehaald na het vertrek van de vroegere burgerbaas John Confetti.
Deze man vertrok naar elders wegens promotie omdat hij via achterklap wat beklonken had met het COA en de aanzet had gegeven voor de witte kastjes.
Ik hoor het ook, er wordt gezegd dat deze VVD-er nu bij ons in het dorp woont, ik heb niet kunnen vinden waar, zelfs het adres van Kaag is nog éénvoudiger te vinden.
Ik heb het ook al van meerdere raadslieden gehoord, deze man luistert niet, hij heeft zo zijn eigen plannen en visie, het is een grote geldopmaker, kale kak, zeer egocentrisch, en hij heeft werkelijk niks met ons dorp.
Ik denk dan, het zal toch niet zo zijn dat deze man met voorbedachte rade vanuit de landelijke politiek op deze sleutelpositie gezet is, nee, dat kan toch niet, wan dan ga ik weer in complottheorieen denken.

FvD waar ik op gestemd heb is het zowaar gelukt om 1 zetel te behalen, DENK kreeg overigens net wat stemmen tekort.
En de lijsttrekker van FvD, eigenlijk moet ik lijsttrekster zeggen omdat het een vrouw is.
Ze is niet zo jong meer, geboren en getogen in ons dorp, ze heeft een redelijke carriere achter de rug in het bedrijfsleven, en sinds een jaar of 10 runt ze een sigarenzaak bij ons het centrum met wat andere attributen.
Deze schijnt ze van haar ouders overgenomen te hebben toen hun met pensioen gingen.
Haar motivatie om zich aan te sluiten bij FvD, in de zaak hoor je de echte verhalen van de klanten, ze durven dan hardop te spreken, ze maken zich zorgen over de veiligheid, de vele asielzoekers die voorrang krijgen op de woningmarkt, de onzichtbaarheid van de politie, ongeschikte woningen voor bejaarden, en nog veel meer.

Wel kreeg FvD net na de verkiezingen van onze locale media nog even een flinke trap na, deze isoverduidelijk extreem links, en het kopstuk van D66 heeft nu bij voorbaat FvD al uitgesloten, hoezo democratie.

Bij ons in het Dorpshok kunnen ze aan de slag gaan met de formatie, het zal niet makkelijk worden, en waarschijnlijk zal het uitdraaien op een coalitie van minimaal 4 maar waarschijnlijk 5 partijen.

En als de standpunten zo eens bekijk, het fietspad zal waarschijnlijk alleen nieuw geasfalteerd worden, wel de meest pragmatische en goedkoopste oplossing.
Verder willen ze heel veel betaalbare woningen bouwen, ik vraag mij dan af waar, grond onteigenen is duur en kost meestal jaren, bouwmaterialen zijn schreeuwend duur geworden, en vind maar eens een aannemer, die vraagt tegenwoordig ook de hoofdprijs.
En de windmolens, zeker niet binnen de dorpsgrenzen, zonneparken, niet op landbouwgrond, en van het gas af, dit wordt op een laag pitje gezet.
Al met al zal het waarschijnlijk doorsudderen, geld besteden aan onzinprojecten, en de tekorten zullen aan alle kanten verder oplopen.
En ondertussen stroomt er steeds meer vreemd volk onze dorpsgrenzen binnen, dit zal gigantisch gaan knellen.

En als laatste nog een opmerkelijk feit van het afpakken van oude tradities.
De vrijdagmiddagborrel, bij veel bedrijven is het de normaalste zaak, na werktijd op vrijdagmiddag nog even een biertje met elkaar drinken op de zaak of een glas Cola voor als je met de auto bent.
Maar dat mag bij ons niet meer, bedrijven zoals een kapper of bijvoorbeeld een aannemer hebben namelijk geen drankvergunning.
BOA's zijn nu op vrijdagmiddag driftig aan het controleren en kijken bij de bedrijven door de ramen of ze kratten met bier of bierflessen zien.
En ja, zien ze iemand met een fles bier aan de mond of een bierglas in de hand, dan delen ze een boete uit.
Ik denk dan, hoe ver kun gaan, lekker ondernemers pesten, wat mag er eigenlijk nog wel.
Totale doorgeslagen gekte volgens mij.

www.youtube.com/watch?v=qDorH739Zgk

[verwijderd]
0
"DEN HAAG - Volt zet Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan definitief uit de fractie. Daarnaast wordt Gündogan geroyeerd als lid van Volt. Dat hebben partijleider Laurens Dassen en het partijbestuur vrijdag in twee brieven laten weten aan Gündogan, meldt NRC"

Ik werd pas fan van haar na alle gebeurtenissen en vernederingen die zij moest ondergaan, de ons bekende vieze spelletjes uit de haag kwamen allemaal weer voorbij.

Dassen heeft dus toch meer draagvlak gevonden, VOLT staat onder hoogspanning dus!
[verwijderd]
1
Ik ben bang dat (eerst en vooral) Gündogan zelf zich heeft misdragen (en niet incidenteel).

Zelfs afgezien hiervan, is functioneren binnen Volt zowel onwenselijk als onmogelijk geworden, daar helpt geen mediator tegen, rare rechter....

Het lijkt erop dat Volt in eerste instantie juridisch een onjuiste weg had bewandeld, aldus immers de rechter, maar dat nu heeft hersteld. Inhoudelijk geen veranderingen, formeel nu, te hopen voor met name Volt zelf, juridisch-formeel wel correct.

En zo hebben we dan toch de 20e "fractie" in de Tweede Kamer.
[verwijderd]
0
Verhaal over talloze windmolens op zee. Weliswaar grotendeels uit zicht, maar maakt op mij nog altijd een geforceerde indruk: stevige investeringen, moeizame opbrengsten, niet lekker voor de fauna (en de scheepvaart?), maar goed idee, want geheel volgens de mode. Maar misschien kunnen anderen mij overtuigen....

In de kantlijn werd vermeld dat aan bouw van kerncentrales werd gedacht. Hé, maar dat mocht sinds Tsjernobyl (midden jaren 80) toch niet?
A3aan
1
Rene is zijn keutel weer kwijt. Wat een leven om zo dagelijks uw humeur te vergallen. Man stop daar toch mee en ga dan verhuizen naar bijvoorbeeld Roemenie. Daar kunt u met uw karige pensioen waar u over klaagt ruim leven. Het gemiddelde loon is daar 600 euro en alleen al van uw AOW kunt u daar ruim leven. Dat steeds klagen en in herhaling vallen wordt stront vervelend.
[verwijderd]
1
quote:

A3aan schreef op 18 maart 2022 22:16:

Rene is zijn keutel weer kwijt. Wat een leven om zo dagelijks uw humeur te vergallen. Man stop daar toch mee en ga dan verhuizen naar bijvoorbeeld Roemenie. Daar kunt u met uw karige pensioen waar u over klaagt ruim leven. Het gemiddelde loon is daar 600 euro en alleen al van uw AOW kunt u daar ruim leven. Dat steeds klagen en in herhaling vallen wordt stront vervelend.
In Nederland (en omringende westerse landen) is sinds WO II gedurende tientallen jaren een hoge levensstandaard opgebouwd, vooral door gunstige economische ontwikkelingen en een goede balans tussen socialisme en liberalisme. Ook over de rechtsstaat konden we hier tot zeg begin deze eeuw behoorlijk tevreden zijn.

In Roemenië zit dat een tikkeltje anders.

Voor gewone mensen, niet zijnde globalisten of wat vroeger yuppies werden genoemd, is emigratie geen haalbare kaart, mede gelet op leeftijd, sociale verbanden, gezondheid, bureaucratie, taal, financien en ga zo maar door.
hirshi
7
quote:

A3aan schreef op 18 maart 2022 22:16:

Rene is zijn keutel weer kwijt. Wat een leven om zo dagelijks uw humeur te vergallen. Man stop daar toch mee en ga dan verhuizen naar bijvoorbeeld Roemenie. Daar kunt u met uw karige pensioen waar u over klaagt ruim leven. Het gemiddelde loon is daar 600 euro en alleen al van uw AOW kunt u daar ruim leven. Dat steeds klagen en in herhaling vallen wordt stront vervelend.
U draait de zaken om.

Uw commentaar is strontvervelend.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

hirshi schreef op 18 maart 2022 12:44:

[...]
Landelijk een te verwaarlozen winst.
Amsterdam niet meegerekend waarschijnlijk verlies.

Dan herhaal ik het nog maar eens.

In Rotterdam stemde17.610 inwoners PvdA, goed voor 4 zetels.
In 2018 waren dat er nog 22.275, goed voor 5 zetels.

Dat kan ik toch moeilijk als een zegen voor de PvdA beschouwen.
Van de al langer bestaande landelijke partijen gaven alleen het CDA en de SP hun nederlaag toe. De VVD zei "nauwelijks iets verloren" te hebben, D'66 en CU claimden "ongeveer gelijk gebleven te zijn", de PvdA en GL meenden dat ze "weer aan het opkrabbelen" zijn. De PVV hoorde je niet, maar die deed slechts in weinig plaatsen mee.

De waarheid is dat er in absolute zin veel minder mensen op deze partijen gestemd hebben dan in 2018 (laat staan bij de Kamerverkiezingen in 2021). Echt veel minder, met name bij de vier regeringspartijen van dit (en het vorige) kabinet.
Dat zal maandag blijken als de kiesraad met de officiële uitslag komt. Dan zie je pas het totaal aantal stemmen dat landelijk op elk van deze partijen is uitgebracht. *)
www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeente...

In die totaaluitslag zal je echt zien dat heel veel kiezers het vertrouwen in Rutte c.s. hebben verloren. Woensdagavond en donderdag zeiden vele kopstukken dat het nog wel meeviel, dat ze in stemmen (VVD) of zetels (CDA) de grootste waren gebleven, of in zetels niet achteruit waren gegaan (D'66). Maar ik schat dat vergeleken met 2018 ongeveer een half miljoen mensen minder op de regeringspartijen hebben gestemd, en dat is andere koek. Maandag kennen we het precieze cijfer.

*) Ik heb me rot gezicht, maar op dit moment zijn deze totalen nergens te vinden. Wel percentages maar geen absolute aantallen. Uit de percentages en het opkomstcijfer zijn wel aantallen te berekenen, maar dat is me teveel werk en daarvoor zijn de bij de NOS etc. te vinden landelijke percentages ook te onnauwkeurig (teveel afgerond).

Beperktedijkbewaking
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 maart 2022 23:40:

[...]
...

*) Ik heb me rot gezicht, maar op dit moment zijn deze totalen nergens te vinden. Wel percentages maar geen absolute aantallen. Uit de percentages en het opkomstcijfer zijn wel aantallen te berekenen, maar dat is me teveel werk en daarvoor zijn de bij de NOS etc. te vinden landelijke percentages ook te onnauwkeurig (teveel afgerond).
Toch landelijke totalen per partij gevonden (pluim voor het Nederlands Dagblad, als we onze mannenbroeders toch niet hadden!) :

verkiezingensite.nl/

De VVD heeft "nauwelijks iets verloren", zei Rutte? Kom nou.
Vergeleken met 2018 kreeg de VVD 137900 stemmen minder, bijna 15% van het aantal dat ze toen haalden.
Rutte liegt wel vaker...

Beperktedijkbewaking
3
quote:

jowi schreef op 17 maart 2022 13:19:

Idd Rowie,

Vooral door de liberalen wordt er niet geluisterd naar wat de bevolking wil.
Ze hebben totaal geen idee wat er maatschappelijk speelt.
Soms krijg ik de indruk dat ze puur uit eigen belang een eigen agenda uitvoeren.
VVD-liberalen willen het graag gezellig en welgegoed houden, houden niet van moeilijk doen. Hun congressen gaan nergens over, het gezellig met elkaar klinken na afloop is hun belangrijkste doel. Stropdassen en mantelpakjes zijn dan niet verplicht, wel gewenst. Financieel/zakelijk sjoemelen wordt gedoogd en misschien wel stilletjes bewonderd, een zwetende oplichter mocht zelfs voorzitter zijn.

Ze hebben een hekel aan belastingen, toch was het een VVD-er (Stef Blok) die de meest idiote belasting aller tijden bedacht: de (ver)huurdersheffing. Een forse belasting op sociale huren, passend in geen enkele belastingfilosofie. Je zou net zo goed en even willekeurig hotels, campings, auto- en bootverhuurders of het lenen van aandelen extra kunnen belasten.
Een belasting op niet-winstbeogende stichtingen (woco's), terwijl vrije-sector huren (terecht) buiten schot bleven en eigen-woningbezitters zelfs geld toe krijgen via de HRA.

Zoals gezegd, VVD-ers houden het graag leuk en gezellig. Daarom zijn ze oppervlakkig en opportunistisch, en schuwen ze kleine leugentjes niet. Maar laten ze dat vooral onder elkaar doen. Als een VVD-ministerpresident continu grossiert in grote en kleine leugens, is hij geen MP voor/van alle Nederlanders.

Het is lang geleden dat ik een VVD-er echt mocht. Mijn (ARP-)vader waardeerde Toxopeus, ik vond Theo Joekes geweldig.

nl.wikipedia.org/wiki/Theo_Joekes#/me...
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.376,45 -0,12%
 EUR/USD 1,0639 -0,30%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront