Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave in 2022: de Transformatie

1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
cash is king
2
Prima PR natuurlijk, maar het moet er niet vanaf druipen. Straks zijn we nog blij met die oorlog. Mooi eventje, kopje koffie erbij en kijk ons eens goed doen.

@Branco, je hoeft niet meteen met aandelen in te stappen; je kunt ook put-opties schrijven. Mijn putjes op 12 en 14 lopen nu vrijdag waardeloos af en die op 15,50 staat nog uit voor april, maar zal het ook wel niet halen. Oftewel 3 x premie geïncasseerd zonder een aandeel te hoeven kopen.

Het sentiment is aan het draaien op de beurs en ik zie eerder 17 op de borden, dan 15,50. Maar ja ik heb al eerder voorspellingen gedaan en daar kwam ook niks van terecht.

LTBelegger
0
Wat zijn de LT gevolgen voor Wereldhaven w.b.t. De hoger worden rente? Ik heb daar niet een goed beeld bij. Jullie?
HCohen
4
quote:

Medicus schreef op 16 maart 2022 12:24:

Wat zijn de LT gevolgen voor Wereldhaven w.b.t. De hoger worden rente? Ik heb daar niet een goed beeld bij. Jullie?
In de een podcast van begin feb gaf dhr Storm daar het volgende over aan;
Hij gaf aan dat hij zich geen zorgen maakt over de stijgende rente. Dat 80% van de rente nog 3-4 jaar vast staat en dat ze regelmatig een offerte opvragen waarbij de geoffreerde rente nog een stuk lager is dan wat er nu betaald wordt.
Ook gaf hij aan dat alle huren geindexeerd zijn(inflatie/ LTV).
LTBelegger
1
HCohen
0
quote:

Maria Geertruida schreef op 16 maart 2022 17:21:

Volume is helemaal niets vandaag, misschien nog in de eindveiling?
Tech liep weg met de winst in de loop van de dag. Wellicht morgen beter.
Volume vandaag; is gelijk aan het oude 3-mnds gemm
LTBelegger
0
De rente in de US loopt sneller op. Daar heeft WHV geen directe last van. Wel weer interessant voor Aegon beleggers…
cash is king
0
Zou de expiratie morgen nog invloed hebben op de koersvorming? De koers hikte vandaag tegen de 17 euro aan om toch weer weg te zakken tot 16.81.
HCohen
1

Fijne naveiling(doch klein volume), tevens een prima week (gezien de context) met een +3,03%
NLvalue
1
ECP 21,25 ( sep 20.5)
KLP 23,12 (sep 20)
WHA 16,67 (sep 12,97)

zijn de getallen om in de gaten te houden. De swap constructies liggen er, uiteraard.

Op naar 25/3. s kijken welk financieringskonijn uit de hoge hoed gaat komen. 237 miljoen te herfinancieren - 9 maanden verstreken.

Branco P
2
ECP: 237 mio kortlopende leningen (<1 jaar) op balanstotaal 4 miljard = 6%

WHA: 142 mio kortlopende leningen (<1 jaar) op balanstotaal 2 miljard = 7%

KLEP: 1.900 mio kortlopende leningen (<1 jaar) op balanstotaal 21,7 miljard = 8,5%

Die kortlopende leningen in de balansen zijn gewoon de lopende kredietfaciliteiten. Er zijn bij ECP geen bankleningen te herfinancieren, net zoals dat bij WHA en KLEP ook niet het geval is.

Zou dat wel zo zijn, dan waren de problemen bij ECP dus echter nog steeds het kleinst.

Ik heb je daar al eens eerder op gewezen, maar jouw leercurve is één lange horizontale lijn.
HCohen
2
Volgens mij nog niet eerder gepost op het forum
FY2021/ Q4 2021 Results - Earnings Call Transcript, bron SeekingAlha.com
seekingalpha.com/article/4486103-were...
NLvalue
1
quote:

Branco P schreef op 18 maart 2022 19:21:

ECP: 237 mio kortlopende leningen (<1 jaar) op balanstotaal 4 miljard = 6%

WHA: 142 mio kortlopende leningen (<1 jaar) op balanstotaal 2 miljard = 7%

KLEP: 1.900 mio kortlopende leningen (<1 jaar) op balanstotaal 21,7 miljard = 8,5%

Die kortlopende leningen in de balansen zijn gewoon de lopende kredietfaciliteiten. Er zijn bij ECP geen bankleningen te herfinancieren, net zoals dat bij WHA en KLEP ook niet het geval is.

Zou dat wel zo zijn, dan waren de problemen bij ECP dus echter nog steeds het kleinst.

Ik heb je daar al eens eerder op gewezen, maar jouw leercurve is één lange horizontale lijn.
Ik denk dat je de spijker op de kop slaat... er valt werkelijk niets van jou te leren.

Maar dat is eenieder die niet is blijven zitten in het klasje met amateurs na wat ik schreef op 24/12 al een tijd duidelijk.

Benchmark van een volstrekte amateur.

De professionals hebben geinternaliseerd dat ECP haar Italiaanse hypotheken niet meer geherfinacierd krijgt en er 10% extra afgelost moet worden. En de italiaanse rente op 1,93% staat. Kom maar door met de verkopen.

Sweet dreams..
HCohen
1
Opmerkelijk;
Vanaf 2 mrt tot heden heeft er geen afbouw van shorters meer plaatsgevonden
(enkel opbouw van Franklin Templeton Investment Management Limited( www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... ).

Het koersniveau houdt dus stand zonder koopkracht van uitstappende shorters. NB er zit uiteraard nog wel een belofte in het resterende % shorters (8.23% met belang groter dan 0.5% op uitstaand aandelenkapitaal
shortsell.nl/short/Wereldhave ).

LTBelegger
2
Mbt de shorters verwacht ik na ex dividend wel wat vuurwerk. Er gaat tenslotte €1,1 vanaf. Tot die tijd een gestaagde groei naar €18? We gaan het zien.
NLvalue
0
Denk dat je "de shorters" bij WHA in een iets groter plaatje moet bekijken. Zoals eerder opgemerkt door DZR - de fundamentele "smeltend ijsblokje" hypothese heeft afgedaan. WHA heeft alle risico's die er waren grotendeels geadresseerd, heeft een outlook (..), verhoogt het dividend met meer dan verwacht.

Residiual risk is vrij klein- 2 objecten in FR, wat kantoren in belgie. En een heleboel objecten in de benelux die tegen een waardering in de boeken staan die aangeven dat een noord-europese rente stijging zeer weinig risico op taxatie waardes gaat betekenen. (of door een meer vertrouwen in een robuuste cashflow van de centra wellicht zelfs een stijging van de taxatie waardes door dalende risicoopslagen).

Opportunisten zoals Adelphi die primair het smeltend ijsblokje verhaal hebben aangehouden worden vanzelf ingehaald door de tijd - 1,10 dividend gaat gewoon pijn doen.

Andere koek: Vorig jaar heb ik een analyse op Woodson en Texas Teachers gepost - beiden zijn een Long/Short. woodson's heeft geen specifieke WHA opinie - maar gebruikt short zitten in een aantal fondsen om L posities deels te financieren (of te wel , een hefboom erop te zetten). Zolang hun overall rendement disproportioneel is - is er weinig reden om aan te nemen dat ze zich zullen haasten

Texas Teachers is nog eenvoudiger - hun vermogensbeheerder moet de "samengestelde index" bij houden. Als de REITs -10% doen, is -9,9% doen op hun REIT porto "goed". Dus zitten ze 110% long, en 10% short - voor een totaal van een tiental mrd short. WHA is daarbinnen maar een miniscule positie - en het is onwaarschijnlijk dat ze uberhaupt al in de gaten hebben dat de WHA koers opgelopen is.

Waarom: European Real Estate heeft dit jaar last van money outflow (dankzij de rente verwachtingen)- dat is over de breedte: CTP, wdp, vonovia, Hammerson, URW, ECP, Mercialys. Hier en daar wat uitzonderingen WHA, Aedifica etc. Voeg daar een dalende euro aan toe - en de management scorecard in Texas ziet er heel anders uit - dan ons gevoel (en realiteit) als WHA aandeelhouder.

De texas teachers kunnen dus alle kanten op: het short gaan op een fonds dat ver boven NTA noteert en veel last heeft van renteverwachtingen is een veel makkelijker manier om hun REIT samengestelde index bij te houden dan het terugkopen van de WHA positie.

Ik sluit niet uit dat ze het gaan doen - maar verwacht nog steeds niet dat ze haast zullen hebben. Itt onze vrienden bij Adelphi die een inschattingsfout hebben gemaakt, zoals we weten.
HCohen
0
Nederlandse consumptie in januari omhoog[
woensdag 23 maart 2022

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in januari 11,1 procent meer besteed dan in januari 2021. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag.

In december 2021 was er nog sprake van een stijging van 4,8 procent.

Consumenten hebben in januari, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, 12,4 procent meer uitgegeven aan diensten, zoals telefoon- en internetabonnementen, verzekeringen, een bezoek aan de kapper, een restaurant of een voetbalwedstrijd, dan in januari 2021.

De consumptie van diensten was in januari 2022 nog wel 5,8 procent lager dan in januari 2020. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen door huishoudens uit.

In januari hebben consumenten 27,8 procent meer besteed aan duurzame goederen dan in januari 2021. Vooral aan kleding, schoenen, woninginrichtingsartikelen en elektrische apparatuur hebben ze meer uitgegeven.

Van 19 december 2021 tot en met 14 januari 2022 waren de meeste niet-essentiële winkels dicht. Vanaf medio januari mochten de niet-essentiële winkels tot 17 uur open zijn. Daarmee waren de coronamaatregelen minder streng dan een jaar eerder, toen winkels de hele maand gesloten waren.

Gecorrigeerd voor prijsveranderingen hebben consumenten 0,7 procent meer gespendeerd aan overige goederen, zoals gas, elektriciteit, motorbrandstoffen en persoonlijke verzorgingsproducten dan in januari 2021.

Consumenten verbruikten minder energie en gaven minder uit aan motorbrandstoffen, maar aan persoonlijke verzorgingsproducten werd meer besteed dan een jaar eerder.

Ten slotte hebben consumenten 0,8 procent minder besteed aan voedings- en genotmiddelen dan in januari 2021.
cash is king
2
Nog een laatste poging gedaan om 500 aandelen WHA erbij te krijgen voor de dividenduitkering; uiteraard d.m.v. geschreven puts op 17 voor nu april. Krijg ik ze niet, dan steek ik de premie in mijn zak; krijg ik ze wel, dan schrijf ik per omgaande call-opties.

HCohen, voor zover ik het kan beoordelen zijn de consumentenbestedingen qua aard van de bestedingen in het voordeel van de winkelcentra en dus Wha. Het verminderde consumentenvertrouwen zou voor het zoveelste jaar op rij wel eens de reisbranche kunnen raken. En dan vooral de verre reizen. Zo blijft er meer geld over voor de besteding aan andere zaken.
1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 14,500
Verschil +0,080 (+0,55%)
Hoog 14,580
Laag 14,320
Volume 137.717
Volume gemiddeld 92.799
Volume gisteren 87.168

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront