Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.419 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 ... 3167 3168 3169 3170 3171 » | Laatste
DeZwarteRidder
1
quote:

luchtschip schreef op 24 maart 2022 08:04:

[...]Wat gas terug ?
Nog hooguit twee dagen en dan is de diesel in de tanks rond Kyiv op. Ook het rantsoen is op, want de logistieke troepen van Rusland zijn grotendeels uitgeschakeld.

Gas geven of gas terugnemen is er dan niet meer bij.
Met nachttemperaturen van minus 1 tot 2 graden boven nul, de komende dagen, en een tank die geen diesel heeft om de verwarming draaiende te houden, kun je maar beter de tank verlaten en je overgeven.
Je kan ervoor kiezen in de tank te blijven en hopen opgehaald te worden door de ziekenbroeders van het Oekrainse leger wegens bevriezingsverschijnselen als onderkoeling en/of bevroren ledematen
Het is ook zeer ongezond om 's nachts te slapen in een voertuig of tank met draaiende motor, want dat is een ideaal doelwit voor hittezoekende raketten.

De Russen zijn dus gedwongen om buiten te slapen in schuttersputjes.
DeZwarteRidder
0
Weer een hoop Russische soldaten die niet levend thuis zullen komen:

twitter.com/RALee85

Poetin zal gehaat worden door de families.
DeZwarteRidder
0
Oekraïne is zelfs nog in staat om Russische schepen op te blazen:

Glasnost Gone
@GlasnostGone
·
30 m
It's a damn fine morning #Ukraine: Because #Ukrainian forces destroyed the Russian naval landing ship Orsk in occupied Berdyansk. Pics from RT video match location where the explosions happened. This will help Mariupol, as just 60km west of city. facebook.com/UkrainianLandF

twitter.com/GlasnostGone
luchtschip
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 maart 2022 08:39:

Oekraïne is zelfs nog in staat om Russische schepen op te blazen:

twitter.com/GlasnostGone
Hier een video :

De haven van Berdyansk
Russische LST ( landingsschip om tanks te laden en lossen, hetzij via kranen, hetzij met een laadklep op het strand) staat waarschijnlijk in brand en zo te zien ontploft er munitie. Of het schip of de opslagloods staat in brand. In ieder geval vaart er ook een schip snel weg

Looks like Ukrainians struck Berdyansk Port that Russia was using to disembark its naval infantry to the Mariupol front.

We see a Ropucha-class LST leaving the burning port.

There is probably an Alligator-class LST burning and ammunition exploding either on the ship or on pier
Geluid aan om de diverse explosies te horen

video 1:29 minuut

twitter.com/ronaldliive/status/150687...

This is a Russian warship trying to escape?
Yes, a Ropucha-class LST ( Landin ship for tanks )

video 022 minuut

zie 3rde tweet

twitter.com/ronaldliive/status/150687...
DeZwarteRidder
0
C4H10FO2P heeft geretweet
@AnonNews_irc
·
1 u
Anonymous hacks Russia's Central Bank and more than 35,000 files will be exposed in 48 hours.
DeZwarteRidder
0
Dit gebeurde er vannacht: eliteteam Joe Biden maakt rampenplan tegen zwaarste Russische wapens

Een speciaal team, opgericht in opdracht van de Amerikaanse president Joe Biden, werkt al weken aan een rampenplan voor het geval de Russische president Vladimir Poetin besluit om biologische, chemische of nucleaire wapens in te zetten.
Sanne Schelfaut 24-03-22, 06:55 Laatste update: 07:40

Dat meldt de The New York Times vannacht op basis van meerdere bronnen binnen het Witte Huis. Vier dagen nadat de Russische invasie in Oekraïne begon, is het zogeheten Tiger Team in het diepste geheim aan de slag gegaan om een plan van aanpak te maken mochten de Russen hun zwaarste wapens gebruiken. Het is niet duidelijk hoe dit rampenplan er operationeel uitziet. Volgens bronnen die de Amerikaanse krant sprak, is de kans groot dat de Navo gaat aanvallen als de Russen chemische of nucleaire wapens in Oekraïne gebruiken met het gevolg dat er chemische of radioactieve wolken een land binnendrijven dat lid is van het militaire bondgenootschap. Ook Navo-topman Jens Stoltenberg merkte gisteren al op dat het gebruik van dit soort wapens ‘grote gevolgen’ heeft voor Rusland.

Het eliteteam, dat werd aangesteld door de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan, komt drie keer per week samen en werkt ook aan plannen voor het geval Rusland besluit een konvooi met wapens op Navo-grondgebied aan te vallen. Ook wordt nagedacht over scenario’s waarbij Poetin naast Oekraïne ook Moldavië en Georgië zou willen bezetten. En er is aandacht voor de ongekende vluchtelingenstroom die Europa momenteel overspoelt. Zo'n 3,5 miljoen Oekraïners zijn in een maand tijd hun land ontvlucht, de meesten - 2,1 miljoen - zijn de Poolse grens overgestoken.

Volgens de Amerikaanse krant speelt het Tiger Team een centrale rol bij onder meer de besluitvorming over de troepenopbouw in Navo-landen, het bewapenen van het Oekraïense leger en het uitrollen van sancties voor Rusland. Deze onderwerpen staan later vandaag op de agenda van een aantal bijzondere bijeenkomsten in Brussel.
Top Navo, G7 én EU

Tientallen regeringsleiders, inclusief Joe Biden, wonen aan het begin van de middag een Navo-top bij, daarna is er een bijeenkomst van de G7 (belangrijkste economieën) en ook de 27 EU-landen houden vandaag topoverleg over de oorlog in Oekraïne. De aanwezigheid van de Amerikaanse president moet de eenheid van het Westen tonen. Een eenheid die waarschijnlijk nog lang nodig is aangezien het ernaar uitziet dat de gevechten voorlopig niet zullen stoppen nu het Russische offensief lijkt te zijn vastgelopen.

De EU zal, samen met de VS en Canada (en mogelijk ook Japan), een evaluatie maken van de al afgekondigde sancties tegen Rusland en misschien ook nog nieuwe maatregelen bespreken. De G7 zal zich buigen over de gevolgen van de oorlog (en de sancties) voor de wereldeconomie. Die gevolgen zijn na vier weken oorlog enorm, denk alleen al aan de hoge gasprijzen en de impact op de voedselketen doordat er in Oekraïne minder tarwe en mais kan worden verbouwd.

Britse militaire steun

In aanloop naar de bijeenkomsten in Brussel maakte de Britse premier Boris Johnson gisteravond bekend 6000 raketten en bijna 30 miljoen euro naar Oekraïne te sturen om het leger te steunen. Het gaat om onder meer antitankwapens, waar Groot-Brittannië er volgens Britse media eerder al 4200 van aan Oekraïne leverde. Johnson zegt over deze laatste levering dat zijn land ‘de verdediging van Oekraïne wil versterken terwijl het tij in de strijd keert’.

Johnson baseert zich op zijn inlichtingendiensten die melden dat de strijd die het Oekraïense leger levert rondom de hoofdstad Kiev succesvol lijkt te zijn. Volgens de Britse inlichtingendiensten voeren de Oekraïense strijdkrachten de druk op Russische troepen ten noordoosten van Kiev flink op. Het Russische leger kampt aan die flank met ‘aanzienlijke logistieke en morele problemen’.

Heroveringen

De kleine stad Makariv, zo’n 50 kilometer ten westen van Kiev, zou volgens de Britten alweer door het Oekraïense leger zijn heroverd. Dat geldt ook voor Moschun, even ten noordwesten van Kiev. In Bucha en Irpin, twee steden net buiten Kiev, is de kans volgens het Britse leger reëel dat de Russische troepen omsingeld kunnen worden.

Ook een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Defensie bevestigt dat de Russen nog steeds kampen met grote logistieke problemen. Er is een gebrek aan voedsel, brandstof en militaire uitrusting. Ook zouden er soldaten met bevriezingsverschijnselen zijn en kampen Russische troepen met communicatieproblemen.

het zwaard
0
Het was al duidelijk tijdens zijn ontmoetingen met buitenlandse leiders dat Poetin niet graag mensen in zijn dichte omgeving heeft. De angst om corona te krijgen, bepaalt blijkbaar het leven van de Russische president. Alleen buitenlandse leiders die een Russische PCR-test afleggen, mogen dicht in zijn buurt komen. De anderen die dat weigeren, zoals de Franse president Emmanuel Macron, moeten plaatsnemen aan een meterslange tafel.
Maar ook zijn naaste adviseurs en ministers moeten aan die lange tafel zitten als ze niet vooraf dagenlang in quarantaine zijn geweest. Het overkwam de minister van Defensie en de stafchef toen ze van Poetin het bevel kregen om de nucleaire strijdkrachten ‘in een speciale paraatheid te brengen'. Het is een bevel dat niet voorzien is in de nucleaire doctrine van Rusland en zijn twee naaste militaire adviseurs keken wat beteuterd, maar de minister van Defensie zei wel kort dat het bevel uitgevoerd zal worden.

Dit zijn geen omstandigheden om Poetin ongemakkelijke waarheden te vertellen. Zoiets doe je in een informeel gesprek, "face to face". Zoals ex-minister van Financiën Koedrin na de annexatie van de Krim Poetin snel voorrekende hoeveel de annexatie van Donetsk en Loegansk zou kosten. Waarna Poetin het idee liet varen.

De Russische president heeft in zijn hoofd een fictief beeld van Oekraïne gecreëerd. In zijn toespraak na de erkenning van de volksrepublieken Donetsk en Loegansk maakte hij dat duidelijk: het Oekraïense volk wordt onderdrukt door een neo-nazi leiding die een aanval en een genocide op de Russisch sprekenden in Donetsk en Loegansk voorbereidde. Rusland kon dus niets anders dan ingrijpen om die bevolking te beschermen en meteen ook om te beletten dat Oekraïne ooit lid van de NAVO zou worden.
Het moeilijke is dat die Russische fictie steunt op reële feiten in Oekraïne. Het Russisch heeft in Oekraïne geen officiële status ook al is dat de moedertaal van ongeveer een kwart van de bevolking. De Raad van Europa heeft Oekraïne daarvoor al op de vingers getikt. De na 2014 ontstane milities, zoals het radicaal-rechtse Azov-bataljon in Marioepol, zijn intussen opgenomen in de Oekraïense veiligheidstroepen. Het bestaan van dergelijke milities kon in de eerste maanden na het begin van de oorlog in Oost-Oekraïne misschien nog verantwoord worden, maar dat ze acht jaar later nog altijd functioneren, roept zeker vragen op.
Bron NWS
JdeFL
0
quote:

luchtschip schreef op 24 maart 2022 08:50:

[...]

Hier een video :

De haven van Berdyansk
..
Eigenlijk een voor de hand liggend doelwit voor Oekraïne, gezien Russen deze veroverde haven gebruikten voor aanvoer van materiëel. Vroeg me al af waarom die haveninstallaties niet aangevallen werden.
JdeFL
1
quote:

luchtschip schreef op 24 maart 2022 04:46:

Syrische militairen hebben geen interesse naar Oekraine te gaan om daar te vechten

...

"The promised "easy walk" was changed by reports of stubborn fighting and high losses of Russians.

Most of the Syrian military are not ready to risk their lives for the sake of an illusory monetary allowance,"

the report says.

en.interfax.com.ua/news/general/81720...

Zijn Syriërs dan beter geïnformeerd dan de gemiddelde Rus? Vreemde wereld waarin wij leven. Russen noemen zichzelf een wereldmacht, maar van 'kennis is macht' hebben ze nog nooit gehoord. Russen ondervinden de resultaten daarvan nu elke dag aan den lijve....
DeZwarteRidder
0
quote:

JdeFL schreef op 24 maart 2022 09:28:

[...]Eigenlijk een voor de hand liggend doelwit voor Oekraïne, gezien Russen deze veroverde haven gebruikten voor aanvoer van materiëel. Vroeg me al af waarom die haveninstallaties niet aangevallen werden.
Als ik Oekraïne was, dan zou ik proberen om de brug op te blazen tussen de Krim en Rusland.
het zwaard
1
JdeFL ; Zijn Syriërs dan beter geïnformeerd dan de gemiddelde Rus? Vreemde wereld waarin wij leven. Russen noemen zichzelf een wereldmacht, maar van 'kennis is macht' hebben ze nog nooit gehoord. Russen ondervinden de resultaten daarvan nu elke dag aan den lijve....

De Tsjetsjeense paramilitairen werden in Oekraïne gevreesd, maar lijken bijna volledig van het strijdtoneel verdwenen. De Kadyrovtsy zouden na zware verliezen via Wit-Rusland zijn teruggevlogen naar Grozny. Waarom trekken ze zich nu al terug? En worden ze vervangen? ( Door de aanhangers van Baudet ?)
Rowi62
0
De zender Russia Today filmde het uitladen twee dagen geleden. Met de exacte plek erbij. Nu is 1 schip gezonken (in 5 meter diep water) en is die plek niet meer bruikbaar en zijn er twee andere grote RU schepen beschadigd. (Goed rendement voor 1 Tochka). Plus alles wat aan boord was natuurlijk. EN de moraal zakt verder.
Poet In Het Laadje
0
quote:

het zwaard schreef op 24 maart 2022 09:15:

In zijn toespraak na de erkenning van de volksrepublieken Donetsk en Loegansk maakte hij dat duidelijk: het Oekraïense volk wordt onderdrukt door een neo-nazi leiding die een aanval en een genocide op de Russisch sprekenden in Donetsk en Loegansk voorbereidde. Rusland kon dus niets anders dan ingrijpen om die bevolking te beschermen en meteen ook om te beletten dat Oekraïne ooit lid van de NAVO zou worden.
Het moeilijke is dat die Russische fictie steunt op reële feiten in Oekraïne. Het Russisch heeft in Oekraïne geen officiële status ook al is dat de moedertaal van ongeveer een kwart van de bevolking. De Raad van Europa heeft Oekraïne daarvoor al op de vingers getikt. De na 2014 ontstane milities, zoals het radicaal-rechtse Azov-bataljon in Marioepol, zijn intussen opgenomen in de Oekraïense veiligheidstroepen. Het bestaan van dergelijke milities kon in de eerste maanden na het begin van de oorlog in Oost-Oekraïne misschien nog verantwoord worden, maar dat ze acht jaar later nog altijd functioneren, roept zeker vragen op.
Bron NWS

Eindelijk een genuanceerd beeld van wat er in deze regio zich afspeelt. De partij die de macht heeft in Oekraine heet dan ook 'dienaar van het volk' en men roept vaak Heil Oekraine. Als je een Russische achternaam hebt mogen je kinderen bijv. ook niet naar school.
Ik ben blij met mijn roebels zo komt er weer poet in mijn laadje...
closer
2
het zwaard
0
Anonymous hackt Russische centrale bank
Het hackerscollectief Anonymous claimt op Twitter de Russische centrale bank te hebben gehackt. Daarbij zouden meer dan 35.000 documenten zijn buitgemaakt. Die documenten met daarin "geheime afspraken" worden binnen 24 uur openbaar gemaakt, aldus de groepering.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 24 maart 2022 09:35:

Russen noemen zichzelf een wereldmacht, maar van 'kennis is macht' hebben ze nog nooit gehoord. Russen ondervinden de resultaten daarvan nu elke dag aan den lijve....
Eigenlijk andersom, via Oekraïne en energieprijzen ondervinden wij nu de resultaten van het decennia leven met één nieuwsbron, zonder daarmee rekening te houden bij onze klassieke westerse expansie. In dat gemiddeld beter geïnformeerde Syrië zouden ze dat kruisvaarders kunnen noemen. Met onze democratie, met ons sociale kapitalisme, met onze christelijke normen en waarden, et cetera. Omgekeerd zullen de Russen dus evengoed kunnen vinden dat wij nog nooit hebben gehoord van invloedssferen, en ondervinden wij nu de gevolgen van het willen verwesteren van steeds meer bufferlanden ver voorbij een voormalig ijzeren (en cultureel) gordijn. Een beetje alsof West-Duitsland halverwege de jaren 80 zou hebben willen toetreden tot het Warschaupact; zoiets. Niet echt prettig. "Mag", West-Duitsland bij het oostblok voegen, maar met het genomen risico op een gewapend conflict. Geen rechtvaardiging voor een inval noch misdaden, maar wel een verklaring. Hebben we naar eigen zeggen de kennis, en de macht, maar hebben we niet het vermogen om daarmee rekening te houden in de omgang met Rusland. Daarvoor bloeden nu mensen in Oekraïne, en ook nu werd weer trots geroepen in Duitsland en Italië dat Oekraïne rijp is voor mogelijke toetreding de EU. Moeten we alleen nog die malloot in Belarus kwijtspelen, en we staan overal aan de westgrens van Rusland, dat ervaring heeft met Barbarossa. Moeilijk soms, rekening houden met anderen, ondanks alle [s[macht[/s]kennis die we claimen te hebben.
Frilo
1
quote:

closer schreef op 24 maart 2022 10:10:

Chiddix en Poet In Het Laadje: 2 Russische trollen, tijd dat ze verwijderd worden.
Hallo,eenheidsworst, doe mij er ook bij.
Ga je eens verdiepen ipv de popie-jopie hier uit te hangen .
JdeFL
5
quote:

Poet In Het Laadje schreef op 24 maart 2022 09:56:

[...]

.... Als je een Russische achternaam hebt mogen je kinderen bijv. ook niet naar school.
.
Dat is een manifeste leugen.
63.419 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 ... 3167 3168 3169 3170 3171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
877,75  +2,96  +0,34%  16:09
 Germany40^ 18.135,10 -0,01%
 BEL 20 3.893,16 +0,06%
 Europe50^ 5.007,59 -0,01%
 US30^ 38.499,27 -0,01%
 Nasd100^ 17.621,61 +0,80%
 US500^ 5.084,63 +0,29%
 Japan225^ 38.213,76 +0,72%
 Gold spot 2.318,43 -0,15%
 EUR/USD 1,0698 -0,04%
 WTI 82,88 -0,50%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,58%
ASMI +12,04%
NX FILTRATION +4,81%
BESI +3,89%
RANDSTAD NV +3,60%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -10,04%
ING -5,92%
WDP -2,36%
Flow Traders -2,04%
Avantium -1,97%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront