Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

3D printing

6.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 ... 307 308 309 310 311 » | Laatste
MadMushroom
0
quote:

FrenkvZ schreef op 28 maart 2022 11:50:

[...]

Er wordt nergens genoemd dat de nieuwe milieuinstallatie afkomstig is van Pyrogenesis.
Het zou voor Pyrogenesis ook een significant bedrag zijn, aangezien er kosten worden genoemd van 200 miljoen, maar ik betwijfel het of ze er betrokken zijn.
Wordt er ergens vermeld dat de volledige 200 miljoen naar 1 partij zou gaan?
na de crash
0
PYR heeft Midtownguy aangesteld als vice president, corporate affairs.

Die man was zeer actief op het kanaal van PYR op ceo.ca (de keren dat ik er ging kijken was hij daar altijd actief, obsessief bezig met de minste koersbewegingen) en hoewel zijn analyse altijd gedetailleerd en onderbouwd was vond ik het toch altijd ontbreken aan visie of inzicht. Geen idee wat ik hier van moet denken, mijn gevoel erbij is negatief.
mjmj
0
Ik heb er ook een raar gevoel bij.. Het persbericht dat is uitgestuurd waarin deze benoeming bekend is gemaakt vind ik ook niet erg professioneel overkomen.
voda
0
Peugeot Leveaging 3D Printing in Peugeot 308

Strategic Research Institute
Published on :
01 Apr, 2022, 6:57 am

Peugeot is reinventing car accessories thanks to innovative 3D printing technology and a brand new flexible polymer. Available on the PEUGEOT LIFESTYLE shop, a range of accessories including a sunglasses holder, a can holder and a phone/card holder has been created specifically for the new Peugeot 308. This is the first time that 3D printing technology has been used on car accessories, an innovation that looks very promising for the entire automotive industry. These accessories are the result of a joint effort by Peugeot’s Design, Product and Research & Development teams in collaboration with HP Inc., Mäder and ERPRO. They are 3D printed using the new HP Multi Jet Fusion (MJF) 3D printing technology. The aim is to offer innovative products that are pleasant to the touch, light, solid and easy to use, and which enhance the interior well-being offered by the 308 and its new Peugeot i-Cockpit.

The designers’ objective at the start of the project was to make accessories more visible and attractive by innovating and using modern materials. The range of accessories was drawn up after a detailed analysis of how customers use storage in the car. As traditional materials did not meet the specifications, the Peugeot Design “Colours and Materials” team worked with its partners to develop a material with a more innovative look. 3D printing was the obvious solution.

3D printing is one of the fundamental pillars of the fourth industrial revolution. With this new technology, it is possible to increase flexibility, adapting to the needs of an increasingly demanding and unpredictable market. All kinds of customised objects and accessories can be produced without needing expensive moulds and manufacturing tools.

3D printing is also better for the environment, a very important feature in our quest for sustainable manufacturing processes that save resources and waste. Its use is becoming more and more widespread and is revolutionising the manufacturing system across many industries. Indeed, additive manufacturing is becoming an alternative to manufacturing techniques such as injection moulding.
nobahamas
0
PyroGenesis Announces 2021 Results: Record Revenues $31.1MM; Gross Margin 40%; Record Current Backlog of Signed and/or Awarded Contracts $47.7MM
nobahamas
0
Negatief: De boekwaarde van HPQ Silicon is dit jaar fiks afgenomen (- 60 M). Alle andere ontwikkelingen in mijn ogen zeer positief.
na de crash
0
Jep en dat (theoretisch) verlies op HPQ is ook enkel maar omdat het in 2020 zo enorm gestegen was. 2020 en 2021 gecombineerd is dat een dikke winstpost.
nobahamas
1
Pyrogenesis is het typische voorbeeld van een groeiaandelen. Ik ken geen bedrijf wat beter gepositioneerd is voor de tijd waarin wij leven, en de toekomst waarin de vraag bijzonder zal veranderen.
Pyrogenesis heeft antwoorden op marktvragen die voor velen nog niet zichtbaar zijn.
De waardering van fondsen door de markt wordt nog steeds grotendeels bepaald door het rendement uit het verleden met een verwachte extrapolering naar het komende jaar.
Pure kortzichtigheid, en weinig oog voor de toekomst, en totaal geen inzicht in veranderende markten en/ of omstandigheden.
Als voorbeeld hier Pyrogenesis opereert hier in een bijzondere markt, een markt die de komende jaren exponentieel zal groeien. En juist hier met producten die uniek zijn en beantwoorden aan de vragen die in deze groeimarkten leven.
Jaar op jaar een omzetgroei hoger dan 75 procent, en een netto opbrengst die in dezelfde waarde groeit

Dan nog herkent de markt de waarde van dit groeifonds onvoldoende
Bob de Bouwer 59
0
quote:

na de crash schreef op 1 april 2022 14:19:

Jep en dat (theoretisch) verlies op HPQ is ook enkel maar omdat het in 2020 zo enorm gestegen was. 2020 en 2021 gecombineerd is dat een dikke winstpost.
Let wel:
- Pyro is een bedrijf dat enorm veel kosten maakt in uitbreiding van zijn organisatie op alle fronten. De kost gaat voor de baat. Dik verlieslatend tot nu toe.
- Dat ze daarnaast hun aandeel in HPQ moeten waarderen op basis van de beurskoers van HPQ zorgt ervoor dat de getalsmatige sprongen enorm zijn. van Jaar op jaar. Met een zeer volatiel koersverloop van HPQ van
april 2022 €0,02
sept 2020 €0,26
dec 2020 €0,59
febr 2021 €1,08
aug 2021 €0,40
jan 2022 €0,34
nu €0,37
- Ook HPQ is een investeringsbedrijf met een dik historisch verlies. Kansen in de toekomst wellicht maar tot op heden een bleeder ondanks de geweldig positieve verhalen van Pascali en Tourillon.

Wat ik maar wil zeggen, je gelooft er in of niet, het is een zeer risicovolle belegging die goed kan uitpakken.
na de crash
0
Dat klopt zeker. Het geluk wil dat dit aandeel al eens ontploft is en ik daarmee mijn winst heb kunnen garanderen. Dat geeft een gerust gemoed bij risicovolle aandelen. Al wordt de belofte nooit ingelost, de winst is al op zak.

Ik geloof overigens wel in het product natuurlijk. Bij het management stel ik mij soms vragen. Laat ons zeggen dat ik op dat vlak hier meer tolereer dan bij mijn andere aandelen.
Bob de Bouwer 59
0
Die opmerking over het management daar kan ik me in vinden. In al hun presentaties krijg ik het gevoel dat ze de verhalen te mooi maken en erg ver vooruit lopen op de werkelijke technische en technologische stappen die ze zetten. Dat zal wel een karaktertrek zijn van een eigenaar/directeur dat hij barst van het optimisme. Maar aan de andere kant zijn het wel een beursgenoteerde bedrijven en daar verwacht ik van dat een gezonde realiteitszin de boventoon voert.

Wie heeft er recent nieuws vernomen over die zwitserse firma EBH2 waar ze mee samenwerken?
nobahamas
0
quote:

Bob de Bouwer 59 schreef op 5 april 2022 20:52:

Die opmerking over het management daar kan ik me in vinden. In al hun presentaties krijg ik het gevoel dat ze de verhalen te mooi maken en erg ver vooruit lopen op de werkelijke technische en technologische stappen die ze zetten. Dat zal wel een karaktertrek zijn van een eigenaar/directeur dat hij barst van het optimisme. Maar aan de andere kant zijn het wel een beursgenoteerde bedrijven en daar verwacht ik van dat een gezonde realiteitszin de boventoon voert.

Wie heeft er recent nieuws vernomen over die zwitserse firma EBH2 waar ze mee samenwerken?
Er is geen nieuws. Ze werken aan een kleine PEM electroliser. De eerste test zag er hoopvol uit, maar nog veel problemen. Ze zijn nu in voorbereiding op een nieuwe test ( zie ook het persbericht van HPQ).
HPQ levert waarschijnlijk grondstoffen voor de anode/kathode.
EBH2 is één van de vele bedrijven die een goede PEM eletroliser willen ontwikkelen.
haas
0
Ik begrijp niks van wat PYR cs doet: en wat dat kan betekenen
Maar mocht u het begrijpen dan denk ik dat u het als zééér lange termijn belegging kan zien

IK zit er niet meer in omdat ik er niks van begrijp:)
voda
0
Rotterdams bedrijf levert 3D-geprint plezierjacht van gerecycled plastic
RTL Nieuws 3 uur geleden

© Tanaruz
Het Rotterdamse bedrijf Tanaruz heeft vandaag een 3D-geprinte boot onthuld. Het bedrijf zegt de pleziervaart 'toegankelijker' en duurzamer te willen maken.

De boten van Tanaruz worden in Rotterdam gefabriceerd met behulp van een 3D-printer van zo’n 14 meter lang. Volgens het bedrijf duurt het slechts twee dagen om het kleinste model te printen. Daardoor zouden de boten van Tanaruz goedkoper zijn dan die van de concurrentie. Het instapmodel kost 15.000 euro, volgens het bedrijf de helft van de prijs van een traditionele boot van dezelfde grootte.

Het bedrijf biedt momenteel vier verschillende modellen aan, van 4,5 tot 10 meter lang. Die zijn te personaliseren en kunnen worden uitgerust met elektrische motoren, accu’s en zonnepanelen. Ook kunnen klanten de kleur, het interieur en de apparatuur kiezen.

Toegankelijk voor een breed publiek
Alex Shifman, de oprichter van RAW Idea, de startup achter Tanaruz, zegt dat traditionele manieren om plezierjachten te bouwen veel handwerk vergen, waardoor ze duur worden. "Met Tanaruz willen we plezierjachten toegankelijk maken voor iedereen die een betaalbaar, maar vooral een duurzaam product zoekt."

De boten van Tanaruz worden geprint van gerecycled plastic. "Ze zijn daardoor vrijwel onverwoestbaar, maar toch circulair. Wil je bijvoorbeeld na gezinsuitbreiding toch een grotere boot, dan gebruiken wij je oude Tanaruz-jacht als grondstof om een nieuwe te printen."

Binnenkort nog goedkoper
De 15.000 euro die een boot van Tanaruz kost, is voor veel mensen nog altijd niet betaalbaar. De prijzen zouden in de toekomst kunnen dalen, aldus Shifman. "Het meeste werk zat in het opstarten van het productieproces." Tanaruz zegt dat het de kostprijs omlaag wil brengen door de productie op te schalen.

Dit jaar wil het bedrijf zo’n 100 boten printen, maar dat moet in 2023 worden verhoogd naar 300 boten, die in Rotterdam worden geproduceerd. Het bedrijf wil dan ook een tweede locatie zoeken, om nog meer 3D-printers te installeren. Daar zouden twee printers tegelijk aan één boot kunnen werken, waardoor boten groter dan tien meter kunnen worden geprint.

Het bedrijf zegt dat het nu partners en investeerders zoekt om ook internationaal te kunnen groeien. Daarbij beweert het dat scheepswerven en printshops over heel de wereld aan de slag kunnen met de technologie, die Tanaruz als ‘plug-and-play’ omschrijft.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/r...
Bijlage:
nobahamas
0
quote:

haas schreef op 6 april 2022 12:26:

Ik begrijp niks van wat PYR cs doet: en wat dat kan betekenen
Maar mocht u het begrijpen dan denk ik dat u het als zééér lange termijn belegging kan zien

IK zit er niet meer in omdat ik er niks van begrijp:)
Dat is een wijze beslissing Haas, beleg of investeer nooit in zaken die je niet begrijpt.
Ik denk dat ik veel begrijp van dit bedrijf, veel begrijp van de technologie, en van de toepassingen en huidige ontwikkelingen.
Ik volg dit bedrijf meer dan zes jaar zeer nauwgezet.
Mijn verwachting is dat er binnen twee jaar op meerdere fronten enorme deals gesloten zullen gaan worden.
MadMushroom
0
quote:

haas schreef op 6 april 2022 12:26:

Ik begrijp niks van wat PYR cs doet: en wat dat kan betekenen
Maar mocht u het begrijpen dan denk ik dat u het als zééér lange termijn belegging kan zien

IK zit er niet meer in omdat ik er niks van begrijp:)
Je hebt dus het hazenpad gekozen?
haas
0
quote:

MadMushroom schreef op 8 april 2022 07:45:

[...]

Je hebt dus het hazenpad gekozen?
leest u nogmaals mijn aantekening waarop u reageert
Én anders even 12/15 mnd terugbladeren waarop ik schreef tegen welke krs (en welke winst) ik heb verkocht

PS: ik hou van trends,met name in den beginne: deze duurt hééél lang
nobahamas
0
quote:

haas schreef op 8 april 2022 11:24:

[...]
leest u nogmaals mijn aantekening waarop u reageert
Én anders even 12/15 mnd terugbladeren waarop ik schreef tegen welke krs (en welke winst) ik heb verkocht

PS: ik hou van trends,met name in den beginne: deze duurt hééél lang
ik begrijp je volledig Haas, meerdere malen het afgelopen jaar is de verwachting gewekt dat er snel deals gesloten zouden worden ( imminent). Weken werden maanden, nu een jaar later nog niet veel op tafel.
Ik denk om redenen die te maken hebben met de logheid van grote multinationals, garanties en zekerheden vereist door de afnemers. En natuurlijk de kinderziektes/ onverwachte aanpassingen bij ontwikkelingen van nieuwe systemen.
Nu op dit moment zal de toelevering van halffabrikaten en grondstoffen ook wat vertraging veroorzaken.

Aan de andere kant versnelt de vraag naar fossiel- vrije energie oplossingen.
Daarom verwacht ik dat de grote deals nog wel een jaar tot twee jaar op zich laten wachten.
HPQ daarentegen kan binnen enkele maanden fikse deals sluiten ( mits de systemen goed presteren).
Pyro zal ook wel spoedig starten met leveren van print poeder (TiAl). En de vraag naar Drosrite systemen groeit nu al gestaag.
Ik neem de tijd en wacht, kan het me veroorloven omdat ik de buit van +100 procent ook al binnen heb.
Een bijzonder bedrijf met bijzondere technologie, in mijn visie weinig risico op deze handelskoers. Maar wel met een zeer bijzonder management!
6.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 ... 307 308 309 310 311 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,81  +0,46  +0,05%  09:31
 Germany40^ 17.814,30 +0,25%
 BEL 20 3.808,21 +0,36%
 Europe50^ 4.936,49 +0,46%
 US30^ 37.833,56 +0,28%
 Nasd100^ 17.589,15 +0,48%
 US500^ 5.039,50 +0,40%
 Japan225^ 38.201,71 +1,21%
 Gold spot 2.376,67 +0,66%
 EUR/USD 1,0683 +0,11%
 WTI 81,71 -0,61%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +2,49%
EXOR NV +1,59%
VIVORYON THER... +1,42%
ASR Nederland +1,02%
JUST EAT TAKE... +1,01%

Dalers

Pharming -7,50%
PostNL -3,11%
Accsys -2,39%
ASMI -1,79%
Philips Konin... -1,45%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront