PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL April 2022 * koers omhoog richting dividend? *

2.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
thefly
8
Sinds de hoogste koers van bijna €5 eind mei vorig jaar is de koers van PostNL in een neergaande trend beland. Hoewel het duidelijk is dat de winst afgelopen jaar heeft gepiekt, is het dividendrendement nog steeds zeer aantrekkelijk. Vanwege vermeende wetsovertredingen in België zijn beleggers echter terughoudend als het om een belegging in het aandeel gaat.

De Belgische autoriteiten hebben eind vorige maand wederom invallen gedaan bij depots van PostNL. Er zijn arrestaties verricht en beide depots werden verzegeld. PostNL zegt geen officiële bevestigingen te hebben ontvangen over in de media geuite beschuldigingen als mensenhandel, criminele organisatie en valsheid in geschrifte. Hoewel PostNL ontkent zich schuldig te maken aan praktijken als het inzetten van koeriers die geen verblijfsvergunning hebben, is het wel een feit dat een belangrijke klant als Bol.com vertragingen heeft opgelopen. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat PostNL claims gaat krijgen van zijn klanten, wat het sentiment rond het aandeel verder drukt. PostNL stelt dat de arrestaties en aantijgingen buiten alle proporties zijn en daar heeft het zeker een punt.

Er gaan ook geluiden op dat de Belgische autoriteiten PostNL extra hard aanpakken om zodoende het eigen Bpost beter te positioneren. Bpost werkt voornamelijk met vaste medewerkers en heeft daarmee een kostennadeel. Bovendien zijn de Belgen met het verlies van Amazon onlangs een grote klant kwijtgeraakt.

Hoewel dit hele verhaal nog wel een staartje zal krijgen en de top van een bedrijf niet zomaar achter tralies kan worden gezet, zit er wellicht een kern van waarheid in de vermeende onregelmatigheden.

Koersverloop PostNL over de afgelopen 12 maanden.
2021 was topjaar
De coronapandemie had een opleving van de e-commerce tot gevolg, zodat PostNL met 2021 voor het tweede jaar op rij een zeer goed jaar beleefde. Het concern bezorgde het afgelopen jaar een recordaantal van 384 miljoen pakketjes, wat ten opzichte van 2020 een stijging was van 13,8%. De binnenlandse postbezorging kreeg door de vele vaccinatie-uitnodigingen eveneens een impuls en de postvolumes krompen vorig jaar dan ook met slechts 0,5%. PostNL schat dat het effect van covid-19 op de postbezorging ongeveer 5% was. Per saldo steeg de genormaliseerde ebit van €250 miljoen naar € 308 miljoen. PostNL gaat ervan uit dat het zonder de aan covid-19 gerelateerde effecten in 2021 een resultaat zou hebben behaald van €226 miljoen. Met een stijging van €186 miljoen naar €288 miljoen steeg de vrije kasstroom het afgelopen jaar eveneens fors. Het genormaliseerde totaalresultaat steeg van €200 miljoen naar €285 miljoen en dit winstbegrip dient als basis voor de dividenduitkering. PostNL keert over geheel 2021 een dividend uit van €0,42 per aandeel, waarvan als interim-dividend al een dubbeltje is uitgekeerd. De pay-out komt daarmee op 75%. Omdat het een keuzedividend betreft, heeft PostNL voor de jaren 2021-2023 een aandeleninkoopprogramma van €250 miljoen gelanceerd, om zodoende verwatering te voorkomen.

Winst per aandeel PostNL.
Dividend rendeert vorstelijk
Op de huidige koers van €3,40 wordt er met het slotdividend een rendement behaald van 9,5%. Voor dit jaar heeft het concern een genormaliseerde ebit van €210 tot €240 miljoen in het vooruitzicht gesteld en een genormaliseerd totaalresultaat van circa €200 miljoen, wat neerkomt op ongeveer 70% van het totaalresultaat van 2021. De pakketten zullen naar verwachting nog wel met 3 tot 5% groeien, maar de binnenlandse postbezorging valt waarschijnlijk weer terug met 8 tot 10%. Bovendien zal er sprake zijn van hogere energie- en transportkosten, aanloopkosten van nieuwe sorteercentra en hogere pensioenkosten. Andere risico’s zitten in de steeds krapper wordende arbeidsmarkt wat tot inefficiënties in het netwerk kan leiden en wat tevens leidt tot hogere loonkosten. Dat laatste vormt zeker een risico als PostNL in België zijn model aan moet gaan passen.

Als we weer een payout van 75% hanteren, rolt er over 2022 een geschat dividend uit van ongeveer op €0,29 per aandeel. Binnen een periode van iets meer dan één jaar ontvangen de aandeelhouders dus circa €0,61 per aandeel, wat gelijk staat aan ongeveer 18% van de huidige beurswaarde. Dat is een aantrekkelijk perspectief dat het risico van een investering in PostNL verkleint. In tegenstelling tot enkele jaren geleden, toen het concern een negatief eigen vermogen kende, lijkt het dividend nu met meer zekerheid te zijn omgeven.

Per ultimo 2021 had PostNL een eigen vermogen van €426 miljoen, waar dat een jaar eerder slechts € 211 miljoen was. Dat geeft een nog altijd niet erg hoge solvabiliteit van 17%. Met een nettoschuld van €203 miljoen, wat een halvering is vergeleken met eind 2020, bedraagt de schuldratio slechts 0,4, wat op zich comfortabel is. Wel zal er de komende jaren nog flink moeten worden geïnvesteerd in de digitale transformatie. In 2021 was daar een bedrag van €18 miljoen mee gemoeid en over de periode 2021-2024 gaat het om een totaalbedrag van €80 miljoen. Vanaf 2023 zal dit programma positief gaan bijdragen aan het rendement op het geïnvesteerde vermogen. Voor dit jaar rekent PostNL op een vrije kasstroom van €110 tot € 140 miljoen. Daar moet nog ruim €140 miljoen aan dividend vanaf, wat impliceert dat de balans mogelijk weer wat verslechtert.

Adviezen van derden voor PostNL.
Beursgenoten is van mening dat de huidige koers erg laag staat. De perikelen in België verhogen het risicoprofiel wel, maar daar staat ook een hoog dividendrendement tegenover. België is slechts goed voor 5 tot 6% van de totale omzet. De belastingdruk in België bedroeg vorig jaar slechts 4,3% tegen 25% voor Nederland. Zelfs als de Belgische belastingdruk fors omhooggaat, scheelt dat slechts enkele miljoenen op een totaalresultaat van circa €200 miljoen dit jaar. De financiële consequenties en risico’s voor PostNL zijn lastig in te schatten en zitten vooral in claims van klanten.

Wij adviseren een kleine positie in het aandeel te nemen. Op de achtergrond heeft de Tsjechische miljardair Kretinsky een belang van ruim 25% in PostNL opgebouwd. Dat lijkt de opmaat voor een overname te zijn, maar het is ook zeker niet ondenkbaar dat Kretinsky in het aandeel zit vanwege het bijzonder hoge dividendrendement. Ook voor hem is het te hopen dat de Belgische perikelen geen roet in het eten gooien.

Auteur heeft geen positie in PostNL.

Fundamentele gegevens PostNL
ISIN: NL0009739416
Symbool: PNL
Koers: € 3,40
Hoogste koers 52 weken: € 5,00
Laagste koers 52 weken: € 3,24
Aantal uitstaande aandelen: 505 miljoen
Marktkapitalisatie: € 1,72 miljard
Wpa 2021: €0,56
Tax. wpa 2022: € 0,42
Koers-winstverhouding 2022: 8,1
Dividend 2021: € 0,42 (21 april 2022 ex-slotdividend €0,32)
Tax. dividend 2022: € 0,32
Dividendrendement 2022: 9,2%
Eigen vermogen per aandeel: € 0,83
Algemene vergadering van aandeelhouders: 19 april 2022
Boeren verstand
3
quote:

gpjf schreef op 8 april 2022 10:01:

[...]

Ik vraag me ook af of het inkoopprogramma na dividend aftrek niet een bodem gaat leggen? Men zal toch vanuit Post.nl ook de markt willen laten zien dat het dividend geen sigaar uit eigen doos is ? Tsja ik probeer het ook alleen maar vanuit een optimistische visie te bekijken hahaha
Weet ik niet. Ik denk sowieso niet dat PostNL heel erg met de koers bezig is. Heel veel bedrijven niet. Hooguit de CEO en managers wiens bonus afhangt van de koers... Als bedrijf heb je daar gewoon niet heel veel invloed op, anders dan je bedrijf gewoon zo goed mogelijk runnen. Volgens mij vergadert een (goed) MT nooit over het agenda punt: Hoe kunnen we de koers verhogen. Wel over Hoe kunnen we meer omzet maken of hoe kunnen we meer marktaandeel pakken.

En ik denk dat het inkoopprogramma stevig is, maar ook weer niet zo. Als ze gemiddeld per dag 175K tot 200K opkopen, en het volume per dag is 4M plus, dan helpt t wel een beetje, maar nooit genoeg om de markt te sturen. (daar is het ook niet voor bedoeld :-))
Boeren verstand
0
quote:

Cerburus schreef op 8 april 2022 10:05:

denk dat de volumes nog wel mee gaan vallen over Q1 (natuurlijk forse terugval van corona piek, maar in bandbreedte van postnl's verwachting) ben meer benieuwd naar de marges op dit moment gezien de explosieve kostentoename voor elke bedrijf in de logistiek sector en PostNl als enige de prijzen NIET heeft verhoogd dit jaar (wel bij grote contractklanten waar men een gedeelte van de kostentoename kan doorberekenen) Daar gaat volgens mij de pijn zitten. Nog afgezien van al dat gedoe in belgie wees ervan bewust dat als men binnen de Belgische wetgeving inderdaad postnl kan bestempelen als 'criminele organisatie' hun complete vergunning kan worden ingetrokken in belgie. Ik zeg niet dat dit eerlijk en fair is, verre van dat maar lijkt wel het doel te zijn. "marktbescherming"
Dit dossier loop ook 1:1 met de forse toename in short, dus die markt ziet hier ook een groot risico. Kortom zeker potentie maar ook aardig wat risico's op dit moment.
Helemaal eens.
[verwijderd]
0
Vandaag staat de gehele sector gemiddeld circa 1,8% in de plus. Ik zie het als een reactie op de dalingen van afgelopen week.
win some...
2
quote:

Boeren verstand schreef op 8 april 2022 10:16:

[...]

Weet ik niet. Ik denk sowieso niet dat PostNL heel erg met de koers bezig is. Heel veel bedrijven niet. Hooguit de CEO en managers wiens bonus afhangt van de koers... Als bedrijf heb je daar gewoon niet heel veel invloed op, anders dan je bedrijf gewoon zo goed mogelijk runnen. Volgens mij vergadert een (goed) MT nooit over het agenda punt: Hoe kunnen we de koers verhogen. Wel over Hoe kunnen we meer omzet maken of hoe kunnen we meer marktaandeel pakken.

En ik denk dat het inkoopprogramma stevig is, maar ook weer niet zo. Als ze gemiddeld per dag 175K tot 200K opkopen, en het volume per dag is 4M plus, dan helpt t wel een beetje, maar nooit genoeg om de markt te sturen. (daar is het ook niet voor bedoeld :-))
Uit het laatste persbericht: "PostNL heeft 2.880.464 van zijn gewone aandelen ingekocht in de periode van 29 maart 2022 tot en met 4 april 2022. Dat zijn ongeveer 576K aandelen per dag. Denk dat dit de koers wel heeft gestut.
Cerburus
1
ruim 2% stijging op maar 850k stuks, zie je ook niet vaak met opbouwend short op de achtergrond. Ben benieuwd einde dag of dit stand heeft gehouden. In iedergeval blij dat we vooralsnog even flink voorbij de 3.42 zijn gestoven. 3,48 zal ook wel de max zijn, 3.52 lijkt me wat te hoog gegrepen voor vandaag. Zou technisch wel het beeld aanzienlijk verbeteren...
Boeren verstand
0
quote:

Cerburus schreef op 8 april 2022 10:39:

ruim 2% stijging op maar 850k stuks, zie je ook niet vaak met opbouwend short op de achtergrond. Ben benieuwd einde dag of dit stand heeft gehouden. In iedergeval blij dat we vooralsnog even flink voorbij de 3.42 zijn gestoven. 3,48 zal ook wel de max zijn, 3.52 lijkt me wat te hoog gegrepen voor vandaag. Zou technisch wel het beeld aanzienlijk verbeteren...
yep, maar lijkt me ook weer een mooi voorbeeld dat short de koers niet kan drukken.
Anders zouden ze dat toch zeker (makkelijk) doen op zo'n laag volume.
Boeren verstand
0
quote:

win some... schreef op 8 april 2022 10:34:

[...]

Uit het laatste persbericht: "PostNL heeft 2.880.464 van zijn gewone aandelen ingekocht in de periode van 29 maart 2022 tot en met 4 april 2022. Dat zijn ongeveer 576K aandelen per dag. Denk dat dit de koers wel heeft gestut.
ah! dat zou best s kunnen. Ik weet niet wie het schreef, maar volgens mij schreef s iemand dat ze per dag gemiddeld 200.000 stuks moesten kopen... als ze nu zoveel meer per dag kopen is dat een goed teken denk ik. Omdat ze dan mogelijk zelf het vertrouwen hebben dat dit een lage koers is om te kopen.
Boeren verstand
3
Auteur heeft geen positie in PostNL.

Fundamentele gegevens PostNL
ISIN: NL0009739416
Symbool: PNL
Koers: € 3,40
Hoogste koers 52 weken: € 5,00
Laagste koers 52 weken: € 3,24
Aantal uitstaande aandelen: 505 miljoen
Marktkapitalisatie: € 1,72 miljard
Wpa 2021: €0,56
Tax. wpa 2022: € 0,42
Koers-winstverhouding 2022: 8,1
Dividend 2021: € 0,42 (21 april 2022 ex-slotdividend €0,32)
Tax. dividend 2022: € 0,32
Dividendrendement 2022: 9,2%
Eigen vermogen per aandeel: € 0,83
Algemene vergadering van aandeelhouders: 19 april 2022
[/quote]

Prima stuk en grotendeels eens. En niet om het te onderschatten, maar die claims van klanten waar ie een voorbehoud voor maakt, dat valt wel wat mee denk ik. PNL heeft allemaal voorwaarden dat ze niet verantwoordelijk zijn voor vertraging of kwijtraken. Maar de grote jongens zullen wel ongetwijfeld gaan "claimen" om er gewoon weer een voordeeltje uit te slaan. Maar puur de claim, dan heb je het s over 7000 pakjes keer pak m beet 10 euro vergoeding, dus 70K... maar ik denk het niet eens. T is erger als ze hierdoor een grote klant kwijt zouden raken. Maar dat gebeurt denk ik ook niet meteen na 2 akkefietjes.
Jestbread
0
quote:

Boeren verstand schreef op 8 april 2022 10:48:

[...]

ah! dat zou best s kunnen. Ik weet niet wie het schreef, maar volgens mij schreef s iemand dat ze per dag gemiddeld 200.000 stuks moesten kopen... als ze nu zoveel meer per dag kopen is dat een goed teken denk ik. Omdat ze dan mogelijk zelf het vertrouwen hebben dat dit een lage koers is om te kopen.
Is in mijn ogen gewoon een teken dat ze in een dalende markt extra bijkopen. Vorige week was het gewoon een rukweek en dan kopen ze wel wat extra. Dat zag je begin maart ook ergens dat ze opeens op een waardeloze dag 500/600k aandelen kochten en de dag erna maar 150 oid.

Volumes lagen vorige week ook substantieel hoger dan ervoor.
Cerburus
0
quote:

Boeren verstand schreef op 8 april 2022 10:47:

[...]

yep, maar lijkt me ook weer een mooi voorbeeld dat short de koers niet kan drukken.
Anders zouden ze dat toch zeker (makkelijk) doen op zo'n laag volume.
inderdaad "zou" maar het is dan ook nog geen 17.35 :) laatste tijd zelden (forse) stijging gezien van dit aandeel op laag volume.
Maar wie weet is vandaag de dag :)
Cerburus
0
ja ik kan zo snel de AFM regelgeving niet vinden, maar volgens mij is het zo dat 'inkoopprogramma' geen /zo min mogelijk invloed mogen hebben op de dagkoers.
Als er meer volume op een dag/week is biedt dit relatief ook meer ruimte om in te kopen zonder (meer) impact op de prijsvorming/daghandel te hebben
win some...
1
We hebben u gemist'-briefje van PostNL verdwijnt: voortaan alleen online

PostNL stopt vanaf 1 juli met papieren kennisgevingen voor wie niet thuis was om zijn pakket aan te nemen. Klanten kunnen vanaf dan alleen nog digitaal zien wat ze moeten doen om hun pakket alsnog te krijgen, meldt het bedrijf vrijdag.

Reden voor de stap is dat het schrijven van zo'n kennisgeving de bezorger tijd kost. Ook scheelt het papier: zo'n 70.000 kilo per jaar, ofwel 206 esdoorns, aldus het postbedrijf. Bij gemiddeld 9 procent van de pakketten is de ontvanger niet thuis.

De bezorger schrijft nu nog een papieren kennisgeving als een pakket niet kon worden aangenomen. Daarop staat dan dat het pakket bijvoorbeeld is afgegeven bij de buren, of dat het naar een PostNL-afgiftepunt is verstuurd. Vanaf juli krijgen klanten die informatie alleen nog via de app of mail.

PostNL is vorig jaar mei al deels gestart met het informeren per app en mail in plaats van met het briefje op de mat of in de bus. In de aanloop naar de overgang in juli komt er een PostNL-campagne waarin klanten worden gewezen op de verandering.
www.nu.nl/economie/6194046/we-hebben-...
DeWalt
1
quote:

thefly schreef op 8 april 2022 10:09:

Sinds de hoogste koers van bijna €5 eind mei vorig jaar is de koers van PostNL in een neergaande trend beland. Hoewel het duidelijk is dat de winst afgelopen jaar heeft gepiekt, is het dividendrendement nog steeds zeer aantrekkelijk. Vanwege vermeende wetsovertredingen in België zijn beleggers echter terughoudend als het om een belegging in het aandeel gaat.

De Belgische autoriteiten hebben eind vorige maand wederom invallen gedaan bij depots van PostNL. Er zijn arrestaties verricht en beide depots werden verzegeld. PostNL zegt geen officiële bevestigingen te hebben ontvangen over in de media geuite beschuldigingen als mensenhandel, criminele organisatie en valsheid in geschrifte. Hoewel PostNL ontkent zich schuldig te maken aan praktijken als het inzetten van koeriers die geen verblijfsvergunning hebben, is het wel een feit dat een belangrijke klant als Bol.com vertragingen heeft opgelopen. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat PostNL claims gaat krijgen van zijn klanten, wat het sentiment rond het aandeel verder drukt. PostNL stelt dat de arrestaties en aantijgingen buiten alle proporties zijn en daar heeft het zeker een punt.

Er gaan ook geluiden op dat de Belgische autoriteiten PostNL extra hard aanpakken om zodoende het eigen Bpost beter te positioneren. Bpost werkt voornamelijk met vaste medewerkers en heeft daarmee een kostennadeel. Bovendien zijn de Belgen met het verlies van Amazon onlangs een grote klant kwijtgeraakt.

Hoewel dit hele verhaal nog wel een staartje zal krijgen en de top van een bedrijf niet zomaar achter tralies kan worden gezet, zit er wellicht een kern van waarheid in de vermeende onregelmatigheden.

Koersverloop PostNL over de afgelopen 12 maanden.
2021 was topjaar
De coronapandemie had een opleving van de e-commerce tot gevolg, zodat PostNL met 2021 voor het tweede jaar op rij een zeer goed jaar beleefde. Het concern bezorgde het afgelopen jaar een recordaantal van 384 miljoen pakketjes, wat ten opzichte van 2020 een stijging was van 13,8%. De binnenlandse postbezorging kreeg door de vele vaccinatie-uitnodigingen eveneens een impuls en de postvolumes krompen vorig jaar dan ook met slechts 0,5%. PostNL schat dat het effect van covid-19 op de postbezorging ongeveer 5% was. Per saldo steeg de genormaliseerde ebit van €250 miljoen naar € 308 miljoen. PostNL gaat ervan uit dat het zonder de aan covid-19 gerelateerde effecten in 2021 een resultaat zou hebben behaald van €226 miljoen. Met een stijging van €186 miljoen naar €288 miljoen steeg de vrije kasstroom het afgelopen jaar eveneens fors. Het genormaliseerde totaalresultaat steeg van €200 miljoen naar €285 miljoen en dit winstbegrip dient als basis voor de dividenduitkering. PostNL keert over geheel 2021 een dividend uit van €0,42 per aandeel, waarvan als interim-dividend al een dubbeltje is uitgekeerd. De pay-out komt daarmee op 75%. Omdat het een keuzedividend betreft, heeft PostNL voor de jaren 2021-2023 een aandeleninkoopprogramma van €250 miljoen gelanceerd, om zodoende verwatering te voorkomen.

Winst per aandeel PostNL.
Dividend rendeert vorstelijk
Op de huidige koers van €3,40 wordt er met het slotdividend een rendement behaald van 9,5%. Voor dit jaar heeft het concern een genormaliseerde ebit van €210 tot €240 miljoen in het vooruitzicht gesteld en een genormaliseerd totaalresultaat van circa €200 miljoen, wat neerkomt op ongeveer 70% van het totaalresultaat van 2021. De pakketten zullen naar verwachting nog wel met 3 tot 5% groeien, maar de binnenlandse postbezorging valt waarschijnlijk weer terug met 8 tot 10%. Bovendien zal er sprake zijn van hogere energie- en transportkosten, aanloopkosten van nieuwe sorteercentra en hogere pensioenkosten. Andere risico’s zitten in de steeds krapper wordende arbeidsmarkt wat tot inefficiënties in het netwerk kan leiden en wat tevens leidt tot hogere loonkosten. Dat laatste vormt zeker een risico als PostNL in België zijn model aan moet gaan passen.

Als we weer een payout van 75% hanteren, rolt er over 2022 een geschat dividend uit van ongeveer op €0,29 per aandeel. Binnen een periode van iets meer dan één jaar ontvangen de aandeelhouders dus circa €0,61 per aandeel, wat gelijk staat aan ongeveer 18% van de huidige beurswaarde. Dat is een aantrekkelijk perspectief dat het risico van een investering in PostNL verkleint. In tegenstelling tot enkele jaren geleden, toen het concern een negatief eigen vermogen kende, lijkt het dividend nu met meer zekerheid te zijn omgeven.

Per ultimo 2021 had PostNL een eigen vermogen van €426 miljoen, waar dat een jaar eerder slechts € 211 miljoen was. Dat geeft een nog altijd niet erg hoge solvabiliteit van 17%. Met een nettoschuld van €203 miljoen, wat een halvering is vergeleken met eind 2020, bedraagt de schuldratio slechts 0,4, wat op zich comfortabel is. Wel zal er de komende jaren nog flink moeten worden geïnvesteerd in de digitale transformatie. In 2021 was daar een bedrag van €18 miljoen mee gemoeid en over de periode 2021-2024 gaat het om een totaalbedrag van €80 miljoen. Vanaf 2023 zal dit programma positief gaan bijdragen aan het rendement op het geïnvesteerde vermogen. Voor dit jaar rekent PostNL op een vrije kasstroom van €110 tot € 140 miljoen. Daar moet nog ruim €140 miljoen aan dividend vanaf, wat impliceert dat de balans mogelijk weer wat verslechtert.

Adviezen van derden voor PostNL.
Beursgenoten is van mening dat de huidige koers erg laag staat. De perikelen in België verhogen het risicoprofiel wel, maar daar staat ook een hoog dividendrendement tegenover. België is slechts goed voor 5 tot 6% van de totale omzet. De belastingdruk in België bedroeg vorig jaar slechts 4,3% tegen 25% voor Nederland. Zelfs als de Belgische belastingdruk fors omhooggaat, scheelt dat slechts enkele miljoenen op een totaalresultaat van circa €200 miljoen dit jaar. De financiële consequenties en risico’s voor PostNL zijn lastig in te schatten en zitten vooral in claims van klanten.

Wij adviseren een kleine positie in het aandeel te nemen. Op de achtergrond heeft de Tsjechische miljardair Kretinsky een belang van ruim 25% in PostNL opgebouwd. Dat lijkt de opmaat voor een overname te zijn, maar het is ook zeker niet ondenkbaar dat Kretinsky in het aandeel zit vanwege het bijzonder hoge dividendrendement. Ook voor hem is het te hopen dat de Belgische perikelen geen roet in het eten gooien.

Auteur heeft geen positie in PostNL.

Fundamentele gegevens PostNL
ISIN: NL0009739416
Symbool: PNL
Koers: € 3,40
Hoogste koers 52 weken: € 5,00
Laagste koers 52 weken: € 3,24
Aantal uitstaande aandelen: 505 miljoen
Marktkapitalisatie: € 1,72 miljard
Wpa 2021: €0,56
Tax. wpa 2022: € 0,42
Koers-winstverhouding 2022: 8,1
Dividend 2021: € 0,42 (21 april 2022 ex-slotdividend €0,32)
Tax. dividend 2022: € 0,32
Dividendrendement 2022: 9,2%
Eigen vermogen per aandeel: € 0,83
Algemene vergadering van aandeelhouders: 19 april 2022
Beursgenoten ziet dus ondergrens van 61 cent aan dividendbetalingen (32+29 cent) in 13 maanden. Op huidige koers van 3,50 een return van 17,4%
[verwijderd]
0
RM (1,5%) en Deutsche post (1,2%) blijven wat achter vandaag maar de rest gaat lekker boven de 2%. Mooi!
gpjf
0
quote:

Gadus morhua schreef op 8 april 2022 12:44:

Ik wacht nog even met de slingers op te hangen..
Maar een polonaise is wel leuk op zijn tijd;

www.youtube.com/watch?v=sd4ElejNMpU
Dat lijkt me heel verstandig, prijs de dag niet voor de morgen
2.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:47
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,238
Volume 1.489.028
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront