Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Ukraine

16.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 ... 817 818 819 820 821 » | Laatste
voda
0
Verbazing over gebrek aan succes Russisch hacks
Oekraïense centrales slaan cyberaanval af
Door WOUTER VAN BERGEN

Updated Gisteren, 21:06
Gisteren, 21:04
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Russische hackers zouden vrijdag een mislukte aanval op Oekraïense energiecentrales hebben uitgevoerd. Het Oekraïense Cyber Emergency Response Team (CERT) meldde dinsdag dat de aan Russische veiligheidsdiensten gelieerde groep ’Sandworm’ geprobeerd heeft malware te activeren die de centrales zou stilleggen of kapotmaken, maar daar niet in is geslaagd.

Rusland zet veel capaciteit in, maar lijkt weinig te bereiken in de cyberoorlog. FOTO ANP/HH

De aanvallers zouden gebruik hebben gemaakt van een nieuwe versie malware die bekend staat als ’Industroyer’. De kwaadaardige software zou rond 2015 al zijn ingezet om Oekraïense centrales kort plat te leggen. „Dat zou toen om een test zijn gegaan”, zegt cybersecurityspecialist Rickey Gevers, die uit de aanval concludeert dat Rusland zijn cyberoorlogsvoering heeft opgeschaald. „Maar nu is dat dus mislukt.”

Onklaar
De prestaties van de Russische cybersoldaten sinds de inval in Oekraïne vallen tot nu toe tegen, meent hij. „Het heeft wel wat weg van het verloop van de strijd op de grond. Rusland zet veel capaciteit in, maar de impact is beperkt. Misschien hebben we ze overschat.”

BEKIJK OOK:
Trekt Rusland een digitaal IJzeren Gordijn op?

De verijdelde hack van de Oekraïense energievoorziening lijkt niet de enige mislukte Russische cyberaanval. Vorige week meldde de Amerikaanse FBI malware onklaar te hebben gemaakt in duizenden geïnfecteerde firewalls en routers in het Westen, terwijl Microsoft een grote aanval in Oekraïne zou hebben gepareerd. De FBI waarschuwde eerder dat een Russische hackgroep de netwerken van vijf Amerikaanse energiecentrales had gescand.

De aanvallen op de firewalls en routers en de Oekraïense energiecentrales zouden beide werk zijn geweest van Sandworm, dat ook bekend staat als ’Unit 74455’ of ’Voodoo Bear’. De groep is volgens de Amerikaanse justitie gelinkt aan de militaire inlichtingendienst GRU en kwade genius achter onder andere het beruchte NotPetya-virus. Dit virus werd in 2017 gebruikt bij een aanval op Oekraïne, maar zorgde voor miljarden bijkomende schade in de rest van de wereld. Zo vielen in Rotterdam de haveninstallaties van Maersk stil tijdens wat nog steeds geldt als de schadelijkste cyberaanval ooit.

Sandworm is niet de enige groep die aan Russische diensten wordt gelinkt. De aanval in Oekraïne die door Microsoft werd onderschept, zou werk zijn van ’Fancy Bear’, alias APT 29 of Strontium, en eveneens gekoppeld aan de GRU. Die zou het hebben voorzien op de NAVO en een app hebben gehackt die werd gebruikt door Oekraïense artilleriemilitairen.

BEKIJK OOK:
Russen in de BV Nederland: van Johma tot HAK, gas, jachten, tech en telecom

Coronavaccins
Cozy Bear is de bijnaam van een derde berucht gezelschap dat ook wel bekend staat als APT 28 en weer gelinkt zou zijn aan de Russische buitenlandse geheime dienst SVR. De groep zou hackpogingen hebben gedaan bij westerse overheden, waaronder samen met Fancy Bear bij het Nederlandse ministerie van Algemene Zaken rond het MH17-proces. Ook zouden ze sinds 2020 op jacht zijn geweest naar gegevens over coronavaccins.

Samenwerken
De groepen worden herkend aan de methoden die ze gebruiken, maar onderlinge grenzen zijn volgens Ronald Prins van cybersecuritybedrijf Hunt & Hackett, ’redelijk fluïde’, met leden die soms van de ene naar de andere groep gaan en samenwerken. „Bij de leiding van Fancy Bear zou een generaal betrokken zijn, maar de groep zou gevestigd zijn op universiteitsterrein en ook burgers bevatten.”

BEKIJK OOK:
Toezichthouders: toenemend gevaar cybercrime

Prins is ook weinig onder de indruk van de Russische cyberoorlogvoering. „Het verbaast me dat het telecomnetwerk in Oekraïne nog werkt”, zegt hij.

Vrees dat Russische hackers ook westerse landen aanpakken vanwege de oorlog in Oekraïne, lijkt tot nu toe ongegrond. „Het lijkt erop dat Russische hackers nu in het westen minder actief zijn, misschien omdat alle aandacht nu naar Oekraïne gaat”, zegt Gevers, die zich wel zorgen maakt dat westerse organisaties bij een aanval op Oekraïne net als bij NotPetya opnieuw onbedoeld nevenschade oplopen. „Dat lijkt ze niet veel te kunnen schelen.”

www.telegraaf.nl/financieel/107415485...
Chiddix
0
Het net begint zich te sluiten over de Oekrainse troepen in Marioepol die nog slag leveren in twee gebieden van de stad m.n in fabriekscomplexen. De strijd was vanaf het moment van de omsingeling door Russische troepen eigenlijk al beslist.
Het enige voordeel voor Oekraine was bij doorvechten , het Russische leger te binden zodat ze niet elders kunnen worden ingezet. Dat is zeker gelukt.
JP Samosa
0
quote:

Chiddix schreef op 13 april 2022 10:20:

Het net begint zich te sluiten over de Oekrainse troepen in Marioepol die nog slag leveren in twee gebieden van de stad m.n in fabriekscomplexen. De strijd was vanaf het moment van de omsingeling door Russische troepen eigenlijk al beslist.
Het enige voordeel voor Oekraine was bij doorvechten , het Russische leger te binden zodat ze niet elders kunnen worden ingezet. Dat is zeker gelukt.
Zoals Biden al zei: dit noemen we genocide
luchtschip
0
Ter introductie voor de volgende twee postings

‘Red Viburnum in the Meadow.’

Red Vibernum is een struik die in de natuur groeit
Wij hebben in Nederland de Viburnum opulus, ofwel de Gelderse Roos

link met foto's en beschrijving Gelderse Roos

appeltern.nl/nl/tuinadvies/plantenenc...

In Ukraine heeft men deze plant of een soortgenoot ervan ook in de natuur en het is uitgegroeid tot een symbool van Oekraine.

Over deze plant is ook in 1914 een strijdlied gemaakt

Hee Hee Sta Op

Hey Hey Rise Up

The Red Viburnum In The Meadow

Stepan Charnetskii created the song The Red Viburnum In The Meadow in 1914. This was made specifically for the Sich Riflemen, which is a Ukrainian military formation.

The song is called ‘Oi u luzi chervona kalyna’ in the specific language, which means ‘Red Viburnum in the Meadow.’ ‘In the meadow there a crimson kalyna has bent down low,’ is one of the song’s most memorable lines.

De takken hangen naar beneden maar ze staan weer op ( hey hey rise up )

This song enables foreigners to see the Ukrainians’ determination to fight for their country despite the obstacles.

This is a representation of the kalyna fruit, Ukraine’s national symbol. According to other sources, the fruit also denotes a connection to one’s ancestral homeland or blood roots. Furthermore, the patriotic march of Ukraine’s Red Viburnum in the Meadow.

The song is bringing Ukrainians together, and it is fair to say that Andriy is the driving force behind it. He has been effective in attracting the attention of people all around the world, along with his compatriots.

Hier de volledige toelichting

theancestory.com/the-red-viburnum-in-...
luchtschip
0
Pink Floyd :

Hey Hey Rise Up

Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

Oh, the Red Viburnum in the Meadow

video 3:54 minuut

www.youtube.com/watch?v=yoQM5ubJJSU
luchtschip
0
Hey hey Rise Up

vertaling van de tekst

"Oh, in the meadow red viburnum bent
Our glorious Ukraine is upset about something
And we will raise that red viburnum
And we will cheer up our glorious Ukraine, hey, hey
And we will cheer up our glorious Ukraine, hey, hey

video 1:26 minuut.

twitter.com/ArmedForcesUkr/status/151...
luchtschip
0
Bericht uit het omsingelde Marioepol

Olexander Scherba :

A former colleague of mine fights in #Mariupol. A Ukrainian border guard. Once a day I write to him: alive? He responds. Sometimes sends a video. Here is one of them.
Pray for him. He is a good man.

video 0:44 minuut

twitter.com/olex_scherba/status/15103...

Oekrainse strijders zitten omsingeld door de Russen en de Zee van Azov in het Zuiden op een groot staalbedrijf van marioepol
luchtschip
0
quote:

Chiddix schreef op 13 april 2022 10:20:

Het net begint zich te sluiten over de Oekrainse troepen in Marioepol die nog slag leveren in twee gebieden van de stad m.n in fabriekscomplexen. De strijd was vanaf het moment van de omsingeling door Russische troepen eigenlijk al beslist.
Het enige voordeel voor Oekraine was bij doorvechten , het Russische leger te binden zodat ze niet elders kunnen worden ingezet. Dat is zeker gelukt.
Kun je ook je bron geven ?

Ik lees deze informatie van de BBC

Glasnost Gone ;

Good news:

Ukraine dismisses Russian claims of Mariupol surrender.
Ukraine also states the fucking remarkable & truly heroic effort by Ukrainian marines in the city, who've broken through Russian forces to connect with the Azov battalion. also in the city.

twitter.com/GlasnostGone/status/15142...

BBC :

Ukraine dismisses Russian claims of Mariupol surrender

As we've been reporting, Russia claims more than 1,000 Ukrainian soldiers have surrendered in the besieged south-eastern port city Mariupol.

But a top advisor to Ukraine's President Volodymyr Zelensky has said the marines have broken through to connect with the Azov battalion - a group with strong ties to the far-right - and that Mariupol is still standing.

Oleksiy Arestovych said on Facebook that the city's defence system has increased and strengthened.

It's very difficult to verify what is happening in the city - but we will keep a watch on this and update you as and when.

foto :
pbs.twimg.com/media/FQOGOyIXEAAm6Dv?f...

www.bbc.com/news/live/world-europe-61...
Hernia
1
AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, brengt het Oekraïense biermerk Chernigivske naar Nederland. Begin mei moet het in tal van winkels en in de horeca beschikbaar zijn. De opbrengst komt ter beschikking van de hulpverlening in Oekraine.
luchtschip
0
Chiddix
1
Het ministerie van de Russische defensie maakte gisteren bekend, dat 1026 Oekrainse militairen zich zouden hebben overgegeven in Marioepol. Het gaat dan om de 36 e marine infanteriebrigade bij de Lljitsj-metaalfabriek. In Terzake kwam het nog even ter sprake. Het Oekrainse leger geeft geen info. Zag wel beelden van de troepen die zich overgegeven hebben maar of het er 1026 waren blijft een aanname.
Al zit er wel logica in, dat het Azov bateljon steeds verder wordt teruggedrongen en geen kant meer op kunnen.
Rowi62
0
De 500 bemanningsleden van de Moskwa zouden allen van boord zijn gehaald volgens de Russen.

Dat is dan gebeurd :
- om 12 uur 's nachts;
- met een storm op de Zwarte Zee
- met vuur en explosies gaande op het dek
- terwijl de systemen uit waren en er met morse het zinken wordt aangekondigd;

Ik denk dat er niet veel gered zijn! Wel triest.
Chiddix
0
De trots van de marine in de Zwarte Zee, het vlaggenschip Moskva , is afgelopen nacht ontploft. Heb geen oog dicht gedaan vannacht. Osinga, hoogleraar oorlogssstudies zegt bij BNR, waanzinnig symbolisch verlies. Hij zegt ook, waarschijnlijk staan er nu 60000 Russische troepen in de startblokken voor het offensief maar dat is ver ontoereikend.
De Russen zijn wel bezig het aan te vullen. Je kunt je wel afvragen, hoe groot is nu dat tweede sterkste leger ter wereld?
luchtschip
0
World central kitchen, ounded by @chefjoseandres in 2010. Wherever there is a fight so that hungry people may eat, we will be there. #ChefsForTheWorld

How can @WCKitchen get fresh meals to frontline & Russian occupied communities in Ukraine that don’t have power or can’t cook? Here in Dnipro, we are creating meal packs that can last 2 weeks without refrigeration! We’ve even been able to get some into Mariupol

video 1:38 minuut

twitter.com/natemook/status/151427812...
Chiddix
1
Marine Le Pen zegt, dat de gebeutenissen in Boetsja en Marioepol oorlogsmisdaden zijn en dat de verantwoordelijke hiervoor uit de VN gezet moet worden. Ga je schieten op ongewapende burgers zijn het oorlogsmisdaden. Geen onderscheid makende tussen burgers en militairen is misse boel.
In Marioepol had het Oekrainse leger na de omsingeling van de stad de witte vlag moeten hijsen. Geen enkele kans meer om te worden ontzet door het leger van Oekraine buiten Marioepol. Rusland heeft nog gevraagd , geef je over maar daar had men geen boodschap aan. Dit had anders gekunnen(gemoeten).
Turbocharger
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
luchtschip
2
quote:

Chiddix schreef op 14 april 2022 18:32:

Marine Le Pen zegt, dat de gebeutenissen in Boetsja en Marioepol oorlogsmisdaden zijn en dat de verantwoordelijke hiervoor uit de VN gezet moet worden. Ga je schieten op ongewapende burgers zijn het oorlogsmisdaden. Geen onderscheid makende tussen burgers en militairen is misse boel.
In Marioepol had het Oekrainse leger na de omsingeling van de stad de witte vlag moeten hijsen. Geen enkele kans meer om te worden ontzet door het leger van Oekraine buiten Marioepol. Rusland heeft nog gevraagd , geef je over maar daar had men geen boodschap aan. Dit had anders gekunnen(gemoeten).
Kun je ook de bron geven waar Marine Le Pen dit zegt

En heeft Marine Le Pen dit allemaal gezegd of zijn dit jouw woorden ?
Wat heeft Marine Le Pen gezegd en wat zijn jouw woorden ?
gelieve dit duidelijk aan te geven

Het vlaggeschip van de Russen de Moskva kwam enige tijd geleden bij Slangeneiland en gaf de grensbewaking op het eiland de opdracht zich over te geven

Het antwoord van de grenswacht was : Russian warship, go f*ck yourself

En nu is dit vlaggenschip gehavend in de Zwarte Zee, totaal niet meer in staat aan oorlogshandelingen deel te nemen en zijn de andere schepen naar zuidelijker richting gegaan, ver van de Oekrainse kust

De les, die je hieruit kunt leren is, dat er geen reden is bij de Russen de witte vlag te hijsen en je over te geven.

Wat anders had gekund ( gemoeten ) is, dat jij eens met een goed verhaal komt en stopt met deze warrige kampvuurverhaaltjes
luchtschip
3
quote:

Turbocharger schreef op 14 april 2022 19:08:

[...]

Oekrainse strijders.... je bedoelt de neo-nazi's van het Azov batteljon? Zelfs op de website van het toch niet als uiterst rechts bekend staande RTL Z nieuws wordt vandaag uit de doeken gedaan dat de 'strijders' van het Azov batteljon niet de meest frisse types zijn met hun Wolfsangel logo, dat ook door de SS gebruikt werd.

Zelenski heeft totaal niets in te brengen bij dit gespuis. Even zoeken en je vindt videobeelden van de leider van de Azov jongens die Zelenski recht in zijn gezicht uitkaffert en voor rotte vis uitmaakt.
Denk dat je niet volledig ingelicht bent

In Marioepol zit het Azov Bataljon en er zitten ook de mariniers opgesloten en omsingeld door het Russische leger

gisteren wisten de mariniers door een Russische stelling te breken naar het Azov bataljon en vechten nu gegroepeerd tegen de Russische omsingelingsmacht

Ja het Azov Bataljon heeft neo-nazistische trekjes en symbolen

In ieder land zitten wel groeperingen met neo-nazistische trekjes
En dat wordt intern opgelost

Echter wanneer een ander land aanvalt, dan is er een eenheid en zet men de politieke meningsverschillen even aan de kant

Voorlopig strijden zij met alle inzet om de Russische belegering van Marioepol te weerstaan en zetten zij zich in voor het landsbelang

Wie echt neo-nazistische trekjes vertoont is Vladimir Putin en zijn kliek
Deportatie, genocide en meerdere andere oorlogsmisdaden wordt er door hen uitgevoerd

En daar sluit jij je ogen voor ?

Je hele verhaal komt huichelachtig over en gebaseerd op rechtse denkbeelden in Europa en de US
DurianCS
0
quote:

Rowi62 schreef op 14 april 2022 09:54:

De 500 bemanningsleden van de Moskwa zouden allen van boord zijn gehaald volgens de Russen.

Dat is dan gebeurd :
- om 12 uur 's nachts;
- met een storm op de Zwarte Zee
- met vuur en explosies gaande op het dek
- terwijl de systemen uit waren en er met morse het zinken wordt aangekondigd;

Ik denk dat er niet veel gered zijn! Wel triest.
Moskwa down the drain
16.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 ... 817 818 819 820 821 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.375,86 -0,15%
 EUR/USD 1,0641 -0,29%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront