ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFarmers 2022

535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
alida1
1
Lochem, 13 april 2022

ForFarmers draagt Chris Deen voor als CEO

De raad van commissarissen van ForFarmers N.V. draagt de heer Chris Deen voor, om door de algemene vergadering van aandeelhouders te worden benoemd als lid van de raad van bestuur van ForFarmers met ingang van 1 juli 2022. De heer Deen gaat bij zijn benoeming de functie van Chief Executive Officer (‘CEO’) vervullen. Binnenkort wordt hiervoor een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (‘BAvA’) bijeengeroepen, die naar verwachting plaatsvindt in juni 2022.

Chris Deen (55) is op dit moment CEO van Aviko, één van de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld en dochteronderneming van coöperatie Royal Cosun. Hij startte daar begin 2020. Ondanks de uitbraak van de Covid-pandemie heeft hij zijn opdracht om de succesvolle groeistrategie van Aviko voort te zetten gestalte kunnen geven, door op het juiste moment de juiste keuzes te maken.

Chris Deen heeft bedrijfseconomie en informatiemanagement gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is tevens opgeleid als registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij EY als accountant en stapte in 1996 over naar Sara Lee/Douwe Egberts. Daar bekleedde hij tot 2010 verschillende functies, waaronder CFO van Douwe Egberts Coffee Systems in Nederland en Algemeen Directeur van Sara Lee International Foodservice Iberia (Barcelona, Spanje). Bij Bakkersland, indertijd de grootste bakkerijproducent in Nederland, vervulde Chris Deen tussen 2012 en 2016 eerst de CFO en vervolgens de CEO positie. Voorafgaand aan zijn tijd bij Aviko, was hij COO en Integratie Directeur van Euroma (producten op basis van kruiden en specerijen).

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers: ‘We zijn verheugd dat we Chris Deen kunnen voordragen als CEO. Zijn brede, internationale ervaring in de voedingssector wordt gekenmerkt door het tot stand brengen van succesvolle veranderingstrajecten bij leidende bedrijven in snel veranderende en uitdagende marktomstandigheden. Hij heeft een innemend en besluitvaardig karakter. Wij zijn van mening dat hij goed past bij de andere leden van de raad van bestuur en het executive team en dat hij de eigenschappen en ervaring heeft, om de ontwikkeling van ForFarmers positief te beïnvloeden.’

De voorgenomen benoeming van Chris Deen houdt verband met het aftreden van de huidige CEO van ForFarmers, Yoram Knoop, na de algemene vergadering van aandeelhouders op 14 april aanstaande. In de periode tussen 14 april en 1 juli zal Roeland Tjebbes naast zijn taken als CFO van ForFarmers ook tijdelijk de CEO positie vervullen.
Zoals eerder aangekondigd is ForFarmers voornemens de uitkomst van de evaluatie van de strategie bekend te maken enige tijd na het aantreden van de nieuwe CEO.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.
Max
1
aextracker
1
quote:

Max schreef op 13 april 2022 22:49:

Goede keuze maar of hij de omstandigheden kan veranderen is nihil
Een kundige CEO gaat gedurende diens eerste 100 dagen langs de velden, teamleiders en key-players en zal vervolgens alras laten zien, hoe zijn beeldvorming is ontstaan , waarlangs hij zijn visie gaat vormgeven.

Lees uit de persberichten, dat Chris Deen in het Cooperative COSUN bolwerk in elk geval zijn mening m.b.t. AVIKO niet onder stoelen of banken schoof.
Dat bedrijf blijkt afgelopen jaren inderdaad door een "perfect storm gelaveeerd te zijn", waarvan je dan kan bedenken, dat het o.l.v. een CEO een teken aan de wand is, dat hij vervolgens zelf een nieuwe uitdaging aan gaat.

Wellicht zijn cooperatieve achterhoekers beter om mee te tafelen dan brabantse suikerbaronnen.
De COSUN \ AVIKO website bekijkend hebben de suikerbaronnen meer zin in bio based (hwatver that may be. . . . .) plataardige eiwitten en andere ingredient verrijkende fantasierijke, hoogwaardige voedsel componenten, dan aardappelen in frites staafjes en andere lekkernijen omvormen.

Lagen beider interessen na 2,5 jaar samenwerking verder uit elkaar dan de vertrekkende CEO op voorhand had ingeschat ?
In dat geval is het te wensen voor de aandeelhouder, dat de nieuw voorgedragen CEO bij FF meer zitvlees etaleert en het bedrijf de goede kant op duwt.
alida1
1
Lochem, 14 april 2022

Besluiten Algemene Vergadering van Aandeelhouders ForFarmers N.V.
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ForFarmers N.V. (hierna respectievelijk: de ‘Algemene Vergadering’ en ‘ForFarmers’), die vandaag is gehouden, hebben de aandeelhouders de jaarrekening over het boekjaar 2021 vastgesteld en tevens het dividendvoorstel over genoemd boekjaar goedgekeurd.

Het dividend van €0,29 per gewoon aandeel (bestaand uit €0,19 dividend en €0,10 speciaal dividend) zal geheel in contanten, onder inhouding van 15% dividendbelasting, aan de aandeelhouders van ForFarmers worden uitgekeerd. De ex-dividenddatum is 20 april 2022 en betaalbaarstelling vindt plaats op 28 april 2022.

Overige besluiten
• Een adviserende stem is uitgebracht voor het remuneratierapport 2021(voor 95,1%; tegen 4,9%).
• Decharge is verleend aan ieder lid van de Raad van Bestuur voor de uitoefening van zijn taken gedurende het boekjaar 2021.
• Decharge is verleend aan ieder lid van de Raad van Commissarissen voor de uitoefening van zijn/haar taken gedurende het boekjaar 2021.
• KPMG Accountants N.V. is benoemd als accountant van ForFarmers voor het onderzoeken van de jaarrekening en het bestuursverslag 2022.
• Het remuneratiebeleid voor de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen is vastgesteld met ingang van het boekjaar 2022.
• De heer P.E. Wolleswinkel (COO ForFarmers Nederland/België) is benoemd als lid van de Raad van Bestuur.
• Mevrouw M. Folkers – in ’t Hout is benoemd als lid van de Raad van Commissarissen.
• De heren R.H.A. Gerritzen en V.A.M. Hulshof zijn herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen.
• De Raad van Bestuur is aangewezen als bevoegd orgaan – onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen – tot uitgifte van gewone aandelen en tot het verlenen van rechten tot het nemen van gewone aandelen met beperking tot 10% van de geplaatste gewone aandelen voor de duur van 18 maanden.
• De Raad van Bestuur is aangewezen als bevoegd orgaan -onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen- tot het beperken of uitsluiten van het voorkeursrecht van aandeelhouders, voor de duur van 18 maanden.
• Machtiging is verleend aan de Raad van Bestuur - onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen - tot verkrijging anders dan om niet door ForFarmers van eigen aandelen (ongeacht de soort) tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal van ForFarmers (bepaald ten tijde van de Algemene Vergadering).
Deze machtiging tot inkoop stelt de Raad van Bestuur in staat om (a) uitvoering te geven aan (certificaten van) aandelen-gerelateerde beloningsplannen en medewerkersparticipatieplannen en (b) het inkoopprogramma van eigen aandelen voor een maximaal bedrag van €50 miljoen te hervatten (door middel van een separaat persbericht zal worden aangegeven wanneer dit zal worden hervat). Dit inkoopprogramma werd op 2 december 2021 gestart en op 15 maart 2022 uit prudentie vanwege de toegenomen onzekerheden rondom grondstof- en gasprijzen tijdelijk opgeschort.

Besluit aandelen ten behoeve van (certificaten van) aandelen-gerelateerde beloningsplannen en medewerkersparticipatieplannen 2022
Rekening houdend met het feit dat het huidige inkoopprogamma eigen aandelen tijdelijk is opgeschort, heeft de Raad van Bestuur, met goedkeuring van de Raad van Commissarissen, aansluitend aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besloten om van de sinds december 2021 reeds ingekochte eigen aandelen de benodigde (certificaten van) aandelen te reserveren ten behoeve van (certificaten van) aandelen-gerelateerde beloningsplannen en medewerkersparticipatieplannen 2022. Dit aantal (certificaten) van aandelen is gebaseerd op het totaalbedrag van de ‘on target’ uitkering van lange-termijn beloningsplannen (naar verwachting circa €1,4 miljoen) conform het vandaag vastgestelde remuneratiebeleid, plus het verwachte aantal aandelen benodigd voor het totaalbedrag van de inschrijvingen van de medewerkersparticipatieplannen voor 2022 (ter informatie: in 2021 werd hiervoor voor een bedrag van circa €1,0 miljoen ingekocht). Het aantal (certficaten van) aandelen dat is herbestemd voor de participatie- en lange-termijn beloningsplannen (2022), zal later worden ingekocht en ingetrokken.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.
[verwijderd]
2
Voor het dividend in contanten vanmorgen toch nog naar even een pluk aandelen ingeslagen...
Freakertje
1
quote:

keimpe$$ schreef op 20 april 2022 09:38:

Hoeveel dividend?

Is de koers daarom -8?
Staat verder ook niet uitgebreid in de post twee boven die van jou... -_-
Maar ik snap dat voor sommigen deze informatie echt niet te vinden is :')
keimpe$$
1
quote:

Freakertje schreef op 20 april 2022 09:55:

[...]
Staat verder ook niet uitgebreid in de post twee boven die van jou... -_-
Maar ik snap dat voor sommigen deze informatie echt niet te vinden is :')
19 cent is geen 25 cent wat hij nu in de min staat.

Slecht geslapen?

Ik heb vandaag plukje gekocht voor de zeeerrrrr korte termijn
[verwijderd]
1
Ik had de stukjes For Farmers in mijn bezit op 24:00 uur (van 19 op 20 april) vannacht. Nu is de koers ex dividend, maar mijn ING broker meld mij niet dat ik een cash dividend in het vooruitzicht heb. Terwijl dat eerder wel met Ordina en andere fondsen het geval was. Wat klopt er niet?
Janteam
1
quote:

Japaho schreef op 20 april 2022 16:20:

Ik had de stukjes For Farmers in mijn bezit op 24:00 uur (van 19 op 20 april) vannacht. Nu is de koers ex dividend, maar mijn ING broker meld mij niet dat ik een cash dividend in het vooruitzicht heb. Terwijl dat eerder wel met Ordina en andere fondsen het geval was. Wat klopt er niet?
www.forfarmersgroup.eu/investors/fina...
MOEdig Voorwaarts
5
Drie probleemdossiers voor nieuwe topman ForFarmers

Stijgende grondstof- en energieprijzen, dierziektes en overcapaciteit. Deze omstandigheden zorgen al enige tijd voor forse margedruk bij veevoederproducent ForFarmers. Maar er is meer aan de hand bij het bedrijf dat de afgelopen maanden ‘in goed overleg’ afscheid nam van twee van de drie bestuurders.

www.veb.net/artikel/08599/drie-proble...
Pecuniae Causa
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 21 april 2022 08:27:

Drie probleemdossiers voor nieuwe topman ForFarmers

Stijgende grondstof- en energieprijzen, dierziektes en overcapaciteit. Deze omstandigheden zorgen al enige tijd voor forse margedruk bij veevoederproducent ForFarmers. Maar er is meer aan de hand bij het bedrijf dat de afgelopen maanden ‘in goed overleg’ afscheid nam van twee van de drie bestuurders.

www.veb.net/artikel/08599/drie-proble...
Dit geeft goed weer wat de huidige problematiek is bij ForFarmers en waarom de marges onder druk staan.

Stijgende grondstofprijzen kunnen ze logischerwijs pas goed doorbelasten als het eindproduct van de boeren, vlees, in prijs verhoogd wordt. Daar zit de wisselwerking. Brandstofprijzen zijn door de welbekende redenen sky high. Niks aan te doen, moet je incasseren.

De contracten met name in Duitsland zijn waardeloos slecht gebleken en dat mag het management zich aanrekenen. Daar wordt aan gewerkt en de tijd moet uit die contracten lopen. De (kleinere) overname van Mühldorfer is geen verkeerde, betekent diversificatie en heeft potentie. Idem betreft pluimvee. De markt voor varkensvlees is verzadigd, dus je moet wat. Tasomix kan opveren nu we in principe uit de lock-downs zijn. Een normaal jaar zal een indicatie geven wat het echt bijdraagt.

Volop uitdagingen voor het nieuwe management.
Pecuniae Causa
1
quote:

biobert schreef op 4 april 2022 14:10:

[...]

Dit is inderdaad vloeken in de boerenkerk. FromFarmers , de boeren dus, zijn de baas over ForFarmers met een belang van 50,5%. Zij zullen nooit verkopen voor een mooie prijs want daarna wordt hun veevoer levenslang duurder en daar zitten ze zeker niet op te wachten.
Precies wat je weergeeft. Een overname door Cargill of andere buitenlandse diervoeders zie ik daarnaast ook niet gebeuren.

Op z'n best een consolidatie door samengaan met Agrifirm of De Heus. En ik denk dat ForFarmers niet zo snel nieuwe overnames zal doen of er moet zich een buitenkansje aandienen.
wieweethetbeter
0
quote:

Japaho schreef op 20 april 2022 16:20:

Ik had de stukjes For Farmers in mijn bezit op 24:00 uur (van 19 op 20 april) vannacht. Nu is de koers ex dividend, maar mijn ING broker meld mij niet dat ik een cash dividend in het vooruitzicht heb. Terwijl dat eerder wel met Ordina en andere fondsen het geval was. Wat klopt er niet?
Ik zie bij ING slechts 0,10 als dividend.
Dan mis ik ergens nog 0,19 volgens mij.
De gehele 0,29 is toch in een keer betaalbaar?
[verwijderd]
0
GroteVriendelijkePrutser
0
quote:

wieweethetbeter schreef op 21 april 2022 20:12:

[...]

Ik zie bij ING slechts 0,10 als dividend.
Dan mis ik ergens nog 0,19 volgens mij.
De gehele 0,29 is toch in een keer betaalbaar?
Hier hetzelfde.
Het 0,10 speciaal dividend staat vermeldt, maar de 0,19 cent gewoon dividend zie ik er nergens bij staan.

Weet iemand waarom dat is?

En de koers zakt nu wel erg hard door, dat was nou ook weer niet de bedoeling.
535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 2,455
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,580
Laag 2,450
Volume 277.719
Volume gemiddeld 139.871
Volume gisteren 277.719

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront