Xior « Terug naar discussie overzicht

Forum Xior Student Housing geopend

219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
voda
0
Xior voegt Polen toe aan zijn kotenimperium

De verhuurder van studentenkamers Xior XIOR 0,00% voegde een vijfde land toe aan zijn portefeuille: Polen. Het bedrijf zegt dat het daarmee zijn ambitie bevestigt ‘om de leidende pan-Europese speler in studentenvastgoed te worden’.

Xior zet zijn eerst stap in Polen met ‘Project Warschau’. Het betreft een sleutel-op-de-deurproject met meer dan 500 kamers, goed voor een investeringswaarde van 32 miljoen euro. Het bruto investeringsrendement bedraagt circa 9 procent. Het gebouw moet in augustus 2024 klaar zijn.

Polen is een interessante markt die volop in ontwikkeling is, zegt Xior in een persbericht. Het land telt meer dan 1,2 miljoen studenten en kampt met een structureel tekort aan kwalitatieve huisvesting. Xior wil er een portefeuille van minstens 2.500 studentenunits realiseren. Het stelt ook een bovengrens: het gewicht van de Poolse activiteiten mag niet groter worden dan 10 procent van de totale faire waarde van de portefeuille.

Xior kondigt daarnaast ook een uitbreiding in Spanje aan. In Granada investeert het 26,25 miljoen euro in een nieuw ontwikkelingsproject op een toplocatie. Dat gebouw zal 310 studentenkamers met eigen badkamer en diverse gemeenschappelijke voorzieningen tellen. Het bruto aanvangsrendement zal circa 7 procent bedragen. Dit project zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 klaar zijn.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/oe...
voda
0
Het groeipad van Xior in beeld

Om de groei in Polen, de vijfde markt, te begeleiden (zie post van 7u51) heeft Xior XIOR 0,00% Rik Vandenberghe gestrikt. De ex-ING België-topman zwaaide eind mei vorig jaar af bij Bbouw- en vastgoedgroep Besix.

U leest hier meer.

De specialist in studentenhuisvesting heeft er sinds de beursintroductie in Brussel, eind 2015, al een stevig groeipad opzitten:

Xior strijkt neer in Polen

De Zernike-toren in Groningen, één van de Nederlandse studentenresidenties van Xior
KURT VANSTEELAND
Vandaag om 08:44

Om de expansie in Polen, de vijfde markt, te begeleiden strikt de specialist in studentenhuisvesting de ex-topman van Besix en ING-België, Rik Vandenberghe.

Xior trekt 32 miljoen euro uit voor de bouw van een studentenresidentie van ruim 500 kamers in Warschau, leert een persbericht. Polen wordt zo de vijfde markt van de specialist in studentenhuisvesting.

Volgens CEO Christian Teunissen is in het Centraal-Europese land stevige groei mogelijk. 'De studentenmarkt is er nog in volle ontwikkeling, vergelijkbaar met West-Europa in de periode 2013-2014', met een structureel aanbodtekort. De oplevering van het project wordt tegen augustus 2024 verwacht. De financiering verloopt in euro, om het wisselrisico te minimaliseren.

Op termijn ziet Teunissen Polen uitgroeien tot maximaal 10 procent van de portefeuille. Die portefeuille is nu met 9.393 units voor ruim de helft (52%) met Nederlandse studentenaccomodatie gestoffeerd, via residenties in 17 steden. België is goed voor 29 procent, Spanje en Portugal volgen met respectievelijk 14 en 6 procent.

Om die Poolse groei uit te tekenen, strikt Teunissen een bekende naam: Rik Vandenberghe. De ex-topman van bouwgroep Besix en bankgroep ING België wordt director en moet in eerste fase de activiteiten in Polen opstarten. Vandenberghe stopte in mei vorig jaar als topman van Besix.

Xior heeft er sinds de Brusselse beursgang eind 2015 een stevige groei opzitten, via regelmatige kapitaaloperaties. Eind 2021 telde de groep 13.755 koten, van 2.531 eind 2016 (zie grafiek). Theunissen begon in 2007 door 45 koten van zijn vroegere Leuvense kotbaas over te nemen.

De beurskoers van Xior piekte in februari 2020 op 60 euro. Sindsdien volgde door de onrust bij beleggers over de impact van de pandemie een terugval, maar met de huidige 48,5 euro noteert het aandeel nog steeds ruim dubbel zo hoog als de intekenprijs van omgerekend 21,5 euro bij de beursgang eind 2015.

www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/xior-...

Bijlage:
aossa
1
Xior biedt opnieuw keuzedividend mogelijkheid aan via erg gecompliceerde procedure. Mits inbreng van 258 cpns17, 64 cpns19 en 690 cpns20 kan telkens worden ingetekend op 1 nieuw aandeel cp22 aangehecht.

Aan cpns 17 en 19 is er bovendien een uitkering in cash-component om de financiën rond te krijgen. De brookers gaan er een scheel hoofd bij krijgen vermoed ik zo.

cdn.uc.assets.prezly.com/1ff83027-01a...
Nick74
0
Iemand die weet voor hoeveel bestaande aandelen je 1 keuzedividend kan ontvangen ? Blijkbaar wil Xior het graag wat moeilijk uitleggen...
aossa
0
quote:

Nick74 schreef op 20 mei 2022 08:31:

Iemand die weet voor hoeveel bestaande aandelen je 1 keuzedividend kan ontvangen ? Blijkbaar wil Xior het graag wat moeilijk uitleggen...
Zie post hiervoor.

Wie 64 aandelen bezit kan intekenen op 1 nieuw aandeel (coupon 21 aangehecht) door inruilen van 64 coupons nr.19

Wie 258 aandelen bezit kan intekenen op 5 nieuwe aandelen door inruilen van 258 coupons nr.17 en 4x64 coupons nr.19

Wie 690 aandelen bezit kan intekenen op 13 nieuwe aandelen door inruilen van coupon nr.20 en 10x64 coupons nr.17 en 2x258 coupons nr.17

etcetera...

Deel dus je aantal aandelen in bezit door respectievelijk
64 voor aantal rechten middels coupon nr.19
258 voor aantal rechten middels coupon nr.17
690 voor aantal rechten middels coupon nr.20
MOEdig Voorwaarts
0
Xior sluit mijlpaaldeal van bijna 1 miljard euro

Xior neemt voor 939 miljoen euro 5.341 studentenkamers in 11 nieuwbouwpanden in universiteitssteden in Duitsland, Polen, Denemarken en Zweden over van Basecamp Group, European Student Housing Fund I en II. Dat krikt de waarde van de portefeuille met 32% op tot 3,7 miljard euro, weet KBC Securities-analist Wim Lewi.

www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/blog

www.xior.be/uploads/inv_pressrelease/...
geluk_verder
0
Is dit nu goed nieuws voor de kleine belegger, of gaan ze weer geld ophalen tegen een korting?
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

geluk_verder schreef op 31 mei 2022 11:02:

Is dit nu goed nieuws voor de kleine belegger, of gaan ze weer geld ophalen tegen een korting?
Je kunt er van alles van denken; het lijken me top assets, voor een top prijs en een relatief behoorlijk grote transactie. Verkopende partij verkrijgt deels aandelen Xior en zal die op een later moment onderhands "dumpen".

Dan hebben we nog het renteverhaal. Ik vermoed dus dat het aandeel binnen een aantal maanden nog wel wat goedkoper zal worden. Echt goedkoop (ten opzichte van NAV) is het nooit geweest en zal het vermoedelijk ook niet worden. Als je er iets in ziet is (bij)kopen op zwakte/wachten op de (koersdrukkende) onderhandse plaatsing dus wellicht een goed plan.

Overigens wel weer jammer van de roerende voorheffing van 30%, die voor Nederlandse beleggers slechts ten dele (makkelijk) te verrekenen is.

5. Structure of the transaction
The transaction has been structured into three phases:
i) ESHF I and ESHF II will contribute the portfolio of assets (except for Lyngby Residential and
Aachen BlueGate) to Xior against issuance of new shares in Xior. A private placement undertaken
by the ESHF I and ESHF II will take place subject to market conditions, post-closing of the
transaction to enable the ESHF I and ESHF II to monetize part of their holding.
In addition, Xior
will acquire the shares in the Danish operating companies (including indirectly Lyngby
Residential) from Basecamp by way of a straightforward sale of shares against payment in cash.
The closing of this first phase is envisaged for 30 August 2022.
aossa
0
"Overigens wel weer jammer van de roerende voorheffing van 30%, die voor Nederlandse beleggers slechts ten dele (makkelijk) te verrekenen is."

Echt jammer!

Ik zou ze om die reden maar niet kopen :-(

Overigens voor de Belgen:
Vergeet naast de vermaledijde 30% roerende voorheffing ook niet de exuberante transactietaksen bij aankoop en verkoop en mogelijks ook nog daar bovenop de rijke luizen 'effecten taks'.
madmen
0
Na het artikel in de tijd "Xior blijft beter wat in zijn kot" zijn alle lichten voor mij op rood gesprongen. Er komt een enorme verwatering aan en Basecamp dumpt binnen de 15 maanden al zijn aandelen. Had ze al grotendeels gedumpt deze week alvorens negatief te gaan maar spijtig genoeg is morgen de beurs gesloten om de rest te dumpen. Kopen kan iedereen aan die prijzen maar rendement uithalen en financieren is wat anders! Normaal betalen ze maximum 120.000 per unit ditmaal 180.000! Waarom?want de huurprijzen zijn zeker niet hoger in die landen en de energiekosten swingen de pan uit! Good luck aan degene die blijven zitten maar het gaat er niet op beteren dat is zeker. Enige reden die ik zie voor deze deal is om het zo vlug mogelijk door te schuiven aan een nog grotere partij...maar hopelijk kunnen die dan ook niet goed rekenen. Proficiat aan Armon Ben-Thur van Basecamp!
lv515
0
Niet wanhopen. Alle aandelenmarkten zijn morgen, maandag 2de Pinksterdag, gewoon open volgens DeTijd.
Bob_de_Bouwer
2
Is iedereen zo negatief over het aandeel? Ben zelf geen fan van een massa aan nieuwe aandelen, maar als ze allemaal vanaf dag 1 renderen en de winst (beperkt) doen stijgen, dan lijkt het mij nog geen slechte zaak en is de meerkost misschien te verantwoorden? Bij extreme dalingen koop ik alvast bij aan een dividend rendement van momenteel >3%.
madmen
0
Lap, weeral 230.000 aandelen erbij waardoor de schuldengraad amper 0,5% zakt terwijl deze naar een zekere waarschijnlijkheid door de Basecamp deal opnieuw naar 52% gaat stijgen!!!
Vandaag de rest eruit gesmeten want voor het dividend moet je het ook niet meer doen (heb dit nu nog 1 keer meegepakt uiteraard) aangezien er een pak betere alternatieven zijn. Zie dit makkelijk afzakken naar €35 de komende 15 maanden. kans is bovendien groot dat er eerstdaags een shorter positie gaat innemen zoals bij Bpost. Dan is het hek helemaal van de dam. Sorry jongens maar groeien om te groeien in deze onzekere tijden is mij te risicovol. Na drie jaar plat op de grond te hebben gelegen kies ik voor de exit in dit verhaal....
aossa
0
Ja, zij die het dividend in cash kregen kunnen nu goedkoper aandelen inkopen dan wie op de 'aanbieding dividend in aandelen' inging.

"Het kan verkeren zei Bredero..."
leonardus65
0
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220624_943...
Als abonnee kan je dit Plus Artikel artikel lezen.

De Vlaming die 26.526 studentenkamers in heel Europa heeft: “De kotmadam van de beurs? Ik ben heel trots op die naam”
[verwijderd]
0
Xior neemt 60 miljoen euro op
(ABM FN) Xior heeft 60 miljoen euro opgenomen via een bestaande overeenkomst met Pricoa Private Capital Dit liet de kotmadam dinsdagochtend weten.

De overeenkomst werd in oktober vorig jaar met Pricoa gesloten voor een totaalbedrag van ongeveer 105 miljoen euro.

De kotmadam heeft maandag de resterende 60 miljoen euro opgenomen, aan een “scherpe coupon” van 2,84 procent voor een periode van 10 jaar.

Door: ABM Financial News
voda
0
Advies van KBC Securities over Xior Student Housing
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Xior Student Housing
Datum 29 juni 2022
Advies Kopen
Koersdoel 52,50 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 29 juni 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Xior Student Housing (XIOR; ISIN: BE0974288202) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Xior Student Housing blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door KBC Securities verlaagd van 60,00 EUR naar 52,50 EUR.

Op 23 mei 2022 noteerden de aandelen van Xior Student Housing ex-dividend.
219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 24,700
Verschil +0,250 (+1,02%)
Hoog 24,950
Laag 24,350
Volume 48.994
Volume gemiddeld 46.355
Volume gisteren 117.348

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront