Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Coronapil Pfizer krijgt positieve beoordeling EU
FDA eerder al akkoord.

(ABM FN-Dow Jones) De coronapil van Pfizer, paxlovid, heeft een positieve beoordeling gekregen van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau. Dit werd donderdag bekend.

Het CHMP adviseert om paxlovid in te zetten bij coronapatiënten die een verhoogd risico lopen op een ernstig ziekteverloop maar geen extra zuurstof nodig hebben.

Pfizer verwacht dat de Europese Commissie het advies overneemt. De Amerikaanse FDA en de Britse toezichthouder keurden paxlovid eind december al goed.

Pfizer denkt tegen het eind van dit jaar tot 120 miljoen kuren te kunnen produceren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Novavax vraagt FDA om goedkeuring coronavaccin

Door ABM Financial News op maandag 31 januari 2022
Views: 1.855

(ABM FN-Dow Jones) Novavax heeft maandag een aanvraag ingediend bij de U.S. Food and Drug Administration voor een noodvergunning om zijn coronavaccin in te zetten bij mensen van 18 jaar en ouder. Dit meldde de farmaceut maandagavond.

Eind december kreeg Novavax al groen licht van de Europese Unie.

Het aandeel stijgt maandag 9 procent in New York.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Schikking drukt winst Gilead

Door ABM Financial News op dinsdag 1 februari 2022
Views: 1.832

(ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft in het vierde kwartaal veel minder winst geboekt dan verwacht terwijl de omzet licht daalde, door een juridische schikking en een andere verliespost. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de samenwerkingspartner van Galapagos.

De nettowinst bedroeg in het vierde kwartaal 382 miljoen dollar, of 0,30 dollar per aandeel, wat fors lager was dan de 1,23 dollar per aandeel een jaar eerder.

Dit kwam vooral door een last van 1,25 miljard dollar voor een juridische schikking en een laste van 625 miljoen dollar voor de optie op samenwerking met Arcus Biosciences.

Zonder deze bijzondere posten was de winst per aandeel nog altijd fors lager dan de verwachte 1,59 dollar, namelijk 0,69 dollar.

De omzet daalde met 2 procent tot 7,2 miljard dollar, door minder vraag naar Veklury, een medicijn met als werkzame stof remdesivir, dat wordt gebruikt als behandeling tegen het coronavirus.

De kaspositie bleef sterk en de operationele kasstroom was 3,2 miljard dollar in het kwartaal.

Outlook

Gilead gaat voor het nieuwe jaar uit van een omzet van 23,8 miljard tot 24,3 miljard dollar, waarvan 2 miljard dollar voor Veklury. Dat is ruim lager dan de 27,3 miljard dollar in 2021.

De winst per aandeel zou 4,70 tot 5,20 dollar moeten zijn of aangepaste voor bijzondere posten 6,20 en 6,70 dollar. Inj 2021 was dit 4,93 dollar of aangepast 7,28 dollar.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Meer omzet voor Novartis
Ook kwartaalresultaat omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft over het vierde kwartaal van 2021 meer omzet en een hoger nettoresultaat geboekt. Dit maakte de Zwitserse farmaceut woensdag bekend.

De omzet tegen constante valuta steeg met 6 procent naar 13.229 miljoen dollar, door hogere volumes, bij een onderliggend operationeel kernresultaat dat 12 procent opliep naar 3.819 miljoen dollar. De onderliggende nettowinst steeg 6 procent naar 3.135 miljoen dollar.

Sandoz

Deze tak is nog altijd onderwerp van een strategische heroriëntering, waarvoor Novartis op zijn laatst eind dit jaar een update verwacht te geven. Over het vierde kwartaal was de divisie goed voor een omzet van 2,5 miljard dollar, een stijging met 2 procent tegen constante valuta.

Outlook

Novartis verwacht voor Sandoz dit jaar een omzet die grofweg overeenkomt met de omzet over 2021 en een operationeel resultaat dat stijgt met circa 1 tot 5 procent.

Voor Innovative Medicines stijgt de omzet naar verwachting met circa 5 procent, het kernresultaat met 5 tot 9 procent.

Voor de gehele groep wordt een omzetgroei verwacht van circa 5 procent. Het kernresultaat zal naar verwachting eveneens met circa 5 procent oplopen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Schikking van $590 mln in opiatenzaak
Van onze redacteur 08:57

Er is een schikking getroffen in de opiatencrisis. Medicijnenfabrikant Johnson & Johnson (J&J) JNJ$170,88-0,82% en drie grote medicijnendistributeurs betalen $590 mln aan de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten.

De drie grote distributeurs, McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen, betalen gezamenlijk $440 mln over een periode van zeven jaar tijd aan de stammen die de zaak hadden aangespannen. J&J betaalt op zijn beurt $150 mln in twee jaar tijd. Het is de grootste schikking die tot nu toe in de opiatenzaak is getroffen.

Naast de stammen hebben diverse groeperingen een zaak aangespannen tegen farmabedrijven en -distributeurs vanwege het veroorzaken van verslavingen aan pijnstillers. De bedrijven promootten jarenlang het gebruik. Ze zetten grote marketingcampagnes op en stuurden consultants naar artsen om die te overtuigen van de voordelen van de pijnstillers. Honderdduizenden Amerikanen overleden in de afgelopen jaren nadat ze verslaafd waren geraakt aan pijnstillers en illegale varianten.

J&J zegt in een verklaring dat de schikking 'geen erkenning van aansprakelijkheid of wangedrag is. De onderneming zal zich blijven verdedigen tegen eventuele geschillen.'

Meer zaken
Volgens persbureau Bloomberg liggen er bijna 4000 aanklachten bij de rechter, ingediend door staten, lokale overheden en stamhoofden. De overheden willen compensatie voor de miljarden dollars die ze hebben moeten steken in het bestrijden van de opiatencrisis.

De meeste zaken lopen nog. De bedrijven willen met een gecombineerde schikking van $26 mrd alle zaken in één keer beëindigen. De schikking met de stammen zou een onderdeel zijn van de gecombineerde schikking. In september kwamen de bedrijven al een schikking van $75 mln overeen met de Cherokee, een stam in de staat Oklahoma.

Volgens het Amerikaanse gezondheidsinstituut CDC zijn de oorspronkelijke bewoners van Amerika het hardst geraakt door de opiatencrisis. Onder hen vonden de meeste fatale overdoses plaats.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1428902/schikking...
voda
0
AbbVie zet stevige winstgroei neer
Voor 2022 aanhoudende groei voorzien.

(ABM FN) AbbVie heeft in vierde kwartaal en heel 2021 een stevige groei neergezet wat omzet én winst betreft en voorziet voor dit jaar opnieuw een hoge groei. Dit bleek woensdag uit de jaarcijfers van het Amerikaanse farmabedrijf.

De omzet van AbbVie kwam in 2021 uit op 56,2 miljard dollar, 22,6 procent meer dan een jaar eerder.

De afdeling Immunologie, meteen ook de grootste van de groep, groeide qua omzet met 14,1 procent. Hematologie groeide 8,7 procent.

Ontstekingsremmer Humira groeide mooi door in Amerika, maar de omzet slonk juist daarbuiten.

De winst per aandeel AbbVie bedroeg 6,45 dollar oftewel een stijging van 137 procent. Aangepast werd er een winst van 12,70 dollar geboekt, wat een stijging van 20,3 procent betekent.

In het vierde kwartaal werd een winst per aandeel van 2,26 dollar gehaald en aangepast kwam de winst uit op 3,31 dollar. Dat was 2,92 dollar in het vierde kwartaal van 2020.

"We hebben in 2021 opnieuw een jaar van uitstekende prestaties geleverd met een dubbelcijferige groei van de inkomsten en de winst per aandeel die ruim boven onze oorspronkelijke verwachtingen lag," aldus Richard A. Gonzalez, voorzitter en CEO van AbbVie.

De topman is ook voor 2022 vol vertrouwen dat de opwaartse trend kan worden doorgezet.

AbbVie verwacht een winst per aandeel van 9,26 tot 9,46 dollar. Aangepast voor bijzondere posten rekent de farmaceut op 14,00 tot 14,20 dollar.

Het aandeel liet woensdag op Wall Street niet al te veel beweging zien en noteerde op 136,89 dollar.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
voda
0
Roche ziet vraag naar covidtesten dalen

In Zürich publiceerde Roche pas resultaten. De farmareus verbeterde zijn winstmarge licht in 2021 dankzij nieuwe geneesmiddelen zoals Hemlibra tegen hemofilie en de kankerinmmunotherapie Tecentriq. De nieuwe middelen compenseerden een omzetdaling bij oudere kankergeneesmiddelen.

Het kernbedrijfsresultaat - de winst vóór rente en belastingen, gecorrigeerd voor eenmalige posten, steeg met 2 procent tot 21,9 miljard Zwitserse frank (21 miljard euro). Dit jaar voorspelt Roche een vlakke tot 'laagééncijferige' omzetgroei. 'We zien vooral de vraag naar covid-gerelateerde producten dalen', aldus CEO Severin Schwan. In dat segment zal de omzet met 2 tot 5 miljard Zwitserse frank dalen, luidt de voorspelling. Uit een stabiele groepsomzet wil Roche wel een 'lage tot middelhoge ééncijferige' winstgroei boeken.

Roche zit ook in de portefeuille van de Leuvense investeringsmaatschappij Quest for Growth.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/sl...
voda
0
UCB scoort ook met zilucoplan tegen MG

Het fase 3-onderzoek Raise met het kandidaat-geneesmiddel zilucoplan ter behandeling van de spierziekte myasthenia gravis (MG) heeft positieve resultaten opgeleverd, meldt UCB UCB 0,00% in een persbericht. Alle primaire en secundaire eindpunten werden gehaald. Zilucoplan bleek bovendien veilig en werd goed verdragen.

UCB is van plan om later dit jaar in de VS, de EU en Japan aanvragen in te dienen om zilucoplan tegen MG op de markt te mogen brengen.

Eerder had ook een ander kandidaat-geneesmiddel van UCB, rozanolixizumab, al goede resultaten opgeleverd in de behandeling van veralgemeende MG. De twee molecules hebben een verschillend werkingsmechanisme.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/am...
voda
0
Sanofi mikt op verdere winststijging in 2022

Sanofi SAN 0,00% komt met solide resultaten over het vierde kwartaal en heel 2021. Het Franse farmaconcern, dat faalde in de race om een coronavaccin te ontwikkelen, zag de omzet in de laatste drie maanden van 2021 met 4,1 procent stijgen.

Over het hele jaar bedroeg de omzetgroei 7,1 procent tot 37,8 miljard euro. De winst per aandeel steeg met 15,5 procent (bij constante wisselkoersen) tot 6,56 euro, waar Sanofi slechts een toename van 14 procent had voorspeld.

Voor 2022 mikt het bedrijf op een verdere, ‘lage tweecijferige’ groei van de winst per aandeel bij constante wisselkoersen.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/am...
voda
0
AstraZeneca uitblinker in Londen

De farmasector houdt in Europa relatief het beste stand met een verlies van 'slechts' 0,4 procent. Er is in de sector ook goed nieuws, met name van AstraZeneca AZN 3,94% .

De Britse groep publiceerde positieve studieresultaten van het middel Enhertu. Enhertu wordt gegeven aan mensen met een bepaalde soort borstkanker. In de studie bleek dat mensen die het middel kregen langer in leven blijven.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/oe...
voda
0
Verlies bij Oxurion neemt toe

Het biotechbedrijf Oxurion OXUR 0,00% slikte vorig jaar een verlies van 29,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 28,6 miljoen euro een jaar eerder.

De kaspositie bedroeg eind vorig jaar 10 miljoen euro, tegenover 24,8 miljoen euro een jaar eerder.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ol...
voda
0
Dit jaar wordt duidelijk of farmaceuten strijd tegen alzheimer gaan winnen
Door JOHAN WIERING

Updated Gisteren, 13:12
20 feb. 2022
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Na vele tegenslagen lijkt er een effectief middel tegen alzheimer in de maak. Drie vooraanstaande geneesmiddelenproducenten brengen later dit jaar onderzoeksdata naar buiten. Als deze positief uitpakken kunnen zij miljarden dollars tegemoet zien. Maar het zou vooral een geschenk zijn voor de snelgroeiende groep patiënten die aan deze vorm van dementie lijden.

Foto ter illustratie. ANP/HH

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie - vooral alzheimer - en het is bij vrouwen de belangrijkste doodsoorzaak. Wereldwijd rukt de ziekte, die zich naast geheugenklachten onder meer kenmerkt door gedragsproblemen, eveneens sterk op. Dit komt vooral door de vergrijzing en omdat andere dodelijke ziektes steeds beter opgespoord en bestreden kunnen worden.

BEKIJK OOK:
Simone’s moeder is dement: ’Ze zal érgens aan overlijden, het is oké, dat is het leven’

De laatste twee decennia hebben farmagiganten vele miljarden dollars in de ontwikkeling van alzheimer-medicijnen gestoken. Peter Bertens, senior beleidsadviseur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, wijst erop dat het idee altijd was dat de ziekte behandeld kon worden door de verwijdering van plaque, een samenklontering van het specifieke eiwit amyloid. „Het blijkt echter veel complexer te zijn. Het lastige is dat alzheimer zich in de hersenen ontwikkelt, waar je als onderzoeker niet gemakkelijk bij kan.”

Studies bij menselijke patiënten leverden de afgelopen jaren dan ook steeds teleurstellende uitkomsten op. Onder meer het Zwitserse Novartis en de combinatie van Biogen en het Japanse Eisai zagen zich gedwongen hun studies vroegtijdig te stoppen door een tegenvallende effectiviteit in relatie tot de bijwerkingen.

Goedkeuring
Tot veler verrassing keurde de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA Biogens middel aducanumab in juni 2021 wel goed, ondanks weinig overtuigende onderzoeksdata. „Dit besluit kwam waarschijnlijk tot stand door druk op de FDA om na twintig jaar weer een behandeling tegen alzheimer goed te keuren, maar het heeft haar geloofwaardigheid wel aangetast”, meldt biotechexpert Daniel Lyons van de Amerikaanse vermogensbeheerder Janus Henderson Investors.

Bertens vindt echter niet dat aducanumab te snel is goedgekeurd. „De FDA heeft als voorwaarde gesteld dat heel nauwgezet onderzocht moet worden wat het middel in de praktijk doet.”

Biogen heeft voorlopig echter weinig profijt gehad van de goedkeuring. Ondanks zijn tegemoetkoming aan sociaal verzekeringsprogramma Medicare om de aanvankelijk torenhoge jaarlijkse behandelingskosten van $56.000 te halveren, heeft de overheidsdienst besloten dat aducanumab alleen vergoed wordt voor patiënten die de eerste symptomen van alzheimer vertonen. „Zolang dit niet verandert, levert het medicijn Biogen nauwelijks iets op”, aldus Lyons.

Hij wijst erop dat het daarom cruciaal is dat nieuwe onderzoeksdata die Biogen later dit jaar naar buiten brengt, een betere werking van zijn middel aan het licht brengen. Concurrenten zitten ondertussen ook niet stil. De Amerikaanse concurrent Eli Lilly hoopt volgende maand over dusdanig positieve data te beschikken, dat in de VS het goedkeuringstraject kan worden ingegaan. Indien alles naar wens loopt, kan zijn middel donanemab dan eind dit jaar op de markt komen. Het Zwitserse Roche verwacht eind dit jaar de onderzoeksresultaten van zijn middel gantenerumab te kunnen vrijgeven.

BEKIJK OOK:
Alzheimer-remmer kan Biogen miljarden aan omzet opleveren

Terwijl de bedrijven een felle concurrentiestrijd voeren in deze potentieel zeer lucratieve markt, ziet Bertens het liefst meerdere effectieve middelen op de markt komen. „Elk middel werkt op een iets andere manier en kan daarom voor een specifieke patiëntengroep het beste werken.” Hij denkt ook dat een alzheimermedicijn na goede onderzoeksresultaten snel in Europa beschikbaar kan komen, hoewel de Europese gezondheidswaakhond EMA Biogens middel recent afwees.

Tegenvallende onderzoeksdata zouden de strijd tegen alzheimer overigens een gevoelige klap bezorgen, stelt de beleidsadviseur, maar deze is dan nog lang niet gestreden. „Bij nieuwe onderzoeken ligt de focus niet meer alleen op de verwijdering van plaque, maar bijvoorbeeld ook op die van het tau-eiwit, wat tot een beter medicijn kan leiden. Daarnaast verwacht ik dat er de komende jaren veel meer aandacht komt voor het vroegtijdig opsporen van symptomen van alzheimer, waardoor we de ontwikkeling van de ziekte hopelijk maximaal kunnen vertragen.”

www.telegraaf.nl/financieel/133481205...
voda
0
Winstexplosie voor Moderna
Aandeel toch onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Moderna zijn in het vierde kwartaal fors gestegen dankzij de inkomsten uit het coronavaccin. Dit bleek donderdag voorbeurs na publicatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmabedrijf.

"Spikevax, het coronavaccin van Moderna, is nu goedgekeurd in meer dan 70 landen wereldwijd en beschermt honderden miljoen mensen, terwijl meerdere onafhankelijke onderzoeken de effectiviteit ervan hebben bevestigd", zei CEO Stéphane Bancel in een toelichting.

In 2021 leverde Moderna 807 miljoen doses af, waarbij circa 25 procent van die vaccins bestemd was voor arme landen. "We zullen in 2022 blijven opschalen om een einde te maken aan de coronaviruspandemie", voegde de topman toe.

Moderna meldde in 2022 orders voor het vaccin te hebben ontvangen ter waarde van circa 19 miljard dollar, met aanvullende opties voor nog eens ongeveer 3 miljard dollar. Moderna zei verder al veel gesprekken te voeren met regeringen voor de herfst van 2022 en 2023.

Moderna boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 4,9 miljard dollar, ofwel 11,29 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 272 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg dan ook van 571 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2020 naar 7,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De verkoop van 297 miljoen doses van het coronavaccin droeg 6,9 miljard dollar bij aan de omzet.

Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 9,96 dollar per aandeel op een omzet van 6,8 miljard dollar.

In het hele boekjaar 2021 boekte Moderna een nettowinst van 12, 2 miljard dollar, ofwel 28,29 dollar per aandeel, op een omzet van 18,5 miljard dollar.

Het aandeel Moderna noteerde donderdag voorbeurs in de elektronische handel 3,6 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Middelen in de maak tegen dengue, malaria en ebola

Moderna werkt aan vaccins voor vijftien infectieziekten
Updated 2 uur geleden
Vandaag, 02:45
in BUITENLAND

NORWOOD - Biotechnologiebedrijf Moderna, dat een mRNA-vaccin tegen Covid-19 heeft ontwikkeld, zegt aan vijftien andere vaccins te werken tegen virussen die het potentieel hebben een nieuwe pandemie te veroorzaken. De nieuwe vaccins richten zich onder meer op de virussen die dengue (knokkelkoorts), ebola en malaria veroorzaken.

SYSPEO/SIPA
Ook zegt het bedrijf dat het z’n octrooi voor het coronavaccin in 92 arme en middeninkomenslanden niet af zal dwingen. Dat deed het sinds de pandemie al niet, maar die belofte blijft nu staan, zodat de landen met medewerking van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zelf vaccins kunnen produceren. Desondanks wil Moderna z’n precieze vaccintechnologie niet delen met de landen, ook al heeft de WHO daar wel om gevraagd.

In rijke landen denkt Moderna wel aan het afdwingen van het octrooi. „Als mensen onze technologie gebruiken of hebben gebruikt, zie ik niet in waarom wij in een endemische context en met genoeg vaccins op voorraad niet beloond zouden moeten worden voor de dingen die we uitgevonden hebben”, zegt directeur Stéphane Bancel in gesprek met de Wall Street Journal. Als producenten in rijke landen gebruik willen maken van Moderna’s technologie, kunnen ze daarvoor een licentie aanvragen, meldt de zakenkrant.

www.telegraaf.nl/nieuws/1342273148/mo...
voda
0
Onward rekruteert eerste patiënten voor nieuwe studie
Voor LIFT Home studie.

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical heeft de eerste deelnemers voor een nieuwe studie ingeschreven. Dit kondigde het Zwitsers-Nederlands medische technologiebedrijf woensdagochtend aan.

De LIFT Home Study onderzoekt de veiligheid en prestaties van de ARCEX-therapie in de thuissituatie. De deelnemers worden gedurende vier weken gevolgd.

De ARCEX-therapie is een externe stimulatietechnologie om de kracht en functie te herstellen bij mensen met een dwarslaesie en andere bewegingsgerelateerde problemen.

Voor de LIFT Home Study zullen maximaal 20 deelnemers worden ingeschreven bij vijf toonaangevende onderzoekscentra in de Verenigde Staten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Novartis kondigt reorganisatie aan
Wil tenminste 1 miljard dollar aan kosten besparen.

(ABM FN-Dow Jones) Novartis gaat zijn organisatie vereenvoudigen om kosten te besparen en om een nieuwe fase van innovatie, groei en productiviteit in te gaan. Dat maakte de Zwitserse farmaceut maandagochtend bekend.

Ook zijn er verschillende wisselingen in het management, waaronder de benoeming van Shreeram Aradhye als chief medical officer.

De onderdelen Pharmaceuticals en Oncology worden samengevoegd tot één divisie Innovative Medicines, met aparte commerciële afdelingen voor de VS en daarbuiten.

Er komt een afdeling Strategy & Growth die de corporate strategie combineert met de strategie voor onderzoek en ontwikkeling van medicijnen met een hoge toegevoegde waarde.

Het onderdeel Operations voegt het huidige Novartis Technical Operations samen met Customer & Technology Solutions.

Novartis wil voor eind 2024 tenminste 1 miljard dollar aan kosten besparen.

Ook moet de verbeterde structuur leiden tot een omzetgroei van ten minste 4 procent per jaar en een marge die aan de bovenkant ligt van de bandbreedte die Novartis geeft, hoog in de dertig procent op de middellange termijn en meer dan 40 procent op de lange termijn.

"Met onze portefeuille van medicijnen op de markt en tot 20 grote behandelingen in de pijplijn die voor eind 2026 goedgekeurd kunnen zijn, is Novartis in een sterke positie om meer omzet- en margegroei te realiseren dan concurrenten op de middellange en lange termijn", stelde CEO Vas Narasimhan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
GlaxoSmithKline overtreft verwachtingen
Handhaaft outlook 2022.

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft in het eerste kwartaal van dit jaar beter dan voorziene resultaten geboekt. Dit maakte de Britse farmareus woensdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit op 1,8 miljard pond, omgerekend circa 2,1 miljard euro, tegen krap 1,1 miljard pond in het zelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet trok op jaarbasis aan van 7,4 naar 9,8 miljard pond. Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten op een nettowinst van 1,5 miljard en een omzet van 9,2 miljard pond.

Per aandeel bedroeg de winst 35,6 pence tegen 21,3 pence een jaar eerder. Op aangepaste basis bedroeg de winst per aandeel 32,8 pence, een stijging van 43 procent op jaarbasis.

GlaxoSmithKline handhaafde de outlook voor 2022 en mikt daarmee onverminderd op een omzetgroei van 5 tot 7 procent tegen constante wisselkoersen en een aangepaste operationele winstgroei van 12 tot 14 procent. De outlook houdt geen rekening met de bijdrage van producten gerelateerd aan Covid-19.

GlaxoSmithKline bevestigde ook dat het op schema ligt met het afstoten en het naar de beurs brengen van de consumententak in juli. Unilever deed eind vorig jaar een bod van 50 miljard Britse pond op de consumententak van GlaxoSmithKline, maar het kwam niet tot een deal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
aossa
2
Paul Stoffels: ‘Voor het jaareinde zit nieuw kandidaat-medicijn in Galapagos-pijplijn’

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...

Uitgelicht:

Stoffels: ‘Dit bedrijf kan het hele traject in de biotech zelf aan: geneesmiddelen ontdekken, ontwikkelen, het registratie- en goedkeuringsproces doorlopen en de commercialisering. Het probleem is dat we op korte termijn nieuwe producten nodig hebben om te commercialiseren. Er is een gat in de tweede helft van onze pipeline en we moeten nu iets doen om dat te vullen. Het draait om kandidaat-medicijnen waarbij de tijd tot je ze kunt verkopen beperkt is. Je kunt fantastische resultaten hebben in de vroege ontwikkelingsfase van geneesmiddelen, maar dat helpt niet om de volgende vijf jaar een nieuw geneesmiddel op de markt te brengen.’
Hoe gaat u dat doen?

Stoffels: ‘Galapagos had al heel wat scouting gedaan voor ik aankwam. Het was heel actief andere bedrijven aan het benaderen. Sinds kort komt daar door de oorlog in Oekraïne bij dat veel biotechbedrijven geen geld kunnen ophalen op de kapitaalmarkt. Daardoor krijgen we nu opeens veel telefoontjes van andere biotechspelers om samen te werken. Dat tweede kanaal heeft zich voor ons geopend omdat we een sterke cashpositie hebben, en met Gilead een ongelofelijk sterke commerciële partner hebben in de VS. We hebben 20 tot 30 opportuniteiten. Voor het einde van dit jaar moet dat resultaat opleveren.’
Wat voor bedrijven of geneesmiddelen zoekt u?

Stoffels: ‘We hebben twee criteria. Het eerste is dat we ons concentreren op geneesmiddelen die een echte medische nood lenigen. Als je zo’n medicijn hebt, kan het klinisch onderzoek sneller gaan, werken de regulatoren soepeler mee, en kunnen de goedkeuring en de commercialisering vlotter. Het tweede criterium is dat het middel al ergens midden in de pipeline moet zitten. Denk aan een laat preklinisch of vroeg klinisch geneesmiddel dat al in fase 1 of 2 is. Dat kunnen we dan oppikken en verder brengen.’
voda
0
Gilead verlaagt outlook

Door ABM Financial News op donderdag 28 april 2022
Views: 1.892

(ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft in het eerste kwartaal van 2022 veel minder winst behaald dan verwacht en verlaagt de outlook voor heel het jaar. Dit meldde de Amerikaanse partner van Galapagos donderdag nabeurs bij het vrijgeven van de kwartaalcijfers.

In de verslagperiode werd minder geprofiteerd van de opbrengsten van remdesivir, oftewel Veklury, de virusremmer die wordt ingezet bij coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen.

In het afgelopen kwartaal verdiende Gilead 1,54 miljard dollar met Veklury. In het vierde kwartaal lagen de opbrengsten nog op 5,8 miljard dollar. Toch was dit wel beter dan de 1,1 miljard dollar waar analisten op rekenden voor het eerste kwartaal.

De totale omzet van Gilead steeg op jaarbasis van 6,42 naar 6,59 miljard dollar. Analisten voorspelden 6,29 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 19 miljoen dollar, tegenover 1,73 miljard dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel van 2,12 dollar was beter dan de 1,80 dollar die analisten hadden voorspeld.

Outlook

Voor heel 2022 rekent Gilead nu op een winst per aandeel van 3,00 tot 3,50 dollar, waar eerder 4,70 tot 5,20 dollar werd ingeschat. De winstwaarschuwing is het gevolg van een afschrijving van 2,7 miljard dollar gerelateerd aan activiteiten die Gilead in 2020 overnam van Immunomedics.

Gilead denkt verder in 2022 een omzet uit Veklury te behalen van 2 miljard dollar. Die verwachting bleef ongewijzigd ten opzichte van februari.

In de nabeurshandel op Wall Street daalt het aandeel licht.

Bron: ABM Financial News
voda
0
GSK neemt vaccinproducent Affinivax over
Voor ruim 3 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline neemt het Amerikaanse Affinivax over voor maximaal 3,3 miljard dollar. Dit meldde de Britse farmareus dinsdag.

GSK, dat zijn consumententak gaat afsplitsen, wil zich richten op het versterken van zijn pijplijn met vaccins. Affinivax uit Boston ontvangt direct een betaling van 2,1 miljard dollar en kan daarnaast 1,2 miljard dollar aan mijlpaalbetalingen tegemoet zien.

Affinivax ontwikkelt vaccins voor pneumokokkenziekten, waaronder longontsteking, meningitis en mildere ziektes zoals sinusitis.

De deal wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond.

GSK bevestigde dinsdag verder de outlook voor heel 2022 en de middellange termijn verwachtingen, met een omzetgroei van meer dan 5 procent per jaar tussen 2021 en 2026 en een aangepaste operationele winstgroei van 10 procent.

Het aandeel GSK stijgt dinsdag licht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront