Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
JP Samosa
0
quote:

Kaviaar schreef op 26 april 2022 16:46:

Ik dacht dat dit draadje hierover zou gaan?

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?
Wat denk je zelf?
rationeel
0
quote:

Kaviaar schreef op 26 april 2022 16:46:

Ik dacht dat dit draadje hierover zou gaan?

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?
Die vraag is al veelvuldig beantwoord, toch zit hij er nog steeds;)
rationeel
0
Als de maat vol is

www.wyniasweek.nl/ruttevier-grijpt-we...
.................................
Gouverneur Greg Abbott van Texas stuurt ongenode immigranten die in het kader van het open-grenzenbeleid van de regering-Biden in groten getale in die staat neerstrijken, met bussen door naar Washington D.C.. De gouverneur geeft zo een signaal aan de federale regering dat de maat voor Texas vol is.

De Britse premier Boris Johnson neemt – naar Australisch en Deens voorbeeld – het initiatief tot offshore processing van de stroom ongenode immigranten die via het Nauw van Calais het Engeland weten te bereiken. Rwanda gaat tegen betaling asielzoekers opvangen voor het Verenigd Koninkrijk.

Een akkoord hierover is inmiddels getekend in de Rwandese hoofdstad Kigali. Immigranten die sinds 1 januari illegaal het Verenigd Koninkrijk zijn binnengekomen, kunnen naar Rwanda worden gestuurd.

De voorbeelden van Australië, Denemarken (dat anders dan Nederland vrijwaring van EU-bemoeienis met asiel heeft bedongen) en nu ook het Verenigd Koninkrijk, laten zien dat je het immigratie- en asielbeleid als land het beste in eigen hand kan houden, en dat voor offshore processing niet eens nodig is om het VN-Vluchtelingenverdrag op te zeggen.

In politiek Den Haag is men nog niet zo ver. Het door de VVD met de mond beleden principe van ‘opvang in de regio’ komt in de praktijk maar niet van de grond, laat staan dat zoiets als offshore processing als beleidsoptie in beeld komt. Intussen kraakt het asielsysteem in zijn voegen en komen de grenzen van het absorptievermogen van Nederland in zicht.

Hans Roodenburg schreef baanbrekende rapporten voor het Centraal Planbureau over (de kosten van) immigratie. Voor Wynia’s Week houdt hij de vinger aan de pols van het Nederlandse en Europese immigratiebeleid.
rene l
4
quote:

rationeel schreef op 26 april 2022 17:56:

[...]

Die vraag is al veelvuldig beantwoord, toch zit hij er nog steeds;)

Ja, en dan te bedenken dat hij vele volksstammen aan de bedelstaf gebracht heeft.

Maar ja, vandaag verjaart Koning Pils, hij zal wel gedacht hebben, het zal me een worst wezen, ik ga lekker naar Limburg en vlieg daarna direct door vanaf Eindhoven naar Griekenland.
Hoogste tijd om weer eens flink los te gaan met de Wajer.

En wat heb jij vandaag gedaan rationeel, ben je nog met de fles Oranjebitter naar het Damrak getrokken.
Ik las gisteren dat het vandaag in Amsterdam verboden is om in de winkels meer dan 1 blikje bier per persoon te verkopen.
En deze moet dan ook nog ongekoeld zijn.
En als je met een 6-pack rondloopt dan kun je zelfs in de bak verdwijnen.

Hoezo censuur en dictatuur, de drankwet waarbij ze de korting aan banden gelegd hebben vind ik al een schoffering richting de burgers die aangewezen zijn op zwerversbier.

Feest in Holland, oorlog in de Oekraine, en Zelenski, hij blijft maar vragen om nog meer wapens en het lijkt er wel op dat hij vol overgave aanstuurt op een 3e wereldoorlog maar deze is volgens mij allang aan de gang.
Putin gaat overigens ook maar door, wat bezielt hem op zijn leeftijd, ik wist het wel, ik ging van mijn rust en geld genieten.

En nu draait Gazprom de gastkraan dicht richting de Polen en de Hongaren.
Lekker toch, de prijs reist verder de pan uit en het eten blijft straks koud.

Biden spint er garen bij, maar de Eurofielen hebben dat nog niet door dat ze door hem voor het karretje gespannen worden.
Meer dan 10 jaar zwichten we inmiddels onder het bewind van Rutte, leugens, bedrog, een puinhoop bij de Belastingdienst met meerdere vormen van toeslagen.
Het leven is er onder hem niet prettiger op geworden, financieel kaalgeplukt, vele lege hulzen heeft hij ons voorgehouden, loze beloftes, en kijk eens waar ons land nu staat, we staan op de afgrond.
En hij gaat maar door, samen met Kaag en de andere ongecontroleerde kliek.

En straks de Vermogenstaks, ik zou wel eens willen weten van Koning Pils hoe hij daar over denkt en of deze vorm van ordinair jatwerk ook voor hem van toepassing is.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 27 april 2022 15:25:

[...]

Ja, en dan te bedenken dat hij vele volksstammen aan de bedelstaf gebracht heeft.

En straks de Vermogenstaks, ik zou wel eens willen weten van Koning Pils hoe hij daar over denkt en of deze vorm van ordinair jatwerk ook voor hem van toepassing is.
Iemand die aan de bedelstaf zit, maakt zich niet druk om vermogenstaks. (bovendien is er een ruime vrijstelling)
[verwijderd]
2
quote:

ffff schreef op 26 april 2022 13:30:

[...]

Gokker is een ruziezoeker en als je Gokker vertelt dat hij zich vergist dan komt hij niet verder dan....Hoeveel is nu je fiscale fraude? Nou GEEN cent Gokker, kwestie van al tientallen jaren fiscale optimalisastie toe te passen in plaats van je maar stompzinnig te laten pluklken door de nivellerende sinterklaaspolitici. Denk aan Ploumen die mij NU vandaag 5900 Euro per dag afneemt, maar plannen had in haar program om daar meer dan 12.000 Euro per dag van te maken.
[...]
Je schreef dit vermoedelijk in staat van opwinding (fraude??? Ploumen neemt je 5900 Euro af???), maar ik wil toch wel even op deze aanval reageren.

Het enige wat ik schreef was dat ik het belachelijk vind dat mensen hier op een anoniem forum komen vertellen hoe rijk ze zijn, dit naar aanleiding van ratio's poging mij deze informatie te ontlokken. Ik vind dit armoedig gedrag, al helemaal voor een oude man. Ik vind het ook armoedig dat je iemand met een andere mening voor ruziezoeker uitmaakt. Je bent in feite een PVVer en dat is voor mij geen compliment en dat laat ik merken.

Het lijkt me totaal legitiem dat je belasting ontduikt ("optimaliseert") wanneer dat kan. Het is niet minder legitiem dan het handelen van iemand uit Afrika die de wijde wereld in trekt in een poging armoede te ontvluchten. Tientallen miljoenen Europeanen deden het zelfde in de 19e en 20e eeuw.

Als je wilt duidelijk maken hoe handig je bezig bent, kun je gewoon schrijven hoeveel procent belasting je uitspaart, zonder bedragen te noemen. Dat zou me overigens zeer interesseren wanneer je naar Zwitserland (vermoedelijk kanton Zug) zou verhuizen. De gemiddelde Zwitser betaalt meer belasting dan de gemiddelde Nederlander en bij de rijken is het verschil nog groter.
[verwijderd]
0
quote:

rene l schreef op 27 april 2022 15:25:

[...]
Feest in Holland, oorlog in de Oekraine, en Zelenski, hij blijft maar vragen om nog meer wapens en het lijkt er wel op dat hij vol overgave aanstuurt op een 3e wereldoorlog maar deze is volgens mij allang aan de gang.
[...]
Dan was je dochter dus met recht overstuur een paar weken terug, toen ze op school met deze dreiging werd geconfronteerd.
ffff
2
Gokker,

Jij moet echt eens zorgvuldiger de postings in de KK lezen. Ik heb minstens drie keer uitvoerig uitgelegd waarom ik pakweg drie jaar geleden besloten heb om CIJFERS. om GETALLEN te noemen. De enige reden daarvoor is, dat cijfers veel meer aanspreken dan percentages.

Al meer dan dertig jaar en zeg eigenlijk maar 40 jaar verzet ik mij enorm tegen de veel te hoge belastingdruk in Nederland. Die ik zo idioot hoog vind, dat ik uit Nederland ben vertrokken.
Zo;n mededeling maakt nauwelijks indruk en zeker niet bij het gemiddelde publiek dat HIER langskomt. Maar wanneer je vertelt dat je daardoor 5900 Eurp per dag aan vermogensbelasting uitspaart oftewel meer dan twee miljoen per jaar enkel en alleen aan Vermogensbelasting, dan gaan die cijfers ineens veel meer spreken. Het is dus niet absurd dat ik die cijfers noem, maar kristalheldere verduidelijking. Uiteraard niet gewaardeerd door mijn tegenstanders.

DEZE uitleg heb ik al vaker gegeven en dan moet jij daar weer niet iets negatiefs van maken, van te lopen "pochen" , maar het zijn harde cijfers die een goede verklaring zijn voor MIJN keuze(s)

Enkele maanden geleden waren er hier in de KK opvallend vergaande postings over opbrengst Vermogensbelasting. in Nederland. Ook schreef ik ook al, dat ik in mijn piere-eentje, als ik in Nederland zou wonen Vermogensbelasting zou moeten betalen die 8500 andere Nederlanders tesamen betalen. Op dat soort postings reageer jij dan niet en dat hoeft ook niet, maar voor mij zijn het sterke postings om aan te geven dat de belastingheffing doorgeslagen is. Men is democratisch in de meerderheid en nou ja: Dan betaalt iemand als Peter maar hetzelfde als 8500 gemiddelde andere Nederlanders... En dan is men boos, dan wel verbaasd, als dat niet geaccepteerd wordt.

Dus niks geen pochen, maar aantonen hoe democratische maatregelen op een gegeven moment bij een INDIVIDU volsterkt absurd worden. Met als gevolg: Verhuizen, want dat is het fijne van die absurde tarieven: Je verdient onmiddellijk letterlijk een paar miljoen door te verkassen.

Percentages zeggen gewoon niks, maken geen indruk. Cijfers spreken duidelijke taal.

Krijg je toch weer een duidelijk antwoord van mij.

Peter
[verwijderd]
1
Ik heb helemaal geen probleem met 1% vermogensbelasting. Jij wel blijkbaar. Dan zul je bij de Zwitsers een probleem hebben.
rationeel
1
Vermogensbelasting is stelen.

En iedereen die van zijn geld af wil, die kan het weggeven.

Geef het dan bij voorkeur aan de arme buurman waarvan je weet dat hij het goed besteedt:)
rationeel
1
quote:

ffff schreef op 27 april 2022 16:19:

Gokker,

Jij moet echt eens zorgvuldiger de postings in de KK lezen. Ik heb minstens drie keer uitvoerig uitgelegd waarom ik pakweg drie jaar geleden besloten heb om CIJFERS. om GETALLEN te noemen. De enige reden daarvoor is, dat cijfers veel meer aanspreken dan percentages.

Al meer dan dertig jaar en zeg eigenlijk maar 40 jaar verzet ik mij enorm tegen de veel te hoge belastingdruk in Nederland. Die ik zo idioot hoog vind, dat ik uit Nederland ben vertrokken.
Zo;n mededeling maakt nauwelijks indruk en zeker niet bij het gemiddelde publiek dat HIER langskomt. Maar wanneer je vertelt dat je daardoor 5900 Eurp per dag aan vermogensbelasting uitspaart oftewel meer dan twee miljoen per jaar enkel en alleen aan Vermogensbelasting, dan gaan die cijfers ineens veel meer spreken. Het is dus niet absurd dat ik die cijfers noem, maar kristalheldere verduidelijking. Uiteraard niet gewaardeerd door mijn tegenstanders.

DEZE uitleg heb ik al vaker gegeven en dan moet jij daar weer niet iets negatiefs van maken, van te lopen "pochen" , maar het zijn harde cijfers die een goede verklaring zijn voor MIJN keuze(s)

Enkele maanden geleden waren er hier in de KK opvallend vergaande postings over opbrengst Vermogensbelasting. in Nederland. Ook schreef ik ook al, dat ik in mijn piere-eentje, als ik in Nederland zou wonen Vermogensbelasting zou moeten betalen die 8500 andere Nederlanders tesamen betalen. Op dat soort postings reageer jij dan niet en dat hoeft ook niet, maar voor mij zijn het sterke postings om aan te geven dat de belastingheffing doorgeslagen is. Men is democratisch in de meerderheid en nou ja: Dan betaalt iemand als Peter maar hetzelfde als 8500 gemiddelde andere Nederlanders... En dan is men boos, dan wel verbaasd, als dat niet geaccepteerd wordt.

Dus niks geen pochen, maar aantonen hoe democratische maatregelen op een gegeven moment bij een INDIVIDU volsterkt absurd worden. Met als gevolg: Verhuizen, want dat is het fijne van die absurde tarieven: Je verdient onmiddellijk letterlijk een paar miljoen door te verkassen.

Percentages zeggen gewoon niks, maken geen indruk. Cijfers spreken duidelijke taal.

Krijg je toch weer een duidelijk antwoord van mij.

Peter
Daarom snap ik dus niet dat je op de VVD blijft stemmen.

Het lijkt op zelfkastijding.

Wie wil er nu weggejaagd worden uit zijn eigen land.
josti5
1
quote:

ffff schreef op 26 april 2022 13:44:

[Modbreak iex: gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten.]
Ja, dát was te verwachten...
Toch maar liefst VIJF aanbevelingen als steun, Peter :-)
Laat dat een (schrale) troost zijn!
josti5
3
quote:

gokker schreef op 27 april 2022 15:53:

[...]

(...)

Als je wilt duidelijk maken hoe handig je bezig bent, kun je gewoon schrijven hoeveel procent belasting je uitspaart, zonder bedragen te noemen. Dat zou me overigens zeer interesseren wanneer je naar Zwitserland (vermoedelijk kanton Zug) zou verhuizen. De gemiddelde Zwitser betaalt meer belasting dan de gemiddelde Nederlander en bij de rijken is het verschil nog groter.
Helaas wordt openheid van zaken inderdaad steeds minder geaccepteerd.
De tijden zijn weer eens veranderd: de slinger van Foucault doet z'n werk...
Peter behoort, net als ik, tot de gelukkige generatie die veel betere tijden heeft gekend qua vrijheid van meningsuiting, vrijheid en openheid.
Jaloezie, beknotting en onderdrukking vieren weer hoogtij, juist door diegenen die 'de democratie' hoog in het vaandel zeggen te hebben staan - zie D666.
De vrijheid is flink beknot, de regelgeving is flink toegenomen, evenals de bureaucratie, waarover de politiek al 50 jaar roept, dat 'het minder moet'.
FF 20.000 euro van je eigen privérekening naar je eigen beleggingsrekening overmaken: wát een ellende: om 11.15 toestemming vragen/krijgen, en pas om 17.15 is het mogelijk...

Daarom botsen zo veel ouderen hier ook met de moderatie, die blijkbaar 'van deze tijd' is, en kijken weer stomverbaasd naar de zoveelste aangepaste/verwijderde tekst, dan wel schorsing.

De tijden veranderen, en met een omlaag gaande moralistische spiraal is altijd moeilijk om te gaan, als je betere tijden hebt meegemaakt.

Helaas is het wel degelijk roeien tegen de stroom in, en waar de macht ligt...

En ook deze post heb ik maar weer 'in arren moede' gesaved, voor het geval dat er weer eens iets veranderd, dan wel helemaal verwijderd wordt...

Je wordt er moedeloos van.

Maar ik houd vol, zolang als het mij wordt toegestaan, tenminste...
JP Samosa
6
@jost,
Je hebt gelijk, de vrijheid wordt wat beperkt in NL.
Tijden veranderen. golfbewegingen. Maar al met al valt het nog wel mee.
Gek genoeg zijn de luitjes die hier het hardst roepen dat die vrijheid in NL beperkt wordt, de grootste fans van de grootste zieke geest: Poetin.
( waar nul freedom of speech is)
Is dat grotesk en hypocriet?
JA !
josti5
4
quote:

JP Samosa schreef op 27 april 2022 19:17:

(...)
Gek genoeg zijn de luitjes die hier het hardst roepen dat die vrijheid in NL beperkt wordt, de grootste fans van de grootste zieke geest: Poetin.
(...)
Je vergist je hier in zeer ernstige mate.
JP Samosa
2
quote:

josti5 schreef op 27 april 2022 20:25:

[...]

Je vergist je hier in zeer ernstige mate.
Hoezo dan?
DeZwarteRidder
5
quote:

josti5 schreef op 27 april 2022 20:25:

[...]Je vergist je hier in zeer ernstige mate.
Nee hoor, de uitspraak van Samosa klopt als een bus.
[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 27 april 2022 18:42:

[...]
FF 20.000 euro van je eigen privérekening naar je eigen beleggingsrekening overmaken: wát een ellende: om 11.15 toestemming vragen/krijgen, en pas om 17.15 is het mogelijk...
[...]
Dan ben je niet echt handig bezig. Bij mij duurt dat een paar seconden (ING), aangenomen uiteraard dat je de daglimieten zo hebt ingesteld dat het mag. Een paar ton is dan ook geen probleem.

Ik ben eens naar het filiaal op het Rokin gestapt voor een overschrijving van bijna een miljoen. Ze waren verbaasd. Wat komt u hier doen? Doe dat a.u.b. via het internet.

Limieten veranderen duurt een dag, maar dat is "on purpose" bij limieten...

Ik wil niet weten, hoeveel gehannes dit in de 50er jaren was geweest.
rationeel
1
Er zijn heel veel landen waar de vrijheid van het individu beperkt wordt, maar zouden WIJ daarom onze vrijheden in moeten leveren?

Vreemde gedachtegang:(
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,76  +1,74  +0,20%  10:44
 Germany40^ 18.000,90 -0,49%
 BEL 20 3.865,68 -0,47%
 Europe50^ 4.970,66 -0,39%
 US30^ 38.341,50 -0,03%
 Nasd100^ 17.364,59 -0,91%
 US500^ 5.044,94 -0,54%
 Japan225^ 37.717,64 -0,74%
 Gold spot 2.328,09 +0,52%
 EUR/USD 1,0727 +0,28%
 WTI 82,99 +0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,27%
Flow Traders +4,66%
NX FILTRATION +4,01%
Fugro +1,75%
AMG Critical ... +0,95%

Dalers

ADYEN NV -12,30%
VIVORYON THER... -6,59%
WDP -4,38%
IMCD -2,48%
AZERION -1,78%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront