Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
Rechter beveelt John Eastman om mailwisseling met Ted Cruz over 6 januari complot om te draaien
25 april 2022
Steph Bazzle

John Eastman - die wordt gekarakteriseerd als de 'coup memo advocaat' vanwege zijn rol in het voorstellen van methoden voor Donald Trump en zijn team om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken - heeft gevochten om documenten rond de poging tot opstand uit handen te houden van het 6 januari Comité. Hij heeft net verloren in de rechtbank, alweer.

Eastman heeft geprobeerd om duizenden documenten verborgen te houden voor het 6 januari Comité, met een beroep op privilege. Het comité heeft bezwaar gemaakt tegen deze claims, en een rechter gevraagd om een uitspraak te doen.

Lees verder.
hillreporter.com/judge-orders-john-ea...
luchtschip
1
Rechter : Trump moet $ 10.000 per dag betalen, zolang hij vereiste documenten niet geeft

New York Attorney general ( openbaar aanklager ) Letitia James :

In a major victory, a court has ruled in our favor to hold Donald Trump in contempt of court.

Donald Trump must pay $10,000 per day for every day that he continues to defy the court's order to turn over documents to my office.

My office is filing a motion to hold Donald Trump in contempt of court.

Despite a crystal clear order from the court, Donald Trump has refused to turn over documents as part of our investigation into him and the Trump Organization's financial dealings.

Today, justice prevailed.

Our investigation into Donald Trump and the Trump Organization’s financial dealings will continue undeterred because no one is above the law.

twitter.com/NewYorkStateAG/status/151...
luchtschip
1
Twitter's board agrees to $44bn takeover by Elon Musk, who has promised to "unlock" the social media giant's potential

twitter.com/BBCBreaking/status/151866...

The board of Twitter has agreed to a $44bn (£34.5bn) takeover offer from the billionaire Elon Musk.

Mr Musk, who made the shock bid less than two weeks ago, said Twitter had "tremendous potential" that he would unlock.
He also called for a series of changes from relaxing its content restrictions to eradicating fake accounts.

The firm initially rebuffed Mr Musk's bid, but it will now ask shareholders to vote to approve the deal.

Mr Musk is the world's richest man, according to Forbes magazine, with an estimated net worth of $273.6bn mostly due to his shareholding in electric vehicle maker Tesla which he runs. He also leads the aerospace firm SpaceX.

"Free speech is the bedrock of a functioning democracy, and Twitter is the digital town square where matters vital to the future of humanity are debated," Mr Musk said in a statement announcing the deal.

"I also want to make Twitter better than ever by enhancing the product with new features, making the algorithms open source to increase trust, defeating the spam bots, and authenticating all humans," he added.

"Twitter has tremendous potential - I look forward to working with the company and the community of users to unlock it."

[...]

Under the deal, which is expected to close later this year, Twitter's shares will be delisted and it will be taken private.

www.bbc.com/news/business-61222470
gnocchi.
1

Michael Cohen zegt dat hij de Trump-documenten waar de New Yorkse AG naar op zoek is, heeft overhandigd aan de officier van justitie in Manhattan
Sarah K. Burris
25 april 2022.

www.rawstory.com/trump-nyag-documents...

De voormalige advocaat van Donald Trump, Michael Cohen, heeft op zijn Meidas Touch-reactievideo's onthuld dat hij de documenten heeft gezien waar de procureur-generaal van New York naar op zoek is.

"Natuurlijk gaat hij documenten achterhouden! Dat is wat hij doet," zei Cohen over Trumps nieuwste juridische manoeuvres, waardoor hij boetes van 10.000 dollar per dag heeft gekregen.

Cohen beweerde dat dit dezelfde informatie en documenten zijn die hij al aan de House Oversight Committee heeft overhandigd toen hij al in 2019 getuigde.

"Alle documenten en communicatie met betrekking tot elke evaluatie van elk activum waarvan de waarde wordt geïdentificeerd of opgenomen in een van de overzichten van de financiële voorwaarden," legde hij uit. Die documenten bestaan, zei Cohen, omdat de onderzoekers al hebben gesproken met degenen die de taxaties voor de Trumps hebben gezien.

Cohen wees er ook op dat Trump een aantal van die vervalste documenten aan het tijdschrift Forbes heeft gegeven om te bewijzen dat zijn rijkdom tot de top van het land behoorde.

"Ik weet dat dat document bestaat omdat ik het aan Mark Pomerantz en Carey Dunne heb gegeven", zei Cohen, verwijzend naar de voormalige aanklagers die beiden in maart ontslag namen bij het Openbaar Ministerie in Manhattan, terwijl ze in hun ontslagbrief zeiden dat Trump "schuldig is aan talrijke overtredingen van misdrijven."

De twee officieren van justitie namen ontslag omdat ze gefrustreerd waren dat de nieuw gekozen officier van justitie, Alvin Bragg, weigert een aanklacht in te dienen. Bragg betwistte de bewering.

Zie het volledige commentaar van Cohen hieronder:

www.youtube.com/watch?v=2IIKGxRH2-w

gnocchi.
1

De grotere plannen van het Ministerie van Justitie voor Mark Meadows
Bill Palmer: 9:09 am EDT 26 april, 2022.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/the-doj...

Toen de DOJ prompt Steve Bannon aanklaagde voor minachting, maar vervolgens Mark Meadows niet prompt aanklaagde voor minachting, zagen wij dat als een teken dat er achter de schermen meer aan de hand moest zijn. Gezien het bewijsmateriaal dat al maanden geleidelijk boven water komt tegen Meadows, leek het duidelijk dat de DOJ een veel bredere strafzaak tegen hem aan het opbouwen is. Nu blijkt dat wij niet de enigen zijn die het zo zien.

Op vrijdagavond diende het 6 januari Comité een aanklacht in tegen Meadows die talrijke belastende sms'jes bevatte die hij in de aanloop naar de aanval op het Capitool uitwisselde met verschillende republikeinse Houseleden. In het weekend publiceerde CNN nog meer sms-berichten van Meadows, waarin hij werd aangewezen als de centrale figuur in het Trump-GOP complot om de verkiezingen omver te werpen.

In de Nicolle Wallace show op MSNBC gisteren, wees juridisch expert Harry Litman erop dat Mark Meadows "tot aan zijn wenkbrauwen in twee potentieel ernstige federale misdrijven zit die veel [gevangenis] tijd opleveren." In reactie hierop tweette juridisch expert Laurence Tribe dat "Er een behoorlijke kans is dat de schijnbare aarzeling van DOJ om Meadows aan te klagen voor een klein vergrijp wegens minachting van het Congres betekent dat het veel grotere plannen met hem heeft."

Wij blijven van mening dat er twee plausibele verklaringen zijn voor waarom de DOJ heeft gewacht met het aanklagen van Mark Meadows voor minachting. De eerste zou zijn dat het niet wil dat Meadows kan doen wat Bannon momenteel aan het doen is, namelijk de rechtszittingen in zijn minachtingszaak gebruiken om te proberen te onthullen wat de DOJ allemaal nog meer met hem aan het doen is. Het tweede zou zijn dat Meadows al een deal heeft gesloten met het DOJ tegen Trump en anderen.

We zullen zien wat er uiteindelijk gebeurt. De DOJ van Garland is erin geslaagd om met extreme geheimhouding te opereren. Het is erin geslaagd om complete strafzaken op te bouwen tegen de leiders van de Oath Keepers en de Proud Boys, zonder dat iemand wist dat het zelfs maar gebeurde, tot op het moment dat ze gearresteerd werden. Het DOJ slaagde er ook in om een beroepsaanklager de leiding te geven over een 6 januari strafrechtelijk onderzoek naar de Trump-wereld, en niemand wist ervan tot maanden nadat hij een grand jury had samengesteld.

Dus het is volkomen redelijk om te vermoeden dat het DOJ ofwel een enorme strafzaak tegen Mark Meadows heeft opgebouwd waar niemand van weet, of dat het DOJ met Meadows heeft samengewerkt op een manier waar niemand van weet. Kies maar uit. Maar nu beginnen zelfs sceptische juridische experts te concluderen dat de DOJ iets aan de hand heeft met Meadows dat veel groter is dan de minachting aanklacht, en dat is waarom de minachting aanklacht nog niet is ingediend.
gnocchi.
1
Heeft Jared Kushner steekpenningen aangenomen? Deze professor denkt van wel
Tom Boggioni
26 April, 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/-2657215241/

Tijdens een Bulwark "Beg to Differ" podcast heeft een professor politieke wetenschappen van de Universiteit van Illinois zijn zaak verdedigd dat een reeks gebeurtenissen tijdens Jared Kushner's ambtstermijn in dienst van voormalig president Donald Trump erop wijzen dat hij overheidsinformatie doorspeelde aan despoten in het Midden-Oosten en daar financieel van profiteerde.

Nicholas Grossman beschuldigde de echtgenoot van Ivanka Trump van het aannemen van steekpenningen en zei dat een onderzoek gerechtvaardigd is. Over de activiteiten van Kushner tijdens zijn werk in het Witte Huis zei hij: "Ik weet niet of ik ooit zoiets corrupts heb gezien."

Grossman begon met op te merken dat Kushner "niet door zijn veiligheidsonderzoek kon komen vanwege zijn buitenlandse banden," maar desondanks toegang kreeg van Donald Trump.

Volgens de academicus, "is het legaal, maar het is echt niet goed voor het land. En de manier waarop we zagen dat het niet goed was voor het land is dat Kushner een prominente consument werd van Amerikaanse inlichtingen - van dingen die niet eens te maken hadden met het buitenlands beleid waar hij aan werkte - en hij leidde een soort schaduw buitenlands beleid rond het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie."

Stellende dat Kushner, in zijn Witte Huis hoedanigheid, "heel misschien" Mohammed bin Salman "wat geheime Amerikaanse inlichtingen gaf," legde Grossman uit, "de volgende dag, nadat [Kushner en MBS] samen de hele nacht waren opgebleven, was er een grote zuivering, veel Saoedische arrestaties en consolidatie van de macht en een soort generatiewissel binnen Saoedi-Arabië."

"De VS hebben ook, mede dankzij Kushner, wat nucleaire technologie overgedragen aan Saoedi-Arabië, die om het Congres heen ging en misschien niet helemaal legaal is," beweerde hij. "Het hielp ook de moord van MBS op Jamal Khashoggi, de journalist van de Washington Post, te verdoezelen... Ik weet niet in hoeverre het een 'bedankje' is voor bewezen diensten in het verleden, of dat het een aanbetaling is op de mogelijkheid dat hij weer aan de macht komt en toekomstige bewezen diensten. Maar dit is de grootste corruptie die we ooit in de geschiedenis van de VS hebben gezien.

Hij wees erop dat dit alles gebeurde in de schaduw van een Qatarese onderneming die zijn "verschrikkelijke vastgoedinvestering op 666 Fifth Avenue" redde.

Die reddingsoperatie, gecombineerd met het feit dat Kushner nu de ontvanger is van een investering van 2 miljard dollar door de Saoedische regering in zijn nieuwe, ongeteste zakelijke onderneming, verdient nader onderzoek, stelde Grossman.

"Ik weet niet of het zo veel dingen zijn die gaande zijn - de oorlog en COVID en alle andere problemen - of dat het is dat er zo veel corruptie is vanuit de Trump-administratie, of dat mensen het gewoon een beetje zat zijn of er uitgeput door zijn, maar het krijgt lang niet de aandacht die het verdient," schreef hij voordat hij beschuldigde: "Ik weet niet of ik ooit iets zo corrupt heb gezien, en het veranderde het beleid van de VS op echt nadelige manieren. Een deel van de reden waarom het Amerikaanse beleid nu in de problemen zit met Iran is omdat Kushner steekpenningen aannam om het te veranderen."

U kunt zijn hele stuk hier lezen.

www.thebulwark.com/jared-kushners-sca...
gnocchi.
0

Palmer Rapport
Is dit het rokende pistool tegen Donald Trump waar Manhattan DA Alvin Bragg op heeft zitten wachten?
Bill Palmer | 11:01 pm EDT 26 april, 2022

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/is-this...

www.rawstory.com/matthew-calamari-tru...

Er zijn talloze interpretaties waarom de nieuwe officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, Donald Trump niet strafrechtelijk heeft aangeklaagd. De aanklagers die de zaak leidden hebben gesuggereerd dat Bragg er niet mee door wil gaan. Bragg blijft volhouden dat de zaak in behandeling is.

Een populaire theorie is dat Bragg wil dat de zaak meer luchtdicht is voordat hij het risico wil nemen om zo'n grote stap te zetten. Als dat het geval is, dan is het rokende pistool tegen Donald Trump misschien net geland op de stoep van Bragg.

Het lastige aan het aanklagen van Donald Trump voor de financiële misdaden van de Trump Organisatie is dat hij zal proberen te beweren dat hij niet wist wat zijn medewerkers zoals Allen Weisselberg en Matthew Calamari aan het doen waren. Niemand gelooft dat echt, maar het zou kunnen werken als een redelijke twijfel verdediging tijdens het proces.

Daarom is het zo belangrijk dat een zes maanden oude verklaring van Trump uit een civiele procedure net is opgedoken. The Daily Beast meldt dat Trump in zijn verklaring onder ede heeft verklaard dat hij persoonlijk "zeggenschap" had over Calamari's vergoeding voor de Trump Organization. Dit is een bekentenis van Trump dat hij wist dat de Trump Organization Calamari op illegale manieren compenseerde, wat Trump schuldig maakt.

Dus nu zullen we zien wat de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, besluit te doen. Sommige waarnemers vermoeden dat hij besloten heeft om Donald Trump helemaal niet aan te klagen, omdat hij liever heeft dat de procureur-generaal van New York, of de DOJ, of de officier van justitie van Fulton County eerst gaat. Maar als Bragg gewoon geaarzeld heeft omdat hij niet zeker was dat de zaak waterdicht was, dan lijkt de nieuwe bekentenis van Trump onder ede heel erg op het rokende pistool dat Bragg nodig heeft.
gnocchi.
1
Klokkenluider die onderzoek hielp naar Deutsche Bank en Donald Trump dood aangetroffen in Los Angeles
Travis Gettys
27 april 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/valentin-broeksmit/

Een klokkenluider van de Deutsche Bank is dood aangetroffen in Californië.

Het lichaam van de 45-jarige Valentin Broeksmit werd maandagochtend door een schoonmaakploeg gevonden op de campus van Woodrow Wilson High School in Los Angeles, meldde KCBS-TV.

"Het is erg triest," zei onderzoeksjournalist Scott Stedman, van Forensic News. "Ik vermoed geen vals spel. Val worstelde met drugs aan en uit. We wachten op meer informatie."

Broeksmit, een filmproducent en zelfbeschreven "komisch verschrikkelijke spion," werd voor het laatst gezien in april 2021, maar zijn Twitter-account bleef actief en vrienden en journalisten zeiden dat ze contact met hem hadden gehouden tot aan zijn dood.

"Dit is verschrikkelijk nieuws," zei New York Times verslaggever David Enrich. "Val was een oude bron van mij en de hoofdpersoon in mijn boek. We hadden een gecompliceerde relatie, maar dit is gewoon verschrikkelijk om te horen."

Broeksmit hielp de FBI bij het onderzoek naar Deutsche Bank, waar zijn stiefvader had gewerkt, en bood honderden documenten aan federale onderzoekers en journalisten aan die op zoek waren naar banden tussen de financiële instelling en voormalig president Donald Trump.

Stedman zei dat Broeksmit, wiens vader's zelfmoord in 2014 hem achtervolgde, en hem documenten had gegeven die de "diepe Ruslandconnecties" van Deutsche Bank aantoonden.
gnocchi.
1

6 januari Comité richt zijn pijlen op GOP-financiering - en medewerkers melden zich: rapport
Matthew Chapman
27 april 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/january-6-committee-...

Op woensdag meldde POLITICO dat de House Select Committee die de aanval van 6 januari op het Amerikaanse Capitool onderzoekt, zich heeft gericht op de financiële praktijken van het Republikeinse Nationale Comité - en medewerkers komen naar voren om te getuigen.

"Meerdere huidige en voormalige Republikeinse Nationale Comité medewerkers hebben gesproken met de 6 januari selecte commissie te midden van vragen over de berichtgeving en fondsenwerving van de partij in de weken na de verkiezingen van 2020, volgens twee mensen die bekend zijn met het onderzoek," meldden Betsy Woodruff Swan en Kyle Cheney. "De commissie heeft met name interesse getoond in personeel van de digitale en financiële teams van de Republikeinse Nationale Comité"

"De meeste ambtenaren die met onderzoekers hebben gesproken, zijn voormalige werknemers die werkten tijdens de verkiezingscyclus van 2020, inclusief de beladen periode tussen de verkiezingsdag en de aanval van 6 januari op het Capitool," zei een van de mensen, "vervolgde het rapport. "Dat betekent dat de commissie meer inzicht heeft dan eerder bekend was in de activiteiten van de Republikeinse Partij in de aanloop naar 6 januari. De interviews onderstrepen de interesse van het select committee in hoe politieke berichtgeving door het nationale GOP-apparaat - dat samenwerkte met de Trump-campagne bij digitale fondsenwervingsinspanningen - onwaarheden over de verkiezingen van 2020 kan hebben aangewakkerd."

De commissie dagvaardde in februari voor het eerst de fondsenwervingsgegevens van de Republikeinse Nationale Comité bij Salesforce. Destijds zei de commissie dat de reden was om na te gaan of voormalig president Donald Trump fondsenwervingsmateriaal heeft gebruikt om verkiezingsleugens te promoten die de aanval zouden kunnen hebben gemotiveerd.

"Ronna McDaniel, de voorzitter van de Republikeinse Nationale Comité, heeft een ontmoeting gehad met onderzoekers van het panel," merkte het rapport op. "Maar op de dag dat ze dat deed, klaagde de Republikeinse Nationale Comité aan om Salesforce te verhinderen te voldoen aan de dagvaarding van de commissie van 6 januari."

U kunt hier meer lezen.

www.politico.com/news/2022/04/27/mult...

gnocchi.
1

Huis houdt hoorzitting over de sms-berichten van Ginni Thomas aan Mark Meadows voorafgaand aan 1/6
Jon Skolnik, Salon
27 april 2022.

www.rawstory.com/ginni-thomas-2657224...

Een House panel maakt zich op om een officiële hoorzitting te houden over de trove van sms-berichten verzonden door de rechtse activiste Ginni Thomas, de vrouw van Hooggerechtshof rechter Clarence Thomas, aan de toenmalige-White House Chief of Staff Mark Meadows in de aanloop naar de Capitol rel.

De hoorzitting is gepland voor woensdag, volgens The Hill, die kopieën van een gerelateerde memo in handen kreeg van Rep. Hank Johnson, D-Ga., de voorzitter van de House Judiciary courts subcommissie. In de memo, die door leden van de commissie is verspreid, wordt naar verluidt gedetailleerd ingegaan op de gedragscode die naar verwachting door rechters buiten de rechtszaal zal worden nageleefd, alsmede op de procedures die een rol zouden spelen in een aanklachtprocedure tegen een rechter van het Hooggerechtshof.

De hoorzitting vindt plaats terwijl de rol van Ginni Thomas bij de pogingen om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken, onder grote publieke belangstelling wordt gevolgd. In februari onthulde The New York Times dat Ginni Thomas een plan hielp opstellen om de verkiezing ongedaan te maken als onderdeel van haar werk met de conservatieve Council for National Policy. Ze drong er ook herhaaldelijk via sms bij Meadows op aan om Donald Trump's ongefundeerde theorie over verkiezingsfraude op te voeren, aldus The Washington Post.

"Help deze geweldige president standvastig te blijven, Mark!!!," schreef ze hem in november 2020. "Jij bent de leider, met hem, die staat voor Amerika's constitutionele bestuur aan de afgrond. De meerderheid weet dat Biden en links de grootste Heist uit onze geschiedenis proberen te plegen."

Tal van ethische experts en tientallen wetgevers hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat Clarence Thomas zich niet heeft teruggetrokken van meerdere zaken waar zijn vrouw bij lobbyt. In één geval was Clarence Thomas de enige dissident bij een beslissing die verhinderde dat de voormalige president de toegang van het Congres tot documenten van 6 januari kon blokkeren.

In maart opende het selecte comité dat de opstand onderzoekt een formeel onderzoek naar de tekstuitwisselingen van Ginni Thomas met Meadows.

De afzetting van Clarence Thomas zou relatief ongekend zijn. Slechts één rechter van het Hooggerechtshof, Abe Fortas in 1969, is ooit afgetreden wegens schending van de gedragscode van het hof. In het verleden, schreef Johnson, hebben "dreigementen met of onderzoeken naar impeachment als middel om het gedrag van rechters aan het Hooggerechtshof te reguleren wisselend effect gehad."

Toch merkte Johnson's memo op dat het idee voor een verhoogde ethische norm voor het Hooggerechtshof populairder is geworden "na de berichtgeving over sms-berichten tussen de echtgenoot van een geassocieerde rechter en de toenmalige stafchef van het Witte Huis."

"Het Hooggerechtshof heeft lang geopereerd alsof het boven de wet stond. Maar de weigering van rechter Clarence Thomas om zich terug te trekken uit zaken rond 6 januari, ondanks de betrokkenheid van zijn vrouw, doet ernstige ethische - en juridische - alarmbellen rinkelen," vertelde Rep. Mondaire Jones, D-N.Y., vice-voorzitter van de House Judiciary courts subcommissie, aan The Hill. "De noodzaak van sterke, afdwingbare ethische wetten is duidelijker dan ooit. We moeten meer doen om het Hof ter verantwoording te roepen en het vertrouwen van het publiek te herstellen door middel van een bindende ethische code en terugtrekking."
gnocchi.
1

Wereldwijde vastgoedfirma loog en brak eigen regels om Trump Organization te helpen activa op te blazen: rechter
Matthew Chapman
27 april 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-organization-2...

The Daily Beast meldde woensdag dat een staatsrechter in New York heeft bepaald dat Cushman & Wakefield, een wereldwijd vastgoedbedrijf, heeft gelogen en zijn eigen interne beleid heeft overtreden om de Trump Organization te helpen de waarde van zijn activa op te blazen om op frauduleuze wijze betere leningdeals veilig te stellen.

"De verrassende beweringen van rechter Arthur F. Engoron stonden woensdag in zijn gerechtelijk bevel, waarin hij Cushman & Wakefield formeel opdroeg om documenten te overhandigen aan het kantoor van de procureur-generaal van New York," meldde Jose Pagliery. "De procureur-generaal van New York, Letitia James, onderzoekt de Trump Organization vanwege wat de aanklagers hebben vastgesteld als een langlopend patroon van het hypen van de waarde van golf resorts en gebouwen in Californië en New York, als onderdeel van een regeling om bank- en verzekeringsfraude te plegen."

"In de rechtbank op maandag hebben de advocaten van de AG gedetailleerd beschreven hoe hun onderzoekers medewerkers van Cushman & Wakefield hadden betrapt op het liegen op een manier die de Trump Organization ten goede zou komen," aldus het rapport. "Assistent procureur-generaal Austin Thompson legde uit hoe de taxateurs van het bedrijf routinematig afstand deden van hun verantwoordelijkheden en gewoon in gebreke bleven bij wat het bedrijf Trump en zijn externe advocaat, Sheri Dillon, van hen verlangden. Hij noemde twee gevallen in Los Angeles en Seven Springs waarin taxateurs beweerden dat ze waardebepalingen hadden gemaakt die rekening hielden met geplande tijdlijnen voor de ontwikkeling van onroerend goed - maar de taxateurs vulden gewoon de lege plekken in zoals hen was verteld.

Eerder deze week hield dezelfde rechter voormalig president Donald Trump zelf voor burgerlijke minachting omdat hij weigerde documenten te produceren die James had gedagvaard. Trump is in beroep gegaan tegen deze beslissing, die hem een boete kan opleveren van 10.000 dollar per dag dat hij in gebreke blijft.

Het is onwaarschijnlijk dat het bevel ertoe zal leiden dat Trump naar de gevangenis wordt gestuurd, hoewel deskundigen hebben gezegd dat het in extreme omstandigheden mogelijk is.
gnocchi.
1

'Centrale figuur' Rudy Giuliani getuigt voor commissie op 6 januari: rapport
Bob Brigham
27 april 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/rudy-giuliani-jan-6-...

Voormalig burgemeester Rudy Giuliani van New York City zal naar verwachting in mei getuigen voor de House Select Committee Investigating the Jan. 6 Attack on the U.S. Capitol, meldde CNN woensdag, onder vermelding van "bronnen bekend met de zaak."

Giuliani werd geschorst als advocaat in zowel Washington DC als New York omdat hij Trump's "grote leugen" van verkiezingsfraude had gepusht.

"De verwachte verschijning komt na maanden van onderhandelingen tussen wetgevers en de voormalige burgemeester van New York, die diende als de persoonlijke advocaat van voormalig president Donald Trump voor een groot deel van zijn presidentschap," meldde CNN. "Giuliani, een centrale figuur in Trump's mislukte poging om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken, werd in januari door de commissie gedagvaard en is via zijn advocaat in gesprek geweest met wetgevers over de reikwijdte van de dagvaarding en of hij mogelijk aan sommige verzoeken kan voldoen."

De dagvaarding van Giuliani werd aangekondigd samen met de dagvaardingen van Jenna Ellis, Sidney Powell en Boris Ephsteyn. Het select committee omschreef hen als "vier personen die in het openbaar ongefundeerde beweringen over de verkiezingen van 2020 hebben gepromoot en hebben deelgenomen aan pogingen om de certificering van de verkiezingsresultaten te verstoren of te vertragen."

Het select committee heeft onlangs de voormalige topadviseurs van het Witte Huis Ivanka Trump en Jared Kushner ondervraagd. Donald Trump, Jr. zal naar verwachting binnenkort getuigen.

"Het onderzoek van de Select Committee heeft geloofwaardige aanwijzingen opgeleverd dat u publiekelijk beweringen hebt gepromoot dat de verkiezingen van 2020 zijn gestolen en hebt deelgenomen aan pogingen om de certificering van de verkiezingsresultaten op basis van uw beweringen te verstoren of te vertragen. Tussen medio november 2020 en 6 januari 2021 (en daarna) hebt u namens voormalig president Trump actief beweringen van verkiezingsfraude gepromoot en getracht wetgevers van de staat ervan te overtuigen stappen te ondernemen om de verkiezingsresultaten ongedaan te maken," schreef de commissie.

"Volgens getuigenverklaringen en openbare verslaglegging hebt u er in december 2020 bij president Trump op aangedrongen om de inbeslagname van stemmachines in het hele land te gelasten, nadat het ministerie van Binnenlandse Veiligheid te horen had gekregen dat het daartoe geen wettige bevoegdheid had. Volgens openbare verslagen hebt u op 6 januari en in de dagen daarvoor contact gehad met toenmalig president Trump en leden van het Congres over strategieën om de resultaten van de verkiezingen van 2020 te vertragen of ongedaan te maken", aldus de commissie.

The Washington Post meldde woensdag ook dat het select committee zich op veel van dezelfde onderwerpen richtte.

"Uit interviews met commissieleden en een overzicht van de informatieverzoeken van het panel blijkt een focus op noodbevoegdheden die werden overwogen door Trump en zijn bondgenoten in verschillende categorieën: het inroepen van de wet op opstand, het uitroepen van de staat van beleg, het gebruik van presidentiële bevoegdheden om de inbeslagname van activa van stemmachinebedrijven te rechtvaardigen, en het gebruik van het leger om een herhaling van de verkiezingen te eisen," meldde The Post.

De krant sprak met de prominente conservatieve advocaat J. Michael Luttig.

"Trump's inroeping van deze noodbevoegdheden zou ongekend zijn geweest in de hele Amerikaanse geschiedenis," zei Luggig.
[verwijderd]
0
Donald Trump: 'The world is going to be blown to pieces'

Former US President Donald Trump says the world is going to be "blown to pieces" if America doesn't get some "smart leadership".

Mr Trump issued the chilling warning during an interview with Sky News Australia host Piers Morgan.

"We have stupid people now running our country," Mr Trump said.

"Our country's in trouble – something has to happen.

"If it doesn't happen, and if we don't have smart leadership, you're going to end up with no world – the world is going to be blown to pieces."

youtu.be/zOXezcmXLgM
gnocchi.
0
Wat Musk's vrije meningsuiting Twitter kan ontketenen
Ina Fried

Ina Fried, auteur van Axios Login

Elon Musk's belofte om alle spraak op Twitter toe te staan die de wet niet overtreedt, zou de deur openzetten voor een pandemonium van aanstootgevende en schadelijke inhoud - van bloederige video's tot pogingen om kiezers te misleiden tot promoties van nep COVID-kuren.

Waarom het belangrijk is: Zelfs veel kleinere sociale netwerken die de moderatie van inhoud tot een minimum wilden beperken, hebben ondervonden dat een "alles mag, als het maar legaal is"-beleid snel ontaardt in een miasma van geweld, spam, fraude en pesterijen.

Stand van zaken: De huidige regels van Twitter bevatten een breed scala aan verboden soorten inhoud. Sommige, zoals gewelddadige bedreigingen of uitbuiting van kinderen, zullen waarschijnlijk nog steeds verboden zijn onder het beleid van Musk.

Maar veel van wat Twitter nu verbiedt is niet expliciet illegaal. Hier zijn enkele soorten inhoud die de regels van Twitter nu verbieden en die zouden kunnen terugkeren onder Musk:

Lees verder.
Link Engels.
www.axios.com/musk-free-speech-twitte...
gnocchi.
0

Trump verleende gratie aan Paul Manafort - maar Biden's DOJ klaagde hem net aan voor 3 miljoen dollar: rapport
Bob Brigham
28 april 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-pardon-manafort/

De reikwijdte van het pardon van voormalig president Donald Trump aan Paul Manafort zal op de proef worden gesteld nadat het ministerie van Justitie een rechtszaak heeft aangespannen met het argument dat straffen buiten de gevangenis niet gedekt zijn.

"Het ministerie van Justitie klaagt Paul Manafort, de voormalige campagnevoorzitter van Trump, aan voor bijna 3 miljoen dollar aan boetes in verband met zijn vermeende nalatigheid om rapporten in te dienen waarin meer dan 20 bankrekeningen die hij in het buitenland beheerde, waaronder Cyprus, het Verenigd Koninkrijk en St. Vincent en de Grenadines, worden bekendgemaakt", meldde Politico donderdag.

In zijn proces van 2018 was de jury het niet eens over de aanklacht dat Manafort in 2013 en 2014 geen Foreign Bank Account Report had ingediend, hoewel het hem in 2012 voor dezelfde aanklacht had veroordeeld. Het ministerie van Justitie stelt nu dat de gratie betrekking heeft op het jaar 2012 - waarvoor hij is veroordeeld - maar niet op 2013 en 2014.

"Een advocaat van Manafort uitte teleurstelling over de beslissing van het ministerie van Justitie om de zaak in te dienen, die werd aangespannen in de buurt van Manaforts legale verblijfplaats in Palm Beach Gardens, Fla," meldde Politico. "Manafort vertelde Politico eerder deze maand dat hij van plan was om binnenkort weer aan het werk te gaan met wat hij 'algemene zakelijke consulting' noemde."

Lees hier het hele rapport.
www.politico.com/news/2022/04/28/paul...

gnocchi.
0

Steve Bannon raakt in paniek als Trumps poging om Brian Kemp te verslaan flopt: 'Waarom staat Perdue 27 punten achter?!'
Brad Reed
28 april, 2022

Trump-bondgenoot Steve Bannon raakte deze week in paniek na het zien van een opiniepeiling waaruit blijkt dat de door Trump gesteunde kandidaat voor het gouverneurschap van Georgia, David Perdue, zwaar verliest van zittend president Brian Kemp.

Tijdens de bespreking van de opiniepeiling in zijn podcast "War Room", vroeg Bannon aan de rechtse operatieve David Bossie hoe Perdue zo kon worden verslagen ondanks het feit dat hij de volledige steun van voormalig president Donald Trump had.

"Waarom staat Perdue 27 punten achter op Kemp?!" vroeg hij.

"Als waarnemer lijkt het erop dat Perdue een glansloze campagnevoerder is geweest," antwoordde Bossie. "De eerste keer dat hij de handschoenen uitdeed, was letterlijk twee avonden geleden. Het is een beetje laat in het spel!"

Bossie speculeerde vervolgens over wat Perdue zou kunnen doen om zichzelf terug in de race te krijgen, en hij zei dat hij de Republikeinen van Georgia ervan moest overtuigen dat Kemp er niet in slaagde het verkiezingsverlies van Trump in 2020 in de Peach State tegen te houden omdat hij zogenaamd bang is voor Democraat Stacey Abrams.

"Hopelijk gaat hij in de slotweken dingen uit de kast trekken," zei Bossie. "Ik zag dezelfde peiling als jij - ik ben geschokt."

Trump geeft Kemp en Georgia Secretary of State Brad Raffensperger de schuld van zijn verlies in Georgia, en hij belde Raffensperger zelfs in de dagen voorafgaand aan de rellen op het Capitool van 6 januari en vroeg hem om genoeg stemmen te "vinden" zodat hij tot winnaar kon worden uitgeroepen.

Bekijk de video via deze link of hieronder.

www.rawstory.com/steve-bannon-2657234...

gnocchi.
0
Wauw. De president van de senaat @FannKfann
hoopt dat de rechtbanken de verkiezingen van 2020 in Arizona zullen decertificeren. Goh, en ik herinner me dat ze zei dat het doel van de audit was om de verkiezingswetten te 'hervormen', niet om de verkiezingsuitslag te veranderen. Sterker nog, ze zei dat keer op keer.

twitter.com/LaurieRoberts/status/1519...
luchtschip
0
9/11 documenten declassified

Biden declassified some documents pertaining to Saudi's role in 9/11...and it implicated that the terrorists had state support.

twitter.com/ericgarland/status/151979...

Newly released video shows 9/11 hijackers with alleged Saudi intelligence operative

"Will the Justice Department now explain to the families and to America why they did not pursue charges against (Saudi national Omar) al-Bayoumi? And most astonishingly, why did this information come from the U.K. government and not our own FBI?"

Less than two weeks after 9/11, boxes of evidence, including personal notes and video, were seized by British police from a home in Birmingham, England.

Buried inside the trove is a home video from 2000, now being seen publicly for the first time. The event was described in 9/11 Commission records as a party at the San Diego apartment of Nawaf al-Hazmi and Khalid al-Mihdhar, the first two hijackers to arrive in the U.S. in January 2000.

While the two hijackers apparently avoided the video camera at the party, a handful of frames captured Mihdhar in the kitchen. Along with Hazmi, their team would later commandeer Flight 77 that slammed into the Pentagon.

The party's host, Saudi national Omar al-Bayoumi, was arrested by British police less than two weeks after the attack that killed nearly 3,000 Americans in New York, the Pentagon and Shanksville, Pennsylvania. British police seized the videos and documents from Bayoumi.

Three years after the attack, the 9/11 Commission said, "We have seen no credible evidence that he (Bayoumi) believed in violent extremism or knowingly aided extremists groups."

Though a newly declassified and heavily redacted FBI memo from 2017 stated, "In the late 1990s and up to September 11, 2001, Omar al-Bayoumi was paid a monthly stipend as a cooptee of the Saudi General Intelligence Presidency (GIP) via then Ambassador Prince Bandar bin Sultan…."

The memo continued, "Allegations of al-Bayoumi's involvement with Saudi Intelligence were not confirmed at the time of the 9/11 Commission Report. The above information confirms these allegations."

Another recently declassified FBI memo from the same year, citing source reporting, said, "There is a 50/50 chance Omar al-Bayoumi had advanced knowledge the 9/11 terrorist attacks were to occur."

Retired FBI agent Danny Gonzalez, who worked on Operation Encore, told CBS News last fall that he believes Bayoumi was part of the hijackers' U.S-based support network.

"He helped them with apartments, he helped them with bank accounts," Gonzalez told CBS News.

Gonzalez and another former FBI agent, Ken Williams, are working on behalf of the families of some 9/11 victims in their litigation against the Kingdom of Saudi Arabia. Williams wrote a memo before 9/11 that warned potential terrorists were taking flight lessons in Arizona.

Williams said, "He was also an employee of the government of Saudi Arabia."

According to a spokesman for the 9/11 families, the British files contain over 14,000 pages of documents, more than 20 hours of video and as many hours of audio interrogations of Bayoumi by British counterterrorism police.

As part of their lawsuit seeking money from the Kingdom of Saudi Arabia, CBS News has learned that some of the 9/11 families said they subpoenaed the FBI for the Bayoumi records in 2018, adding only a fraction were provided by the bureau and are under seal, which means they will not be publicly released.

According to a sworn declaration for the court, the pilot said it might be used to view a target and then calculate the rate of descent to the target. "I shared with the FBI my opinion that there was a reasonable basis to believe that the drawing and equation were used as part of the preparations of the al Qaeda terrorists to carry out the 9/11 attacks," Navy veteran and pilot Robert M. Brown said.

In another video that is believed to be from before 9/11, Bayoumi is seen warmly greeting and embracing the American Muslim cleric Anwar al-Awlaki, who also supported the hijackers in San Diego and then in Virginia in the months before the 9/11 attack.

Later killed in a CIA drone strike in 2011, Awlaki was the first American targeted for death by the agency as a senior leader of the al Qaeda affiliate in Yemen, which was responsible for failed plots including the attempted 2009 underwear bombing of a passenger jet on Christmas Day 2009. Awlaki is also blamed for the radicalization of Americans through his digital propaganda and the rise homegrown terrorism.

"Al-Awlaki first comes in contact with the hijackers here in San Diego. He next comes in contact with them in Falls Church, Virginia," Williams said. He believes the support network in southern California for the hijackers was mirrored in Virginia with Awlaki.

"He follows them across the country, or they follow him across the country. ... To what depth was he involved? To what extent was he involved? And we're looking at that right now, in our work with the lawyers for the plaintiffs," Williams said.

Some of the 9/11 families are suing Saudi Arabia. The Saudis deny involvement, and the 9/11 Commission report found no connection.

Bayoumi is believed to be living in Saudi Arabia. CBS News tried to reach him through the Saudi embassy. It did not immediately respond to our questions, but last fall said in a statement, "Any allegation that Saudi Arabia is complicit in the September 11 attacks is categorically false."

The FBI declined to comment. CBS News asked if the Bureau would consider re-opening its investigation into Bayoumi, and why the 9/11 plaintiffs had to go through the British courts to get the records and videos, rather than getting them from U.S. law enforcement.

www.cbsnews.com/news/911-hijackers-vi...
luchtschip
0
Normaal gaat een nieuwe President van de uS naar bondgenoten als eerste staatsbezoek

Trump's eerste staatsbezoek was aan Saudi Arabie

foto Trump met de koning van Saudi Arabie en Sisi van Egypte, met hun handen op een glazen bol

pbs.twimg.com/media/FRdsB4IXsAEkfrl?f...

Hoogst bevreemdend, zeker wanneer nu bekend is dat Saudi Arabie $ 2 miljard in een fonds van Jared Kushner, Trump's schoonzoon heeft gestoken

Sisi van Egypte zou volgens insiders $ 10 miljoen aan Trump hebben gegeven in 2016 om zijn campagne voor de 2016 verkiezingen te bekostigen
70.732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2982 2983 2984 2985 2986 2987 2988 2989 2990 2991 2992 ... 3533 3534 3535 3536 3537 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
881,28  +6,49  +0,74%  10:48
 Germany40^ 18.202,20 +0,36%
 BEL 20 3.910,51 +0,51%
 Europe50^ 5.025,34 +0,34%
 US30^ 38.514,27 +0,02%
 Nasd100^ 17.573,74 +0,53%
 US500^ 5.081,38 +0,23%
 Japan225^ 38.268,76 +0,87%
 Gold spot 2.317,81 -0,18%
 EUR/USD 1,0682 -0,19%
 WTI 82,96 -0,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +16,25%
ASMI +10,27%
NX FILTRATION +3,85%
RANDSTAD NV +3,76%
PROSUS +2,95%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,63%
ING -4,67%
Flow Traders -2,39%
Eurocommercia... -1,17%
DSM FIRMENICH AG -1,13%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront