Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 129 130 131 132 133 » | Laatste
Ron Kerstens
2
quote:

Pbm schreef op 28 april 2022 16:08:

En weer orkestreren de Amerikanen Asml, JET, Prosus en Adyen zo’n beetje 2% lager na 15.00 uur. Bijna Elke dag al vele maanden hetzelfde beeld. Ongelooflijk simpel geld verdienen dus.
Maar ik neem dan toch aan dat jij (Pbm) ook elke dag simpel heel veel geld verdiend als je het spel zo goed door hebt ?
Fender bass
0
Die vraag heb ik ook al meerdere keren gesteld... Maar geen antwoord.
Dat vind ik wel jammer, want het is inderdaad een interessante theorie.
Pbm
0
De vraag is waarom hedgefund Jericho Capital short gaat en haar shortpositie nu nog steeds uitbreidt in een aandeel dat al met 75% gezakt is en waarvan bijna alle aandelen analisten koopadviezen en fors hogere koersdoelen hebben staan en de cijfers niet dramatisch te noemen zijn. Zoals bij JET bijvoorbeeld. Dit doe je alleen als je zeker weet dat de koers gaat dalen. Je weet dat alleen zeker als je zelf voldoende invloed kan uitoefenen op de koers. Blijkbaar heeft Jericho Capital die overtuiging en de een aanpak gevonden waardoor de koers slechts kan dalen. Waarschijnlijk heeft ze daarin partners gevonden die hieraan meewerken. Dit blijkt ook duidelijk uit de dagelijks gepubliceerde shortposities.
Pbm
0
Beurzen fors hoger. Slaan de shorters vandaag op de gebruikelijke short en orkestratie vrijdag nog toe. Niu ze komen langzaam terug. Adyen en asml zijn alweer zo’n 2% van hun eerdere winsten kwijt. Toch wel bijzonder dat de nasdaq gisteren hoger sloot. Van de laatste 16 donderdagen was de nasdaq slechts 3 x gestegen en dan ook nog eens zeer beperkt, zodat de shorters op vrijdag vrij spel hadden en grote winsten konden bijschrijven door de forse dalingen in Europa van de tech op de volgende vrijdag. Vandaag eens een keer een ander bijna uniek beeld dus.
Pbm
0
En daar zijn ze dan. Adyen al weer op -1%. Asml op 0.3% en JET is binnen 10 minuten al weer 2% kwijt van de 7% winst. Ook Prosus verlies binnen paar minuten 1%. Zet zetten gewoon nasdaq future lager dal komt het hier met de techs vanzelf goed.
Pbm
0
Nou duidelijk de orkestrators zijn terug en zetten Adyen gewoon 2% in de min, asml op -0.3%. Wordt nog een zware middag. Want aanbod door shorters wordt zodanig getimed en afgestemd dat de koersen wel moeten dalen.
Ron-tron system
0
Pbm
0
Het feestje van de orkestrators gaat gewoon door. JET wordt gewoon weer van een forse plus binnen luttele minuten in de min gezet. Meerdere hedgefondsen treden gezamenlijk op om de koers van JET volledig onderuit te halen. Ze hebben goede afspraken gemaakt blijkbaar want er is geen houden meer aan. Als ze even rust nemen knalt de koers gelijk met procenten omhoog. Eenmaal wakker wordt er weer ingegrepen. Asml zou ook fors moeten stijgen na de opleving van de nasdaq maar daar denken een aantal orkestrators anders over.
Pbm
0
Opnieuw wordt JET volledig in elkaar gedrukt. De bekende shorters werken blijkbaar goed samen en de koers doet nu zo'n 4% in de min. Zegt het wat? Nee helemaal niets. Als de shortende orkestrators even wegblijven dan stijgt de koers zo weer met procenten tegelijk. De orkestrators hopen natuurlijk dat aandelehouders van JEt in paniek raken de ook gaan dumpen. Dan maken zij forse winsten en kunnen ze de eerder vandaag geshorte aandelen terugkopen zodat ze vandaag netto op 0 staan en weer van voren af aan kunnen beginnen. Met Prosus is het niet anders. Beide fondsen zakken op bijna de seconde nauwkeurring hetzelfde moment. Partijen lijken samen tre werken om deze fondsen richting het 0 punt te brengen. In ieder geval verdienen ze honderden miljoenen terwijl de aandeelhouders vn deze fondsen miljarden tegelijk verliezen.
Ron Kerstens
0
Misschien is JET wel gewoon een kaartenhuis wat de shorters beter in de gaten heb dan jij ? Wirecard werd ook met hand en tand verdedigd door de Pbm's van deze wereld maar we weten nu dat dat de shorters daar volkomen gelijk hadden.

Er zijn weinig bedrijven die een paar uur voor de AVA dit doen;

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft besloten om twee agendapunten van de jaarvergadering te schrappen. Dit maakte de maaltijdbezorger woensdag voorbeurs bekend.

Dit betekent dat er niet wordt gestemd over de herbenoemingen van operationeel directeur Jörg Gerbig en Adriaan Nühn, de voorzitter van de raad van commissarissen.

Nühn heeft besloten geen nieuwe termijn te ambiëren als commissaris van Just Eat Takeaway. Dit betekent dat hij aan het einde van de jaarvergadering geen commissaris meer zal zijn. Vice-voorzitter Corinne Vigreux zal de taken van de voorzitter overnemen. Een vervanger voor Nühn zal worden gezocht. Verschillende aandeelhouders gaven al aan tegen de herbenoeming van Nühn te zullen stemmen vanmiddag.

De herbenoeming van Gerbig is komen te vervallen, nadat de raad van commissarissen een formele klacht heeft ontvangen dat de COO zich tijdens een bedrijfsevenement zou hebben misdragen. De kwestie wordt momenteel onderzocht. Gerbig werkt hieraan mee en zegt het volste vertrouwen te hebben in de uitkomst van het onderzoek. Als blijkt dat Gerbig onschuldig is, kan hij alsnog worden herbenoemd voor een nieuwe termijn, aldus Just Eat Takeaway.

De jaarvergadering vindt vanmiddag vanaf twee uur plaats in het Double Tree Hotel in Amsterdam.
Diede
0
@PBM.
het moet gezegd, je bent wel vasthoudend.
Je gelooft al sinds 2015 in je manipulatie-verhalen.
knap!
Pbm
0
quote:

Diede schreef op 4 mei 2022 14:02:

@PBM.
het moet gezegd, je bent wel vasthoudend.
Je gelooft al sinds 2015 in je manipulatie-verhalen.
knap!
Klopt. Vandaag is het ultieme voorbeeld hiervan bij JET. Zoals al eerder aangegeven bestaat er al meer dan een half jaar hetzelfde intraday koerspatroon bij JET. De koers van JET gaat bijna altijd de eerste paar minuten na een meestal hogere opening nog wat omhoog en na 10 minuten handel gaat de koers in een duikvlucht naar beneden. Dan krabbelt het wat op en gaat het heen en weer tot 15.00 uur waarna er weer een duikvlucht volgt. En de koers wordt tot het slot van de handel in AMSTERDAM laag gehouden. In de eindveiling wordt de koers dan ook nog eens in 90% van de gevallen extra omlaag geduwd. Dit is structureel (ik verwijsr naar de daggrafieken). Wat gebeurt er vandaag met JET. Iedere belegger heeft de hele nacht na kunnen denken over wat er gisteren allemaal bij en met JET gebeurd is. Vanmorgen heeft de de analyse bij vele investeerders dus blijkbaar een positief beeld opgeleverd en is er bij en vlak na de opening veel vraag naar JET geweest. Dit leidt tot een winst van meer dan 4% (op EUR 25,12) binnen een paar minuten n opening. Binnen 30 minuten daarna wordt de winst van 4% volledig weggepoetst en omgezet in een min. Bekend feit is dat de hedgefondsen Voleon Capital Management, AHL Partners en Jericho Capital gezamenlijk de laatste vooral tijd gezamenlijk actief zijn om hun shortposities uit te breiden en dus een groot belang hebben bij een koersdaling van JET. Uit analyse van o.a. de intradag omzetten bij individuele transacties in JET, het intraday koerspatroon en de flucutaties in shortposities van de verschillende partijen kun je helaas niet anders dan de conclusie trekken dat er sprke is van gemeenschappelijk optreden, systematisch en op dezelfde wijze koersdalingen worden geinitieerd en er vanuit objectief perspectief volstrekt geen plausiebele verklaring gevonden kan worden voor die koersdalingen. Tevens is duidelijk dat er als er geen sprake is van voornoemd patroon de koers direct fors stijgt.
Pbm
0
Vandaag is het de bekende shorter manipulatie dag. Dus wordt lastig vandaag. Wellicht dat de nasdaq vanmiddag iets herstelt. JET staat na opnieuw een hoger opening weer 4% lager. Het lijkt me sterk dat dat ervnog veel beleggers zijn die in een eerlijke handel in JET geloven.
Pbm
0
En er zit geen grens aan shorten. Bij GamePro in Amerika was op een gegeven moment zelfs 127% van het aantal aandelen geshort.
Pbm
0
Nu begint het echt kaalijk te worden. TOP FONDS ASML daalt hard mee met de nasdaq maar doet bij herstel niets. Dan gaat er iets niet goed. JET nu op -2%, eens kijken of de orkestrators er nog eens 2% extra afhalen in de laatste minuten.
Pbm
0
Dit is exact waar de orkestrators op inschieten. Het vertrouwen in Adyen, asml, Prosus moet down the drain. Bij JET is dat al gelukt. Nu de rest nog.
Pbm
0
En ja hoor. Nasdaq heestelt verder maar JET wordt binnen paar minuten al weer op -3% gezet.
Pbm
0
Nasdaq blijft nu rond de -0,5% hangen JET gaat al richting de -4% en asml ook al weer extra 0.4% er af.
Pbm
0
Nasdaq moet nog even fors naar veneden voor sluiting Amsterdam san is de winst maximaal voor de orkestrators. Daarna kan de nasdaq weer fors omhoog. Maandag weer hetzelfde liedje.
2.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 129 130 131 132 133 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.321,84 -0,23%
 EUR/USD 1,0702 +0,46%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront