ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFarmers 2022

535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
voda
1
PERSBERICHT: ForFarmers N.V.: ForFarmers operationele voortgangsrapportage eerste kwartaal 2022
Lochem, 5 mei 2022

ForFarmers operationele voortgangsrapportage eerste kwartaal 2022

Kernpunten eerste kwartaal 2022(1) :

-- Volume Total Feed2 : daling van -7,3%; daling in alle landen behalve in
Polen Waarvan mengvoer: daling van -8,2%

-- Brutowinst: stijging met 9,3%; vergeleken met zwakke brutowinst in eerste
kwartaal 2021

-- Onderliggende EBITDA: daling van -47,2%; significant hogere grondstof-,
energie- en dieselkosten konden niet volledig worden doorberekend in de
keten
Roeland Tjebbes, CFO en ad-interim CEO van ForFarmers:

"Het eerste kwartaal van 2022 staat voornamelijk in het teken van de schokkende inval door Rusland in Oekraïne, met schrikbarend menselijk leed tot gevolg. De oorlog heeft ook gevolgen op de beschikbaarheid van grondstoffen; een situatie die we continu monitoren. We zijn er tot nu toe in geslaagd onze klanten te blijven beleveren en uitgaande van de huidige inzichten kunnen we dat voorlopig ook blijven doen. In lijn met onze eerder uitgesproken verwachting konden we de prijsstijgingen van grondstoffen en energie, die als gevolg van de oorlog bovendien nog groter waren dan verwacht, niet volledig doorberekenen in de keten. Vooral hierdoor hebben we in het afgelopen kwartaal een significant lagere onderliggende EBITDA gerealiseerd, ondanks voortdurende besparingen. We zien ondertussen enige beweging in de keten om de consument mee te laten betalen voor de zwaar drukkende grondstof-, energie- en brandstofkosten. Het is echter te vroeg hier conclusies aan te verbinden. De Europese agrarische sector zet zich ondertussen volledig in om op een duurzame manier te blijven zorgen voor voedselzekerheid. Wij dragen hieraan bij door innovatieve oplossingen aan te dragen voor veehouders om hen te helpen productie en rendement op het boerenerf te vergroten en tegelijkertijd de voetafdruk te verlagen. Dit blijft de kern van onze strategie, waarvan de herijking spoedig verloopt. We verwachten hierover na de zomer meer te communiceren volgend op de benoeming door de algemene vergadering van Chris Deen als CEO."

1. Resultaten en ontwikkelingen van het eerste kwartaal 2022 worden vergeleken met het eerste kwartaal 2021, tenzij anders vermeld

2. 'Total Feed' behelst de volledige productportefeuille van ForFarmers en bestaat uit mengvoer, specialiteiten, co-producten (zoals reststromen uit de voedingsindustrie, door ForFarmers aangeduid als DML-producten), zaaigoed en overige producten (zoals ruwvoer)

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Lees het volledige persbericht op de website www.globenewswire.com/Tracker?data=Kg... of open de pdf via de link onderaan dit bericht.

Bijlage

-- 220505_Persbericht_Q1 2022 Operationele voorgangsrapportage ForFarmers
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Calendar
1
Ik neem aan verlies onder aan de streep. Hoeveel is koffiedik kijken. Zal vandaag wel verder dalen nu de realiteit bij beleggers gaat indalen.
voda
1
ForFarmers blijft somber gestemd
Flinke daling onderliggend resultaat veevoerproducent.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in het eerste kwartaal de winstontwikkeling stevig onder druk zien staan, zoals voorzien. Dit bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht van de veevoerspecialist, waarin de sombere verwachtingen herhaald werden.

De onderneming wees op de oorlog Oekraïne en aanhoudend hoge prijzen voor grondstoffen en energie, die niet geheel kunnen worden doorberekend aan afnemers. De merkprijzen zijn weliswaar opgelopen, maar grondstof-, energie- en dieselprijzen stijgen volgens het bedrijf nog harder, waardoor het voor de meeste veehouders onmogelijk is om prijsstijgingen voor hun rekening te nemen.

De verwachting van het bedrijf is dat in 2022 druk op de marge en de kosten blijft bestaan en dus op het onderliggende operationeel resultaat (EBITDA), dat vooral in het eerste halfjaar een significante daling op jaarbasis zal vertonen. "Mede gezien het feit dat ondertussen de oorlog in Oekraïne is uitgebroken blijft deze verwachting onverminderd van kracht."

Resultaten eerste kwartaal

De volumes daalden op jaarbasis in het eerste kwartaal van dit jaar met 7,3 procent. De onderliggende EBITDA daalde in de verslagperiode met 47,2 procent. De netto-omzet steeg wel door de hogere prijzen, waardoor de brutowinst met 9,3 procent steeg, aldus ForFarmers.

Het aandeel ForFarmers sloot woensdag op een rood Damrak op 2,83 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
matisse2020
1
Ik verwacht een stijging vandaag.
Wanneer alles normaliseerd is het
op de huidige koers een koopje
Calendar
1
Ik neem aan verlies onder aan de streep. Hoeveel is koffiedik kijken. Zal vandaag wel verder dalen nu de realiteit bij beleggers gaat indalen. Bij sommige op dit forum ontbreekt het realiteitsbesef blijkbaar.
voda
1
09:33
*KBC Securities verlaagt koersdoel ForFarmers van 4,25 naar 3,75 euro
09:33
*KBC Securities handhaaft Houden advies op ForFarmers
voda
1
09:39
*Degroof Petercam verlaagt koersdoel ForFarmers van 4,20 naar 3,20 euro
09:39
*Degroof Petercam handhaaft Houden advies op ForFarmers
voda
1
Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel ForFarmers
Naar 3,20 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor ForFarmers verlaagd van 42,0 naar 3,20 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank naar aanleiding van het tussentijdse handelsbericht van de veevoederproducent over de eerste drie maanden van dit jaar.

Volgens Degroof Petercam kampt de onderneming nog altijd met diverse overheidsmaatregelen, dierziektes, sterke prijsstijgingen en met beperkte ruimte deze door te berekenen aan klanten, met een voortdurende druk op volumes en marges tot gevolg.

Degroof verwacht dat de consensus voor het gehele jaar voor ForFarmers omlaag gaat. Degroof Petercam verlaagt zelf voor 2022 de raming voor de onderliggende EBITDA met 18 tot 20 procent tot circa 57 miljoen euro.

Het aandeel ForFarmers noteerde donderdag op een groen Damrak 0,7 procent hoger op 2,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Calendar
1
2,20 ja dan zal ik overwegen weer te kopen. Dividend hoeven we voorlopig niet meer op te rekenen.
EQ140
1
quote:

EQ140 schreef op 29 april 2022 20:45:

Er wordt naar mijn idee weinig verdiend bij FF doordat de kosten te veel zijn opgelopen en de inkoop voer duur is geworden. Hiermee zal het dividend naar beneden aangepast moeten worden. Het aandeel is hard gezakt maar niet goedkoop naar mijn idee. Veel huidige beleggers kunnen dit niet ontkrachten. Het is mij de vraag wanneer ff er werkt van gaat maken om hun kosten en afzetprijzen aan de boeren door te kunnen rekenen. Het wachten op lagere kosten en voerprijzen is een utopie. Met de eerste kwartaalcijfers hopen we hierover te horen.
Was mij allang duidelijk en hierom eerder kenbaar gemaakt op dit forum.
aextracker
1
quote:

Calendar schreef op 5 mei 2022 10:43:

2,20 ja dan zal ik overwegen weer te kopen. Dividend hoeven we voorlopig niet meer op te rekenen.
How low can ForFarmers Go wordt de vraag.
De nieuwe CEO kan zijn borst nat maken en bouwen aan verbetering ingaand 2e semester.
EQ140
1
quote:

aextracker schreef op 5 mei 2022 16:10:

[...]

How low can ForFarmers Go wordt de vraag.
De nieuwe CEO kan zijn borst nat maken en bouwen aan verbetering ingaand 2e semester.
€2. mijn inziens.
Calendar
2
Ik ben er nog even voor gaan zitten om een prognose te maken voor het eerste halfjaar resultaat. De kwartaal updates geven heel weinig informatie. Belangrijkste is de halvering van de Underlying EBITDA. Dus daar moet ik mee rekenen. Ik ga er van uit dat de ingezette lijn van Q1 niet gaat veranderen in Q2 en dat er geen speciale afschrijvingen zijn. Die waren er wel in H1( implementation efficiency plans and gains on sales of two mills 7,5 verlies). Verder ga ik uit van gelijkblijvende afschrijvingen en financieringskosten en een belastingpercentage van 25%. Ik kom dan uit op een resultaat van ongeveer 0. Financieringskosten zullen gestegen zijn want per 2021 H1 was er nog een netto kaspositie die is omgeslagen in een schuld. Mogelijk moet er ook nog op goodwill worden afgeschreven. Denk dus dat ik gelijk had met mijn voorlopige conclusie dat er verlies is geleden.

2021 2022
H1 H2
40,80 20,40 Underlying EBITDA
18,40 18,40 DA
22,40 2,00 Underlying EBIT
-1,30 -1,30 Underlying Net Finance result
21,10 0,70
-5,28 -0,18 Underlying Income tax expenses
15,83 0,53 Underlying profit
Calendar
2
Kan er nog aan toevoegen dat Depreciation and Amortisation en afschrijvingen op Goodwill niet leiden tot een afname van de kaspositie. In theorie zou die dus weer kunnen stijgen als het geld niet nodig is voor efficiency verbeteringen en investeringen. Dividenduitkeringen bij verlies zijn echter zeer zeldzaam.
N audio
0
Man man, je zou zeggen veevoer is essentieel, maar voorlopig blijf ik aan de zijlijn. Wat moet je hier nu voor koers aan hangen?
Calendar
1
In deze markt acht ik 2,20 mogelijk. Dat is meer dan 50% van de intrinsieke waarde van rond de 4. Ruim 30% van de intrinsieke waarde bestaat uit goodwill waar mogelijk op afgeschreven gaat worden.
EQ140
1
quote:

Calendar schreef op 6 mei 2022 16:45:

In deze markt acht ik 2,20 mogelijk. Dat is meer dan 50% van de intrinsieke waarde van rond de 4. Ruim 30% van de intrinsieke waarde bestaat uit goodwill waar mogelijk op afgeschreven gaat worden.
Je ziet het scherp Calendar. De intrinsieke waarde is niet maatgevend voor de koers vind ik. Hangt veel van dividend uitkering af maar vooral de winstgevendheid en vooruitzichten.Maar bij ff zit nog een addertje onder het gras.
Calendar
1
Koersen zijn niet te voorspellen. 2,20 is natuurlijk een bodemprijs waarvoor ik ze op dit moment wel zou willen hebben. Kan best zijn dat er op 2,50 voldoende steun is. Historisch gezien handelde het aandeel lang rond de 4 voor het een officiële notering kreeg. De balans en solvabiliteit zijn op orde dus ze zullen niet gemakkelijk failliet gaan. Verder zijn de omstandigheden nu al jaren vrij slecht. Dat zal ooit weer draaien. De kasstromen zijn goed. Ze kunnen heel lang verlies maken voordat dat een groot probleem wordt. Ik denk dat de nieuwe topman een afschrijving zal doen en het dividend zal schrappen voor dit jaar. Dat kan wel eens het ultieme koopmoment zijn.
535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 2,375
Verschil -0,030 (-1,25%)
Hoog 2,425
Laag 2,375
Volume 60.058
Volume gemiddeld 135.488
Volume gisteren 38.546

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront