DGB Group « Terug naar discussie overzicht

DGB Group - 2022: groeien bomen tot in de hemel?

1.513 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
psps
0
Hoe worden CO2 credits gebruikt door megabedrijven als Netflix?

De grootste bedrijven ter wereld proberen hun uitstoot van broeikasgassen te compenseren door CO2-credits te kopen. Met druk van de overheid op grote bedrijven in de particuliere sector om hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

 

Streaminggigant Netflix kocht in 2021 maarliefst 1,5 miljoen CO2-credits! Het technologiebedrijf stelt dat haar scope 1 en 2 emissies hierdoor met 10% zijn verminderd.

 

Netflix koos uit meer dan 150 miljoen ton en kocht CO2 credits van 17 afzonderlijke CO2-projecten. Deze waren afkomstig van natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld Afgelopen maart kondigde Netflix haar 'Net Zero + Nature'-plan aan. Het doel is om tegen eind 2022 de CO2-emissies netto nul te hebben. 

 

Het bedrijf kondigde aan dat hun reductiestrategie in lijn was met de criteria van het Science-Based Targets Initiative (SBTi) en hun op wetenschap gebaseerde netto-nulstrategie is gevormd door onderzoekers van het Lawrence Berkeley National Laboratory, experts op het gebied van hernieuwbare energie en duurzame ruimtevaart bij ENGIE Impact en beleidsexperts bij de Natural Resources Defense Council, met advies van meer dan 60 experts. 

 

Bij DGB juichen we als groene projectontwikkelaar van hoogwaardige grootschalige CO2- en biodiversiteitsprojecten toe hoe steeds meer bedrijven CO2-credits gebruiken in hun duurzaamheidsstrategie.

ramptoerist
0
Praktijk : een Netflix gaat gewoon door met het verstoken van energie, en kopen dat af omdat er een handel bestaat in rechten. En die rechten maakt men door fris afgefakkelde ( houtskool ) stukken grond weer aan te planten ergens in diep donker afrika, waar natuurlijk een zeer adequate controle op zit. ( op papier )

'' voor het milieu'' aldus diede

Dit heeft niets met milieu of biodiversiteit van doen ( dat is iig niet de schuld van peppie ) . Deze handel is letterlijk 'schuld' afkopen dmv een wirwar van handige projectjes ergens in de diepe binnenlanden van t liefst een duister continent.
En ja, dat is natuurlijk typisch iets voor peppie.
Pitmans
0
Word dan wel vriend van DGB, door je in te schrijven via hun pop-up.
Dan kunnen ze je mooi exclusieve aanbiedingen sturen voor deelname in hun obligaties.
Dat spekt enerzijds de kas en zorgt er anderzijds voor dat ze misschien niet zo vaak bij harrie hoeven aan te schuiven om hun gashandel te slijten.
robrdam
2
De hele bingokaart van alarmsignalen staat rood te knipperen bij dit bedrijf.

Een paar voorbeelden:
Beleggers in deze Groene Impact Obligatie ontvangen een rente van 6% per jaar en de obligaties worden op 30 september 2025 omgezet in DGB-aandelen tegen een prijs van € 2,00. De huidige koers van het aandeel DGB is € 1,13.
www.dgb.earth/nl/persberichten/dgb-ko...
Vandaag was de laatste transactiekoers 0,982,. Dus je gaat een overeenkomst aan om over drie jaar (en een beetje) een aandeel te kopen voor 2,= en in ruil daarvoor krijg je 12 cent rente per jaar. Dus laten we royaal 3,5 jaar rente rekenen, ofwel 42 cent rente, wat betekent dat je 1,58 voor een aandeel betaalt dat je nu ook kunt kopen voor 0,982

Een tweede voorbeeld:
www.dgb.earth/nl/persberichten/dgb-ge...
De voltooiing van DGB's eerste grote CO2-afnameovereenkomst van ongeveer € 1,1 miljoen in het eerste kwartaal toont ons vermogen aan om grote transacties met succes af te sluiten. We zijn perfect gepositioneerd voor substantiële groei gedurende de rest van het jaar.

Een afnameovereenkomst voor de lange termijn is een wettelijk contract waarin een koper ermee instemt om op een vast tijdstip, meestal enkele jaren in de toekomst, een vast aantal CO2-credits te kopen tegen vaste prijzen. Afnameovereenkomsten op lange termijn bieden DGB voorspelbaarheid over het aantal CO2-credits dat in de toekomst zal worden verkocht en de inkomsten die door een project worden gegenereerd. Dit helpt het vertrouwen in natuurprojecten aan te wakkeren, waardoor kapitaalinvesteringen van de Groep worden verminderd.


Ik zag dat sommige reageerders op dit forum dit interpreteerden als 1,1 miljoen omzet in het eerste kwartaal. Ach nee, zo hadden we het niet bedoeld, dit is een overeenkomst voor meerdere jaren (6/10/30 daar laat DGB zich niet over uit), en de omzet valt in de desbetreffende jaren. Theoretisch is er de mogelijkheid dat deze order afwijkt van het businessmodel van DGB, en inderdaad alleen de CO2 compensatie voor het 1e kwartaal is. Dan komt natuurlijk de vraag hoe dit "internationaal energiebedrijf" de komende kwartalen gaat compenseren, en waarom er dan van 30 december (eerste persbericht aankondiging) en 2 maart (persbericht overeenkomst) onderhandeld moest worden.

Over die geheimzinnige order van 1,1 miljoen (weet iemand nog wat voor geweldige order Imtech binnen had gehaald om in Poien een pretpark te bouwen?),

www.dgb.earth/nl/persberichten/dgb-ko...
Selwyn Duijvestijn, CEO van DGB: “We zien een significante toename van de vraag in alle marktsegmenten van onze projectportfolio. De voltooiing van onze eerste grote afnameovereenkomst voor VER's met een groot internationaal energiebedrijf toont ons vermogen aan om grote transacties met succes af te sluiten. De overeenkomst genereerde in het eerste kwartaal een omzet van ongeveer € 1,1 miljoen met een brutomarge van 60,7%.”

Ook de CEO lijkt dus slachtoffer te zijn van het misverstand dat als je een contract sluit voor de komende jaren je de volledige waarde (ongeveer) bij de omzet kunt tellen. Nee, het is pas omzet als je de prestatie geleverd hebt. Hij kan zich verontschuldigen voor dit misverstand, hij heeft immers geen accountant die hem kan uitleggen hoe het zit. Daarnaast hoort een bruto marge van 60,7% bij producten of diensten die uniek zijn, denk aan softwareontwikkelaars of advertentiegiganten als google en facebook. CO2 compensatie is een commodity: de VER van de ene aanbieder is gelijk aan de VER van een andere aanbieder. In een dergelijke markt is het uitgesloten dat je een VER voor 40,= kunt laten groeien en voor 100,= kunt verkopen. Onmiddellijk duiken andere aanbieders ook in deze markt zodat uiteindelijk alleen voor de beste aanbieders (qua schaalgrootte, organisatievorm, financiering etc) een bescheiden marge overblijft. Dus laten we het er hier op houden dat de zakjapanner van de CEO last had van een chiptekort.

Tenslotte (en hier heeft iemand anders al op gewezen): de persberichten lopen over van vaagheden, intenties, doelen, streefcijfers, pijplijnen en andere woorden waarvan niemand weet wat ze betekenen.

Kortom: u mag zelf weten wat u doet, maar ik ga voor het volgende fantastische aanbod dat bij Harry Mens langskomt!
Pitmans
0
quote:

voda schreef op 25 maart 2022 08:22:

Bleijenberg neemt belang in DGB
Van bijna 5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De familie Bleijenberg heeft een belang van 4,85 procent in DGB Group genomen. Dit maakte DGB vrijdagochtend bekend.

"We zien een geweldige kans om natuurbehoud, ecosysteemherstel en bebossing toe te voegen als middel om wereldwijde CO2-emissies terug te dringen [...] GB is daarom de ideale belegging voor ons omdat het de combinatie is van een prachtige doelstelling en een commerciële onderneming met het potentieel om marktleider in deze branche te worden", lichtte Bleijenberg de investering toe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
In de dageklijkse mail van registerwijzigingen van AFM stond gisteren (en dus eergisteren gemeld) een belangwijziging van Dutch Green in DGB, afname met 1.110.000 stukken op 22-03-2022.
Nog afgezien van het late tijdstip van melden (niet ongewoon bij deze CEO toch ?) heeft Bleijenberg precies de helft van dat aantal afgenomen.

Rara wie heeft de andere 555.000 afgenomen zonder te (hoeven) melden ?
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
wiegveld
2
Onze vriend Selwyn zijn geld is weer op en nu komt er een 8% groene obligatie voor 4 jaar.
bank wil niet meer lenen, maar zo kan het ook en groen klinkt okee!

kijken wie er intrapt.

www.dgb.earth/nl/

De opvolger van de bosgrondverkopers voor vele €/ vierkante meter
Bert12345
0
Het was grappig. Je kan obligaties kopen en je krijgt dan 8% rendement per kwartaal uitbetaalt. Deze 20% is weer voldoende om de banken over te halen om 80 te lenen. Jouw 20% is dus een achtergestelde lening en fungeert als EV.

Harry zegt nog voorzichtig dat het rendement wel veel is.

Wie daar intrapt, is zijn geld ook niet waard en verdient om opgelicht te worden.
Diede
0
quote:

Bert12345 schreef op 8 mei 2022 21:53:

Het was grappig. Je kan obligaties kopen en je krijgt dan 8% rendement per kwartaal uitbetaalt. Deze 20% is weer voldoende om de banken over te halen om 80 te lenen. Jouw 20% is dus een achtergestelde lening en fungeert als EV.
huh, wat heb jij allemaal gehoord?
Ron Kerstens
1
Ik hoorde onze conman over 2% per kwartaal vertellen, 8% per jaar. Bos planten in verre oncontroleerbare landen zodat de verse boompjes co2 kunnen afvangen van bijv schuldbewuste vliegpassagiers die daar dan een paar tientjes pp voor overmaken. Als je Selwyn niet kent en je kijkt onbevangen naar hun fraai opgetuigde website zou je er zomaar in kunnen trappen, moet je wel zo dom zijn om hem niet te googelen. Selwyn en vriendin Hilda van der Meulen (ex miss Friesland, toe maar) zullen er ongetwijfeld heel goed aan gaan verdienen, vrees alleen dat na een paar kwartaal betalingen het feestje over is, om het over terugbetaling van de hoofdsom maar niet te hebben.
Bert12345
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 8 mei 2022 23:36:

Ik hoorde onze conman over 2% per kwartaal vertellen, 8% per jaar. Bos planten in verre oncontroleerbare landen zodat de verse boompjes co2 kunnen afvangen van bijv schuldbewuste vliegpassagiers die daar dan een paar tientjes pp voor overmaken. Als je Selwyn niet kent en je kijkt onbevangen naar hun fraai opgetuigde website zou je er zomaar in kunnen trappen, moet je wel zo dom zijn om hem niet te googelen. Selwyn en vriendin Hilda van der Meulen (ex miss Friesland, toe maar) zullen er ongetwijfeld heel goed aan gaan verdienen, vrees alleen dat na een paar kwartaal betalingen het feestje over is, om het over terugbetaling van de hoofdsom maar niet te hebben.
Correct, ik formuleer slordig. 8% per jaar en uitbetaalt per kw (2%).
DeZwarteRidder
1
quote:

Bert12345 schreef op 8 mei 2022 21:53:

Het was grappig. Je kan obligaties kopen en je krijgt dan 8% rendement per kwartaal uitbetaalt. Deze 20% is weer voldoende om de banken over te halen om 80 te lenen. Jouw 20% is dus een achtergestelde lening en fungeert als EV.

Harry zegt nog voorzichtig dat het rendement wel veel is.

Wie daar intrapt, is zijn geld ook niet waard en verdient om opgelicht te worden.
Ik geloof nooit dat banken geld gaan lenen aan Peppie op basis van een andere lening.
Bert12345
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 mei 2022 07:27:

[...]

Ik geloof nooit dat banken geld gaan lenen aan Peppie op basis van een andere lening.
Die lening zal achtergesteld zijn en dus fungeren als eigen vermogen. Maar met je eens; dat gaat banken nog steeds niet over de streep trekken. Ponzifraude.
DeZwarteRidder
0
quote:

Bert12345 schreef op 9 mei 2022 07:40:

[...]Die lening zal achtergesteld zijn en dus fungeren als eigen vermogen. Maar met je eens; dat gaat banken nog steeds niet over de streep trekken. Ponzifraude.
De lening heeft geen onderpand, maar wordt zeker niet gerekend tot het eigen vermogen.
DeZwarteRidder
0
DGB lanceert groene obligatie
08-05-2022 10:28 - 8 procent rente per jaar.

(ABM FN-Dow Jones) DGB lanceert een groene obligatie. Dit maakte de ontwikkelaar van CO2-projecten zondagmiddag bekend.

De obligaties hebben een looptijd van 4 jaar en bieden een rendement van 8 procent per jaar, elk kwartaal uitgekeerd.

De obligaties worden uitgegeven om de activiteiten van DGB op te kunnen schalen. Inmiddels heeft het bedrijf een projectpijplijn van meer dan 13,6 miljoen ton CO2-credits.

Door: ABM Financial News.
Bert12345
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 mei 2022 07:48:

[...]
De lening heeft geen onderpand, maar wordt zeker niet gerekend tot het eigen vermogen.
Mss jaarrekeningtechnisch niet, maar als je als schuldeiser achteraan staat in de rij, wordt het makkelijker om geld te lenen van een ander. Immers: de achtergestelde lening dempt jouw risico.

Rabobank maakte hier veel gebruik van (certificaten). Mensen snappen niet, dat ze eigenlijk EV verschaffers zijn,

omroepveldhoven.nl/nieuws/achtergeste...
1.513 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 16:57
Koers 0,516
Verschil -0,002 (-0,39%)
Hoog 0,518
Laag 0,490
Volume 12.915
Volume gemiddeld 8.474
Volume gisteren 2.781

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront