PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL mei 2022 waar gaan we naartoe

2.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Porscheknakker
2
quote:

Dicky schreef op 9 mei 2022 15:55:

[...]

Belachelijke en racistische post. Bovendien een simplistische voorstelling van zaken, die getuigt van zero kennis.
Is niets racistisch aan, is gewoon de realiteit.
Jouw reactie getuigt van struisvogelgedrag zoals zovelen in de EU.
De realiteit niet onder ogen durven te zien, ofwel gewoon ontkennen, soms zelfs tegen beter weten in.
Lees nog maar eens goed wat ik heb geschreven, kopieer het, bewaar het en kijk het over 10-20 jaar nog maar eens na. Dan pas kun je opmerken of mijn post belachelijk en/of simplistisch was. Ik denk, dat je dan een andere mening over mijn post zult hebben.
[verwijderd]
2
quote:

hjs64 schreef op 9 mei 2022 16:42:

[...]
Cijfers waren dan ook gewoon tering slecht, het is niet anders.
Tjsa...maar dit is gewoon niet normaal...Verhagen heeft begin dit jaar nog gouden bergen beloofd. Een grote leugen.
ODracing
1
Kan allemaal wel slecht zijn maar we zijn al bijna de helft gedaald sinds vorig jaar mei. Dus iets met ingecalculeerd in enige vorm. Jaar geleden stonden we op € 5,-. Deze correctie is te bizar en slaat nergens op. Na verhoging van de postzegelprijs is straks een postzegels duurder dan een aandeel. Bullshit gewoon, omdat het blijkbaar kan
trab33
0
quote:

Concrete schreef op 9 mei 2022 15:37:

[...]

Sorry Trab maar geloof er niks meer van, Bpost een fiasco, Novacyt een fiasco, Pulm een fiasco en jij koopt steeds op dieptepunt en verkoopt op de max.... Denk dat je dan al lang ergens aan de middenlandse zee lag te dobberen. Dream on boy .
mij hoef je echt niet te geloven ,,,ik post maar wat
Maar komt toch wel heel dikwijls uit hé !!!!! Heb ook wel verliezen geleden hoor zoals bij pulm maar u weet ook dat ik dit nooit te lang laat aanzwellen . Tijdig verlies nemen hoort nu 1 X bij mijn manier van beleggen .
Het leuke van mijn posts is dat je alles fijn kan opvolgen , zowel aan als verkopen geef ik binnen de 5 minuten mee . Laatste was Bpost aankoop op 5.3
.
Was trouwens een post van exact 1 maand geleden ,,,moet wel zeggen dat als je dit niet gelooft er een probleem is . Alles staat er zwart op wit en van de 1e tot en met de laatste letter is uitgekomen
MD2018
0
Benieuwd hoeveel aandelen PostNL opgepikt heeft vandaag. Morgen krijgen we het te zien.. Ik verwacht een record..... Het is lekker goedkoop harken voor PostNL / BofA...

Alle markten staan onderdruk, zie ook Crypto.. gaat ook door het putje. Nee deze dag moeten we maar snel vergeten.

Succes allen. Ik koop gewoon weer meer bij!
GéGé
0
quote:

Engineer Dries schreef op 9 mei 2022 11:06:

Zijn er mensen die durven te gokken wat de komende jaren het dividend gaat zijn bij PostNL met de huidige hoeveelheid EBITDA/Winst/FCF?
gokje ... 0,0
manuss
0
quote:

etap2 schreef op 9 mei 2022 16:49:

[...]Tjsa...maar dit is gewoon niet normaal...Verhagen heeft begin dit jaar nog gouden bergen beloofd. Een grote leugen.
Het is zowel een leugen als het feit, dat zij totaal niet geschikt is voor deze funktie. Dus Herna opstappen!!!
leonardus65
0
quote:

the legend schreef op 9 mei 2022 14:06:

wat ik ook niet snap nieuw distrubutiecentrum bouwen in Hoogeveen lijkt mij niet nodig met deze aantallen!
Lijkt mij vrij logisch, lange termijn planning. Hoe(lang) de oorlog met Rusland gaat aflopen, weet niemand. Het is soms jaren zoeken voor een goede lokatie. Volume pakketen gaat wel weer omhoog.
leonardus65
0
quote:

manuss schreef op 9 mei 2022 17:32:

[...] Het is zowel een leugen als het feit, dat zij totaal niet geschikt is voor deze funktie. Dus Herna opstappen!!!
Ja iedereen wist dat corona eraan kwam, en dat de Russen niet zouden stoppen bij de Krim stond in de sterren geschreven.
leonardus65
0
quote:

MD2018 schreef op 9 mei 2022 17:17:

Benieuwd hoeveel aandelen PostNL opgepikt heeft vandaag. Morgen krijgen we het te zien.. Ik verwacht een record..... Het is lekker goedkoop harken voor PostNL / BofA...

Alle markten staan onderdruk, zie ook Crypto.. gaat ook door het putje. Nee deze dag moeten we maar snel vergeten.

Succes allen. Ik koop gewoon weer meer bij!
Wat denk jij dat Q2 gaat doen? Er is toch wel een kans dat de koers nog lager kan.
prinszicht
2
quote:

boll schreef op 9 mei 2022 16:34:

[...]

Externe oorzaken, welke dan??

Hoe kan je ebit van 13,7 %terugvallen naar 3,3%. Dan begrijp je niet hoe je moet ondernemen.

Vorig jaar Q1 80 miljoen ebit zonder corona effect, nu 33 miljoen. Heb me er nog niet echt in verdiept maar ik vind t knap om dit voor mekaar te krijgen, het scheelt niet een paar miljoen maar bijna 50 miljoen.
Ja, 50 miljoen. Dat is winst en geen omzet. En dan volharden in een soort van rampenscenario waarbij de oorlog de oorzaak is. Dit terwijl je dagelijks toegang hebt tot je omzet, winst en marge data. Dezelfde data waarmee je in staat bent om exact aan te geven hoe goed het gaat tijdens Corona, zie de positieve trading updates van de afgelopen jaren. Maar die data kun je niet naar voren halen tijdens een ava halverwege april. Anders krijg je de handen niet op elkaar en vervelende vragen voor je kiezen. Maar een paar weken later ben je 50 miljoen winst kwijt!? Op het moment dat we kunnen of mogen genieten van het dividend.

Wij zijn het kanonnenvoer. Ingecalculeerde schade die je voor een riant salaris op de koop toe neemt. En dan kom je op deze dag op tv met een zwak verhaal over België. Als mosterd na de maaltijd. Proost!
Porscheknakker
0
quote:

etap2 schreef op 9 mei 2022 17:20:

Zo alles eruit en vol naar ASML, beter voor lange termijn.
ASML: € 486,750 -7,18%
Is reeds gedaald vanaf een koers ad. € 777,500.
Zit dus in een behoorlijke dalende lijn.
De tech-aandelen liggen er niet goed bij.
Ik denk, dat je beter ff had kunnen wachten totdat er een steun wordt bereikt.
Alleen de vraag is, waar ligt die steun en de steun voor de overige tech-aandelen ?
Voor ASML rond de € 310,00 ???
Succes gewenst met jouw beslissing.
Bikkel
0
[verwijderd]
0
quote:

De Porscheknakker schreef op 9 mei 2022 18:08:

[...]

ASML: € 486,750 -7,18%
Is reeds gedaald vanaf een koers ad. € 777,500.
Zit dus in een behoorlijke dalende lijn.
De tech-aandelen liggen er niet goed bij.
Ik denk, dat je beter ff had kunnen wachten totdat er een steun wordt bereikt.
Alleen de vraag is, waar ligt die steun en de steun voor de overige tech-aandelen ?
Voor ASML rond de € 310,00 ???
Succes gewenst met jouw beslissing.
M'n vrouw heeft nog ruim voor een ton belang in PNL. Uiteraard door mijn antennes. Ik vind het goed. ASML is een aandeel waar je op kunt bouwen. Zie resultaten.
gpjf
0
Morgen misschien ook nog een vervelend dagje want die telt ook nog mee voor het gewogen gemiddelde.
gpjf
6
AMSTERDAM - De top van PostNL heeft de aandeelhouders de afgelopen tijd op het verkeerde been gezet. Maandag kwam het postbedrijf met een winstwaarschuwing, nadat een paar maanden geleden de winstverwachting juist was opgevoerd. Het aandeel kelderde maandag met 13% tot €2,69. De timing van de waarschuwing is opvallend, zegt econoom Jasper Jansen van de Vereniging van Effectenbezitters. „We hadden de hoop dat het gedaan zou zijn met de winstwaarschuwingen, die voorheen om de zoveel tijd door PostNL werden gedaan. Maar dit is het bewijs dat de PostNL-top geen grip heeft op de bedrijfsvoering en resultaten. PostNL leek de weg omhoog gevonden te hebben, maar is weer terug op aarde.

PostNL beloofde vorig jaar een brutobedrijfswinst van €210 miljoen per jaar, maar verlaagt dat nu naar minimaal €170 miljoen per jaar. Jansen wijst erop dat de top drie weken geleden bij de aandeelhoudersvergadering tamelijk luchtig deed over bijvoorbeeld de effecten van de oorlog in Oekraïne, in relatie tot de waarschuwing die maandag volgende. Toen wist het management ook al hoeveel pakketjes er waren verstuurd in het eerste kwartaal. PostNL zegt in een reactie dat het ’heel transparant’ is geweest over de tijdelijkheid van de coronapakkethausse

Het blijkt dat het volume met 20% is gedaald, en dat zou vooral te maken hebben met corona en een mogelijke dreiging van een recessie. „Uit data blijkt dat consumenten veel minder hebben besteld in het eerste kwartaal, omdat een jaar eerder sprake was van een lange lockdown waardoor de winkels gesloten waren. Dat leidde toen tot een sterke toename van het aantal bestellingen. Nu heeft de consument het geld vanaf maart laten rollen in de winkelstraat in het eerste kwartaal”, zegt transporteconoom Albert Jan Swart van ABN Amro.

Maar los van het corona-effect houdt PostNL rekening met een lagere natuurlijke groei door e-commerce dan eerst voorspeld. „Aandeelhouders worden door PostNL op het verkeerde been gezet. Ze hebben de groei van het aantal pakketjes na corona overschat, kampen met hogere brandstofkosten en tegelijkertijd dure investeringen gedaan. Nu zit PostNL in een dubbele klem”, analyseert Jansen. PostNL zegt in een reactie dat er vanaf het eerste kwartaal ’heel veel gebeurd in de wereldwijde politieke en economische situatie’. „Dat geldt voor vrijwel elk bedrijf, binnen en buiten onze sector.”

Vorig jaar werd er voor het eerst weer dividend uitgekeerd, nadat PostNL jarenlang worstelde met een negatief eigen vermogen. De afgelopen maanden kwam PostNL negatief in het nieuws omdat er minderjarigen in hun pakketcentra in België zouden werken en sprake zou zijn van ’mensenhandel’. Het postbedrijf werpt alle beschuldigen van zich af. Er is momenteel nog juridisch onderzoek gaande naar de Belgische vestigingen, en PostNL wacht dat af, aldus een woordvoerder.

Het management van PostNL in België zat enige tijd vast, nadat er eind november al een aantal depots waren gesloten. Jansen denkt dat dit vooralsnog geen invloed heeft op bedrijfsvoering in het eerste kwartaal. „We weten nog weinig over wat er nu precies gaande is in België. Maar op de lange termijn kan een negatieve uitkomst van het onderzoek wel degelijk gevolgen hebben, want PostNL ziet België als een groeimarkt”, zegt Jansen.

De VEB wijst in het verband van de winstwaarschuwing ook nog op iets anders: de focus van de top van PostNL. Dinsdag stemt de VEB tegen de benoeming van topvrouw Verhagen als commissaris bij Philips. Het aantal bijbanen is de beleggersclub een doorn in het oog. „Herna Verhagen aanvaardt dit commissariaat in goed overleg met de raad van commissarissen van PostNL. De rvc achtte Herna er toe in staat deze nevenfunctie te combineren met haar werkzaamheden bij PostNL en is er trots op dat Herna hiervoor gevraagd is”, meldt PostNL

Jansen vraagt zich af wat de toegevoegde waarde is van de PostNL-topvrouw bij het technologieconcern. „Philips heeft grote problemen met het apneu-dossier. Verhagen zit ook al bij ING, een bank is een complex bedrijf en ING worstelt met de witwascontroles. Het is niet verstandig om twee zware commissariaten aan te nemen, terwijl je eigen bedrijf grote uitdagingen heeft
gpjf
4
Verhagen is bezig te vertrekken, alles wijst er op. Ze wordt werkelijk uitgek…door de beleggers, ze bakt er helemaal niks van en ik denk dat de druk steeds groter wordt om te vertrekken. Ze sprokkelt nu commissariaten bij elkaar en stapt dan op. Man wat zullen beleggers blij zijn dat we van takkenwijf af zijn .Heb julie die coupe van haar gezien , tsjonge daar kan je toch niet mee voor de dag komen ( geintje zal ik er maar bij zeggen)
2.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront