Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

15.650 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Kinghe
0
Luna 2 eurocent hahaha..

Er zijn gwn munten die men niet in de top10 wil hebben.
Ze hebben inmiddels geen BTC meer enkel nog wat Avax, Luna en UST.

Je kon wel een aantal keren een x2 tot x5 doen met Luna vndg en gisteren + onvoorstelbare % rendementen halen met shorts op alle crypto's. Wat maakt het dan uit dat BTC 50% daalt?

RIP
[verwijderd]
0
quote:

JdeFL schreef op 12 mei 2022 12:14:

De crytofielen zijn weer in hun gat gebeten...
Probleem met de timing van posten is dat als crypto een boost krjigt bvb. van Musk en als een raket boven de 50k gaat, dan posten ''t is eigenlijk gebakken lucht', dan wordt je door de cryptofielen gewoon weggelachen. En als het laag staat en je schrijft zoiets, dan is het blijkbaar omdat o.a. ikzelf er blijkbaar niets van begrijp, en dringend wat moet bijlezen.
Dus timing heeft geen belang, een beetje tegen crypto komt toch nooit goed aan bij sommigen.
In een ander forum, crescent, heb je optionauten (schiet er nog maar ene over), die vindt het hoogst vermakelijk als je iets post als de zon schijnt, in het week-end, of een feestdag,.... Zoiets bedoel ik.
't Is niet wanneer je het zegt, 't is de inhoud waarnaar gekeken moet worden.
'k Ken er ene die er kocht aan 400$... nog niet zo lang geleden... dus 50.000? Hola, zeg,...
Lekker schreeuwen BTC gaat naar nul en als je dan weerwoord krijgt, beledigd zijn...
[verwijderd]
0
Nou ja, faites vos jeux dan maar. Waar gaat de prijs naartoe? Wat wordt de bodem? Gaat de prijs ooit nog boven de 50k uitkomen? Ik hoor graag uw mening, geachte mede forumleden.
JdeFL
0
quote:

Enzo123 schreef op 12 mei 2022 16:06:

[...]
Lekker schreeuwen BTC gaat naar nul en als je dan weerwoord krijgt, beledigd zijn...
Ook weer helemaal niet waar. Aparte stijl die cryptofielen..... Helpt het?
[verwijderd]
0
quote:

JdeFL schreef op 12 mei 2022 16:38:

[...]

Ook weer helemaal niet waar. Aparte stijl die cryptofielen..... Helpt het?
Ik begrijp je even niet, wat zou waartegen moeten helpen?
[verwijderd]
0
Wel grappig al die koosnaampjes waarmee men hier altijd weer op de proppen komt. Cryptogekkies, crypto believers en nu weer cryptofielen,
voda
0
Crypto's in vrije val: dit is er aan de hand
RTL Nieuws - 29 minuten geleden

Beleggers in crypto's als Bitcoin en Ethereum beleven ongekend waardeloze maanden. Bitcoin verloor sinds november 58 procent van zijn waarde. Ethereum doet het met een min van 60 procent nog slechter. Waarom gaat het in vredesnaam opeens zo slecht?

© SIPA
Een man houdt een bitcoinlogo omhoog voor Wall Street.

Dat cryptomunten soms grote sprongen omhoog en naar beneden maken, is op zichzelf geen nieuws. Maar dit jaar gaat het wel buitengewoon slecht. Honderden miljarden aan waarde zijn verdampt en de paniek is compleet.

Hoe komt dat?
Op dit moment is de grote boosdoener een cryptomunt waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord: TerraUSD. TerraUSD is een zogenaamde stablecoin: een cryptomunt die zo is ontwikkeld dat hij een vaste waarde heeft. In het geval van TerraUSD is dat 1 dollar.

De munt heeft in theorie een zeer stabiele waarde, waardoor hij zich erg goed leent als tussenstop bij het wisselen van de ene naar de andere cryptomunt. Omdat cryptomunten vaak niet direct inwisselbaar zijn voor elkaar, heb je zo'n tussenstop nodig. Je verkoopt cryptomunt A en krijgt daar TerraUSD voor terug. En daarmee koop je vervolgens de cryptomunt B die je wil hebben. Of dat doet een tussenpartij voor je.

Stablecoins zijn dus erg belangrijk om de cryptomarkt te laten functioneren. En dat is nu precies wat er mis gaat. Want TerraUSD is op dit moment verre van stabiel en dus onbruikbaar als tussenstation.

Ok, maar wat is nu het probleem?
Dat TerraUSD tot nu toe een stabiele koers had, komt door de wisselwerking met een andere cryptomunt die speciaal daarvoor is ontwikkeld: de Luna. Hoe dit precies werkt, lees je helemaal onderaan.

"Het idee is al heel ingewikkeld", zegt Teunis Broossens, crypto-expert bij ING. "Je begint met niks, maakt twee munten en je gaat een van de twee stabiel houden door een algoritme te laten handelen in die andere munt."

"De cruciale veronderstelling waarop dit drijft, is dat mensen die Luna willen hebben. En dat die Luna dus wat waard is. Dat gaat heel lang goed, zolang iedereen vertrouwen heeft. Maar als er dan een keer een barstje in dat vertrouwen komt, dan denken mensen: die Terra vertrouw ik niet, maar die Luna vertrouw ik net zo min", schetst Broossens het probleem.

Het gevolg is dat de handel die nodig is om de TerraUSD op 1 dollar te houden niet meer plaatsvindt. "En dan kan het dus heel hard gaan." Op het moment van schrijven was de 'stabiele munt' nog maar 47 dollarcent waard. Minder dan de helft van de waarde die hij moet hebben dus.

Dat betekent dus dat TerraUSD op dit moment onbruikbaar is als smeerolie van de cryptomarkt, die daardoor dus piept, kraakt en vastloopt.

Waarom daalt Bitcoin juist zo hard?
Logisch dus dat crypto's over de hele linie dalen. Maar dat juist ook de Bitcoin er zo ongenadig hard van langs krijgt als de TerraUSD het laat afweten, heeft nog een extra reden, legt Broossens uit.

De initiatiefnemers achter Terra zagen al aankomen dat zo'n 'algoritmische stablecoin' zijn waarde misschien niet vast kan houden in tijden van crisis. Daarom heeft het bedrijf een flinke Bitcoinreserve opgebouwd.

"Zodat ze in tijden van crisis Bitcoin kunnen verkopen en daarmee terra kunnen terugkopen, om op die manier terra op 1 dollar te houden", aldus de bankier. "Klinkt fantastisch, totdat de aanval op zo'n munt zo groot is dat je heel veel Bitcoin moet gaan verkopen."

Dat blijkt niet genoeg om de terra op een dollar te houden, maar het is wel zo veel dat de Bitcoinkoers daalt omdat er zo veel aanbod op de markt wordt gebracht. Gevolg: nog verder dalende koersen.

Anders nog iets?
Zeker weten. Op dit moment staan eigenlijk alle seinen op rood voor crypto's. Centrale banken verhogen de rente om zo de inflatie te drukken, en ook dat wordt als ellendig gezien voor risicovolle beleggingen. Ten eerste wordt het lenen van geld er duurder van, en dus vloeit er minder geld naar crypto's. Bovendien worden minder risicovolle beleggingen relatief interessanter.

Plat gezegd: als je ook weer geld kan verdienen met spaargeld of staatsobligaties, is er minder reden om het in risicovolle beleggingen als Bitcoins te stoppen. De dreigende renteverhogingen zorgen dan ook voor extra spanning: "Er is extreme angst in de cryptomarkt", zegt een analist van GlobalRock daarover tegen Bloomberg.

En dan gaat het ook nog eens mis bij Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS. Het bedrijf is sinds november zo'n 85 procent van zijn beurswaarde kwijtgeraakt. Gisteren bleek dat de omzet van Coinbase in elkaar is gezakt, omdat veel minder mensen handelen via het platform, nu de hype even helemaal weg is. Er werd zelfs 430 miljoen dollar verlies in de boeken gezet.

Alles bij elkaar is de misère nu zo groot dat er in een dag tijd liefst 200 miljard dollar aan cryptowaarde is verdampt, schrijft Bloomberg.

Voor de cryptonerds: hoe werkt TerraUSD?

De bedenkers van TerraUSD bedachten nóg een cryptomunt, de Luna. De wisselwerking tussen die twee moet ervoor zorgen dat TerraUSD 1 dollar waard blijft. De regel daarbij is dat je altijd 1 dollar aan Luna kunt inwisselen voor 1 TerraUSD.

Stel, de TerraUSD is iets 'te veel' waard, meer dan een dollar dus. Op dat moment kun je 1 dollar aan Luna inwisselen voor 1 TerraUSD via het platform. Dat is aanlokkelijk, want je maakt dus winst op die transactie: voor Luna's te waarde van 1 dollar koop je namelijk iets dat nét iets meer waard is dan een dollar.

Bij die transactie wordt er een nieuwe TerraUSD gemaakt en er verdwijnt een Luna. Het gevolg: de Terra daalt met iedere transactie in waarde, omdat er steeds meer Terra's in omloop komen.

De transacties leveren geld op zolang de waarde van Terra hoger is dan 1 dollar, en handelaren blijven die transacties dus uitvoeren tot de waarde weer precies 1 dollar is. Zo zou de waarde van de stablecoin dus daadwerkelijk stabiel moeten blijven op (bijna) een dollar.

Dit mechanisme werkt andersom ook, als de TerraUSD minder dan een dollar waard is. Voor 1 TerraUSD krijg je dan Luna’s ter waarde van 1 dollar. Bij die transactie wordt juist een TerraUSD vernietigd, waardoor het aanbod afneemt en de waarde stijgt, idealiter tot precies 1 dollar.
JdeFL
0
quote:

Enzo123 schreef op 12 mei 2022 16:59:

[...]
Ik begrijp je even niet, wat zou waartegen moeten helpen?
'k Heb al een tijdje het gevoel dat je het niet begrijpt. Het zal gewoon waar zijn..
[verwijderd]
0
quote:

JdeFL schreef op 12 mei 2022 17:55:

[...]

'k Heb al een tijdje het gevoel dat je het niet begrijpt. Het zal gewoon waar zijn..
Ik denk dat ik het beter begrijp dan jij denkt... maar ik ben hier dan ook al wat langer.
ArnoNieme
0
Voor wat het waard is; ik ken mensen die hebben crypto, maar willen eigenlijk gewoon geld.
Straddleman
1
quote:

Enzo123 schreef op 12 mei 2022 17:03:

Wel grappig al die koosnaampjes waarmee men hier altijd weer op de proppen komt. Cryptogekkies, crypto believers en nu weer cryptofielen,
Je vergeet haters.
Zaphod Beeblebrox
0
Allemaal flink bijgekocht, jongens? Een heleboel staat 20% in de plus. Decentraland zelfs +45%. Of hebben jullie alleen je goedkope gal en onbenul gespuwd?
JdeFL
0
quote:

voda schreef op 11 mei 2022 13:30:

...
Het aantal actieve gebruikers nam in het eerste kwartaal dan ook flink af, van 11,4 naar 9,2 miljoen. De handelsvolumes daalden naar 309 miljard dollar, tegenover 547 miljard een kwartaal eerder.
...
2.2M gebruikers minder. 't Zijn zo'n zaken die bepalend zullen zijn.
Het gal spuwen, over Buffett bvb. .... en 'ik ben hier al langer', wel toen ik in mijn laatste jaar lagere zat, was daar ook een jongen bij die daar al langer zat. 't Is niet de beste referentie.
Na een duik van 60% vanaf zijn top een winst van 7.5%. Bravo! Goed gedaan.
DeZwarteRidder
1
Shake-out

'Het is voor mij glashelder dat er een sterke shake-out moet komen', zegt Wim Boonstra, hoogleraar economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. 'Er zijn nu meer dan 18.000 cryptomunten, en daar zit ongelooflijk veel bagger tussen: te lokaal, frauduleus, irrelevant. Dat onderscheid is voor de niet-ingewijde heel moeilijk te maken.'

Opvallend is dat ook zogenoemde stablecoins in waarde dalen, alhoewel ze in een vaste verhouding inwisselbaar zijn tegen (meestal) de dollar. Stablecoins gelden als het cement van de cryptohandel, omdat ze koop- en verkoop van digitale valuta's mogelijk maken zonder tussenkomst van reguliere munten — een rol die belangrijker wordt naarmate de cryptohandel groeit.

'De stablecoins worden in theorie voor 100% gedekt met regulier geld', zegt Boonstra daarover. 'Wat dat betreft zijn ze te vergelijken met geldmarktfondsen, waar geld tijdelijk veilig wordt geparkeerd in kortlopende staatsobligaties met een lage rente. Als zo’n stablecoin in waarde daalt, dan weet je dat het verkeerd in elkaar zit.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1439353/stor...
[verwijderd]
0
quote:

Enzo123 schreef op 12 mei 2022 16:17:

Nou ja, faites vos jeux dan maar. Waar gaat de prijs naartoe? Wat wordt de bodem? Gaat de prijs ooit nog boven de 50k uitkomen? Ik hoor graag uw mening, geachte mede forumleden.
Niemand? Nou dan doe ik maar een gooi. Ben er nog niet zeker van dat de bodem nu gezet is, worst case scenario is een bodem rond de 15k. Over 2 jaar is de 100K geraakt. Minder positief ben ik over de alt market. Dit is een loterij geworden door de enorme hoeveelheid cryptos die we nu hebben en de vele scams die daarbij zitten. Je ziet bij bijna alle alts lagere toppen en lagere bodems. Zeker als je naar de BTC prijs kijkt, wat iedereen m.i. zou moeten doen in plaats van naar de dollarprijs te kijken. Uiteindelijk is BTC de enige crypto die hogere bodems en toppen neer blijft zetten.
Riding the Tiger
0
Zaphod ; crypto herstelt maar het is toch effe schrikken dat de instorting van Terra Luna zo'n grote impact had op BTC en de rest. Dat is toch een zwakker punt van crypto : te grote volatiliteit. BTC was effe op weg naar 28.000 $ en de stop losses vlogen in het rond. Ik vermoed dat iedereen die crypto had toch wel even de billen dichtkneep gisteren.

Om geloofwaardiger te zijn zou enige stabiliteit toch wenselijk zijn.
[verwijderd]
1
quote:

Riding the Tiger schreef op 13 mei 2022 09:18:

Zaphod ; crypto herstelt maar het is toch effe schrikken dat de instorting van Terra Luna zo'n grote impact had op BTC en de rest. Dat is toch een zwakker punt van crypto : te grote volatiliteit. BTC was effe op weg naar 28.000 $ en de stop losses vlogen in het rond. Ik vermoed dat iedereen die crypto had toch wel even de billen dichtkneep gisteren.

Om geloofwaardiger te zijn zou enige stabiliteit toch wenselijk zijn.

Nope, we hebben wel hardere klappen meegemaakt met de BTC prijs. Ik zag de bodem overigens op $ 26,500. BTC zal weer herstellen, of dat ook voor de andere cryptos geldt is de vraag.
15.650 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 14:32
Koers 66.082,09
Verschil -483,43 (-0,73%)
Hoog 67.249,02
Laag 65.890,77
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront