Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 ... 3158 3159 3160 3161 3162 » | Laatste
Riding the Tiger
0
Baudet is dus een Russische spion.

Hij zal aan de andere kant van het tralies moeten plaatsnemen. En dat is niet ironisch bedoeld.
DeZwarteRidder
0
Het is eigenlijk verbazingwekkend hoeveel er nog van de Azovstalfabriek overeind staat; blijkbaar is deze fabriek erg stevig gebouwd:

twitter.com/i/status/1525789243041251328
Freemoneyforever
0
quote:

Riding the Tiger schreef op 15 mei 2022 16:18:

Baudet is dus een Russische spion.

Hij zal aan de andere kant van het tralies moeten plaatsnemen. En dat is niet ironisch bedoeld.
Laten ze dan deze zaak eens met voorrang onderzoeken, o.a. Zembla komt met feiten, maar waar zijn onze ridders van het rechtssysteem, die financiering tot op de draad uitzoeken, en voor de rechter brengen? Hoogstwaarschijnlijk was de Russische financiering van Baudet illegaal.

Zo lang daar niets aan gebeurt, faalt (de leiding van) ons rechtssysteem.
DeZwarteRidder
0
Russian ambassador to US hints at split in the Kremlin over Ukraine war: Hardline diplomat implies some Moscow officials want to pull back invading troops and 'repent'

Anatoly Antonov said America is secretly giving Putin terms of negotiation
He implied some inside the Kremlin are ready to give up the fight in Ukraine

The senior diplomat stressed he was not among those willing to capitulate

His comments come as Russia fails to make significant progress in Ukraine

By Will Stewart and Chris Jewers For Mailonline and Afp

Published: 13:03 BST, 15 May 2022 | Updated: 13:03 BST, 15 May 2022

The Russian ambassador to the US has sensationally hinted at a split in the Kremlin hierarchy over Vladimir Putin's invasion of Ukraine.

Speaking on Russian state TV, envoy Anatoly Antonov said America is secretly giving the Kremlin the terms of negotiations to halt the brutal fighting.

This comes amid a clear failure by the Russian army to make significant new progress in its push to invade areas of eastern Ukraine, after Moscow's forces changed tactics to focus on the region following earlier failings around Kyiv.

Antonov, 67, implied that some inside the Kremlin's power structures are ready to give up the fight, move back invading troops and even 'repent' - while stressing he was not among those willing to capitulate.

The senior diplomat - seen as a hardliner - said: 'The Americans are pushing us into negotiations, but with certain conditions.

'I would specify three of them,' he said. 'First, to stop military action as part of the special military operation. Second, to move our troops back to where they were before 24 February.' The third, he said, is 'to repent for everything we have done'.
Rowi62
1
Kijk nou eens naar Duitsland. Daar is het probleem met de SPD en de innige band met Putin en GAZPROM veel groter. Of Frankrijk waar willens en wetens na 2014 door is gegaan met leveringen aan het RU leger. Bodet heeft hier in NL niets te vertellen gelukkig.
DeZwarteRidder
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 15 mei 2022 16:29:

[...]
Laten ze dan deze zaak eens met voorrang onderzoeken, o.a. Zembla komt met feiten, maar waar zijn onze ridders van het rechtssysteem, die financiering tot op de draad uitzoeken, en voor de rechter brengen? Hoogstwaarschijnlijk was de Russische financiering van Baudet illegaal.

Zo lang daar niets aan gebeurt, faalt (de leiding van) ons rechtssysteem.
Als de Russen zijn boeken gekocht hebben (dat is wat ik denk), dan is de grote vraag of dit illegaal is of niet.

Hier is geen jurisprudentie over.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 mei 2022 16:28:

Het is eigenlijk verbazingwekkend hoeveel er nog van de Azovstalfabriek overeind staat; blijkbaar is deze fabriek erg stevig gebouwd:

twitter.com/i/status/1525789243041251328
Tsja da's bij een lekke band ook :)
matad
1
quote:

Freemoneyforever schreef op 15 mei 2022 14:48:

[...]
www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/kreml...

hieruit:
Maar in 2020 onthult Zembla in de uitzending ‘Baudet en het Kremlin’ vertrouwelijke appberichten van Baudet. Daaruit blijkt dat hij banden heeft met het Kremlin. Waarom komt er nu pas een onderzoek, waarom was de Tweede Kamer al niet eerder gealarmeerd?

Wie zijn dan we? Bij dat we voel ik me niet. De laatste Tweede Kamerverkiezingen waren op 17 maart 2021

Ook was in militair-strategische kring allang bekend dat Poetin een wrede autocraat is. Maar de "gasrotonde" en andere schandelen, zoals de zuidaswitwasmachine voor oligarchen is ondersteund door de leiding van ons land. U verwees eerder in deze draad ook naar Bill Browder, die al sinds 2011 de misstanden en gruwelijkheden van Poetin wereldkundig maakt.
AB tje. Heel veel politici hebben boter op het hoofd en dan vnl. in West Europa.
Met dank aan de VS, Canada en het UK bestaat de Oekraïne nog steeds.
Kijk eens even naar de miljarden die alleen de VS al geeft. De rest geeft een fooi.
closer
2
quote:

Freemoneyforever schreef op 15 mei 2022 15:53:

Rutte wil niet dat Oekraïne toetreedt tot de EU of de NAVO

De speech van Mark Rutte voor het Oekraïense parlement past in een patroon, vindt Hans van Soest, politiek commentator van het AD. Volgens Van Soest volgt Ruttes speech de lijn van de Franse president Emmanuel Macron, huidig voorzitter van de Europese Unie, zoals hij die uittekende vorige week maandag.

Macron sprak toen over de toekomst van Europa, waarin hij schetste dat er buiten de Europese Unie (EU) een schild zou moeten zijn van landen die weliswaar geen lid zijn van de EU, maar die wel tot de Europese familie behoren.

Olaf Scholz, bondskanselier van Duitsland, noemde het een “interessant idee”. Nederland heeft nog niet formeel gereageerd op de speech van Macron, maar is er eveneens zeker geen voorstander van dat Oekraïne toetreedt tot de Europese Unie, zegt Van Soest.
Gekunstelde trucs

“Je kunt ook niet zomaar marchanderen met de regels voor toetreding. Dat hebben we in het verleden wel gedaan, toen we er in één klap tien Oost-Europese landen bijhaalden die er niet allemaal klaar voor waren. Dat gaan we niet meer doen.” Daarnaast hebben we ook heel duidelijk gezegd: we gaan niet in Oekraïne vechten, en Oekraïne zal geen lid worden van de NAVO.

Volgens Marianne van den Anker, ombudsman in Rotterdam, zijn we daarmee eigenlijk stiekem een beetje Oekraïne aan het opofferen. “We krijgen allemaal van dit soort gekunstelde trucs en sturen via de achterdeur nog wat wapens.” Maar wel met de gedachte, “laat het maar lekker daar blijven”, aldus Van den Anker.

www.nporadio1.nl/nieuws/politiek/4b0e...
"Macron sprak toen over de toekomst van Europa, waarin hij schetste dat er buiten de Europese Unie (EU) een schild zou moeten zijn van landen die weliswaar geen lid zijn van de EU, maar die wel tot de Europese familie behoren."

Komt me bekend voor. Zo ken ik een dictator die een schild van (min of meer familiaire) landen om zijn rijk heen had en helemaal op tilt slaat nu dat schild dreigt te verdwijnen.

Ik zie niet waarom de EU zo'n aanpak zou moeten nabootsen. Die Marianne van den Anker heeft groot gelijk.
DeZwarteRidder
0
quote:

Bowski schreef op 15 mei 2022 16:42:

[...]
Tsja da's bij een lekke band ook :)
Een rare en onzinnige vergelijking.
Freemoneyforever
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 mei 2022 16:37:

[...]

Als de Russen zijn boeken gekocht hebben (dat is wat ik denk), dan is de grote vraag of dit illegaal is of niet.

Hier is geen jurisprudentie over.
www.ftm.nl/artikelen/europese-commiss...

15 september 2017·clock 3 MIN
Europese Commissie wil af van dubieuze donaties aan partijen

Vandaag licht de Europese Commissie een voorstel toe om de Europese partijfinanciering te hervormen. De Commissie wil onder meer af van de dubieuze donatiecircuits die Apache onderzocht. In die circuits doen mensen of bedrijven een donatie aan een Europese partij of stichting en krijgen er dan van diezelfde partij een contract betaald met Europese partijsubsidies voor terug.

Om als Europese partij of stichting subsidies te kunnen verkrijgen moet men kunnen aantonen dat men over een achterban beschikt. Daarvoor riepen de Europese instanties een systeem van donaties in het leven. Partijen en stichtingen moesten voor 15 procent eigen middelen voorzien komende uit donaties en lidgelden, om dan voor de overige 85 procent gesubsidieerd te worden door het Europese Parlement. De regelgeving rond de donaties zorgde echter voor een hele reeks achterpoortjes die aanleiding gaven tot dubieuze circuits met subsidiegeld.

Apache, NRC en het Poolse Gazeta Wyborcza berichtten eerder al over zulke circuits binnen de Europese conservatieve partij (ACRE) en haar stichting (New Direction), opgericht door Lijst Dedecker, en waarvan onder meer de Britse Conservatieven, de Poolse regeringspartij PiS, en de AKP van Erdogan lid zijn.

Uit onderzoek van Apache bleek dat individuen en organisaties gelinkt aan Lijst Dedecker en de denktank Libera doneerden aan de Europese conservatieven en dat Libera, of mensen gelinkt aan Libera, daarvoor opdrachten betaald met Europese subsidies voor terugkregen.

"Ook het Forum voor Democratie van Thierry Baudet zou van het circuit geprofiteerd hebben"

Mede omwille van onze artikelenreeks rond de club van Farage (IDDE, ADDE) en de conservatieven (ACRE) wil de Europese Commissie de wet rond partijfinanciering aanpassen. Van Libera maken onder meer Boudewijn Bouckaert (voormalig Vlaams Parlementslid voor LDD), Marc Cools (criminoloog aan de VUB en de Ugent) en David Neyskens deel uit. Ook het Nederlandse Forum voor Democratie van Thierry Baudet zou van hetzelfde circuit geprofiteerd hebben. Apache bracht ook de donatie-subsidie circuits aan het licht bij de Europese partij van Nigel Farage (ADDE, IDDE) waarbij de donateurs uit een hele reeks Europese landen betrokken waren.

Maar van die circuits wil de Europese Commissie nu dus af. Het ‘eigen vermogen’, waarvan de donaties deel uit maken, wordt terug gebracht tot 10 procent voor Europese partijen en tot 5 procent voor Europese stichtingen.

Door de hoeveelheid ‘eigen vermogen’ te doen dalen verwacht de Europese Commissie dat er minder wanpraktijken zullen ontstaan: ‘Europese politieke partijen en vooral politieke stichtingen hebben moeite om te voorzien in de 15 procent eigen vermogen. De administratie van het Europees parlement werd ook geconfronteerd met sommige dubieuze praktijken, zoals partijen die aan de voorwaarden proberen voldoen door financiële circuits op te zetten.’

'Dit duidt aan dat de eigen middelen van partijen en stichtingen niet voldoen'

Volgens de Europese Commissie werden er in 2015 bij 8 van de 28 Europese partijen zulke circuits aangetroffen. De conclusie van de Commissie is dan ook duidelijk: ‘Dit duidt aan dat de eigen middelen van partijen en stichtingen niet voldoen.’

De voorgestelde hervorming maakt deel uit van een meer algemene hervorming van het Europese partijstelsel en haar financiering. Andere maatregelen die de Commissie voorstelt zouden vooral kleine, rechtse en extreemrechtse partijen in hun begroting treffen. De ‘European Free Alliance’, waarvan de N-VA deel uitmaakt, zou 9 tot 18 procent van haar subsidies verliezen. Het ANMV van het Hongaarse Jobbik zou van 22 tot 44 procent van haar middelen verliezen. Hetzelfde geldt voor het APF van Gouden Dageraad.

Ook Vlaams Belang zou in de klappen delen. De partij die ze deelt met onder meer het Front National van Marine Le Pen zou 0.5 tot 1.5 procent aan middelen verliezen. Gerolf Annemans noemde de nieuwe voorstellen van de Commissie in de De Standaard ‘een discriminatie van meningen’. De Commissie verdedigt de maatregel omdat de nieuwe verdeelsleutels beter zouden aansluiten bij de grootte van de partijen in het Europees Parlement.

Dan is dit naast die boekenverkoop, die u meldt...
Freemoneyforever
0
Het netwerk van Eurosceptische donatieritselaars

Eurosceptische partijen kennen een bont gezelschap aan financiers, die onderling vaak opmerkelijke contacten onderhouden. Neoconservatieven, orthodoxe christenen, nationalisten en radicaal-links: allemaal vinden ze hun weg naar de portemonnee van de Europese politiek.

Samenvatting
  • Voor dit artikel kijken we naar de donateurs achter eurokritische partijen. De reden: we zagen bij meerdere partijen dezelfde donateurs opduiken, die banden onderhouden in onder meer denktanks en opleidingsinstituten.
    Dat heeft deels een ideologische reden: conservatieven, christen-conservatieven, nationalisten en radicaal-linksen hebben soevereiniteit en zelfbeschikking allen hoog op de agenda staan en vinden elkaar in hun kritiek op de Europese Unie.
    Hoewel Euroscepsis vanuit met name rechtse hoek veel aandacht trekt, is het fenomeen zeker geen nieuw of exclusief rechts fenomeen.
    De reden dat evenwel met name de rechtse Eurokritische hoek recentelijk in de kijker staat, heeft een andere reden: conservatieve en ultra-nationalistische partijen gebruikten donaties als middel om met subsidie te frauderen.

www.ftm.nl/artikelen/eurosceptici-don...

Het lijkt er op, dat naast de gesuggereerde boekenverkoop (waar blijkt dat overigens uit, DZR?) donaties een rol spelen bij de financiering en het frauderen van Forum (en ander schorem) Ook hier (b)lijkt laksheid in het rechtssysteem en de (politieke) leiding van het rechtssysteem. Iemand een idee waarom?
luchtschip
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 mei 2022 16:28:

Het is eigenlijk verbazingwekkend hoeveel er nog van de Azovstalfabriek overeind staat; blijkbaar is deze fabriek erg stevig gebouwd:

twitter.com/i/status/1525789243041251328
Ja, deze fabriek is erg stevig gebouwd

In de koude oorlog tijd was Oekraine in Russisch bezit

Men heeft dit staalcomplex aangewend om er een atoombunker van te maken

Dit houdt in sterk verstevigd en extra dikke betonnen muren met ondergronds ( tot grote diepte ) veel schuilplekken en ondergrondse tunnels
Ondergrondse tunnels leiden ook naar plekken buiten de stad voor vlucht en toegangsmogelijkheden

Ondergronds is een groot labyrinth bestaande uit diverse tunnels en schuilruimtes

Alleen een bombardement met oneindig veel zware bommen kan schade toebrengen en dan alleen nog bovengronds

Russische soldaten hebben moeite het complex te benaderen omdat er een veelvoud aan openingen zitten in het complex van waaruit de verdedigers op de Russen kunnen schieten

Door een veelvoud aan tunnels, kunnen de Oekrainse verdedigers op vele plekken boven de grond komen op het 11 km2 grote complex

Blijven bombarderen is voor de Russen de enige mogelijkheid en hopen dat de betonnen en staal constructies het ergens begeven

Wel schijnen er berichten te komen dat een verrader inlichtingen heeft gegeven aan de Russen over de loop van het gangenstelsel

Volgens de berichten hebben de Oekrainse soldaten nog voldoende ammunitie
Echter er is een gebrek an water en voedsel
Ook zijn de medische ruimte verwoest en is er een gebrek aan medicatie materiaal

Simpele wonden kunnen niet genezen en rest er amputatie van ledematen

Er zijn dringende oproepen om ten minste de gewonde soldaten te evacueren, maar Rusland werkt hieraan tot op heden niet mee
luchtschip
0
The prosecutor of the International Criminal Court ICC says 42 investigators will be dispatched to #Ukraine.

Which is the largest deployment ever undertaken by his office

twitter.com/AlisaRuban/status/1525815...

ICC prosecutor Karim Khan: 'In Ukraine, we must seek the facts and establish the truth'

The prosecutor of the International Criminal Court says 42 investigators will be dispatched to Ukraine. He says the conflict shows that 'international law is not considered as an inconvenience, but as a protection for a society and its values.'

lees verder

www.lemonde.fr/en/international/artic...
luchtschip
0
Kalush Orchestra showed a video for the song Stefania, shot in Bucha, Irpin, Hostomel and Borodyanka, destroyed by the Russian army.

They didn't want to publish it before Eurovision not to get accused of politicizing the contest.

The video ends with a call: Stand with Ukraine!

video 2:20 minuut

twitter.com/HannaLiubakova/status/152...
luchtschip
1
Algemene oproep : maak op 16 mei de hashtags op twitter #WarCrimesRussia en #SaveAzovstal trending.

Help Ukraine & give the heroic defenders in Mariupol a voice beyond Azovstal.

Hundreds of Ukrainian soldiers, many with horrifying wounds are holding out in the Azovstal steelworks.

May 16: Urge your politicians to help them & use/get #WarCrimesRussia & #SaveAzovstal trending.

video : 1:06 minuut

twitter.com/GlasnostGone
[verwijderd]
1
Dit gebeurde er vannacht: overwinningssfeer in Oekraïense leger, Poetin zou ‘ernstig ziek’ zijn

De oorlog die Rusland voert in Oekraïne gaat na bijna 3 maanden de ‘derde fase’ in, zeggen leiders in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Volgens hen zal de nieuwste fase zich kenmerken door langdurige gevechten.

Volgens een adviseur van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, Viktor Androesiv, bestond de eerste fase uit pogingen van Rusland om Oekraïne binnen een paar dagen in te nemen. Daarna volgde een fase waarin Rusland de Oekraïense troepen probeerde te omsingelen en in meerdere belegerde gebieden uit te schakelen.

www.ad.nl/buitenland/dit-gebeurde-er-...
[verwijderd]
2
Poetin heeft bloedkanker (leukemie), volgens een oligarch

President Poetin is "ernstig ziek, hij lijdt aan bloedkanker", zou een oligarch met nauwe banden met het Kremlin hebben gezegd.

De oligarch werd medio maart afgeluisterd terwijl hij de gezondheid van Poetin besprak met een westerse durfkapitalist in een opname verkregen door New Lines , een Amerikaans tijdschrift. Dat schrijft The Times.

De Rus zegt in de opname dat Poetin een operatie aan zijn rug heeft ondergaan in verband met zijn bloedkanker, kort voordat hij opdracht gaf tot de invasie van Oekraïne. Hij beklaagt zich erover dat de president "gek" is geworden.

Hij zegt dat er diepe ontevredenheid is in Moskou over de toestand van de economie en, alsof hij namens andere oligarchen spreekt, zegt "we hopen allemaal" dat Poetin sterft.

"Hij heeft de Russische economie, de Oekraïense economie en vele andere economieën absoluut geruïneerd", zegt de oligarch. "Het probleem zit hem in zijn hoofd. Een gek kan de wereld op zijn kop zetten.”

Er wordt gespeculeerd over de gezondheid van Poetin omdat hij bij verschillende gelegenheden mank lijkt te lopen. Tijdens een ongemakkelijke ontmoeting vorige maand met Sergei Shoigu, de minister van Defensie, zag men Poetin zich aan de zijkant van een tafel vastgrijpen.

Medische experts hebben op zijn gezwollen gezicht gewezen en gesuggereerd dat hij steroïden zou kunnen gebruiken, als kankerbehandeling.

New Lines schrijft dat agenten van de Federale Veiligheidsdienst (FSB), de belangrijkste veiligheidsdienst van Rusland, is opgedragen niet te speculeren over de gezondheid van Poetin. Christo Grozev, het hoofd van de Russische onderzoeker bij Bellingcat, zegt dat er een memo is gestuurd naar de regionale chefs waarin hen werd gezegd dat ze speculaties moeten negeren dat de president nog slechts maanden te leven heeft.

"Deze instructie had het tegenovergestelde effect, waarbij de meeste FSB-officieren plotseling gingen geloven dat Poetin inderdaad aan een ernstige medische aandoening lijdt", vertelde Grozev aan New Lines .

Minstens zeven oligarchen zijn de laatste tijd omgekomen onder mysterieuze omstandigheden. Velen hebben hun fortuin dramatisch zien krimpen na de invasie van Oekraïne .

De meest recente dood was van Aleksandr Subbotin, een voormalig directeur van Lukoil, het op een na grootste energiebedrijf van Rusland. De officiële verklaring was dat hij zichzelf vergiftigde met paddengif terwijl hij probeerde te herstellen van een kater.

www.welingelichtekringen.nl/politiek/...

www.uza.be/behandeling/bloedkanker-le...
[verwijderd]
0
Ukraine War: 'Russia has lost a third of their ground forces in Ukraine'

Ed Arnold, former British Army Officer and Research Fellow at the Royal United Services Institute has more on the situation in Ukraine. He said the battle is "effectively over" in Kharkiv and that Ukraine has won the fight in the city.

The UK Ministry of Defence has said that Russia has "lost a third of their forces deployed in Ukraine" and is "unlikely to accelerate their rate of advance in the next 30 days."

Their latest statement came as Russia's offensive in Donbas "lost momentum" and has "fallen significantly behind schedule."

youtu.be/dKBvBA-4gFo
63.227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 ... 3158 3159 3160 3161 3162 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.370,86 +0,42%
 EUR/USD 1,0674 +0,03%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront