Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Triodos certificaten handelsbeperking

444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
objectief
0
quote:

haas schreef op 17 februari 2022 08:25:

[...]

als u denkt dat de triodos -zaak stinkt (en u bent slachtoffer) geef ik u in overweging om deze zaak aan te kaarten bij uw 2ekamerpartij of-lid.
dan krijgt het mss nog publiciteit ?

en heb je daar wat aan? zeker net als het wanbeleid bij de SNS; het management kocht onr.goed in het wilde weg op de top net als iedereen toen. Ook al krijg je gelijk, er komt geen cent van binnen.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

objectief schreef op 21 februari 2022 14:44:

[...]

en heb je daar wat aan? zeker net als het wanbeleid bij de SNS; het management kocht onr.goed in het wilde weg op de top net als iedereen toen. Ook al krijg je gelijk, er komt geen cent van binnen.
De overheid betaalt toch altijd? Met de Volksbank (SNS weer!) hebben ze een prima instrument om al die zielige mensen schadeloos te stellen.

Gewoon net doen alsof je niet kunt lezen en het IQ van een sinaasappel hebt, succes gegarandeerd ;-)
objectief
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 21 februari 2022 14:57:

[...]

Gewoon net doen alsof je niet kunt lezen en het IQ van een sinaasappel hebt.

Succes gegarandeerd!
Hoe doe je dat? carnavalsmasker op??
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

objectief schreef op 21 februari 2022 15:00:

[...]

Hoe doe je dat? carnavalsmasker op??
Zeggen dat je dacht dat het een spaarrekening was en dat je (dus) verkeerd bent voorgelicht. Een prospectus is voor een analfabeet immers niet te lezen.
haas
0
bericht van de Groene Kmerr uit Nederland ?
======================================
Ideologie en winst schuren voor het eerst bij Triodos
Door RUBEN EG

1 uur geleden
in FINANCIEEL
AEX
706.620.44%
AMSTERDAM - Triodos zit voor het eerst in zijn historie in een spagaat tussen de duurzame doelstellingen en het financiële rendement. De bank moet de stilgevallen handel in de eigen klantcertificaten op gang brengen door de handel open te stellen voor derden. Om de waarde niet in te laten storten moet het rendement van Triodos dan wel omhoog. Een bemoedigend resultaat over 2021 komt dan als geroepen.

? ANP/HH
Triodos zit voor het eerst in zijn historie in een spagaat tussen de duurzame doelstellingen en het financiële rendement.
De bank moet de stilgevallen handel in de eigen klantcertificaten op gang brengen door de handel open te stellen voor derden.

www.telegraaf.nl/financieel/122999075...
shaai
0
fd.nl/financiele-markten/1433547/cert...

In het kort
Triodos zag de nettowinst in 2021 fors stijgen tot €50,8 mln.
Ondanks hogere inkomsten en meer besparingen bleef het kostenniveau van de bank zorgwekkend hoog.
Komende jaren hoopt de bank het kostenniveau naar 75 cent te brengen.
MOEdig Voorwaarts
2
Weer een mooi artikel vol met huilverhalen:

Van believer naar boze belegger bij Triodos Bank

fd.nl/financiele-markten/1434072/van-...

"De nieuwe handelsopzet is niets anders dan privé-onteigening van certificaathouders. We worden gedegradeerd tot donateur."

"De certificaten werden aan hem gepresenteerd als een risicoloze belegging. De Triodos-adviseur kwam in die tijd nog bij je thuis."

"Dit was een belegging, geen schenking en zeker geen gift. [..] We zijn misleid."

--------------------------

Tja, hoe konden die mensen nou weten dat er een bepaalde relatie bestaat tussen risico en rendement? Ik vrees dat dit de wel zelf nadenkende belegger weer een hoop (belasting)geld gaat kosten. De Volksbank (what's in a name) lijkt me daar het ideale vehikel voor.
shaai
0
fd.nl/financiele-markten/1434549/trio...

Triodos: 'Wij voelen ons ongemakkelijk bij dit besluit'
Rutger Betlem Pieter Couwenbergh 13:54

### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

Certificaathouders van Triodos wilden dinsdag weten of het inkoopprogramma en de inkoopprijs niet konden worden verhoogd, bijvoorbeeld door het dividend daarvoor te gebruiken. Foto: Peter Hilz/ANP
In het kort

De leiding van Triodos moest dinsdag door het stof vanwege het vastlopen van de handel in certificaten.
Dinsdag ging de belangenbehartiger van de certificaathouders akkoord met een beperkt terugkoopprogramma tegen een forse korting.
Wie wil verkopen moet een korting van 30% accepteren.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1434549/trio...
shaai
0
Willen ze het wiel zelf uitvinden? Waarom duurt het zolang? Waarom gooien ze dit niet gewoon op NPEX??

In mei is er opnieuw een buitengewone vergadering. Dan mogen de SAAT en de certificaathouders zich buigen over de details van het nieuwe handelssysteem. Over de rol en invloed in het nieuwe model kon De Zwaan nog niets zeggen. 'Dat is ons op dit moment ook nog onduidelijk.'
shaai
0
fd.nl (Andre Haag weg)
Triodos verliest opnieuw bestuurslid in woelige periode
Een lid van de raad van commissarissen springt bij om gaten in het bestuur tijdelijk te vullen, nu twee financiële bestuurders kort na elkaar zijn vertrokken.

2 weken terug:
www.banken.nl/nieuws/23797/ad-interim...
shaai
0
www.triodos.com/press-releases/2022/c...

André Haag has decided to step down as Chief Financial Officer (CFO) of Triodos Bank to pursue other options and will leave Triodos Bank on 31 July. Willem Horstmann is willing to temporarily step down from the Supervisory Board of Triodos Bank and will be nominated to take on the role of CFRO on an interim basis.

Jeroen Rijpkema, Chair of the Executive Board and CEO of Triodos Bank:

“Although I regret that André will leave the bank, I respect his decision to look for a new step in his career. André has helped to bring our finance function to a next level and played an instrumental role in solidifying and diversifying our capital base. He has been the driving force behind our successful launch of our first Green Bond last year. We will miss his insightful, sharp and challenging contribution to our decision making. I would like to express my gratitude for his hard work and the results he has achieved and wish him all the best for the next phase of his professional life.”
Heinz
0
quote:

shaai schreef op 30 mei 2022 19:46:

I would like to express my gratitude for (...) the results he has achieved ...
Tja.
wiegveld
1
Triodos brengt zichzelf weer verder in de problemen.

Triodos Bank breekt belofte aan gedupeerde beleggers
Rutger Betlem 09:34


Het Triodos-kantoor in Zeist. De bank beloofde certificaathouders die niet bij hun geld kunnen in februari verlichting. Foto: Peter Hilz/ANP
In het kort

Triodos ziet af van een aandelenopkoopprogramma om gedupeerde beleggers te ondersteunen. Certificaathouders in de bank kunnen al meer dan tweeënhalfjaar jaar niet bij hun geld. Een aantal beleggers is in ernstige financiële problemen gekomen door het plotselinge stilleggen van de handel.
Triodos ziet af van een regeling die het ergste leed bij gedupeerde certificaathouders moet ledigen. Beleggers in de duurzame bank kunnen al meer dan tweeënhalfjaar niet meer bij hun geld. Een aantal is daardoor in acute financiële problemen gekomen. Volgens de bank is het te ingewikkeld om een terugkoopprogramma uit te voeren zonder de handel in certificaten nog langer te frustreren.
In februari van dit jaar kondigde de bank aan €14,4 mln te reserveren voor beleggers in acute nood. Het gaat om schrijnende verhalen. Van beleggers die een lening moesten afsluiten om een dierbare te kunnen begraven tot ouders met een gehandicapt kind die aanpassingen aan de woning niet kunnen bekostigen.
Triodos geeft zogeheten certificaten uit, die jarenlang via een intern handelssysteem van eigenaar konden wisselen. Maar de vraag droogde op tijdens corona. Daardoor is de prijs van de certificaten, waar al meer dan tweeënhalfjaar jaar niet in kan worden gehandeld, sterk gedaald. Mogelijk met 45%. In 2021 kondigde de bank aan een nieuw besloten handelssysteem te ontwikkelen, een zogeheten multilateral trading facility (MTF). Op het digitale platform kunnen alleen vooraf goedgekeurde beleggers handelen. Daarmee zijn de problemen niet opgelost. het duurt nog minstens tot 2023 voordat de handel weer opent.
Twee kwaden
De in februari van dit jaar aangekondigde solidariteitsregeling voor de meest schrijnende gevallen was een keuze tussen twee kwaden. Beleggers zouden gedeeltelijk kunnen verkopen, maar alleen als ze bereid waren 30% van hun waarde in te leveren.
De bank beloofde snel liquiditeit aan beleggers. Daar kwam niets van terecht. Kort na de aankondiging werd het programma uitgesteld. De reden is nooit bekend gemaakt. Bemoeienis van toezichthouder De Nederlandsche Bank ligt voor de hand.
In een kort persbericht stelt de bank op maandag: 'Als gevolg van onvoorziene complicaties bij de uitvoering van het solidariteitsprogramma, heeft Triodos Bank geconcludeerd dat het beperkte terugkoopprogramma en de solidariteitsregeling niet meer tijdig kunnen worden uitgevoerd.'
Volgens de bank zou het opkoopprogramma te veel vertraging opleveren voor het nog te ontwikkelen nieuwe handelsplatform. 'Het risico op vertraging is te groot', schrijft de bank. 'We achten dat onaanvaardbaar in het licht van de situatie van langdurige opschorting van de handel waar de huidige certificaathouders door worden getroffen.'
Aanhoudende ruzies
De relatie tussen Triodos en een deel van zijn certificaathouders is de afgelopen jaren ernstig bekoeld. Een groeiend leger boze beleggers herkent zich niet meer in de bank, omdat de maatschappelijke rol ervan te veel op de achtergrond zou zijn geraakt. Ook zou het instituut zich steeds meer gedragen als een traditionele bank die vooral voor zichzelf zorgt en nog nauwelijks oog heeft voor zijn achterban, de certificaathouders. De aankondiging van vandaag is koren op de molen van de tegenstanders van de huidige koers van het bedrijf.
Om de beleggers nog enigszins tegemoet te komen gaat de bank de €14,4 mln uit de buffer uitkeren in de vorm van dividend. Daarmee krijgt een deel van de certificaathouders waar ze eerder om vroegen. Tijdens laatste aandeelhoudersvergadering kwam belangenbehartiger Stichting Certificaathouders Triodos Bank (SCTB) in opstand tegen de volgens hun te lage dividenduitkering van 50%. 'We worden geschoffeerd door de bank die ons sinds maart 2020 in gijzeling houdt', schreven de verenigde beleggers. 'Het aangeboden dividend van €1,80 per certificaat is beduidend minder dan de 70% die Triodos zelf in het dividendbeleid zegt na te streven.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1447010/trio...
444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
881,77  +6,98  +0,80%  14:28
 Germany40^ 18.173,70 +0,20%
 BEL 20 3.905,28 +0,37%
 Europe50^ 5.026,24 +0,36%
 US30^ 38.490,27 -0,04%
 Nasd100^ 17.593,86 +0,64%
 US500^ 5.084,13 +0,28%
 Japan225^ 38.263,76 +0,86%
 Gold spot 2.315,49 -0,28%
 EUR/USD 1,0687 -0,14%
 WTI 82,98 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,39%
ASMI +11,85%
RANDSTAD NV +4,29%
BESI +4,12%
NX FILTRATION +3,85%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,00%
ING -5,44%
WDP -2,13%
Avantium -1,78%
Flow Traders -1,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront