Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
luchtschip
2
What would victory look like for Ukraine?

According to Foreign Minister Dmytro Kuleba @nrc interview, it's four things :

1) liberation of the occupied territories, including Crimea and Donbas

2) payment of reparations

3) prosecution of Russian war criminals

4) Ukraine's integration into the EU

twitter.com/olgatokariuk/status/15271...
luchtschip
1
Ukraine's joint Forces Task Force ;

Eastern Ukraine :

May 18, Russia fired on 46 settlements, killing at least 17 civilians (incl children) & injuring 10 + 674 people evacuated.
Some 51 houses, 2 schools, a lyceum, a kindergarten, a cultural center, several businesses & power stations hit.

foto
pbs.twimg.com/media/FTGk639WAAMGFHm?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/15271...
luchtschip
0
#Ukrainian President Zelensky mocked Russia's claim to be using sophisticated new laser weapons in #Ukraine - drew parallels to Nazi Germany's claim to have invented a "wonder weapon" in the final days of WW2.

Russian official said lasers were being used in Ukraine to burn up drones.

pbs.twimg.com/media/FTGfimXWUAAVtRO?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/15271...
luchtschip
0
luchtschip
0
Anton Gerashchenko, Adviser to the Minister of Internal Affairs of Ukraine. Founder of the Institute of the Future. :

russians are robbing Mariupol

>> trying to reopen the commercial port to steal by sea grain, metal and clay.

All this is worth tens of millions of dollars which belong to Ukraine.

foto's
pbs.twimg.com/media/FTEcHpeX0AAxIBK?f...

pbs.twimg.com/media/FTEcHpfWQAMM4rr?f...

twitter.com/Gerashchenko_en/status/15...
closer
0
Nogmaals over het veelbesproken tv-moment, nu de Volkskrant:

- - - - - -

Eerste openlijke kritiek in Rusland op invasie van Oekraïne kraakt acties commandanten, niet Poetins besluit

Bert Lanting, 18 mei 2022, 17:37

Een oorlog mag de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne nog steeds niet worden genoemd in Rusland, maar nu de opmars danig begint te haperen, klinkt langzamerhand hier en daar toch openlijk kritiek, zelfs op de staatstelevisie.

In de veelbekeken talkshow 60 minuten maakte militair analist en oud-kolonel Michaïl Chodarjonok gehakt van de optimistische berichten in de Russische media dat het Oekraïense leger wat moreel betreft op het punt van instorten staat. Volgens Chodarjonok is daar in werkelijkheid helemaal geen sprake van. Volgens hem kunnen de Oekraïense strijdkrachten een miljoen soldaten op de been brengen, zeer gemotiveerd en bewapend met moderne westerse wapens. ‘Dat is een realiteit in de naaste toekomst die we onder ogen moeten zien.’

Hij uitte ook kritiek op de dreigementen met kernwapens, die hij ‘bijna lachwekkend’ noemde. Terwijl zijn gespreksgenoten stomverbaasd toehoorden, waarschuwde hij: ‘Ook al willen we het niet toegeven, vrijwel de hele wereld is tegen ons. Dat is een situatie waar we uit moeten zien te komen.’ Opvallend was dat zelfs Olga Skabejeva, de ultranationalistische presentatrice van het programma, nauwelijks tegensputterde.

De gevluchte Russische politicoloog Andrej Piontkovski omschreef Chodarjonoks optreden als een ‘eerste capitulatie uit naam van de Russische strijdkrachten’. ‘Dit is niet zomaar de mening van een dissidente kolonel. Dit is de algemene opvatting onder de Russische beroepsmilitairen: dat we de oorlog hebben verloren en dat we onmiddellijk politieke beslissingen moeten nemen’, zei hij tegenover de Oekraïense televisiezender 24 Kanal.

De laatste tijd klinkt steeds meer kritiek op het onfortuinlijke verloop van de militaire operatie. De onvrede klonk voor het eerst door in de reacties op de ondergang van de kruiser Moskva, die vorige maand door Oekraïense raketten tot zinken werd gebracht.

Nog feller was de kritiek op de mislukte poging van de Russische troepen vorige week om de Severski Donets, een rivier in de Donbas, over te steken. Zij kwamen daarbij onder zwaar vuur te liggen van een Oekraïense tankbrigade, die de juist gelegde pontonbrug vernietigde, plus tientallen Russische tanks. Er zouden mogelijk zelfs vijfhonderd Russische militairen zijn gedood.

Russische defensiebloggers noemden het een enorme blunder dat de overstekende troepen geen dekking hadden. Een van hen suggereerde zelfs dat er mogelijk sprake was van sabotage.

‘Stommiteit van de top’
Ook Igor Girkin (ook bekend als Strelkov), in 2014 de militaire commandant van de separatisten in de Donbas, hakt regelmatig op het leger in. ‘De operatie om de Oekraïense troepen daar te verslaan is mislukt’, concludeert hij. Volgens hem heeft de militaire top een stommiteit begaan door het offensief aan te kondigen en onvoldoende troepen in te zetten. ‘Alleen onze generale staf presteerde het om op een beslissend succes te rekenen.’

Maar Girkins kritiek en die van de militaire analisten richt zich vooral op het geklungel van de commandanten, niet tegen het besluit van president Poetin om Oekraïne binnen te vallen.

In februari had Chodarjonok zich wél openlijk tegen de oorlog gekeerd. In een stuk voor de defensiebijlage van de inmiddels gesloten oppositiekrant Nezavisimaja Gazeta waarschuwde hij vlak voor de invasie dat de inval géén ‘makkie’ zou worden, zoals veel politici voorspelden.

Op vrijwel alle punten heeft hij gelijk gekregen. De Oekraïners zouden de Russische troepen niet met bloemen verwelkomen, maar juist terugvechten; het zou niet lukken de Oekraïense luchtmacht, luchtverdediging en pantsereenheden in één klap uit te schakelen; de westerse landen zouden onmiddellijk beginnen Oekraïne wapens te leveren en het zou heel moeilijk worden grote steden in te nemen. ‘Kortom, van een blitzkrieg zal geen sprake zijn’, vatte Chodarjonok het samen.

De oorlog in gerommeld
Nadat de oorlog eenmaal was begonnen, matigde de oud-kolonel zijn kritiek. Nog maar kort geleden prees hij de Russische troepen voor hun ‘gedisciplineerde’ opmars in de Donbas. Dat was waarschijnlijk de reden dat hij toch nog welkom was in het programma van Skabejeva, die als een van de rabiaatste Kremlinpropagandisten bekendstaat.

Mogelijk is Chodarjonoks vlijmscherpe betoog in de talkshow een teken van wrijving tussen de militairen en het Kremlin, nu de militaire operatie lijkt vast te lopen. Vermoedelijk delen veel militairen zijn gevoel dat zij de oorlog in zijn gerommeld door overenthousiaste nationalistische politici zonder kennis van militaire zaken.

Maar het is de vraag of Poetin die kritiek zal dulden. Nu het gemor over oplopende (maar door het Kremlin strikt geheim gehouden) verliezen toeneemt, is het voor hem juist zaak de schuld daarvoor af te schuiven op de uitvoerders, de militaire commandanten in Oekraïne.

www.volkskrant.nl/cs-b67522fa
luchtschip
0
BBC :

Russia's defeatist rumblings. Russian troops are increasingly refusing to take part in combat in Ukraine, says Ukrainian defence intelligence.

Several units of the 70th Guards Motorised Regiment have openly refused to take part in the war.

pbs.twimg.com/media/FTD3TkrXsAAnpu0?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/15269...
Freemoneyforever
0
Turken blijven bij NAVO-blokkade: 'Tijd genoeg om Erdogan over te halen'

BNR Webredactie Vandaag, 11:46

Turkije is geen voorstander van het toetreden van Finland en Zweden tot de NAVO en dreigt het lidmaatschap van deze landen met een veto tegen houden. Toch is er volgens buitenlandcommentator Bernard Hammelburg nog voldoende tijd om de Turken op andere gedachten te brengen. ‘De inzet is F16's.'

Ondanks een positief gesprek met de Verenigde Staten, blijft Turkije de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO blokkeren. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu maakte dit woensdag duidelijk na zijn ontmoeting met zijn Amerikaanse collega Antony Blinken, die Turkije probeert over te halen.
'Steun aan terroristen'

Cavusoglu beschuldigde Finland en Zweden opnieuw van het steunen van Koerdische organisaties die de Turkse regering in Ankara als terroristisch beschouwt. Daarnaast verweet hij Zweden het leveren van wapens aan de organisaties.

De beslissing over de toetreding van Zweden en Finland wordt genomen op de volgende NAVO-top op 29 en 30 juni in Madrid. De steun van Turkije - al zeventig jaar lid - is cruciaal, omdat alle bondgenoten moeten instemmen met de uitbreiding van de NAVO.

Lees ook | 'Ik kan me niet voorstellen dat Turkije echt zijn veto zal gebruiken' www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1047...
Turkije wil F16's

Volgens BNR-buitenlandcommentator Hammelburg is er nog voldoende tijd om de Turken op andere gedachten te brengen. ‘De inzet is F16's. Turkije wil graag F16’s hebben. Daar hebben de Amerikanen tot nu toe moeilijk over gedaan. Dus ik denk dat Erdogan wacht op een openbare verklaring van de Amerikanen dat er besloten is om F16’s te leveren aan de nummer twee van de NAVO.’

Morele steun inzake Koerden

Verder hebben de Turken behoefte aan meer duidelijkheid en morele steun met betrekking tot het standpunt over de Koerden die in Finland en Zweden verblijven. ‘De Turkse redenatie is: jullie bieden onderdak aan terroristen. We willen dat jullie er een aantal uitleveren. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar het zou best kunnen dat Zweden en Finland zeggen: we gaan met die mensen in gesprek en kijken of ze een soort van solidariteitsverklaring kunnen afleggen of iets dergelijks. Daar zit nog wel wat ruimte.’

Erdogan als held van de oorlog

Hammelburg begrijpt best waarom president Erdogan van Turkije dit spel hard speelt. ‘Hij wil graag een wit voetje halen bij Poetin. Tegelijkertijd wil hij in de positie komen, die hij al eerder heeft geprobeerd in te pikken, namelijk als bemiddelaar in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Als het hem lukt dat er een vredesakkoord tussen die landen wordt getekend, gaat Erdogan de geschiedenis in als de grote held in dit conflict. Dat spreek hem zeer aan, vooral tegen de achtergrond van economische, binnenlandse problemen.’

www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1047...
het zwaard
0
ZIjn we over enige tijd verlost van Erdogan ?

Erdogan heeft volgens waarnemers bliksemafleiders nodig in eigen land. Zijn populariteit heeft te lijden onder de stagnerende economie, torenhoge inflatie en een crisis in de kosten van levensonderhoud. Een confrontatie met Westerse landen over de emotionele kwestie van vermeende steun aan de PKK zou de president kunnen helpen zijn populariteit te vergroten en de nationalistische stemmen te verzamelen vóór de verkiezingen die momenteel gepland zijn voor juni 2023.
luchtschip
0
The Dutch government says it supports the NATO membership application of Finland and Sweden and will assist these countries should they be threatened.

Ministerie van Defensie van Nederland :

Nederland werkt al nauw samen met Finland en Zweden en wil de militaire en veiligheidssamenwerking verder intensiveren. Nederland zal beide naties zeker bijstaan als die worden bedreigd.

twitter.com/hdevreij/status/152685682...
luchtschip
0
Oekrains verzet in het door de Russen bezette Kherson ;

It's an increasingly rough business being a Russian occupier in Ukraine where the locals want them dead.

Kherson partisans have taken out around 300 Russians, mostly at night with small arms, knives and poison.

pbs.twimg.com/media/FTD3oz9WUAEugxa?f...

twitter.com/expatua/status/1526992825...
luchtschip
0
Naast vechten tegen de Russen in het door de Russen bezette Kherson regio moet ook aan de maag gedacht worden en iets fris op een zeer warme dag

Canadian Ukrainian Volunteer twitter account :

I've maxxed the volume so you could hear that perfect cracking sound. A cold watermelon on a hot day...

video 0:16 minuut

twitter.com/CanadianUkrain1/status/15...
Freemoneyforever
1
quote:

luchtschip schreef op 19 mei 2022 12:48:

Naast vechten tegen de Russen in het door de Russen bezette Kherson regio moet ook aan de maag gedacht worden en iets fris op een zeer warme dag

Canadian Ukrainian Volunteer twitter account :

I've maxxed the volume so you could hear that perfect cracking sound. A cold watermelon on a hot day...

video 0:16 minuut

twitter.com/CanadianUkrain1/status/15...
Op de video zie ik rijpe watermeloenen in de open lucht.

Meloenen en watermeloenen plant je best pas na 10 mei in de kas. Ze hebben dan ook warmte nodig, meer dan tomaten alleszins.

Oogsten
Als het weer wat meezit kan oogsten ten vroegste vanaf half augustus.
Zou dat in Oekraïne drie maanden eerder zijn? Ik betwijfel het ten zeerste.

www.plantaardig.com/groenteninfo/beri...
DeZwarteRidder
2
Link Engels.
www.express.co.uk/news/world/1612634/

Poetin "voortdurend vergezeld door doktoren" nu gezondheid leider Kremlin "in verwarring brengt
De vermeende ziekte van VLADIMIR Poetin verzwakt de militaire operaties in Oekraïne, beweert een voormalige inlichtingendeskundige.
Door Thibault Spirlet

Vladimir Poetin wordt 'steeds zieker' zegt Steele

Voormalig medewerker van de Britse inlichtingendienst Christopher Steele heeft gewaarschuwd dat de ongeïdentificeerde ziekte van Vladimir Poetin het leiderschap in Rusland verzwakt en gevolgen heeft voor de inzet van troepen in Oekraïne. Oekraïense troepen houden naar verluidt de linie in Oekraïne en duwen enkele Russische troepen terug in eerder bezette regio's zoals Kharkiv. Ondanks hernieuwde invallen van de Russische troepen in het oosten en zuiden van Oekraïne, lijken de Russische troepen gefaald te hebben in hun poging om de begeerde regio Donbas in handen te krijgen.

Het NAVO-bondgenootschap zei dat het conflict in de komende weken waarschijnlijk tot stilstand zal komen. En Poetins kwaal zou de Russische operaties op het terrein verder kunnen verzwakken, aldus de heer Steele.

In zijn toespraak tot LBC zei hij: "Wij hebben begrepen dat er steeds meer wanorde en chaos is in het Kremlin.

"In feite is er geen duidelijk politiek leiderschap van Poetin, die steeds zieker wordt.

"En op militair gebied functioneren de structuren van commando's en dergelijke niet zoals het hoort.

"En het is daar een voorbeeld van: de chef van de generale staf Gerasimov is in feite verdwenen."

De heer Steele vervolgde: "Vorige week waren er geruchten dat hij gewond zou zijn.

"Maar hij is eigenlijk ook niet meer in zijn kantoor gezien. Dus, hij is ofwel ontslagen, gewond, of beide.

"En als je naar het front zelf gaat, de benoeming van Dvornikov, de zogenaamde slachter van Syrië, een maand geleden of zo door Poetin om het front te leiden.

"Hij lijkt inderdaad de leiding te hebben over het oostelijk deel van het front", voegde Mr Steele eraan toe.

"Maar niet het zuiden van de Krim. Het ziet er dus steeds zwakker uit, ook instabiel in sommige delen van het Kremlin."

Hij vervolgde: "Het onderstreept dat Poetin zich politiek gezien niet echt kan terugtrekken uit de oorlog of een vredesakkoord kan sluiten met de Oekraïners, omdat hij zichzelf in een politieke hoek heeft geschilderd.

"We weten niet precies wat zijn kwaal is. Wat we wel weten is dat hij constant rondgeleid wordt door een team van dokters.

"Dat veel van de set-piece op televisie, vergaderingen van de veiligheidsraad die zogenaamd een heel uur duren, in feite zijn opgesplitst in verschillende delen.

"En dan gaat hij naar buiten en krijgt een soort van medische behandeling tussen die secties.

"En het is duidelijk dat hij ernstig ziek is.
JdeFL
0
quote:

luchtschip schreef op 19 mei 2022 10:40:

India ziet af van de aankoop bij Rusland van 10 helikopters

“India has halted negotiations with Russia [for] 10 Kamov Ka-31 airborne early warning helicopters for $520mn, following uncertainties in arms supplies amid Russia’s invasion of Ukraine. [It] indefinitely suspended the negotiations with Rosoboronexoort &…Russian Helicopters”

twitter.com/ericgarland/status/152655...
Lijkt logisch, gezien het tekort aan hoogtechnologische onderdelen in Rusland.
luchtschip
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 19 mei 2022 13:01:

[...]
Op de video zie ik rijpe watermeloenen in de open lucht.

Meloenen en watermeloenen plant je best pas na 10 mei in de kas. Ze hebben dan ook warmte nodig, meer dan tomaten alleszins.

Oogsten
Als het weer wat meezit kan oogsten ten vroegste vanaf half augustus.
Zou dat in Oekraïne drie maanden eerder zijn? Ik betwijfel het ten zeerste.

www.plantaardig.com/groenteninfo/beri...
Volgens dit artikel was 2018 het jaar dat de Kherson watermeloenen het vroegst op de markt kwamen, namelijk op 10 juni

Ze komen pas echt op de markt wanneer het om grote aantallen gaat en het zou kunnen dat er 3 weken eerder al watermeloenen rijp zijn

arab.com.ua/en/the-season-of-selling-...

Temperatuur in Kherson loopt snel op en is al geruime tijd regelmatig 20 graden celsius en hoger tot 26 graden

vergelijkingen met Nederland op een hogere breedtegraad en niet liggend aan de Zwarte Zee met mediterrane temperaturen gaan waarschijnlijk niet op

temperatuur Kherson komende dagen
www.google.nl/search?q=temperature+kh...

Vanaf maart 11 met gemiddeld 45 Fahrenheit ( 7 graden Celsius ) gaat het rap omhoog naar 28 mei gemiddeld 77 Fahrenheit ( 25 graden celsius ) en vervolgens naar juli 88 Fahrenheit ( gemiddeld 31 graden celsius )

weatherspark.com/y/97401/Average-Weat...
luchtschip
0
quote:

JdeFL schreef op 19 mei 2022 13:37:

[...]

Lijkt logisch, gezien het tekort aan hoogtechnologische onderdelen in Rusland.
En niet aan de matige prestaties van het Russische materieel in Oekraine ?
Freemoneyforever
0
quote:

luchtschip schreef op 19 mei 2022 14:02:

[...]

Volgens dit artikel was 2018 het jaar dat de Kherson watermeloenen het vroegst op de markt kwamen, namelijk op 10 juni

Ze komen pas echt op de markt wanneer het om grote aantallen gaat en het zou kunnen dat er 3 weken eerder al watermeloenen rijp zijn

arab.com.ua/en/the-season-of-selling-...

Temperatuur in Kherson loopt snel op en is al geruime tijd regelmatig 20 graden celsius en hoger tot 26 graden

vergelijkingen met Nederland op een hogere breedtegraad en niet liggend aan de Zwarte Zee met mediterrane temperaturen gaan waarschijnlijk niet op

temperatuur Kherson komende dagen
www.google.nl/search?q=temperature+kh...

Vanaf maart 11 met gemiddeld 45 Fahrenheit ( 7 graden Celsius ) gaat het rap omhoog naar 28 mei gemiddeld 77 Fahrenheit ( 25 graden celsius ) en vervolgens naar juli 88 Fahrenheit ( gemiddeld 31 graden celsius )

weatherspark.com/y/97401/Average-Weat...
Het is nog ruwweg 3 weken tot 10 juni. Is het voorjaar in Kherson opeens 3 weken vroeger, dan in het record vroeg warme 2018? En, zijn de eerste meloenen die op de markt komen zo groot als de getoonde op de twitterlink?

The first batches of early varieties of watermelons are on the market in Ukraine
by EastFruit 13 Jul 21
east-fruit.com/en/news/the-first-batc...
Frilo
0
quote:

tomtom100 schreef op 19 mei 2022 08:59:

[...]

Die Fioana Gill zal zich niet verlagen om met mensen zoals U om te gaan laat staan een uitnodiging te accepteren.

Wat u hier allemaal doet en schrijft om wat aandacht te krijgen. Pff.... zielig.
Het 13 in 1 dozijn groepje hier.
Tis idd lekker makkelijk steeds met de fanfare mee te blazen en in het gareel te lopen .
De groeten aan Robocop.
63.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.389,55 +0,43%
 EUR/USD 1,0656 +0,12%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront