SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - on topic - 2022 Alles over SBM Offshore

854 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
N audio
0
quote:

cash is king schreef op 13 mei 2022 21:33:

[...]
Zonder aandeleninkoop door SBM ga ik met je mee. Dan wordt 16 historisch bekeken een hele opgave. Maar met aandeleninkoop kan de koers (tijdelijk) wel gaan pieken tot boven de 17 euro. Het effect van de aandeleninkoop was vorig jaar zo'n 3 euro.

Maar los van de aandeleninkoop hebben we de laatste tijd wel heel veel goed nieuws en heel weinig tot geen slecht nieuws. Het is voor de lange termijn belegger in SBM misschien moeilijk voorstelbaar, maar ook de koers van SBM kan natuurlijk een keertje gaan uitbreken om op een aanzienlijk hoger niveau - ergens in de range 17 - 20 euro - te consolideren. De aankondiging van een dividendverhoging tot pakweg 1,10 dollar - passend in het progressieve dividendbeleid van SBM - zou een trigger kunnen zijn/worden. Helaas zullen we daar nog even op moeten wachten.
Zolang het aandeel short gelijk blijft? Lijkt het me onlogisch dat we echt fors noordwaarts uitbreken.
Maar de goed nieuwsshow bij SBM zou daar toch een keer verandering in moeten brengen. De vooruitzichten zijn hier meer dan prima, het dividend ook.
RJ 80
3
De ESG plek die SBM heeft verkregen is denk ik ook een bus die uit blinde hoek aan komt rijden. Voor mij wel althans, had dat nu nog niet zomaar verwacht. Ik denk dat dit best behoorlijk sentiment omtrent offshore markt een impuls kan geven en als optimist zijnde, wellich al zat om de koers op die niveau’s te krijgen exclusief een inkoopprogramma. Ik vind dit echt een ontwikkeling die wel s heel belangrijk kan zijn. Die ESG indexen gaan steeds belangrijker worden. En al helemaal als het bedrijven lukt erin te komen vanuit een sector waar dat toch lastiger voor is dan voor een technologie bedrijf.

Ik heb calls gekocht, juist hierom en juist op huidige koersniveau’s
Kruimeldief
0
Dutchtenor
0
Momentum is daar! Kijk ook eens naar het rijtje met nieuwsfeiten hier op iex (rechterkant van het scherm) vanaf onder naar boven. Eigenlijk alles hosanna, en nu ook nog de ESG opname. Hierdoor kunnen ook pensioenfondsen gestraft terug in “fossiel”.
ESG wordt ieder kwartaal -voor het eerst juni- herwogen. Even opletten of SBM er in blijft, ze zouden voorbij gestreefd kunnen worden, de criteria zijn niet in detail na te zien.
ischav2
2
quote:

K. Wiebes schreef op 18 mei 2022 20:58:

nos.nl/index.php/artikel/2429371-noor...

Hoe meer; des te groter de kans op verder uit de kust, des te groter de kans op drijvend.
Ik wil je enthousiasme niet temperen, maar de Noordzee is relatief ondiep.
K. Wiebes
2
Ik beken dat ik niet weet hoe het zit met de zeedieptes, de eventuele hinder voor vaarroutes - die zal
dan vóór de kust groter zijn, neem ik aan - en de mogelijkheden, qua diepte, van vaste molens.

Kijkend naar m'n wereldkaart, is het gebied ónder Noorwegen, óm Schotland en Ierland heen, tot aan
de noordkust van Spanje, lichter van kleur dan de oceanen of bijvoorbeeld de Middellandse Zee.

Daar hoort dus ook de Ierse Zee bij. Maar bij het project "North Channel Wind" wordt inderdaad meer
de nadruk op het milieuaspect, dan op de haalbaarheid qua diepte gelegd.

..."SBM Offshore’s floating technologies are particularly well suited to the Irish Sea for their significantly reduced environmental impact during installation and operation when compared to conventional turbines whose foundations are on the seabed"...

www.sbmoffshore.com/newsroom/news-eve...
Chela
1
2e aanval op 15,00 euro vandaag?

In Upstream tegenstrijdige berichten over lockdown in Shanghai. Er wordt gemeld 'as Shanghai opens up' , maar ook het bericht dat Modec er de afbouw van een fpso onderbreekt vanwege covid en het naar Singapore wil slepen voor voltooiing..
Chela
0
En gestaag verder omhoog. Begin te kijken naar korte termijn calls schrijven, alleen de premies mogen nog wel wat beter.
Kruimeldief
1
Wat voor stuk staat er nu op IEX? Gaan we daar een beetje doen alsof de koers explosief is gestegen?
Henk86
1
Ja dit soort vermeldingen begrijp ik ook echt niet. Als je sbm vergelijkt met de sector en huidige waardering in relatie tot cijfers loopt het koersniveau nog wel fors achter.
Als je dan kijkt naar een fugro, waar ik inmiddels afscheid van heb genomen, die maar blijft oplopen..
Dutchtenor
0
Meldingen register AFM; Blackrock breidt 30-5 haar long positie weer verder uit.
Van de aantallen aandelen snap ik niet zo veel.. 494.178.800.000 per 6-5 naar 500.297.800.000 per 30-5 Dat kan natuuurlijk nooit. Market Cap is 2,6Mld, gedeeld door (voor het gemak) koers € 15,- = 180Miljoen aandelen. Kan iemand dat uitleggen?
Nog iets wat ik wel denk te snappen; het aantal aandelen van Blackrock gaat omhoog maar de totale deelneming in % gaat van 3 naar 2,98% wat in zou houden dat er meer aandelen zijn bijgekomen?
Iemand met meer kennis van zaken die hier inzicht in kan geven?
Dutchtenor
0
ischav2
0
NHD vandaag:

Oceanen vol leggen met drijvende windparken
Een zeebries wordt getest op zes meter hoge hexapods

De energiebedrijven kijken er al naar uit: drijvende windparken op de wereldzeeën. Als het aan dr. Axelle Viré van de TU Delft ligt, komen de oceanen er snel vol mee te liggen. Daarom lanceert de windexpert een gloednieuw laboratorium dat elektriciteit en waterstof moet halen uit zeewind.

In 2050 moeten we klimaatneutraal zijn, maar dat gaat volgens de geleerde alleen lukken als er op grote schaal gebruik wordt gemaakt van ’drijvende wind’. Want juist daarvoor ligt er wereldwijd een zee aan ruimte. „In Nederland hebben we geluk, omdat je de windturbines op de bodem van de ondiepe Noordzee kunt bevestigen. Maar tachtig procent van de oceanen is dieper dan zestig meter en dan is bevestiging op de bodem niet rendabel meer. Dan zal je ze op drijvende platforms moeten zetten, die je met kabels en ankers op z’n plek houdt.”

Het is een techniek met veel potentie die nu nog in de kinderschoenen staat, maar waarvoor inmiddels veel interesse is. Zo wil de Europese Commissie de Europese zeewindcapaciteit verhogen van het huidige niveau van 12 gigawatt naar 300 gigawatt in 2050, waarvan een derde afkomstig zal zijn van drijvende windturbines. „Ter vergelijk: hiervoor moet je 600 kerncentrales zoals we in Borsele hebben, neerzetten”, zegt de docent windenergie.

Welke rol haar Floating Renewables Lab speelt in het realiseren van deze ambitie, is volgens haar klip en klaar: „Met het lab loopt ons land voorop. Het biedt ons de mogelijkheid om alle aspecten van drijvende windturbines in nagenoeg levensechte omstandigheden te testen.”

Het lab heeft acht testplekken. Zo is er een speciaal bassin waarin onderzoek wordt gedaan naar hoe drijvende windmolens zich gedragen als er bijvoorbeeld huizenhoge golven ontstaan; en er is een windtunnel waarin de effecten van een flinke zeebries worden getest op zes meter hoge hexapods, zesbenige robots.

De testplaatsen worden aan de hand van numerieke modellen en kunstmatige intelligentie virtueel met elkaar verbonden. Met als uiteindelijk doel: het leveren van zoveel mogelijk windenergie.

Ook kijken de Delftse winddeskundigen naar de kosten. Om de drijvende windparken betaalbaar te houden – het is duur om vanaf zee elektriciteitskabels naar het land te trekken – wordt onderzocht of de drijvende turbines waterstof kunnen produceren. „Dat is goedkoper.”

Alleen als ons energiesysteem in 2050 CO2-neutraal is, kunnen we de gevolgen van klimaatverandering volgens dr. Viré nog iets beperken. „Maar in het huidige tempo gaat dat niet lukken”, waarschuwt ze. De jonge geleerde dringt dan ook aan op versnelling, waarvoor de recente verklaring in Esbjerg de eerste aanzet kan zijn. Denemarken, Duitsland, België en Nederland besloten in de Deense stad het aantal windmolens op de Noordzee fors te verhogen.
voda
1
Bestuurder SBM Offshore vertrekt naar Heerema
Taken worden verdeeld over rest van bestuur.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore ziet chief transition officer Phillipe Marril vertrekken naar Heerema Marine Contractors en verdeelt zijn taken over de overgebleven drie bestuurders en versimpelt zo de bestuursstructuur. Dit maakte de oliedienstverlener vrijdag bekend.

Barril gaat op 1 september bij Heerema aan de slag als CEO, nadat hij vanaf 2015 lid was van de raad van bestuur van SBM Offshore, eerst als COO en vanaf april van dit jaar als CTO.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Chela
0
Lijkt erop dat de functie van CTO (window dressing?) met enkele aanvullende taken gecreëerd werd voor Barrill, nadat Tangen zijn plaats als COO overnam en ook in de Management Board werd opgenomen.
854 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 14,560
Verschil +0,100 (+0,69%)
Hoog 14,670
Laag 14,280
Volume 608.744
Volume gemiddeld 541.156
Volume gisteren 420.642

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront