Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis in 2022

1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
guusje
0
Word het bod hoger prima blijft het bod het zelfde dan veranderd er niks in mijn porto.. Boskalis zit goed gepassioneerd in deze markt er komt veel vraag naar hun diensten en de koers kan alleen maar stijgen.
Bert12345
0
quote:

guusje schreef op 7 juni 2022 09:19:

Word het bod hoger prima blijft het bod het zelfde dan veranderd er niks in mijn porto.. Boskalis zit goed gepassioneerd in deze markt er komt veel vraag naar hun diensten en de koers kan alleen maar stijgen.
Dat heet beleggen met passie!
Baarsjes
0
quote:

devil80 schreef op 7 juni 2022 14:55:

Ook maar eens een pluk gekocht!
Nu nog of gok je op een hoger bod??
DrKoo
0
rationeel
0
Boskalis wint kort geding tegen uitbetaling EUR 39,5 miljoen aan bankgaranties vanwege sancties op Rusland project
voda
0
PERSBERICHT: Boskalis wint kort geding tegen uitbetaling EUR39,5 miljoen aan bankgaranties vanwege sancties op Rusland project
Papendrecht, 9 juni 2022

Boskalis heeft begin dit jaar zijn werkzaamheden op een in Rusland gelegen LNG project gestaakt met het oog op Europese sanctiewetgeving. In reactie op dit besluit was opdrachtgever Saren B.V. van mening dat er sprake was van contractbreuk en maakte dientengevolge aanspraak op uitbetaling van de bankgaranties van EUR 39,5 miljoen. Vandaag heeft de kort geding rechter Boskalis op alle belangrijke punten in het gelijk gesteld en heeft de Rechtbank geoordeeld dat de bankgaranties noch aan de opdrachtgever noch aan de eindklant in Rusland mogen worden uitbetaald.

VOOR MEER INFORMATIE

Investor relations:

Martijn L.D. Schuttevâer

ir@boskalis.com

Pers:

Arno Schikker

press@boskalis.com

T +31 786969310

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's. Met kernactiviteiten zoals kust- en oeverbescherming en landaanwinning kan Boskalis adaptieve en mitigerende oplossingen aanbieden ter bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel, evenals oplossingen voor de toenemende behoefte aan ruimte in kust- en deltagebieden over de hele wereld. De onderneming faciliteert de ontwikkeling van offshore energie-infrastructuur, waaronder duurzame windenergie. Tevens is Boskalis actief in de aanleg en het onderhoud van havens, waterwegen, toegangskanalen en civiele infrastructuur waarmee bijgedragen wordt aan het faciliteren van handelsstromen en de sociaal-economische ontwikkeling van een regio. Boskalis is tevens een internationaal expert op het gebied van scheepsbergingen en heeft meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Keppel Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 600 schepen en vaartuigen en meer dan 10.000 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming wereldwijd actief met Creating New Horizons.

Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.globenewswire.com/Tracker?data=q0... www.boskalis.com.

Bijlage

-- Saren kortgeding NL 09062022
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Parelzoekert
1
Met het oog op de markt van de energietransitie van enkele honderden miljarden is Boskalis een gouden marktaandeel toebedeeld. Dit weet Hal uiteraard en begint zoals ieder belegger met een mager bod. Alle onafhankelijke taxaties komen een stuk hoger uit dan de 32 euro die geboden is. Hal is een trouw aandeelhouder en zal zeker een voordeel krijgen ten opzichte van een andere partij, maar met 32 euro en een gouden toekomst maak je niet alle aandeelhouders blij en zullen deze niet willen verkopen. De afweging tussen het niet inlijven of een hoger bod neerleggen waar iedereen mee tevreden zal zijn zal nog steeds veel financieel voordeel voor Hal opleveren. Immers 100% eigenaar zijn met de aankomende groei van Boskalis zal maken dat Hal een hoger bod zo heeft terug verdiend.
devil80
0
quote:

Baarsjes schreef op 8 juni 2022 16:49:

[...]

Nu nog of gok je op een hoger bod??
Hoger bod, als ze niet genoeg aandelen binnenkrijgen blijft t gewoon weer beursgenoteerd dan loopt t vanzelf weg.
Zag je ook bij Hunter Douglas.
Bert12345
0
quote:

Bohera schreef op 6 juni 2022 20:18:

Zou er nog een andere partij kunnen bieden op Boskalis?
Zeer onwaarschijnlijk, net als jouw verwachte overnameprijs van 36 (minimaal).
guusje
0
Laat Hal nu maar zo snel mogelijk op schieten met dat bod op Boskalis zie nog zoveel koopjes op de beurs dan kunnen we weer verder de porto uit bouwen .
guusje
0
quote:

devil80 schreef op 10 juni 2022 09:31:

[...]

Hoger bod, als ze niet genoeg aandelen binnenkrijgen blijft t gewoon weer beursgenoteerd dan loopt t vanzelf weg.
Zag je ook bij Hunter Douglas.
Zie toch dat Hal Boskalis graag wil inlijven die laat er geen gras over groeien . Hal is een slimme investeerder die weet waar in deze markt het geld verdient word.
seance
0
quote:

guusje schreef op 10 juni 2022 17:51:

[...]
Zie toch dat Hal Boskalis graag wil inlijven die laat er geen gras over groeien . Hal is een slimme investeerder die weet waar in deze markt het geld verdient word.
bij timber supplies hebben ze het ook geprobeerd. met gedeeltelijk sukses
Bert12345
0
quote:

guusje schreef op 10 juni 2022 17:51:

[...]
Zie toch dat Hal Boskalis graag wil inlijven die laat er geen gras over groeien . Hal is een slimme investeerder die weet waar in deze markt het geld verdient word.
Ik snap ook niet direct waar je je druk over maakt guusje. Ik heb zelf BOS binnen geharkt op 29 met een put. Een paar maand later krijg ik 32 en dividend. Prima rendement in een half jaar tijd. Verder nog 1.000 aandelen erbij gekocht na het nieuws en hierop calls sept 30 geschreven en hiervoor 3,60 ontvangen.

Prima geweest. Mooi rendement op mijn reeds in bezit zijnde aandelen en op bijgekochte aandelen ook leuk rendement. Prima spaarbankboekje geweest.

Op naar het volgende aandeel en niet huilie huilie doen.
guusje
0
Bert gefeliciteerd je wil deze handelingen ook graag met andere delen het is je gegund. Hou er rekening mee dat het spaargeld momenteel niet veel oplevert nog zo deal zou niet gek wezen. Zit zelf in aandelen geen puts of calls gewoon een Lange termijn belegger wat na een jaar het rendement oplevert. Soms verkoop ik wat en heb ik weer spijt en koop ik het weer snel lager terug.
Olivier010
2
De laatste aankoop van stichting Hyacinth dateert al van ruim 2 maanden geleden. Momenteel is er in 3 maanden tijd slechts 6% van de uitstaande aandelen aangeschaft. Indien HAL niet afhankelijk wil zijn van een externe gebeurtenis in de brede markt, zullen ze moeten gaan bewegen in de geboden prijs om extra aandelen te kunnen verwerven. Nog 2-3 maanden geduld en dan kunnen we een goede premie tegemoet zien. Gewoon ff op je handen zitten als particuliere belegger
DeZwarteRidder
0
Accell schoffeert minderheidsaandeelhouders
Datum
10 juni 2022

Fietsenfabrikant Accell lijkt toch echt van de beurs te verdwijnen, ondanks de magere animo voor het bod van investeringsmaatschappij KKR en Teslin. Er is een na-aanmeldingstermijn gestart, en daarna zal een juridische truc worden ingezet om de resterende aandelen alsnog te bemachtigen. De minderheidsaandeelhouder die de biedprijs te laag vond is de dupe.

KKR en Teslin komen niet met een hoger bod op de aandelen Accell. Nadat zij eerder slechts 73,5 procent van de aandeelhouders wisten te overtuigen van hun bod, hebben ze met ongekende ‘powerplay’ toch de controle over Accell verworven.

De eerste stap was het binnenhalen van een elftal (hedge)fondsen, waardoor op 9 juni 77,8 procent van de aandelen was aangemeld. De tweede stap was dat zij bestuur en commissarissen van Accell zo ver hebben gekregen een voorwaarde voor gestanddoening van het bod te laten vallen. Eerder was overeengekomen dat het bod slechts gestand mocht worden gedaan (lees: uitgevoerd mocht worden) als 80 procent van de aandeelhouders zich aan zou melden.

Accell had ook kunnen opkomen voor de belangen van andere aandeelhouders en kunnen kiezen voor het uitonderhandelen van een hogere prijs, zodat meer dan 80 procent van de aandelen vrijwillig zou worden aangemeld. Dat dit niet is gebeurd, is een grove schoffering van de minderheidsaandeelhouders.

Forse kritiek
Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 20 mei hadden beleggers forse kritiek op het relatief lage bod van KKR en Teslin en de handelwijze van Accell. Doorn in het oog van beleggers als ASR (6 procent) en het Franse Moneta (7 procent), was dat medeaandeelhouder Teslin koos voor haar eigen succes zonder de andere aandeelhouders daarbij te betrekken.

Accell kreeg het verwijt niet actief gezocht te hebben naar andere bieders en daarmee te makkelijk haar zelfstandigheid op te geven. Veel andere ondernemingen, zoals recent Intertrust, zoeken in die positie wel actief naar andere bieders. ??

Mes op de keel
Uit het persbericht van 9 juni blijkt niet waarom Accell de voorwaarde van 80 procent zo gemakkelijk heeft laten vallen. Feitelijk zet zij daarmee de minderheidsaandeelhouders het mes op de keel.

Eerder had de top van Accell zich al inschikkelijk getoond richting KKR en Teslin. Na de eerder door het consortium genoemde indicatie voor de biedprijs van 51 tot 55 euro, onderhandelde Accell een bod uit van 58 euro. Daarbij werd ook een drempel van 80 procent overeengekomen voor het toepassen van zogenoemde pre-wired constructies, waarbij de juridische trukendoos opengaat en de resterende minderheidsaandeelhouders uitgerookt kunnen worden.

Die drempel zou in overleg ook nog naar beneden (in theorie tot 51 procent) bijgesteld kunnen worden. Die laatste mogelijkheid liet Accell varen onder druk van enkele institutionele partijen.?

Juridische list
KKR, Teslin en Accell hadden echter nog een list achter de hand. Door de gestanddoeningsdrempel los te koppelen van het in stelling brengen van de uitrookmechanismes, weten zij de minderheidsaandeelhouders alsnog in de hoek te duwen. ?

Het biedende consortium hanteert daarbij een hoge tijdsdruk. De aanmeldingstermijn loopt van 10 tot en met 23 juni.?Als enkele aandeelhouders zich in de komende twee weken alsnog aanmelden, is de drempel van de 80 procent geslecht en volgen de uitrookmechanismes om de aandelen van minderheidsaandeelhouders die hun stukken niet hebben aangemeld over te nemen.

Tijdens het schrijven van dit artikel bleek dat ASR gezwicht is voor de druk en haar aandelen heeft aangeboden, waardoor de grens van 80 procent al is behaald.

Uitrookmechanismes
Doordat alsnog 80 procent van de aandelen is aangemeld, kunnen KKR en Teslin juridische instrumenten inzetten – in dit geval de juridische driehoeksfusie – en zo de volledige zeggenschap over de onderneming verkrijgen. Ook zal Accell van de beurs verdwijnen.

In een uitkoopprocedure bij de Ondernemingskamer kan maximaal 5 procent van de aandeelhouders onteigend worden. In het verleden was het gebruikelijk dat een openbaar bod pas kon doorgaan als 95 procent van de aandeelhouders zijn aandelen aanbood. Door het toepassen van andere mechanismes om aandeelhouders uit te roken is die grens de laatste vijftien jaar steeds verder gezakt, tot in dit geval onder de 80 procent.


De VEB is zeer kritisch op deze gang van zaken. Directeur Gerben Everts: “Het zou goed zijn als een grote minderheidsaandeelhouder naar de Ondernemingskamer stapt, zodat de rechter zich kan buigen over de procedure. Die 95-procentsregel is er niet voor niks. Dit schaadt het vertrouwen van de gewone belegger in het functioneren van de kapitaalmarkten. Als de rechter hier wel mee instemt, moet door de wetgever misschien maar naar de regel gekeken worden.”

In Effect 6, die deze week is verschenen, leest u meer over de driehoeksfusie en andere maatregelen zoals de activa-passiva-transactie die worden gebruikt om minderheidsaandeelhouders tot verkoop aan te zetten.
BP007
1
Kan iemand opheldering verschaffen ik dacht dat Hal voor of op 10 juni moest laten weten of de bieding officieel zou indienen danwel er vanaf zouden zien.
guusje
0
[quote alias=BP007 id=14243724 date=202206130951]
Kan iemand opheldering verschaffen ik dacht dat Hal voor of op 10 juni moest laten weten of de bieding officieel zou indienen danwel er vanaf zouden zien.
[/quote

Ieder geval in Juni dacht 16 Juni.
Bert12345
0
BOS onder de 32 en de volumes nemen toe. Ik heb wel een indruk waar die aandelen terecht komen......
1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront