Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB koopt tijd'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Dinald 15 juni 2022 17:25
    Volgens mij is de doelstelling "helpen van Zuidelijke Europese landen geen doelstelling van de ECB", dat is in eerste plaats prijsstabiliteit. Door de rentemaatregelen wordt inflatie versterkt: alleen al een sterkere $ en zwakkere € maken importen duurder, wat de inflatie direct al opdrijft.

    Overigens gebeurt er niks, totdat in Duitsland de publieke opinie gaat ageren.
    De laatste bazen van de ECB komen uit omgevingen waar het wegstrepen van nullen in hun valuta decennia gebruikelijk was.
    Duitsers zijn de sterke D-Mark nog niet vergeten in hun collectieve geheugen.
  2. forum rang 7 wiegveld 15 juni 2022 18:12
    in een samenraapsel van Europese staten zonder enig verband als de EU is dit het begin van het einde van de euro.
    Zuidelijke landen en wij ( maar met dit bigspendende kabinet is het de vraag hoe lang nog) Noordelijke staten zijn 2 volledig andere werelden ook qua financieen.
    Ik verwacht dat het geen weken meer duurt voordat er pariteit is tussen € en de $.

    Is wel okee voor de inflatie.
  3. FlashHenk 15 juni 2022 18:39
    Ja bij het ontbreken van een fiscale unie krijgen we nu monetaire transfers naar z-europa. Die hadden we natuurlijk al langer, maar dat bleef verhuld onder het mom van kwantitatieve verruiming. Nu de inflatie rond de 8% giert moet er echter monetair verkrapt worden. En wat denk je? Verrassing. Verrassing. Met een verhoging van een kwartpunt sloegen de Italiaanse spreads al uit het lood. En daarom gaat de ECB weer Italiaanse obligaties opkopen. En dit keer noemen ze dat... anti-fragmentatie instrument. Ja, strikt genomen is er verkrapping omdat de N-Europese obligaties niet meer aangekocht worden. Maar het bizarre blijft natuurlijk dat de ECB nog steeds verruimende maatregelen hanteert op het moment dat de inflatie uit de bocht vliegt. Prijsstabiliteit is immers haar primaire doel. Dit maakt het ook minder waarschijnlijk dat de ECB erin zal slagen inflatie te beteugelen. Ten eerste omdat hogere rentes blijkbaar al snel problematisch worden voor landen als Italië. Ten tweede omdat de divergentie met Amerika zal leiden tot een zwakkere euro, en dat is buitengewoon problematisch voor het energie-afhankelijke Europa.
  4. Nuchterbekeken 15 juni 2022 20:02
    Finally .... 'There comes the monkey out of the sleeve" zou onze bondscoach zeggen .... het hoofddoel van de ECB is ALTIJD geweest om Zuid-Europese rentes laag - en staatsschuld betaalbaar te houden. Alleen dat zeggen ze natuurlijk niet hardop ... "Anti-Fragmentatie Instrument": prachtige naam, maar het is natuurlijk gerichte Monetaire Financiering van staatsschulden, en dat mag de ECB volgens het statuut nou net niet doen! Dus Draaikonten we er omheen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links