Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 159 160 161 162 163 » | Laatste
D'ieteren
2
bpost group neemt IMX over

Dinsdag 31 mei 2022
...
IMX biedt een brede waaier van cross-border leverings- en retouroplossingen voor e-tailers via een “direct sales”-aanpak en voor kmo's en particulieren via zijn bedrijfseigen digitale oplossingen ‘Happy-Post’, ‘ColisExpat’ en ‘Shopiles’. Deze overname is een strategische stap voorwaarts voor bpostgroup en zorgt ervoor dat bpostgroup verder kan profiteren van het potentieel van de wereldwijde e-commerce door gebruik te maken van de succesvolle staat van dienst van IMX.

De overname zorgt er ook voor dat bpostgroup zijn aanwezigheid in Frankrijk kan verstevigen, operationele synergiën kan ontwikkelen en zijn productaanbod, dat een brede waaier aan diensten omvat, verder kan uitbreiden: diensten voor gewone post, post met track & trace, expressepost en retours, maar ook “ship-from-store”-oplossingen. Dit zal zich vertalen in een nog aantrekkelijker waardepropositie voor de klanten in Frankrijk, maar ook voor die van over de hele wereld.
...
press.bpost.be/bpostgroup-neemt-imx-over
hirshi
0
Roestvrijstaalmaker Aperam is vandaag het best presterende aandeel uit de Midcap.
Het bedrijf is samenwerkingsgesprekken begonnen met het Spaanse Acerinox.

Pluim voor Jim Tehupuring die het aandeel al een aantal keren als een koop heeft aanbevolen.
hirshi
0
De samenwerkingsgesprekken van Aperam met Acerinox zijn helaas afgebroken.
Maar niet getreurd.

In mijn bericht van 15 april 19.39 uur vestigde ik speciale aandacht op twee aandelen (nieuwe en oude energie).

Enphase Energy - absolute topperformer in de laatste 5 jaar - stond 15 april $ 190 en nu $ 209. Wel aan de prijs maar supergaaf aandeel.

Ook noemde ik IOG Resources stond $ 123 op 15 april en noteert nu $ 146. Keren regelmatig extra dividend uit. Gaat a.s. dinsdag 14 juni ex $ 1,80 extra dividend naast regulier dividend.

Happy trading.
D'ieteren
3
Verrassing: Mere opent dan toch in Opwijk
Food BELGIË
9 juni, 2022

Niemand die het nog had zien aankomen, maar de Russische ‘superdiscounter’ Mere heeft in alle stilte zijn eerste Belgische vestiging geopend in Opwijk. De hamvraag wordt: kan de nieuweling profiteren van de enorme inflatie na de Russische inval in Oekraïne, of zorgt die toch eerder voor een anti-Russisch sentiment?

In alle stilte
De opening heeft veel voeten in de aarde gehad: de Siberische keten had ambitieuze plannen voor een Europese expansie, maar kende – ook in andere landen – heel veel problemen om locaties en leveranciers te vinden. Enkele dagen na de Russische inval in Oekraïne liet de keten zelfs nog weten om zijn (West-)Europese plannen volledig af te blazen door een “ongunstig klimaat”.

De al even Siberische inrichting en zeer strenge voorwaarden voor leveranciers moeten ervoor zorgen dat producten bij Mere algauw een kwart goedkoper zijn dan elders, zelfs dan bij Aldi, Colruyt of Lidl. Het aanbod zal beperkt zijn, steeds variëren en worden aangeboden op palletten.

Op vraag van de gemeente Opwijk was er ook geen openingsfeest. De gemeente gaf trouwens toe alles gedaan te hebben om de nieuwkomer stokken in de wielen te steken, maar “we hebben geen argumenten meer om alles nog langer tegen te houden”, zei burgemeester Inez De Coninck bij VRT.

www.retaildetail.be/nl/news/food/verr...
voda
0
Productie Nederlandse industrie bijna 14 procent gestegen
In april 2022.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in april 13,7 procent meer geproduceerd op jaarbasis. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De productie groeide in maart met 7,26 en in februari met 10,5 procent op jaarbasis.

Van maart op april steeg de productie met 5,3 procent.

Ruim de helft van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in april meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Van de grotere branches realiseerde de machine-industrie met 64,5 procent opnieuw de grootste groei. De productie van de transportmiddelenindustrie kromp opnieuw, in april met circa 1 procent wel minder sterk dan in de voorgaande maanden.

In mei 2022 was de stemming onder ondernemers in de industrie minder positief. Het oordeel over de verwachte bedrijvigheid en de voorraden gereed product verslechterde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
hirshi
0
DE NEDERLANDSE BELEGGINGSMAATSCHAPPIJ VOOR ZEESCHEPEN NV maakte eergisteren bekend dat de intrinsieke waarde van het aandeel in het eerste kwartaal is gestegen van USD 9,17 eind 4e kwartaal van 2021 naar USD 9,60 ( € 8,62) eind 1e kwartaal 2022. Gisteren was de AVA.

De winst in het eerste kwartaal bedroeg USD 0,44 per aandeel. NBZ keert 2 keer per jaar dividend uit. In januari 2022 werd een interim dividend uitgekeerd van USD 0,70.

NBZ is een closed-end beleggingsfonds dat op de veiling van Euronext wordt verhandeld.
In de ochtendveiling van vandaag werden 644 stukjes verhandeld tegen een koers van € 5,45

Aankopen is mogelijk bij o.a. DeGiro, Saxo en ABN, maar sommige banken hebben niet standaard de mogelijkheid om aandelen NBZ te kunnen kopen. Zo dient hiertoe bij Rabobank en ING eerst een verzoek ingediend te worden. Bij ING is dat pas mogelijk indien vanaf € 50.000 vermogen is belegd.

Happy trading.
voda
0
Nederlandse export in april in de lift
Toename van bijna 3 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in april weer gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De exportvolumes stegen met 2,8 procent op jaarbasis, na een daling met 1,5 procent een maand eerder. Dat was de eerste daling na vier maanden op rij van groei.

Er werden in april vooral meer metaal- en chemische producten uitgevoerd. Het volume van de goederenimport was in april 1,6 procent groter dan in april 2021.

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de export in juni minder gunstig dan in april.

Zowel het Duitse producentenvertrouwen als het producentenvertrouwen van de eurozone was een stuk minder positief. Ook het oordeel van Europese producenten over de buitenlandse orders is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
bearishbull
0
Looking at the S&P 500 right now, you might be convinced the stock market is destined for doom in 2022.

The benchmark index rose nearly 27% last year. This year, it’s already down 22%. Plenty of stocks are deep into correction territory.

Yet JPMorgan’s global head of equity macro research, Dubravko Lakos, sees a major rebound on the horizon.

“People are basically positioned for a recession. Our base case is that this is not going to be a recession in the next 12 months,” Lakos told CNBC earlier this month. “And we think from that angle the portfolios are wrong footed.”

Lakos reiterated a year-end price target of 4,900 for the S&P 500. Since the index sits at 3,736 today, his target implies a potential upside of around 31%.
D'ieteren
0
NIEUWS BELGIË : Donderdag 16 juni 2022
Online supermarkt Crisp betreedt Belgische markt.

Online super Crisp waagt de stap naar België. Daar zal het bedrijf beginnen in de regio Brussel, Gent, Antwerpen en Leuven, maar in feite kan de hele Vlaamse markt worden bediend.

newsmonkey.be/online-supermarkt-crisp...
D'ieteren
0
BELGIË FOOD NEWS
Delhaize verlaagt prijzen van 500 huismerken

Met prijsverlagingen van 5% tot 30% op een selectie van 500 basisproducten wil Delhaize de inflatie te lijf gaan. De retailer voert ook de intensiteit van de promoties nog op.

‘Kleine Leeuwtjes’
Voor 500 dagelijkse basisproducten onder het huismerk verlaagt Delhaize vanaf 16 juni de prijzen met 5% tot 30%. Het gaat om een korf van de meest gekochte basisproducten, zoals groenten en fruit, pasta’s, dranken, wasmiddelen, hygiënische producten, maar ook dierenvoeding. De producten worden in de winkel goed herkenbaar aangeduid met ‘Kleine Leeuwtjes’.

Het gaat niet om een tijdelijke stunt, benadrukt CEO Xavier Piesvaux: “In tijden van hoge inflatie kunnen we niet onverschillig toekijken hoe sommige statistieken aantonen dat het risico bestaat dat de consument zijn toevlucht neemt tot minderwaardig en minder gezonde producten. In geen geval doen wij toegevingen op de kwaliteit, maar wij verlagen wel bewust onze marges om onze klanten betere prijzen te kunnen bieden.”

Huismerken vertegenwoordigden al 50% van de boodschappen bij Delhaize, en dat cijfer is de laatste maanden met nog eens 10% gestegen. Delhaize intensiveert de promoties zoals 1 + 1 gratis en biedt SuperPlus-kaarthouders een permanente korting tot 15% op 5.000 producten met een Nutri-Score A of B.
hirshi
0
Breaking news

NP Paribas SA heeft interesse getoond in een mogelijke overname van ABN Amro Bank NV, de Nederlandse consumentenkredietverstrekker die sinds de financiële crisis in handen is van de overheid, meldt Bloomberg News.

De grootste bank van Frankrijk bereikte onlangs een ontmoeting met de Nederlandse overheid en besprak haar interesse in een transactie, zeiden de mensen, en vroegen niet te worden geïdentificeerd omdat de informatie privé is. BNP voelt zich aangetrokken tot ABN Amro's retail- en corporate franchise en de mogelijkheid om uit te breiden in Noord-Europa, aldus de mensen.

De Nederlandse regering onderzoekt de interesse voorlopig niet serieus en het voorlopige contact van BNP heeft nog niet geleid tot gedetailleerde onderhandelingen, aldus de mensen. De staat geeft er misschien de voorkeur aan om nog meer aandelen op de markt te verkopen, waardoor het geld kan inzamelen met behoud van enige controle, zei een van de mensen.

Bron: Bloomberg (vertaald)

Zie ook:

www.bnr.nl/nieuws/financieel/10479134...
hirshi
1
Een witte raaf in het gehavende techlandschap in de USA.

Wie durft nog te beweren IBM niet meer van deze tijd is?

Het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld heeft vestigingen in meer dan 70 landen waar in totaal zo'n 350.000 mensen werken voor klanten in zo'n 174 landen.

Waar alle tech keldert houdt IBM stand, en hoe !!

d.stockcharts.com/img/articles/2022/0...
bearishbull
0
ECB verwacht geen stagflatie voor economie eurozone

De Europese Centrale Bank (ECB) verwacht niet dat de eurozone een periode van stagflatie zal doormaken zoals in de jaren zeventig het geval was. Dat melden onderzoekers van de centrale bank in een rapport. Er is sprake van stagflatie als de economie vertraagt en de inflatie snel stijgt, bij een hoge werkloosheid.

Hoewel de groeiprognoses voor het eurogebied zijn verlaagd en de inflatieverwachtingen zijn opgeschroefd na de Russische invasie van Oekraïne, neemt de economische activiteit volgend jaar nog steeds toe, verklaren de onderzoekers van de ECB. Ook wordt verwacht dat de inflatie in de tweede helft van 2023 zal afnemen tot onder de 2 procent.

De inflatie in de eurozone bedroeg in mei 8,1 procent en wordt vooral aangejaagd door de sterk gestegen prijzen voor energie en levensmiddelen door de oorlog in Oekraïne. De ECB streeft naar een inflatie van 2 procent. “De huidige voorspellingen van experts blijven verre van een scenario van stagflatie”, aldus de onderzoekers, die er wel op wijzen dat de onzekerheid rond de voorspellingen is toegenomen.

Volgens de ECB-onderzoekers maken verschillen tussen de huidige situatie en die in de jaren zeventig “het minder waarschijnlijk” dat stagflatie zal optreden. Zo is de afhankelijkheid van olie sindsdien afgenomen. Ook zijn minder arbeiders lid van een vakbond waardoor de looneisen minder hoog zijn en wordt de economie nog steeds ondersteund door het herstel van de pandemie.

ECB-president Christine Lagarde liet begin mei al weten geen rekening te houden met een scenario van stagflatie voor de eurozone en dat de huidige situatie niet vergeleken kan worden met die in de jaren zeventig. Toen ging een torenhoge inflatie namelijk gepaard met economische stagnatie en een snel oplopende werkloosheid. Ook de economen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) denken dat het risico van een wereldwijde stagflatie beperkt is.
voda
0
Nederlandse economie groeit toch
Paar tienden groei bbp in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie heeft in het eerste kwartaal van 2022 toch nog een groei laten zien, hoewel bescheiden. Dit bleek vrijdag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In de tweede raming kwam de groei uit op 0,4 procent op kwartaalbasis, terwijl in de eerste raming nog een nulgroei werd gemeld.

De groei is vooral toe te schrijven aan de toegenomen consumptie door huishoudens en een kleinere daling van de overheidsconsumptie. De tweede berekening van het bruto binnenlands product wordt ongeveer 85 dagen na afloop van het kwartaal gepubliceerd.

Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het eerste kwartaal met 6,7 procent. Volgens de eerste berekening was dat 7,0 procent. De groei is vooral toe te schrijven aan de consumptie door huishoudens, het handelssaldo en de overheidsconsumptie.

De bijstelling op jaarbasis is enerzijds toe te schrijven aan nieuwe, completere data over het eerste kwartaal 2022 en anderzijds aan het beschikbaar komen van nieuwe jaarcijfers voor 2020 en 2021 en het aansluiten van de kwartaalramingen op die nieuwe jaarcijfers. Dat gebeurt elk jaar in juni

Op basis van nieuw beschikbaar gekomen informatie is de economische groei in 2021 aangepast van 5,0 naar 4,9 procent. De economische krimp in 2020 is definitief vastgesteld op 3,9 procent, dat was 3,8 procent bij de vorige berekening.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
bearishbull
0
Bij hardstijgende grondstoffen zie je het overal op de voorpagina's Nu dalen de rentes hard en grondstoffen ook. Ik lees er niks over. Na de lagere cpi zal er vast gespeculeerd worden dat we de inflatiepiek hebben gehad, maar nu kun je al vele hints zien dat de cpi lager gaat worden.
Freemoneyforever
0
Als middel om ontwikkelingslanden te helpen, in mijn ogen veel te laat, omdat o.a. China (grondstoffen, infrastructuur) en Rusland (met de bloeddorstige Wagner-groep), die hun invloed laten gelden (Syrië bijvoorbeeld was in oorlog, omdat Rusland wilde verhinderen, dat er een gasleiding van Qatar naar Europa kwam, we weten hoeveel leed dat kostte, en nog steeds kost in Oekraïne, omdat Europese leiders met een blinddoek voor naar deze allang bekende geopolitieke situatie keken)

Maar nu dan:
G7 bieten Entwicklungsländern 600 Milliarden Dollar

(Wiederholung vom Vorabend)

Westliche Demokratien locken mit Infrastrukturprojekten
USA geben 200 Milliarden Dollar, Team Europe 300 Milliarden Euro
Mischung aus staatlichem und privatem Geld
Auch als Gegenmodell zu China gedacht

Beter laat dan nooit.
Freemoneyforever
0
Leaseauto moet aan de stekker

Het kabinet bereidt regelgeving voor om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen. Vanaf 2025 mogen leaserijders alleen nog maar kiezen uit volledig elektrische modellen. De maatregel is nodig om de CO2-reductiedoelen te halen. En minder uitlaatgassen hebben ook nog een positief effect op de stikstofreductieplannen. (Telegraaf)
voda
0
Economisch beeld Nederland trekt licht aan - CBS
Meeste indicatoren blijven boven langetermijntrend.

(ABM FN-Dow Jones) Het beeld van de Nederlandse economie is in juni iets positiever dan een maand eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

Volgens de Conjunctuurklok van het CBS presteerden nu 9 van de 13 indicatoren beter dan de langetermijntrend. In mei waren dit er 8.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Gasunie haalt in Eemshaven 7 miljard kuub lng binnen
Door THEO BESTEMAN

Updated 15 min geleden
19 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Nederland heeft voor 7 miljard kuub vloeibaar gemaakt gas (lng) in contracten vastgelegd. Het gas wordt vanaf augustus geïmporteerd in de Eemshaven. Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal heeft daartoe een overeenkomst gesloten met leveranciers CEZ en Shell Western LNG.

Drijvend platform Exmar S188, dat vanaf augustus miljarden kuub vloeibaar gas omzet in aardgas in de Eemshaven. EXMAR

Nederland probeert op korte termijn onder grote druk de gasvoorraad fors aan te vullen. „Hiermee is een belangrijke voorwaarde voor de zekerheid voor de levering van lng vastgelegd”, aldus staatsbedrijf Gasunie donderdag over de bereikte deals.

Nederland wil onafhankelijk worden van Russisch gas. Europa vreest dat president Poetin snel de Russische gaskraan naar Europa via de Nord Stream-pijleiding sluit.

BEKIJK OOK:
’Shell investeert in miljardenproject lng in Qatar’

Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal zegt dat de contracten in ’recordtijd’ zijn gesloten en verwacht dat komende maanden nog een miljard kuub aan lng wordt verkocht.

Meer gas
De verdubbeling van de import van vloeibaar gas hoort volgens minister Jetten (Klimaat en Energie) bij versnelde verduurzaming, „maar ook om ons voor te bereiden op komende winter.” Hij wijst op ruime interesse van bedrijven om nog meer vloeibaar gas te importeren. Nederland wil het Groningen-veld met aardgas niet extra openzetten, uit vrees voor meer bevingen en schade.

BEKIJK OOK:
Jetten slaat alarm over levering energie komende winter

In de Eemshaven tuigt Gasunie momenteel een lng-terminal op, met twee drijvende platforms, de Exmar S188 en Golar Inglo. Die verdubbelen daarmee de capaciteit van de enige lng-terminal van Nederland, op de Rotterdamse Maasvlakte, vanaf eind augustus.

De beide platforms in de Eemshaven hebben een doorvoercapaciteit van 8 miljard kuub gas lng per jaar. Zij vormen de komende vijf jaar dit vloeibaar gemaakte geïmporteerde gas om tot aardgas, dat dan in de pijpleidingen van het landelijk net gebracht kan worden.

BEKIJK OOK:
Nederland moet rekening houden met gaslevering aan Duitsland

Bergermeer, Nederlands grootste gasopslag voor hoogcalorisch gas, wordt voorlopig voor slechts voor 68% gevuld, meldde minister Jetten deze week. De Mijnraad noemde dat in een reactie’niet verstandig’. Op dit moment is Bergermeer voor 38,4% gevuld.

Andere gasopslagen worden wel verder gevuld. Nederland haalt daarmee het minium vullingspercentage van 80% dat in Europa is afgesproken.

BEKIJK OOK:
Kabinet negeert advies gasopslagen ondanks crisis Rusland: niet maximaal aanvullen
BEKIJK OOK:
Jetten slaat alarm over levering energie komende winter
BEKIJK OOK:
Tweede fase Duits crisisplan in werking, minder gas uit Rusland

De prijs voor een partij gas op de Amsterdamse gasbeurs te leveren in augustus loopt sterk op, en kwam woensdag uit op €174,50 per megawattuur. Op 7 maart bereikte die prijs een piek van ruim €200 per megawattuur.

BEKIJK OOK:
Advies Mijnraad: bereid Groningen maar voor op heropening gasveld

www.telegraaf.nl/financieel/112576419...
voda
1
Kabinet zet extra gasbaten in om hogere energietoeslag te betalen
ANP - 36 minuten geleden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet betaalt de extra ophoging van de energietoeslag voor arme huishoudens uit de extra inkomsten die naar verwachting binnenkomen als gevolg van de hoge gasprijzen. Het gaat om een bedrag van 550 miljoen euro, meldt minister Carola Schouten (Armoedebestrijding) aan de Tweede Kamer.

© Copyright ANP 2022

De armste gezinnen krijgen al een compensatie van 800 euro voor de sterk gestegen energierekening. Maar omdat de prijzen van gas en elektriciteit alleen maar verder zijn gestegen en ook de dagelijkse boodschappen snel duurder worden, drong de Tweede Kamer eensgezind aan op meer inkomenssteun voor in ieder geval degenen die dat het hardst nodig hebben.

Het kabinet liet eind vorige week nog weten daar geen kans toe te zien, omdat uitvoeringsinstanties niet nog meer werk aan zouden kunnen. Daarop grepen de gemeenten in. Zij lieten weten het "onverteerbaar" te vinden dat daardoor helemaal niets voor deze groep zou worden gedaan, en boden tandenknarsend aan het dan maar voor het kabinet te gaan regelen.

Gezinnen tot 120 procent van het bestaansminimum krijgen daardoor alsnog 500 euro extra uitgekeerd. Dat kost dit jaar 500 miljoen euro extra. Ook de kosten die de gemeenten maken om het geld bij deze mensen op de rekening te krijgen, naar schatting 50 miljoen euro, zijn voor de rijksoverheid.
3.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 159 160 161 162 163 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.376,06 +0,64%
 EUR/USD 1,0678 +0,07%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront