Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
rationeel
2

-Frits Bosch- 'Is Karen van Oudenhoven woke?'

www.dagelijksestandaard.nl/opinie/fri...

Kim Putters is vertrokken als baas van het Sociaal Cultureel Planbureau, SCP. Hij is gedesillusioneerd weggegaan. Hij werd de belangrijkste adviseur van Nederland genoemd, maar de regering heeft nooit naar hem geluisterd. Hetzelfde geldt voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, WRR. WRR en SCP produceren rapporten bij de vleet, maar ze gaan allemaal in de onderste lade of worden rond gefiled. Zonde van al dat geld en intellectuele man- en vrouwkracht.

Maar nu over de opvolger van Putters, Karen van Oudenhoven. Ze is een vrouw. Nou en? Ik heb voorspeld dat het een radicaal linkse vrouw zou worden. Bingo! Dat was niet zo moeilijk. Topman gaat weg en in zijn plaats komt uiteraard een radicaal linkse vrouw. Zeer voorspelbaar. Burgemeester van Amsterdam Eberhart van der Laan sterft en in zijn plaats komt een radicaal linkse vrouw. Natuurlijk! Ik kan niet nalaten haar gouden woorden te herhalen: “ik haal mijn zoon van de school van kleur af omdat ik hem niet het subject van een experiment wil laten zijn”. Heerlijk! VNO NCW baas Hans de Boer vertrekt en in zijn plaats komt een radicaal linkse vrouw, D66. Uiteraard! Enzovoort, enzovoort, enzovoort. Allemaal uit het D66 en Groen Links reservoir. Het is werkelijk een hele lange rij van vanzelfsprekende omvolking.
rationeel
1
Dan nu over mevrouw Karen van Oudenhoven. Zij was hoogleraar arbeidsmarktpsychologie aan de RuG en decaan Sociale Wetenschappen en chief diversity officer aan de VU. Niks mis mee, hoewel ik moeite heb met “diversity officer”. Ik mag me daarin van het goede gezelschap weten van ondermeer emeritus hoogleraar Meindert Fennema, die zich erover heeft beklaagd dat diversity officers de academische vrijheid bedreigen vanwege de radicaal linkse vooringenomenheid, waardoor academici op de uni’s zich wel twee keer bedenken om zich contrair uit te laten. Weg zijn dan de promotiemogelijkheden. Vrij vertaald: linkse terreur op de uni’s en volop cancel culture. Dat zegt nota bene een oud communist. Diversity officers zijn altijd vrouwen die de opdracht hebben uni sono vrouwen naar binnen te harken, want het Glazen Plafond moet kapot en mannen moeten van de Apenrots afgerost worden. De liberale arbeidsmarkt wordt kapot gemaakt door vooringenomenheid, mannen worden gediscrimineerd.
rationeel
0
Het heeft geen zin om je te verzetten tegen de tijdgeest. Mannen buigen het hoofd. Sinds het Wilders proces is besloten om alles wat selecteert op herkomst (minder Marokkanen), geslacht en religie ‘racistisch’ te noemen. Dit met dank aan onze ‘onafhankelijke’ (don’t make me laugh!) D66 rechters. Als we daarin eens meegaan, dan is selecteren op LHBGT basis racistisch, immers het is selecteren op eigenschappen waaraan een mens niets kan doen. Arbeidspsychologen doen niet anders groepsgewijs en stereotyperend. “Nee hoor, dat doen we niet, want bij gelijke geschiktheid kiezen we een vrouw of een ander uit het LHGBT segment”. Dat is een drogredenatie want ‘gelijke geschiktheid’ bestaat niet. Er is altijd onderscheid per individu door verschil in opleiding, drive, visie, betrokkenheid, rapportcijfers, interessen, presentatie, gevoel humor, etcetera. Maar een arbeidsmarkt psycholoog gaat daaraan voorbij, enkel denkend in groepseigenschappen, wars van het individu. Geen wonder dat klinisch psychologen en sociaal psychologen elkaar niet kunnen luchten. Mijn advies aan mevrouw Van Oudenhoven is om eens te gaan praten met drie vrouwelijke psychologen: de geweldige Iris Sommer over het verschil tussen mannen en vrouwen, met de fantastische Esther van Fenema over ‘geluk’ en met de sublieme Griet van der Massen over evolutionair feminisme. ‘Beste Karen, wat is een vrouw? Is dat een persoon die gekenmerkt door geslachtseigenschappen? Bent u woke?”

Karen van Oudenhoven zegt dat ze niets ziet in vrouwenquota. Dat is prima, ik ook niet, maar ze brengt quota in de praktijk als Chief Diversity Officer. Ze heeft in het verleden enkel interviews gegeven aan radicaal linkse tijdschriften en kranten, De Groene Amsterdammer is de favoriet. In het persbericht van SCP mei 2022 over haar benoeming zegt ze: “de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen vind ik de afname van het wederzijdse vertrouwen in de samenleving en de opkomst van het populisme”. Laat deze zin even tot u doordringen. Ze betreurt de afname van wederzijds vertrouwen, maar ze haat populisten. Wow! Ze raadt ceo’s aan een bezoek te brengen aan moskeeën. De Groene Amsterdammer, april 2011: “wanneer we onterecht blijven herhalen dat Marokkaanse jongeren “kutmarokkanen” zijn, of dat Turkse Duitsers dommer zijn dan autochtone Duitsers, dan worden ze dat vanzelf.” En zo gaat het maar door in de interviews.

Wat moeten we hiermee? Deze dame is een warhoofd. Ik kan het helaas niet anders maken. Ze wordt SCP baas per 1 oktober. Dat is een belangrijke functie. Kunnen we er nog van af? Of gaat het net als bij Kim Putters: laat de baas van het SCP maar kletsen. In dit geval lijkt me dat wel verstandig….

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
DeZwarteRidder
0
’Geen uitzonderingen’ tijdens voetbalfestijn
WK in Qatar lijkt geen feest voor de fans te worden: amper alcohol en geen one-night-stands
1 uur geleden
in BUITENLAND

DOHA - Het WK in Qatar lijkt er niet leuker op te worden voor de fans. Eerder werd al duidelijk dat alcohol uit den boze is in het conservatieve oliestaatje, met uitzondering van de fanzones en de stadions. Maar nu willen de Qatarezen ook one-night-stands tussen fans voorkomen, zo melden insiders aan de Daily Star. Seks buiten het huwelijk is strikt verboden in het islamitische Qatar.

Insiders laten weten dat er ’geen uitzonderingen’ gemaakt zullen worden tijdens het WK, en dat single voetbalfans zich maar beter kunnen gedragen. Alleen getrouwde koppels mogen losgaan in de hotelkamer gedurende het voetbalfestijn in de woestijn. Naast seks buiten het huwelijk is ook seks met mensen van hetzelfde geslacht strafbaar in Qatar. Mensen die deze wetten overtreden kunnen tot wel zeven jaar cel krijgen.

FIFA heeft eerder gezegd dat ’iedereen welkom is’ tijdens het WK in Qatar, maar dat lijkt niet helemaal te kloppen. Volgens de Daily Star zijn boekingen van mensen met verschillende achternamen die een hotelkamer willen al afgewezen. Qatarese officials hebben nogmaals gewezen op de lokale cultuur, waarin openlijk affectie tonen niet gewenst is. De voorman van de Qatarese voetbalbond weet daarentegen nog niet of hij regenboogvlaggen wil verbieden uit de stadions.
voda
1
Dit gaat dus helemaal fout. En dan hebben we het nog niet eens over die stroom vretende warmtepompen!

In 2025 is er geen plek meer voor nieuwe laadpalen vanwege overvol stroomnet
Business Insider Nederland - 2 uur geleden
© 477
ANP/Robin van Lonkhuijsen

Het is de bedoeling dat we over enkele jaren allemaal in een 'batterij elektrisch voertuig' (BEV) rijden. Maar die moeten wel opgeladen kunnen worden, en juist daar ligt een probleem volgens kenniscentrum ElaadNL. Het laat tegen BNR weten dat er vanaf 2025 in ruim 3.000 Nederlandse buurten geen laadpalen meer geplaatst kunnen worden omdat het stroomnet aldaar de capaciteit er niet voor zou hebben.

Maar gelukkig ziet het kenniscentrum ook een oplossing: 'slim laden'. Op die manier communiceert de lader met het stroomnetwerk om te bepalen wanneer hij het beste de batterij kan gaan opladen. Dat zal bijvoorbeeld gebeuren op momenten dat er weinig van het net gevraagd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 's nachts of op momenten overdag dat er weinig mensen in de buurt thuis zijn.

Het probleem lijkt nu dus vooral te liggen bij 'domme' laders, die stroom beginnen te tappen zodra ze aangekoppeld worden. Het wordt al langer aangehaald als iets wat een flinke impact heeft op het stroomnetwerk, en het is ook de bron van het 'het stroomnet kan de opmars van de elektrische auto niet aan'-argument. Maar daar zijn ondertussen al meerdere oplossingen voor aangedragen, waar slim laden de belangrijkste van is.

Netbeheeder Stedin en staatsecretaris Heijnen vinden dan ook dat er fors ingezet moet worden op slim laden. Door hiervan de norm te maken, moeten problemen worden voorkomen. Zeker nu het aantal laadpalen hard groeit. Volgens ElaadNL staan er tegen 2050 ruim 5 miljoen in Nederland.

Daarnaast worden bijvoorbeeld ook zonne-energie en batterijen onder de grond aangedragen als oplossingen. Die ondergrondse batterijen laden zich op dalmomenten of met zonne-energie op, om vervolgens hun lading op piekmomenten te delen met mensen die toch snel hun auto willen opladen.

Niet alleen het laden van de elektrische auto's zorgt voor een toenemende druk op het stroomnet. Ook het groeiende aantal zonnepanelen en warmtepompen draagt hieraan bij, stelt netbeheerder Liander.

LEES OOK: Zonnepanelen in combinatie met de accu van je elektrische auto voor stroom in huis: kan dat?

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/in...
JP Samosa
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 juni 2022 14:28:

’Geen uitzonderingen’ tijdens voetbalfestijn
WK in Qatar lijkt geen feest voor de fans te worden: amper alcohol en geen one-night-stands
1 uur geleden
in BUITENLAND

DOHA - Het WK in Qatar lijkt er niet leuker op te worden voor de fans. Eerder werd al duidelijk dat alcohol uit den boze is in het conservatieve oliestaatje, met uitzondering van de fanzones en de stadions. Maar nu willen de Qatarezen ook one-night-stands tussen fans voorkomen, zo melden insiders aan de Daily Star. Seks buiten het huwelijk is strikt verboden in het islamitische Qatar.

Insiders laten weten dat er ’geen uitzonderingen’ gemaakt zullen worden tijdens het WK, en dat single voetbalfans zich maar beter kunnen gedragen. Alleen getrouwde koppels mogen losgaan in de hotelkamer gedurende het voetbalfestijn in de woestijn. Naast seks buiten het huwelijk is ook seks met mensen van hetzelfde geslacht strafbaar in Qatar. Mensen die deze wetten overtreden kunnen tot wel zeven jaar cel krijgen.

FIFA heeft eerder gezegd dat ’iedereen welkom is’ tijdens het WK in Qatar, maar dat lijkt niet helemaal te kloppen. Volgens de Daily Star zijn boekingen van mensen met verschillende achternamen die een hotelkamer willen al afgewezen. Qatarese officials hebben nogmaals gewezen op de lokale cultuur, waarin openlijk affectie tonen niet gewenst is. De voorman van de Qatarese voetbalbond weet daarentegen nog niet of hij regenboogvlaggen wil verbieden uit de stadions.
Prima. Aanpassen aan de lokale cultuur.
Dus geen ‘aber wir kommen aus Holland’
DeZwarteRidder
0
quote:

JP Samosa schreef op 21 juni 2022 15:22:

[...]Prima. Aanpassen aan de lokale cultuur.
Dus geen ‘aber wir kommen aus Holland’
Denk je dat ze Duits spreken in Qatar....????
JP Samosa
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 juni 2022 15:37:

[...]

Denk je dat ze Duits spreken in Qatar....????
De Hollandse voetbalsupporter in t Heineken haus mit bier, ja
DeZwarteRidder
0
msn

De recente renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank zullen de economie in een milde, maar langdurige recessie doen belanden. Dat voorspellen analisten van zakenbank Nomura. Zij voorzien een krimp van de Amerikaanse economie in 2023.

In een begin deze week gepubliceerd rapport stellen de analisten van Nomura dat de economische terugval in de VS in het laatste kwartaal van dit jaar zal starten. Vervolgens zullen er naar verwachting zes kwartalen van lichte krimp volgen.

Nomura verwacht dat het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) in 2022 slechts met 1,8 procent toeneemt, en in 2023 zal krimpen met 1 procent. Daarnaast ziet de bank de werkloosheid aan het einde van 2023 toenemen tot boven de vijf procent, en in 2024 tot zeker zes procent. Op dit moment ligt dat cijfer rond de 3,6 procent
Hogere rente raakt economie VS

Afgelopen week verhoogde de Amerikaanse centrale bank de beleidsrente met 0,75 procentpunt. De grootste toename in bijna dertig jaar. De Federal Reserve probeert de torenhoge inflatie in te dammen door lenen voor bedrijven en consumenten duurder te maken. Dat moet de economische vraag afremmen en daarmee ook prijsstijgingen dempen. Maar hierbij is er ook het risico dat de economische groei terugvalt.

Volgens analisten Aichi Amemiya en Robert Dent van Nomura zorgt de aanhoudend hoge inflatie ervoor dat de Federal Reserve de rentes nog meer zal moeten verhogen dan eerder gedacht.

De analisten verwachten dat de Fed de rentes tot begin 2023 zal moeten blijven verhogen. Waarschijnlijk kan de centrale bank daarna de rentes weer verlagen in tandem met de afnemende economische groei.

"Met snel teruglopende groei en een Fed die vastbesloten is om de prijzen te stabiliseren, denken we dat er in het vierde kwartaal van 2022 een milde recessie begint", schrijven de analisten van Nomura. "Dat de recessie eraan komt, is waarschijnlijker dan ooit".

Volgens Nomura zal de recessie mild zijn omdat consumenten door de coronapandemie veel geld hebben gespaard. De recessie zal echter langer duren, omdat overheden en centrale banken vanwege de inflatie waarschijnlijk niet zullen ingrijpen met financiële steunpakketten.
DeZwarteRidder
1
quote:

JP Samosa schreef op 21 juni 2022 15:48:

[...]De Hollandse voetbalsupporter in t Heineken haus mit bier, ja
Je bent duidelijk in de war.
DeZwarteRidder
1
‘Grote aanpak’ terreurgeld blijkt vaak rechtszaakje tegen huilende ouders

De wet geeft het Openbaar Ministerie veel ruimte om het financieren van terrorisme te vervolgen. Maar het leidde de afgelopen jaren vooral tot rechtszaken tegen snikkende ouders die kleine geldbedragen aan hun kinderen in Syrië hadden overgemaakt, concludeert onderzoekster Tasniem Anwar. ,,Het is de vraag of dat effectief is.’’
Cyril Rosman 21-06-22, 07:00 Laatste update: 11:15

Van alle zittingen in rechtbanken die universitair onderzoekster Tasniem Anwar de afgelopen jaren bijwoonde, was één moment voor haar het treffendst. ,,De rechter vroeg aan de verdachte, een Marokkaans-Nederlandse vrouw van middelbare leeftijd: Maar léést u dan helemaal geen kranten of nieuwssites? De vrouw, verdacht van het financieren van terrorisme, antwoordde dat ze dat niet kon omdat ze analfabeet was. Het gaf voor mij heel duidelijk weer hoe gescheiden de werelden van rechter en verdachte waren.’’
JP Samosa
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 juni 2022 15:56:

[...]
Je bent duidelijk in de war.
Nee.
wie echt en volledig in de ‘war’ is:

DFT:
Poetin: Sarmat voor einde van jaar inzetbaar

Rusland gaat het leger versterken, heeft president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een toespraak. Dat meldt persbureau Reuters. "We gaan door met het ontwikkelen en versterken van onze troepen, waarbij we alle militaire dreigingen en risico's in ogenschouw nemen", aldus de Russische leider.

Poetin voegde er aan toe dat voor het einde van het jaar de Sarmat-raket inzetbaar zal zijn. Het is de zwaarste nucleaire langeafstandsraket ter wereld die elk plekje op de planeet kan raken en door elk verdedigingsschild heen kan breken, als we Poetin mogen geloven.

De raket, die de onheilspellende bijnaam Satan II draagt, zou tien nucleaire kernkoppen kunnen dragen. Eerder werd al gemeld dat Sarmat in de herfst van dit jaar inzetbaar zou zijn.
[verwijderd]
3
Gelukkig dan maar dat Biden, Johnson, Scholz, Macron, Elensky, Rutte, von der Leyen en Lagarde hun zaakjes helemaal op orde hebben. En Jetten niet te vergeten.
voda
1
De Nederlandse staat lacht in haar vuistje...

Grote meerderheid Nederlanders bezorgd over vaste lasten
Door CHRIS BROESDER

Updated 41 min geleden
1 uur geleden
in FINANCIEEL

HAARLEM - Door de aanzienlijke stijging van vaste lasten, zoals energie en benzine, maakt 71% van de Nederlanders zich meer zorgen over de vaste lasten dan in het jaar hiervoor. Bij 87% van de mensen die zich zorgen maakt, zijn de vaste kosten gestegen. Bij slechts 6% van die groep is de oorzaak een lager inkomen.

In vergelijking met vorig jaar betalen Nederlanders vooral meer geld voor energie (72%), vervoerskosten zoals benzine en openbaar vervoer (57%), internet en tv (46%) en verzekeringen (41%), zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Pricewise onder 1000 Nederlanders. In vergelijking met 2021, lopen de energiekosten bij 28% van de ondervraagden op tot meer dan €1200 per jaar. Bij 38% stegen de energiekosten tot €600.

Van de Nederlanders die kampen met hogere internet- en tv-kosten, betaalt 64% tot wel €300 meer per jaar dan in 2021. Hans de Kok, directeur Pricewise: „De inflatie hakt er flink in. Er lijkt daarnaast geen eind te komen aan de stijging van de vaste lasten. De benzineprijzen stegen afgelopen week enorm en de zorgen over de energierekening zijn er al maanden. Het einde van de prijsstijgingen is nog niet in zicht. De energiewereld blijft turbulent. Vorige week gingen de inkoopprijzen van energie opeens zeer fors omhoog. Een goed advies voor het energiecontract is nog altijd moeilijk. Houdt de prijs in de gaten. Dat geldt ook voor je andere vaste lasten zoals internet, tv en verzekeringen. Besparen is nu belangrijker dan ooit.”

www.telegraaf.nl/financieel/193723594...
rene l
2
quote:

JP Samosa schreef op 21 juni 2022 15:48:

[...]

De Hollandse voetbalsupporter in t Heineken haus mit bier, ja
En als ze dan in bezopen toestand het Wilhelmus in het Duits gaan zingen is het pas echt feest.
Maar wat zal een biertje straks in Qatar kosten, het zal ze vergaan van de dorst.
Gisteravond hoorde ik ook nog dat de bierprijzen binnenkort bij ons ook helemaal de spuigaten uit zullen lopen.
Hoogste tijd om de recent ingevoerde drankwet met gezwinde spoed terug te draaien.

En wat doe je dan, juist, flink wat halve literblikken inslaan om in ieder geval de winter door te komen.
Vanmorgen ook nog in het nieuws, de invoering op statiegeld op blik loopt ook een flinke deuk op, niks of niemand is nog voorbereid.

En straks ook een tekort aan kolen, ik kijk nergens meer van op.

In Qatar staat trouwens op het gebruik van drugs de doodstraf.
jowi
2
quote:

De amateur schreef op 21 juni 2022 10:49:

Denk dat dit toch het meest depressieve draadje is. Lijkt wel of merendeel hier geen cent te makken hebben. Mocht iemand tekort komen voor een biertje in het weekend laat het me weten dan trakteer ik wel.
Dat zie je toch echt verkeerd amateur. Dit is het bewustwordingsdraadje. En omdat dit proces bij sommige zeer langzaam gaat wordt het regelmatig deels of geheel herhaald!!!!!!!!!!!!!!!
rationeel
1
quote:

jowi schreef op 21 juni 2022 17:32:

[...]

Dat zie je toch echt verkeerd amateur. Dit is het bewustwordingsdraadje. En omdat dit proces bij sommige zeer langzaam gaat wordt het regelmatig deels of geheel herhaald!!!!!!!!!!!!!!!
Beter laat dan nooit.

We houden de moed er maar in;)
JP Samosa
1
quote:

Opus135 schreef op 21 juni 2022 17:01:

Gelukkig dan maar dat Biden, Johnson, Scholz, Macron, Elensky, Rutte, von der Leyen en Lagarde hun zaakjes helemaal op orde hebben. En Jetten niet te vergeten.
Zet je nou Jetten op 1 lijn met Biden, Johnson en Zelensky???

Hoe dan ook, in jouw rijtje zit er geen 1 die n oorlog met Oekraïne is begonnen.
Ze proberen er op te anticiperen maar t valt niet mee.

En het is inderdaad zo:
elke keer als ik weer iets lees over Poetin, denk ik, hoe is het mogelijk wat deze zieke geest, elke keer weer, voor ellende brengt
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.055,40 -0,18%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.982,04 -0,16%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.319,82 +0,16%
 EUR/USD 1,0720 +0,21%
 WTI 82,91 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront