Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos Stoffels era

2.509 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
bruguy
1
KBC:
Galapagos kwam gisteren met kwartaalcijfers. Daaruit onthoudt KBC Securities onder meer de sterke prestatie van Jyseleca dat een omzet bijeen haalde van 14,4 miljoen euro en waarvoor de
jaarverwachting van 65 – 75 miljoen euro werd bevestigd. Bovendien komen de reglementaire
goedkeuringen voor Jyseleca binnen voor zowel RA als UC. De totale groepzomzet kwam uit op 136,6 miljoen euro, het operationele verlies bedroeg 21,1 miljoen euro. Het bedrijf heeft nog steeds een indrukwekkende kaspositie van 4,6 miljard euro aan het eind van het kwartaal. Dr. Paul Stoffels is per 1 april benoemd tot CEO en zal leiding geven aan de zoektocht naar nieuwe activa terwijl hij de bestaande pijplijn van Galapagos verder zal uitbouwen. “Houden”-advies en koersdoel van 60 euro bevestigd.
bruguy
0
BRIEF-Scipher Medicine Says Galapagos Has Exercised Its Option To In-License Novel Drug Targets For IBD Discovered By Scipher's Spectra Platform
14:27 (24-05) - Bron: Reuters
May 24 (Reuters) - Galapagos NV :
* SCIPHER MEDICINE SAYS GALAPAGOS HAS EXERCISED ITS OPTION
TO
IN-LICENSE NOVEL DRUG TARGETS FOR INFLAMMATORY BOWEL DISEASE
(IBD) DISCOVERED BY SCIPHER'S SPECTRA PLATFORM
bruguy
0
De Tijd
Analist: ‘Galapagos zou Mithra kunnen inlijven'

Donderdag raakte bekend dat het Luikse biofarmabedrijf Mithra
MITRA
-1,18%
opnieuw vers geld moet zoeken. Doordat het aandeel onder 10 euro is gezakt, kan het geen geld meer putten uit de overeenkomst met Goldman Sachs.
Vrijdag leken de financiële zorgen plots overgewaaid en won het aandeel 2 procent. Daarbij speelde mogelijk een suggestie mee van een analist van de Nederlandse beleggerssite IEX. Hij opperde de mogelijkheid dat Mithra zou worden overgenomen door Galapagos
GLPG
0,76%
.
Hij redeneert als volgt: Galapagos heeft veel geld in kas maar een lege pijplijn. Bij Mithra is het net andersom: de pijplijn is goed gevuld maar het geld is op.
De analist voegt er meteen aan toe dat er ook heel wat argumenten aan te halen zijn waardoor dit geen perfecte combinatie zou zijn. Hij verwijst naar de tegenslagen rond het opvliegersmiddel Donesta, de zwakke start van de anticonceptiepil Nextstellis en de problemen rond voormalig topman François Fornieri. ‘Toch denken wij dat hier een kans ligt voor Galapagos om zijn miljarden deels aan het werk te zetten.’
bruguy
2
De Tijd:NICO SCHOOFS
Vandaag om 08:00

Galapagos werpt zich met dubbele overname op kankerbestrijding

Twee maanden nadat hij officieel het heft in handen heeft genomen bij het geplaagde Galapagos, sluit CEO Paul Stoffels de eerste deals om het tij te proberen keren bij het Mechelse biotechbedrijf.
Galapagos legt opgeteld 138 miljoen euro cash neer voor het Nederlandse biotechbedrijf CellPoint en het Amerikaanse AboundBio. Als CellPoint bepaalde mijlpalen behaalt, kan daar nog eens 100 miljoen euro bijkomen.
Opmerkelijk: Galapagos waagt zich via de dubbelklapper op een nieuwe markt. Beide sectorgenoten werken rond CAR-T-celtherapieën, een beloftevolle vorm van immuuntherapie om kanker te behandelen. ‘Via deze dubbele deal nemen we een vliegende start in oncologie’, maakt Stoffels zich sterk.

Het beursgenoteerde Galapagos heeft na twee rampjaren een gat in zijn pijplijn van medicijnen. Zo moest het een streep trekken door de Amerikaanse droom die het had voor zijn goudhaantje en reumageneesmiddel filgotinib, dat intussen Jyseleca heet. Behalve Jyseleca heeft het een portefeuille aan potentiële medicijnen die allemaal nog niet in de buurt van een marktintroductie zijn.
Hoewel het veld van de CAR-T-celtherapieën al aardig bezet is, met spelers als het Amerikaanse Johnson & Johnson en het Zwitserse Novartis, gelooft Stoffels dat Galapagos samen met de ingelijfde biotechspelers het verschil kan maken.
‘Nu wordt CAR-T-celtherapie centraal geproduceerd door farmabedrijven en vervoerd naar de ziekenhuizen’, zegt Stoffels. ‘Het productieplatform van CellPoint kan tot een transformatie leiden. Het is decentraal, waardoor je CAR-T-celtherapieën in zeven dagen in de ziekenhuizen kan produceren. Zo vermijd je complexe logistiek.’
'Het productieplatform van CellPoint wordt al getest in twee fase 1/2a-studies voor non-Hodgkin-lymfoom en chronische lymfatische leukemie. Die resultaten worden in de eerste helft van 2023 verwacht. Als die goed zijn, kunnen we mogelijk meteen naar een laatstefasestudie schakelen en op korte termijn onze pijplijn stofferen. AboundBio zoekt dan weer nieuwe doelwitten voor CAR-T-celtherapieën.’ Een medicijn doorloopt drie teststadia voor een aanvraag tot commercialisering.
De komende drie jaar wil Galapagos samen met CellPoint en AboundBio bijkomend drie CAR-T-kandidaat-behandelingen, voor verschillende kankertypes, in klinische ontwikkeling krijgen.
Na de dubbele overname is de honger van Stoffels en Galapagos, dat eind maart over een oorlogskas van 4,6 miljard euro beschikte, nog niet gestild. ‘Dit is de eerste stap in onze strategische transformatie om onze pijplijn te versnellen en te diversifiëren’, zegt Stoffels. ‘Het is voor jonge biotechbedrijven moeilijk geld op te halen op de beurs. Wij blijven uitkijken naar interessante deals.’
bruguy
0
'Galapagos zal tot 2029 cash blijven verbranden'
Bron: De Tijd

Jefferies zet de biotechgroep op de verkooplijst. Symbolisch belangrijk, want het invloedrijk beurshuis was midden vorig decennium de eerste grote fan van Galapagos in de City.

'We verwachten dat Galapagos tot 2029 cash zal blijven verbranden'. Dat is het harde oordeel van Rosie Turner, farma-analiste bij het in de sector invloedrijk beurshuis Jefferies. Zij neemt als hoofdanalist voor Galapagos de rol over van collega en veteraan-biotechanalist Peter Welford en verlaagt meteen het advies van 'kopen' naar 'houden'. Het koersdoel gaat van 53 naar 48 euro.

Welford was in 2015 de eerste grote fan in de Londense City van het Mechels bedrijf, maar gooide in de zomer van 2020 de handdoek. Hoofdreden waren de extra vragen van de Amerikaanse farmawaakhond FDA voor reumamiddel filgotinib, waardoor rivaal Rinvoq van AbbVie een belissende voorsprong kon uitbouwen. Even later blokte de FDA helemaal de toegang van filgotinib tot de Amerikaanse markt af.

Galapagos trok begin 2021 met de Amerikaane partner Gilead ook de stekker uit het onderzoek naar een middel tegen de longziekte IPF. Sinds die dubbele mokerslag moet Galapagos op zoek naar aanvulling van de gehavende pijplijn aan nieuwe producten. Dit kan gewapend met de bankrekening van een kleine miljard, met dank aan de lucratieve onderzoeksdeal die Mechelen in betere tijden met Gilead sloot.

Nieuwe CEO en farmaveteraan Paul Stoffels gaf in juni met een dubbele deal aan dat de focus op kankeronderzoek komt te liggen, deals van 140 miljoen euro die Turner zegt niet goed te begrijpen. 'Met de overgenomen CAR-T celtherapieën komt Galapagos in het vaarwater van Yescarta van partner Gilead. En aangezien het onderzoek nog in een vroege fase zit, veranderen de deals niets aan de zorgen bij beleggers over het gat in de onderzoekspijplijn'.

Turner merkt op dat de staat van dienst van Stoffels als hoofd wetenschappelijk onderzoek (CSO) bij de Amerikaanse reus J&J van 2012 tot 2022 niet dramatisch, maar ook niet geweldig is. 'Het verschil met J&J is dat Galapagos zich geen meerdere doelpogingen kan permitteren', schrijft de analiste.

Door die dubbele deal - en bijhorende extra kosten voor klinische testen - vermoedt Turner dat Galapagos tot 2029 cash zal verbranden. 'Tegen eind 2024 denken we dat Galapagos nog maar 2,4 miljard cash zal overhebben (van 4,6 miljard euro per eind maart, red.)'.

De analiste vindt het gezien de hoge cash burn logisch dat beleggers Galapagos tegen een korting op de bankrekening waarderen (zie grafiek). Ze acht een uitkoopbod door partner en aandeelhouder Gilead weinig waarschijnlijk.

'Gilead heeft al de optie op de Amerikaanse rechten van eender welk middel dat op het eind van de tweede testfase interessant oogt. Waarom zouden ze zichzelf opzadelen met het beheer van een pijplijn van pril onderzoek? De 1 miljard afboeking op het belang van 25,5 procent in 2021 was pijnlijk genoeg'.

Tot slot is Turner ook somberder dan de consensus over de piekverkopen dan Jyseleca - zoals filgotinib op de Europese markt heet - in de Europese Unie. Ze stipt aan dat de al vermelde rivaal Rinvoq van AbbVie een stevige voorsprong heeft voor de behandeling van de ziekte van Crohn en vermoedt dat de teller later dit decennium rond 400 miljoen euro per jaar al zal beginnen stokken.

Kurt Vansteeland
bruguy
1
Galapagos NV expected to post a loss of 82 cents a share - Earnings Preview
(02-08) - Bron: Reuters
Galapagos NV is expected to show a fall in quarterly revenue when it reports results on August 4.
The Malines (mechelen) Antwerpen-based company is expected to report a 2.7% decrease in revenue to €148.99 million from €153.07 million a year ago, according to the estimate from one
analyst, based on Refinitiv data.
Refinitiv's mean analyst estimate for Galapagos NV is for a loss of 82 cents per share. For the same quarter last year, the company reported a loss of 98 cents per share.
The current average analyst rating on the shares is "hold" and the breakdown of recommendations is 3 "strong buy" or "buy," 7 "hold" and 1 "sell" or "strong sell."
* The mean earnings estimate of analysts was unchanged in the last three months. ?
* Wall Street's median 12-month price target for Galapagos NV is €65?, above? its last closing price of €50.74. ???
bruguy
0
www.glpg.com/press-release/3657/first...

First half-year 2022 financial results:
Jyseleca® net sales reached €35.4 million
Group revenues of €274.0 million
Operating loss of €97.5 million
Cash and current financial investments of €4.4 billion on 30 June 2022
Increased 2022 guidance for Jyseleca from €65-75 million to €75-85 million
Combined acquisitions of CellPoint and AboundBio in all-cash transactions positions company in CAR-T therapy space
bruguy
0
Galapagos verhoogt verwachte cashburn
04/08/2022
Rekent ook op hogere omzet uit Jyseleca.
(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft de verwachte cashburn van dit jaar verhoogd en rekent tevens op een hogere omzet uit de verkoop van ontstekingsremmer Jyseleca. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechconcern donderdagavond bij het openen van de boeken.

"Dit kwartaal hebben we een eerste belangrijke stap gezet in onze strategische transformatie door ons te begeven op het gebied van oncologie met de overnames van CellPoint en AboundBio", zei CEO Paul Stoffels in een toelichting.

"Ons doel op korte termijn is om in de komende drie jaar drie extra gedifferentieerde next generation CAR-T productkandidaten in de kliniek te brengen", aldus de topman. "We zijn ervan overtuigd dat we de juiste stappen zetten in onze transformatie om waardecreatie te versnellen, en we kijken ernaar uit later dit jaar een diepgaande update over onze strategie te presenteren."

President en COO Bart Filius verklaarde dat de "Jyseleca-franchise het erg goed doet", met een robuuste verkoopdynamiek, ondersteund door de reglementaire goedkeuringen voor colitis ulcerosa (CU) in Groot-Brittannië en Japan eerder dit jaar.

"Na de overnames van CellPoint en AboundBio verwachten we dat de bedrijfskosten in de tweede helft van het jaar met ongeveer 30 miljoen euro zullen stijgen. Daarom herzien we onze cash burn richtlijn van 450 tot 490 miljoen euro voor het volledige jaar 2022 naar 480 tot 520 miljoen euro", aldus Filius.

Dankzij de sterke prestaties van Jyseleca verhoogt Galapagos ook de verwachting aan nettoverkopen voor het volledige jaar van 65 tot 75 miljoen euro naar 75 tot 85 miljoen euro.

De kaspositie van Galapagos stond eind juni op 4,4 miljard euro, van 4,6 miljard euro eind maart.

Cijfers
De omzet van Galapagos kwam in de eerste zes maanden van 2022 uit op 274 miljoen euro, tegenover 253,7 miljoen euro een jaar eerder. De R&D-kosten kwamen uit op 249,5 miljoen, van 268,8 miljoen euro een jaar eerder.

Het operationeel resultaat was negatief op 97,5 miljoen euro en daarmee vrijwel stabiel op jaarbasis. Onder de streep resteerde een verlies van 32,3 miljoen euro tegenover 55 miljoen euro verlies een jaar eerder. Per aandeel kwam het verlies uit op 0,49 euro.
Jelle Trader
0
Galapagos,....De parel,... met het bijna mooie nieuwe en voltooide hoofdkantoor in Leiden,....
bruguy
0
KBC
Na een sterk eerste kwartaal voor Jyseleca blijft Galapagos commerciële resultaten boeken, omdat de netto-omzet in de eerste jaarhelft opklom tot 35,4 miljoen euro. Daardoor werd de omzetverwachting voor het middel met 10 miljoen euro verhoogd tot 75 à 85 miljoen euro. De operationele kosten zullen door de overschakeling naar oncologie met 30 miljoen euro verhogen, maar dat is haalbaar omdat de groep nog een kaspositie van 4,4 miljard euro heeft. Geen impact op “Houden”-advies en 60 euro koersdoel.
bruguy
2
BUZZ-Galapagos jumps on Jyseleca sales beat, higher FY outlook
09:41 (05-08) - Bron: Reuters

** Shares in Galapagos rise 2.9% after the French biopharmaceutical company posted Jyseleca sales above estimates and raised its FY target for the drug
** Sales of Galapagos's drug Jyseleca reach 35.4 million euros ($36.2 million) in H1; raises 2022 sales guidance for Jyseleca to 75-85 million euros from earlier target of 65-75 million
** "2Q Jyseleca revenue is an impressive beat vs. consensus," says Jefferies, pointing to robust sales momentum supported by the regulatory approvals in ulcerative colitis in the UK and Japan earlier this year
** "Next year, we are also expecting the Crohn's disease results (DIVERSITY), allowing the company to continue on this path," analysts at Kempen say
** The group, however, raised its 2022 cash burn guidance to 480-520 million euros from 450-490 million previously
** "We don't think the change in cash burn guidance on the acquisitions should come as a shock," says Jefferies, noting Galapagos expects to absorb 25-50 million euros of additional operating expenses for CellPoint and AboundBio in H2
** KBC adds the success of Jyseleca should help Galapagos manage its cash burn

--------------
French biopharmaceutical : ????

Comments Jefferies: LOL
poost
0
Waarom doet galapagos geen poging om opnieuw een aanvraag in te dienen voor Jyseleca in de VS?
MabelWas
0
quote:

poost schreef op 5 augustus 2022 10:20:

Waarom doet galapagos geen poging om opnieuw een aanvraag in te dienen voor Jyseleca in de VS?
Ja dat vraag ik mij ook af..
Lingus
1
quote:

poost schreef op 5 augustus 2022 10:20:

Waarom doet galapagos geen poging om opnieuw een aanvraag in te dienen voor Jyseleca in de VS?
Zie: www.glpg.com/press-release/2203/galap...

Kern:
Mechelen, België; 19 augustus 2020, 01.25 CET; Galapagos (...) kondigt vandaag aan dat Gilead Sciences, (...) een volledige antwoordbrief (CRL) heeft ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de New Drug Application (NDA) voor filgotinib, een onderzoeksbehandeling voor matig tot ernstig actieve reumatoïde artritis (RA). De FDA geeft CRL's uit om aan te geven dat de beoordelingscyclus voor een aanvraag voltooid is en dat de aanvraag in zijn huidige vorm nog niet klaar is voor goedkeuring. Gilead is de houder van de vergunning voor het op de markt brengen van filgotinib in de Verenigde Staten en is verantwoordelijk voor mogelijke commercialisering in de VS

De FDA heeft gegevens van de MANTA- en MANTA-RAy-onderzoeken opgevraagd voordat de beoordeling van de NDA werd voltooid. De MANTA- en MANTA-RAy-onderzoeken zijn bedoeld om te beoordelen of filgotinib een impact heeft op spermaparameters. De FDA heeft ook haar bezorgdheid geuit over het algemene baten/risicoprofiel van de dosis filgotinib 200 mg. (...)

Zoals ik het een beetje in mijn hoofd heb:
Het vruchtbaarheidsonderzoek loopt nog door tot 2024H2. Gilead was te traag met de opstart van de vruchtbaarheidsonderzoeken en de VS kijken net even wat kritischer naar de JAK-remmers in het algemeen dan EU en Japan. Amerikaanse bedrijven/beleggers kijken denk ik ook net even wat kritischer naar de periode vóór de patent-afgrond waarin het grote geld verdiend moet worden. Filgotinib kwam al wat laat op de markt doordat AbbVie in de fase 2 periode de voortgang ophield ten gunste van Rinvoq. De 200mg dosering van filgotinib zou onderscheidend moeten zijn maar dat was ook op losse schroeven komen te staan. Kortom: Gilead zag een kosten/baten analyse met teveel risico.
BaasBoes
0
quote:

boer schreef op 5 augustus 2022 13:17:

En goed hoger ook wat zou de slot koers zijn vandaag. .€57?
Voor vandaag teken ik al voor de huidige koers ;-)
boer
0
quote:

BaasBoes schreef op 5 augustus 2022 13:46:

[...]

Voor vandaag teken ik al voor de huidige koers ;-)
Ik okk had ik niet verwacht. Als ze op 56 komen verkoop ik ze
2.509 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:29
Koers 27,100
Verschil -0,280 (-1,02%)
Hoog 27,160
Laag 26,860
Volume 33.916
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront