Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

DEGIRO opheffen minderjarig account

12 Posts
Martin W
0
Vanmiddag kreeg ik onverwacht dit bericht in mijn mailbox:

"Met deze brief maken wij officieel onze beslissing kenbaar om de relatie te beëindigen in overeenstemming met de Cliëntovereenkomst, voor het account met de gebruikersnaam *****. Helaas kunnen wij gezamenlijke rekeningen die een minderjarige rekeninghouder bevatten niet langer aanbieden. Dit komt doordat flatexDEGIRO Bank AG niet in staat is om minderjarigen een bankrekening te verstrekken, welke vereist is voor het houden van een DEGIRO-rekening.
Hierbij geven wij officieel uiting aan ons besluit om de zakelijke relatie conform de Cliëntovereenkomst te beëindigen. Uw DEGIRO-rekening zal daarom op zondag 15 mei 2022 worden opgeheven".

Ik zal dus op zoek moeten naar een andere broker waar een minderjarig account kan worden ondergebracht.
Voordeel van de GIRO is dat de kosten voor de meest ETF's laag zijn, zodat bij een relatief kleine bijstorting weer een paar ETF's kunnen worden bijgekocht.

Heeft iemand tips voor een andere broker waar ik mijn kinderen kan onderbrengen?
Zelf heb ik accounts bij Saxo (voormalig Binck) en bij Lynx. Helaas zijn daar de transactiekosten hoger.

Martin
ffff
2
Martin,

Je vraag is onduidelijk. Je spreekt in je posting over een GEZAMENLIJKE rekening, waarbij een minderjarige betrokken is en je vraag die je stelt gaat over een rekening voor een minderjarige.

Dat zijn twee verschillende uitgangspunten.

Jouw vraag kwam hier anderhalve maand geleden ook al aan de orde,waarbij ik de vraagsteller erop wees, te onderzoeken een Maatschap op te richten, dus vader/ moeder en een of meerdere kinderen. Maar dat werd blijkbaar te gecompliceerd gevonden. Zelf heb ik aan die constructie die 23 jaar gefunctioneerd heeft de allerbeste herinneringen.

Peter
marique
2
quote:

Martin W schreef op 10 februari 2022 18:24:

Heeft iemand tips voor een andere broker waar ik mijn kinderen kan onderbrengen?
Zelf heb ik accounts bij Saxo (voormalig Binck) en bij Lynx. Helaas zijn daar de transactiekosten hoger.

Kijk eens naar de voorwaarden van Saxo-Fundcoach. Geen transactiekosten voor een ruim aanbod van etf's. Heel gering bedrag voor service-fee. Enige handicap is dat je dan slechts op 2 dagen per maand een order kan inleggen. Wil je op andere dagen een order plaatsen dan betaal je het normale Saxo-tarief.

midjj
1
Gering bedrag voor service fee? Ik vind 0.01% per maand (0,12% per jaar) heel erg fors. Of zie ik zelfs al 0.18% per jaar staan? Tarieven zijn moeilijk te vinden voor Saxo Fundcoach, Binck Fundcoach leek al op 0.18% per jaar te zitten. Dergelijke kosten zijn volstrekt onnodig gezien andere alternatieven (lees brokers).
midjj
1
Goede alternatieven zijn o.a. Interactivebrokers, maar ook Fitvermogen, hoewel je bij de laatste wel beperkt bent tot fondsen van Nationale Nederlanden. Die hebben hogere fondskosten dan etf's, maar doen qua rendement (met verrekening van fondskosten) zeker niet onder voor veel etf's.
Jalapenjos
1
quote:

Martin W schreef op 10 februari 2022 18:24:

Heeft iemand tips voor een andere broker waar ik mijn kinderen kan onderbrengen?
Zelf heb ik accounts bij Saxo (voormalig Binck) en bij Lynx. Helaas zijn daar de transactiekosten hoger.
Mexem heeft een rekeningtype die "Groepsaccount voor vrienden of familie heet". Er staat niet bij of dat ook voor minderjarigen geldt. Tarieven zijn ook niet gek hoog, volgens mij.
MartijnN1932
1
Vreemd ik heb nog wel een gedeelde rekening met mijn dochter bij de Saxo bank
dat is dan ook nog de enige reden waarom ik nog bij hen zit.

daar waar alex en Binck het voorheen ondersteunden

Ik heb nog getracht het ergens anders onder te brengen, maar geen enkele ander gevonden.

Ik heb een eigen beleggersrekening en rekening op mijn naam en die van mijn dochter.

ik ben dus benieuwd of ik ook een dergelijk bericht krijg..
Martin W
0
ffff
1
Martin,

Ik hoop dat je toch nog even langs kwam in de KK, want gisteravond las ik in de allernieuwste uitgave van TRENDS, een financieel; duidingsweekblad in België van niveau, een uitgebreide bijlage van 28 bladzijden over een vergelijkend onderzoek bij 10 TIEN brokers en bankiers in België.

Daar is dus werk van gemaakt en zeer recent en tot mijn stomme verbazing wordt daar gemeld dat.......KEYTRADE de eenvoudigste broker is om een beleggingsrekening te openen voor een minderjarig kind. Schijnt echt zo te regelen zijn.

Dus heb je in ieder geval één adres waarover zojuist geprubliceerd is , dit weekend in Trends.

Maar als ik jou was, zou ik met dit gegeven toch nog eens contract opnemen met jouw broker en daar toch wat aandringen waarom in Godsnaam ze bij Keytrade wel op een simpele manier een rekening geopend kan worden en bij , ik meen Saxo niet. Ik zou hen daar dus mee confronteren

Ik zou in jouw geval GEEN Belgische Keytraderekening openen, maar eentje in Nederland of in Luxemburg omdat je in België met een gruwelijk vervelende en lastige procedure zit om teveel afgehouden dividendbelasting terug te krijgen, terwijl je dat in Nederland en Luxemburg niet kent.

Ik hoop dat je er iets aan hebt, want sparen/beleggen voor je kind, pakweg een kleine 20 jaar is altijd aan te raden, zeker bij de huidige uitverkoopprijzen op de beurzen.....

Succes,

Peter
ffff
0
Martin,,

Ik kwam zojuist onderstaand uirtgebreid artikel tegen, vanmorgen gepubliceerd over het sparen voor kinderen.
Je moet het echt lezen, want in dit artikel wordt uitgebreid ingegaan wat voor mogelijkheden er dan weer in Duitsland mogelijk zijn om voor je kind een effectenportefeuille op te bouwen.

Het meest frappante alinea vond ik, waarin verteld wordt dat een minderjarige OOK onroerend goed kan verwerven. In principe voro mij niks nieuws, want dat kon in een maatschap ook. Maar dan staat dus dat onroerend goed wel degelijk op naam en in bezit van het kind.

Zo zie je weer hoe spelregels kunnen variëren tussen landen en het gemakkelijkst voor tegenwoordige brokers is gewoon: Geen enkele moeite doen en zeggen dat het niet gaat. Maar het gaat dus wel in diverse landen.

www.finanzen.net/nachricht/private-fi...

Peter
RUUD99
0
Mijn kinderen zijn inmiddels al jaren meerderjarig en nu komt DeGiro met het verhaal dat zij de rekening gaan opheffen omdat het zgn minoren accounts zijn. Het heeft dus blijkbaar niet te maken met de huidige leeftijd van de klant, maar met de leeftijd bij openen van het account.

Is dit wettelijk toegestaan? Andere banken zorgen voor een naadloze overgang op het moment dat de rekening houder 18 is geworden.

De klant wordt nu opgezadeld met veel kosten en onzekerheid gezien de tijdstippen van aan/verkoop natuurlijk nooit gelijk kunnen zijn.Overboeking van gelden duurt nl een paar dagen bij DeGiro.
Ook worden de foreign exchange kosten niet vergoed,en ook kunnen niet alle fondsen nog aangekocht worden.

Het getuigt in ieder geval niet van klantvriendelijkheid.
ffff
0
Ruud,

Ik denk dat het werkelijk ALLES te maken heeft met "controle" over de rekeningen. Het is een modern beleid in heel wat Europese landen.

Je schrijft zelf al dat je kinderen ondertussen meerderjarig zijn geworden. Eigenlijk is het dan toch logisch dat zij zelf een normale , volwassen rekening hebben en niet een of andere speciale minderjarigen-rekening.

Andere posters uit de KK postten daarover het afgelopen jaar ook hun ervaringen en het kwam steeds op hetzelfde neer: Banken willen precies weten, wie heeft wat.

Zelf werd ik "genoodzaakt" maatschappen tussen mijn kinderen en mijzelf op te heffen. Of het één, of het ander..... De Overheid eist steeds verdergaande inzicht en controle.

Ruud , ik raad je kinderen aan gewoon de tegoeden te laten overschrijven op een eigen rekening en de kosten, uiteindelijk slechts éénmalig voor lief te nemen. Het is gewoon een beleid de afgelopen 5 jaar afgesproken tussen Overheden en bankiers....

Peter
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,92  +6,13  +0,70%  14:48
 Germany40^ 18.146,60 +0,05%
 BEL 20 3.897,42 +0,17%
 Europe50^ 5.020,81 +0,25%
 US30^ 38.436,29 -0,18%
 Nasd100^ 17.566,75 +0,49%
 US500^ 5.075,64 +0,12%
 Japan225^ 38.196,26 +0,68%
 Gold spot 2.319,64 -0,10%
 EUR/USD 1,0682 -0,19%
 WTI 83,06 -0,29%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +20,00%
ASMI +11,89%
NX FILTRATION +4,33%
RANDSTAD NV +3,98%
BESI +3,97%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,15%
ING -5,49%
WDP -2,28%
Avantium -1,78%
Eurocommercia... -1,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront