Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gazprom

3.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
keesdekort
0
Is het al iemand gelukt om een russische bankrekening te openen dan? zoja waar en hoe?
voda
0
Duitsland vreest leveringsstop Russisch gas, roept alarmfase uit
RTL Z - 3 uur geleden

De Duitse regering vreest dat Rusland de gaslevering via de Nord Stream 1-pijpleiding volledig af gaat sluiten. Daarom schakelt de overheid over op de alarmfase in het gasnoodplan.

© DPA
Een station van de Nord Stream 1-pijpleiding in Lubmin aan de Duitse kust.

"Gas is vanaf nu een schaars goed in Duitsland", zei Robert Habeck, minister van Economie en Klimaat, tijdens een persconferentie. De leveringszekerheid is nu nog gegarandeerd, maar of dat zo blijft is onzeker. "De huidige situatie moet ons niet een vals gevoel van veiligheid geven", zei de minister.

Nu al 60 procent minder gas
En dus moeten Duitsers hun gasverbruik verminderen. De winter komt eraan en het is zaak om daar goed op voorbereid te zijn, zei Habeck.

Het besluit om naar fase 2 in het gasnoodplan (pdf) te gaan volgt op het deels dichtdraaien van de gastoevoer. Eerder deze maand besloot Rusland 60 procent minder gas via Nord Stream 1 te leveren. Ook de hoge gasprijzen op de markt spelen mee bij het besluit de volgende stap te nemen, zei Habeck.

Gasopslagen zo snel mogelijk vullen
Als Nord Stream 1 helemaal dichtgaat, wordt het moeilijker voor Duitsland om de gasopslagen op tijd te vullen. Daarmee loopt de kans op een energiecrisis in de winter op voor de belangrijkste economie in de EU.

De Duitsers willen nu zo snel mogelijk de gasopslagen vullen. Op dit moment zitten die voor 58 procent vol. Als de leveringen via Nord Stream 1 op 40 procent blijven hangen, wordt het al moeilijk om de opslagen 90 procent vol te krijgen voor december, zegt het ministerie.

Het is nog maar de vraag of er überhaupt gas blijft stromen door de pijpleiding. Bronnen binnen het ministerie zeggen tegen de Financial Times dat erop gerekend wordt dat de Russen de pijpleiding volledig dichtdraaien onder het mom van 'onderhoud'.

Groene energie
"De vermindering van de gaslevering is een economische aanval op ons door Poetin", zei Habeck. "We zullen ons hiertegen verdedigen."

De Duitse regering is nog niet bereid om de wet aan te passen zodat energiebedrijven prijsstijgingen direct kunnen doorberekenen aan klanten. Maar consumenten moeten erop rekenen dat ze sowieso meer moeten gaan betalen, zei Habeck.

Daarbij steekt de Duitse regering ook de hand in eigen boezem. "Het was een politieke fout om in het verleden geen hernieuwbare energie op te bouwen, dat moet meteen rechtgezet worden", zei de minister.

Nederlandse opslag 50 procent vol
Ook andere landen kunnen last hebben van dichtdraaien van Nord Stream 1. De leiding is een van de twee belangrijkste aanvoerlijnen van Russich gas naar Europa.

In Nederland besloot het kabinet vorige week om de kolencentrales de komende tijd op vol vermogen te laten draaien om te voorkomen dat huishoudens in de kou komen te zitten deze winter. Dat is onderdeel van een crisisplan om een gastekort te voorkomen.

Inmiddels zijn de Nederlandse gasopslagen voor bijna 50 procent gevuld. Het doel is om 80 procent te halen.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/du...
voda
0
Nord Stream 2 straks mogelijk tóch in gebruik, maar niet op de manier die Poetin voor ogen had
ANP - 2 uur geleden

© 477

Het Duitse ministerie van Economische Zaken overweegt om delen van de Nord Stream 2-gasleiding om te bouwen tot een aansluiting voor een terminal voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) aan de Oostzeekust. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Het ministerie zal dan mogelijk het deel van het pijpleidingsysteem dat zich op Duits grondgebied bevindt onteigenen en afsnijden van de rest van de pijpleiding.

Door de oorlog in Oekraïne schortte Duitsland de goedkeuring op voor de omstreden gaspijplijn Nord Stream 2, die via de Oostzee loopt van Rusland naar Duitsland. Het land kondigde ook aan snel niet meer afhankelijk te willen zijn van Russisch gas.

De belangrijkste handelspartner van Nederland moet daardoor op andere manieren aan gas komen. Een van die opties is lng. Duitsland versnelt de komende jaren dan ook de lng-projecten. Voor lng moeten wel nieuwe pijpleidingen gebouwd worden en installaties waar lng kan worden opgeslagen vanaf schepen of drijvende fabrieken die ladingen lng kunnen omzetten in gas, voordat het naar het gasnet kan.

Duitsland riep donderdag al de alarmfase van het nationale gascrisisplan uit doordat Rusland de gastoevoer naar het land steeds meer afknijpt. Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom levert sinds vorige week nog maar zo'n 40 procent van de normale hoeveelheid gas via Nord Stream 1, de voor Duitsland belangrijkste pijpleiding voor Russisch gas.

Gazprom liet in mei al weten delen van de gaspijpleiding Nord Stream 2 te gaan gebruiken voor de levering van gas aan regio's in het noordwesten van Rusland.

LEES OOK: 6 dingen die je moet weten over de omstreden gaspijplijn Nord Stream 2

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/no...
Keesdejongen
0
De Duma heeft een wet goedgekeurd die (o.a.) gazprom verplicht binnen 3 maanden automatisch alle adrs om te wisselen voor russische aandelen. Zonder gezeik en blokkeren van de yanks, de EU, clearstream en Euroclear. Gaan de Russen gewoon automatisch voor ons doen. Laat de EU lekker in de stront zakken en New York melon ook met hun 5 cent per adr. Ze krijgen nu niks, die yanks. En wij krijgen lekker dure gazprom aandelen die per adr bijna 11 euro waard zijn.

www.interfax.ru/business/849485
DeZwarteRidder
0
quote:

Keesdejongen schreef op 30 juni 2022 01:25:

De Duma heeft een wet goedgekeurd die (o.a.) gazprom verplicht binnen 3 maanden automatisch alle adrs om te wisselen voor russische aandelen. Zonder gezeik en blokkeren van de yanks, de EU, clearstream en Euroclear. Gaan de Russen gewoon automatisch voor ons doen. Laat de EU lekker in de stront zakken en New York melon ook met hun 5 cent per adr. Ze krijgen nu niks, die yanks. En wij krijgen lekker dure gazprom aandelen die per adr bijna 11 euro waard zijn.

www.interfax.ru/business/849485
Dit soort wetten maken is zeer makkelijk in Rusland, maar de grote vraag is of deze wet uitvoerbaar is in de praktijk.
Ron Kerstens
0
quote:

Kaboom schreef op 27 mei 2022 16:53:

Gazprom Board Recommends Record-High Dividend for 2021
By Bloomberg News
(Bloomberg) -- Gazprom board of directors recommends dividends of 52.53 rubles/share for 2021, Russian gas producer said in regulatory disclosure.
That’s record high for the company
Total dividend payments will reach 1.24t rubles, which is 50% of 2021 adjusted net income under IFRS, according to a separate statement
Shareholders to vote on recommendation June 30, according to a separate disclosure
Gazprom shares rose as much as 9.9% and traded at 294.55 rubles a share, the highest since Feb. 21
READ, April 28: Gazprom’s 2021 Annual Earnings Hit Record on Gas Price Rally
Tja, en toen toch maar geen dividend. De centen zullen via een omweg naar de oorlogsmachinerie van Putin geleid worden vrees ik.
DeZwarteRidder
0
Russian rouble rises; Gazprom shares plummet on no-dividends move

Thu, June 30, 2022 at 10:23 AM·2 min read
In this article:

OGZPY
0.00%

* This content was produced in Russia where the law restricts coverage of Russian military operations in Ukraine

MOSCOW, June 30 (Reuters) - The Russian rouble rose on Thursday, heading towards its strongest levels since 2015 as it retained support from high commodity prices, while shares in Gazprom plummeted after the gas giant said it would not pay dividends.

Gazprom shares had fallen 22.7% to 230 roubles ($4.31) by 0754 GMT, minutes after the company said its shareholders had decided against distributing dividends on the 2021 results.

The rouble pared intraday gains after Gazprom's move but was still up 0.8% at 52.80 to the dollar after nearing the 50 mark on Wednesday for the first time since May 2015.

Against the euro, the rouble rose 2% to 54.90 , having climbed beyond 53 earlier this week for the first time since April 2015.

The rouble has become the world's best-performing currency fingfx.thomsonreuters.com/gfx/rngs/GL... this year, boosted by measures taken to shield Russia's financial system from Western sanctions imposed after Moscow sent troops into Ukraine on Feb. 24. The measures have included restrictions on Russian households withdrawing foreign currency savings.

The strong rouble has raised concerns among officials and export-focused companies, because it dents Russia's income from selling commodities and other goods abroad for dollars and euros.

On Wednesday, Finance Minister Anton Siluanov said Russia could cut state spending and channel funds for foreign currency interventions to keep a lid on the rouble's strengthening, which threatens budget revenue.

The central bank could also ease upside pressure on the rouble by cutting interest rates as inflation slows and the economy needs cheaper lending. The central bank will next meet on interest rates on July 25.

Russian stock indexes were down. The dollar-denominated RTS index fell 4.9% to 1,345.1 points, dragged lower by Gazprom. The rouble-based MOEX Russian index was 5.5% lower at 2,251.0 points.

($1 = 53.4000 roubles) (Reporting by Reuters)
[verwijderd]
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 juni 2022 11:06:

[...]
Gazprom shares had fallen 22.7% to 230 roubles ($4.31) by 0754 GMT, minutes after the company said its shareholders had decided against distributing dividends on the 2021 results.
[...]
"its shareholders", dus Putin.
De staat bezit iets meer dan 50% van de firma.

Moraal van het verhaal: wie in Rusland investeert, gokt.
ffff
1
Verkeerde conclusie Gokker, maar het ligt emotioneel goed in de markt tegenwoordig.

Individuële beleggers, pensioenfondsen over de gehele wereld, staatsfondsen van Noorwegen, Qatar of Singapore, het maakt niet uit, investeerde de afgelopen drie decennia massaal in de Russische economie: Concreet in gas, olie, steenkool, aluminium, koper, nikkel, diamanten, goud en vooral granen....

Daar was op zich totaal niets verkeerd aan, net zogoed als dat er geïnvesteerd werd in Brazilië, India, China of de USA.

Het is allemaal een beleggerskeuze door letterlijk miljoenen beleggers en vermogensverantwoordelijken gedaan. OOK dus investeren in dat energierijke Rusland.

Wie NU in voorjaar 2022 met Russische aandelen in portefeuille zit, heeft niet gegokt maar gespreid en goed overdacht belegd. HIj/ zij had ook in Enron, in Imtech of in Fortis kunnen beleggen.....

Achteraf oordelen is zo goedkoop. De Gazprom aandelen zakten dus ongeveer 25 procent.....Tja, dat is dus een tikkie meer, maar eigenlijk nauwelijks meer dan dat de volledige DAX 40, de AEX, de CAC 40 gezakt is.......

Die ellendige oorlog maakt heel veel kapot. Te beginnen met menasenlevens maar verwoest heel veel vermogens, maar wat gemakkelijk om te zeggen: Had je maar niet moeten gokken.

Peter
Keesdejongen
0
Prima dat het geld in het bedrijf blijft. Ze Gaan 10 miljard investeren om beter bereid te zijn op de toekomst. Dus hogere dividenden in de toekomst. Perfect!
DeZwarteRidder
0
quote:

Keesdejongen schreef op 30 juni 2022 12:10:

Prima dat het geld in het bedrijf blijft. Ze Gaan 10 miljard investeren om beter bereid te zijn op de toekomst. Dus hogere dividenden in de toekomst. Perfect!
Laat me niet lachen......!!!!
ffff
1
Kees,

Het passeren van het dividend is in zoverre nog niet eens zo heel erg omdat het helemaal de vraag was, hoe, op welke wijze, die Westerse aandeelhouders dan wel hun dividend zouden gaan krijgen.

Het zag er toch echt naar uit, dat de uitbetaling van dat dividend toch op alle mogelijke en onmogelijke manieren in het Westen gedwarsboomd zou worden. NU kan men stellen: De Russen betalen geen dividend, maar ik had in de praktijk wel eens willen zien, dat wanneer de Russen WEL dividend zouden willen uitbetalen, of de Westerse aandeelhouders dat ook echt zouden hebben ontvangen op hun rekening, door blokkeringen van bijv. Euroclear.

In ieder geval wordt er nu tijd gewonnen om wellicht over een jaar met betere voorstellen te koemen als die ellendige oorlog gestopt is....

Peter
voda
0
Uniper trekt outlook in
Vanwege problemen met gastoevoer Gazprom.

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse Uniper heeft de outlook voor dit jaar los gelaten als gevolg van de beperkte gastoevoer door het Russische Gazprom. Dit maakte Uniper donderdag bekend.

Woensdag stelde Uniper dat sinds 16 juni slechts 40 procent van het contractuele quotum door Gazprom geleverd is. Om toch in de behoefte te kunnen voorzien, moet Uniper nu "significant" hogere prijzen betalen, die niet direct zijn door te berekenen.

Hierdoor verwacht Uniper dat in de eerste helft van 2022 zowel de aangepaste EBIT als het nettoresultaat "significant" lager zijn uitgevallen dan in de eerste zes maanden van een jaar eerder, toen respectievelijk 580 en 485 miljoen euro.

Uniper onderzoekt hoe het voldoende liquiditeit kan zeker stellen en voert onder meer gesprekken met de Duitse overheid over zogeheten stabiliserende maatregelen.

Het aandeel Uniper levert donderdag ruim 15 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Moexie
0
quote:

Keesdejongen schreef op 30 juni 2022 01:25:

De Duma heeft een wet goedgekeurd die (o.a.) gazprom verplicht binnen 3 maanden automatisch alle adrs om te wisselen voor russische aandelen. Zonder gezeik en blokkeren van de yanks, de EU, clearstream en Euroclear. Gaan de Russen gewoon automatisch voor ons doen. Laat de EU lekker in de stront zakken en New York melon ook met hun 5 cent per adr. Ze krijgen nu niks, die yanks. En wij krijgen lekker dure gazprom aandelen die per adr bijna 11 euro waard zijn.

www.interfax.ru/business/849485
Automatisch gebeurt er voor onze West-Europeanen niets vrees ik, tenminste als onze depots bij niet-Russiche brokers liggen. Automatisch conversie is bedoeld voor éénieder die zijn aandelen bij een RU broker heeft staan.

Wij gaan een aanvraag moeten indienen.
Ga dit een weekje geven, tegen dan zouden ze bij Gazprombank toch iets meer moeten weten hoe/wat.
Dan doorzetten voor een C type account en aanvraag conversie Gazprom indienen.

By the way, iemand op de hoogte wat de stand van zaken is met het DR-programma van Rosneft? Werd dit ook stopgezet?
voda
0
Gazprom schort dividend op
Aandelen kelderen.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen Gazprom hebben donderdag meer dan een kwart van hun waarde verloren, nadat de Russische gasreus besloot om geen dividend uit te keren.

Famil Sadigov, vicevoorzitter van Gazprom, zei dat uitkeren van een dividend "onredelijk" zou zijn. Hij zei dat de prioriteiten van het bedrijf zijn om zijn investeringsprogramma door te voeren en om zich voor te bereiden op de komende winter.

De bestuurder zei ook dat Gazprom er rekening mee moet houden om meer belasting te betalen.

Rusland viel dit jaar Oekraïne binnen met een legermacht. Het land is voor zijn inkomsten om de oorlog te financieren in belangrijke mate afhankelijk van de export van olie en gas.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
DeZwarteRidder
0
Afzien van dividend haalt gasreus Gazprom hard onderuit
Updated Vandaag, 15:00
Vandaag, 14:59
in FINANCIEEL

MOSKOU (ANP/DPA) - Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom betaalt dit jaar geen dividend. Die verrassende mededeling deed het bedrijf donderdag. Beleggers reageerden teleurgesteld en deden hun aandelen massaal in de verkoop, wat de beurskoers van Gazprom tot meer dan 30 procent deed kelderen.

Gazprom liet via Telegram weten dat het „in de huidige omstandigheden niet zinvol” zou zijn om dividend uit te keren. Voor veel kleine beleggers zijn die uitkeringen juist de reden om het aandeel te bezitten. Gazprom had beleggers eerder nog een dividend van 52,53 roebel per aandeel, omgerekend net geen euro, in het vooruitzicht gesteld.

Verworpen

Op de aandeelhoudersvergadering werd dat voorstel echter verworpen. Het aantal tegenstemmen kwam ongeveer overeen met het percentage in het bedrijf dat in handen is van de Russische staat. De bonussen voor de directie werden wel goedgekeurd, vermoedelijk met steun van Rusland.

Bekijk ook:
Rusland knijpt ook gaskraan naar Duitsland af, olieprijs naar $125 per vat

Gazprom stelde in de uitleg dat de aansluiting van Russische regio’s op het gasnetwerk, wat de nodige investeringen vraagt, belangrijker is. Ook eist de overheid meer belasting van het gasbedrijf.
Keesdejongen
1
Deze week heeft de Duma een wet ondertekend die Gazprom verplicht in September, Oktober en November elke maand 416 miljard roebel taxes the betalen.
Dat is 1248 miljard rubel, 20 miljard euro.
Weten jullie wat het dividend was over 2021 dat gazprom zou betalen deze maand? 1244 miljard euro. Dan is dat ook weer helder.
3.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.721,60 -0,65%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.913,21 -0,47%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.399,05 +0,83%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,67 +0,72%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront