IEX Group « Terug naar discussie overzicht

IEX Group 2022

19 Posts
MOEdig Voorwaarts
1
IEX Media B.V. is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een van de meest gebruikte informatiebronnen voor beleggend Nederland. IEX Media is een innovatief mediabedrijf met een breed portfolio van titels waarmee particuliere- en professionele beleggers bereikt worden. IEX.nl is één van de grootste onafhankelijke financiële websites van Nederland. Daarnaast zijn Belegger.nl, DeBeurs.nl, Beursonline.nl, Participaties.nl en Guruwatch bekende websites van IEX Media binnen de beleggerswereld.

Na de samenvoeging met de activiteiten van Value8 Media is IEX Media, met o.a. IEX.nl en Belegger.nl de grootste crossmediale beleggerscommunity van de Benelux. In totaal bereikt IEX Media ruim 2 miljoen beleggers per maand. Daarbij zijn alle websites samen goed voor 32.000.000 pageviews per maand.

www.iexgroup.nl/
K. Wiebes
1
Tja. Het is inderdaad een mooie, nuttige site voor beleggers. Maar qua belegging
is 't een héél stuk minder.

Het verdienmodel klopt niet, in mijn optiek: de abo's zijn wat mij betreft te duur, voor
wat ze aan meerwaarde bieden t.o.v. de gratis site; en élke nieuwe advertentie erbij
op de site jaagt de bezoekers de gordijnen in.,

Volgens mij zouden ze er goed aan doen om de hele site abonnementsplichtig te
maken en de kosten van het abo drastisch te verlagen.
crypt0br0ker
0
bij wie moet ik wezen voor die lelijke grafieken? kan de grote IEX niet wat betere grafiek opties installeren/programmeren...
MOEdig Voorwaarts
1
Van Leeuwen vergroot belang in IEX flink
Zowel kapitaalbelang als stemrecht omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) P.C. van Leeuwen heeft een groter belang in IEX Group gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 10 januari 2022.

Peter van Leeuwen meldde een kapitaalbelang van 10,05 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 15 januari 2021 meldde Van Leeuwen voor het eerst een kapitaalbelang in IEX, toen van 6,46 procent met eenzelfde stemrecht.
pietje-2005
0
Sinds een week of zo log ik niet meer automatisch in , met wachtwoord etc. in list Google.
IEX is de enige site waar dit nu (opeens) gebeurt ?
Kan zo gauw niet vinden wat er bij mij veranderd is; in ieder geval niet iets bewust zelf veranderd.
Heeft iemand een idee ?
HarmtenNapel
1
Benieuwd of de lijn van eerste helft 2021 doorgetrokken is in tweede helft 2021.

Iemand enig idee?
voda
0
Groeiend IEX verbetert winstgevendheid

Categorie: Over IEX
Door IEX Group N.V. op dinsdag 5 april 2022
Groeiend IEX verbetert winstgevendheid
Beeld: ANP Foto

IEX Group heeft haar resultaten in 2021 aanzienlijk weten te verbeteren. De omzet steeg met 8,7% tot €4,5 miljoen; het bedrijfsresultaat (EBITDA) nam nog sterker toe van €0,68 miljoen tot €1,32 miljoen euro.

De advertentie-inkomsten stegen, evenals het aantal betalende content-abonnees, dat in 2021 aanzienlijk opliep van 8.800 naar 11.200, een toename van ruim 27%.

In 2020 wist IEX, ondanks de sterke impact van de coronapandemie op adverteerders, de schade beperkt te houden. Toen werd een positief bedrijfsresultaat behaald van €0,68 miljoe en kwam het nettoresultaat bijna op break-even uit (€-0,13 miljoen). In 2021 werd de opgaande lijn krachtig voortgezet.

De goede resultaten over 2021 werden behaald ondanks de extra investeringen in de technologie (platformen) en organisatie. IEX verstevide haar positie als het belangrijkste medium voor beleggers en zit sinds 1 juli 2021 ook fysiek met bovenop de beurs: het groeiende team is nu gehuisvest in het Amsterdamse beursgebouw op Beursplein 5.

Hieronder zijn de hoogtepunten van 2021 weergegeven.

RESULTATEN

De omzet nam toe van 4,14 naar 4,50 miljoen euro, een stijging van 8,7 procent
Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg van 0,68 naar 1,32 miljoen euro, een stijging met 94,1 procent
De EBIT verdubbelde ruim van 0,46 miljoen naar 1,10 miljoen euro
De nettowinst kwam uit op 0,65 miljoen euro, tegen -0,13 miljoen euro een jaar eerder
PER AANDEEL

De winst per aandeel kwam in 2021 uit op 16,5 eurocent tegen -3,3 eurocent een jaar eerder.
Voorgesteld wordt om nog geen dividend uit te keren en de winst toe te voegen aan de reserves. Er zijn nog volop mogelijkheden om onze middelen winstgevend te investeren.
ADVERTENTIES

IEX heeft haar positie als leidend online platform voor de Nederlandse en Belgische belegger in 2021 versterkt. Beleggers zijn bij IEX (en de andere merken) direct op de hoogte over ontwikkelingen op de beurs, bij beursgenoteerde bedrijven en waarderen de toegevoegde waarde van IEX.
IEX heeft in 2021 een groeiend aantal adverteerders en partners geholpen bij hun marketing richting beleggers en het winnen van nieuwe klanten. In de loop van 2021 verminderde de aan Corona gerelateerde terughoudendheid. Adverteren bij IEX loont.
PREMIUM

IEX biedt voor particuliere beleggers professionele beleggingsanalyses en adviezen tegen een zeer scherpe vergoeding. De kwaliteit is in 2021 duidelijk toegenomen en dat wordt, getuige het klantentevredenheidsonderzoek, door de abonnees gewaardeerd. De inzet is onze abonnees nog beter te bedienen.
Het aantal betalende content-abonnees is in 2021 aanzienlijk gestegen van 8.795 naar 11.225, een toename van ruim 27%.
TECHNOLOGIE

In de eerste helft van 2021 is het platform IEX.nl vernieuwd, waarbij de Premium content een prominentere rol heeft gekregen. Ook de IEX app is geheel vernieuwd.
In juni 2021 is onze geheel vernieuwde IEX Markt Monitor geïntroduceerd, die door gebruikers tailormade kan worden ingesteld aan de hand van de te volgen aandelen of markten.
Voorts heeft IEX geïnvesteerd in een nieuw CRM systeem waarmee wij nog beter in staat zijn om onze klantdata op een veilige manier te managen, sales en orderprocessen te structureren en onze klanten te informeren over ontwikkelingen binnen onze organisatie.
VERWACHTINGEN

IEX is en blijft afhankelijk van het beursklimaat en de volatiliteit van de markten. Dat maakt het doen van concrete voorspellingen op korte termijn minder makkelijk.
2021 heeft laten zien dat IEX de juiste strategische weg is ingeslagen, met stijgende omzet en winst tot gevolg.
IEX verwacht dat de huidige uitgangspositie uitstekende kansen biedt om omzet en winstgevendheid op middellange termijn verder te doen groeien.

www.iex.nl/Artikel/743908/Groeiend-IE...
voda
0
IEX verbetert winstgevendheid
Ook omzet omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in 2021 de winstgevendheid aanzienlijk zien verbeteren. Dit maakte het beursgenoteerde beleggersplatform dinsdagochtend bekend.

In het afgelopen jaar steeg de omzet met 8,7 procent tot 4,5 miljoen euro, terwijl de EBITDA aantrok van 0,68 tot 1,32 miljoen euro.

De advertentie-inkomsten stegen volgens IEX door de partnerships met adverteerders en zakelijke relaties. Ook de focus op de betaalde analyses van IEX Premium sorteerde effect, aldus IEX. Het aantal betalende abonnees steeg in 2021 van 8.800 naar 11.200, een toename van ruim 27 procent.

In 2021 resteerde onder de streep een winst van 0,65 miljoen euro. Per aandeel was dit 16,5 eurocent. In 2020 leed IEX nog een nettoverlies van 0,13 miljoen euro.

Voorgesteld wordt om nog geen dividend uit te keren en de winst toe te voegen aan de reserves. "Er zijn nog volop mogelijkheden om onze middelen winstgevend te investeren", verklaarde IEX.

IEX verwacht dat de huidige uitgangspositie "uitstekende kansen" biedt om de omzet en winstgevendheid op middellange termijn verder te doen groeien.

Concrete voorspellingen zijn volgens IEX evenwel lastig, vanwege de afhankelijkheid van het beursklimaat en de volatiliteit van de markten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Veel weerstand bij toekennen decharge IEX Group
Zowel bestuur als RvC ontvangt veel tegenstemmen.

(ABM FN-Dow Jones) Tijdens de jaarvergadering van IEX Group is er relatief veel tegen het verlenen van decharge van het bestuur en de raad van commissarissen gestemd.

In beide gevallen stemde 23,6 procent van de aandeelhouders tegen decharge.

En ook de vaststelling van de jaarrekening 2021 kreeg dit percentage aan tegenstemmen, net als het voorstel voor het mogen uitgeven van nieuwe aandelen.

Volgens CEO Mark Termeer van IEX is het relatief hoge aantal tegenstemmen het gevolg van het ontbreken van een goedkeurende verklaring door een OOB accountant. Net als circa tien andere kleinere bedrijven op Euronext, heeft ook IEX nog geen zogeheten OOB-accountant gevonden, volgens de CEO door gebrek aan capaciteit bij de in totaal 6 OOB-accountants in Nederland.

Een deel van de aandeelhouders vond volgens Termeer het ontbreken van deze goedkeurende verklaring, inmiddels voor het derde jaar op rij, reden om tegen decharge en vaststelling te stemmen.

Tijdens de vergadering was 81,1 procent van de aandeelhouders van IEX vertegenwoordigd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
objectief
0
Morgen de IEX beleggers dag; de timing kon niet beter want elke hulp is meegenomen.
Desnoods met een flinke whisky om het beursleed te verzachten.
voda
0
Omzet- en winstgroei voor IEX Group
Lost obligatielening af.

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft de omzet en winst in de eerste zes maanden van dit jaar zien aantrekken. Dit bleek donderdag uit cijfers van de aanbieder van beleggingsinformatie.

De omzet steeg in het afgelopen halfjaar met 16 procent tot 2,5 miljoen euro. IEX profiteerde onder meer van een toegenomen directe advertentieomzet en hogere inkomsten uit abonnementen. Het aantal abonnees steeg licht.

Het EBITDA-resultaat verbeterde van 0,5 tot 0,7 miljoen euro. Onder de streep restte een nettowinst van 0,36 miljoen euro tegen 0,25 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel was dit goed voor een winst van 9,1 eurocent tegen 6,5 eurocent in de eerste helft van 2021.

De financiële positie verbeterde verder. Eind juni beschikte IEX naar eigen zeggen over een "zeer ruime" liquiditeitspositie van 1,9 miljoen euro. Om die reden heeft IEX besloten Obligatielening I af te lossen. Deze lening kende een rente van 7 procent. Aflossing leidt zo tot een afname van de rentelasten, lichtte IEX toe.

De aanbieder van beleggingsinformatie verwacht ook voor heel 2022 een groei van omzet en winst te realiseren en zal blijven investeren in de verbetering van het productaanbod.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
HarmtenNapel
0
Weg omhoog is goed ingezet nu, afgelopen dagen lekker wat stukken bijgekocht. Volgend jaar EV positief en leningen betaald dus behoorlijk positiever beeld. Als ze nog wat extra verdiensten weten aan te boren (hier moet wel mee aan de slag gegaan worden), kan het zo een EBITDA van 1.5-2mln op jaarbasis vrij makkelijk bewerkstelligen. 7xEBITDA (1.5 minimaal) is 10.5 miljoen waarde / 3.931.000 aandelen is € 2,67 beurskoers.
HarmtenNapel
0
Er verwachten aantal (oud) aandeelhouders slecht weer op komst. Iedereen die nu stukken verkoopt doet dit met verlies. Slecht teken...
Enige wat ik kan ontdekken aan de laatste cijfers is dat de kosten behoorlijk omhoog gegaan zijn, en H1-22 slechter is dan H2-21. Daarnaast zullen ze extra verdiensten aan moeten boren en niet puur afhankelijk te zijn van brokers etc. voor advertentie-inkomsten, abonnees zie ik ook niet met duizenden stijgen komende periode. Men verwacht minder particuliere aandeelhouders als er straks een recessie komt, dit is natuurlijk niet goed voor IEX. Ze zullen hier mee aan de slag moeten, zodat ze straks niet verrast worden...
voda
0
IEX Group start vervroegde aflossing
Rentelasten dalen.

(ABM FN-Dow Jones) IEX start deze maand vervroegd met de aflossing van een lening met een rente van 7 procent. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de aanbieder van beleggingsinformatie.

"De goede resultaten en de sterke liquiditeitspositie bieden de mogelijkheid om tot deze stap over te gaan", aldus IEX.

IEX lost de lening een jaar eerder dan de normale looptijd af. Zo wordt ook een reductie van de rentelasten gerealiseerd.

Aan obligatiehouders zal de contractueel vastgelegde premie van 1 procent worden betaald ter compensatie van de vervroegde aflossing.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Groen meldt belang in IEX

Door ABM Financial News op zaterdag 24 september 2022
Views: 219

(ABM FN-Dow Jones) R.F.F. Groen heeft voor het eerst een belang in IEX Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 september 2022.

Groen meldde een kapitaalbelang van 3,04 procent met een stemrecht van eveneens 3,04 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News
HarmtenNapel
0
Behoorlijke transacties de afgelopen dagen. Benieuwd naar de mutaties, moet met deze volumes een grote aandeelhouder zijn die verkoopt. Zou leuk zijn als de koper op dit forum wat laat weten. Zelf houd ik m'n 2,5% van de stukken vast...
voda
0
Oprichters Lynx vergroten belang in IEX

Gezamenlijk belang van ruim 12 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De oprichters van online broker Lynx, Jeroen Kramer en Rogier Groen, hebben hun belangen in IEX Group uitgebreid. Dit blijkt uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht.

Kramer meldde per 30 november een kapitaalbelang van 5,66 procent in IEX met een stemrecht van eveneens 5,66 procent. Op 2 november meldde Kramer voor het eerst een belang in IEX, toen van 3,74 procent.

Groen, de andere oprichter van Lynx, meldde per 3 november een belang van 6,59 procent in IEX. Groen meldde op 22 september dit jaar al voor het eerst een belang in het beleggersplatform, toen van 3,04 procent.

Op vragen van ABM Financial News zei Groen donderdag "dat dit een bekende wereld voor ons is". Concrete plannen zouden er volgens Groen niet zijn, maar "we vinden het interessant".

Peter Paul de Vries van Value8, grootaandeelhouder van IEX, zei in een reactie tegen ABM Financial News dat het opbouwen van een belang door Kramer en Groen "een compliment van deze beurskenners voor IEX is".

IEX was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Verloren ruzie kost uitgever IEX kwart miljoen euro en aandelen
Mathijs Smit

8 december 2022 16:36
Aangepast 9 december 2022 10:27

De beursgenoteerde uitgever IEX heeft een geheimzinnige aandeelhouder die beschikte over exotische waardepapieren na een ruzie ruim 200.000 euro aan dividend en 27.000 nieuwe aandelen moeten geven. Daarbovenop moet IEX de man boetes betalen, die zijn opgelopen tot 80.000 euro.

Dat bevestigen de jurist van de aandeelhouder en financieel directeur Martijn Pennekamp van IEX tegenover RTL Z. "Het is een vervelend dossier, dat wat ons betreft kan worden afgerond", zegt Pennekamp.
Beleggerssite

IEX is een uitgever van informatie voor investeerders, vooral bekend van de gelijknamige beleggerssite. Het bedrijf, dat naar eigen zeggen een bereik van 1,5 miljoen beleggers heeft, ging zelf zeven jaar geleden naar de beurs. Daarbij werden de activiteiten ingebracht in een leeg beursfonds, waarin vroeger voedingsbedrijf Alanheri zat.

Investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries is met een belang van 32 procent grootaandeelhouder van IEX. Zelf bezit De Vries, bekend als oud-directeur van beleggersvereniging VEB, een belang van nog eens 12 procent.
Ruzie met aandeelhouder

Uit een dinsdag openbaar geworden uitspraak van de rechtbank Amsterdam blijkt dat IEX de afgelopen jaren slaags is geraakt met een man, die de eigenaar was van zogeheten 'certificaten aan toonder'. Dat is een type aandeel dat tegenwoordig niet of nauwelijks meer wordt gebruikt.

De man meldde zich in de herfst van 2017 bij het bedrijf met een stapel certificaten aan toonder van het bedrijf Alanheri, de voorganger van IEX. Hij wilde de ouderwetse waardepapieren laten omzetten in de huidige beursgenoteerde aandelen, en het achterstallige dividend innen.
Achterstallig dividend

Na een controle van de stukken wisselde IEX de certificaten aan toonder inderdaad om voor 5500 aan de beurs te verhandelen aandelen IEX. Ook keerde het bedrijf de man zo'n 28.000 euro aan achterstallig dividend uit.

Al snel bleek echter dat de zaak daarmee niet was afgedaan. Eind dat jaar verscheen de man namelijk weer op het kantoor van IEX, opnieuw met een pakket certificaten aan toonder. Ook daarvoor ontving de man 5500 aandelen IEX en 28.000 euro aan dividend.
Opnieuw bezoek

In februari en maart 2018 bracht de man weer bezoeken, waarbij hij certificaten inleverde. Daarvoor ontving hij 11.500 aandelen, maar dit keer ging IEX nog niet over tot een dividenduitkering.

Later dat jaar kwam de man nóg enkele keren terug, met nog meer waardepapieren. Die aanvragen werden door IEX niet meer ingewilligd, omdat het bedrijf de zaak niet meer vertrouwde. "Deze meneer verscheen vanuit het niets met steeds maar weer nieuwe certificaten. Daarop gingen bij ons alarmbellen af, en hebben wij meer informatie gevraagd", aldus financieel directeur Martijn Pennekamp van IEX.
Naar de rechter

De certificaathouder stapte vervolgens echter naar de rechter, om zijn aandelen en dividend op te eisen. Uit de dinsdag openbaar geworden uitspraak blijkt dat de man in september vorig jaar voor de rechtbank Amsterdam zijn gelijk al haalde.
Aandelenbezitter

De rechter oordeelde dat IEX niet heeft bewezen dat de man de certificaten aan toonder te kwader trouw heeft verkregen, of dat deze uit een misdaad afkomstig zouden zijn. Het beursgenoteerde bedrijf moet hem daarom 27.300 aandelen geven, en achterstallig dividend van ruim 200.000 euro.

Ook kon IEX fluiten naar haar eis tot teruggave van de eerder gegeven 22.500 aandelen en 56.000 euro aan dividend.
Grootaandeelhouder

In totaal heeft de geheimzinnige bezitter van de certificaten aan toonder op deze manier dus een belang van zo'n 50.000 aandelen IEX verkregen die bij elkaar tegen de huidige koers een kleine 80.000 euro waard zijn, en ruim een kwart miljoen euro aan dividend.

Maar ook daarbij bleef het niet. Uit een tweede uitspraak, dit keer van de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht, blijkt dat IEX de man ook nog eens een flink bedrag aan dwangsommen moet betalen.
Dwangsommen

Omdat IEX de man na de uitspraak van vorig jaar niet de verschuldigde aandelen gaf, kon hij aanspraak maken op de dwangsommen die de rechter destijds als stok achter de deur had vastgesteld. Voor elke dag dat IEX de aandelen niet zou leveren, moest het bedrijf 500 euro boete betalen, met een maximum van 100.000 euro.

Volgens jurist Jeroen Kaspers die de certificaathouder in deze zaak bijstaat, is IEX inmiddels tegen de uitspraak over de dwangsommen in hoger beroep gegaan. "Die zitting heeft onlangs plaatsgevonden, en in februari verwachten wij daarover de uitspraak."
Vervelend dossier

Kaspers zegt die uitspraak met vertrouwen tegemoet te zien. "De aandelen zijn inmiddels geleverd, maar de verbeurde dwangsommen zijn opgelopen tot 80.000 euro." Volgens de jurist wil zijn cliënt anoniem blijven.

Financieel directeur Pennekamp zegt het dossier graag te willen sluiten. "Dit was een vervelend dossier. Door een vervelende samenloop van omstandigheden hebben we die aandelen vorig jaar niet goed kunnen leveren. Dat is inmiddels wel gebeurd, en we zitten nu alleen nog met de vraag over de boetes. Die uitspraak moeten we nog afwachten, maar wat ons betreft is de zaak afgerond."

Bron:

www.iex.nl/Forum/Topic/1349588/Koffie...
[verwijderd]
0
Voortgang aandeleninkoopprogramma

ING maakt vandaag bekend dat, in lijn met de lancering van het op 3 november 2022 aangekondigde aandeleninkoopprogramma ter waarde van € 1,5 miljard, het bedrijf 315.504 aandelen heeft ingekocht in de week van 19 december 2022 tot en met 23 december 2022.

De aandelen zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 11,26 voor een totaalbedrag van € 3.553.689,82. Voor gedetailleerde informatie over de dagelijks ingekochte aandelen, individuele aandelenaankooptransacties en wekelijkse rapportages, zie de ING-website op www.ing.com/Newsroom/News/Press-relea...

Het totale aantal aandelen dat tot nu toe onder dit programma is ingekocht, bedraagt ??107.032.702 gewone aandelen tegen een gemiddelde prijs van € 11,25 voor een totale vergoeding van € 1.203.635.071,64. Tot op heden is circa 80,24% van de maximale totale waarde van het aandeleninkoopprogramma gerealiseerd.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:30
Koers 1,650
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 2.960
Volume gisteren 461

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront