Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.389 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 ... 3166 3167 3168 3169 3170 » | Laatste
Bulletje Rozenwater
2
Kissinger is een ongelofelijke smeerlap, een massamoordenaar die over lijken ging voor zijn eigen carrière. Niet verwonderlijk dat hij mild is tegen Rusland.

2 zaken worden vergeten in de discussie

1 Rusland stopt niet na Oekraine
2 Putin heeft de pax americana doorbroken. Het was tot Putin onbestaand om een ander land te veroveren. De laatste liefhebber was Saddam Hussein. Als dit wordt toegestaan volgen andere landen.

Beide genoeg reden om Rusland maximaal dwars te zitten tot het bittere eind, hoe vervelend dat ook is.
theo1
3
quote:

JdeFL schreef op 1 juli 2022 11:35:

[...]

Wat ik hier in 't algemeen echt niet begrijp is waarom enkel naar de zwakte van de Russische kant gekeken wordt.
Oekraïense soldaten zijn geen rambo's zoals er hier ene dacht, die sterven ook. En daar zijn helaas minder en minder reserves van over. Er zijn 8 miljoen Oekraïense vluchtelingen (en dat zijn echt niet enkel vrouwen en kinderen), en de overblijvende mannen zijn niet allemaal geschikt voor het leger. Dat is in elk land zo.
Qua aantallen mobiliseerbare soldaten staat Rusland er in elk geval beter voor. En qua training, goh, elke Oekraïense soldaat die enige training had, is in actie. Reserves zijn van hetzelfde kaliber als bij de Russen. Motivatie is beter, maar dat houdt geen kogels tegen.
't Is niet zoals ik het graag zou zien, maar enig realisme zou wel op zijn plaats zijn.
Er zijn nog een paar dingen die je niet moet vergeten.

In februari had niemand verwacht dat we nu zouden staan waar we nu staan. Iedereen had gedacht dat de Russen nu het Oekraïense leger wel zou hebben verslagen en dat ze nu zouden moeten proberen het land te bezetten. Dat is niet uitgekomen: de Russen moeten alles op alles zetten om een paar stadjes in Luhansk provincie waar tot voor kort niemand van had gehoord in te nemen. Het Oekraïense leger bestaat niet uit Marvel superhelden, maar ze zijn wel veel beter dan wie dan ook had gedacht en de Russen zijn veel zwakker dan gedacht. Ik begrijp heel goed dat iemand als Kissinger daar moeilijk mee om kan gaan.

En, zelfs als morgen het front instort en de Russen de oorlog alsnog "winnen", dan nog hebben ze enorm klop gekregen. Nu al. Alles wijst erop dat ze dachten dat het een makkie zou zijn en dat ze met een bliksemactie de wereld voor een voldongen feit zouden zetten. In plaats daarvan moeten ze een half jaar later ontzettend diep gaan voor Luhansk provincie. Ze zijn nu wel ongeveer aan plan D bezig. De hele wereld heeft de zwakte van het Russische leger in volle glorie kunnen zien. Iedereen weet nu dat Rusland geen schijn van kans maakt tegen de NAVO en dat een aanval op NAVO gebied een zelfmoordpoging zal zijn. Sterker nog, een aanval op Oekraïne is een zelfmoordpoging gebleken.

Het voortbestaan van Oekraïne als onafhankelijk land is niet meer serieus in gevaar. Ook als het kleiner zal zijn dan in februari, zal het niks meer met Rusland te maken willen hebben en asap bij EU en NAVO komen. En die zullen het verwelkomen. Dat was zonder deze oorlog niet gebeurd. Ik zie het niet gebeuren dat Oekraïne zijn claims op Oekraïens gebied zal opgeven. De Russen zullen ieder gebied dat ze hier aan overhouden moeten bezetten tegen een vijandige bevolking. Dat zal ze niet meevallen. Oekraïne zal die gebieden proberen terug te pakken als ze de kans zien. Intussen zal de rest van Oekraïne worden herbouwd. Het contrast zal schrijnend zijn. Dat dus aangenomen dat Rusland Oekraïens gebied blijvend zal bezetten. Dat is in mijn ogen allerminst een zekerheid.

De hele wereld heeft Rusland van zijn allerzwartste kant kunnen zien. Poetin en Lavrov zijn zichtbaar voor wat ze zijn: meedogenloze killers, hooligans en terroristen. Tuig van de bovenste richel. Leugenaars wiens woord niks waard is. Niemand die goed bij zijn hoofd is zal hen ooit nog vertrouwen. Dit Rusland is niet het land van Tsjaikovski en Tsjechov, maar het land van Stalin en Ivan de Verschrikkelijke. De sancties zullen niet zomaar weggaan. Het grootste deel van het leger is dood, gewond of uitgebrand schroot. Het zal decennia kosten om dat weer op te bouwen, als dat al gaat lukken onder de sancties. Europa gaat serieus werk maken van minder afhankelijk te zijn van Russische energie. Hun enige exportproduct van betekenis. Wapenexport zal voorlopig ook wel niet aan de orde zijn. Rusland is door dit geintje 40 jaar teruggezet in de tijd. Minstens.

Zweden en Finland komen bij de NAVO. Dat zou anders nooit gebeurd zijn. Macron noemde de NAVO eerder nog hersendood. Doet hij nu niet meer. De NAVO is helemaal terug en belangrijker dan ooit. Je mag trouwens best weten dat ik Macron een ontzettende flapdrol vind. Het is dat de concurrentie nog veel vreselijker is.
Freemoneyforever
1
quote:

theo1 schreef op 1 juli 2022 14:00:

[...]

Het voortbestaan van Oekraïne als onafhankelijk land is niet meer serieus in gevaar. Ook als het kleiner zal zijn dan in februari, zal het niks meer met Rusland te maken willen hebben en asap bij EU en NAVO komen.
Remember: de Minsk-akkoorden, en hoe Rusland zich daar niet aan hield. Ik verwacht, dat Rusland zal blijven treiteren, zoals dat al sinds 2014 persisteert. Het is sindsdien alle dagen oorlog. Zou dat zomaar verdwijnen? Ik moet dat nog zien. Nog los van cyberaanvallen en andere ontregeling door Rusland. Rusland financiert in het westen partijen die naar zijn mond praten, zou dat ook met de oorlog eindigen? Ik denk, dat ik eerder een hard hoofd heb :)
seance
0
als de sancties er langdurig flink inhakken zal het waarschijnlijk stoppen. de bevolking zal zich toch ooit gaan roeren?
Freemoneyforever
0
quote:

keljans 123 schreef op 1 juli 2022 14:36:

als de sancties er langdurig flink inhakken zal het waarschijnlijk stoppen. de bevolking zal zich toch ooit gaan roeren?
Bevolking in Rusland die zich roert: de harde repressie is effectief tot en met vandaag. Denk ook aan gruwelijkheden zoals intimideren van familie, martelen, etc. Voordat ik tot actie over zou gaan, zou ik eerst een akkoord moeten hebben van al mijn familie.

Rusland heeft voldoende voedsel en grondstoffen om het lang vol te houden, zeker als de sancties door het Westen niet gesteund worden door de overige ca. 150 landen.
JdeFL
0
quote:

theo1 schreef op 1 juli 2022 14:00:

[...]

Er zijn nog een paar dingen die je niet moet vergeten.
....
Kan zijn, maar waar ik aan denk is: ze gaan dood. Met velen. Soldaten, gewone mannen, vrouwen, kinderen, baby's.
Voor Zweden bij de navo? (om maar iets te zeggen, maar, voor zoiets zijn ze niet bezig)
De gemiddelde Oekraïener leeft in angst. Terecht m.i. Een realiteit.
Gezondheidszorg werkt niet meer. Zowat alle artsen zitten aan het front.
Dat zijn de zaken waar ik dan aan denk.

Zwarte schrijft: ze gaan de Russen eruit gooien. 2000 Km front. Dat is van hier tot Rome. Hoe moet je dat verdedigen? Blijvend?
8 Miljoen vluchtelingen, x miljoen in verloren gebieden, donbas, Krim en die strook aan het Azov meer. Ze zijn altijd met minder.
Nee, ik zie deze oorlog inderdaad hoe langer hoe minder zitten. De familie ook niet trouwens. Angst regeert daar. Elke nacht x keer luchtalarm, en je kan best het zekere voor het onzekere nemen.

Soit. Van mijn kant zeker geen borstgeroffel meer, de Guust uit de Zoo van Antwerpen is al lang dood.
Zei mijne pa vroeger al altijd (en 't was een militair, 30 jaar BSD): beter bange Jan dan dooie Jan.
JdeFL
0
quote:

keljans 123 schreef op 1 juli 2022 14:36:

als de sancties er langdurig flink inhakken zal het waarschijnlijk stoppen. de bevolking zal zich toch ooit gaan roeren?
Zou daar niet op rekenen. D'er zijn een paar voorbeelden. Cuba, Iran. Ooit Zuid-Afrika. Sancties is ultra-lange politiek.
closer
0
Wie Slangeneiland beheerst, beheerst de vaarroute naar Odesa. Dus waarom gaan de Russen daar weg?

Stieven Ramdharie, 1 juli 2022, 14:45

Slangeneiland, een nietig stukje rots in de Zwarte Zee, is opnieuw een belangrijk symbool van verzet geworden voor de Oekraïners. Na maanden te zijn bestookt met drones, een houwitser en zelfs gevechtsvliegtuigen, heeft het Russische leger de handdoek in de ring gegooid. Het eilandje werd donderdag halsoverkop verlaten.

Hiermee is het strategisch gelegen Slangeneiland voor de derde keer sinds de invasie een voorbeeld van Oekraïens verzet dat loont, ondanks de overweldigende Russische militaire overmacht.

Eerst was er de Oekraïense soldaat die op de eerste dag van de oorlog ‘Russisch oorlogsschip, krijg de klere’ zei tegen de bemanning van een Russisch schip dat aandrong op overgave. Zo’n twee maanden later volgde Kyivs zoete wraak met de vernietiging van datzelfde schip, de Moskva.

Moskou doet nu alles om te voorkomen dat de terugtrekking wordt gezien als de zoveelste vernedering van het invasieleger. De opmerkelijke stap is volgens het Kremlin juist ‘een gebaar van goede wil’ om de export van Oekraïens graan vanuit de belangrijke havenstad Odesa mogelijk te maken. Wie Slangeneiland in handen heeft, beheerst immers in grote mate de vaarroute naar het zo’n 130 kilometer verderop gelegen Odesa.

Overwinning
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en het leger vierden vrijdag de terugtrekking als een belangrijke strategische overwinning. ‘Dit beperkt de acties van de bezetters aanzienlijk’, aldus Zelensky. ‘Stap voor stap zullen we ze terugduwen uit onze zee, ons land en ons luchtruim.’ Het leger meldde dat ‘de vijand gehaast de laatste soldaten van het garnizoen met twee speedboten had geëvacueerd’.

De woorden van het Kremlin kunnen niet verhullen dat de aanwezigheid van de Russische soldaten op het eilandje onhoudbaar was geworden. Zeker nu er steeds meer moderne westerse wapens op het slagveld verschijnen. Sinds begin juni beschikken de Oekraïners over de geavanceerde Amerikaanse antischipraket Harpoon en moet de Zwarte Zeevloot van de Russen op zijn tellen passen.

Met deze raket, die door Denemarken is geleverd, kunnen vanuit de Oekraïense kust Russische schepen tot op zo’n 200 kilometer worden aangevallen. ‘Wij hebben nu zoveel Harpoons gekregen, dat we de hele Zwarte Zee-vloot tot zinken kunnen brengen’, dreigde een militaire woordvoerder in Odesa. De Russische marine nam de dreiging van de Harpoon direct serieus en opereert sindsdien ver weg van de kust.

Geen dekking
Deze stap bemoeilijkte de bevoorrading van de soldaten op Slangeneiland. De Russen durfden alleen met kleine patrouillebootjes en landingsvaartuigen naar het eilandje te gaan. Aangemoedigd door de succesvolle aanval in april op het vlaggeschip de Moskva, dat door een Neptune-kruisraket van Oekraïense makelij werd geraakt, deed Kyiv daarna alles om het leven van de Russen op Slangeneiland onmogelijk te maken.

Op het vlakke eilandje, dat zo’n 660 bij 440 meter groot is, kunnen de militairen amper dekking zoeken. In mei namen de luchtaanvallen opvallend toe, vooral met de door Turkije geleverde Bayraktar-drone. Zo bracht het Oekraïense leger op 7 mei een video naar buiten waarin is te zien hoe een Bayraktar met een antitankraket een Serna-landingsvaartuig volop raakt bij de kleine pier. Ook rennen soldaten bij een gebouw weg dat kort daarna vol wordt getroffen.

Bestookt met houwitser
De Oekraïense luchtmacht, die nog altijd niet door de Russen is vernietigd, wordt zelfs ingezet door Kyiv om de Russische soldaten te verjagen. Zo kwamen twee Soekhoi-27-gevechtsjagers begin mei vanuit het zuiden aanvliegen waarna Russische posities werden bestookt met bommen. Een Bayraktar filmde de gewaagde aanval, die niet kon worden voorkomen door de Russische luchtverdediging.

Rusland zag zich door deze aanvallen gedwongen om het garnizoen te versterken en te beveiligen. Zo meldde het Oekraïense leger begin vorige maand dat de Russen luchtafweerbatterijen en een MLRS-raketsysteem op Slangeneiland had geplaatst. Maar deze wapens kunnen niets doen tegen artillerievuur dat de Oekraïners inzetten.

Omdat het eilandje 35 kilometer van de kust ligt, is het kwetsbaar voor onder andere houwitsers. Uit een video die het leger deze week naar buiten bracht, blijkt dat Slangeneiland volop werd bestookt met een Oekraïense houwitser, de Bohdana. Een Bayraktar in de lucht hielp de artillerie-eenheid goed te richten. Een granaat belandde in zee, maar daarna regende het volop granaten op Russische posities. Ruim een week later heeft Moskou plotseling bekendgemaakt dat de Russische soldaten het eiland hebben verlaten.

www.volkskrant.nl/cs-b8217267
het zwaard
0
KIssinger zei onlangs nog in een reportage in het weekblad HUMO.

H / President Biden lijkt minder geneigd om boots on the ground in te zetten , ondanks de smeekbeden van Zelenski.
K/ Dat is een erg verstandige beslissing. Wat Biden nu doet in Oekraïne ,is precies wat Nixon en ik van plan waren in Vietnam.
Geen manschappen sturen ,maar het land voorzien van alle nodige materiaal om te kunnen functioneren, en om zich indien nodig te kunnen verdedigen.
K/ Zelenski gaat er vanuit dat een grootschalige militaire NAVO-operatie binnen de kortste keren tot een Russische nederlaag zou leiden. Dit is wellicht een correcte inschatting en zou op korte termijn duizenden OekraÏense levens kunnen redden, maar hoe hardvochtig het ook klinkt, we kunnen niet anders dan voor de lange termijn voor ogen houden.
Als deze oorlog een vernedering wordt voor de Russen, doemt er aan de horizon immers een geopolitiek horrorscenario op: een verslagen Poetin die de handen in elkaar slaat met de Chinezen.
H/ Breekt er dan een nieuwe koude oorlog aan ?
K/ Daar vrees ik voor, ja en die zou wel eens veel warmer kunnen worden dan de eerste.

Mijn besluit. Weet deze 99 jarige nog wel wat hij wil?
A) wapens en ondersteuning geven aan Oekraïne om de Russen te verslaan; Maar eenmaal het zover is mogen we de Russen en zeker Poetin niet vernederen vermits anders de kans bestaat dat zij samen met de Chinezen de handen in elkaar slaan. Vervolgens zegt hij : Bij die gedacht krijg ik koude rillingen.
Besluit/ We moeten de veroverde gebieden door de Russen overlaten voor wat ze zijn. Ik krijg dan ook koude rillingen wanneer hij zegt: Ik zal het het waarschijnlijk niet meer meemaken .Wij waarschijnlijk wel !
het zwaard
0
Josti5 : Al dat oude zeer komt vroeger of later weer boven: Catalonië/Katharen, Baskenland, Ierland, Noord/Zuid-Italië, Zuid-Tirol, Hongaarse minderheid in Roemenië, zelfs Vlaanderen/Wallonië, etc.

En dat is dan alléén nog maar Europa.

Midden-Oosten, Afrika...

Ja, dat klopt! Er zijn nu immers altijd mensen die terug verlangen naar die 'goede oude tijd" .
het zwaard
0
Nabij Odessa werd in de nacht van donderdag op vrijdag een negen verdiepingen tellend flatgebouw gebombardeerd. Rusland ontkent elke betrokkenheid.

Reddingswerkers zouden na het bombardement op een flatgebouw nabij het Oekraïense Odessa nog altijd proberen bewoners van onder het puin proberen te redden. Naast de achttien doden, onder wie twee kinderen, werden ook al achtendertig personen overgebracht naar het ziekenhuis. Onder die slachtoffers bevinden zich vier kinderen en een zwangere vrouw. Zij raakten bedolven onder het puin nadat een Tu-22, een ‘strategisch vliegtuig’, vanaf de Zwarte Zee de woonblok en een aangrenzend recreatiedomein in Serhiivka, Bilgorod-Dnjester, zowat 80 kilometer ten zuidwesten van Odessa, had gebombardeerd. Dat meldden lokale autoriteiten.
het zwaard
0
WIe geloofd deze leugenaars nog ?

Het Kremlin ontkent ondertussen alle betrokkenheid. ‘Ik zou jullie eraan willen herinneren dat onze president al verklaarde dat Russische troepen geen burgerdoelwitten viseren’, verklaarde Dimitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, aan persagentschap Reuters. Gericht of niet, de laatste weken bleek meermaals dat Rusland geen precisiemunitie meer gebruikt, maar verouderd materiaal. Of dat hier het geval is, is niet duidelijk. Vijftig procent van de Russische aanvallen zouworden uitgevoerd met verouderd materiaal. Dat stelde Oekraëns generaal Brig Gen Oleksii Hromov recentelijk in een persconferentie. ‘Doordat deze minder accuraat zijn, zou het aantal burgerslachtoffers aanzienlijk verhoogd zijn’, aldus Hromov.

De havenstad Odessa, die in het begin van de oorlog in Oekraïne relatief gespaard bleef, is ondertussen al een tijd in het vizier van Russisch president Poetin. Als hij de stad kan veroveren, heeft hij de volledige aansluiting van Oekraïne met de Zwarte Zee in handen.
theo1
0
Duidelijke taal:

Former US Defense Secretary James Mattis criticized Russia’s war in Ukraine, calling it “immoral” and “operationally stupid,” while speaking Friday at the Seoul Forum 2022.
When asked what military lessons could be taken from the war so far, the former US Marine said: “One is don’t have incompetent generals in charge of your operations.”

He also called Russia's military performance "pathetic" and decried "the immoral, the tactically incompetent, operationally stupid and strategically foolish effort" of its campaign in Ukraine.

edition.cnn.com/europe/live-news/russ...
marique
1
quote:

het zwaard schreef op 1 juli 2022 15:33:

WIe geloofd deze leugenaars nog ?

De leugenaars zelf geloven in hun eigen leugens. Want als je maar lang genoeg leugens vertelt ga je denken dat dat de waarheid is.
Bovendien denken leugenaars dat anderen ook altijd liegen. Dus als je de waarheid wil vertellen, zelfs onderbouwd met controleerbare feiten, word je niet geloofd.
matad
2
quote:

JdeFL schreef op 1 juli 2022 14:43:

[...]

Kan zijn, maar waar ik aan denk is: ze gaan dood. Met velen. Soldaten, gewone mannen, vrouwen, kinderen, baby's.
Voor Zweden bij de navo? (om maar iets te zeggen, maar, voor zoiets zijn ze niet bezig)
De gemiddelde Oekraïener leeft in angst. Terecht m.i. Een realiteit.
Gezondheidszorg werkt niet meer. Zowat alle artsen zitten aan het front.
Dat zijn de zaken waar ik dan aan denk.

Zwarte schrijft: ze gaan de Russen eruit gooien. 2000 Km front. Dat is van hier tot Rome. Hoe moet je dat verdedigen? Blijvend?
8 Miljoen vluchtelingen, x miljoen in verloren gebieden, donbas, Krim en die strook aan het Azov meer. Ze zijn altijd met minder.
Nee, ik zie deze oorlog inderdaad hoe langer hoe minder zitten. De familie ook niet trouwens. Angst regeert daar. Elke nacht x keer luchtalarm, en je kan best het zekere voor het onzekere nemen.

Soit. Van mijn kant zeker geen borstgeroffel meer, de Guust uit de Zoo van Antwerpen is al lang dood.
Zei mijne pa vroeger al altijd (en 't was een militair, 30 jaar BSD): beter bange Jan dan dooie Jan.
Ik heb het al zo vaak geschreven.
Als u de keus hebt om in een dictatuur te leven of in een democratie dan kiest u blijkbaar voor een dictatuur omdat u het van angst in uw broek doet. Kijk eens naar onze bezetting tijdens de WO 2. U moest zich schamen. De hele Nederlandse bevolking leefde in angst. Op D - day verloren ruim 4200 Amerikaanse en Canadese jongeren hun leven om u nu in vrijheid zulke stompzinnige onzin te laten schrijven. Schaam je nogmaals en nu voor alle Oekraïners die vechten voor ons terwijl wij veelal academisch gelul hier neerschrijven over hoe een rattenplaag in het Kremlin handelt/denkt. Niet moeilijk hoor: als ongedierte dat je dient uit te roeien.
theo1
0
quote:

het zwaard schreef op 1 juli 2022 15:33:

WIe geloofd deze leugenaars nog ?

Het Kremlin ontkent ondertussen alle betrokkenheid. ‘Ik zou jullie eraan willen herinneren dat onze president al verklaarde dat Russische troepen geen burgerdoelwitten viseren’, verklaarde Dimitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, aan persagentschap Reuters.
[...]
Dat is een gore leugen, want dat doen ze dus wel. De Russen maken zich volslagen belachelijk met die onzinverhalen van ze. De journalist van Reuters had Peskov keihard in zijn gezicht moeten uitlachen toen hij die kletskoek uitkraamde.
JdeFL
0
quote:

matad schreef op 1 juli 2022 15:42:

[...]

Ik heb het al zo vaak geschreven.
....
Dat is zo....
matad
0
quote:

JdeFL schreef op 1 juli 2022 15:47:

[...]

Dat is zo....
Uw lafheid zit blijkbaar wel erg diep omdat u een beetje sarcastisch opmerkt hetgeen u constant zelf presteert en dat is dappere mensen de grond intrappen. Ik ben oprecht blij dat ik geen zoon ben van een militair als uw vader.Die blijkbaar vond dat hij de beste militair was als hij niet vocht omdat hij dan niet gedood kon worden. Klinkt allemaal erg bruut doch het zijn uw constateringen en niet de mijne.
theo1
0
quote:

het zwaard schreef op 1 juli 2022 15:07:

KIssinger zei onlangs nog in een reportage in het weekblad HUMO.

H / President Biden lijkt minder geneigd om boots on the ground in te zetten , ondanks de smeekbeden van Zelenski.
[...]
Rusland heeft geen vrienden, en China heeft er ook niet zo gek veel. Ze zijn ook beiden een beetje de laatsten der Mohikanen. China is het laatste communistische land van betekenis, Poetin-Rusland is ook een anachronisme. In die zin zijn ze een beetje tot elkaar veroordeeld.

Maar ze zijn ook niet gek op elkaar. China is óók een bedreiging voor Rusland. Siberië is dunbevolkt en lastig te verdedigen. Maar er zitten wel interessante delfstoffen in de grond. Er zijn grote gebieden waar China nog oude claims op heeft. Poetin droomt van een Groot-Russisch Rijk, maar Xi van een Groot Chinees Rijk. Die twee gaan niet goed samen. Ik vermoed ook niet dat Poetin er op zit te wachten om verder te gaan als lakei van Xi.

Dus dat Rusland en China broederlijk de wereld gaan terroriseren, dat zie ik niet zo gebeuren. Ik denk zelfs dat Xi helemaal niet blij is met deze actie van Poetin, omdat als Rusland erg verzwakt is, de VS en de NAVO zich volle bak op China kunnen richten. Liever een Rusland dat in ieder geval sterk lijkt.
63.389 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 ... 3166 3167 3168 3169 3170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,31  +8,80  +1,02%  12:48
 Germany40^ 18.059,70 +1,11%
 BEL 20 3.885,80 +0,58%
 Europe50^ 4.989,69 +1,07%
 US30^ 38.319,01 +0,18%
 Nasd100^ 17.263,98 +0,31%
 US500^ 5.024,46 +0,15%
 Japan225^ 37.618,71 -0,28%
 Gold spot 2.303,87 -1,00%
 EUR/USD 1,0656 +0,04%
 WTI 81,70 -0,43%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +31,58%
ALLFUNDS GROUP +3,98%
PROSUS +3,77%
JUST EAT TAKE... +3,28%
Philips Konin... +2,46%

Dalers

RANDSTAD NV -5,88%
Akzo Nobel -5,35%
NSI -3,67%
FASTNED -2,21%
ArcelorMittal -1,58%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront