Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron 2022 -Sky is the limit

362 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Tommeke_
0
quote:

wiegveld schreef op 30 juni 2022 11:02:

[...]ik kan het niet mooier krijgen omdat IEX excel niet accepteert.

AIP is de inkoopprijs
AIP/eh= inkoopprijs per eenheid ( bij tabletten bv)
Groene percentage is stijging
Rode percentage is daling AIP
Aha interessant, was naar Belgische prijslijsten aan het kijken. Daar hebben ze volgens paritair comite van de chemische nijverheid trouwens al 8,4% loonsopslag te verduren gekregen door automatische indexatie van de lonen sinds december. Zou daar ook niet slecht zijn om dat beginnen door te tellen naar de eindklanten.
wiegveld
0
Fagron geeft apotheken wel korting op deze prijzen overigens. Dus hun netto verkoopprijzen zijn lager en we hebben allerlei acties van ze, zoals deze.

www.fagron.nl/zomeractie2022
Bulletje Rozenwater
0
Voor de liefhebber.
endpts.com/fda-slaps-warning-letter-o...

"FDA slaps warning letter on Minnesota API facility after employee destroys cleaning log"

Het gaat met name om documentatie die ontbrak. Het is zelf geen zekerheid of de FDA een nieuwe inspectie instelt.

Denk eigenlijk dat de daling meer een correctie is binnen de huidige bear market en dat er alleen een aanleiding nodig was. Zo goedkoop is het aandeel nu ook weer niet.
Umi1
0
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 1 juli 2022 12:01:

Denk eigenlijk dat de daling meer een correctie is binnen de huidige bear market en dat er alleen een aanleiding nodig was. Zo goedkoop is het aandeel nu ook weer niet.
Vergeet niet dat de omzetgroei zo'n 8% zou bedragen op MLT (zie CMD eerder dit jaar), tel daarbovenop nog wat M&A.
Kan >18% CAGR opleveren aan huidige koers. Enfin, MGMT moet die doelstellingen wel nog waarmaken natuurlijk. Adhv hun targets ligt mijn koersdoel op 22,5à25euro (20x FCF multiple + afhankelijk of je 8à10% returns eist op LT). Zowat in lijn met de meest optimistische analisten.
Er is (volgens mij) maw een forse korting op de FV momenteel. Voor een deel verklaarbaar door onzekerheid owv recente gebeurtenissen, terughoudendheid van beleggers over de executie van hun groeiplannen & zorgen omtrent inflatie etc.
Koers van 18à20 euro zou ik logischer vinden in de huidige omstandigheden.
Bert12345
0
De recente gebeurtenissen tonen de onbetrouwbaarheid van Fagron mgt aan.

Overigens: had voor juni wat puts geschreven 15, maar zou dit zeker niet doen voor de toekomst.
wiegveld
0
Ik denk dat dit probleem snel opgelost kan worden, maar er is wel collateral damage aangericht.
FDA zal beter gaan kijken, EU inspecties zullen ook komen. En als er gezocht wordt wordt er vaak wel iets gevonden.
Fagron is nu wel erg gedaald en ik heb woensdag en donderdag weer positie gekocht.
Denk dat een koers van €17-18 redelijk is nu. Cijfers zullen meer duidelijkheid geven.
Afname verkoop ontsmettingsmiddelen versus aantrekken normale verkoop daar draait t om.
voda
0
Uitgelicht: FDA licht Fagron beentje
Koers onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Fagron heeft een lastige week achter de rug, nadat bekend werd dat de magistrale bereider een waarschuwingsbrief van de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration heeft ontvangen.

Fagron ontving op 14 juni de waarschuwing van de FDA, zo bleek dinsdagmiddag uit een publicatie van de toezichthouder.

De waarschuwing kwam na een inspectie van een herverpakkingsfaciliteit van Fagron in Minnesota in de eerste helft van november 2021.

De FDA was onder meer niet te spreken over het correct herverpakken van farmaceutische ingrediënten, waardoor bijvoorbeeld het risico ontstaat van kruisbesmetting.

Inmiddels zijn van de zeven zogeheten observaties van de FDA er volgens Fagron vier opgelost en aan drie wordt nog gewerkt.

De magistrale bereider moet binnen 15 werkdagen na dagtekening van de brief van de FDA, die is gedateerd op 14 juni, een plan van aanpak presenteren aan de toezichthouder. "Daar zijn we nu druk mee bezig", aldus het bedrijf in een reactie tegen ABM Financial News.

Indien dit niet gebeurt, dan kan dit tot juridische acties leiden, meldt de toezichthouder, of het weigeren van exportcertificaten. "En zo ver willen we het niet laten komen", aldus Fagron, want dit zou serieuze implicaties kunnen hebben.

Dat vrezen beleggers ook, gezien de 10 procent koersdaling woensdag toen het nieuws bekend werd. Donderdag daalde het aandeel nog eens bijna 4 procent.

Het aandeel eindigde vrijdag op 15,12 euro, een verlies op weekbasis van 13,5 procent.

Die koersdaling vonden analisten was te gortig. Volgens Degroof Petercam is het niet ongebruikelijk dat de FDA na een bedrijfsinspectie met dergelijke waarschuwingen komt. Maar in dit geval moest Fagron wel externe expertise inhuren om het probleem aan te pakken, benadrukte de analist. "In onze optiek is dit wel degelijk een problemen, maar voorlopig ook weer geen drama", aldus de analisten van de Groof. Er hoeven evenwel geen producten te worden teruggeroepen en de fabriek mag open blijven, benadrukte zakenbank Kempen.

Hoewel het volgens Kepler Cheuvreux lastig inschatten is wat de exacte impact van de waarschuwing is, is het erg onwaarschijnlijk dat de hele fabriek zal worden stilgelegd.

En dat is maar goed ook. De stopzetting van de gehele Brands and Essentials divisie van Fagron in de VS zou een verlies van ongeveer 20 procent van de EBITDA betekenen, aldus Kepler. Degroof schat de omzet op 60 miljoen euro met een EBITDA van 12 tot 15 miljoen euro. Het recent overgenomen Letco en de steriele faciliteit in Wichita blijven buiten schot.

"Normaal gezien kan het probleem opgelost worden en Fagron heeft nog tijd en alleen in het slechtste geval moet de fabriek dicht", aldus Claassen.

En hoewel het dus vermoedelijk niet zo ver zal komen, is de waarschuwing wel degelijk een slechte zaak, aldus Kepler, zowel op communicatievlak als vanuit een commercieel oogpunt, ook al betreft de waarschuwing niet de belangrijkste groeimotor, namelijk de steriele faciliteit in het Amerikaanse Wichita. En ook het recent overnemen Letco blijft buiten schot.

Volgens Berenberg is de faciliteit in Minnesota al wat ouder en liet Fagron eerder al weten dat deze een 'upgrade' nodig heeft. Dat maakt dat de zakenbank denkt dat de kans klein is dat andere faciliteiten van Fagron in de VS in de problemen zullen komen.

"Nu het aandeel weer terug is op het niveau van voor de beleggersdag, denken we dat dit een mooi instapmoment is", opperde zakenbank Berenberg, dat net als Kempen, Kepler en Degroof een koopaanbeveling op het aandeel heeft.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
PERSBERICHT: Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust
Gereglementeerde informatie

Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 5 juli 2022 -- 7:00u CET

Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust

Fagron, de toonaangevende mondiale speler in farmaceutische bereidingen, heeft een 503B bereidingsfaciliteit (uitbestedingsdiensten voor farmaceutische bereidingen in batches) in Boston overgenomen van Fresenius Kabi. De transactie omvat alle activiteiten van de faciliteit, inclusief klanten, leveranciers en zo'n 80 medewerkers, en een leveringsovereenkomst met Fresenius Kabi.

Rafael Padilla, CEO van Fagron merkt op: "Deze acquisitie is voor ons een belangrijke stap in het realiseren van onze strategische doelstelling om het leidende wereldwijde platform voor steriele uitbestedingsdiensten te worden. De vraag naar uitbesteding van magistrale bereidingen in de Verenigde Staten is aan het toenemen en in combinatie met de strengere regelgeving vereist dit een sterke focus op kwaliteit. Deze overname zal initieel verwaterend zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat ons team er binnen gepaste tijd in zal slagen de faciliteit in lijn te brengen met onze FSS US activiteiten. Deze expansie maakt het mogelijk onze Amerikaanse steriele bereidingsactiviteiten naar het volgende niveau te brengen en te concurreren met de top-3 spelers in deze markt."

Andrew Pulido, president van Fagron Noord-Amerika merkt op: "We zijn erg blij met de mogelijkheid om deze best-in-class 503B uitbestedingsfaciliteit toe te voegen aan onze activiteiten. Door de capaciteit van deze faciliteit toe te voegen aan de bestaande operatie in Wichita, zetten we niet alleen een belangrijke volgende stap in het tegemoetkomen aan de voortdurend groeiende vraag naar steriele uitbestedingsdiensten in de Amerikaanse markt, maar we versterken ook onze geografische nabijheid bij bestaande en potentiële klanten aan de oostkust aanzienlijk. Fresenius Kabi heeft deze faciliteit in eerste instantie gebouwd om het toonaangevende academisch medisch centrum in deze regio te bedienen door schaalvergroting, kostenefficiëntie en flexibiliteit in de productie, met behoud van zeer hoge kwaliteitsnormen. We verwachten dat de transitie van de faciliteit naar de Fagron processen zo'n 12 tot 18 maanden in beslag zal nemen en dat deze in de tweede helft van 2023 een positieve bijdrage zal gaan leveren aan de resultaten. We verwelkomen de Fresenius Kabi Compounding werknemers in Boston binnen het Fagron team."

John Ducker, president en CEO Fresenius Kabi USA merkt op: "We zijn blij dat we een koper hebben gevonden zoals Fagron, met haar ervaring in magistrale bereidingen voor ziekenhuizen, om de continuïteit van deze activiteiten voor medewerkers en klanten te waarborgen. We zijn ervan overtuigd dat het uitstekende team in Boston, gecombineerd met de expertise van Fagron, voor ziekenhuizen een voorkeurspartner voor magistrale bereidingen zal blijven. Deze verkoop is onderdeel van een strategie van Fresenius Kabi om te focussen op groei in biofarmaceutica, medische technologieën, klinische voeding, en een breed scala aan injecteerbare geneesmiddelen die in het gehele zorgsegment worden gebruikt."

Fagron financiert de transactie uit eigen middelen.

Voor meer informatie

Karen Berg

Global Investor Relations Manager

Tel. +31 6 53 44 91 99

karen.berg@fagron.com www.globenewswire.com/Tracker?data=44...

Profiel Fagron

Fagron is een toonaangevende mondiale onderneming actief in farmaceutische bereidingen en richt zich op het leveren van gepersonaliseerde farmaceutische zorg aan ziekenhuizen, apotheken, klinieken en patiënten in 35 landen wereldwijd.

De Belgische vennootschap Fagron NV is gevestigd in Nazareth en is genoteerd aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam onder het ticker symbool 'FAGR'. De operationele activiteiten van Fagron worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gevestigd in Rotterdam.

Belangrijke informatie met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

Bepaalde verklaringen in dit persbericht kunnen mogelijk als toekomstgericht worden beschouwd. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen, en worden beïnvloed door verschillende risico's en onzekerheden. Fagron kan bijgevolg geen garantie geven dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen zich zullen materialiseren en neemt geen verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaring bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of een andere reden.

Open onderstaande link voor het persbericht:

Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust www.globenewswire.com/Tracker?data=eW...
[verwijderd]
0
[bAdvies van Kepler Cheuvreux over Fagron
][/b]
Detail advies

PARIJS (Trivano.com) - Op 5 juli 2022 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Fagron (FAGR; ISIN: BE0003874915) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor Fagron blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 21,00 EUR.
Tommeke_
0
quote:

Tommeke_ schreef op 30 juni 2022 22:30:

[...]

Aha interessant, was naar Belgische prijslijsten aan het kijken. Daar hebben ze volgens paritair comite van de chemische nijverheid trouwens al 8,4% loonsopslag te verduren gekregen door automatische indexatie van de lonen sinds december. Zou daar ook niet slecht zijn om dat beginnen door te tellen naar de eindklanten.
Voor België krijg ik door dat ze op hun Fagron essentials geen prijsstijging zien deze week. Tegelijk geeft het planbureau daar aan dat ze nog een indexering van de lonen voorzien van dit jaar.
Fagron is chemische nijverheid en zij volgen deze index dus zullen ook nog loonsstijgingen te verduren krijgen dit jaar. ( www.tijd.be/politiek-economie/belgie/... )
Tommeke_
1
Fagron haalt deadline van Amerikaanse farmawaakhond

De Belgische specialist in apothekersbereidingen diende tijdig zijn remediëringsplan in om werkpunten aan te pakken in zijn herverpakkingsfaciliteit in Minnesota.
Fagron, de Belgisch-Nederlandse specialist in apothekersbereidingen, meldt dat het donderdag, voor het verstrijken van de deadline, een plan van aanpak heeft bezorgd aan de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA. Het gaat om de nasleep van een FDA-inspectie van een herverpakkingsfaciliteit van Fagron in de staat Minnesota, in de eerste helft van november vorig jaar.
De FDA vond dat Fagron bepaalde procedures onvoldoende correct had toegepast en was niet te spreken over het correct herverpakken van farmaceutische ingrediënten, waardoor onder andere het risico op kruisbesmetting bestaat.
Fagron had vier van de zeven FDA-opmerkingen van eind vorig jaar opgelost. Maar voor de drie resterende problemen moest het voor 7 juli een plan van aanpak presenteren aan de toezichthouder, nadat die op 14 juni een formele waarschuwingsbrief had verzonden.

Fagron had 15 werkdagen om een plan in te dienen. Als het bedrijf geen maatregelen zou getroffen hebben, had dat tot juridische acties kunnen leiden, aldus de FDA, of het weigeren van exportcertificaten. Het aandeel kreeg een klap van bijna 10 procent nadat het nieuws was bekend geraakt.
Gestart met uitrol

Voor de opmaak van zijn pas ingediende remediëringsplan nam Fagron externe consultants onder de arm, iets waar de FDA sterk op had aangedrongen. ‘We zijn begonnen met de uitrol van dat actieplan in onze herverpakkingsfaciliteit in Minnesota’, zegt Karen Berg, chef beleggersrelaties bij Fagron. ‘We zullen geregeld communiceren met de FDA over de uitvoering.’
De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond moet straks formeel per brief bekrachtigen of de drie resterende actiepunten juist aangepakt zijn. ‘We kunnen daar geen timing op plakken, maar hopen dat dat zo snel mogelijk gebeurt.’
De Fagron-vestiging in Saint Paul, in Minnesota, die nooit is dichtgegaan en waar er geen producten zijn teruggeroepen, tekent voor zowat 30 procent van de Amerikaanse omzet. De site heeft niets van doen met het Amerikaanse vlaggenschip van Fagron, de fabriek voor steriele bereidingen voor ziekenhuizen in Wichita, in Kansas.
Terwijl de Europese thuismarkt de jongste tijd slabakte, zag Fagron het aandeel van de Amerikaanse markt - de op een na grootste - in de totale omzet in vijf jaar groeien van 18 naar 31 procent. Het verwacht in de VS de grootste groei.
Nio
0
Wat een stilte op dit draadje, ik geloof wel in de cijfers. Heb op 14.73 nu mijn gedeelte binnen...
wiegveld
0
Fagron heeft morgen wat uit te leggen!
Spelen hun problemen alleen in USA of zijn de procedures elders hetzelfde? Bijvoorbeeld.
denk dat ze morgen positief rapporteren overigens en hun prijzen hebben kunnen verhogen voor inflatie.
Nio
0
Had beter nog even kunnen wachten. Had me 4% gescheeld maar wat een daling en met zo weing volume....

Het is stil op de beurs, hopelijk goed nieuws donderdag en wat rust op de beursvloer.
Tommeke_
0
Morgen zullen de analisten mogelijks al met de verwachtingen komen zeker?

edit: gaan ze sowieso niet hebben kunnen profiteren van de duurder wordende dollar?
Nio
0
Als je dan daarna rustig kijkt dan waren het gewoon opeens wat kopers tegelijkertijd....maar zouden ze wat weten?
voda
1
Beursblik: meer omzet bij Fagron verwacht

Door ABM Financial News op woensdag 3 augustus 2022
Views: 758

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet en winst zien stijgen. Dit bleek uit de analistenconsensus samengesteld door de magistrale bereider.

Volgens de analisten heeft Fagron sinds begin dit jaar 319,4 miljoen euro aan omzet geboekt, tegenover 276,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet is volgens de analisten in alle regio’s gestegen, maar het sterkst in de Amerika’s.

In Noord-Amerika steeg de omzet naar verwachting van 82,3 naar 110,4 miljoen euro en in Latijns-Amerika van 65,4 naar 73,8 miljoen euro. In Europa heeft Fagron volgens de analisten 135,4 miljoen euro aan omzet geboekt, circa 6 miljoen euro meer dan vorig jaar.

De EBITDA steeg volgens de analisten van 56,0 naar 64,2 miljoen euro, waarvan 29,1 miljoen in Europa, 14,8 miljoen in Latijns-Amerika en 20,3 miljoen euro in Noord-Amerika.

De marge is min of meer stabiel gebleven op 20,1 procent, denken de analisten.

De schuldratio wordt ingeschat op 2,25.

FDA

Beleggers zullen naast de cijfers aandacht hebben voor een eventuele update over de waarschuwingsbrief die Fagron medio juni van de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration ontving.

De waarschuwing kwam na een inspectie van een herverpakkingsfaciliteit van Fagron in Minnesota in de eerste helft van november 2021.

De FDA was onder meer niet te spreken over het correct herverpakken van farmaceutische ingrediënten, waardoor bijvoorbeeld het risico ontstaat van kruisbesmetting.

Op dat moment waren van de zeven zogeheten observaties van de FDA er volgens Fagron al vier opgelost.

De magistrale bereider moest binnen 15 werkdagen na dagtekening van de brief van de FDA op 14 juni, een plan van aanpak presenteren aan de toezichthouder. "Daar zijn we nu druk mee bezig", zei het bedrijf toen in een reactie tegen ABM Financial News.

Fagron opent donderdagochtend de boeken.

Bron: ABM Financial News
362 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:15
Koers 17,580
Verschil -0,120 (-0,68%)
Hoog 17,660
Laag 17,500
Volume 15.510
Volume gemiddeld 53.723
Volume gisteren 47.747

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront