Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave in 2022: de Transformatie

1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
HCohen
1
Wereldhave sluit nieuwe overeenkomsten met Søstrene Grene, Nelson en Bam! voor Tilburg
www.wereldhave.com/news/country-updat...
The Netherlands
12 July 2022, 09:00 AM CEST
De transformatie van de Emmapassage en de Frederikstraat in hartje Tilburg is aangekomen in de laatste fase. De afgelopen periode is er veel voortgang geboekt met de nieuwbouw van winkelruimten, woontorens en de aanleg van het openbaar gebied. De zichtbare kwaliteitsslag die gemaakt wordt werpt tegelijk zijn vruchten af in de verhuur. Zo heeft Wereldhave recent drie nieuwe huurovereenkomsten gesloten voor nieuwe locaties in de Emmapassage en de Frederikstraat, met de sterke retailformules Søstrene Grene en Nelson en met lokale horecaondernemer Bam!.

Søstrene Grene, opgericht in 1973 opgericht door Anna en Clara Grene, is een unieke Deense lifestyle-winkel vol inspiratie en producten voor in en om het huis. Elke Søstrene Grene winkel is ontworpen om klanten een rustpunt te geven in hun drukke leven, terwijl ze in het labyrint tussen de schappen zoeken naar nieuwe pareltjes. De nieuwe Søstrene Grene in Tilburg huurt een winkel van 468 m². Uniek voor deze samenwerking is het feit dat dit de eerste overeenkomst is tussen Søstrene Grene en Wereldhave in Nederland.

Horecazaak Bam! wordt gerund door lokale Tilburgse ondernemers en is hét nieuwe adres in de binnenstad voor een ambachtelijk en lekker ontbijt, lunch of borrel. Bam! is gelegen aan het nieuwe horecaplein ‘Hendrikhof’ in de Emmapassage op een oppervlakte van circa 150 m².

Nelson schoenen, één van de grootste schoenretailers van Nederland, opent een complete Premium store van circa 400 m² in de Emmapassage. Deze nieuwste Nelson wordt uitgevoerd in het laatste winkelconcept en biedt een compleet assortiment van dames, heren en kinderschoenen en accessoires.

De opening van de in dit persbericht genoemde zaken zal naar verwachting plaatsvinden in het vierde kwartaal van dit jaar.

Bij de totstandkoming van de samenwerking met Bam! werd Wereldhave geadviseerd door door AdHoc Horecamakelaars. Nelson en Søstrene Grene werden geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand vastgoed adviseurs.

Eigenaar Wereldhave is verheugd met de nieuwe partners in Tilburg: “Deze nieuwe samenwerkingen met Søstrene Grene, Nelson en Bam! onderschrijven de kracht van Tilburg als winkelstad. De sterke merken passen perfect in onze strategie van Full Service Centers voor een beter dagelijks leven geven onze bezoekers weer een extra reden voor een bezoek aan hartje Tilburg.”, aldus Doris Slegtenhorst, Business Unit Manager.
HCohen
0
Lijkt mij niet verkeerd als een dergelijk akkoord wordt afgesloten

Ondernemers bereid werknemers belastingvrij te compenseren voor hoge energienota
Door MARTIN VISSER
16-7-2022
www.telegraaf.nl/financieel/130347973...

DEN HAAG - Ondernemers zijn bereid werknemers voor een of twee jaar te compenseren voor de hoge energienota. Dat heeft alleen maar zin als het kabinet over die vergoedingen geen belasting int. Dat zegt Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland in De Telegraaf.

? ANP
„We moeten de mogelijkheid krijgen om tijdelijk een onbelaste vergoeding te geven aan werknemers die geconfronteerd worden met een hoge energierekening.” Dit zou onderdeel kunnen zijn van ’een mogelijk koopkrachtakkoord’, waarover werkgevers, vakbonden en kabinet in augustus om de tafel gaan, aldus de mkb-voorman.

MKB-voorman hekelt financiële keuzes kabinet: ’Van elke verdiende euro extra vliegt nu 70 cent in staatskas’
Al enkele maanden wordt er in Den Haag informeel gesproken over een sociaal akkoord waarin een oplossing wordt gezocht voor de problemen rond inflatie en koopkracht. Vonhof denkt dat er ’na de zomervakantie’ formele gesprekken zullen plaatsvinden. Deze week voorspelde de Europese Commissie dat de inflatie dit jaar uitkomt op 9,4 procent. Volgens het Nibud zijn gezinnen gemiddeld 1100 tot 1500 euro per jaar meer kwijt aan energie
HCohen
1
Nieuwe Lidl in winkelcentrum Sterrenburg open: dit zijn de verdere plannen
13 juli 2022
indebuurt.nl/dordrecht/nieuws/nieuwe-...
www.wereldhave.com/portfolio-strategy...
De nieuwe Lidl in Sterrenburg opende 13 juli. | Foto: Wereldhave
Na de Jumbo Foodmarkt, die in februari opende, was het 13 juli de beurt aan Lidl. De Duitse low-budget supermarkt verhuisde naar een nieuwe plek in winkelcentrum Sterrenburg. En dat heeft een duidelijke reden.

Richting het eind van dit jaar vind je allerlei voedingsgerelateerde winkels op één plek. Ook is het de bedoeling dat er een complete versstraat komt, met de naam Every.Deli. Naast de supermarkt kun je hier ook (vers)producten van lokale verswinkels en speciaalzaken vinden.

Thari van Aalst is Asset Manager bij Wereldhave, het bedrijf dat eigenaar is van het winkelcentrum. Thari is blij met de opening van de vernieuwde Lidl en reageert: “Lidl heeft een magnetische werking voor Sterrenburg en vanuit deze grotere en gemoderniseerde winkel kan de consument hier met nog meer plezier hun boodschappen doen. Doordat er aan deze zijde van het centrum straks meerdere speciaalzaken en versconcepten geclusterd worden, inclusief meer zitgelegenheid, is een bezoek aan het toekomstige Sterrenburg een stuk efficiënter en comfortabeler.”

De bouw van de vernieuwde versstraat duurt naar verwachting tot eind 2022. Tijdens de vernieuwing is het winkelcentrum gewoon open en winkels blijven toegankelijk.
HCohen
2
WHB komt net door met H1, helemaal niet verkeerd imo.

www.wereldhavebelgium.com/siteassets/...

GOEDE PERFORMANTIE VAN DE GEHELE PORTEFEUILLE IN EEN UITDAGENDE ECONOMISCHE CONTEXT

Stijging van het nettoresultaat van kernactiviteiten per aandeel met 8,3% tot € 2,36 per 30 juni 2022 (€ 2,18 per 30 juni 2021);
Lichte stijging van de reële waarde van de portefeuille vastgoedbeleggingen (+ 1,4% ten opzichte van 31 december 2021);
Stijging van de EPRA-bezettingsgraad van de winkelcentra van 96,1% per 31 maart 2022 tot 97,0% per 30 juni 2022;
Sterke stijging van de EPRA-bezettingsgraad van de kantorenportefeuille van 68,8% per 31 maart 2022 tot 77,2% per 30 juni 2022;
Hogere bezoekersaantallen in de winkelcentra ten opzichte van de markt en betere omzetprestaties van de meeste retail huurders ten opzichte van 2019;
Behoud van de sterke balansstructuur: gezonde schuldratio van 29,3% per 30 juni 2022 (28,2% per 31 december 2021).

De Outlook over 2022 wordt wel met 0.05E verlaagd naar bandbreedte 4.75E-4.85E pa
De reden die hiervoor wordt aangegeven is het verwaterend effect van het keuzedividend(0.07E pa)
HCohen
1
Wereldhave laaft zich aan terugkerende shoppers
www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/Werel...

19 juli 2022
De winkelvastgoedspeler Wereldhave Belgium kende een goede eerste jaarhelft doordat Belgen opnieuw vaker en 'koopgericht' shoppen. Ondanks de dreigende economische crisis blijft het bedrijf positief voor de rest van 2022.

Ondanks de zorgen over oorlog en de inflatie heeft Wereldhave Belgium, de beursgenoteerde specialist in winkelvastgoed, een goede eerste jaarhelft achter de rug. Het bedrijf boekte een totaal nettoresultaat uit kernactiviteiten (vastgoedverhuur) van 20,7 miljoen euro, 12 procent meer dan vorig jaar. De nettowinst uit de kernactiviteiten steeg met 8,3 procent naar 2,36 euro per aandeel.

Vooral in de eerste drie maanden van het jaar draaiden de shoppingcentra van Wereldhave Belgium goed. 'Ondanks de onzekere context bleven de cijfers van de vennootschap positief na een goed eerste kwartaal', stelt het bedrijf in een persbericht. 'Het winkelpubliek heeft inderdaad opnieuw zin gekregen om naar de fysieke winkels te gaan (...).'

De bezoekersaantallen stegen in het eerste halfjaar fors, maar blijven nog 5 procent onder het precoronajaar 2019. Wereldhave wijst erop dat shoppers met een duidelijk koopdoel komen winkelen, waardoor veel winkeliers hun omzet zien stijgen.

Door de groeiende economische onzekerheid na de uitbraak van de oorlog in Oekraïne liep het tweede kwartaal minder. Maar Wereldhave toont zich positief voor de tweede jaarhelft omdat het de voorbije maanden opvallend veel nieuwe huurcontracten of huurhernieuwingen kon tekenen. Het bedrijf slaagde erin daarbij de huur gevoelig op te trekken. 'Deze transacties werden gemiddeld 4,6 procent boven de oude toepasselijke huurprijs en 11 procent boven de markthuur gesloten', luidt het.

Vanwege de positieve resultaten verhoogde het bedrijf na het eerste kwartaal zijn winstprognose al van 4,70 à 4,80 euro naar 4,80 à 4,90 per aandeel. Onlangs had het keuzedividend een verwaterend effect van 0,07 euro per aandeel. Maar Wereldhave Belgium besliste die verwatering niet volledig door te rekenen en de winstprognose maar met 5 cent te verlagen naar 4,75 à 4,85 euro per aandeel.
Branco P
1
WHB:

* Bemoedigende gegevens over de leegstandsontwikkeling. Mooi dat er een behoorlijke stap gemaakt is wat dat betreft bij de kantoren. Daar zit hopelijk nog meer in het vat. Ontwikkeling bezettingsgraad winkelcentra met +0,9% naar 97% in 1 kwartaal is mooi hoewel dit eind december wel nog 97,2% was, maar eind december waren er wat extra units tijdelijk verhuurd aan pop-up stores dus al met al voor de retail ook een goede ontwikkeling me dunkt.

* relettings en renewals tegen +4,6% ten opzichte van de "oude toepasselijke huurprijs". Dat lijkt mij niet precies conform EPRA LFL definities, maar misschien mag je dat toch wel zo interpreteren.

* Klein beetje knullig dat men het verwateringseffect niet mee zou hebben genomen bij de eerdere outlook. Ik zie wel ook relatief hoge commerciële kosten en relatief hoge kosten voor beheer vastgoed in H1 2022. Commerciële kosten zijn makelaarskosten en promotiekosten. Kan zijn dat men die kosten ook niet precies goed op de korrel had. Meer verhuringen dan verwacht = hogere makelaarskosten, maar dat is voor de langere termijn uiteraard positief. Hogere beheerkosten kan ik niet meteen plaatsen.

* kan er overheen gekeken hebben, maar de rentes voor de onlangs afgesloten herfinancieringen werden volgens mij niet gegeven.

Al met al een eerste positief signaal voor wat betreft prestaties van winkelvastgoed in Q2, in België, maar hopelijk ook een indicator voor andere landen (NL, FR, etc.)
junkyard
1
De stijgende rente zal Wereldhave Belgium ook wat raken, bij een kredietlijn met een looptijd van gemiddeld genomen 2,0 jaar (jaareinde 2021) en herfinancieringen in het eerste halfjaar van 2022 (tegen hogere tarieven) die de gemiddeld looptijd iets hebben verlengd (naar 2,6 jaar). De interestlasten waren in het eerste halfjaar van 2021 € 2,0 miljoen, wat in het eerste halfjaar van 2022 is gestegen (door iets hogere lening en hogere lasten) naar € 2,6 miljoen. Ik kon zo snel niet terugvinden wat de gemiddelde rentelast is voor Wereldhave Belgium, maar die moet flink gestegen zijn. De gemiddelde looptijd (schulden) van 2,6 jaar maakt Wereldhave Belgium vatbaar voor rentestijgingen.

De schuldgraad blijft laag in Belgium, deels vanwege het hoge aandeel van Belle Ille (>20%) in portefeuille, waardoor dit vanuit de GVV-Wet is gemaximeerd op 33%. Volgens mij wil Belgium door stockdividend en ontwikkelingen/aankopen het Belle Ille aandeel terugdringen tot beneden de 20%, waar het met 20,1% dichtbij zit.

Wereldhave Belgium kiest ervoor om bij de outlook verlaging vooral te wijzen naar de verwatering vanwege het stock dividend, om zo de aandacht iets af te leiden van de stijgende rente en korte financieringslijnen.

Per saldo staat Wereldhave Belgium er goed voor, mede door de lage schuldgraad. De dip gistermiddag (tot laagste slotkoers 2022) was wat overdreven.
HCohen
0
Dank @Branco en @Junkyard voor jullie reacties, de markt reageert ook positief en de koers doet nu +3.72%
HCohen
1
WHB; Degroof Petercam gaat van houden naar kopen met koersdoel 70E

Degroof Petercam zet Wereldhave Belgium op kooplijst
www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
www.trivano.com/aandeel/advies-degroo...
Het beurshuis Degroof Petercam is zeer te spreken over de jongste kwartaalresultaten van vastgoedverhuurder Wereldhave Belgium

. 'Hier zit waarde in', zegt analist Herman van der Loos.

Het bedrijf boekte een totaal nettoresultaat uit kernactiviteiten (vastgoedverhuur) van 20,7 miljoen euro, 12 procent meer dan vorig jaar. De nettowinst uit de kernactiviteiten steeg met 8,3 procent naar 2,36 euro per aandeel. Vooral in de eerste drie maanden van het jaar draaiden de shoppingcentra van Wereldhave Belgium goed.

De belangrijkste onzekerheid blijft de kantorenportfolio, met kortlopende verhuurcontracten en sterke concurrentie. Maar het herstel tijdens het tweede kwartaal is geruststellend en in lijn met waar we op hoopten: een bezettingsgraad van 75 procent.
HERMAN VAN DER LOOS
ANALIST DEGROOF PETERCAM

'De belangrijkste onzekerheid blijft de kantorenportfolio, met kortlopende verhuurcontracten en sterke concurrentie. Maar het herstel tijdens het tweede kwartaal is geruststellend en in lijn met waar we op hoopten: een bezettingsgraad van 75 procent', zegt de analist.

'Op het strategische front is er geen nieuws: de belangrijkste uitdagingen blijven de zoektocht naar toekomstige groei en het grote gewicht van het Belle-Île-complex in Luik. Op basis van de geruststellende kwartaalresultaten blijft de analist bij zijn koersdoel van 70 euro, maar verhoogt hij zijn advies van 'houden' naar 'kopen'.
nieuw begin
2
Persbericht
22 juli 2022, 07:00 CEST
Belangrijkste items

DRPS H1 2022 aan € 0,81 per aandeel. FY 2022 guidance € 1,55 - 1,65 bevestigd
Sterke leasemarkt, Nederlandse leasespreads voor het eerst sinds 2016 positief
16% like-for-like huurgroei kernportefeuille
Bezoekersaantallen presteren beter in onze kernmarkten
Positieve waarderingen in kernportefeuille. Presikhaaf Full Service Center +3%
3 FSC's leveren in H2 op schema en binnen budget, ondanks macro-economische onzekerheden
voda
1
Direct resultaat Wereldhave onder druk
Ook minder huurinkomsten.

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de huurinkomsten zien dalen en ook het directe resultaat liep terug, maar het indirecte resultaat leverde een mooie plus op. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de halfjaarcijfers van het vastgoedfonds.

CEO Matthijs Storm sprak van een volatiele en onzekere macro-economische markt, maar waaronder Wereldhave een "erg solide" eerste halfjaar afleverde. de bezoekersaantallen en omzet liggen inmiddels weer op het niveau van voor de corona-uitbraak, voegde de topman toe. "De verhuurmarkt in de drie landen waarin we opereren is erg actief en boven onze verwachting geweest", zei Storm. Hierdoor bleef de bezettingsgraad rond de 96 procent.

De nettohuurinkomsten daalden in de eerste zes maanden van dit jaar op jaarbasis met 8,9 procent naar 56,0 miljoen euro.

Wereldhave boekte een direct resultaat van 39,4 miljoen euro. Het indirecte resultaat, dat bepaald wordt door de waarde van het vastgoed, kwam uit op 5,4 miljoen euro, na een negatief resultaat van 74,0 miljoen euro een jaar eerder vanwege afschrijvingen, waardoor het totale resultaat in de afgelopen periode 44,8 miljoen euro bedroeg. Dit was een jaar eerder nog een verlies van 30,4 miljoen euro.

Per aandeel bedroeg het directe resultaat 0,81 euro en het indirecte resultaat 0,03 euro. Een jaar eerder was dit respectievelijk 0,93 positief en 1,90 euro negatief.

Outlook

Wereldhave verwacht dit jaar nog altijd een direct resultaat te boeken in de bandbreedte van 1,55 tot 1,65 euro per aandeel, nadat het vastgoedfonds deze bandbreedte dit jaar al tweemaal verhoogde. Aan begin van het jaar stond de outlook nog op 1,40 tot 1,50 euro per aandeel.

Wereldhave herhaalde dat 2022 het laatste jaar zal zijn van winstdalingen. Vanaf volgend jaar rekent het vastgoedfonds op een jaargroei van 4 tot 6 procent, mede dankzij kostenreducties. Daardoor kan volgens CEO Storm ook het dividend steeds met 4 tot 6 procent omhoog.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
florida7
0
Prima vooruitzichten voor Wereldhave. Matthijs Storm is goed bezig met de de transformatie naar FCS.
HCohen
1
Iets minder dan ik hoopte, maar onderstaand is m.i. niet negatief te noemen;
www.wereldhave.com/siteassets/coporat...

DRPS H1 2022 at € 0.81 per share. FY 2022 guidance € 1.55 --- 1.65 confirmed

16% like-for-like rental growth core portfolio

Footfall outperforming in our core markets

Positive valuations in core portfolio.

The leasing market in the three countries in which we operate has
been very active, above our expectations. This allowed the occupancy rate to sustain around the 96% level.

We are beginning to see a turnaround in leasing rates. For the past three years in the Netherlands, we’ve seen negative spreads
as we have negotiated new package deals with most of our larger retailers. We’re now moving into positive territory again, for the
first time since 2016. In H1 2022, the leasing spread (MGR1
vs. old rent) for our Dutch business stood at +0.1%.

We continue to enjoy great success with our Full Service Center (FSC) transformations. Our first two FSCs reported an increase of
8% in footfall compared with 2019; in addition, these centers delivered an annualized unlevered total return of 7.2% in H1 2022,
well above our 6% threshold. Our FSC projects currently underway show definite yield compression.

Even though we have spent a significant amount of non-yielding capex, valuations during the first half of the year were positive
across the board. In H2, we will deliver a further three FSCs (Courtrai, Dordrecht and Tilburg) – all three are on track and on
budget, despite economic uncertainties. Dordrecht and Courtrai were mostly pre-let; we have now increased pre-letting at Tilburg
to 62%, up from 36% at the end of 2021.
As stated previously, 2022 will be the last year of earnings decline. From 2023, new FSCs and continued cost reduction will
produce an annual 4-6% growth in both earnings and dividends. With valuations turning positive, we will generate a total return
on our portfolio this year of more than 8%, above both our hurdle rate and the European sector average.
Ortega
1
8,9% minder huuronkomsten ? Hoe dan. De Coronakortingen zijn wel voorbij. sterker bij 8% inflatie mogen je huren omhoog geindexeerd. valt mij enigszins tegen. wellicht volgt dat 2e halfjaar.
HCohen
1
Wereldhave ziet shoppers terugkeren naar zijn winkelcentra, kentering in huren
www.telegraaf.nl/financieel/891636441...
in FINANCIEEL
SCHIPHOL (ANP) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave heeft in het eerste halfjaar het winkelend publiek zien terugkeren naar zijn winkelcentra.
? ANP / HH
De aantallen daarvan zijn terug op het niveau van voor de coronapandemie. Ook merkt Wereldhave dat het bedrijf de huur weer iets kan opvoeren. De afgelopen jaren waren nieuwe huren telkens lager dan die het jaar ervoor, maar in Nederland is daar nu een kentering in gekomen.

Winkeliers en vastgoedverhuurders in gevecht om huurkorting
Topman Mathijs Storm denkt dat die verandering grotendeels te danken is aan de nieuwe strategische richting van Wereldhave. Dat richt zich op zogeheten Full Service Centers, winkelcentra waar mensen ook terechtkunnen voor horeca, zorg, entertainment en bijvoorbeeld de sportschool. De eerste twee winkelcentra die naar die nieuwe formule zijn omgebouwd trekken 8 procent meer winkelend publiek dan in 2019. In de tweede helft van dit jaar is de verbouwing van nog eens drie winkelcentra af.

Kledingwinkels
Ook is Wereldhave minder afhankelijk van sectoren die de invloed van de stand van de economie sterk voelen, zoals kledingwinkels. Inmiddels heeft Wereldhave ook steeds meer huurders die in de sector gemak/dagelijks leven zitten. Die huurders trekken volgens het vastgoedfonds ook in economisch mindere tijden nog winkelend publiek.

Daardoor denkt Wereldhave nog altijd dat dit jaar het laatste wordt met een dalende winst. Vanaf volgend jaar moeten de nieuw omgebouwde winkelcentra en verdere kostenbesparingen zorgen voor een jaarlijkse winstgroei van 4 tot 6 procent. Ook het dividend moet daarmee meegroeien.

De huurinkomsten van Wereldhave kwamen in het eerste halfjaar uit op 69,2 miljoen euro, tegen 83,8 miljoen euro een jaar eerder. Ook de winst viel lager uit. Die bedroeg 39,4 miljoen euro, een afname van 4,3 miljoen euro.
nieuw begin
3
quote:

Ortega schreef op 22 juli 2022 08:05:

8,9% minder huuronkomsten ? Hoe dan. De Coronakortingen zijn wel voorbij. sterker bij 8% inflatie mogen je huren omhoog geindexeerd. valt mij enigszins tegen. wellicht volgt dat 2e halfjaar.
Bijna alle winkels in Frankrijk zijn verkocht. Dus geen huurinkomsten meer daarvan.
voda
2
Update: Direct resultaat Wereldhave onder druk
Ook minder huurinkomsten.

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de huurinkomsten zien dalen en ook het directe resultaat liep terug, maar het indirecte resultaat leverde een mooie plus op. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de halfjaarcijfers van het vastgoedfonds.

CEO Matthijs Storm sprak van een volatiele en onzekere macro-economische markt, maar waaronder Wereldhave een "erg solide" eerste halfjaar afleverde. de bezoekersaantallen en omzet liggen inmiddels weer op het niveau van voor de corona-uitbraak, voegde de topman toe. "De verhuurmarkt in de drie landen waarin we opereren is erg actief en boven onze verwachting geweest", zei Storm. Hierdoor bleef de bezettingsgraad rond de 96 procent.

De nettohuurinkomsten daalden in de eerste zes maanden van dit jaar op jaarbasis met 8,9 procent naar 56,0 miljoen euro.

In een toelichting wees Wereldhave op de verkoop van 4 van de 6 Franse winkelcentra als de oorzaak van de daling. En de laatste twee staan ook op de nominatie voor verkoop.

Indien louter wordt gekeken naar de centra in Nederland en België, de landen waar Wereldhave ook in de toekomst actief zal zijn, dan werd er een vergelijkbare huurgroei van 16 procent gerealiseerd, aldus het vastgoedfonds.

Wereldhave boekte een direct resultaat van 39,4 miljoen euro. Het indirecte resultaat, dat bepaald wordt door de waarde van het vastgoed, kwam uit op 5,4 miljoen euro, na een negatief resultaat van 74,0 miljoen euro een jaar eerder vanwege afschrijvingen, waardoor het totale resultaat in de afgelopen periode 44,8 miljoen euro bedroeg. Dit was een jaar eerder nog een verlies van 30,4 miljoen euro.

Per aandeel bedroeg het directe resultaat 0,81 euro en het indirecte resultaat 0,03 euro. Een jaar eerder was dit respectievelijk 0,93 positief en 1,90 euro negatief.

Outlook

Wereldhave verwacht dit jaar nog altijd een direct resultaat te boeken in de bandbreedte van 1,55 tot 1,65 euro per aandeel, nadat het vastgoedfonds deze bandbreedte dit jaar al tweemaal verhoogde. Aan begin van het jaar stond de outlook nog op 1,40 tot 1,50 euro per aandeel.

Wereldhave herhaalde dat 2022 het laatste jaar zal zijn van winstdalingen. Vanaf volgend jaar rekent het vastgoedfonds op een jaargroei van 4 tot 6 procent, mede dankzij kostenreducties. Daardoor kan volgens CEO Storm ook het dividend steeds met 4 tot 6 procent omhoog.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 14:45
Koers 14,160
Verschil +0,040 (+0,28%)
Hoog 14,160
Laag 13,980
Volume 50.966
Volume gemiddeld 88.816
Volume gisteren 66.453

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront