Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
[verwijderd]
1
De mannelijke leden van het studentencorps A.S.C./A.V.S.V. die verantwoordelijk waren voor de speeches met seksistische uitspraken, hebben hun functies binnen het bestuur neergelegd. De vereniging heeft daarnaast besloten om de inschrijvingen voor het corps op te schorten.

www.at5.nl/artikelen/216184/corpslede...
rationeel
0
Vereniging wordt te groot.

Te velen velen voelen zich geroepen maar zijn niet uitverkoren.

Geen gevoel voor humor, dat zou misschien nog geleerd kunnen worden, alhoewel?

Manieren, ook zo iets...

Het is meestal:

Jong geleerd, oud gedaan.

Zoals de ouden zongen, piepen de jongen:)

Pieperdepiep:)
rene l
6
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 juli 2022 14:44:

[...]

De huidige inflatie heeft niks te maken met de EU, want de inflatie is net zo groot buiten de EU.

De EU is juist de hoofdschuldige DZR.
Hun extreme rentebeleid met nota bene een negatieve rente heeft er voor gezorgd dat alles flink in prijs gestegen is.
Geld kostte toch niks, leen je rijk, en koop alles ongezien tegen de hoofdprijs.

En nu zitten we met de kater, kijk maar om je heen.
En reken er maar op dat Jan met de Hamer binnenkort ook nog langs komt om velen de genadeklap te geven.
Zorg maar dat je je harnas aan hebt.

En Rutte en Kaag maar lachen, het ultieme doel is bereikt.
Het gaat goed fout aflopen in Nederland.
DeZwarteRidder
0
quote:

rene l schreef op 26 juli 2022 17:46:

[...]De EU is juist de hoofdschuldige DZR.
Hun extreme rentebeleid met nota bene een negatieve rente heeft er voor gezorgd dat alles flink in prijs gestegen is.
Geld kostte toch niks, leen je rijk, en koop alles ongezien tegen de hoofdprijs.

En nu zitten we met de kater, kijk maar om je heen.
En reken er maar op dat Jan met de Hamer binnenkort ook nog langs komt om velen de genadeklap te geven.
Zorg maar dat je je harnas aan hebt.

En Rutte en Kaag maar lachen, het ultieme doel is bereikt.
Het gaat goed fout aflopen in Nederland.
Onzin: de inflatie is in Engeland en de USA net zo hoog, dus de huidige inflatie heeft niks te maken met de EU.

Of wil jij beweren dat je ooit aardgas of levensmiddelen of bier hebt gekocht omdat de rente zo laag was.....!!!???
[verwijderd]
0
quote:

rene l schreef op 26 juli 2022 17:46:

[...]

De EU is juist de hoofdschuldige DZR.
Hun extreme rentebeleid met nota bene een negatieve rente heeft er voor gezorgd dat alles flink in prijs gestegen is.
[...]
Wat een kolder.
De inflatie was tot voor kort historisch laag.
rationeel
1

Japan betaalt eerste schadevergoeding voor ‘overlijden door vaccinatie’

De Japanse regering betaalt voor de allereerste keer een schadevergoeding voor iemand die is overleden als direct gevolg van een vaccinatie tegen corona. Ontkennen van het verband was niet meer mogelijk.

Een subcommissie van het Japanse ministerie van Volksgezondheid besloot maandag om een overlijdensuitkering toe te kennen aan de familie van een vrouw van in de 90 die is overleden nadat zij tegen corona was ingeënt. ‘Een oorzakelijk verband tussen de inenting en haar dood kan niet kan worden ontkend’, aldus de subcommissie.

Dit is het eerste besluit van Japan om een schadevergoeding toe te kennen aan een persoon die na vaccinatie tegen corona is overleden. Verwacht wordt dat de minister van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn de definitieve goedkeuring zal geven voor het aanbod van 44,2 miljoen yen – ongeveer 324.000 euro – aan de familie van de vrouw.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde de vrouw na de vaccinatie een acute allergische reactie en een acuut myocardinfarct, waarna zij overleed.

Met welk vaccin de vrouw was geïnjecteerd, is niet bekend. In Japan zijn de producten van Pfizer, Moderna en AstraZeneca door de regering goedgekeurd.

'In behandeling'
De Japanse overheid beschikt over een hulpsysteem om uitkeringen zoals medische kosten te verstrekken in gevallen waarin een oorzakelijk verband met vaccinatie niet kan worden uitgesloten. Uitkeringen zijn beschikbaar als de onderzoekscommissie van het ministerie van Volksgezondheid, die bestaat uit immunisatiedeskundigen en juristen, verklaart dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen bijwerkingen na de inenting en het vaccin. Het verband tussen de ziekte en de vaccinatie wordt ingedeeld in drie niveaus: ‘goedgekeurd’, ‘afgewezen’, of ‘in behandeling’. In dat laatste geval wordt het onderzoek voortgezet.

Op de vergadering van de subcommissie van 25 juli werden 12 mensen gescreend die waren overleden na het krijgen van COVID-vaccinaties. Eén werd ‘goedgekeurd’ en 11 anderen bleven ‘in behandeling’.

Op 25 juli had de Japanse overheid 3.680 aanvragen voor schadevergoeding ontvangen die te maken hebben met de vaccinaties tegen corona. In 850 gevallen heeft de regering al besloten om medische kosten te vergoeden en andere uitkeringen te verstrekken.

www.blckbx.tv/corona/japan-betaalt-ee...
rationeel
1
Eerste schadevergoeding Groot-Brittannië
In juni werd in Groot-Brittannië voor het eerst een schadevergoeding uitgekeerd aan een dodelijk vaccinslachtoffer. Vikki Spit, de weduwe van een 48-jarige muzikant die overleed door toedoen van een injectie met het virale vectorvaccin van AstraZeneca, ontvangt van de Brise overheid een bedrag van £120.000 (142.000 euro).

"Het is de eerste stap in de strijd," zei Vikki Spit. "Mensen kunnen ons niet langer bespotten en zeggen dat we dingen verzinnen en doen alsof we niet bestaan. Dit gaat niet om geld, want niets kan de mensen die we verloren hebben terugbrengen. Het gaat om erkenning. Ik vind het walgelijk dat weduwen en gewonden een jaar hebben moeten vechten om deze steun te krijgen, we zijn nog niet klaar.”

In totaal hebben in Groot-Brittannië 400.000 mensen bijwerkingen van het vaccin gemeld bij Yellow Card Scheme, het Britse Lareb.

rationeel
2

We zijn misleid door de elite

LEON DE WINTER

www.telegraaf.nl/watuzegt/720472341/w...

„Steunen op een enkele buitenlandse leverancier maakt een land gevoelig voor chantage en intimidatie. (…) Duitsland zal geheel afhankelijk worden van Russische energie wanneer het niet meteen van koers verandert.” Dit zei een tijdje geleden de Amerikaanse president, en het was niet Joe Biden. Eerder dat jaar had die president gezegd: „Het is jammer als Duitsland een grote olie- en gasdeal met Rusland sluit. (…) Duitsland gaat z’n gang en betaalt miljarden en miljarden dollars per jaar aan Rusland. Dus wij worden verondersteld jullie tegen Rusland te beschermen, maar ze betalen miljarden dollars aan Rusland, en ik denk dat dat zeer ongepast is.”

rationeel
2
Die president was Donald Trump. De eerste quote komt uit zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2018, de tweede uit een bijeenkomst met de NAVO in Brussel in dat jaar. Trump werd door de elites en meeste media uitgelachen, de dwaas.

Zijn opvolger Joe Biden legde Angela Merkel geen strobreed in de weg bij het voltooien van de Nord Stream 2-pijpleiding. Trump werd niet serieus genomen, want je geeft Trump nooit gelijk, ook al heeft hij gelijk, zoals ten aanzien van Russisch gas en de Abraham Akkoorden, waarmee Israël definitief verankerd werd in het Arabische Midden-Oosten.
rationeel
1
’Illegitieme president’

In 2018, toen Donald Trump zijn uitspraken over Russisch gas deed, werd er fel op hem gejaagd door de FBI, de CIA, en zo ongeveer alle westerse media bij elkaar. Zijn presidentschap werd daardoor voor altijd verminkt. De jacht was volstrekt onrechtmatig. Wat hem ten laste werd gelegd, was uit de duim gezogen, en de betrokkenen wisten dat, inclusief Barack Obama, maar alles was geoorloofd om deze ongewenste president uit het Witte Huis te verjagen. Vanaf het begin van de campagne in 2016 leidde Hillary Clinton de aanval op Trump, en toen zij verloor, was Trump, zoals zij zelf jarenlang bleef herhalen, een „illegitieme” president. De jacht op Trump veroorzaakte bij medewerkers van Trump „collatoral damage”; carrières gingen eraan, mensen raakten failliet en berooid, want, nogmaals, alles was geoorloofd. Het establishment in Washington DC en de hoofdkwartieren van de media en universiteiten konden deze buitenstaander niet zijn gang laten gaan, dus werd alles van hem en rond hem geridiculiseerd of gecriminaliseerd met verzonnen verhalen en eindeloze onderzoeken. De jacht op Trump was een jarenlange poging tot een „zachte staatsgreep” van het establishment.
rationeel
2
"Ik weet het even niet meer"

De rellen op 6 januari 2021 rond en in het Capitool waren barbaars. Maar wie denkt dat de commissie die ze onderzoekt objectief de rol van Trump wil achterhalen, doet aan misleiding. Geen enkele getuige wordt aan een kruisverhoor onderworpen aangezien de opzet van de commissie – Trump moet hangen, nog altijd – niet mag worden ondergraven. Meer dan veertienduizend uur videomateriaal houdt de FBI verborgen, en het lijkt er veel op dat niet alleen extreemrechtse milities maar ook de FBI met tientallen zo niet honderden medewerkers geweld heeft uitgelokt; door de jaren heen heeft de FBI regelmatig dat „playbook” uitgevoerd. Trump had enkele dagen vóór 6 januari om tienduizend soldaten gevraagd ter beveiliging van DC, maar dat werd afgewezen door de burgemeester van DC en door Nancy Pelosi, die vanwege haar positie als leider van de grootste fractie in het Huis verantwoordelijk is voor de veiligheid van het Capitool. Inmiddels zitten honderden mensen gevangen omdat ze ongeoorloofd rondliepen in het Capitool, wat normaal een lichte overtreding is maar nu strafrechtelijk wordt vervolgd als een vorm van verraad. Misschien had Trump via de rellen een eigenaardige staatsgreep willen plegen, maar daar is serieus onderzoek voor nodig, geen showcommissie.
rationeel
1
Beledigingen

Het Ministerie van Justitie, de FBI en de CIA, zijn uitvoeringsorganen geworden van de Democratische Partij. En de meeste Amerikaanse media lopen in het gareel van de overheden en van progressieve globalistische agenda’s. Wie weigert daaraan als conservatief of als vrijzinnige progressief mee te doen, wordt als extreemrechts of racist of antisemiet bij het vuil gezet. In Nederland is het weinig anders. Het is bizar wat de uitstekende Telegraaf-journalist Wierd Duk elke dag aan Twitter-beledigingen moet verdragen. Ook bizar is dat afgelopen maandag een fatsoenlijke volksvertegenwoordiger als Caroline van der Plas in de talkshow Op1 gedwongen werd afstand te nemen van de steun van Donald Trump – hij stond achter de Nederlandse boeren, had hij verklaard.

Ondertussen worden we steeds nauwer bij een energieoorlog betrokken. En ik twijfel aan wat de meeste media daarover vertellen. Ik twijfel aan hun verslag van Oekraïne, de Congrescommissie, stikstofplannen, vaccins. En overheidsdiensten? Het RIVM verklaarde in een rapport van 18 april 2021: „Vaccin werkt tegen transmissie, (…) vaccins werken tegen alle varianten, immuniteit ’levenslang’ en tegen alle varianten.” Het RIVM had dat nooit mogen schrijven aangezien er te weinig onderbouwing was, ze hadden moeten zwijgen. Nu lezen we die „aannames” terug en beseffen we dat we zijn misleid. De elites hebben de publieke zaak verpolitiekt en geïdeologiseerd. Altijd heb ik vertrouwen gehad in de integriteit van onze politieke, academische en mediale elites. Ik weet het even niet meer.
rationeel
1

DE KWESTIE: INKOMENSVERSCHILLEN

Als nivelleren norm is kun je beter stilzitten

JAN GEU TEN WOLDE

www.telegraaf.nl/watuzegt/613237676/a...

Sinds de Hoge Raad vorig jaar oordeelde dat de bestaande belasting op sparen en beleggen onwettig is, is het kabinet bezig deze onrechtmatige vermogenstaks te herzien. Er is haast bij omdat de huidige taks jaarlijks ongeveer €4,5 miljard opbrengt. Wie zal dat betalen?
rationeel
1
Minister Kaag (Financiën) stelt dat de lagere inkomens relatief meer belasting betalen dan de rijken met hun kapitaalinkomen zoals rente, dividend, huur en bedrijfswinsten. Deze worden veel minder zwaar belast dan looninkomens en dat wordt als oneerlijk ervaren. Kaag stelt dat de verdelingseffecten van belastingen anders uitwerken dan de bedoeling is. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen, is het credo. Wat er niet bij wordt verteld, is dat dit al gebeurt. Kijkend naar de herverdeling van ons belastinggeld, zijn er weinig landen waar de inkomensongelijkheid zo klein is als in het genivelleerde Nederland. Hoe meer je verdient, hoe minder je percentueel overhoudt en andersom is natuurlijk ook het geval.
rationeel
1
Geschenk

Het onderzoeksrapport van een ambtenarencommissie moet vorige week als een geschenk uit de hemel zijn komen vallen voor Kaag en de haren. De commissie oordeelt dat de vermogensverdeling ’schever dan gedacht’ is en adviseert het kabinet om vermogensverschillen te verkleinen, bijvoorbeeld door het woning- en aandelenbezit zwaarder belasten en de lagere inkomens te pamperen. Maar als woningbezitters op hun hoede moeten zijn, ontmoedigt dat dan niet het doen van investeringen op de kapitaalmarkt, waardoor er nog minder huizen worden gebouwd? Overigens blijkt nu dat de hypotheekrente de komende jaren niet eens omlaag kan: de belastingdienst kan het niet aan!
rationeel
2
Kabinetsvoorstel

Het kabinet wil intussen al vanaf 2025 jaarlijks belasting gaan heffen op de waardeontwikkeling van het vermogen. Er zijn twee varianten. De ene is vermogenswinstbelasting over rente, dividenden en waardestijgingen van beleggingen, de andere een vermogensaanwasbelasting over nog niet gerealiseerde waardeveranderingen van het vermogen: een waarde die alleen op papier aanwezig is.

Staatssecretaris Van Rij stelt nu daadwerkelijk voor dat ook papieren beleggingswinsten en -verliezen tot de werkelijke opbrengsten behoren. Lekker makkelijk. Het moet natuurlijk niet gekker worden.

Terecht is er nu binnen Rutte IV onenigheid over. De VVD heeft grote twijfels bij dit kabinetsvoorstel. Duidelijk is dat aandelenbeleggers hier volledig kopschuw van gaan worden. En hoe wordt gegarandeerd dat het verdienvermogen van bedrijven niet wordt aangetast? Het voorstel van Van Rij is een monstrum. De vermogensaanwasbelasting heeft een extreem nadeel: de waardestijgingen en -dalingen moeten met elkaar worden verrekend. Dit is natuurlijk een waanzinnige complicatie voor de belastingdienst om dit uit te voeren. Belastingplichtigen kunnen bovendien in grote betalingsproblemen komen, bijvoorbeeld als men een tweede huis heeft dat verhuurd wordt. Bovendien verdrinkt de Belastingdienst in de ict-beperkingen.

Grote vraag is welk signaal je met het verkleinen van inkomensverschillen afgeeft aan de bevolking. Als nivelleren de norm is, kun je als inwoner van dit land je inspanningen om boven de middelmaat uit te stijgen maar beter in toom houden. Hard werken, initiatieven nemen en risico’s lopen wordt dan bestraft. Daar is het land niet bij gebaat.
Ronald Engels
2
quote:

rationeel schreef op 26 juli 2022 21:19:

DE KWESTIE: INKOMENSVERSCHILLEN

Als nivelleren norm is kun je beter stilzitten

JAN GEU TEN WOLDE

www.telegraaf.nl/watuzegt/613237676/a...

Sinds de Hoge Raad vorig jaar oordeelde dat de bestaande belasting op sparen en beleggen onwettig is, is het kabinet bezig deze onrechtmatige vermogenstaks te herzien. Er is haast bij omdat de huidige taks jaarlijks ongeveer €4,5 miljard opbrengt. Wie zal dat betalen?
====================================

rationeel,

Het Nederlandse Belasting systeem met al zijn vele verschillende zeer hoge belasting en kosten afdrachten is gebaseerd op de stilzwijgende Nederlandse Overheids en Belastingdienst principes/motivatie: van pure Diefstal van alle hardwerkende burgers en belonen van alle klaplopers en profiteurs, waar er in Nederland zeer velen van zijn!!!!!!

Is al 40 jaar zo en wordt ieder jaar erger en deze pure Overheids Diefstal is niet te stoppen!!!!!

Sorry, wij kunnen het niet mooier maken, moto Nederlandse belastingdienst, U wordt helaas wettelijk geregeld bestolen!!!!!

M.v.g. Ronald
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.384,09 +0,04%
 EUR/USD 1,0616 -0,09%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront