Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Just Eat Takeaway 2022!!!!!!!!

Hendrik Roo
4
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 11:12:

[...]

Alleen een gladiool gaat de teksten van Pedro lezen en bestuderen.
Gladiolen kunnen helemaal geen teksten bestuderen. Het toont aan hoeveel je nog kan leren ! Je lijdt aan zelfoverschatting en onderschat de kwaliteiten van anderen. Heb je gezien hoe accuraat Pedro's voorspellingen van de openingskoers zijn ? En wist je dat zelfs de FED interesse in zijn calculatiemodellen heeft ? We willen je best helpen om op een hoger niveau te komen en boven water te halen waar het bij jou mis gaat. Maar dan zul je je coöperatiever moeten opstellen !
Schipper
0
quote:

Hendrik Roo schreef op 31 juli 2022 09:21:

[...]

Bron ?
Zwarte ridder zelf is de bron vermoed ik. Alle bedrijven kunnen zich richten op de klanten waar ze het meest aan verdienen. Dat ze dan totaal niet meer efficiënt opereren doet er niet toe. Ook niet dat JET zich kan concentreren op meest verdienende locaties en samenvoeging activiteiten ook niet. Pure stemmingmakerij weer met erg beperkt effect (lezers van dit forum).
DeZwarteRidder
0
quote:

Hendrik Roo schreef op 31 juli 2022 12:32:

[...]Gladiolen kunnen helemaal geen teksten bestuderen. Het toont aan hoeveel je nog kan leren ! Je lijdt aan zelfoverschatting en onderschat de kwaliteiten van anderen. Heb je gezien hoe accuraat Pedro's voorspellingen van de openingskoers zijn ? En wist je dat zelfs de FED interesse in zijn calculatiemodellen heeft ? We willen je best helpen om op een hoger niveau te komen en boven water te halen waar het bij jou mis gaat. Maar dan zul je je coöperatiever moeten opstellen !
Is dit nu ironie, sarcasme of Youp-van-het-Hek-humor......???
Shadow
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 12:51:

[...]

Is dit nu ironie, sarcasme of Youp-van-het-Hek-humor......???
Er gaat iets niet helemaal goed, beter gezegd, helemaal niet goed als U voor de invulling hiervan, antwoorden van anderen nodig heeft.
Wat denkt U van de Jet cijfers die komen op 3 augustus?
Hendrik Roo
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 12:51:

[...]

Is dit nu ironie, sarcasme of Youp-van-het-Hek-humor......???
De beurs is absoluut geen plaats voor humor ! Daar gelden de wetten van de jungle. Geloven in Ridderfiguren en dat gladiolen de posts van Pedro kunnen bestuderen, duidt op een heel rijke fantasie. Op dat punt zou je voor een fantast kunnen doorgaan. Natuurlijk is dat voor de omgeving vermakelijk maar voor jou als persoon vormt dat speelse karakter een gevaar ! Ik vond het daarom erg positief dat je ons vorige week liet weten geen aandelen JET te bezitten. Het is in jou geval ook raadzaam daartoe niet over te gaan. Want voor het echte werk ben je nog niet klaar ! Verder vind ik het hartverwarmend om te lezen hoeveel forumleden het beste met jou voor hebben.
DeZwarteRidder
2
quote:

Hendrik Roo schreef op 31 juli 2022 13:48:

[...]De beurs is absoluut geen plaats voor humor !Daar gelden de wetten van de jungle. Geloven in Ridderfiguren en dat gladiolen de posts van Pedro kunnen bestuderen, duidt op een heel rijke fantasie. Natuurlijk is dat voor de omgeving vermakelijk maar voor jou als persoon vormt dat speelse karakter een gevaar ! Ik vond het daarom erg positief dat je ons vorige week liet weten geen aandelen JET te bezitten. Het is in jou geval ook raadzaam daartoe niet over te gaan. Want aan het echte werk ben je nog niet toe ! Verder vind ik het hartverwarmend om te lezen hoeveel forumleden het beste met jou voor hebben.
We zullen volgende week na de JET-cijfers eens kijken of je nog zoveel praatjes hebt.
Belgske
0
Op Youtube is de samenwerking tussen Amazon en GrubHub hot topic, er zijn vele koeriers te vinden die er hun zegje over doen. We gaan er nog veel over horen en zien hoe dat gaat uitdraaien!
Shadow
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 13:53:

[...]

We zullen volgende week na de JET-cijfers eens kijken of je nog zoveel praatjes hebt.
Ik ken zelfs " mensen" die voor de cijfers al heel veel praatjes hebben.
Dus zie die relatie niet zo goed.
Graag wat uitleg over de samenhang hiermee?
Dank voor Uw antwoord, op mijn vraag hoe U de cijfers van Jet ziet op 3 augustus.
Hendrik Roo
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 13:53:

[...]

We zullen volgende week na de JET-cijfers eens kijken of je nog zoveel praatjes hebt.
Ik denk dat dat shortpartijen ongeacht de uitkomst aan de cijfers succesvol een negatieve draai zullen geven. Want dat zijn de meedogenloze wetten van de jungle. Voor mij zijn dat altijd mooie momenten om de positie uit te breiden. Richt me namelijk op de (middel) lange termijn. En jij ?
Belgske
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 09:31:

[...]

Misschien kan JET restaurants gaan overnemen, zodat ze in ieder geval een paar klanten kunnen houden....!!??
Ik ken 3 kebabzaken en bij alle 3 is het aan huis leveren een grote hap van de inkomsten. Ze investeren zelfs in nieuwe bestelbusjes. Het werkt zeer zeker personeel besparend, geen afwas, niet afruimen, geen toiletbezoek etc etc etc
nr36
1
FD

Just Eat moet zonder directeur en president-commissaris op weg naar winst

Begin mei trad de president-commissaris van Just Eat Takeaway af, en werd operationeel directeur Jörg Gerbig geschorst. De zoektocht naar een nieuwe toezichthouder is in volle gang, net als het onderzoek naar Gerbig. Zonder hen moet Just Eat Takeaway beleggers laten zien dat de weg naar winstgevendheid is ingezet.
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway moet het in roerige tijden al maanden stellen zonder twee kopstukken. Begin mei schorste het bedrijf, dat woensdag halfjaarcijfers presenteert, operationeel directeur Jörg Gerbig in afwachting van een onderzoek naar een incident op een bedrijfsevenement. Op dezelfde dag trad president-commissaris Adriaan Nühn onder druk van beleggers af.

Het onderzoek naar Gerbig loopt nog, zegt een woordvoerder van Just Eat Takeaway. Zij kan niet zeggen wanneer het bedrijf de resultaten verwacht, omdat een externe partij dit uitvoert. Ook de zoektocht naar een president-commissaris is in volle gang.

Beleggers en analisten plaatsen de meeste vraagtekens bij de maandenlange schorsing van Gerbig. Het bedrijf heeft hem geschorst na een klacht over zijn gedrag op een bedrijfsevenement, maar wat die behelst is nog altijd onbekend. Mocht het onderzoek de Duitser vrijpleiten, dan bestaat de kans dat hij terugkeert als operationeel directeur.

'Verre van optimaal'

Gerbig kwam in 2014 aan boord bij het AEX-bedrijf, toen dat de door hem opgerichte Berlijnse maaltijdbezorger Lieferando.de inlijfde. Hij was bij Just Eat Takeaway onder meer verantwoordelijk voor de uitrol van het netwerk van eigen fietskoeriers, een van de pijlers onder de groei van de afgelopen jaren. 'Het is verre van optimaal dat de belangrijkste man voor dat bedrijfsonderdeel uit de running is', zegt Eric van den Hudding van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Gerbig heeft een goede reputatie onder beleggers, zegt ING-analist Marc Hesselink. 'Hij heeft een goed trackrecord: operationeel zijn er nooit problemen geweest bij Just Eat Takeaway. Hij was zelf ondernemer, communiceerde duidelijk en kwam goed over bij de financiële wereld.'

Het onderzoek is niet het enige dat Gerbig wellicht zorgen baart. Hij heeft in mei 2020 zijn aandelenpakket verpand, zo blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten. Bedrijfsbestuurders doen dat vaker: door hun aandelen te gebruiken als onderpand voor een krediet, kunnen zij hun belang te gelde maken zonder dat zij hun stukken hoeven te verkopen.

Destijds kostte een aandeel Just Eat Takeaway nipt minder dan €100. Na de desastreus verlopen overname van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub en de wereldwijde uitverkoop van technologieaandelen, is de koers gezakt tot onder de €18. Als de waarde van het onderpand te laag is, kan de kredietverstrekker de bestuurder vragen bij te storten. Als dat niet lukt, kan de geldschieter de aandelen verkopen. Het verpanden van aandelen is gebruikelijk bij het aangaan van een bankrelatie, zegt de woordvoerder van Just Eat Takeaway. Van een tekort aan onderpand is volgens haar geen sprake.

Digitaal ervaren president-commissaris

Dat de zoektocht naar een president-commissaris enkele maanden duurt, vinden marktvolgers logisch. 'Nühn is vrij onverwacht vertrokken', zegt ING-analist Hesselink. 'Als je weet dat iemands termijn afloopt, heb je een shortlist klaar. Nu moest het proces nog beginnen.'

Het ligt volgens Hesselink voor de hand dat de nieuwe president-commissaris ervaring heeft met internet, en het liefst ook met maaltijdbezorging. 'Iemand met internationale ervaring zou logisch zijn, want Just Eat Takeaway is van een Nederlands-Duits bedrijf een wereldwijde speler geworden.'

Zulke mensen zijn dun gezaaid, zegt Van den Hudding van de VEB. 'De grootste uitdaging is iemand vinden met kennis van de sector. Hij of zij moet tegenwicht kunnen bieden aan Jitse Groen én met hem door één deur kunnen. Groen is in het verleden nogal uitgesproken geweest over concurrenten en hun leiders.'

De activistische grootaandeelhouder Cat Rock meldde op de aandeelhoudersvergadering van Just Eat Takeaway wel wat suggesties te hebben. Het hedgefonds liet zich al eens positief uit over David Buttress, de voormalige topman van Just Eat. Na zijn vertrek is Just Eat volgens Cat Rock in een neerwaartse spiraal beland, die heeft geleid tot de fusie met het moederbedrijf van Thuisbezorgd in 2020.

Op weg naar winst?

Naast de personele perikelen zullen beleggers vooral kijken wat Just Eat Takeaway zegt over de route naar winstgevendheid. Dat is een ommezwaai, na jaren waarin zij vooral groei belangrijk vonden. Afgelopen maanden vertrok Just Eat Takeaway uit een aantal landen waar het marktleiderschap ver weg is, zoals Roemenië en Noorwegen.

Het einde van de coronapandemie betekende dat concurrenten Deliveroo en Delivery Hero afgelopen kwartaal minder hard groeiden. Dat zou ook bij Just Eat Takeaway het geval kunnen zijn, denkt Hesselink. 'Dat kan best goed zijn voor de winstgevendheid, want op korte termijn kost groei geld.'
DeZwarteRidder
0
quote:

Belgske schreef op 31 juli 2022 14:19:

[...]Ik ken 3 kebabzaken en bij alle 3 is het aan huis leveren een grote hap van de inkomsten. Ze investeren zelfs in nieuwe bestelbusjes. Het werkt zeer zeker personeel besparend, geen afwas, niet afruimen, geen toiletbezoek etc etc etc
Het werkt helemaal niet 'personeelsbesparend', want bezorgen en inpakken kost veel meer tijd.
short2312
2
Just Eat moet zonder directeur en president-commissaris op weg naar winst

Het ligt volgens ing analist Hesselink voor de hand dat de nieuwe president-commissaris ervaring heeft met internet, en het liefst ook met maaltijdbezorging.

is dat geen leuk baantje voor de zwarte ridder?
bedoel internetten en maaltijd rondbrengen op de fiets lijkt me goede dagbesteding

fd.nl/bedrijfsleven/1446668/just-eat-...
GakGak
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 10:53:

[...]

Stuur je me weg....!!!???
Het vertrouwen in en respect voor een RidderinhetZwart komt te voet en gaat te paard.
Het gros hier ziet meer in vlugschriften:

´Totaal verkeerde conclusie. Verdiensten restaurants zitten niet in het eten. Onlinediensten worden alleen maar meer. Restaurants gaan deels verdwijnen. Gebeurt nu al. Alleen koken en bezorgen.´

Als je hierin zou geloven dan kunnen steeds meer restaurants maar beter hun eetzalen sluiten o.a. door het gebrek aan
personeel dat bovendien te duur wordt.
Het worden dus gaarkeukens met een batterij koeriers voor de deur, tel uit je winst.

Inderdaad verdient een beetje restaurant veel meer aan drankomzet dan aan de daghap.
Maar de paar blikjes die de gemiddelde koerier met het happymeal meelevert stelt toch maar weinig voor en
compenseert niks.

Komende week merken we of er nu een ommekeer komt met kans op maandelijkse stijging, of dat de shortmarkt
voorlopig helemaal geen probleem heeft met de trend en/of dat de cijfers heel vies tegenvallen.
Veel roeptoeteren draagt daar helemaal niets aan bij, of toch wel in het geval van jezelf moed inpraten met
fraaie uitlatingen als ik denk, ik verwacht, ik hoop.
Jimnotaris
0
quote:

GakGak schreef op 31 juli 2022 15:28:

[...]

Het vertrouwen in en respect voor een RidderinhetZwart komt te voet en gaat te paard.
Het gros hier ziet meer in vlugschriften:

´Totaal verkeerde conclusie. Verdiensten restaurants zitten niet in het eten. Onlinediensten worden alleen maar meer. Restaurants gaan deels verdwijnen. Gebeurt nu al. Alleen koken en bezorgen.´

Als je hierin zou geloven dan kunnen steeds meer restaurants maar beter hun eetzalen sluiten o.a. door het gebrek aan
personeel dat bovendien te duur wordt.
Het worden dus gaarkeukens met een batterij koeriers voor de deur, tel uit je winst.

Inderdaad verdient een beetje restaurant veel meer aan drankomzet dan aan de daghap.
Maar de paar blikjes die de gemiddelde koerier met het happymeal meelevert stelt toch maar weinig voor en
compenseert niks.

Komende week merken we of er nu een ommekeer komt met kans op maandelijkse stijging, of dat de shortmarkt
voorlopig helemaal geen probleem heeft met de trend en/of dat de cijfers heel vies tegenvallen.
Veel roeptoeteren draagt daar helemaal niets aan bij, of toch wel in het geval van jezelf moed inpraten met
fraaie uitlatingen als ik denk, ik verwacht, ik hoop.
De (duurdere) restaurants moeten het inderdaad voor een groot deel hebben van de drankomzet, maar dat zijn ook niet de belangrijkste klanten voor JET(hun aandeel in bezorgen is verwaarloosbaar). Mcdonalds en consorten doen het trouwens uitstekend zonder dure wijnen etc.

De groei van aantal zit in bezorgrestaurants (De beren, Dominos,NY pizza, Taco Mundo etc etc.) die nog steeds aan het uitbreiden zijn. Deze ketens hebben veel minder kosten en zijn ingesteld op bezorgen.
Hendrik Roo
4
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 15:08:

[...]

Het werkt helemaal niet 'personeelsbesparend', want bezorgen en inpakken kost veel meer tijd.
Oh, oh,oh wat een denk fout. Zet jezelf toch niet zo te kakken.
A3aan
0
Net terug van een weekje Texel. Geen fietskoerier gezien daar. Zat in hotel in Den Hoorn. Daar zitten een paar restaurants. Je schrikt je rot van de prijzen. Een michelin restaurant, ongelofelijk wat een prijzen daar, dan nog een whisky bar/restaurant. Voor minder dan 80 euro per persoon hoef je daar niet binnen te komen. Eigenaar vraagt dan ook of je de prijzen wel hebt gezien voor je kan gaan zitten. Wij hebben een paar avonden maar gegeten bij de goedkoopste. Overigens prima, maar niet super. Pilsje 4,50 voor een kleintje en zonder voorgerecht en nagerecht kan je toch tussen de 60 en 70 euro af rekenen voor 2 personen. Gevraagd of ze ook bezorgen. Nee daar doen ze daar niets aan. We zitten toch iedere avond vol. Ik moest inderdaad een tafeltje boeken en binnen uur moest je weer vertrokken zijn.
Piet PP
2
quote:

A3aan schreef op 31 juli 2022 16:50:

Net terug van een weekje Texel. Geen fietskoerier gezien daar. Zat in hotel in Den Hoorn. Daar zitten een paar restaurants. Je schrikt je rot van de prijzen. Een michelin restaurant, ongelofelijk wat een prijzen daar, dan nog een whisky bar/restaurant. Voor minder dan 80 euro per persoon hoef je daar niet binnen te komen. Eigenaar vraagt dan ook of je de prijzen wel hebt gezien voor je kan gaan zitten. Wij hebben een paar avonden maar gegeten bij de goedkoopste. Overigens prima, maar niet super. Pilsje 4,50 voor een kleintje en zonder voorgerecht en nagerecht kan je toch tussen de 60 en 70 euro af rekenen voor 2 personen. Gevraagd of ze ook bezorgen. Nee daar doen ze daar niets aan. We zitten toch iedere avond vol. Ik moest inderdaad een tafeltje boeken en binnen uur moest je weer vertrokken zijn.
w

6 locaties op Texel waar je kan bestellen. Zoals eerder aangegeven is de bevolkingsdichtheid te klein om hier JET bezorgers te hebben (te duur). Is een eiland dat leeft van toerisme. Dus ja ze kunnen zelf de prijs maken en na het seizoen helemaal niks doen....
Piet PP
2
quote:

Piet P schreef op 31 juli 2022 17:12:

[...]w

6 locaties op Texel waar je kan bestellen. Zoals eerder aangegeven is de bevolkingsdichtheid te klein om hier JET bezorgers te hebben (te duur). Is een eiland dat leeft van toerisme. Dus ja ze kunnen zelf de prijs maken en na het seizoen helemaal niks doen....
Aanvullend; ja zo is de horeca ook, klagen dat diensten als JET ze uitknijpen! Maar als je op een eiland een redelijke monopolie hebt, wordt de klant/ gast uitgeknepen.....tja hypocriet!?
73.764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2126 2127 2128 2129 2130 2131 2132 2133 2134 2135 2136 ... 3685 3686 3687 3688 3689 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,080
Verschil +0,760 (+5,71%)
Hoog 14,120
Laag 13,295
Volume 3.436.901
Volume gemiddeld 2.417.205
Volume gisteren 6.390.192

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront