Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Volumedruk PostNL verwacht'

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 5
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Brimily 5 augustus 2022 11:58
    De consensus, waar 10 analisten aan bijdroegen, mikt op een kwartaalomzet van 757 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2021 was er nog een omzet van 838 miljoen euro.

    Aan de omzet afgelopen kwartaal droegen de pakketten 527 miljoen euro bij en de posttak 356 miljoen euro,

    527 en 356 is 883 miljoen !
  2. Bossche marktkoopman 5 augustus 2022 12:02
    quote:

    Douwes schreef op 5 augustus 2022 11:28:

    Dit is m.i. al lang ingeprijsd. Ik verwacht maandag aanstaande gewoon een groene koers nadat de cijfers voor het 2e kwartaal bekend zijn.
    Ik help het je hopen maar verwacht een koersval naar 2.40-2,50 zelfs hun eigen huisbank is vrij negatief, zoals ik eerder memoreerde je kan rekenen wat je wil maar op de verdeelstations staan veel wagens stil en het neemt per maand toe ,dat is voor mij maatgevend
  3. RonaldB 5 augustus 2022 12:11
    PostNL heeft nu een campagne over de postzegelcode, dacht eerst dat dit nieuw was, maar dat blijkt al in 2013 ingevoerd te zijn. Lekker op de hoogte ben ik dan als aandeelhouder en consument.

    Verder zullen we het maandag wel zien wat de koers doet. Als de cijfers aan de analistenverwachtingen voldoen, dan vermoed ik dat dit al positief uitgelegd zal worden, het sentiment is vermoedelijk dat het negatiever zal uitpakken, en die kans zit er ook in. Ben benieuwd of de 14 cent per aandeel interim dividend (1/3 van het dividend van vorig jaar) ook daadwerkelijk uitgekeerd gaat worden. Mocht dat minder zijn, dan zal dat een extra klap zijn. Oplopende kosten, energie en personeelskosten (als aandeelhouder vind ik het goed dat er een betere beloning komt voor PostNL medewerkers), zorgen natuurlijk voor een druk op de winsten, hopelijk kan dat door efficiency volgend jaar steeds beter opvangen worden. Voor dit jaar zijn mijn verwachtingen niet erg hoog gesteld. Heb het vermoeden dat het interim dividend hoger zal zijn dan het slotdividend.
  4. Watchful¤Eye 5 augustus 2022 12:22
    Ik ben ook behoorlijk positief gestemd over PNL ook al staat de outlook misschien enigszins onder druk. De postzegeltarieven zullen voor 2023 zeker aangepast gaan worden (vorig jaar is dat immers 'overgeslagen'). De inflatie zal echt ook wel een keer gaan afvlakken. Verder kan men door elektrificatie van het autopark de brandstofkosten (flink) drukken. Positief is dat het personeel vaste contracten krijgt aangeboden en een loonsverhoging van 8% over 2 jaar krijgt. Het personeel krijgt van mij bij voorbaat een dikke pluim! Zij maken op mij altijd een bijzonder positieve indruk; zij werken hard en zijn vrolijk ..
  5. forum rang 7 jan de vakman 5 augustus 2022 13:00
    Nu ja je weet nooit wat er gebeurt op de beurs, maar ik heb het donker bruine vermoeden, dat maandag zowel de cijfers, alsook de outlook stevig tegen gaan vallen, bpost en deutse post vielen allebei enigszins mee, maar dat komt door hun activiteiten in Amerika, wie weet, op het ogenblik wordt drama fors beloond op de beurs, dus een behoorlijke kans op groen is er zeker!!
  6. HJ deTuinman 5 augustus 2022 18:12
    Ik houd er wel rekening mee dat de omzet en het netto resultaat minder zal zijn dan waar de analisten op rekenen. Dit mede vanwege de concurrentie van vooral DHL en de stijgende kosten (brandstof en personeel). Ik zie zelf ook in mijn omgeving steeds meer busjes van DHL rondrijden en bijna geen PostNL meer, al kun je daar niet direct conclusies aan verbinden. ING en Zwartsenburg neem ik allang niet meer serieus want die zitten al tijden met steeds veel te hoge koersdoelen.
    Ik vind PostNL (als misschien wel grootste werkgever in Nederland) de moeite waard om in te beleggen en dat doe ik al meer dan 10 jaar. Ik heb wel wat afgebouwd en daarmee cash aan de zijlijn staan om tegen een lagere koers weer te kunnen bijkopen. We zullen het wel zien; ik heb nooit zoveel met analisten, want die zitten er zo vaak naast. Niet dat ik het beter weet, maar ik houd gewoon met alles rekening. Ben wel zeer benieuwd naar de cijfers.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,318 17 apr
+0,087 +7,07%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links