Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever stijgt de olieprijs?

2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse olievoorraden gedaald
Capaciteitsbenutting raffinaderijen omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 22 juli daalden de voorraden ruwe olie met 4,5 miljoen vaten tot 422,1 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 3,3 miljoen vaten tot 225,1 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 0,8 miljoen vaten tot 111,7 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 92,2 procent. Dat was 93,7 procent een week eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 27 juli 2022
Views: 2.304

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 22 juli zijn gedaald met 4,5 miljoen vaten tot 422,1 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 3,3 miljoen vaten tot 225,1 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 0,8 miljoen vaten tot 111,7 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 92,2 procent. Dat was 93,7 procent een week eerder.

De olieprijs sloot dinsdag hoger, terwijl aardgas op zijn hoogste niveau in zeven weken eindigde nadat de Russische energiegigant Gazprom had gezegd dat het de aardgasstromen naar Duitsland via de Nord Stream 1-pijpleiding zou terugbrengen tot 20 procent van de capaciteit. De markt vrees nu dat een aardgascrisis zou kunnen leiden tot een grotere vraag naar ruwe olie en brandstoffen zoals diesel.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat al dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week met 4 miljoen vaten zijn gedaald, terwijl de benzinevoorraden met 1,1 miljoen vaten daalden en de distillaatvoorraden met 600.000 vaten afnamen.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 2,4 procent, ofwel 2,28 dollar, hoger op 97,26 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op donderdag 28 juli 2022
Views: 2.896

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gedaald. Bij een settlement van 96,42 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna een procent goedkoper.

Eerder op de dag noteerde de olieprijs nog hoger. De oliemarkten reageerden woensdag al positief op een behoorlijke daling van de Amerikaanse olievoorraden, terwijl de vraag naar brandstof in de VS juist toenam. Dat optimisme leek donderdag aanvankelijk door te zetten.

"Amerikanen pakken eerder de auto als benzine aan de pomp 4,50 dollar kost, dan wanneer de prijzen op een recordhoge 5,00 dollar staan, zoals eerder deze zomer", aldus analist Bob Yawger van Mizuho.

Donderdagmiddag werd bekend dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal is gekrompen, hoewel iets minder hard dan in de drie maanden ervoor.

"De Amerikaanse economie zit technisch gezien in een recessie", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Een flinke groeivertraging of recessie is nadelig voor de vraag naar olie. Daarbij lijkt de Federal Reserve de rente voorlopig ook verder te zullen verhogen.

"Dat zal blijven wegen op de economische activiteit en leiden tot een verminderde vraag naar olie in de komende tijd", denkt analist Edward Moya van Oanda.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs blijft onder 100 dollar

Door ABM Financial News op vrijdag 29 juli 2022
Views: 2.345

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gestegen maar wist niet boven de 100 dollar te eindigen. Bij een settlement van 98,62 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 2 procent duurder. Op weekbasis was sprake van een soortgelijke stijging.

Op maandbasis daalde de WTI-olieprijs zo'n 7 procent. De oliemarkten maken zich nog altijd zorgen over een dreigende recessie en de impact daarvan op de vraag naar olie.

"De aanhoudende angst voor een vertragende economische groei blijft het bearish sentiment voeden", aldus marktanalist Lukman Otunuga van FXTM.

Volgende week woensdag praat oliekartel OPEC met zijn bondgenoten over de productie. Berichten dat OPEC+ de productie zal handhaven, gaven de olieprijs vrijdag een impuls.

"Sommige bronnen suggereren juist dat er een kleine verhoging zou worden besproken die meer in overeenstemming lijkt te zijn met de optimistische mening van de Amerikaanse regering", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Recent bracht de Amerikaanse president Joe Biden een bezoek aan Saoedi-Arabië en legde hij opnieuw het verzoek neer om de oliekraan verder open te draaien.

Bron: ABM Financial News
haas
0
Chevron en Exxon boeken recordwinsten
Beide oliemaatschappijen hebben hun winst bijna verviervoudigd.
Tegen de achtergrond van dreigende energietekorten hebben politici echter kritiek op het zakelijke succes.
29-07-2022 -

Houston, Sam Ramon Dankzij forse stijgingen van de energieprijzen verdienden de Amerikaanse oliemaatschappijen Chevron en Exxon Mobil in het tweede kwartaal meer dan ooit tevoren. De winst van Chevron steeg jaar op jaar van 3,1 miljard dollar naar 11,6 miljard dollar, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend. De omzet groeide met meer dan 80 procent tot $ 68,8 miljard. Chevron verhoogde de productie, maar profiteerde vooral van aanzienlijk hogere prijzen. Het bedrijf verkocht in de drie maanden tot eind juni een vat ruwe olie en vloeibaar gas voor gemiddeld $ 89. Een jaar eerder was het slechts $ 54.
voda
0
Recessievrees drukt olieprijs

Door ABM Financial News op maandag 1 augustus 2022
Views: 3.888

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag flink gedaald. Bij een settlement van 93,89 dollar, het laagste niveau in zo'n 5 maanden, werd een vat West Texas Intermediate bijna 5 procent goedkoper.

"Ruwe olie staat onder zware druk", aldus Dennis Kissler van BOK Financial, onder meer vanwege zwakke macrodata uit China. Uit overheidsdata bleek maandag dat de industrie in juli is gekrompen, terwijl de dienstensector minder hard groeide.

Afzonderlijke cijfers van Caixin en S&P Global toonden een nipte groei van de industrie in juli.

Kissler wees verder op de olieproductie in Libië, die sterker is gestegen dan verwacht.

"De fundamentals op korte termijn neigen naar de beren, aangezien er meer wereldvoorraad op komst is en de vraag naar benzine daalt", aldus de marktkenner.

Beleggers wachten ook op de maandbijeenkomst van OPEC+, die woensdag op de agenda staat.

Veel aandacht zal volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda uitgaan naar "hoe OPEC+ van plan is om zijn doelen daadwerkelijk te halen en of er in de toekomst verdere verhogingen zullen worden aangekondigd."

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs licht omhoog

Door ABM Financial News op dinsdag 2 augustus 2022
Views: 1.646

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag licht gestegen. Bij een settlement van 94,42 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,6 procent duurder.

Maandag daalde de WTI-olieprijs nog scherp, vanwege de zorgen over een dreigende recessie, die werden onderstreept door zwakke inkoopdata uit China.

Volgens Commerzbank kan een mogelijke recessie betekenen dat OPEC en zijn bondgenoten, die verzameld zijn in OPEC+, voorzichtig zullen zijn over verdere productieverhogingen wanneer ze woensdag bijeen komen.

Als de economie vertraagt of krimpt, dan neemt de vraag naar olie af.

Daarbij is de productie in Libië voor het eerst in vier maanden weer op een normaal niveau. Ook dit kan OPEC+ ervan weerhouden om de output verder te verhogen, zeggen marktkenners.

Naast de OPEC-bijeenkomst letten marktvolgers ook op het Amerikaanse olievoorradenrapport dat woensdagmiddag verschijnt.

Bron: ABM Financial News
voda
0
OPEC+ verhoogt productie minder stevig
Met 100.000 vaten per dag.

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC en diens partners, verenigd in OPEC+, hebben tijdens een maandelijkse vergadering besloten de productie in een lager tempo te verhogen. Dit maakt het kartel woensdag na afloop van de vergadering bekend.

De productieverhoging in september bedraagt 100.000 vaten olie per dag.

In juni besloot het kartel nog tot een verhoging met 648.000 vaten per dag in zowel juli als augustus.

De olieprijs steeg woensdagmiddag na het besluit van de OPEC+. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,8 procent in het groen op 96,12 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 101,99 dollar werd betaald, een stijging van 1,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amerikaanse olievoorraden gestegen
Capaciteitsbenutting raffinaderijen omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 29 juli stegen de voorraden ruwe olie met 4,5 miljoen vaten tot 426,6 miljoen stuks.

De benzinevoorraden stegen met 0,2 miljoen vaten tot 225,3 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,4 miljoen vaten tot 109,3 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,0 procent. Dat was nog 92,2 procent een week eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Kopieer linkDoor ABM Financial News op woensdag 3 augustus 2022
Views: 3.356

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 29 juli zijn gestegen met 4,5 miljoen vaten tot 426,6 miljoen stuks.

De benzinevoorraden stegen met 0,2 miljoen vaten tot 225,3 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,4 miljoen vaten tot 109,3 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,0 procent. Dat was nog 92,2 procent een week eerder.

Oliekartel OPEC en zijn partners hebben tijdens hun maandelijkse vergadering besloten de productie in een lager tempo te verhogen. De productieverhoging in september bedraagt 100.000 vaten olie per dag. In juni besloot het kartel nog tot een verhoging met 648.000 vaten per dag in zowel juli als augustus.

"De prijs van ruwe olie zal waarschijnlijk niet veel veranderen, zelfs in het geval van een bescheiden toename van de productie aangezien leden van het oliekartel hun doelstellingen niet hebben gehaald", zei marktanalist Ricardo Evangelista van ActivTrades.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen met 2,2 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met 204.000 vaten daalden.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 4,0 procent, ofwel 3,76 dollar, lager op 90,66 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs zakt onder 90 dollar

Door ABM Financial News op donderdag 4 augustus 2022
Views: 4.531

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gedaald tot onder de 90 dollar. Bij een settlement van 88,54 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 2 procent goedkoper. Dit is de laagste prijs per vat in zes maanden.

"De oliemarkt is een allegaartje", aangezien de verzwakking van de vraag wordt opgevangen met een beperkte reservecapaciteit, wat zou moeten voorkomen dat de olieprijzen verder verzwakken, aldus analist Edward Moya van Oanda.

Maar een daling onder het technische steunpunt van 90 dollar ontketent een verdere verkoopgolf, volgens de marktkenner.

"WTI-ruwe olie had massale steun moeten krijgen op het niveau van 90 dollar per vat, maar een intensivering van de wereldwijde economische vertraging verandert dat", aldus Moya.

Olie daalde woensdag al scherp in de volatiele handel in de nasleep van de aankondiging van OPEC+, dat de productie slechts beperkt wordt opgevoerd de komende maanden.

De verzwakte vraag naar benzine is ook een van de redenen waardoor de olieprijzen dalen. Volgens analisten van Standard Chartered lag de vraag naar benzine afgelopen maand weliswaar hoger dan in juli 2020, toen corona mensen thuis hield, maar is de vraag alsnog lager dan elke andere julimaand sinds 1997. En dat terwijl de vraag in de zomer juist zou moeten pieken.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op vrijdag 5 augustus 2022
Views: 1.785

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag hoger gesloten, ondanks de aanhoudende angst voor een wereldwijde economische vertraging en het effect daarvan op de olievraag.

Olie is deze week scherp gedaald, waarbij de vrees voor een scherpe wereldwijde vertraging van de economie domineert. Op weekbasis daalde de olieprijs ruim 9,0 procent.

De zorgen namen donderdag toe nadat de Bank of England de rente met een halve punt had verhoogd en waarschuwde dat later dit jaar waarschijnlijk een langdurige recessie zou uitbreken.

Grote centrale banken, waaronder de Amerikaanse Federal Reserve, zijn overgegaan tot een agressieve verhoging van de rente in een poging de inflatie te beteugelen, terwijl ze ook de angst voor een recessie hebben aangewakkerd.

Een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport wakkerde deze angst vrijdag verder aan, aangezien het sterke rapport de hoop op een een mogelijk minder agressieve verkrapping van het monetaire beleid door de Fed deed vervliegen.

"Handelaren maken zich veel minder zorgen over leveringsproblemen in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en focussen zich in toenemende mate op de vraagcijfers en de groeiende dreiging van een recessie. En met de vraag naar benzine in de VS die momenteel 9 procent onder het niveau van vorig jaar ligt en zelfs lager is dan in de zomer van 2020, is het duidelijk dat prijzen boven 100 dollar per vat niet houdbaar zijn", aldus analisten van Sevens Report Research.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 0,5 procent, ofwel 0,47 dollar, hoger op 89,01 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs weer boven 90 dollar

Door ABM Financial News op maandag 8 augustus 2022
Views: 2.593

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gestegen, na een daling van zo'n 10 procent vorige week. Bij een settlement van 90,76 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,0 procent duurder.

Toch blijft het negatieve sentiment intact, te midden van zorgen over een wereldwijde recessie en een zwakke vraag naar olie, zeggen marktkenners.

Beleggers kijken ook naar hernieuwde gesprekken over een mogelijke nucleaire deal met Iran. Als er een deal wordt gesloten, zet dit de olieprijzen verder onder druk. Maar, zo benadrukt Edward Moya van Oanda, voor het eind van het jaar komen er zeker geen extra vaten Iraanse olie op de markt.

Chinese handelsdata waren dit weekend positief. De export steeg met 18 procent en de import met ruim 2 procent. Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets wees er wel op dat het exportherstel waarschijnlijk te danken is aan het wegwerken van achterstanden, terwijl de importdata wijzen op een aanhoudend zwakke binnenlandse vraag.

"Dit suggereert dat de Chinese economie nog lang niet op volle toeren draait", aldus Hewson.

Komende dagen verschuift de aandacht naar Amerikaanse inflatiecijfers, het wekelijkse voorradenrapport uit de VS en de maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap.

Bron: ABM Financial News
haas
0
Rusland verzoekt Turkije ook te bemiddelen over graanschepen uit Russische havens
===============================================================================

Moskou heeft Ankara gevraagd om ook te bemiddelen voor de verscheping van graan vanuit Russische havens, liet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vrijdag weten. Dat verzoek komt nadat graan- en voedselschepen vanuit Oekraïne dankzij Turkse inspanningen weer kunnen varen en de wereldvoedselprijzen daardoor weer zakken.

“Het drogeladingschip Razoni dat recent Istanbul passeerde was eigenlijk een primeur. Daarachter wachten ongeveer 20 schepen in de havens. Bovenal zegt Rusland nu: ‘We hebben de voorbereiding en de mogelijkheid om te varen uit de havens. Wanneer gaan jullie hierin bemiddelen?’”, vertelde de Turkse leider tegen journalisten aan boord van het presidentiële vliegtuig na een eendaags werkbezoek aan Rusland.

“Onze relevante ministeries, voornamelijk ons ??ministerie van Handel, werken snel aan deze kwestie”, benadrukte Erdogan.

Op vrijdag ontmoetten Erdogan en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Putin elkaar in de Russische kuststad Sotsji om bilaterale betrekkingen en regionale en internationale kwesties te bespreken.

De leiders onderstreepten de noodzaak van “de volledige uitvoering van de overeenkomst van Istanbul, inclusief de ongehinderde export van Ruslands graan, kunstmest en grondstoffen voor productie”.
voda
0
Russische olie-export naar Oost-Europa valt stil
Na betalingsproblemen.

(ABM FN-Dow Jones) Er stroomt niet langer Russische olie van Transneft naar een aantal Centraal- en Oost-Europese landen. De export, die loopt over het grondgebied van Oekraïne, is per 4 augustus stopgezet, aldus The Wall Street Journal.

Als reden voor het stopzetten voert Transneft de Westerse sancties aan, waardoor betalingen niet meer kunnen plaatsvinden en de Oekraïense operator van de pijpleiding Naftogaz heeft besloten de levering stil te leggen.

Transneft zegt op 22 juli aan Naftogaz te hebben betaald voor de maand augustus, maar dat door de sancties het geld zes dagen later weer is teruggestort.

In het bijzonder worden Slowakije, Hongarije en Tsjechië geraakt door het stopzetten van de levering via de zuidelijke pijplijn.

Overigens wordt er nog wel via de noordelijke pijplijn geleverd aan Polen en Duitsland, aldus een verklaring van Transneft.

Naftogaz heeft laten weten later vandaag met een verklaring te komen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs volatiel

Door ABM Financial News op dinsdag 9 augustus 2022
Views: 3.156

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag na een volatiele dag licht gedaald. Bij een settlement van 90,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,3 procent goedkoper.

Dinsdag werd bekend dat er niet langer Russische olie van Transneft naar een aantal Centraal- en Oost-Europese landen stroomt. De export, die loopt over het grondgebied van Oekraïne, is per 4 augustus stopgezet.

Als reden voor het stopzetten voert Transneft de Westerse sancties aan, waardoor betalingen niet meer kunnen plaatsvinden en de Oekraïense operator van de pijpleiding Naftogaz heeft besloten de levering stil te leggen. In het bijzonder worden Slowakije, Hongarije en Tsjechië geraakt door het stopzetten van de levering via de zuidelijke pijplijn.

"Het is een tijdige herinnering, indien die nog nodig was, hoe kwetsbaar Europa is voor de voortdurende bewapening van energie door Rusland richting de wintermaanden", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Woensdag verschuift de aandacht naar Amerikaanse inflatiecijfers en het wekelijkse voorradenrapport uit de VS en donderdag verschijnen de maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Slowaakse raffinaderij draait weer ondanks oliestop uit Rusland
ANP Producties - Gisteren om 17:40
© ANP

BRATISLAVA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De enige olieraffinaderij in Slowakije, Slovnaft, hervat de productie nadat die enkele dagen stillag omdat het bedrijf geen ruwe olie vanuit Rusland meer krijgt. Daarom moet de raffinaderij nu een beroep doen op zijn oliereserves.

Vorige week besloot het Oekraïense olietransportbedrijf Ukrtransnafta de aanvoer via de Droezjba-oliepijpleiding te stoppen. Die leiding loopt vanuit Rusland via Oekraïne naar Hongarije, Slowakije en Tsjechië. Volgens de Russische beheerder van de pijpleiding Transneft omdat sancties de betaling voor de doorvoer verhinderden.

Zo zou Transneft Ukrtransnafta hebben betaald, maar kreeg het bedrijf het geld een week later teruggestort. Volgens Transneft kwam dat omdat nationale overheden grensoverschrijdende betalingen vanuit Rusland moeten goedkeuren. Transneft heeft al aangegeven aan alternatieve opties te werken om het geld alsnog over te maken.

Gesprek met partners

Slovnaft zegt in een verklaring dat het bedrijf in gesprek is met de Russische en Oekraïense partners. Daarbij heeft de raffinaderij aangeboden om de betalingen te voldoen. Zo hoopt Slovnaft de onderbreking in de olieaanvoer weg te nemen. Als alle partijen meewerken, zo verklaart Slovnaft, zijn de voorraden binnen enkele dagen weer aangevuld.

De Tsjechische beheerder van de oliepijpleiding Mero verwacht dat de olietoevoer "binnen enkele dagen" wordt hervat. Een verdere toelichting ontbreekt daarbij.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden gestegen
Capaciteitsbenutting raffinaderijen omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 5 augustus stegen de voorraden ruwe olie met 5,5 miljoen vaten tot 432,0 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 5,0 miljoen vaten tot 220,3 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 2,2 miljoen vaten tot 111,5 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 94,3 procent. Dat was 91,0 procent een week eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 10 augustus 2022
Views: 2.050

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 5 augustus zijn gestegen met 5,5 miljoen vaten tot 432,0 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 5,0 miljoen vaten tot 220,3 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 2,2 miljoen vaten tot 111,5 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 94,3 procent. Dat was 91,0 procent een week eerder.

De olieprijs stond woensdag in eerste instantie onder druk, na een opleving een dag eerder in verband met het stilvallen van de aanvoer van ruwe olie met circa 250.000 vaten per dag via het zuidelijke deel van de Druzhba-pijpleiding naar Hongarije, Tsjechië en Slowakije.

Russisch staatsbedrijf Transneft zei dat Oekraïne de aanvoer heeft stopgezet omdat het land vanwege de Westerse sancties tegen Rusland de tranfervergoedingen uit Moskou niet kan accepteren. Transneft zei vervolgens dat de aanvoer zou worden hervat nadat Oekraïne had bevestigd dat het de betalingen had ontvangen voor de oliestromen naar Hongarije en Slowakije", meldde persbureau Reuters.

Ondertussen drukt de vrees voor een recessie op de verwachte vraag naar olie, zei marktanalist Warren Patterson van ING. "De hogere prijzen gedurende een groot deel van dit jaar zouden ook hebben geleid tot enige vernietiging van de vraag", zei hij. Uit EIA data blijkt dat de impliciete vraag naar benzine in de VS deze zomer tot nu toe seizoensgebonden zwak was", voegde hij toe.

Uit cijfers van het American Petroleum Institute bleek dinsdag laat dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen met 2,2 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 600.000 vaten en de distillaatvoorraden met 1,4 miljoen vaten stegen.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,6 procent hoger op 91,93 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
IEA: vraag naar olie stijgt door hoge gasprijzen
Elektriciteitscentrales en industrie zoeken naar alternatieven.

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie wordt aangejaagd door de hittegolven in Europa en het gebrek aan betaalbaar gas. Dit stelde het Internationaal Energieagentschap donderdag in haar maandrapport.

"Een dreigende gascrisis in Europa jaagt nu al een substantieel vervangingsvraag van gas naar olie aan", zo schreef IEA.

Elektriciteitscentrales zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

Normaliter is de zomer een rustige periode, maar omdat de temperaturen zo hoog zijn, gebruiken veel mensen airco's en andere verkoelende apparaten.

En omdat Rusland de aanvoer van gas afknijpt, liggen de prijzen hoog. Dit dwingt elektriciteitscentrales en de zware industrie om naar alternatieven te zoeken.

En die extra vraag naar olie valt in een toch al krappe markt, aldus het IEA. Het agentschap rekent voor dit jaar op een extra vraag van 380.000 vaten per dag. Daarmee komt de groei op 2,1 miljoen vaten per dag.

De taxatie voor de vraag werd door IEA met 500.000 vaten per dag verhoogd, zowel voor dit als volgend jaar, naar respectievelijk 99,7 en 101,8 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.412,17 +1,38%
 EUR/USD 1,0618 -0,24%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront