NBZ « Terug naar discussie overzicht

Forum Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen (NBZ) geopend

183 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
twinkletown
1
NBZ stelt stockdividend ratio vast

07-07-2022

Scheepsbelegger NBZ heeft ten behoeve van het keuzedividend het stockdividend vastgesteld op basis van de volume-gewogen gemiddelde koers van EUR 5,30 in de keuzeperiode van 22 juni t/m 6 juli. Dat houdt in dat aan de aandeelhouder A die heeft gekozen voor stockdividend per 9 gehouden aandelen 1 aandeel wordt uitgekeerd.
www.nbzfonds.nl/files/Persberichten/2...
shaai
0
quote:

twinkletown schreef op 7 juli 2022 17:37:

NBZ stelt stockdividend ratio vast

07-07-2022

Scheepsbelegger NBZ heeft ten behoeve van het keuzedividend het stockdividend vastgesteld op basis van de volume-gewogen gemiddelde koers van EUR 5,30 in de keuzeperiode van 22 juni t/m 6 juli. Dat houdt in dat aan de aandeelhouder A die heeft gekozen voor stockdividend per 9 gehouden aandelen 1 aandeel wordt uitgekeerd.
www.nbzfonds.nl/files/Persberichten/2...
In dit kader worden in totaal circa 27.000 aandelen ten laste van de agioreserve gebracht. Het dividend is betaalbaar/leverbaar op woensdag 13 juli.
shaai
0
fd.nl/bedrijfsleven/1436855/eigenaar-...

Dit heb ik indertijd gemist, ook hier.

de drie nieuwe aandeelhouders. 'Het zijn drie particulieren uit de private-equityhoek

De nieuwe aandeelhouders moeten er straks voor zorgen dat Annexum vaker dit soort grote transacties kan doen, zegt Boissevain. Zij moeten vooral meer vermogende klanten binnenhalen, die het kapitaal daarvoor aandragen.
shaai
0
quote:

shaai schreef op 19 juli 2022 20:50:

fd.nl/bedrijfsleven/1436855/eigenaar-...

Dit heb ik indertijd gemist, ook hier.

de drie nieuwe aandeelhouders. 'Het zijn drie particulieren uit de private-equityhoek

De nieuwe aandeelhouders moeten er straks voor zorgen dat Annexum vaker dit soort grote transacties kan doen, zegt Boissevain. Zij moeten vooral meer vermogende klanten binnenhalen, die het kapitaal daarvoor aandragen.
Vraag me af of die kopers evt NBZeeschepen opkopen, in aanloop naar een evt liquidatie.

of die zien t sowieso als kans, al of niet met in achterhoofd het verhaal dat er sprake is van al of niet liquideren, en dat ze denken, hmmmm, dat kan altijd nog.

Ligt uiteindelijk toch gewoon geld op tafel
twinkletown
1
Voor de volledigheid hieronder het bericht van 19 april 2022

Eigenaar supermarktbelegger Annexum verkoopt meerderheidsbelang
Erik van Rein (FD)

Oprichter en eigenaar Huib Boissevain van vastgoedfonds Annexum heeft de meerderheid van de aandelen in zijn bedrijf verkocht. Deze aandelen zijn nu in handen van drie individuele aandeelhouders. Zij moeten de onderneming helpen aan nieuwe klanten die grote vastgoedtransacties willen financieren.

'Ik blijf de ceo en individueel de grootste aandeelhouder, maar ik heb wel de meerheid verkocht', bevestigt Boissevain telefonisch na berichtgeving door Vastgoedmarkt. Welk aandeel hij precies heeft verkocht en voor welk bedrag wil hij niet kwijt. Ook zwijgt hij over de drie nieuwe aandeelhouders. 'Het zijn drie particulieren uit de private-equityhoek, maar ik ga niet onthullen wie dat zijn', zegt hij.
Vastgoedbeleggers

Annexum is een van de grotere Nederlandse vastgoedbedrijven voor particuliere beleggers. Zij kunnen hun geld steken in verschillende beleggingsfondsen, met daarin onder meer supermarkten, kantoren en woningen. De onderneming kocht eind 2020 nog voor €325 mln enkele tientallen filialen van supermarktketen Jumbo.

De nieuwe aandeelhouders moeten er straks voor zorgen dat Annexum vaker dit soort grote transacties kan doen, zegt Boissevain. Zij moeten vooral meer vermogende klanten binnenhalen, die het kapitaal daarvoor aandragen. 'Die overname van Jumbo-panden smaakt wel naar meer, maar we kunnen dat nu niet zo snel doen. Daar hebben we meer risicodragend kapitaal voor nodig.'

Bovendien wil Annexum straks zelf de financiering regelen voor de bouw van bijvoorbeeld woningen, door samen op te trekken met projectontwikkelaars. 'Er is een woningbouwopgave in Nederland en het zou mooi zijn als wij daar straks een bijdrage kunnen leveren', zegt Boissevain.
twinkletown
1
Sectornieuws, ter info:
Maersk heeft zijn verwachtingen voor de operationele winst in 2022 naar boven bijgesteld.

Containerrederij Maersk verhoogt voor derde keer dit jaar winstprognose
FD, Pieter Lalkens

Containerrederij Maersk heeft dinsdag voor de derde keer dit jaar haar winstprognose naar boven bijgesteld. Volgens het Deense concern blijven de tarieven hoog doordat de verstoringen in de containervaart langer duren dan verwacht. Pas in het vierde kwartaal zou een 'geleidelijke normalisering' van de containermarkt beginnen, aldus Maersk.

Voor dit jaar gaat Maersk, dat ook containerterminals exploiteert, uit van een operationele winst (ebit) van $31 mrd. In april dit jaar luidde de prognose van de ebit $24 mrd en in januari $19 mrd. De brutowinst (ebitda) komt in de herziene verwachting dit jaar uit op $37 mrd (was $30 mrd en daarvoor $24 mrd).

De verhoging van de winstverwachting bevestigt het algemene beeld dat de mondiale containerrederijen dit jaar opnieuw afstevenen op recordwinsten. Vorige week stelde ook de Duitse rederij Hapag-Lloyd de winstprognose voor 2022 naar boven bij.

Kwartaalwinst flink hoger

De containertarieven zijn sterk gestegen door de coronacrisis. Die leidde niet alleen tot verstoringen in de keten, maar ook tot een sterke stijging van de consumentenbestedingen. De kooplust veroorzaakte veel vraag naar containervervoer.

A.P. Møller - Mærsk (APMM), zoals het Deense concern voluit heet, publiceert woensdag de resultaten over het tweede kwartaal. Vooruitlopend meldt Maersk dinsdag al dat het tweede kwartaal beter is verlopen dan was gedacht. Omzet en winst kwamen flink hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar.

De kwartaalomzet is uitgekomen op $21,7 mrd tegen $14,2 mrd in het tweede kwartaal van 2021. De onderliggende ebitda (dus zonder buitengewone posten) steeg van $5 mrd naar $10,3 mrd.

Maersk is wat betreft scheepscapaciteit na MSC de grootste containerrederij ter wereld. Het concern is een belangrijke klant van de Rotterdamse haven. APMM exploiteert op de Tweede Maasvlakte een terminal. Het is de verwachting dat er in de loop van dit jaar een besluit valt over uitbreiding van de terminal.
twinkletown
1
shaai
0
www.hapag-lloyd.com/en/company/press/...

Result significantly higher than prior-year period
Transport volume at prior-year level
Outlook upgraded based on current business performance
Uncertainties remain due to the war in Ukraine and the COVID-19 pandemic

Hapag-Lloyd has concluded the first half of 2022 with an EBITDA of USD 10.9 billion (EUR 10 billion). The EBIT rose to USD 9.9 billion (EUR 9.1 billion), and the Group profit climbed to USD 9.5 billion (EUR 8.7 billion).

“We have benefitted from significantly improved freight rates and look back on an extraordinarily strong business performance on the whole in the first half year. At the same time, a steep rise in all cost categories is putting increased pressure on our unit costs,” said Rolf Habben Jansen, CEO of Hapag-Lloyd AG.

Revenues increased in the first half year of 2022 to USD 18.6 billion (EUR 17 billion). This can mainly be attributed to a much higher average freight rate of 2,855 USD/ TEU (H1 2021: 1,612 USD/ TEU) and a stronger US dollar.
twinkletown
0
NBZ halfjaarbericht

Scheepsbelegger NBZ kan terugkijken op een uitstekend eerste halfjaar 2022 met een winst van USD 1.303.000, ofwel USD 1,45 per aandeel. De goede resultaten weerspiegelen de uitstekende situatie in de diverse deelmarkten waarin NBZ vertegenwoordigd is, de vooruitzichten zijn eveneens gunstig. De directie zal zich de komende periode richten op de verdere groei van het fonds. Over dit proces worden de aandeelhouders aan het eind van het jaar geïnformeerd.

www.nbzfonds.nl/nieuws/540/nbz-halfja...
www.nbzfonds.nl/files/NBZ%20Semi-annu...

Onbekend maakt onbemind.. Bij een (geschat) 2022 jaarresultaat van 3,00 euro bereken ik een K/W verhouding van 1,7 bij een actuele beurskoers van 5,10 euro.

live.euronext.com/nl/product/funds/NL...
Chippie
0
Winst van Euro 3,00 zal het wel niet worden. De kwaliteit van de winst bestaat hoofdzakelijk uit een herwaardering van de schepen. De lijn van het 1e halfjaar kan je derhalve niet doortrekken naar het 2e halfjaar. Los daarvan prima cijfers en een reden voor mij om op 5,11 weer wat stukken op te pakken.
twinkletown
0
Derde kwartaalbericht NBZ gepubliceerd | Quarterly report Q3 2022

17-11-2022

Scheepsinvesteerder NBZ laat over de eerste negen maanden van dit jaar een positief resultaat zien van USD 2.065.000 (eerste 9 maanden 2021: USD 959.000), ofwel USD 2,19 per aandeel. De achtergrond van dit goede resultaat is de aanhoudende positieve ontwikkeling van de multipurpose markt (MPP), het belangrijkste marktsegment van NBZ (54% van het totale geïnvesteerde vermogen). Ook de tankermarkt (ruwe olie, producten, chemicaliën en gas) verbeterde. Besloten is het dividend te verhogen.
www.nbzfonds.nl/nieuws/473/derde-kwar...
(Beurskoers EUR 6,00)
Arie S
0
mooi dividend. Voor de grap destijds wat aandelen gekocht. Wist niet dat het zo zou exploderen de koers en zoveel dividend
twinkletown
0
NBZ stelt stockdividend ratio vast

8 december 2022

Scheepsbelegger NBZ heeft ten behoeve van het keuzedividend over het tweede halfjaar van 2022 het stockdividend vastgesteld. Aan de aandeelhouder die heeft gekozen voor stockdividend wordt per 5,4 gehouden aandelen 1 aandeel uitgekeerd.
www.nbzfonds.nl/files/Persbericht%20N...
twinkletown
1
NBZ heeft besloten om over te gaan tot afwikkeling

Scheepsbelegger NBZ heeft de groeidoelstelling, zoals gepresenteerd in de AVA van 9 juni 2022, niet gehaald. Daarom is door de directie en raad van commissarissen besloten het fonds af te wikkelen. Teneinde de aandeelhouders hierin te consulteren en hierover te informeren, wordt op 14 februari a.s. een informatiebijeenkomst gehouden.
www.nbzfonds.nl/files/Persbericht%20N...

Intrinsieke waarde USD 10,35
Beurskoers EUR 5,85
keffertje
0
quote:

twinkletown schreef op 15 december 2022 11:43:

NBZ heeft besloten om over te gaan tot afwikkeling

Scheepsbelegger NBZ heeft de groeidoelstelling, zoals gepresenteerd in de AVA van 9 juni 2022, niet gehaald. Daarom is door de directie en raad van commissarissen besloten het fonds af te wikkelen. Teneinde de aandeelhouders hierin te consulteren en hierover te informeren, wordt op 14 februari a.s. een informatiebijeenkomst gehouden.
www.nbzfonds.nl/files/Persbericht%20N...

Intrinsieke waarde USD 10,35
Beurskoers EUR 5,85
Heb je bij de intrinsieke waarde ook rekening gehouden met het uitgekeerde dividend?
twinkletown
1
quote:

keffertje schreef op 15 december 2022 13:11:

[...]

Heb je bij de intrinsieke waarde ook rekening gehouden met het uitgekeerde dividend?
De intrinsieke waarde was idd per 30-sep-2022 USD 10,35. Hier moet het zeer recent uitbetaalde dividend van USD 1,11 nog vanaf. Blijft over USD 9,24; is bij de huidige eur/usd koers: EUR 8,69.
De beurskoers was vanmiddag EUR 6,05. (bieden 6,05 - laten 6,11). NBZ is een veilingfonds met een opwaarts potentieel van ruim 40%.
live.euronext.com/en/product/funds/NL...
keffertje
1
quote:

twinkletown schreef op 15 december 2022 16:53:

[...]
De intrinsieke waarde was idd per 30-sep-2022 USD 10,35. Hier moet het zeer recent uitbetaalde dividend van USD 1,11 nog vanaf. Blijft over USD 9,24; is bij de huidige eur/usd koers: EUR 8,69.
De beurskoers was vanmiddag EUR 6,05. (bieden 6,05 - laten 6,11). NBZ is een veilingfonds met een opwaarts potentieel van ruim 40%.
live.euronext.com/en/product/funds/NL...
Bedankt voor de waardevolle info.

Wat het potentieel betreft ben ik wat gematigder, hoewel er best iets aan te verdienen zal zijn. Allereerst kennen we de beheerder, die er om bekend staat zichzelf niet te vergeten (zie afwikkeling vastgoed fundamentfonds) en gelet op de economische situatie is het nog maar de vraag of schepen tegen de boekwaarde verkocht kunnen worden. Daarnaast is er nog het dollarrisico en heb ik ook geen idee hoe lang de afwikkeling gaat duren.
keffertje
0
quote:

twinkletown schreef op 15 december 2022 16:53:

[...]
De intrinsieke waarde was idd per 30-sep-2022 USD 10,35. Hier moet het zeer recent uitbetaalde dividend van USD 1,11 nog vanaf. Blijft over USD 9,24; is bij de huidige eur/usd koers: EUR 8,69.
De beurskoers was vanmiddag EUR 6,05. (bieden 6,05 - laten 6,11). NBZ is een veilingfonds met een opwaarts potentieel van ruim 40%.
live.euronext.com/en/product/funds/NL...
De liquidatiebonus voor de beheerder is iig fors, t.w. 15% van het verschil tussen de daadwerkelijke opbrengst en 75% van de laatstgepubliceerde waarde.

Voorbeeld: als ze daadwerkelijk 8,69 zouden maken (ik geloof niet in sprookjes overigens) dan gaat daarvan al circa zo'n 34 cent (15% van [8,69 - 2,17 ]) naar de beheerder.

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat de going concernwaarde (nu dus 8,69) gelijk is aan de liquidatiewaarde, los nog van de doorlopende en eenmalige kosten zal je met een discount moeten rekenen. De koers staat niet voor niets op 6,07.
twinkletown
0
Sectornieuws (bron FD):

Containerprijzen kelderen weer na coronapiek

Tijdens de coronacrisis stegen de containerprijzen extreem. Maar de markt voor containervervoer is volledig omgeslagen. De afgelopen maanden dalen de prijzen sterk. De prijzen komen weer in de richting van voor de pandemie. De markt vraagt zich af of de bodem ondertussen bereikt is, of komt er een tarievenoorlog en zet de daling nog verder door? In 2015-2016 daalde de containerprijs tot een historisch dieptepunt vanwege een enorme overcapaciteit aan scheepsruimte. De gemiddelde prijs ligt nu op 2100 dollar, dat is 77% lager dan een jaar eerder. Voor de pandemie bewoog de prijs rond de 1600 dollar. <
183 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:30
Koers 1,020
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 144

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront