Fugro « Terug naar discussie overzicht

Q3-draadje Fugro voor iedereen.

2.697 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 131 132 133 134 135 » | Laatste
IQ
0
Snap jullie frustratie wel, het is natuurlijk iet leuk dat een fonds die jullie adoreren niet de koers gaat noteren die jullie wel verwachten van het fonds, maar goed dat is handelen in aandelen, is altijd risicovol.
Jalen
0
quote:

Calendar schreef op 12 augustus 2022 14:39:

[...]

Over Henk heeft een keer een artikeltje in het FD gestaan. Toen was hij volgens mij inderdaad nog in zijn eentje.
Ik observeer dat trollen vaak zorgen dat leden geschorst worden. Blijkbaar melden ze dan zelf bij de moderator en vervolgens worden de uitgelokte personen geschorst. IQ heeft mij ook een waarschuwing bezorgd. Trollen hebben volgens mij een uitstekende verstandhouding met de moderator. Misschien dat die redeneert dat hij personen met een afwijkende mening in bescherming moet nemen.
Heb ik destijds ook gelezen, was een interessant stuk. Lastig vak hoor, alles in je eentje doen. Het zou kunnen, dat trollen beschermd worden ivm afwijkende meningen c.q. alternatieve waarheden. Omdat het veel anderen irriteert, kan het best zijn dat het veel reacties oplevert, maar allemaal negatief en vaak door dezelfde posters. Derhalve is het uiteindelijk contraproductief wat mij betreft, ik denk dat veel potentiële forumleden afhaken ivm het gezanik en gezuig. Maar goed, lastig bewijsbaar, geen mens die het onderzoekt natuurlijk, daar is het leven dan weer te kort voor.

En nu echt dan zonnetje opzoeken dan maar.
IQ
0
Jalen@ Veel plezier buiten met dit mooie weer. Blijf je toch respecteren, al ben ik het niet eens met je mening over Fugro, maar dt mag toch.
nr36
0
Citadel Advisors LLC Fugro N.V. NL00150003E1 0.59 02 aug 2022

Citadel Advisors LLC Fugro N.V. NL00150003E1 0.46 08 aug 2022

Geen wijzigingen per 9 augustus

Geen wijzigingen per 10 augustus

Geen wijzigingen per 11 augustus

Citadel Advisors Europe Limited Fugro N.V. NL00150003E1 0.83 05 aug 2022

Citadel Advisors Europe Limited Fugro N.V. NL00150003E1 0.65 08 aug 2022

Geen wijzigingen per 9 augustus

Geen wijzigingen per 10 augustus

Geen wijzigingen per 11 augustus
SAHR-0310
0
Citadel Advisors LLC heeft geen meldingsplicht meer, tenminste niet wat voor ons zichtbaar is.
Bergonzi_deleted
0
van Citadel Advisors LLC weten we het niet, die zou eventueel nog verder afgebouwd kunnen hebben
IQ
0
quote:

bartvde schreef op 12 augustus 2022 20:22:

weer een daverende stijging vandaag zie ik
Hoe dan ook, beter dan een daling haha,ha,
Calendar
0
Opa komt tegenwoordig wat laat uit zijn bed, maar dan gaat hij wel tot in de late uurtjes door.
IQ
0
quote:

Calendar schreef op 12 augustus 2022 20:48:

Opa komt tegenwoordig wat laat uit zijn bed, maar dan gaat hij wel tot in de late uurtjes door.
Wat naar voor je opa.
nr36
1
Winst groene energiesector steekt schril af bij miljardenbonanza olie en gas

Olie- en gasbedrijven verdienden in de eerste helft van dit jaar tientallen miljarden. Groene energiebedrijven hebben juist moeite om veel winst te maken. Een groot verschil in controle over de markt zorgt voor de enorme financiële kloof.
Waar de oliesector maximaal profiteert van de huidige energiecrisis, weten groene energiebedrijven nauwelijks munt te slaan uit de torenhoge olie- en gasprijzen. Hun mogelijkheden om winst te maken zijn kleiner, omdat de elektriciteitsmarkt fundamenteel verschilt van die voor olie en gas.

Het gevolg is een schril contrast tussen de winstgevendheid van bedrijven als Ørsted en Vestas aan de ene kant en bedrijven als Shell en Exxon Mobil aan de andere kant. De ‘Big Five’ in de oliesector hebben in het eerste halfjaar ruim $55 mrd winst behaald en een gezamenlijk operationele kasstroom van ruim $132 mrd. Uit een analyse van het FD van de halfjaarcijfers van tien grote hernieuwbare energiebedrijven (Tesla, Vestas, Ørsted, Siemens Gamesa, Enphase, Vattenfall, First Solar, Sunpower, Eon en Nextera) blijkt hoe groot het verschil in resultaat is.

Zo stroomde er bij turbinebouwers Vestas en Siemens Games en bij windparkontwikkelaar Ørsted de eerste zes maanden van het jaar netto omgerekend ruim $2,5 mrd dollar uit het bedrijf. Gezamenlijk realiseerden de tien bedrijven nog wel een vrije kasstroom van $5,5 mrd. Shell, Exxon Mobil, Chevron, Total en BP zagen in die periode hun kaspositie met $36 mrd toenemen. En dat is na uitkering van $48 mrd aan aandeelhouders.

Jarenlange trajecten

‘Wind- en zonne-energieprojecten zijn vaak kleiner en de markt is veel meer gefragmenteerd dan de olie- en gassector. Het kost veel tijd en moeite om projecten van de grond te krijgen. Met name vergunningstrajecten kunnen soms jaren duren’, zegt Barbara Zuiderwijk, oprichter en partner van Green Giraffe, dat groene energiebedrijven financieel adviseert.

Daarnaast leggen ontwikkelaars van bijvoorbeeld windparken de stroomverkoop vaak al bij aanvang van zo’n project voor een groot aantal jaren vast. Dat beperkt de mogelijkheid om winst te maken. ‘Als er nu een hele hoge elektriciteitsprijs is op de markt, is het fantastisch als je tegen die prijs je windstroom langjarig kunt verkopen, maar dat is lang niet altijd het geval.’

Bij olie- en gasprojecten ligt het grootste risico vooral bij het wel of niet vinden van een commercieel winbaar olie- of gasveld. Als er eenmaal olie- of gas is gevonden, gaat de geldkraan open.

Alle onderdelen van de keten

‘Oliemaatschappijen bezitten alle onderdelen van de keten', zegt Zuiderwijk. 'Ze pompen op, ze verschepen, bewerken, verkopen en verhandelen de olie en gas. Daar gaat geen geld verloren. In de groene sector is alles verdeeld: bedrijven die produceren, bedrijven die het transporteren, bedrijven die het verkopen. Daar zit overal risico-opslag tussen. Daardoor is het voor individuele bedrijven lastiger om geld te verdienen.’

Oliebedrijven kunnen bij lage olie- en gasprijzen besluiten om minder te produceren en bij hoge prijzen juist meer. 'Dat heb je niet in de elektriciteitsmarkt. Daar heb je als bedrijf veel minder invloed op de markt, omdat je stroom moet gebruiken op het moment dat je het produceert’, legt Zuiderwijk uit.

Shell als relatieve nieuwkomer

En precies dat maakt oliebedrijven huiverig om te investeren in groene energie of grote overnames te doen. Shell-topman Ben van Beurden zei afgelopen week tegen de Financial Times dat hij tot nu toe terughoudend is geweest met grote deals om Shell meer tijd te geven om de hernieuwbare energiesector beter te begrijpen. ‘Op een bepaald moment zou ik verwachten dat er een tijd komt voor grote [overnames], maar je wilt niet beginnen als je een relatieve nieuwkomer in die markt bent’, stelde hij.

‘We hebben eerder naar veel grote dingen gekeken die niet werkten, of die we niet besloten hebben om te doen?. . . en vandaag feliciteer ik mezelf omdat ik het niet heb gedaan', zei Van Beurden ook nog.

'Niemand wil nog investeren in olie'

Olie- en gasbedrijven koersen op dit moment op veel lagere koerswinstverhoudingen dan bedrijven in de groene energiesector. Die verhoudingen geven weer hoeveel keer de winst van een bedrijf op de beurs wordt betaald door beleggers. Voor Shell betalen beleggers nu ruim vijf keer de verwachte winst per aandeel, terwijl dat voor Ørsted ruim 22 is en voor het Amerikaanse hernieuwbare energiebedrijf Nextera zelfs 68.

‘Bijna niemand wil nog investeren in olie- en gas’, verklaart energie-investeerder Marcel van Poecke. ‘Het investeringssentiment is de afgelopen jaren helemaal gedraaid. Beleggers willen alleen maar pure energiebedrijven kopen en zijn kennelijk bereid om daar hele hoge “multiples” voor te betalen. Ook als die bedrijven maar mondjesmaat winst maken.’
Greyhounds
0
Goedemorgen alle, een nieuwe week met nieuwe kansen! ;-)
De handel in Fugro gaat weer lekker vanmorgen, volume geweldig en 10 minuten al niks!
Fijne dag want ik ga wat anders doen dan naar dit geneuzel te kijken.

Succes.

Toch groen nu! Ha Ha
IQ
0
Hoe is het mogelijk dat de koers weer zijn oude lage koers aan het opzoeken is, weet iemand de reden hiervoor???????????
IQ
1
Heb zo het vermoeden dat CEO/CFO Fugro zijn aandeelhouders misbruikt als geldautomaat, niet meer en niet minder, ze hebben helemaal poep aan de doelstelling van de aandeelhouders. Sinds 2014 alleen maar giga verliezen gemaakt, met af en toe een opleving om nieuwe aandeelhouders te trekken en dan weer terug naar af. Mijn mening zal wel weer afgedaan worden ls een trollen verhaal, maar de waarheid is nu eenmaal hard..
Calendar
0
IQ
0
quote:

Calendar schreef op 15 augustus 2022 11:51:

Is opa al wakker of slaapt hij nog? Hoop dat hij een beetje op tijd naar bed gaat.
Je heb het maar druk met je opa.
SAHR-0310
1
quote:

SAHR-0310 schreef op 15 augustus 2022 12:01:

Nieuwe week, hetzelfde georchestreerde spelletje
Bijna vergeten:

En dezelfde trollende opa's....
2.697 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 131 132 133 134 135 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 23,140
Verschil -1,040 (-4,30%)
Hoog 23,900
Laag 23,140
Volume 402.519
Volume gemiddeld 383.212
Volume gisteren 461.941

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront