Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave in 2022: de Transformatie

1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
cash is king
0
Tsja, uitzingen. Maar wanneer begint dat? Vanaf dag 1, dat je zonder inkomsten zit, of pas na een paar maanden? En betekent uitzingen, dat meteen het bestedingspatroon wordt aangepast? Vreemd genoeg bezuinigen mensen vaak niet op voor de hand liggende zaken als roken, of huisdieren, maar eerder op gezonde voeding.
Hoe dan ook is de vraag relevant of winkelcentra worden geraakt door een volledige of beperkte (door sterke stijging gasprijzen/energiecontract) daling van het besteedbare inkomen. Wellicht een vervolgstudie door het CPB waard.

Overigens zijn juist nu het aantal faillissementen historisch laag en is het vinden van (geschikt) personeel langzamerhand het grootste obstakel voor verdere economische groei. Het zal voorlopig nog wel even loslopen met de uitzingers.
DeZwarteRidder
1
Op ramkoers

Eigenaar van De Swaenenborgh is de Van Herk Groep, het bedrijf van vastgoedbelegger en miljardair Aat van Herk. De bekende Rotterdammer investeert tegenwoordig veel in biotech, maar verdiende een groot deel van zijn fortuin met stenen. Zijn vastgoedbeleggingen waren volgens het jongst beschikbare jaarverslag uit 2020 zo'n €2 mrd waard.

Dat zijn niet alleen bedrijfspanden en winkelcentra zoals De Swaenenborgh, maar ook ongeveer zesduizend huurwoningen. Daarmee is Van Herk een van de grootste particuliere woningbeleggers van Nederland. Als aandeelhouder van beursgenoteerde winkelvastgoedfondsen Vastned en Wereldhave lag hij in de afgelopen jaren meermaals op ramkoers met het bestuur.

Het motto van de Van Herk Groep is 'mensen voor gebouwen', schrijft het bedrijf in het laatste jaarverslag. 'Wij vinden het onderhouden van een goede band met onze omgeving enorm belangrijk. In al ons doen en laten staat het welzijn van mensen altijd voorop.'
Bij Hoevelaken alweer anders

In Meppel hebben ze andere ervaringen. 'Van Herk heeft al heel wat burgemeesters en wethouders versleten', vertelt Schuurman tijdens de wandeling. Keer op keer reden lokale bestuurders naar Rotterdam met de vraag of Van Herk wilde meewerken aan een opknapbeurt van De Swaenenborgh, weet hij. 'Soms kwamen ze enthousiast uit die gesprekken. Maar tegen de tijd dat ze bij knooppunt Hoevelaken reden, lag het weer anders.'

Zo gebeurde er tien jaar niets in de Swaenenborgh. Terwijl Meppel de binnenstad levendig hield met leegstandmakelaars, subsidieregelingen en intensieve samenwerking tussen de gemeente, winkeliers en vastgoedpartijen, liep het grootste winkelcentrum van de stad langzaam leeg. Wat ze ook probeerden, nooit wilde Van Herk meewerken, vertellen de makelaar, de wethouder, de centrummanager en een ingehuurde stadsregisseur. De Van Herk Groep reageerde evenmin op meerdere verzoeken van het FD om commentaar. Ook schriftelijke vragen bleven onbeantwoord.

De Swaenenborgh ging in 1984 open. Het verlaten winkelcentrum is inmiddels goed voor bijna een derde van de leegstand in Meppel.
Het verval van De Swaenenborgh is zichtbaar in de cijfers. Meppel heeft de meeste leegstand van alle Drentse steden, blijkt uit cijfers van Locatus. Per 1 augustus stond 16% van de winkelpanden leeg. De Swaenenborgh is goed voor bijna een derde van die leegstand. Bij steden van vergelijkbare grootte is de leegstand gemiddeld 11,5%.
Vuilniszakken bij het hoofdkantoor

De frustratie over De Swaenenborgh staat niet op zichzelf, want meer vastgoed van Van Herk verloedert. In Breukelen staat een bedrijfspand aan de Merwedeweg al meer dan vijftien jaar te verkrotten. De gemeente en de belegger worden het niet eens over een nieuwe bestemming. In de voormalige aluminiumfabriek, een karkas met ingegooide ruiten, werd meermaals brand gesticht. Omdat het terrein niet was afgesloten, legde de gemeente Stichtse Vecht in 2018 een boete op aan de Van Herk Groep.

‘Als ik nieuwe potentiële huurders aandroeg had onze vriend Van Herk vaak geen interesse (...) Wat kan ik zeggen: de wil was er niet’

Makelaar Jan Meijer

In Den Haag staat het voormalige Azivo-gebouw al elf jaar leeg. Van Herk weigert onderhoud, met overlast tot gevolg. In februari waren omwonenden het zat. Ze verzamelden het afval rondom het gebouw en leverden twaalf vuilniszakken met condooms, lachgaspatronen, vuile onderbroeken en blikjes energydrink af bij het hoofdkantoor van de Van Herk Groep.
'Klote'

Woedend zijn veel Meppelaars niet, ze reageren eerder gelaten. Zoals makelaar Jan Meijer, die zonder succes winkelruimte verhuurt in De Swaenenborgh. Hij legt een krantenknipsel uit 2009 op tafel. 'Kansen in binnenstad grijpen' staat erboven. Het ontbreekt Meppel aan regie over speerpunten in de binnenstad, schreef de krant destijds. 'De Swaenenborgh is bijvoorbeeld in handen van een investeringsmaatschappij. We moeten kijken of we een voet tussen de deur kunnen krijgen.'

Dertien jaar later kan Meijer er kort over zijn: dat is nooit gelukt. Huurders liepen weg, ondanks lijmpogingen van de makelaar. 'Als ik nieuwe potentiële huurders aandroeg had onze vriend Van Herk vaak geen interesse', zegt Meijer. 'Vaak was de prijs niet goed. Het kwam in elk geval nooit tot zaken. Wat kan ik zeggen: de wil was er niet.'

Voor zijn pensioen in september ziet Meijer weinig veranderen. Schouderophalend: 'Eigenlijk is dat klote.'
Fietsnietjes

Ook Schuurman baalt, zegt hij voor de ANWB-winkel in de binnenstad. Helemaal omdat het overleg tussen ondernemers en de gemeente vaak goed is. In zijn rondleiding wijst Schuurman - ondernemer én vastgoedbezitter - overal aan hoe het centrum werd aangepakt. Dankzij winkelverplaatsingen en ombouw naar woningen staan er in de hoofdwinkelstraten amper panden leeg.

'Kom er anders even bij, Robin', roept Schuurman naar een man in korte broek en roze polo. Het blijkt verantwoordelijk wethouder Robin van Ulzen (VVD), die kampeerspullen komt kopen. De twee doen elke zes weken 'een schouw' door de stad, zegt Schuurman, met een broodje in de hand.

Dat is belangrijk, vindt de wethouder. 'Je haalt onbegrip weg', zegt hij, en wijst naar een rijtje fietsen die op de hoek staan geparkeerd. 'Uit de laatste schouw kwam het verzoek voor fietsnietjes op deze plek', zegt hij. Dat gaat niet door, want op het gemeentehuis zagen ze het niet zitten. 'Maar het gaat om de goede verstandhouding met elkaar', zegt Van Ulzen.

'Communiceren', zegt Schuurman.

'Exact', knikt de wethouder.

En ja, tijdens zo'n schouw lopen ze ook langs De Swaenenborgh. 'Maar goed', zegt de wethouder gelaten. 'Het is de vraag of je daar met kleine dingetjes het verschil gaat maken.'

Vergeleken bij andere Meppelaars is Van Ulzen opvallend mild over Van Herk. 'Ik ga de situatie niet helpen door met mijn vuist op tafel te slaan, zeker niet nu we steeds langer op de koffie mogen blijven in Rotterdam. Het gaat de Van Herk Groep uiteindelijk om harde euro's, maar ik zit heel hoopvol in dat proces. Mijn doel: voordat mijn termijn als wethouder afloopt, over drieënhalf jaar dus, is de kogel door de kerk.'

Bedoelt hij daarmee een schop in de grond? 'Nee, nee, dat nog niet. Een overeenkomst.'
Supermarkt Albert Heijn is de enige winkel die nog open is in winkelcentrum De Swaenenborg.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1447817/vastgoedm...
HCohen
0
Amerikaanse eetzaak Fat Phill opent vestiging in Tilburg: ‘Ik vond het meteen vet’
Bas Vermeer 12-08-2022
www.bd.nl/tilburg-e-o/amerikaanse-eet...
www.wereldhave.com/portfolio-strategy...

TILBURG - De cheesy buffalo, Philly cheesesteak en Nashville chicken. Yep, Tilburg krijgt er een nieuwe op Amerikaanse leest geschoeide eetzaak bij. De achtste Fat Phill-vestiging strijkt in de Frederikstraat neer, in het straatje aan het nieuwe (horeca)pleintje.

Fat Phill’s Diner is geïnspireerd op de Amerikaanse keuken; met gerechten die niet vaak op de Nederlandse menukaart staan, vertelt toekomstig eigenaar Martijn van der Beek. Een crowdfunding voor de zaak bracht in één uur en twintig minuten 145.000 euro bij elkaar. ,,Fijn”, zegt Van der Beek. ,,Vanavond kan de champagne open.”

De Fat Phill’s wordt 140 vierkanter meter groot, heeft 40 zitplaatsen en krijgt later wellicht een terrasje met een tiental stoelen. De vestiging komt in het nieuwe deel van de Frederikstraat te zitten. Die verbindt het eveneens nieuwe Hendrikhof met de poort - in de voormalige Expo - die naar de Heuvelstraat wordt gemaakt. Van der Beek krijgt er op 1 oktober de sleutel en hoopt iets meer dan een maand daarna open te kunnen.

‘Nergens anders’
Ik kwam dit concept tegen en vond het meteen vet

Van der Beek werkt sinds zijn zestiende voor McDonald’s en was sinds 2017 restaurantmanager van verschillende vestigingen. Fat Phill’s wordt zijn eerste eigen zaak. ,,Ik kwam dit concept tegen en vond het meteen vet.”

Dat laatste kun je ook letterlijk nemen. De nieuwe eetzaak serveert een groot aantal hamburgers in een stad die nogal veel hamburgerzaken telt. Van der Beek is ervan overtuigd dat de kwaliteit van Phill's ‘nergens anders in de stad te vinden is’.

Fat Phill zit inmiddels in zeven steden. De eerste vestiging is in 2019 geopend in Amsterdam, gevolgd door Almere, Den Haag en Leidschendam en Arnhem. Sinds juni 2022 zijn de vestigingen van Fat Phill’s Zoetermeer en Groningen open. Tilburg en nog drie andere steden komen daar nu bij.
HCohen
2
Winkelcentrum Sterrenburg start met nieuwe concept: Verswinkels binnenkort allemaal bij elkaar
Michiel Straub 08-08-22, 09:10
www.pzc.nl/dordrecht/winkelcentrum-st...
www.wereldhave.com/portfolio-strategy...
Winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht start deze maand met een nieuw concept: Every.Deli. Een aantal verswinkels verhuist van plek en staat straks bij en naast elkaar. Ook krijgt het vershof een binnenterras. Doel is dat het winkelend publiek niet meer het hele winkelcentrum door hoeft voor versproducten.

Momenteel liggen verswinkels, zoals Bakkerij Korteweg, Bresser Groenteman en Kippie, al bij elkaar. Daar worden binnenkort Koelewijn’s Visspecialiteiten en Multivlaai aan toegevoegd. Zij verhuizen van plek. Ook doen Jamin en Slagerij Gelderblom mee. Zij zullen ruilen van locatie.

Elke week koopzondag in vernieuwde winkelcentrum Sterrenburg? ‘Klanten zitten erom te springen’
Het winkelcentrum laat verder weten dat het nieuwe vershof een ruimte krijgt waar mensen behalve kunnen rusten, ook kunnen eten en drinken. Ook Van Pelt Delicatessen breidt uit met een eigen terras in het winkelcentrum, dat al geruime tijd wordt verbouwd.

Omgedoopt tot Jumbo Foodmarkt
Dat begon met een nieuw pand voor supermarkt Jumbo. Die verhuisde naar een andere kant van het winkelcentrum in een nieuw, ruim pand en werd omgedoopt tot Jumbo Foodmarkt. Op de vrijgekomen plek kwam onlangs de nieuwe Lidl. Verder wordt nog druk gewerkt aan de andere winkels in het winkelcentrum.

Het is de bedoeling dat het vershof aan het einde van dit jaar klaar is
MOEdig Voorwaarts
1
Bij Petercam is kennelijk ook iemand ontwaakt uit zijn winterslaap:

09:40
*Degroof Petercam verhoogt koersdoel Wereldhave van 8,00 naar 13,50 euro
09:40
*Degroof Petercam handhaaft Reduceren advies op Wereldhave
mike65537
1
Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Wereldhave

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het koersdoel voor Wereldhave verhoogd van 8,00 naar 13,50 euro bij handhaving van het Reduceren advies.

Ondanks een omvangrijk desinvesteringsprogramma, blijft de schuldgraad boven de 40 procent tegen het einde van dit jaar, zo voorziet analist Herman van der Loos, zelfs als er geen afwaarderingen plaatsvinden.

Degroof verwacht lagere resultaten dit jaar, waarbij Wereldhave de impact voelt van Franse desinvesteringen in 2021. Voor 2023 worden dan weer hogere resultaten voorzien, zelfs inclusief de desinvestering van de overige Franse activa halverwege het jaar, aangejaagd door een sterke indexering en een herstel van de huren in de retailmarkt, aldus Van der Loos.

De winstgroei zal evenwel beperkt blijven vanaf 2024, omdat de positieve impact van indexering dan zal afnemen. "Een mogelijke aanjager is een met schulden gefinancierde groei van de portefeuille nadat de Franse activa zijn verkocht tegen een redelijke prijs", aldus de analist.

Gezien de nodige onzekerheden in het verschiet, beschouwt Van der Loos het recente herstel van het aandeel Wereldhave als ongerechtvaardigd.

Het aandeel Wereldhave steeg donderdagochtend met 0,5 procent tot 15,01 euro. Dit jaar won het aandeel al ruim zestien procent.

Bron: ABM Financial News
[verwijderd]
0
quote:

mike65537 schreef op 18 augustus 2022 10:55:

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Wereldhave

Het aandeel Wereldhave steeg donderdagochtend met 0,5 procent tot 15,01 euro. Dit jaar won het aandeel al ruim zestien procent.

Bron: ABM Financial News

Maar daalt vandaag ruim 2%. Vreemd.
Branco P
0
quote:

Marrr schreef op 19 augustus 2022 12:28:

[...]

Maar daalt vandaag ruim 2%. Vreemd.
Geldt voor vastgoed over de hele linie. Komt door de gestegen marktrentes vandaag.
[verwijderd]
0
quote:

Branco P schreef op 19 augustus 2022 17:45:

[...]

Geldt voor vastgoed over de hele linie. Komt door de gestegen marktrentes vandaag.
Dat proces is al zo'n 2 maanden gaande, dus mogen we een verdere daling van de koers verwachten vrees ik.
HCohen
3

Het échte werk gaat nu beginnen op het Stadsplein: ‘Straks komen Rotterdammers in Capelle winkelen’

www.ad.nl/rotterdam/het-echte-werk-ga...

www.wereldhave.com/portfolio-strategy...

Rotterdamse toestanden in hartje Capelle aan den IJssel. Een grote, groene vrachtwagen rijdt het Stadsplein op, waarna een groen grijpertje-op-wielen de enorme laadbak begint te vullen met zand. Op de achtergrond zijn kerels met witte helmen druk in de weer met de fraai opgeknapte gevel van metrostation Capelle Centrum, dat eveneens in de vaart der volkeren wordt opgestuwd.

Marcel Potters 24-08-22,
Werk in uitvoering dus, met een belangrijk moment voor de boeg. Want nu de vlakte pal voor het Isala Theater bijna bouwrijp is gemaakt, volgt deze maand nog de verkoop van de grond onder het metrotraject aan belegger Wereldhave, de eigenaar van winkelcentrum De Koperwiek. Die wil het complex flink uitbreiden en popelt om heipalen in de grond te jassen. Een kleine miljoen euro moet voor het lapje Capelle worden neergeteld, waarna de bouwvakkers aan de slag kunnen.

Explosief
Projectleider Robin van Gaal, die de ontwikkeling van het Stadshart onder zijn hoede heeft, is in zijn nopjes met de start van de bovengrondse activiteiten. Het is nu bouwen geblazen, met een verwachte oplevering van nieuwe winkels en horeca in september volgend jaar. ,,Ooit was De Koperwiek een wijkwinkelcentrum’’, zegt hij. ,,Dat was vóór de periode dat Capelle explosief groeide. Elke keer werd het winkelgebied een stukje uitgebreid en gemoderniseerd. Het gedeelte dat er nu bij komt, is de kers op de taart.’’

Elke keer werd het winkelge­bied een stukje uitgebreid. Het gedeelte dat er nu bij komt, is de kers op de taart

Robin van Gaal
Het is in alle opzichten een win-winsituatie in het shopwalhalla. Nu nog kun je aan één kant neuzen in de etalages, maar in de toekomst wordt het een passage met ondernemers aan beide kanten. Dat betekent meer geld in het laatje, want het koopgrage publiek wil een ruime keus. Bovendien sluit de nieuwbouw direct aan op het metrostation, zodat bezoekers ‘droog‘ de ov-halte kunnen bereiken. En, niet onbelangrijk, het nu nog storende bovengrondse metrotracé verdwijnt keurig achter de gloednieuwe pui.

Riolering
Dit Stadshart wordt het levendige centrum van Capelle, met aan twee kanten terrassen

Wethouder Faassen
Terwijl de klus aan De Koperwiek in volle gang is, begint Capelle ook met de herinrichting van de overkant van de vlakte. Met luxe bestrating, veel meer groen, gelikte zitjes en volop sfeer. En dat voor ongeveer 3 miljoen euro. ,,De voorbereidingen van dit karwei zijn al achter de rug’’, vertelt Van Gaal. ,,We hebben enkele meters van de oude riolering weggehaald en een nieuwe ingegraven, nu op een diepte van vier meter. Uiteindelijk hebben ook wij een jaar nodig om het Stadsplein spic en span te maken, omdat we rekening moeten houden met het feit dat pas in het voorjaar de bomen de grond in kunnen.’’

Recht tegenover populaire etablissementen De Bank, In den Boekenkast en Brownies & Downies komt ook een strook eettentjes en cafés, schuin onder het metrotracé. ,,Het wordt een horecaplein waar je lekker kunt uitgaan. Zowel Wereldhave als de gemeente wil geen fastfoodrestaurants, maar bijzondere namen.’’

Capellenaren blij, winkeliers blij, de stad blij. Met voorop wethouder Eric Faassen (Leefbaar Capelle, stadsontwikkeling): ,,Dit Stadshart wordt het levendige centrum van Capelle, met aan twee kanten terrassen. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, met niet in de laatste plaats voldoende gratis parkeergelegenheid. Het kloppende hart van Capelle was voor de coronapandemie al een hit met zo’n 6 miljoen bezoekers per jaar, na alle verbouwingen en de volledige renovatie van het Stadsplein worden dat er misschien nog wel meer.’’

Zijn conclusie bulkt van de ambitie: ,,Voorheen trokken Capellenaren nog weleens naar Rotterdam om uit te gaan. De kans is groot dat in 2024, als alles gereed is, Rotterdammers hiernaartoe komen om zich te vermaken.’
Branco P
1
Twee putjes okt 12,50 geschreven. 0,26 per aandeel gekregen. Voor 12,24 per stuk wil ik ze wel hebben.
Senior 1936
0
hieronder een advies dat ik niet eerder had gelezen: hoger koersdoel maar toch reduceren (dat is toch verkopen?)
Degroof Petercam verhoogt koersdoel Wereldhave
Door ABM Financial News op donderdag 18 augustus 2022

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het koersdoel voor Wereldhave verhoogd van 8,00 naar 13,50 euro bij handhaving van het Reduceren advies.
Ondanks een omvangrijk desinvesteringsprogramma, blijft de schuldgraad boven de 40 procent tegen het einde van dit jaar, zo voorziet analist Herman van der Loos, zelfs als er geen afwaarderingen plaatsvinden.
Degroof verwacht lagere resultaten dit jaar, waarbij Wereldhave de impact voelt van Franse desinvesteringen in 2021. Voor 2023 worden dan weer hogere resultaten voorzien, zelfs inclusief de desinvestering van de overige Franse activa halverwege het jaar, aangejaagd door een sterke indexering en een herstel van de huren in de retailmarkt, aldus Van der Loos.
De winstgroei zal evenwel beperkt blijven vanaf 2024, omdat de positieve impact van indexering dan zal afnemen. "Een mogelijke aanjager is een met schulden gefinancierde groei van de portefeuille nadat de Franse activa zijn verkocht tegen een redelijke prijs", aldus de analist.
Gezien de nodige onzekerheden in het verschiet, beschouwt Van der Loos het recente herstel van het aandeel Wereldhave als ongerechtvaardigd.
Senior 1936
0
n.a.v. bovenstaand advies van Herman van der Loos schrok ik toch wel ff. Want ik had kort geleden mijn positie in WHV uitgebreid. Bijv. omdat WHV bij Bel.Bel. nog steeds op kopen staat.
Wie kan dit duiden ?
HCohen
0
Witte rook over begroting: coalitie sluit koopkrachtdeal
Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
2 uur geleden
www.nu.nl/politiek/6220910/kabinet-be...

DEN HAAG - Na moeizame onderhandelingen heeft de coalitie een koopkrachtdeal gesloten. In de nacht van dinsdag op woensdag kwamen VVD, D66, CDA en CU na een laatste overleg van meer dan 12 uur tot een akkoord over het miljardenpakket.

Premier Rutte komt dinsdag aan voor het begrotingsoverleg.
Premier Rutte komt dinsdag aan voor het begrotingsoverleg.? ANP
Daarvoor hadden de partijen meerdere avonden nodig, die ook nog werden doorkruist door irritatie en gesprekken over andere belangrijke onderwerpen zoals stikstof en asiel. Maar nu is er witte rook.

„Grote uitdagingen, mooi afgewogen pakket denken we”, vat minister Kaag (Financiën) de onderhandelingen samen. Dat er dinsdagnacht nog tot na 5 uur werd onderhandeld, was volgens premier Rutte nodig omdat het ’echt heel complex is’.

Hoe het koopkrachtpakket er precies uit komt te zien, willen de onderhandelaars nog niet zeggen. Pas op Prinsjesdag maakt het kabinet de begroting, waar de koopkrachtmaatregelen ook in zitten, voor volgend jaar bekend. „We kunnen nu niks zeggen, het wordt allemaal zichtbaar op Prinsjesdag”, zegt Rutte.

Twee onderdelen
Duidelijk is wel dat de deal uit twee onderdelen zal bestaan: een tijdelijk pakket om de pijn van de energierekening ook volgend jaar te dempen en een structureel pakket dat ervoor moet zorgen dat werken meer gaat lonen.
HCohen
2
quote:

Senior 1936 schreef op 30 augustus 2022 17:38:

n.a.v. bovenstaand advies van Herman van der Loos schrok ik toch wel ff. Want ik had kort geleden mijn positie in WHV uitgebreid. Bijv. omdat WHV bij Bel.Bel. nog steeds op kopen staat.
Wie kan dit duiden ?
Sektorbreed zijn adviezen laag(winkelvastgoedfondsen) ondanks (oa)de flinke discounts op NTA/ NDV.
Kennelijk is er na een periode van krimp en stress(Corona-periode) nog niet het vertrouwen dat de winkelvastgoedfondsen de weg omhoog weer gaan vinden, dit ondanks imo robuuste en (relatief) positieve H1 rapportages. Sentiment en recessie-angst speelt hier zonder twijfel een grote rol.

Adviseren kan/ wil ik je niet Senior. Voor inspiratie raad ik je aan om oa eerdere uitwisselingen en posts op dit draadje nog eens door te lezen(oa analyses van Seeking Alpha) en zoveel mogelijk opinies en info over WHA elders te zoeken. Wellicht heeft u een financieel adviseur of financieel onderlegde personen in uw nabije omgeving bij wie u advies kunt inwinnen.

Mocht u abonnee zijn bij Iex Premium, dan is het zeker ook de moeite imo om de analyse van Iex door te nemen, bij Iex staat er tevens een koop-advies uit. Hierbij de link artikel dd 22 juli nav H1 rapportage;
www.iex.nl/Premium/Adviezen/751710/We...

Disclaimer: Positie Long
Senior 1936
0
H.Cohen bedankt voor je antwoord op mijn vraag. Zowel IEX als Bel.Bel. geven een koopadvies.
Ik houd mijn aandelen WHV dus gewoon in portefeuille en wacht betere tijden af ....
cash is king
0
Ik las, dat de Wereldhave(n)dagen begonnen zijn. Ik merk er nog niet veel van. Maar bij Wereldhave zou je kunnen zeggen: geen nieuws, is goed nieuws.
HCohen
1
Zie link artikel voor bijbehorende grafieken

Aantal faillissementen vrijwel hetzelfde in augustus
12-9-2022
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/37/aanta...

© ANP
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is nauwelijks veranderd. Er is in augustus 1 bedrijf meer failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen is laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Aantal faillissementen van bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken), voor zittingsdagen gecorrigeerdjanuari, 2020
Aantal uitgesproken faillissementen: 311
Laag niveau faillissementen
Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 een laagterecord. Ook in augustus 2022 is het aantal faillissementen laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 170 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 46. Dat zijn er 24 meer dan in juli.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de sector industrie.
Branco P
1
opmerkelijk einsprintje en opmerkelijk hoog volume, juist ook in vergelijking met de andere vastgoedaandelen.
1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 14,500
Verschil +0,080 (+0,55%)
Hoog 14,580
Laag 14,320
Volume 137.717
Volume gemiddeld 91.421
Volume gisteren 87.168

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront