TKH Group « Terug naar discussie overzicht

TKH 2022

627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
winstrader
3

Zojuist een nieuw STRONG BUY advies afgegeven voor TKH door IEX Premium!
Details/inhoud mag ik helaas niet delen van de moderator.
JK Dutch
0
quote:

stocktrader schreef op 16 augustus 2022 14:41:

Zojuist een nieuw STRONG BUY advies afgegeven voor TKH door IEX Premium!
Details/inhoud mag ik helaas niet delen van de moderator.
inhoud gelezen?
winstrader
3
quote:

JK Dutch schreef op 16 augustus 2022 14:43:

[...]

inhoud gelezen?
uiteraard. te lage waardering voor dit bedrijf vind de auteur vandaar het strong buy advies.

En terecht vind ik!
VLiTaNbase
1
Een analist van een beleggersmagazine heeft enkele uren geleden, naar aanleiding van het halfjaarbericht van TKH, onderbouwd dat de beleggers de potentie negeren, dat het aandeel zeker niet duur is en heeft diens koopadvies gehandhaafd.
MOEdig Voorwaarts
0
TKH groeit in elk segment

De omzet van TKH steeg met 24% op jaarbasis tot 899,7 miljoen euro, terwijl analisten slechts op 856,4 miljoen euro mikten. Dat is te danken aan een blijvend sterke vraag, waardoor ook het orderboek alweer een extra impuls kreeg. De bedrijfswinst steeg met 37% op jaarbasis tot 115,6 miljoen euro, ietsje boven de verhoopte 114,6 miljoen euro. De nettowinst ging 74,7% hoger op jaarbasis tot 70 miljoen euro, wat min of meer de lat haalde. KBC Securities-analist Thibault Leneeuw knikt goedkeurend en behoudt het “Kopen”-advies en 55 euro koersdoel.

TKH Group?

TKH Group creëert technologieën voor Smart Vision-systemen, Smart Manufacturing-systemen en Smart Connectivity-systemen. Deze technologieën worden gecombineerd met intern ontwikkelde software om “one-stop-shop”-oplossingen en geïntegreerde “plug-and-play”-technologiesystemen te bieden. Het bedrijf is goed gepositioneerd in snelgroeiende markten, waar het zich richt op megatrends met betrekking tot industriële automatisering, de energietransitie, digitalisering en veiligheid & beveiliging.

Laverend door uitdagingen allerhande

Centraal in de rapportering over het voorbije halfjaar en in de vooruitzichten voor het komende halfjaar, staan natuurlijk de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen. Die flankeren een hele resem geopolitieke ontwikkelingen, de tekorten van onderdelen en hogere prijzen voor componenten en grondstoffen.

Daardoor was er op nettobasis een negatieve impactop de omzet, maar die is nauwelijks tot niet zichtbaar in de cijfers. Die liggen namelijk over de hele lijn op of boven de verwachting, dankzij aanhoudende groei in alle marktsegmenten waarin het bedrijf actief is. Het rendement op de omzet verbeterde van 11,6% tot 12,8%, terwijl het orderboek 7,5% vetter werd ten opzichte van einde 2021. Er staan nu voor 803 miljoen euro bestellingen klaar, die in de komende kwartalen moeten worden afgewerkt.

Cijfers per divisie

Alle segmenten droegen bij aan de omzetgroei, al hadden lockdowns in China, verstoringen in de aanvoerketen en geopolitieke ontwikkelingen een negatieve impact op de omzet.

Smart Vision

De omzet steeg met 11,3% op jaarbasis tot 234,8 miljoen euro, ondanks lockdowns in China en een tekort aan componenten, dankzij 3,2% hogere prijzen en 4,4% organische groei. Het orderboek dikte met 16% aan. Hogere inputprijzen hadden een negatieve impact op de marges, waardoor het rendement op de omzet daalde van 17,8% tot 17,7%.
De groei werd vooral gerealiseerd in 2D-visie, aangezien 3D werd beïnvloed door de lockdowns in China. Door vertraagde leveringen verschoven sommige inkomsten naar de tweede helft van 2022.

Smart production

De omzetgroei met 38,4% tot 256 miljoen euro was het resultaat van 3,4% hogere prijzen, maar vooral 34,2% organische groei. Dat leverde een bedrijfswinst (EBITA) op van 38 miljoen euro, vlot 92,7% hoger op jaarbasis.
De organische groei werd aangedreven door de afdeling Tire Building, die haar productie verhoogde als gevolg van een recordaantal bestellingen in 2021. De groei werd ook ondersteund door de uitrol van INDIVION in Noord-Amerika en de industriële automatisering.

Smart connectivity

De omzet steeg met 24,2% op jaarbasis tot 420 miljoen euro, dankzij 11,2% hogere prijzen en een organische groei van 13,1%. Het orderboek steeg 17,5% tot 279,2 miljoen euro.
Het rendement op de omzet steeg van 10,4% tot 10,6% dankzij een sterke groei en een hogere bezettingsgraad van de productie, ondanks neerwaartse druk van hogere grondstofprijzen en EU-antidumpingrechten op de invoer van optische vezel kabels.

TKH’s vooruitzichten voor 2022

Volgens TKH blijven de vraag en het orderboek sterk, waardoor de vooruitzichten voor de tweede jaarhelft positief blijven. Die stelling moet natuurlijk, zoals dat gaat voor zowat alle bedrijven, gelezen worden in het licht van de blijvende geopolitieke onzekerheid, in combinatie met uitdagingen in de aanvoerketen. Concreet zou de bedrijfswinst (EBITDA) moeten kunnen landen op 136 à 144 miljoen euro, tegenover 114,1 miljoen euro in 2021. Dat cijfer kan tippen aan de analistenverwachtingen.

Die vooruitzichten vallen mooi samen met de vooruitzichten die begin dit jaar werden meegegeven. Daarin liet het management van TKH weten dat het een verdere organische omzet- en winstgroei verwacht in al haar segmenten.

Smart Vision: een aanhoudend sterke vraag naar 2D en 3D Machine Vision en een geleidelijk herstel voor Security Vision.
Smart Manufacturing: de orderontvangsten voor Tire Building moeten op een hoog niveau blijven en de omzet in Care zal groeien dankzij de INDIVION technologie.
Smart Connectivity: snelle groei in energie-infrastructuur en stijgende digitaliseringsomzet.

KBC Securities over TKH Group

Analist Thibault Leneeuw is ervan overtuigd dat de fundamenten voor het merendeel van TKH's technologische oplossingen sterk zijn. Het gaat onder meer om expertise op het gebied van Vision & Security, communicatie, machineautomatisering, robotica en kabelsystemen voor offshore-windmolenparken.

TKH heeft ambitieuze middellangetermijndoelstellingen voor de zeven verticale markten, die volgens analist Thibault Leneeuw niet alleen een superieure groei kennen, maar ook een sterk margeprofiel en een groter prijszettingsvermogen.

Op basis van het waarderingsmodel en winstscenario voor de komende jaren blijft de opwaartse trend een erg aantrekkelijk gegeven voor beleggers die op zoek zijn naar goed geprijsde aandelen. TKH wordt verhandeld tegen 7x EV/EBITDA voor 2022, wat neerkomt op een korting van 25% ten opzichte van de 10,9x en 10,4x in 2019 en 2020, voor de uitbraak van COVID-19.

Analist Thibault Leneeuw heeft een “Kopen”-advies voor de aandelen met een koersdoel van 55 euro. Het aandeel noteert momenteel tegen een koers van 41,621 euro (-0,04%). Sinds begin dit jaar verloor het aandeel bij 25% van zijn waarde.

www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/blog
voda
0
07:51
*Berenberg verlaagt koersdoel TKH van 67,00 naar 62,50 euro
07:51
*Berenberg handhaaft koopadvies op TKH
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel TKH
Van 67,00 naar 62,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor TKH Group verlaagd van 67,00 naar 62,50 euro bij handhaving van het koopadvies.

TKH blijft volgens analist Trion Reid profiteren van een sterke vraag en heeft extra capaciteit nodig om daaraan te kunnen voldoen. De halfjaarresultaten van dinsdag noemde Reid goed en de afgegeven outlook is conform de consensusverwachtingen. Toch laat het zwakke koersverloop van het aandeel TKH zien dat er zorgen in de markt zijn over de impact van een eventuele recessie, waar het bedrijf zelf overigens nog geen signalen van ziet.

Zwakke prestaties op het vlak van werkkapitaal en stijgende investeringen voorkomen dat de winstverwachtingen omhoog kunnen, aldus Berenberg, die evenwel nog steeds voldoende opwaartse potentieel ziet ten opzichte van het nieuwe koersdoel.

"De waardering blijft aantrekkelijk, gezien de verwachtingen op korte termijn en de combinatie van een autonome groei van 5 tot 10 procent en aantrekkende marges op lange termijn", aldus Reid.

Het aandeel TKH sloot dinsdag op 41,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
PJ
0
Ik vind het wel een onzinnige stelling , de performance van een aandeel laat zien dat het niet zo goed gaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
winstrader
0
quote:

PJ schreef op 17 augustus 2022 09:24:

Ik vind het wel een onzinnige stelling , de performance van een aandeel laat zien dat het niet zo goed gaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ze geven aan dat het markt het aandeel als enorm cyclus beschouwen en daardoor ook zo waardoor waardoor het hoge koersdoel van 67,50 niet meer gerechtvaardigd is. Maar ook bij 62,5 is er 50 % potentie dus aandeel is laag gewaardeerd.
Silverline
0
Cijfers waren volgens verwachting outlook is iets minder. Winst per aandeel 1.7 euro. Zal denk ik uitkomen over geheel 2022 3-3.2 euro met een pe van 15 kan denk ik de koers naar 50 begin volgend jaar. De grote boosdoener is natuurlijk de supply chain. Van de Lof gaf aan dat dit eind 2023 duidelijk minder problemen zal geven. Als de order intake op dit hoge nivo kan blijven kan de koers eind 2023 naar 60 euro met name ook omdat de orders die nu niet afgerond kunnen worden dit plaatsvindt in 2023. Recessie angst is er nog niet maar enige voorzichtigheid werd uitgestraald. Dit risico zal in de koers gaan zitten. Van de Lof gaf ook aan dat hij de tkh waardering te laag gewaardeerd vond.
Kees1
1
quote:

JK Dutch schreef op 17 augustus 2022 16:09:

iemand een idee waarom de koers ineens wegvalt omlaag?
Wegvallen? Dat valt wel mee. Een paar weken geleden stond de koers nog op plm 36. Ik denk dat sommigen hun winst nemen. Het aandeel lijkt ondergewaardeerd (en is dat wschl ook), maar als je meer onderliggend kijkt zie je dat het pad naar boven ook hobbels bevat.
PJ
0
Het is en pluk de dag beurs , en het aandeel doet over een heel jaar genomen niet veel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slechter kan bijna niet
MOEdig Voorwaarts
0
Na de verrot slechte cijfers nog meer onheil:

09:26
*ING verlaagt koersdoel TKH van 70,00 naar 61,00 euro
09:26
*ING handhaaft koopadvies op TKH
MOEdig Voorwaarts
0
Bijbehorend verhaaltje:

Beursblik: ING verlaagt koersdoel TKH
Van 70,00 naar 61,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor TKH Group verlaagd van 70,00 naar 61,00 euro, maar handhaaft het koopadvies op het aandeel. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank.

Analist Tijs Hollestelle noemde de deze week gepresenteerde halfjaarcijfers "erg solide", ondanks dat de tegenwind van verstoringen in de aanvoerketen sterker was dan voorzien. Vooral onderliggend deed TKH het beter. "Wat je ziet, is niet wat je krijgt", aldus Hollestelle.

De analist werd evenwel wat voorzichtiger over 2023, wat leidde tot een lager koersdoel.

TKH heeft door uitgestelde omzet een goed zicht op de ontwikkelingen in de komende 6 tot 12 maanden. Ook is de orderinstroom in enkele kernmarkten volgens ING sterk.

Hollestelle is ook van mening dat TKH redelijk bestand is tegen een recessie. Medio 2023 komt er nieuwe capaciteit bij in eindmarkten die volgens ING "redelijk bestand zijn tegen een mogelijke wereldwijde recessie".

Het aandeel TKH daalde donderdag 0,9 procent naar 40,18 euro.
Silverline
0
Kijk naar de cijfers en wat de directie zegt. In deze markt is een pe van ca.15 al een redelijke waardering. En dat betekent een koers van 45 - 50 de aankomende periode. Daar heb je het mee te doen. In 2023 liggen de kaarten beter als de orders blijven op dit nivo. Dan ligt 60 euro binnen de mogelijkheden. Een winst per aandeel richting de 3.75 is dan haalbaar.
Dr. Bibber
0
Mogelijke verstoringen in de aanvoerketen worden bij TKH zwaar meegerekend, dat schijnt bij ALFEN helemaal geen probleem te zijn.
627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:20
Koers 40,580
Verschil +0,160 (+0,40%)
Hoog 40,800
Laag 40,460
Volume 14.323
Volume gemiddeld 86.643
Volume gisteren 47.927

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront