Fugro « Terug naar discussie overzicht

Q3-draadje Fugro voor iedereen.

2.697 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 131 132 133 134 135 » | Laatste
nr36
0
HAL wacht rustig af in tactisch spel om inlijving Boskalis

Investeringsmaatschappij HAL wil alle aandelen van Boskalis kopen en de baggermultinational van de beurs halen. Sommige analisten vinden het bod van €4,2 mrd te laag, maar voor HAL lijkt er weinig urgentie om het bod te verhogen. Woensdag spreken de aandeelhouders van het baggerbedrijf erover.

Investeringsmaatschappij HAL wil Boskalis van de beurs halen en heeft daarvoor 80% van de aandelen nodig. Het bod dat HAL heeft gedaan in maart, is volgens sommige analisten veel te laag. Voor het baggerbedrijf staan gouden tijden te wachten, zeggen zij Of HAL het bod verhoogt weet niemand. De investeerder laat zich niet in de kaarten kijken.
Is het bod van €4,2 mrd waarmee investeringsmaatschappij HAL Boskalis van de beurs wil halen te laag? Nu het baggerconcern afgelopen donderdag sterke halfjaarcijfers presenteerde, vinden sommige analisten dat Boskalis-ceo Peter Berdowski het bedrijf te goedkoop weggeeft en HAL moet overtuigen van een hoger bod. De Rotterdamse investeerder lijkt het opkoopproces echter rustig af te wachten. Deze woensdag vindt de buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats.

Afgelopen maart kondigde HAL, tevens aandeelhouder van FD Mediagroep, aan de maritiem dienstverlener van de beurs te willen halen door alle aandelen op te kopen voor €32,50 per stuk; een totale waarde van €4,2 mrd. Sindsdien is het percentage aandelen dat HAL heeft in Boskalis gegroeid van 46,2% naar 55%. Wil HAL Boskalis ? ? van de beurs halen, dan heeft het minstens 80% van de aandelen nodig. De investeringsmaatschappij denkt onder meer dat fusies en overnames gemakkelijker zijn zonder notering en de kosten lager.

Goede halfjaarcijfers

Sommige analisten en aandeelhouders vinden het bod veel te laag, zeker nu Boskalis afgelopen donderdag goede halfjaarcijfers presenteerde. 'Het spel over het bod is pas net begonnen', zegt ABN Amro analist Thijs Berkelder. De brutowinst en omzet zijn gestegen, hoewel Boskalis af heeft moeten schrijven op Russische contracten en significant hogere kosten heeft gehad. Volgens Berkelder staat Boskalis aan de vooravond van groei. 'De olie- en gasmarkt trekt aan en baggeractiviteiten nemen toe. Onder aandeelhouders groeit besef dat het dom is om hun aandelen tegen deze prijs aan HAL te verkopen.' Jasper Jansen van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zegt: 'De VEB vond het bod altijd al te laag en na de ijzersterke resultaten van donderdag vinden we dat des te meer. Daar gaan wij op de aandeelhoudersvergadering kritische vragen over stellen', zegt hij.

Ceo van Boskalis, Peter Berdowski, houdt zich tot nu op de vlakte. Hij noemde het bod eerder 'niet onredelijk' en legt het neutraal voor aan de aandeelhouders. Na vragen van het FD zegt Boskalis nu: 'Wij hebben HAL voortdurend proberen te overtuigen van een hoger bod, maar zonder resultaat'. Jansen: 'de enige verklaring die ik voor deze houding kan verzinnen, is dat Berdowski HAL, die al jaren aandeelhouder is, niet voor de schenen wil schoppen'.

Of HAL genegen is het bod op te hogen om zo minstens 80% eigenaar te worden, is moeilijk in te schatten. De Rotterdamse investeerder laat niet van zich horen na meerdere pogingen tot contact van deze krant. Analist bij ING Tijs Hollestelle: 'de investeringsmaatschappij laat zich niet in de kaarten kijken en speelt het spel heel slim. Ze hebben het bod aangekondigd in onzekere tijden op de financiële markten; tijdens een oorlog. Het bod is laag, maar aandeelhouders hebben wel de zekerheid dat HAL koopt. Daar zijn beleggers nu gevoelig voor.'

Toekomst

Analist André Mulder van financieel dienstverlener Kepler Cheuvreux heeft een andere mening: 'Voor het bod schommelde de koers van Boskalis rond de €25. HAL biedt €32,50. Ik snap dat aandeelhouders verkopen'. Waar anderen gouden tijden zien voor Boskalis, is Mulder voorzichtiger. Hij ziet de koers niet snel verder stijgen. 'Boskalis heeft de opdracht binnen om de internationale luchthaven in de Filipijnen aan te leggen, de grootste klus in de geschiedenis van het bedrijf. Ik zie projecten van soortgelijke grootte voorlopig niet voorbij komen en de markt voor olie wordt op termijn minder lucratief vanwege de energietransitie.'

Volgens Mulder heeft HAL niets te verliezen. 'Dit bod kan niet mislukken. HAL heeft geen minimumpercentage genoemd aan aandelen dat het binnen wil halen en heeft nu al sowieso meer aandelen in handen gekregen. Er is ook geen andere partij die een bod doet op Boskalis dus HAL kan rustig afwachten.'

Aandeelhouders

Of HAL de benodigde 80% gaat halen, is nog spannend. Aandeelhouders kunnen tot 2 september verkopen. Naast HAL kent Boskalis drie andere grote aandeelhouders: Sprucegrove Investment Management (5%), Marathon Asset Management (3,5%) en Moneta Asset Management (3%).

Op vragen van het FD antwoordt elk van de fondsen niet. Fondsmanager van Moneta Louis Renou zei eerder dat er voor Boskalis goede jaren aan zitten te komen, terwijl het bod van HAL hoort bij een bedrijf dat uit een laagconjunctuur opkrabbelt. Renou zegt dat hij 'alles al heeft gezegd en nu beter zijn mond kan houden'.
nr36
0
Petrobras launches tender for massive fibre-optics network offshore Brazil

Brazilian company plans to enhance real-time monitoring of offshore data at production platforms

22 August 2022 12:58 GMT UPDATED 22 August 2022 13:22 GMT
By Fabio Palmigiani in Rio de Janeiro
Brazilian state-controlled oil company Petrobras has issued an invitation to tender to contract engineering, procurement, construction and installation services for a major fibre-optics grid to connect production platforms in the country’s prolific Campos basin.

Industry sources said invited players are expected to include TechnipFMC, Prysmian, Nexans, Alcatel Submarine Networks, Oil States and Fugro, with the companies having until 24 October to submit commercial offers.

The project’s workscope covers the supply of goods and installation of a subsea fibre-optics network system, as well as the construction of onshore telecommunications infrastructure.
nr36
0
SSE completes ground investigation for Arklow Bank Wind Park

The project is expected to generate its first power in 2028 and be completed by 2029.

The investigations were carried out at various locations across the development site. Credit: DEME.
UK-based energy company SSE Renewables has announced it has completed offshore ground investigation works for Phase II of the Arklow Bank Wind Park.

A team from subsea services company Fugro completed the geotechnical works by boarding DEME’s DP2 offshore installation vessel, Neptune.

Investigations were done at various locations across the 800MW project’s development site, which is located around 6-13km from the coast of Ireland.

Fugro Site Investigations Service Line director Matthew Chappell said: “By working closely and collaboratively with SSE Renewables and DEME, who provided the Neptune liveaboard jack-up barge, we were able to deliver the perfect solution for the Arklow Bank Wind Park site investigation.
nr36
0
HAVENAUTOMATISERING
Fugro ontwikkelt RoboDock voor autonome inspectievaartuigen op zee
De havenvoorzieningen blijven achter bij de snelle ontwikkeling van (semi-)autonoom varen. Dat heeft bodemonderzoeker en geodata-specialist Fugro aangezet tot de ontwikkeling van RoboDock: een mobiele afmeerponton voor uncrewed surface vessels (USV), ofwel de onbemande vaartuigen die het Nederlandse bedrijf gebruikt voor inspectiewerkzaamheden op zee.
Robin van den Bovenkamp
IJmuiden, 21 augustus 2022, 09:00
Henkie 1960
0
Dit is een heel andere robodock dan die Fugro eerst mee bezig was.( subsidie 7,3 miljoen)Maar goed dat soort vaartuigen zal steeds in ontwikkeling blijven.
nr36
0
M.J.C. de Jong - Fugro N.V. - Leidschendam

Melding in het register bestuurders en commissarissen van de AFM.

Datum meldingsplicht19 aug 2022MeldingsplichtigeM.J.C. de Jong
Vorige register resultaat
Volgende register resultaat
Voorposities

Soort effect
Gewoon aandeel
Uitgevende instelling
Fugro N.V.
Aantal effecten
23.489,00
Aantal stemmen
23.489,00
Certificaat van aandeel
Wijzigingen

Soort effect
Gewoon aandeel
Uitgevende instelling
Fugro N.V.
Aantal effecten
2.000,00
Valuta
EUR
Waarde per aandeel
11,46
Aantal stemmen
2.000,00
Vrije hand beheer
Ja
Gewoon aandeel
Naposities

Soort effect
Gewoon aandeel
Uitgevende instelling
Fugro N.V.
Aantal effecten
27.489,00
Aantal stemmen
27.489,00
Certificaat van aandeel
Datum laatste update: 23 augustus 2022
Behavia1
0
Update vloot:
Fugro Orca duidelijk ingezet voor de kust van Ijmuiden om een survey uit te voeren. Tussen 17/08 en 23/08 rond dezelfde site gespot.

Activiteitsgraad blijft hetzelfde 30/35 actief waarvan 2/6 USV's en 28/29 Survey vessels.
bartvde
0
Greyhounds
0
Goedemorgen, het is dan te hopen dat het niet net als gisteren gaat.
Dan staan we om 17,30 weer op 11,45.
Jalen
0
Gaat weer lekker. Hopelijk eindigen we wederom bovenaan en laten we de 11 binnenkort weer (ver) achter ons.
Jalen
0
Ik vermoed trouwens dat de recente upswing te maken heeft met de oplopende gasprijs, al was dit voorheen nooit zo'n factor voor de koers van Fugro.
Greyhounds
0
quote:

Jalen schreef op 23 augustus 2022 09:27:

Gaat weer lekker. Hopelijk eindigen we wederom bovenaan en laten we de 11 binnenkort weer (ver) achter ons.
Dat zou leuk zijn Jalen.
CGG, Schell en SBM gaan ook allemaal omhoog.
Jalen
0
Idd. nog even en we hebben weer de koers die we hadden voor de (in feite geweldige) H1 cijfers. Eigenlijk hadden we daar een lift off naar de 14 regionen moeten hebben.
Regeis
0
Het doet me deugd om te zien dat Fugro duidelijk aan een opmars bezig is, volgens mij ook een terechte ontwikkeling want als specialistisch bedrijf vindt ik dat er een te lage waardering is. Per aandeel mag er wel € 2,- , tenminste als ik kijk naar het advies van analisten en hoe ik tegen het bedrijf aankijk.
Greyhounds
0
Het gaat wel erg hard weer nu.
Heb er toch maar één portie uit gedaan op 11,82.
Die kan ik straks wel weer oppakken.
Zo niet ook helemaal goed! ;-)
junior192
2
Geef mij een reden waarom dit aandeel in zou storten, en geef mij een reden waarom dit aandeel in de toekomst een mooie stijging gaat krijgen..
SAHR-0310
1
quote:

bartvde schreef op 23 augustus 2022 09:13:

de witteboorden manipuleren vandaag tenminste de goede kant op …..
Werd ook tijd
Jalen
0
Idd. Het mag wat mij betreft nog wel wat harder gaan bij Fugro. Maar CCG reageert altijd wat heftiger heb ik de indruk, ws door al die shorts.
Greyhounds
0
quote:

Bergonzi schreef op 23 augustus 2022 10:01:

CGG gaat ook als een speer met +6.5%
Als dat maar goed gaat Bergonzi.
Gisteren is er natuurlijk wel een behoorlijke dip geweest op de beurzen.
Vandaag een beetje herstel dan maar! ;-)
2.697 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 131 132 133 134 135 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:02
Koers 23,040
Verschil -0,260 (-1,12%)
Hoog 23,040
Laag 22,960
Volume 3.985
Volume gemiddeld 374.026
Volume gisteren 318.510

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront