Tessenderlo Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Tessenderlo geopend

206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Turtle3
0
Op de plank leggen zeker :-)
Ben precies toch blij dat ik eerder deze maand heb gekocht ergens in de dip.
voda
0
Advies van KBC Securities over Tessenderlo Group
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Tessenderlo Chemie
Datum 24 maart 2022
Advies Opbouwen
Koersdoel 43,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 24 maart 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Tessenderlo Chemie (TESB; ISIN: BE0003555639) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Tessenderlo Chemie blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 43,00 EUR.
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Tessenderlo Group
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Tessenderlo Chemie
Datum 15 juni 2022
Advies Houden
Koersdoel 32,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 15 juni 2022 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Tessenderlo Chemie (TESB; ISIN: BE0003555639) verhoogd van "afbouwen" naar "houden".

Het koersdoel wordt door Kepler Cheuvreux verlaagd van 33,00 EUR naar 32,00 EUR.
Atlas
0
Van de Tijd website:
"Tessenderlo Group gaat ervan uit dat de aangepaste bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) dit jaar ongeveer 10 procent hoger zal uitkomen dan in 2021. Toen bedroeg de 'adjusted ebitda' 354,2 miljoen euro.
'Deze herziene vooruitzichten voor het volledige boekjaar 2022 zijn het gevolg van de sterke eerste jaarhelft dankzij beter dan verwachte marktomstandigheden in het Agro-segment, verbeterde marges van een aantal producten binnen het segment Bio-valorization en gunstige marktomstandigheden in het segment Industrial Solutions', aldus een persbericht."
Atlas
0
Alweer goede resultaten op komst en toch blijft het aandeel maar sukkelen... analisten sloegen alweer de bal mis toen ze pessimistisch waren over de vooruitzichten van het bedrijf... Tack zelf kocht in mei alweer aandelen bij ter waarde van 1.530.952,00€ en het zou mij niet verbazen dat hij ook deze week lustig bijgekocht heeft
CourtC
0
amai was iedereen al uitgestapt want eindelijk nieuws en is hier zo dood als een kat
[verwijderd]
0
3. Hoe eindigt het Belgische resulatenseizoen?
We zitten in de laatste rechte lijn van het Belgische resultatenseizoen, met onder meer Agfa-Gevaert op woensdag, Tessenderlo en Picanol op donderdag, en Balta en Ter Beke op vrijdag. Van Agfa weten we al dat het tweede kwartaal niet makkelijk was. De beeldvormingsgroep sprak in mei van 'een uitzonderlijke inflatie' die zou wegen op het tweede kwartaal. Kostenbesparingen zijn het ordewoord. Van Tessenderlo - dat gaat fuseren met Picanol - weten we al dat het tweede kwartaal sterk was. In juni verhoogde de chemiegroep - en dus ook Picanol - de jaarwinstprognose.

De TIJD
[verwijderd]
0
'Tessenderlo is te goedkoop om te negeren'

Donderdag rapporteert Tessenderlo TESB +3,78% voorbeurs halfjaarcijfers. 'De waardering van Tessenderlo staat op een dieptepunt, terwijl de inkomsten op een hoogtepunt zitten', stelt het beurshuis Kempen vast in een vooruitblik op het nakende rapport.

'Tessenderlo wordt gewaardeerd op minder dan drie keer de brutobedrijfswinst', zegt Kempen-analist Christophe Beghin. 'En dat terwijl het bedrijf de afgelopen jaren is geëvolueerd naar een meer gediversifieerd en minder cyclisch bedrijf. Bovendien is het actief in groeimarkten met hoge marges.' Voor heel 2022 verwacht de analist een brutobedrijfswinst van 390 miljoen euro, een groei van 10 procent tegenover 2021.

Beghin komt ook terug op de geplande fusie van Tessenderlo en de weefgetouwenspecialist Picanol PIC +4,78% die Luc Tack vorige maand bekendmaakte. 'Al vinden we Tessenderlo meer waard dan de waardering die het meekrijgt op basis van de fusieplannen, toch is deze operatie een stap in de goede richting.'

De analist gelooft dat fusie ervoor zal zorgen dat de belangen van kleine beleggers en meerderheidsaandeelhouder Tack beter op elkaar aansluiten. 'En het dubbele stemrecht waarover Tack momenteel beschikt, zal ook verdwijnen', brengt Beghin in herinnering.

De analist hanteert een koopadvies en een koersdoel van 48 euro voor Tessenderlo.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Persbericht: Tessenderlo Group: sterk eerste halfjaar

2022 Tussentijds rapport Tessenderlo Group HY22 Dutch.pdf


www.tessenderlo.com/en/investor-relat...
[verwijderd]
0
Tessenderlo en Picanol verhogen outlook

Door ABM Financial News op 25 augustus 2022 08:45

(ABM FN) Tessenderlo heeft in het eerste halfjaar sterk gepresteerd en verhoogde de outlook, terwijl Picanol zware kostendruk ondervond bij de weefgetouwen, maar dankzij Tessenderlo ook positiever is geworden voor het hele jaar. Dit bleek uit de kwartaalcijfers van beide bedrijven donderdagochtend.

De omzet van chemiegroep Tessenderlo dikte 31,2 procent aan tot 1,34 miljard euro. De aangepaste EBITDA steeg met 34,0 procent tot 247,6 miljoen euro. De nettowinst groeide dan weer een stuk steviger, zelfs met 68,2 procent tot 163,6 miljoen euro.

Begin juli kondigden Tessenderlo Group en Picanol Group hun plannen aan om beide bedrijven te combineren in één industriële groep met op termijn één beursnotering. Een ruilbod vanuit Tessenderlo zal de aandeelhouders van Picanol uitkopen. Vanaf 1 januari zou deze transactie moeten afgerond zijn.

Ondanks de volatiele macro-economische omgeving verhoogde Tessenderlo de vooruitzichten opnieuw en verwacht het voor het hele jaar een 15 tot 20 procent hogere aangepaste EBITDA dan in 2021, toen deze op 354,2 miljoen euro uitkwam. Dit is vooral te danken aan het sterke eerste halfjaar. In juni verhoogde Tessenderlo ook al de outlook, toen naar een 10 procent hogere EBITDA. Daarvoor mikte het bedrijf op een vlakke ontwikkeling.

Weefgetouwenproducent Picanol kon het hoofd boven water houden in het eerste halfjaar al was dit vooral te danken aan het grote belang dat het bedrijf reeds heeft in Tessenderlo. De omzet groeide met 26 procent tot 1,71 miljard euro, de aangepaste EBITDA ging 13 procent hoger tot 266,0 miljoen euro, maar de nettowinst daalde met 32 procent tot 51,2 miljoen.

De divisies ‘Machines & Technology’, waartoe de weefgetouwen behoren, kende een omzetgroei van 10 procent en de aangepaste EBITDA moest 64 procent inleveren. De hogere kosten waren hier de boosdoener.

Ook Picanol verwacht een hogere aangepaste EBITDA dankzij de sterke eerste jaarhelft, al werd hier geen concreet cijfer gegeven. Eerder ging het bedrijf nog uit van een stabiele EBITDA van 430 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News
[verwijderd]
0
Tessenderlo stevent af op boerenjaar

Vandaag om 09:03

De industriële groep van Luc Tack stevent met dank aan de boomende landbouwtak af op een recordjaar en is nagenoeg schuldenvrij.


Het kan tellen als charmeoffensief bij beleggers voor de voorgenomen fusie van Tessenderlo en Picanol: Tessenderlo verhoogt na een sterk eerste halfjaar de prognoses voor heel 2022. CEO en grootaandeelhouder Luc Tack rekent nu 15 op 20 procent winstgroei tegenover de recordwinst van 354 miljoen over boekjaar 2021. Pas in juni was de prognose verhoogd van een stabiele evolutie tot een stijging met een tiende.

Alle vier onderdelen van het industrieel conglomeraat dragen bij aan de groei, maar hofleverancier is net als in 2021 de landbouwtak Agro met als kroonjuweel de van oorsprong Amerikaanse meststoffenproducent Kerley. Met extra rugwind van de sterke dollar stijgt de winstbijdrage 62 procent naar 122 miljoen euro, nagenoeg de helft van de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) van de groep.

De winstmarge van Agro komt uit op 22 procent, 2 procentpunt meer dan een jaar eerder en 4 procentpunt meer dan de 18 procent voor de groep. In het halfjaarverslag wijst de groep op de doorgevoerde prijsverhogingen om de kosteninflatie te compenseren, in combinatie met 'de gunstige marktomstandigheden'.

De oorlog in Oekraïne had vooral een impact op de bevoorrading en kostprijs van MOP (muriate of potash), de belangrijkste grondstof voor SOP-mest (potassiumsulfaat). Rusland en Wit-Rusland zijn traditioneel hofleveranciers van MOP, maar Tessenderlo zegt dat de impact beperkt blijft in 2022 dankzij een nieuwe bevoorradingsmix en de grote voorraden waarmee 2022 is afgetrapt.

De afdelingen Bio-Valorization (verwerking van dierlijke bijproducten tot gelatine en collageenpeptiden) en Industrial Solutions (kunstofbuizenproducent Dyka en waterbehandeling en -zuivering bij onder meer goudmijnen) krikten het voorbije halfjaar de winstbijdrage respectievelijk 20 en 15 procnet op. Bio-Valorization boomde tijdens het begin van de pandemie, onder meer door de sterke vraag naar collageen voor sondevoeding. De tak T-Power is de meest voorspelbare: de gascentrale is via langetermijncontracten goed voor een winstbijdrage van goed 25 miljoen per halfjaar.

Schuldenvrij

Dankzij een sterke cashflow is Tessenderlo nu vrijwel schuldenvrij: de 49 miljoen resterende nettoschuld beloopt nog goed één maand ebitda. Meteen ook vintage Luc Tack, die notoir een hekel heeft aan bankschulden. 'Met een naftbak op reserve kun je geen geen bedrijf runnen', klonk het in 2014 al.

Tessenderlo kocht in februari 35 miljoen van zijn zevenjarige obligaties met coupon 2,875 procent terug, in juli volgde op de vervaldag het resterend saldo van 131 miljoen euro. Tessenderlo verving de obligatie door twee kleinere langlopende kredietfaciliteiten van 30 miljoen zonder schuldconvenanten en een rente rond 1 procent, wat dus tegenover de coupon van de afgeloste obligaties een flinke besparing impliceert;

de tijd
[verwijderd]
0
Luc Tack: 'Tessenderlo bouwt gascentrale alleen als financiële plaatje klopt'


Vandaag om 17:19

De groep Picanol gaat ondanks hoge energie- en transportkosten een uitstekend jaar tegemoet, met dank aan de chemiegroep Tessenderlo waarmee het fuseert. Topman Luc Tack hoopt binnenkort op groen licht voor zijn nieuwe gascentrale. 'Maar we bouwen alleen als het een rendabel project is.'


'We hebben een intensief en moeilijk eerste halfjaar achter de rug, maar toch zijn we goed verder blijven werken', zegt Luc Tack, de West-Vlaamse ondernemer en grootaandeelhouder achter de chemiegroep Tessenderlo en de weefgetouwengroep Picanol.

De bedrijven die vanaf 2023 als één beursgenoteerde industriële groep naar buiten willen komen - de overname van Picanol door Tessenderlo loopt - stelden gisteren puike 'geconsolideerde' resultaten voor. De enige divisie die geen winstgroei kende, was de weefmachinebusiness van het 'oude' Picanol in Ieper. 'Het orderboek is goed gevuld, maar we hadden af te rekenen met stijgende materiaalprijzen', zegt Tack. 'We rekenen die nu door aan de klanten en verwachten dat de marges opnieuw groeien. We zien dat de grondstoffenprijzen van koper, aluminium en ijzer beginnen te dalen. We maken ons geen grote zorgen.'

De vier Tessenderlo-divisies deden het uitstekend. De meststoffentak, met als kroonjuweel de van oorsprong Amerikaanse meststoffenproducent Kerley, stak er met kop en schouders bovenuit. Agro was goed voor de helft van de brutobedrijfswinst (+62%).

De oorlog in Oekraïne had een negatieve impact op de bevoorrading en prijs van grondstoffen en energie, maar de divisie kon die hogere prijzen goed doorrekenen. Er waren problemen met de aanvoer van kaliumchloride - belangrijk voor de aanmaak van potassiumsulfaat voor meststoffen - uit Rusland en Wit-Rusland, maar Tessenderlo had voldoende stock aangelegd. Het bedrijf verwacht voor de rest van het jaar geen problemen, want de EU heeft volgens Tack een piste klaar om opnieuw uit Rusland in te voeren. Tessenderlo Kerley start binnenkort met de bouw van nieuwe meststoffenfabrieken in de VS en Nederland. Tack hoopt dat de productie daar begin 2024 start.

De divisies Biovalorisatie (die slachtafval verwerkt tot gelatine voor voeding en collageenpeptiden voor gezondheidsproducten) en Industriële Oplossingen (actief in kunststofbuizen en waterbehandeling) krikten hun winst met respectievelijk 20 en 15 procent op. De afdeling die in Tessenderlo een gascentrale met een vermogen van 425 MW uitbaat, is via langetermijncontracten goed voor een winstbijdrage van 25 miljoen euro per halfjaar.

Gascentrale

Tack diende een vergunningsaanvraag in voor een tweede gascentrale in Tessenderlo. Dit keer een van 900 MW, een investering van 500 miljoen euro. Het plan botste vorig jaar op een njet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) en Tack diende in maart een nieuwe aanvraag in. Daarin werd rekening gehouden met de wensen van Demir. Zij wou dat de centrale minder ammoniak en stikstofoxide zou uitstoten. Tack: 'Demir heeft nog bijkomende informatie gevraagd en we leveren die. Uiterlijk op 24 september verwachten we een beslissing.'

Volgens Tack zijn gascentrales ideaal als back-up als er onvoldoende wind- en zonne-energie is. 'Onze huidige centrale heeft ook de hele zomer gedraaid. Met energiearmoede mag je niet lichtzinnig omspringen. In het bedrijfsleven heb ik een ding geleerd: als je van iets niet te veel hebt, dan heb je te kort. We hebben een dossier dat de overheid opties geeft om beslissingen te nemen. Onze centrale zal de beste technologie hebben. Gascentrales zijn beter aan te passen aan de vraag dan kerncentrales. Maar we investeren alleen als het rendement gelijkaardig is als dat van onze andere activiteiten. Het financiële plaatje moet kloppen.'

Blijven investeren

Voor dit jaar klopt het totale 'financiële plaatje' van de groep in elk geval. 'De tweede jaarhelft zal in lijn liggen met de tweede helft van vorig jaar', zegt financieel directeur Stefaan Haspeslagh. 'Voor het volledige jaar verwachten we dat de brutobedrijfswinst hoger ligt dan de 430 miljoen euro van 2021. Maar de toestand blijft onzeker. Er is de oorlog in Oekraïne en corona blijft in sommige landen een zware impact hebben op de toelevering.'

De in juli voorgestelde fusie - bij het bod kunnen aandeelhouders van Picanol elk aandeel ruilen voor 2,43 stuks Tessenderlo - geeft de groep een bijkomende impuls, denkt Tack. 'Zo kunnen we een sterke Belgische industriële groep uitbouwen die actief is in verschillende domeinen. Als er een niet goed draait, zijn de andere er nog. We willen blijven investeren. Je moet fabrieken graag zien en je moet maken dat je de modernste hebt.'

Een inschatting van de totale energie- en transportkosten heeft Tack niet. 'We gaan ervan uit dat we volgend jaar meer betalen. Maar een Yara-scenario (de Noorse meststoffenreus gaat door de hoge gasprijzen zijn Europese ammoniakproductie afbouwen tot 35 procent van de capaciteit, red.) is bij ons niet aan de orde. We hebben veel productieprocessen die energie genereren.'

De Picanol-groep telt 7.000 werknemers en heeft wereldwijd meer dan 60 vestigingen. De omzet was in 2021 2,7 miljard euro.

de tijd
[verwijderd]
0
TESSENDERLO GROUP: UPDATE DOSSIER GASCENTRALE

Tessenderlo Group (Euronext: TESB) heeft vandaag kennisgenomen van de beslissing van de Vlaamse minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme om een vergunning toe te kennen voor de bouw van een tweede gascentrale van 900 MW in Tessenderlo (België).



Tessenderlo Group zal zich nu voorbereiden op een deelname aan de volgende veiling van het capaciteitsremuneratiemechanisme (CRM) eind deze maand.



In maart 2022 had Tessenderlo Group opnieuw een vergunningsaanvraag ingediend bij het Vlaamse Gewest voor de bouw van een nieuwe stoom- en gasturbinecentrale (STEG) van 900 MW in Tessenderlo (België). Met het oog op toekomstige veilingen had Tessenderlo Group zijn eerder ingediende project (een investering van ongeveer 500 miljoen EUR) bijgestuurd om zo tegemoet te komen aan de argumenten die aangehaald werden om de vorige vergunningsaanvraag te weigeren.

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands en het Engels op de website www.tessenderlo.com/en/investor-relat...
[verwijderd]
0
Tessenderlo krijgt toestemming voor bouw gascentrale

(ABM FN) Tessenderlo heeft toestemming gekregen van het Vlaamse Gewest voor de bouw van een tweede gascentrale. Het chemiebedrijf meldde vrijdag kennisgenomen te hebben van het besluit.

In maart diende het bedrijf een vergunningsaanvraag in voor de gascentrale van 900 MW in Tessenderlo. In 2021 werd de vergunning voor dit project nog geweigerd.

Met het oog op toekomstige veilingen had Tessenderlo Group zijn eerder
ingediende project - een investering van ongeveer 500 miljoen EUR - bijgestuurd om zo tegemoet te komen aan de argumenten die aangehaald werden om de vorige vergunningsaanvraag te weigeren, zei het bedrijf.

De groep zegt zich nu voor te bereiden op een deelname aan de volgende veiling van het capaciteitsremuneratiemechanisme (CRM) eind september.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Advies van ING over Tessenderlo Group

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 19 september 2022 brengen de analisten van ING het beleggingsadvies "kopen" uit voor Tessenderlo Chemie (TESB; ISIN: BE0003555639).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 44,00 EUR.
[verwijderd]
0
DYKA Group rondt overname van Pipelife France af

Nieuwe investeringen voor verdere groei

Tessenderlo Group en zijn business unit DYKA Group hebben op maandag 3 oktober officieel de overname van de fabriek van Pipelife France in Gaillon afgerond en zullen deze opnemen in de activiteiten van DYKA France om de groei van haar activiteiten op de Franse markt te ondersteunen .

Na de aankondiging van het voornemen om Pipelife France in februari 2022 over te nemen, bereikten alle betrokken partijen een akkoord en werden alle werknemers door DYKA in dienst gehouden als onderdeel van de overname. Dit zal het bedrijf in staat stellen een nieuw groeitraject in te gaan, ondersteund door de gecombineerde kennis en expertise van de teams op de drie productiesites van de Franse fabrikant.

De overname zal de capaciteit van DYKA France voor de productie van polyethyleen (PE) buizen aanzienlijk vergroten, waardoor de verkoopafdeling haar activiteiten op de markten voor watervoorziening, bekleding en biogas verder kan uitbreiden. Verdere grote investeringen in de fabriek in Gaillon zullen deze ontwikkeling helpen ondersteunen, zodat DYKA een steeds uitgebreider assortiment van in Frankrijk vervaardigde producten kan aanbieden.

Een breder scala aan producten van Franse makelij

“ Met deze derde Franse productiesite voegen we een extra segment toe aan ons huidige assortiment dat ons in staat zal stellen beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen ”, legt DYKA France Sales Manager Armel Vasseur uit. “ We geloven sterk in het potentieel van de watervoorzieningsmarkt. We verliezen momenteel meer dan 1 miljard m 3 water per jaar in Frankrijk als gevolg van lekkages. PE-buizen bieden een oplossing voor het probleem van de vele verouderde metalen buizen die momenteel in gebruik zijn en dit dankzij hun extreme betrouwbaarheid en verminderde milieu-impact. Het leek ons ??daarom voor de hand liggend om PE-leidingen toe te voegen aan ons drinkwatervoorzieningsassortiment. PE-leidingen worden ook erkend als een efficiënte en duurzame manier om gas te transporteren, vooral gezien de manier waarop biogas zich in Frankrijk ontwikkelt. Deze overname stelt ons dus in staat om onze klanten een steeds groter assortiment kwaliteitsproducten aan te bieden die in Frankrijk worden gemaakt ”, vervolgt Armel Vasseur.

Investeringen om productiemethoden te optimaliseren

In aanwezigheid van de medewerkers van Gaillon ging de overname van start op maandag 3 oktober en werden ook investeringen in de fabriek aangekondigd. " We zien hier veel potentieel: er is een echte expertise om uit te putten op deze site, evenals ruimte voor nieuwe faciliteiten ", bevestigt Alain Motte, industrieel directeur bij DYKA Frankrijk. " Met dit in gedachten gaan we om te investeren in de toekomst van de site; er is al meer dan twee miljoen euro aan investeringen goedgekeurd om de productiecapaciteit begin 2024 te vergroten en we gaan dit groei- en optimalisatieproces voor de productiefaciliteiten de komende jaren voortzetten. ”

Ondersteund door een sterke groep

DYKA Frankrijk maakt deel uit van DYKA Group, dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van het Belgische bedrijf Tessenderlo Group. Gabriël Spruijt, Executive Vice-President van DYKA Group, voegt hieraan toe: “ Deze nieuwe acquisitie is van groot belang voor de groeistrategie van onze groep, vooral waar het onze plannen voor Frankrijk betreft. In 2020 hebben we met succes een fabriek in La Chapelle Saint Ursin (18) overgenomen en hebben we nog een DYKA-productielocatie in Sainte Austreberthe (Pas de Calais), die ook ons ??administratieve hoofdkantoor voor Frankrijk is. De Franse markt biedt veel kansen voor ons en die willen we grijpen met de nieuwe investeringen die we hebben aangekondigd. ”

www.tessenderlo.com/en/dyka-group-com...
www.tessenderlo.com/en/news/news
206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 13:48
Koers 23,700
Verschil -0,050 (-0,21%)
Hoog 24,300
Laag 23,600
Volume 61.658
Volume gemiddeld 28.421
Volume gisteren 22.112

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront